Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

M-am vindecat total de hepatita B

Am pus titlul „M-am vindecat total de hepatita b” deoarece utilizatorii siteului vad ca frecvent cauta acest lucru

Daca aveti hepatita cronica cu virus B este esential sa stiti ca:

– In primele stadii de boala nu veti avea nici un simptom
– Exista riscul de evolutie spre ciroza sau cancer de ficat
– Exista sansa de stationare sau vindecare cu sau fara tratament
– Urmarirea medicala competenta este importanta

Virusul hepatitei B se poate lua prin diferite cai.

In majoritatea cazurilor pacientul nu are simptome dupa ce a luat virusul, si de aceea calea prin care s-a luat virusul ramane necunoscuta, si poate fi in cel mai bun caz presupusa.

De obicei vad pacienti care vin la consult pentru ca si-au descoperit intamplator virusul hepatitei B, fara sa aiba nici un simptom. Chiar in aceste conditii, unii au analize extrem de proaste si viremie foarte mare; fara sa aiba nici un simptom. Am avut si cazuri in care boala de ficat data de virusul hepatitei B a fost descoperita cand era deja ciroza, fara ca persoana respectiva sa aiba vre-un simptom.

Toate persoanele infectate cu virusul B al hepatite fac ciroza si cancer de ficat?

Majoritatea persoanelor cu infectie cu virus Bnufac hepatita cronica, ciroza sau cancer de ficat.

Daca un copil mic ( < 6ani) a luat virusul, sansa lui de a-l elimina natural (fara tratament) in faza de hepatita acuta este doar de 5% daca l-a luat in timpul nasterii de la mama, si 30% daca l-a luat ulterior. Deci infectia cuvirus B luata in copilarie, are risc de 70-95% de a deveni infectie cronica (hepatita cronica)

Daca un copil mare sau un adult a luat virusul, sansa de a-l elimina natural in faza de hepatita acuta este de peste 95%, deci are risc 5% de a face infectie cronica cu virusul B (hepatita cronica).

Cat timp trebuie sa treaca de cand ai luat virusul pana faci hepatita cronica?

Nu exista reguli din acest punct de vedere; exista cazuri in care hepatita cronica apare la un an de cand ai luat virusul (si exista si copii de 5-6 ani cu hepatita cronica), si cazuri in care dupa 50 de ani de la contaminarea virala, pacientul nu are hepatita cronica, si nu o va face niciodata.

Rapiditatea evolutiei tine foarte mult de caracteristicile genetice ale pacientului; sunt persoane cu ficat si sistem imunitar „puternic”, care elimina virusul, si altele care tolereaza virusul si ii permit inmultirea. Importante sunt si conditiile de viata si munca (alimentatia, toxicele profesionale, efortul fizic, stresul), bolile asociate si medicamentele sau drogurile pe care le consumi.

Care sunt complicatiile hepatitei cronice cu virus B?

Hepatita cronica cu virus B poate sa evolueze, sa stationeze sau sa se vindece.

Uneori hepatita cronica cu virus B se poate complica.

Cele mai frecvente complicatii ale hepatitei cronice cu virus B sunt:
 • Ciroza hepatica – riscul teoretic de evolutie catre ciroza este de 2 -6% pe an
 • Carcinomul hepatocelular (cancerul de ficat) -2,5-5%/an
 • Transmiterea virusului de catre mama la copil in timpul nasterii; fara a se lua nici o masura de precautie, riscul acestei transmiteri este de 20%, iar daca mama este AgHBe pozitiva riscul este de peste 90%; masurile de precautie scad semnificativ acest risc.
 • Transmiterea la partenerul sexual
 • Supraadaugarea virusului hepatitei D sau HIV (rara in Romania)
 • Aparitia de vasculite, poliarterita nodoasa
 • Imbolnavirea rinichilor – glomerulonefrita
 • Hepatita fulminanta
 • Efectele secundare ale tratamentului antiviral

Daca aveti virusul B al hepatitei si doriti o a doua opinie medicala, va puteti programa la dr Ditoiu aici

Cum evolueaza viremia in infectia cu virusul B daca nu faci tratament, creste mereu?  Cat de mult creste daca nu faci tratament?

Viremia in infectia cu virusul B netratata poate stationa, sa creasca sau sa scada.

Cat timp trebuie sa treaca de cand ai hepatita cronica pana faci complicatii?

Si acest interval este variabil, pe baza acelorasi principii mentionate anterior. Teoretic se considera ca o hepatita cronica cu virus B poate ajunge la ciroza cam in 15 ani de la diagnostic. Sigur ca am avut pacienti (putini) care au facut mai repede ciroza, dar si multi altii care dupa o urmarire de peste 20 de ani au in continuare hepatita cronica sau s-au vindecat.

In afara de factorii mentionati anterior, in incetinirea evolutiei hepatitei cronice rol important il are si tratamentul antiviral si raspunsul organismului la acest tratament; persoanele care fac tratament si raspund la el, au o evolutie mai lenta sau deloc catre ciroza

Este obligatoriu ca o hepatita cronica cu virus B sa ajunga la complicatii?

Acest lucru NU este obligatoriu.

Orice pacient cu orice boala poate evolua de la deces in momentul diagnosticului pana la supravietuire ca orice om normal, am avut astfel de cazuri. Acest lucru este valabil si la hepatita B. Am pacienti cu hepatita B pe care ii urmaresc de peste 20 de ani si sunt in acelasi stadiu, si altii care au murit de mult. Simptomele nu au mare importanta in urmarirea evolutiei hepatitei cronice B, mult mai importanta este urmarirea analizelor
Variabilitatea evolutiva a infectiei cu virus B tine de mai multi factori (sunt in schema dealaturi):

 • Genotipul virusului
 • Variantele moleculare ale virusului
 • Varsta la care a fost luat virusul
 • Sistemul imunitar al organismului
 • Rezistenta genetica a organismului persoanei respective
 • Alte infectii pe care le are persoana respectiva
 • Toxice cu care vine in contact persoana respectiva
 • Regimul alimentar
 • Adaugarea altor toxice  hepatice- alcool, toxice profesionale

Cum se pot preveni complicatiile infectiei cu virusul hepatitei B?

Cu cat un om are mai multi factori de risc, cu atat apar mai frecvent complicatiile unei boli. De aceea eu recomanda pacientilor cu hepatita cronica cu virus B urmatoarele:

 • Sa fie luati in evidenta si monitorizati periodic de un hepatolog sau gastroenterolog din zona lor geografica, pentru a avea acces facil la acesta; monitorizarea corecta poate depista si corecta rapid unele dereglari ale functiei hepatice
 • Sa evita consumul de alcool
 • Sa renunte la fumat
 • Sa consume cat mai putine medicamente, doar strictul necesar, multe medicamente fiind toxice hepatice
 • Sa nu consume „ceaiuri” pentru ficat; majoritatea acestor ceaiuri contin cantitati nedefinite de plante, fiecare cu compozitia lor… necunoscuta; ganditi-va ca diferentele dintre ceaiurile vandute aiurea si produsele etnobotanice sunt  practic de denumire – ambele contin plante, mai mult sau mai putin cunoscute, iar in majoritatea cazurilor compozitiile chimice exacte nu se stiu.
 • Sa urmeze regim alimentar si de viata recomandat
 • Sa urmeze tratamentul antiviral corect; de mentionat ca la cei care au urmat tratament antiviral corect chiar daca nu au raspuns la acest tratament, s-a constat incetinirea evolutiei bolii de ficat; acest lucru este si mai evident la cei care au raspuns la tratamentul antiviral

Se vindeca total hepatita B?

Aceasta este intrebarea care preocupa toti bolnavii cu hepatita B.

Hepatita B se poate vindeca complet in urmatoarele  situatii

 • Fara nici un fel de tratament, vindecarea venind prin resursele proprii ale organimsului, acet tip de vindecare  este posibil, 1% dintre cein infectati cu virusul b se vindeca astfel anual
 • Cu tratament cu interferon, vindecarea fiind posibila in procent de cca 10%

Ma monitorizeaza pentru hepatita B in prezent un medic infectionist, este bine?

Nu este bine deloc. Medicul de boli infectioase trateaza dintre hepatite doar hepatita acuta, adica hepatita cu icter care apare brusc si dureaza putin (zile – saptamani, maximum 6 luni) si care are transaminazele crescute de ordinul miilor. Bolile cronice de ficat sunt tratate de hepatolog sau gastroenterolog pentru ca evolutia lor poate fi catre ciroza sau cancer de ficat, boli pe care le diagnosticheaza, trateaza si evalueaza medicul gastroenterolog sau hepatolog, nu sunt boli infectioase. Pe de alta parte , majoritatea bolilor infectioase nu se trateaza de catre medicul infectionist, ci de specialistul organului respectiv (otita, faringita, sinuzita, amigdalita, infectia urinara, penumonia, apendicita, peritonita, prostatita, vaginita, uretrita, artrita septica, etc, etc)

Uitati care este tematica specialitatii de boli infectioase.

TEMATICA EXAMEN SPECIALITATEA BOLI INFECŢIOASE
 
 1. Procesul infectios: interrelatia microb,0rganism gazda, etapele infectiei, tipurile de infectie
 2. Apararea antiinfectioasa nespecifica: bariere anatomice, fagocitoza, mecanisme extracelulare,inflamatie
 3. Imunitatea in infectii. Imunodepresiile
 4. Imunizarile in infectii
 5. Diagnosticul infectiilor prin criteriile: epidemiologic, de laborator nespecific, microbiologic,serologic
 6. Tratamentul infectiilor: nespecific, imunologic, simptomatic, pathogenic
 7. Sindroamele parainfectioase majore: febra, detresa respiratorie acuta a adultului, socul
infectios, insuficienta organica sistemica multipla (MSOF)
 8. Antibiotice si chimioterapice: clasificarea si descrierea principalelor antibiotice sichimioterapice; mecanisme de actiune ale substantelor antimicrobiene; farmacocineticaantibioticelor si chimioterapicelor; rezistenta microbiana la antibiotice
 9. Antibioticoterapia: reguli de baza in terapia cu antibiotice; metode de control clinic si delaborator in conducerea terapiei antiinfectioase; asocieri de antibiotice; cauze de insuccesinterapia antimicrobiana
 10. Probleme speciale in antibioticoterapie: indicatiile antibioticelor si chimioterapicelor lagravide: particularitati ale antibioticoterapiei la sugari si copii; antibioticoterapia in insuficienta renala
 11. Profilaxia cu antibiotice si chimioterapice
 12. Reactii adverse la antibiotice si chimoterapice
 13. Scarlatina si alte infectii streptococice
 14. Infectia stafilococica
 15. Rujeola
 16. Rubeola
 17. Varicela si herpesul zoster
 18. Infectiile cu virusuri herpetice
 19. Gripa si alte viroze respiratorii
 20. Infectia urliana
 21. Mononucleoza infectioasa
 22. Difteria
 23. Infectia meningococica
 24. Tusea convulsive
  25. Pneumonii infectioase.Supuratii pulmonare. Pleurezii
 26. Angine si stomatite acute
 27. Laringita acuta (crupul), epiglotita si traheobronsita acuta
 28. Meningite acute, subacute si cronice, bacteriene, virale sau cu alte etiologii
 29. Encefaliteacute (infectioase, postinfectioase si postvaccinale). Rabia
 30. Poliomielita si alte neuroviroze paralitice
 31. Infectii cu enterovirusuri
 32. Febra tifoida si paratifoida
 33. Dizenteria bacteriana si dizenteria amebiana
 34. Toxiinfectii alimentare
 35. Botulismul
 36. Hepatite acute virale
 37. Holera
 38. Boala diareica acuta infectioasa
 39. Trichineloza
 40. Antrax
 41. Tetanos
 42. Bruceloza
 43. Infectii cu anaerobi
 44. Leptospiroze. Boala Lyme. Febra recurenta
 45. Malaria
 46. Rickettsioze (tifosul exantematic, febra butonoasa, febra Q)
 47. Septicemia (etiopatogenie, clinica, tratament)
 48. Infectii urinare (etiopatogenie, clinica, tratament, profilaxie)
 49. Infectii nozocomiale (etologie, clinica, profilaxie)
 50. Infectii biliare (etiologie, clinica, tratament).
 51. Infectia cu virusul imunodeficientei umane (HIV)
 52. Infectiile la imunodeprimati. Criptococcoza. Pneumocistoza. Candidozele. Criptosporidioza
Dupa cum vedeti conform regulilor acestei specialitati medicul infectionist nu trebuie sa urmareasca hepatitele cronice  virale, el avnad cu totul alte competente- frecvent urmarind bolnavii cu SIDA, hepatita acuta virala, diaree infectioasa, gripa, COVID 19, sau alte boli transmisibile usor

Exista sansa sa am o hepatita cronica usoara daca am AgHBs pozitivi si celelalte analize normale,fara sa am nevoie de tratament sau trebuie facut dosarul pt tratament??

Exista aceasta sansa. Dosarul pentru tratament se face de catre medicul gastroenterolog sau hepatolog competent in urmarirea infectiilor virale, dupa o evaulare serioasa a cazului

Am auzit ca ar fi multe reactii adverse la tratamentul hepatitei B?

Exista reactii adverse in orice fel de tratament, la orice medicament inclusiv la cele folosite in tratamentul hepatite cronice .

Se poate vindeca si fara tratament hepatita B chiar daca e cronica?

Exista sansa teoretica de 1% pe an de disparitie a virusului hepatitei B fara tratament.

Recomandarile noastre in hepatita cronica

Ce trebuie sa faci cand ai fost descoperit cu virusul hepatitei B?

Am vazut numerosi pacienti disperati din cauza unor probleme hepatice nelamurite in ciuda consultatiillor medicale facute in diferite locuri, uneori la specialisti fara nici o legatura cu hepatologia sau gastroenterologia, disperarea lor fiind de obicei fara motiv. Sigur ca si mecanicul de .. motorete este mecanic, dar parca cel de Toyota este mai competent in defectiunile acestei masini, mai ales daca aceste defectiuni sunt mai .. ciudate, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. nu avem piese de schimb. Multi dintre dvs ma intreaba ce sa faca daca au fost deja la un medic specialist si nu s-au lamurit cum stau lucrurile cu situatia lor medicala, mai ales ca in spitale este un aflux de pacienti atat de mare incat medicii nu au timpul necesar sa ii sfatuiasca asa cum ar trebui. In cazul acesta eu as cere o a doua opinie medicala de la un specialist gastroenterolog, nu vad alta varianta.  Va spun din experienta ca pentru orice problema exista o rezolvare, trebuie insa sa gasesti omul potrivit sa te ajute.

Daca aveti virusul B al hepatitei si doriti o a doua opinie medicala, va puteti programa la dr Ditoiu aici

Alte articole despre hepatita B

Viremie si hepatita virala

Markerii virali in hepatita B

Cum ataca virusul B ficatul

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian,absolvent  in 1982 al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T Popa” din Iasi primul pe tara  cu “Magna cum laude”media generala 10, sef de promotie pe tara,in prezent specializat in gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva.

Am peste 37 de ani de practica medicala, -stagiatura de 3 ani in Bucuresti in diferite spitale, apoi 3 ani de medicina de familie la tara,  3 ani de rezidentiat in medicina interna, apoi  3 ani de rezidentiat in gastroenterologie, dupa 5 ani primariat in medicina interna apoi  dupa alti 5 ani primariat in gastroenterologie. In paralel am facut diferite supraspecializari in endoscopie digestiva,  asistent universitar 11 ani prin concurs, apoi sef de lucrari 18 ani tot prin concurs si terminand cu doctoratul.

Am cca 30  de ani de experienta medicala in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale

Am tot cca 30 de ani  de  activitate didactica la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medici rezidenti si specialisti

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

Unde lucrez acum?

Din luna iunie 2019 dupa 37 de ani de experienta in sistemul de stat la cel mai inalt nivel, am trecut exclusiv in cel privat (cu care aveam colaborare de cca 10 ani),  si am o colaborare foarte buna cu Clinica Sante str Magura Vulturului 87 din Bucuresti , unde am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie.

Aici vad pacienti cu boli digestive, hepatice, bilire, pancreatice , etc, unii nu au diagnostic, altii au un diagnostic dar vor o a doua opinie medicala, dar aici vin si o parte din cei peste 100.000 de pacienti pe care i-am tratat la spitalul Fundeni  fiind urmariti de mine in continuare (la Fundeni nu ii trata spitalul ci tot eu).

Este evident ca in privat am scapat de cozile, balamucul si lungile perioade de asteptare din spital, lucrez in conditii …. normale.

Lucrand numai in privat, consultul se poate face rapid, in una-trei zile de la programare (la spital ajunsesem la 3 -4 luni de aspteptare, si in privat era cam tot asa).
Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Daca  insa aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, si sunteti din zona de sud a tarii sau in trecere prin Bucuresti, puteti solicita o programare la consultatie pentru  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841.  O puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba programarea se poate face chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare. Lucrand doar in sistemul privat de sanatate, am posibilitatea sa imi adaptez programul in functie de solicitarile pacientilor

Dr Ditoiu- cv

 

 

47 de comentarii la „M-am vindecat total de hepatita B

 1. ma numesc stoica vasilica si am fost diagnosticata cu hepatita activa cronica (ca diagnostic principal si cu trombocitopenie secundara , hipersplenism ,nafrita tubulo-interstitiala , cardiomiopatie ischemica ) si mi sa spus ca nu se poate interveni chirurgical (gonartroza la piciorul drept). ma pot opera ?

 2. Buna-ziua.

  Am aflat anul trecut ca am hepatita b,acum de curand am facut din nou analizele si am vazut ca am tot AgHBs pozitiv.Transaminazele sunt normale si anul acesta.Fibroactitestul si viremia inca n-au venit de la analize.Ecografia a fost normala anul trecut,urmeaza sa o fac si anul acesta.Ma monitorizeaza in prezent un medic infectionist.Exista sansa sa am o hepatita cronica usoara ,fara sa am nevoie de tratament?sau trebuie facut dosarul pt tratament?am auzit ca ar fi multe reactii adverse la tratament?se poate vindeca si fara tratament chiar daca e cronica?sau ar trebui sa vin si la dumneavoastra la un consult la Fundeni?Asa, eu ma simt bine n-am nici un simptom..Multumesc

 3. Buna ziua,
  Am de aproximativ 20 de ani o forma severa de prurit devenita in ultima vreme generalizat si care pana in luna mai a.c ceda doar la tratamentul cu 30 mg de prednison si 3 tablete de clorfeniramin..pe zi. Din pacate in scurt timp dupa intreruperea tratamentului, pruritul se reinstala. Am facut multe investigatii in aceasta vara in speranta ca se va gasi un tratament. Precizez urmatoarele rezultate
  ADN viral hepatita B 1/100
  anti HBe pozitiv
  Ag HBe negativ
  Anti HBe pozitiv
  Ag HBs cantitativ 10568
  ALT 23
  TRIGLICERIDE 203
  glucoza bazala steatoscreen 141
  Am fost consultata de medici specialisti insa nu au depistat cauza pruritului. Va rog sa-mi spuneti daca valorile analizelor inserate mai sus ma indreptatesc sa solicit tratament cu INTERFERON sau alt medicament eficient in tratarea infectiei cu virusul hepatitei B.
  Cu multumiri, VIORICA GOZMAN

 4. Buna ziua,

  Prietenul meu are hepatita B cu suprainfectare de D. Va rog sa mi dati un sfat ce ar trebui sa facem pentru ca nu gasim informatii pentru astfel de cazuri ca sunt mai rare. Va multumesc.

 5. Buna ziua,in primul rand va multumesc ca raspundeti tuturor celor ce au nevoie de un raspuns, numele meu e Mihai am 26 de ai anul acesta in luna martie la sfarsit in urma unor analize periodice am descoperit ca am hepatita B, am fost la un doctor hepatolog s-a uitat pe analize si mi-a spus ca este cronica sa astept inca 6 luni si sa refac iarasi analizele … am refacut iar analizele iar rezultatele sunt urmatoarele: in luna martie valorile erau: TGO: 0-40. TGP : 47, acum in septembrie dupa 6 luni rezultatele sunt urmatoarele: TGO: 45, TGP: 96, antigen Hbs: 12,479( >= 1 pozitiv),ag Hbe:0,23( 1,1 pozitiv) anticorpi Hbc 15,4 (>1,15 reactiv) anticorpi antiHBs < 3,00 ( <10 mUI nonreactiv) anticorpi HDV 0,27 (<0,9 negativ). Am fost si la interpretarea analizelor la un medic in Galati dar nu mi-a explicat mare lucru a spus sa mai refac la an analizele si intre timp sa iau essentiale forte N 6 pastile pe zi, zi de zi fara intrerupere… plus regimul alimentar si fara alcool deloc, odihna si sa evit stresul. As dori va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra asupra analizelor prezentate mai sus si daca e nevoie sa mai fac altceva in afara de cele recomandate de medicul la care am fost.In speranta ca voi primi un raspuns va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!

 6. Ma numesc nicoleta am 26 de ani si am hepatita b de la varsta de12 am facut interferon dar virusul nu a stacnat am ramas gravida si copilul meu poarta virusul meu la varsta de trei ani am aflat acum are 6 Ani si iau iest tranzaminazele duble ce pot face an sitoatia asta

 7. Medicul gastroenterolog care va urmareste, stabileste ce este de facut pe baza cunoasterii complete a situatiei dvs medicale. Nu are nici o logica sa va dau sfaturi aiurea, fara a sti situatia dvs medicala; dvs nu v-ar folosi, iar eu m-as face de ras.

 8. Bună ziua. Am aflat întîmplător că sunt purtătoare a virusului hepatitei B ieri, cînd am donat sînge pentru autotransfuzie necesar la o operație de implant de proteză de caderă care îmi va fi făcută pe 5 Februarie. Rezultatul serologiei este RPR și TPHA negative, HBsAg pozitiv, AcHBc total pozitiv, Ac HBc IgM negativ, HBeAg negativ, AcHBe pozitiv, Ac VHC negativ, rezultat: infecție cu VHB. Medicul hematolog mi-a spus că sîngele meu nu este bun pentru transfuzie și mă trimite la un medic de specialitate pentru evaluare abia în luna Aprilie. Credeți că ar trebui să grăbesc vizita la un doctor de specialitate? Și în al doilea rînd cît de grav vi se pare rezultatul analizelor? Mulțumesc anticipat, cu respesct și stimă.

 9. Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre hepatite. DIn rezultatele trimisenu pare a fi o urgenta prezentarea la medic, dar situatia trebuie lamurita la un gastroenterolog

 10. Sotul meu are hepatita b si face tratament iar eu sunt imunizata. intrebarea este daca putem face copii fara a exista vrun risc de a-l naste cu malformatii din cauza tratamentului pe care il urmeaza sotul? Multumesc mult

 11. am hepatita cronica de la 4 ani si acum am 21 am fost spitalizat doar o singura data 3 ani in urma desi ma simteam bine…si pina in prezent este ok…ce poate insemna asta?…..am sanse de vindecare naturala??

 12. V-am scris un mesaj pe 19 decembrie si nu am primit nici un raspuns va rog sa imi raspundeti si mie la intrebare. Multumesc anticipat.

 13. Buna ziua,am virusul b pozitiv din 2008,nu am luat niciodata tratament deoarece viremia nu a fost mai mare de 230 in primii ani si 133 ul/ml adn-vhb 2,12 acum.nu stiu ce sa fac,ma poate ajuta cineva va rog ? Sa merg la un gastroenterolog si sa incep un tratament ?

 14. buna ziua ,sunt un pic speriata ca ginerele meu are hepatita delta si ma sfatuit doc din italia sa inceapa tratamentu de interferon si stau pe ginduri ca imi este cam frica va rog sami dati si mie un sfat.. va multumesc

 15. Cat de usor se ia hepatita .La recoltarea analizelor mi s-a facut rau .Asistenta a venit de la celalant pacient direct la mine fara asi schimba manusile si m-ia pus ea mana sa nu mai curga sange din mana mea .

 16. Buna ziua!La 11 ani am avut o hepatita virala,nu prea stiu foarte multe despre asta,nici nu m.a mai interesat de atunci(1979),as vrea sa stiu ce inseamna,ar trebui sa ma ingrijorez,vad ca sunt din ce in ce mai dese bolile de ficat.

  Va multumesc anticipat

 17. Buna ziua.am fost diagnosticată cu hepatita b,in urma analizelor facute in timpul sarcinii,pe perioada sarcinii viremia a scazut la 17 unități,dupa sarcina a ajuns la încărcătură virala 172 ul/ml si încărcătura virala (copii/ml) 1001,momentan inactiva.imi puteti spune va rog la ce unitati devine activ?si cand se necesita tratament?mulțumesc frumos

 18. Buna seara ! Am si eu o întrebare acum 5ani in urma am fost diagnosticata cu hepatita b …după 3ani am fost declarata vindecat ,exista posibilitate sa mai apăra boala?

 19. buna ziua,am 27 de ani am hepatita cronica B,fibroza hepatica F2,steatoza gr 1,am fost la fundeni trimisa de doctorul din arges deoarece mi-a spus ca tratamentul mi-l poate prescrie doar un institut clinic,doar ca la fundeni m-au refuzat si mi-au spus sa ma tratez la mine in teritoriu si cum v-am scris mai sus cei de la Pitesti mi-au spus ca ei nu pot. ce este de facut in cazul acesta? nu ma primesc in nicio parte la munca,ma resping la fisa medicala sau ma trec apt conditionat,timpul trece nu ma pot trata si din cauza asta ma resping la fisa medicala cand ma duc sa ma angajez ceea ce nu inteleg ca am prieteni cu boala asta si lucreaza.multumesc frumos

 20. Ce anume nu ati inteles sau care parte? Marti sunt programata la fundeni oncologie,sunteti la fundenifundeni pe 6 martie??

 21. Pe 6 martie vin la fundeni oncologie,sunteti la fundeni sa vin sa va arat tot dosarul meu de analize? Multumesc anticipat

 22. Nu cred ca m-ati inteles,nu vreau altceva decat dosarul pentru tratament sa mi-l dea un doctor,pentru ca am obosit sa fiu pasata si plimbata aiurea ca unu nu poate,ca celalalt nu a auzit,dar boala mea inca exista si timpul trece.Nu inteleg la ce v-ati referit ca lucrati exclusiv doar pentru spital,eu v-am intrebat ca o posibila viitoare pacienta evident,sa vin ca pacienta, sa aud inca o parere,nu era vreun motiv ascuns. In fine…va multumesc

 23. Am vrut sa spun ca la spital nu am timp pentru altceva decat pentru treaba de la spital.La spital bolnavii se interneaza pe baza de programari, iar in acest moment am bolnavi programari pentru urmatoarele doua luni, daca doriti treceti pe laspital, si o sa vedeti o mare de oameni, care nu poate fi rezolvata decat daca exista o ordine programata din timp. Deoarece la spital nu exista policlinica, si din lipsa de timp, nu consult bolnavi in spital
  Cu stima

 24. Dom doctor daca doresc intru in armata ca SGP soldat am probleme daca sunt purtator de virus b..?? .momentan sunt sub monitorizare din 6 in 6 luni..analize bune..confirmat medicul gastroenterolog… o sa ma respinga din cauza asta?? Va multumesc.

 25. Multumesc Domnule Doctor .imi e putin frica de vizita medicala de la Timisoara cand ne vor suna pentru concurs ..dar sper sa nu fie o piedica..ok Doamne ajuta si multa sanatate si multumim pentru sfaturile d.voastra …va saluta Ovi de la bihor.

 26. Buna ziua! Domnule doctor, o intrebare scurta, tinand cont de urmatoarele date [AST=20, ALT=48, antigen Ag. HBs=negativ si anticorpi Ac. HBs=68.50] pot sa iau hepatita B de la un prieten dupa care am fumat o singura data si care are viremia foarte mica? Mentionez ca am 29 de ani, am fumat dupa el acum cateva zile si aceste analize le-am facut acum 10 luni. Legat de ALT cam mare, mi-a spus medicul gastroenterolog ca poate fi din cauza paracetamolului care l-am luat destul de des si din cauza alcoolului consumat saptamanal (in weekend). 😀 Multumesc foarte mult! 🙂

 27. Daca la ultimele analize:Aghbs=2600,aghbe=0,1;achbe=40,anticHbs=10,3,adn vhb=2200,inseamna ca o sa dezvolt AcHbs si pot merge spre virus nedetectabil?

 28. Buna ziua domnule doctor,va rog frumos sa ma lamuriti daca aveti amabilitatea,acum 3 ani mi a zis fosta ca a deacooerit la analize ca are hepatita b, am facut si eu ag hbs si a iesit negativ. Dar imi tot statea pe creier,ma gandeam ca poate a iesit rezultat fals, am facut acum din nou ,9 martie 2020, teste in doua parti, in aceeasi zi,prima data la centrul de transfuzii ploiesti,si imediat am mers si la synevo, la centrul de transfuzii am facut ag hbs, anti hcv, anti hiv,lues, iesind toate negativ,iar la synevo am facut ag hbs, ac hbs, ac hbc, ac hbc-igm, toate negative, transaminaze tgp normale. Ma gandeam ca totusi intrand in contact cu virusul,vor ieai anticorpii pozitivi,ceea ce n au iesit,ama citit pe net ca exista hepatite oculte,de asta am vrut sa fac analize si la synevo si la centrul de transfuzii. Dvs ce parere aveti? Va multumesc,cu respect

 29. Am Hepatita cronică B.Ceea ce nu înțeleg e că nu primesc tratament și nu mi se face vaccinul antivirus ptr hepatita B deși am cerut de nenumărate ori.Lucrez într-un Azil privat,îmi iubesc enorm meseria și pacienții dar acum trăiesc cu teama de a mi se interzice să mai lucrez în acest domeniu. Ce cale să urmez și ce se include în meniul zilei ptr a ține boala sub control?Nu am simptome,probabil de aceea nici nu am știut că am acest virus.In copilărie,pe când aveam 15 ani am avut hepatită de două ori.Vă mulțumesc anticipat ptr răspuns. Cu stimă,Carmen.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: