Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Hepatita cronica se trateaza?

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie si hepatologie si in articolul urmator va voi prezenta cateva date teoretice si practice despre tratamentul hepatitei cronice, situatie pe care o intalnesc relativ frecvent la bolnavii pe care ii consult.

Hepatita cronica definitie

Inflamatia ficatului se numeste hepatita. Hepatita cronica este o inflamatie a ficatului care dureaza de mai mult de 6 luni.

Hepatita cronica tratament naturist

Exista credinta ca daca iei ceaiuri, protectoare hepatice, suplimente nutritive, vitamine, etc, te vindeci de hepatita cronica ( ba chiar – in principiu- te vindeci cam de orice boala pe care medicii nu au diagnosticat-o inca, si – desigur- nici nu stiu cum sa o trateze). Tratamentul naturist ar fi eficient, deoarece… ce este natural nu poate sa aiba efecte secudnare, dar are desigur efecte pozitive.

natural este si virusul hepatite4i, si uraniul, si  cucuta, matraguna.. veninul de vipera, si grindina, si ploaia si seceta, si totusi pot da neplaceri mari, iar efectele pozitive nu prea sunt vizibile.

Cand se trateaza hepatita cronica?

Tratamentul hepatitei cronice (ca al oricarei alte boli) nu se face „automat”, standard, indiferent de cauza si caracteristicile pacientului. In prescrierea tratamentul trebuie sa tii seama de caracteristicile bolii si ale pacientului respectiv,  de bolile asociate, de posibilitatea de a urma tratament si de a face controalele necesare urmaririi acestuia.

Eu tratez pacienti cu aceeasi boala   complet diferit uneori, si am pacienti cu aceeasi boala, care tratati la fel, evolueaza complet diferit –  unii foarte bine  iar altii foarte rau.

De aceea, pentru a tratamentul hepatitei cronice trebuie sa luam in calcul urmatoarele date:

 1. Diagnosticul de boala cronica de ficat trebuie sa fie corect (boala cronica de ficat – trebuie sa fie mai veche de 6 luni)
 2. Diagnostic cauzal corect– deci trebuiesc analize care sa depisteze cauza
  • Cauza alcoolica
  • Cauza virusala
  • Cauza autoimuna
  • Steatohepatita
  • Alta cauza (vezi cauzele de hepatita cronica)
 3. Precizarea EXACTA a stadiului de imbolnavire a ficatului – lucru care se face de obicei prin biopsie hepatica sau alta metode e evaluare corespondenta (Fibroscan, Fibrotest, Fibromax, etc). NU SE POATE PUNE DIAGNOSTICUL DE HEPATITA FARA ACEST TIP DE EVALUARE, ci doar se poate presupune.
 4. Precizarea EXACTA a cantitatii de virusuri din organism (viremia) – daca hepatita este de cauza virala, si daca virusul respectiv se inmulteste sau nu – un virus care nu se inmultesate, nu consuma substante din mediu, deci nici medicamente, si nu poate fi omorat cu medicamente

Fara a avea precizate aceste elemente, NU SE POATE PRESCRIE NICI UN TRATAMENT CORECT.

Hepatita cronica – mijloace de tratament

Exista mai multe metode de tratament in hepatitele cronice virale, eu le-am prezentat pe site la fiecare forma de hepatita.

Generic se poate spune ca tratamentul hepatitei cronice consta in:

 1. Regim alimentar – esential fara ALCOOL SI ABUZ DE MEDICAMENTE. Regimul alimentar nu vindeca hepatita dar protejeaza ficatul de solicitari suplimentare.
 2. Medicamente „protectoare” hepatice (eficienta lor nu este dovedita)
 3. Medicamente antivirale –  expuse la fiecare forma de hepatita virala
 4. Medicamente imunomodulatoare in hepatitele autoimune – hepatitele autoimune apar datorita imunitatii crescute peste normal, deci NU este nevoie ca imunitatea sa fie crescuta (cum vor majoritatea pacientilor) ci sa fie scazuta
 5. Tratament „naturist” (nu are eficienta dovedita stiintific).

Recomandarile noastre in hepatita cronica

Regimul in hepatita B

Regimul alimentar in hepatita C

Hepatita C forum

Hepatita cronica – FORUM

NOTA: Raspunsurile sunt sumare si nu sunt personalizate (nu se refera la cazul dvs)  deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evalauarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale

Inainte de a pune o intrebare cautati singur informatiile dorite pe site cu search de sus si veti gasi foarte probabil informariile  postate deja pe site.

Daca doriti o evaluare virtuala a starii dvs de sanatate, simptomelor, analizelor etc, apelati la site-uri care dau consultatii pe net.

 Evaluarea reala si personalizata  a suferintei sau analizelor unei persoane se pot face doar direct de catre medicul gastroenterolog sau hepatolog

1. Daca am facut viremia acum 2 ani si incep acum tratamentu pentru hepatita C, nu ar fi trebuit repetata viremia, pentru ca intre timp poate a crescut, iar scaderea din urma tratamentului, s-ar putea sa nu ajunga la o valoare care sa ma faca considerat responder?

In mod normal ar fi trebuit repetata viremia

2. Sotul meu a facut un set de analize dupa doua saptamani de la inceperea tratamentului combinat(Peg+Ribavirina)si i-a iesit sideremia=206,7(inainte de tratament avea o valoare normala).Ce semnifica aceasta situatie si ce trebuie facut?

In hepatita cu virus C frecvent sideremia este crescuta, dar nu din cauza tratamentului ci a altor mecanisme, partial cunoscute. Cred ca sideremia era mare si inainte de inceperea tratamentului. Fierul crescut in sange (si in ficat) la pacientii cu hepatita virala C, poate sa scada efectul tratamentului antiviral, si sa creasca riscul de aparitie a cancerului hepatic. Ca metoda de scadere a sideremiei se paote incerca flebotomia (sangerarea)

3. Daca am Ac anti HBe pozitiv 0.01 (reactivitate Elisa), Anti HCV negativ, AgHBs pozitiv 541.08 reactivitate, AgHBe negativ, AntiHDV negativ, ADN-VHB 3117 Ul/ml in ce faza a hepatitei sunt?

Cititi mai sus cum se pune diagnosticul de hepatita, si veti deduce in ce faza sunteti.

4. Este obligatoriu ca hepatita cronica, virala, autoimuna, alcoolica, toxica, se evolueze catre ciroza? Ati avut cazuri care nu au facut ciroza?

In medicina nimic nu este definitiv trasat, de aceea sunt copii care fac ciroza, betivi care nu au nimic la ficat, cancere care se vindeca de la sine, si altele care dau decez galopant. Nu este obligatoriu sa evolueze catre ciroza dar exista acest risc. Am in urmarire numerosi bolnavi cu boli cronice ce ficat care nu au facut ciroza

5. Se poate pune diagnosticul de hepatita prin analize de urina?

Nu

Unde trebuie sa mergi la ce medic cand ai probleme cu ficatul?

Daca aveti probleme ca cele din articolul de mai sus, mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog bun din zona dvs, nu are rost sa stati in incertitudine sau sa asteptati evolutia bolii, totdeauna exista o rezolvare a unei probleme medicale, trebuie doar sa gasesti medicul potrivit. Cele scrise in articol pot sa nu reprezinte situatia dvs, chiar daca ati observat ca in mare parte descrierile se potrivesc cu suferinta dvs,  cu simptomele dvs, bolile digestive au cam aceleasi simptome sau nu au deloc simptome. are trebuie personalizat situatiei dvs.

Cat trebuie sa astepti de cand apar simptomele pana mergi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand ai  simptome pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

Retineti ca de obicei hepatita cronica nu da simptome decat in fazele avansate de boala. In majoritatea cazurilor hepatita cronica nu reprezinta o urgenta medicala, nu trebuie sa mergi in aceeasi zi la medic, nici nu trebuie sa amani prea mult. Riscul cel mai mare este ca boala  care are o evolutie blanda o perioada de timp, sa fie depistata in stadiu avansat, greu reversibil. Asta face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Aici puteti face o programare pentru o a doua opinie dicala la dr Ditoiu

Care este cel mai bun tratament si regim in hepatita cronica? Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

Prima problema este ca diagnosticul sa fie corect si complet, stabilit de un specialist in astfel de probleme.

Apoi, daca diagnosticul este corect, pentru problemele legate de ficat, exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte in functie de cauza si bolnav. Fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant este acela care dupa evaluarea dvs medicala trebuie sa aleaga schema care vi se potriveste cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Este evident ca aceste recomandari generale nu ajuta prea mult un bolnav..Am avut postate pe siteurile mele recomandari extinse de regim alimentar in majoritatea bolilor digestive, dar am vazut la consultatie bolnavi care nu mergeau bine cu aceste regimuri standard. Acest lucru se intampla deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, care trebuie luate in calcul la stabilirea indicatiilor de tratament sau regim alimentar. De aceea, cred cel mai corect insa este ca medicul sa faca recomandari personalizate  de regim alimentar, conform caracteristicilor pacientului pe care il consulta. Dar, ca si in cazul alimentelor contraindicate, eu dau pacientilor mei o lista extinsa de alimente indicate, in functie de fiecare caz in parte.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).programare-gastroenterologie

Va urez maxima!
Daca totusi aveti probleme cu ficatul si  aveti nevoie experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841.

Puteti solicita programarea si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus

 

 

 

89 de comentarii la „Hepatita cronica se trateaza?

 1. Doresc un consult la spital MATEI BALS pentru fiul meu MARINESCU ALEXANDRU are 24 ani de la un tratament sa umflat si are nevoie urgenta de consult este purtator de hepatita b nu are nici un tratament Va rog are nevoie urgenta
  Va multumesc
  MARIANA MARINESCU PITESTI

 2. Buna ziua. Am fost la spital pentru a-mi face o operatie de deviatie de sept, inainte de a incepe operatia mi s-a luat sange. S-a descoperit ca am Hepatita C dar mi s-a spus ca rezultatele nu sunt concludente si mi s-a recomandat sa ma duc la un alt spital pentru a-mi face testul sa vad daca intr-adevar am hepatita C. Acum, sunt cu psihicul la pamant, ma gandesc la ce e mai rau. Ce ma sfatuiti sa fac? Pe fisa de externare scrie asa: „Din analizele de laborator retinem anticorpi anti HCV pozitivi, restul analizelor in limite normale.” si apoi diagnosticul: hepatita C. Ce inseamna asta? Nu stiu prea multe despre aceasta boala si de aceea m-am hotarit sa va scriu. As vrea sa aflu cat mai multe detalii. Ce posibilitati de tratament exista? Cat de grava este boala? Oare chiar am hepatita C sau a iesit asa din intamplare? se poate? Astept un raspuns cat de repede se poate.

 3. Buna ziua. Sunt baiatul care a plasat acele intrebari mai sus, cel care a fost operat de deviatie de sept si i-a fost gasit anticorpi anti HCV pozitivi la analiza de sange. Vroiam sa va spun ca am facut analizele din nou cum m-ati sfatuit pentru a vedea intr-adevar daca sunt bolnav. Acum vreau sa va arat exact ce scrie pe fisa cu analize pentru a-mi explica daca se poate ce inseamna exact…

  Imunologie(Vitros Eci)
  ANTICORPI ANTI-HBs REZULTAT NEGATIV, UNITATE MASURA mIU/mL, Valori normale <8.0
  Comentarii:
  ANTICORPI ANTI – HBs
  INTERPRETARE REZULTATE:
  NEGATIV 12.0 mIU/mL
  BORDERLINE 8.0 – 12.0 mIU/mL

  Imunologie(ELISA)
  ANTIGEN HBs REZULTAT NEGATIV, Valori normale NEGATIV
  ANTIGEN HBe REZULTAT NEGATIV, Valori normale NEGATIV
  ANTICORPI ANTI-HBe REZULTAT NEGATIV, Valori normale NEGATIV
  Anticorpi anti HCV REZULTAT 0.209 – NEGATIV, Valori normale <0.9

  Comentarii:
  ANTICORPI ANTI HCV
  INTERPRETARE REZULTATE:
  =0.9 =1.0 REACTIV
  TESTUL A FOST LUCRAT CU TRUSA BIOELISA HCV 4.0 BIOKIT

  …asa scrie pe fisa de analize…ce inseamna asta…vad ca sunt negativ, negativ dar acolo anticorpi sunt o unitate…si tot negativ? ce inseamna asta? din ce mi-a spus medicul a zis ca nu sunt probleme. Ce ma sfatuiti sa fac? Trebuie sa tin regim ceva? Ce sunt cu anti corpii aceia acolo? Vroiam sa mentionez ca inainte de a-mi face aceste analize am luat antibiotice Zinnat, asa mi-a prescris medicul de la spital pentru a-mi vindeca nasul mai repede. Poate sa aibe reactii adverse de la antibiotice? sa fiu bolnav? va rog frumos raspundeti-mi si spuneti-mi ce inseamna mai detaliat aceste analize. Va multumesc pentru ajutorul acordat.

 4. BUNA ZIUA. SOTUL MEU ARE HEPATITA B. ACUM 2 ANI SI-A FACUT VIREMIA SI A IESIT NEGATIVA.CLINIC EL SE SIMTE BINE, DAR TRANSAMINAZLE SUNT MEREU MARITE. PRECIZEZ CA IA HEPATOPROTECTOARE :LIV50, LAGOSSA, SILIMARINA,NU BEA NICI MACAR OCAZIONAL SI NICI NU FUMEAZA.
  MA PUTETI AJUTA CU UN SFAT…??

 5. In urma cu 18 luni am descoperit la analize ca am tgp peste val normala. Am continuat investigatiile si s-a gasit si GGT mult peste valoarea normala (la cele in jur de 10 -12 determinari facute am avut si pana la peste 8 ori valoarea maxima). Valoarea TGP variaza, intra in normal si fara tratament , GGT variaza si ea , dar niciodata nu a fost la valoarea normala.
  Am facut markerii hepatici- buni, am facut analize pentru hepatite autoimune – bune , am fost la reumatologie – nu-s probleme , analizele uzuale de sange bune,restul analizelor specifice ficatului bune. Ecografii bune ( a fost la inceput ficatul ptin marit si neomogen , dar apoi a revenit la dimensiuni normale ( dupa silimarina forte , sargenon si odihna. Dar iata ca si acum , dupa 1an si jumatate GGT -ul meu este 160 ( max 31) analiza lab SYNEVO. NU stiu incotro sa o mai iau si ce alte analize sa mai fac ptr. a afla de unde acesta crestere inexplicabila a GGT .
  Va multumesc

 6. domnule doctor v-as ruga sa imi raspunde-ti si mie la o intrebare.am 22 de ani si am fost descoperit in 2007 cu hepatita b cronica.miam facut toate analizele si au avut valori normale si transaminazele la fel. am facut si viremia si mi-a iesit HBV-DNA Cobas TaqMan=2010 UI/ml.as vrea sa imi spune-ti cum e aceasta valoare mica,mare, pot lua vreun tratament si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa scap de acest virus.va multumesc anticipat si astept raspunsul dvs.

 7. 1.viremia si mi-a iesit HBV-DNA Cobas TaqMan=2010 UI/ml.as vrea sa imi spune-ti cum e aceasta valoare mica,mare, – valoare mica

  2. pot lua vreun tratament – in funcite de biopsia hepatica se poate lua sau nu tratament

  3.si as vrea sa stiu daca am vreo sansa sa scap de acest- nu am cum sa stiu i ncazul dvs strict, nu va stiu caracteristicile, teoretic DA.
  Sanatate

 8. va multumesc pentru raspunsurile date domnule doctor, dar mai am o intrebare.mi-ati spus ca teoretic da pot scapa de acesta boala.cum anume cu interferon? astept raspunsul dvs. va multumesc

 9. Buna ziua,
  Ma numesc Adina, am 24 de ani si de curand am fost diagnosticata cu hepatita cronica cu virus B. Am facut urmatoarele analize:
  1) TGO=12.9
  2) TGP=9
  3) TYMOL=5.3
  4) ZnSO4=13
  5) HEMOLEUCOGRAMA CU VALORI IN LIMITE NORMALE
  6) VSH=10
  7) FIBROSCAN CU FIBROZA MINIMA
  8) GGT=15U/L
  9) LDH=13.56U/L
  10) BILIRUBINA TOTALA=0.59mg/dl
  11) TRIGLICERIDE=84mg/dl
  12) TIMP QUICK=12.1 sec.
  13) INDICE DE PROTROMBINA=97%
  14) INR=1.4%
  15) INCARCATURA VIRALA=755UI/Ml
  ELECTROFOREZA:
  16) ALBUMIN=57.3%
  17) ALPHA 1= 2.5%
  18) ALPHA 2=11.5%
  19) BETA=9.8%
  20) GAMMA=18.9%
  RAPORT A/G = 1.34
  PROTEINA TOTALA = 8.1g/dl
  21) MARKERI VIRALI:
  Ag-HBs – POZITIV
  Anti-HBs – NEGATIV
  Anti-HBc IgM – NEGATIV
  Anti-HBc totali – POZITIV
  Ag HBe – NEGATIV
  Anti-HBe – POZITIV

  Este grav?
  Exista vreo modalitate de tratare ?
  Daca nu am Anti-HBs pot prevenii o eventuala reinfectie prin vaccinare sau alte mijloace (injectii cu anti-corpi)?
  Pot urma un tratament cu anticonceptionale?

  Multumesc anticipat!

 10. A.Gravitatea unei boli se apreciaza pe baza:
  1. Simptomelor bolnavului
  2. Anamnezei
  3. Examinarii bolnavului
  4. Analizelor
  5, Altor explorari (ecografie, enmdoscopie, CT, RMN, radiografii, etc)

  Cred ca ati dedus ca eu, neavand decat unul dintre elementele necesare NU va pot spune daca este grav sau nu.

  B.Sunt numerolase metode de tratament, pe care le poate stabili doar medicul care are elementele de mai sus.

  3.Daca nu am Anti-HBs pot prevenii o eventuala reinfectie prin vaccinare sau alte mijloace (injectii cu anti-corpi)? – nu vad cum sa preveniti o reinfectie… facand vaccin, aveti deja infectia, facand anticorpi… – -aveti deja infectia, anticorpii nu au eficienta in acest caz.

  3.Pot urma un tratament cu anticonceptionale?
  Anticonceptionalele fiind MEDICAMENTE, se administreaza doar la sfatul medicului curant- care supravegheaza DIRECT pacienta
  Sanatate

 11. Buna ziua domnule doctor.
  Am 28 ani. In urma cu 2 ani am descoperit Hbs, fiind insarcinata. Am efectuat analizele de rigoare din 6 in 6 luni. In luna aprilie 2009, ag Hbe se actvizeaza (mentionez ca a fost negativ), eram in urma unei perioade de stres- lucrare doctorat, si in urma unei perioade de nemancare( cura slabire severa), transaminazele cresc pana la 41, val normala 31. Dupa o perioada de odihna, alimentatie sanatosa, in iunie ag Hbe se negativeaza, reapar anticorpi, transaminazele ajung la normal.
  Imi fac viremia care este 1380000, si biopsie F3. Mi-am depus dosarul pt tratamentul antiviral .
  Intrebarea mea este urmatoare: este posibila ca la fibroza gradul 3, sa nu se vada nimik la ecografie???? Mi-am facuecografia in aprilie si punctia am facut sub control ecografic, dr care mi-a facut o a zis ca ficatul meu esrte ok.
  o sa va insir rezultatul punctiei:
  1 fragment- 5 spatii porte.
  Scor ISHAK:
  I Evaluarea severitatii leziunilor necro-inflamatoriii:
  A.Hepatita interfata (0-4) 3
  B. Necroza confluenta (0-6) 2
  C. Necroza focala, apoptoza si inflamatie focala (0-4) 3
  D. Inflamatie portala (o-4) 3

  II Evaluarea histologica a fibrozei (0-6) 4
  III Alte modificari histologice Foliculi limfoizi, distrofie hepatocitara.

  SCOR METAVIR A2F3

  Scor HAI _ Kondell 12
  A= necroza periportala+/- necroza in punte (0-10) 3
  B= necroza focala si degenerescenta grasa (o-4) 3
  C=inflamatie portala (0-4)3

  Deci, se poate sa fie un asa rezultat fara modificari ale analizelor??? Fara a se observa nimik ecografic????
  D= fibroza (0-4)3

 12. Buna ziua, domnule doctor.
  Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o opinie.
  Am 53 de ani si am descoperit intamplator ca am infectie VHB,fara VHD, cu AgHBe negativ. La recomandarea medicului specialist, mi-am facut toate analizele.
  Viremia este putin sub 49000 copii/ml, iar rezultatul punctiei: „fara infiltrate inflamatorii semnificative, fara leziuni ale ductelor biliare interlobulare si fara fibroza. Intralobular nu sunt prezente leziuni necro-inflamatorii semnificative; steatoza absenta; colestaza absenta; coloratia Perls (pentru hemosiderina) este negativa. Concluzie: tesut hepatic fara modificari histopatologice semnificative pe fragmentele prelevate.”
  In aceste conditii medicul specialist mi-a spus ca prima optiune de tratament recomandabila ar fi interferonul, dar nu ma incadrez deocamdata in protocolul de tratament. Am inteles, de asemenea, ca e posibil ca ficatul sa fie totusi afectat, dar proba pt. punctie sa fi fost recoltata dintr-o zona sanatoasa.
  Nu am simptome deosebite, doar greata dimineata cand ma trezesc, iar ecografia a aratat ca ficatul si splina au aspect si dimensiuni normale.
  In afara de regim moderat si Lagosa pentru urmatoarele 5 luni, pana la un nou test de viremie, as mai putea face ceva ? Exista vreo sansa ca ficatul sa nu fie totusi afectat deloc ?
  Va multumesc anticipat.

 13. Imi cer scuze, in postul de mai sus am uitat sa trec valorile celorlalte analize: TGO=19 (<30), TGP=15 (<35), AFP=18.83 (<13.4).

 14. 11.In afara de regim moderat si Lagosa pentru urmatoarele 5 luni, pana la un nou test de viremie, as mai putea face ceva ? – nu

  2.Exista vreo sansa ca ficatul sa nu fie totusi afectat deloc ? exista

 15. Cu ocazia unor analize facute in mai 2005 am aflat ca am transaminazele marite; TGP 114 si TGO 78. Medicul gastroenterolog mi-a recomandat initial tratament hepatoprotector (Lagosa, anghirol) si homeopat (Regalen si initial alte solutii preparate de laboratoare naturiste). Neobtinand rezultate am facut mai multe analize (hepatite A, B, C, electroforeza). Toate au fost bune, mai putin hep A care a iesit pozitiv. Negasind alte explicatii am facut analiza Anti EBV pentru virusul epstein barr si a iesit valoarea 259. La repetare dupa o luna a iesit 178. Diagnosticul pt transaminazele marite a fost acest virus si am continuat in 2007 cu un tratament de crestere a imunitatii cu sedinte de biorezonanta. La doua saptamani dupa ultima sedinta (total 13 sedinte)am avut TGP 60, TGO 31 si anti EBV 181. Dupa alte 3 luni in care nu am urmat nici un tratament am ajuns la valorile TGP 284 si TGO 117 (maxime pt mine). Dupa alte 2 luni fara tratament valorile au scazut la TGP 127 si TGO 48. De atunci (martie 2008) fac analize periodice si valorile sunt TGP intre 70 … 150 iar TGO intre 29 … 70. Din ian 2009 urmez un tratament hepatoprotector (Liv 52, silimarina, ceai hapatic) iar din aprilie 2009 tin si regim alimentar (fara carne de porc, fara prajeli, fara mezeluri, etc), dar valorile transaminazelor variaza in continuare intre aceste limite, fara nici o logica pt mine si nu vor sa coboare sub 40.
  Din toate ecografiile ce le-am facut in acesti 4 ani nu am retinut nimic alarmant pentru mine decat expresia „ficat cu ecogenitate crescuta”.
  In ultima vreme am unele neplaceri in sensul ca imi simt ficatul „greu” si obosesc la eforturi fizice de genul alergarilor usoare de intretinere.
  Va rog sa imi spuneti ce ar trebui sa fac pentru a-mi rezolva aceste probleme de sanatate.

 16. Foarte probabil ati facut degeaba homeopatie, biorezonanta, etc, dar.. sunt banii si corpul dvs, si faceti ce vreti cu ele.
  Sigur ca veti spune „pai cum degeaba, ca au scazut transaminazele”; transaminazele au valori oscilante oricum, fara sau cu tratament.
  Probabil aveti un ficat gras, care poate da modificarile ecografice descrise de dvs, si transaminaze crecute timp mai indelungat.
  Cu placere

 17. nici nu stiu cum sa incep…Fetita mea de 8 ani are, pare se, hepatita B. i am facut niste analize de control si au aparut niste transaminaze marite. o prietena m a sfatuit sa i fac antigenii si anticorpii si acolo apare ca are hepatita asta de tip b. abia am aflat si nu stiu incotro sa ma indrept. ce ma fac?????????

 18. Buna ziua.
  Nici nu stiu cum sa incep….Dar anul asta in iunie am facut un control medical la cererea companiei pt care lucrez.
  Si toate analizele pot spune ca au iesit bune.
  Insa am avut surpriza sa aflu de la doctora care mi-a recoltat sange ca transaminazele mele sunt crescute si ca as putea sa fiu suspect de hepatitat B cronica.
  Nu va mai spun ca a fost ca o lovitura de traznet pt mine.
  Nu puteam sa cred asa ceva.
  In urma cu 3 saptamanii am suferit o interventie chirurgicala la ureche un hematom a fost extirpat din spatele urchii.
  Intrebare: Posibil sa ma fi infectat de acolo?
  Ca dupa ce m-am vindecat am fost sa fac acele analize.
  Am fost la mai multe clinici pt analize.
  Chiar si la spitalul de boli infectioase.
  Am facut si eco abdominal si toate organele erau in limitele normale si omogenitate buna.
  Am facut toate analizele care mi le-au recomandat.
  Si anume:policlinica Cermed
  Ag HBS( AUSTRALIA ANTIGEN) pozitiv
  TGO 56UI/l normal 46
  TGP 148UI/l normal 49
  Spitalu clinic de boli infectioase
  TGP 163 U/L NORMAL 49
  TGO 62 U/L NORMAL 46
  Ag HBS( AUSTRALIA ANTIGEN) POZITIV
  Eram disperat si am dat fuga la alta clinica. nU puteam sa cred ca sunt infectat de virusul hepatitei B.
  POLICLINICA SINEVO:
  TGP 136U/L NORMAL 41
  TGO 54 U/L NORMAL 38
  AgHBS(AUSTRALIA ANTIGEN) POZITIV
  Nu mai inteleg nimic
  De ce sun asa diferite de la o clinica la alta?
  Am fost la un doctor prof. universitar si mi-a recomandat alte analize
  Si anume:
  Electroforeza proteinelor serice
  albumina 60.5% normal 52-68
  alfa 1 gl% 3.5% normal 2-5
  alfa 2 gl% 7.5% normal 6.6-13.5
  beta gl% 11.1 % normal 8.5-14.5
  gamma gl% 17.4 % normal 11-21
  A/G 1.53 normal 1.39-2.23
  Proteine totale7.8 g/dL normal 6.6-8.7
  ADN VIRAL HEPATITA B (CANTITATIV)
  Real-time PCR(TaqMan) 16600 Ul/Ml Nedectabil
  Limita de detectie a metodei de lucru este linearitatea( masurabil) este de 55ul/ml
  AgHBE NEGATIV
  Anti-HBe negativ
  Anti-HCV negativ
  Anti- HD negativ
  Dupa alte 4 saptamanii am facut din nou un alt set de analize si am avut urmatoarele valori:
  TGP 63 NORMAL 72
  TGO 39 NORMAL 59
  Ag HBS (Australia antigen) pozitiv normal negativ
  Eu sincer daca va puteti uita pe analizele astea si sa-mi dati un sfat sau un ajutor ca eu nu mai inteleg nimic
  Se poate scapa de acest virus hepatic B cronic ?
  am vreo sansa de vindecare?
  EXISTA VREU TRATAMENT CARE SA MA SCAPE DE EL?
  EXISTA VREO CLINICA SPECIALIZATA IN ASTEFEL DE BOLI SI TRATAMENTE CARE SA MA AJUTE SA SCAP DE ACEST VIRUS?
  DOCTORII LA CARE AM FOST MA TRIMIT LA TOT FELUL DE ANALIZE.
  VREAU UN MEDICAMEN VREAU CEVA SA SCAP DE ACEST VIRUS/?
  EL ATACA DOAR FICATUL SAU SI ALTE ORGANE DIN CORP?
  DACA FAC UN TRANSPLANT DE FICAT POT SA SCAP DE ACEST VIRUS?
  AJUTOR VA ROG MULT DE TOT.
  SUNT DISPERAT NIMENI NMU-MI SPUNE NIMIC.
  SINGURUL LUCRU CARE MI L-A SPUS DOCTORUL ESTE CA O SA-L AM TOATA VIATA SI CA NU O SA MAI SCAP DE EL NICIODATA.
  sI CA O INCURAJARE( SA STAU LINISTIT CA IN ROMANIA SUNT 5 MILIOANE DE OAMENI CCARE AU HEPATITA B CRONICA, DECI NU SUNT SINGURUL)

 19. BUNA ZIUA,NUMELE MEU ESTE ELENA AM 26 ANI SI ACUM 2 ANI AM FOST DIAGNOSTICATA CU HEPATITA B CRONICA (FARA SA STIU CUM AM CONTACTAT-O).TRATAMENT NU MI S-A PRESCRIS PT.CA AM FACUT VIREMIA SI D-NA DOCTOR A SPUS CA NU ETSE NECESAR TRATAMENT DEOARECE ERA NUMARUL DE COII MIC.FACAND ANALIZE LA SANGE BILIRUBINA DIRECTA A IESIT 0.2,CEA TOTALA 0.5 TRIGLICERIDE;52,TGO 20,TGP 22,COLESTEROL TOTAL 154…DOCTORUL MI-A SPUS CA NU MAI ESTE NECESAR SA FAC ANALIZE CA PROBABIL HEP.B NU ESTE DETECTABILA…CE ANALIZE TREBUIE SA FAC PT.A AFLA EXACT STADIUL BOLII ?…
  VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS
  LA REVEDERE

 20. Stadiul bolii poate fi evaluat din doua puncte de vedere.

  1.Din punctul de vedere al virusului, analiza concludenta este viremia.

  2. Din punct de vedere al bolii de ficat ,analiza concludenta este biopsia hepatica

  Cu placere

 21. Pt Radu
  1.In urma cu 3 saptamanii am suferit o interventie chirurgicala la ureche un hematom a fost extirpat din spatele urchii.
  Intrebare: Posibil sa ma fi infectat de acolo?
  Nu, hepatita cronica = boala de peste 6 luni.

  2,Se poate scapa de acest virus hepatic B cronic ?
  Da

  3. am vreo sansa de vindecare?
  Da

  4.EXISTA VREU TRATAMENT CARE SA MA SCAPE DE EL?
  Da

  4 EXISTA VREO CLINICA SPECIALIZATA IN ASTEFEL DE BOLI SI TRATAMENTE CARE SA MA AJUTE SA SCAP DE ACEST VIRUS?
  Da orice clinica de gastroetnerologie sau hepatologie din tara

  5. DOCTORII LA CARE AM FOST MA TRIMIT LA TOT FELUL DE ANALIZE.VREAU UN MEDICAMEN VREAU CEVA SA SCAP DE ACEST VIRUS/?
  Medicamentele se dau prin Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, dupa depunerea unui dosar.

  6.EL ATACA DOAR FICATUL SAU SI ALTE ORGANE DIN CORP?
  De obicei NUMAI ficatul , dar uneori sunt afectate si alte organe

  7.DACA FAC UN TRANSPLANT DE FICAT POT SA SCAP DE ACEST VIRUS?
  Nu, virusul este in ficat, dar, cum am mai sus , si in sange si celelalte organe, deci transplantul de ficat NU distruge virusul.

  Cu placere

 22. Buna ziua,
  Numele meu este Elena si de aproximativ 1 an ma confrunt cu urmatoarele simptome: greturi balonari oboseala accentuata mialgii altragii iritabilitate cateodata rash cutanat cu ecografii normale si analize in limite normale; recent la un nou set de analize anticorpi anti Hcv prezenti, transaminaze in limita normala, viremie nedetectabila. Este posibil ca desi viremia este nedetectabila si transaminazele normale aceasta simptomotologie sa fie produsa totusi de prezenta acestui virus hepatic; este necesara punctia hepatica?

 23. Este posibil ca desi viremia este nedetectabila si transaminazele normale aceasta simptomotologie sa fie produsa totusi de prezenta acestui virus hepatic;
  Teoretic este posibil
  este necesara punctia hepatica?
  Nu
  Cu placere

 24. Buna ziu
  Va ..va deranjez din nou cu o intrebare….
  Va multumesc anticipat pentru raspuns
  O seara buna

  Dr Ditoiu

  1.cum putem afla de unde ne-am infestat cu virusul hepatitei b?
  Nu putem

  2. eu de exemplu chair nu stiu…in spitale nu am fost decat la 15 ani ultima data…prietenul meu a facut analize de sange si nu a reiesit ca are virusul…se poate sa fie purtator dar sa nu detectabil virusul …si daca este asa cum poate afla daca este purtator..exista vreun test?
  AND VHB

  3…are vreo legatura cu faptul ca parintii au avut ambii hepatita a ?…
  Nu
  Sanatate

 25. Stimate domnule doctor,
  Mi-am descoperit intamplator o infectie cronica VHB. In paralel cu investigatiile facute la spital pentru a vedea stadiul in care ma aflu, prima mea grija a fost testarea familiei mele. Medicul de familie mi-a recomandat teste Ag HBs si Ac anti HCV. Din fericire, rezultatele au fost negative pentru toti membrii familiei. Mi-am vaccinat imediat sotul si baiatul cel mare. Am aflat ca baiatul cel mic fusese vaccinat la scoala corect, in 3 etape, ultima doza fiind in decembrie 2001. Medicul de familie mi-a spus ca, desi initial s-a crezut ca imunitatea data de vaccin este de doar 5 ani, s-a dovedit ulterior ca ea este mai mare, asa incat nu e nevoie sa-l mai vaccinez si pe cel mic. Tot cautand pe internet sa aflu cat mai multe despre boala mea, am aflat insa ca nu este suficienta vaccinarea, ci este necesara testarea nivelului anticorpilor, pe care n-am stiut initial ca trebuie sa i-o fac. Deoarece baiatul meu cel mic nu este deloc incantat sa se mai intepe o data in vena pentru acest test, am rugamintea sa-mi spuneti daca s-ar intampla ceva rau in eventualitatea in care i-as mai face o doza de vaccin, pentru siguranta, fara sa-i testez inainte nivelul anticorpilor.
  Va multumesc anticipat.

  Dr Ditoiu

  O doza suplimentara de vaccin nu l-ar ajuta

 26. Buna ziua domnule doctor,
  In anul 2007 la analize de rutina a iesit TGP-200 si TGO-102. Dupa numeroase analize efectuate la IGH Iasi, pe parcursul carora TGP a atins valoarea 360, s-a stabilit ca ar fi vorba de o hepatita cronica autoimuna (fara ca vreun auto anticorp sa iasa pozitiv). Dupa 3 saptamani de tratament cu Budenofalk transaminazele sunt in limite. Mentionez ca IgA seric are valoarea 2. Eu ma simt rau in continuare ( oboseala, dureri puternice musculare si articulare, tegument palid).
  Poate fi vorba de hepatita cronica autoimuna fara autoanticorpii respectivi?
  Va multumesc foarte mult! Cristian FILIP

  Dr Ditoiu
  Aveti aici criteriile dia diganostic pentru hepatita autoimuna

 27. Va multumesc foarte mult pentru raspuns domnule doctor. Aveti dreptate in legatura cu diagnosticul. Totusi la diagnostic de hepatita autoimuna ar fi trebuit sa mi se dea un tratament cu cu cortizon ( din cate am citit). Mi s-a dat doar un tratament cu HEPATON si HEPATOPROTECT. Am vorbit cu medicul care m-a tratat si am spus ca nu ma simt bine, mi s-a spus ca am fost superanalizat si ca nu ficatul este cauza primara a problemelor mele. Am facut si o biopsie musculo-cutanata si a iesit o colagenoza mixta. E posibil ca ficatul sa sufere din aceasta cauza? S-ar putea o internare, la inceputul anului viitor, la d-vaostra la clinica pentru un set complet de analize, un diagnostic si ceea ce e mai important, un tratament?
  Cu respect,
  Cristian FILIP

 28. Ma numesc Strainu Rodica am 54 de ani.Doresc sa stiu daca am hepatita cronica sau daca sunt suspecta de aceasta boala,avand Gamma 30.1 si Albumina 48 in conditile in care transaminazele si celalalte analize imi ies bune.Am vacut si analizele pt virus de hepatite si miau iesit bune.Asi dori un rasp daca am hepatita sau nu.Va multumesc !!!!

 29. Buna ziua,
  Am citit cam tot ce ati postat pe site despre hepatita b , am mai intrat pe diverse pagini de internet ,dar nu pot sa spun decat ca sunt la fel de speriata cum eram si atunci cand am descoperit ca am hepatita activa.Viremia este 31964 copii ADN/ML ,transaminazele sunt in limite normale( evaluate la 3 luni timp de 1 an), am facut fibrotestul si s-a stabilit ca nu exista fibroza( 6.0 KPA).Ce nu inteleg este de ce unii doctori recomanda tratamentul iar altii nu.Doamna doctor care ma monitorizeaza mi-a recomandat doar regim alimentar si ceva vitamine. Am incredere in recomandarea dumneaei dar totusi stau cu frica .Nu am inteles daca odata inceput tratamentul pentru hepatita virusul dispare.Daca nu ,ce se intampla atunci?Poate fi mai rau?Se poate imuniza si sa nu mai raspunda la nici un tratament?Atata timp cat viremia nu este foarte mare este mai bine sa lasam virusul in pace?

 30. Buna ziua, domnule doctor!
  In urma cu aprox 4 luni am avut un accident de expunere la sange(intepatura de ac).
  M-am temut ca as fi putut contracta vreun virus (HB, HCV, HIV).
  Aceasta perioada a fost foarte grea, cu mult stress, am avut si un episod de sdr vestibular de cauza necunoscuta. De aprox o luna am un sdr dispeptic nespecific, inapetenta, dureri abdominale difuze, artralgii. M-am gandit la Hepatita C. Anti HCV sunt negativi. Mi-am facut viremia, e nedetectabila. Transaminazele sunt si ele in jur de 20. As dori sa va intreb daca administrarea de silimarina 1 g/zi vreme de 2 sapt ar putea masca virusul. Este adevarat ca viremia e detectabila doar daca transaminazele sunt marite, ceea ce inseamna distrugerea hepatocitelor cu deversarea in sange a virusului?

  Inca ceva, ecografia arata un ficat steatozic, usor marit de volum. Este posibil ca HCV sa determine steatoza intr-un tim asa scurt?

  Va multumesc anticipat pt lamuriri!

 31. D.le Doctor, am inceput tratamentul pentru tratamentul hepatitei cronice cu virus B cu 0.5 mg Barraclude. Dupa acest tratament, daca este eficient, pot scapa definitiv de virus sau este posibil ca el sa se multiplice mai tarziu?
  Va multumesc.

 32. Teoretic sunt valabile ambele variante.Cand spun “teoretic” nu ma refer la o chestiune stiintifico-fantastica, ci vreau sa spun ca ceva se poate face intr-o anumita boala, dar nu stiu daca se poate face practic si in cazul dvs
  Cu placere

 33. Doar TGP marit (79),restul valorilor sunt in limite normale. Poate fi pus pe seama consumului de alcool, ma refer la frecventa nu la cantitatea de alcool consumata.

 34. buna ziua va rog ajutatima: sunt insarcinata in 16 saptamani si am facut analizele , dintre ele doua au iesit valori cam mari si anume:TGO68,59/TGP92,40,credeti ca e vb de hepatita, afecteaza bebelusul? Mai ales ca medicul m-a speriat rau : mi-a dat sa facHBS SI HCV si mi-a zis ca, daca si acestea ies prost treb sa fac intrerupere de sarcina, sunt foarte speriata va rog din suflet ajutatima , macar cu un sfat……..

 35. Diagnosticul de hepatita cronica il gasiti aici

  Date despre cauzele crestrii transaminazelor le gasiti aici Cititi

  Nu stiu daca este hepatita sau nu pe baza frazei trimise de dvs, probaibl nu este.
  Cu placere

 36. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE NU AU DEJA RASPUNSUL PE SITE VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
  Multumesc pentru intelegere

 37. Buna ziua domnule doctor.sotul meu a inceput terapia combinata (pegasys si copegus),prima injectie facand-o acum o saptamana.Intrebarea mea este: nu trebuia repeteta VIREMIA inainte de inceperea tratamentului,avand in vedere ca pe ultima a facut-o acum 2 ani cand si-a intocmit dosarul? Dupa 3 luni de tratament se va lua ca referinta valoarea viremiei de acum 2 ani? Atunci era de 1197000…dar acum,dupa 2 ani poate a mai crescut si s-ar putea interpreta ca tratamentul nu are efect.
  Va multumesc pentru rabdare si anticipat pentru raspuns.

 38. Buna ziua domnule doctor.Sotul meu a facut un set de analize dupa doua saptamani de la inceperea tratamentului combinat(Peg+Riba))si i-a iesit sideremia=206,7(inainte de tratament avea o valoare normala).Ce semnifica aceasta situatie si ce trebuie facut? Alte analize:Hb=14,7g/dl;Ht=43,5%,5;WBC=3,9;PLT=145000;GGT=51,5U/L;TGP=122,9U/L( a scazut de la 167,9U/L);TGO=58,6(a scazut de la 67,3). Va multumesc.

 39. buna ziua cer si eu o diagnosticare corecta,analizele mele sunt urm.transaminaze in valori nornmale, beta-globulina 7,2 min8.1 max12.7, gama -globuline16.8 min 8.7-max 16
  Ac anti HBe pozitiv 0.01 (reactivitate Elisa), Anti HCV negativ, AgHBs pozitiv 541.08 reactivitate, AgHBe negativ, AntiHDV negativ, ADN-VHB 3117 Ul/ml in ce faza a hepatitei sunt? mentionez ca pe parcursul unui an analizele au foat in limitele normale.am luat armurariu, argenor, si acum lagosa. ce ma sfatuiti de aici in colo.? va multumesc

 40. Buna ziua domnule doctor.Va deranjez din nou…Sotul meu,v-am mai scris asta,face tratamentul combinat pentru hepatita C…dar acum are o problema cu o infectie la o masea,drept pentru care i s-a prescris tratament cu AMOXICILINA,500 mg la 6 ore(15 cp).A inceput sa le ia azi la 12 si maine l-a chemat sa-i scoata maseaua.I-a facut si radiografie…Toate astea nu-i aduc prejudicii mari pe fondul tratamentului cu Interf si Riba,care si asa este un tratament dur? Este in regula sa ia antibiotic? Va multumesc mult.

 41. daca am avut hepatita virala cand am fost mica,acum daca vreau sa ma duc la penetenciar,politie,pompieri,etc se vede la analizele de sange?

 42. Buna ziua domnule doctor.Sunt in tratament cu Ribavirina si Interferon de trei luni.La inceputul tratamentului am avut viremia 1193000 iar acum,dupa trei luni=447 UI/ml(2,65 log UI/ml),sensibilitatea metodei:15 UI/ml (1,18 log UI/ml).Va rog sa ma lamuriti…1)ce inseamna valoarea asta=447,in conditiile in care sub 600 UI,rezultatul este nedetectabil?…2)de cate ori mi-a scazut viremia?…3)am vreo sansa la continuarea tratamentului? Alte analize:Hb=13,2 (15,2 la 0 sapt tratament); trombocite=183000 (301000); ALT=46,4 (180).PHB=A2 F3. Cu respect,va multumesc.

 43. Stimate domnule doctor,

  Mamei mele (65 ani) i-a fost depistat prezent, cu 2 luni in urma, virusul hepatic C. Se simte foarte rau in fiecare zi si nu stie ce tratament sa ia. Cu diverse analize efectuate la o clinica din strainatate ai carei medici au recomandat inceperea imediata a tramentului cu interferon, am consultat cativa medici din Bucuresti. Am ramas totusi uimita cum aveau pareri total opuse asupra deciziei ce trebuie sa o ia. In completare, a efectuat in cadrul Laboratoarelor IDS FIBROTESTUL si VIREMIA cantitativa. Daca ma puteti ajuta, va rog, cu interpretarea urmatoarelor rezultate. Este vorba de mama mea ce are varsta de 65 ani( nu stiu daca are legatura, dar sufera si de afectiuni la glanda tiroida, iar cu un an in urma i-a fost depistata activa bacteria Helicobacter pylori) :

  Rezultate Laborator IDS

  Alfa2-macroglobulina = 3.81 g/L !
  Apolipoproteina A1 femei = 1.56 g/L
  Bilirubina totala = 0.42 mg/ dL
  Gamma GT femei = 33 U/L
  Haptoglobina = 1.58g/L
  TGP/ALAT femei = 26 U/L

  FibroTest = 0.43
  ActiTest = 0.14

  ARN HCV = 1.003.763 UI/mL !

  – Care este parerea dumneavoastra?
  – Considerati ( in masura in care datele oferite sunt suficiente) ca ar fi necesar tratamentul cu interferon?
  / Ce medicamente ar putea lua pentru ameliorarea starii de rau ce o are?

  Va multumesc mult de tot!

 44. Buna Ziua. Mama a fost diagnosticata cu hepatita cronica autoimuna in urma analizelor. Este necesar ca aceasta boala sa duca in timp spre ciroza? Sau poate sa ramina nemanifestindu-se, si mama sa traiasca la fel cit un om sanatos?
  Va multumesc

 45. Bună ziua,

  Vă rog frumos lămuriţi-mă şi pe mine: ce înseamnă hepatita cronică? Aceasta implică automat şi prezenţa hepatitei B?
  Se poate vindeca?
  Se transmite membrilor familiei?

  Mulţumesc anticipat.

 46. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat.
  Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice , nu vreau sa dau sfaturi pe net, datorita riscului de a gresi, prin necunoasterea aprofundata si directa a cazului respectiv. Deci, nu-mi solicitati va rog parerea pe net referitor la suferinta sau analizele dvs sau ale altora, pentru ca nu acesta este scopul acestui site.
  Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site la pagina la care postez intrebarea dvs..
  Multumesc pentru intelegere

 47. Buna seara.Am 26 de ani si am fost diagnosticata cu hepatita B virala cronica in februarie 2008.La prima analiza incarcatura virala a fost de 3068copii adn hvb/ml,in martie2009am repetat si a fost 1087 copii adn hvb/ml.Am refacut analizle in 29.09.2010 si incarcatura viral a crescut putin este de 1201 copii adn hvb/ml.Am facut eco la ficat si totul a fost bine,antigen hbs-pozitiv,stgo 29u/l,stgp 33 u/l.Singurul tratament pe care l-am facut a fost homeopat,au fost medicamente pentru intarirea imunitatii.Intrebarea mea este daca sa continui cu acest tratamen si daca incarcatura virala este atat de mare incat sa-mi fac probleme pe viitor si daca se poate vindeca sa nu mai fie detectabila si cum?In ultima luna am luat antibiotice de 2 ori am fost racita si am avut si infectie in gat,nu stiu daca au influentat cu ceva viremia.Astept raspuns si va multumesc anticipat din suflet

 48. cum sa putea sa inteleg rezultatele analizelor
  HBsAG-POZITIV
  HBeAg-NEGATIV
  ANTIHBe-POZITIV
  ANTIHBc-POZITIV
  ANTIHBc IgM-NEGATIV
  ANTIHBsAg-<5 mUIml 1-8 negativ
  8-12 pozitiv
  12 pozitiv
  ANTI HCV-NEGATIV

  VA MULTUMESC

 49. Se poate: concentratia virala VHB-nedetectabila si concentratia virala VHD: 1.600.000?
  Ce poate insemna asta?
  Cat de grav poate fi?

 50. buna ziua…ma scuzati…vreau sa va dati parerea …pana acu cateva luni lucram intr–un bar in Italia…acu lucrez in alt bar doar ca in Franta…in 1999 am fost depistata cu hepatita cronica…acu ca am schimbat lucrul mi-au zis sa port urina pentru analize…vreau ..sa va intreb daca pot vedea prin urina daca am hepatita cronica….va rog din inima sa imi raspundeti…daca vad ca am hepatita nu voi mai lucra…va multumesc anticipat

 51. buna ziua! as dori sa stiu daca,diagnosticat fiind cu hepatita cronica cu virus b,viremie 2800000,fibro test efectuat cu rezultate (fibroza F0-F1),(activitate inflamatorie F1-F2),cu tratament aprobat pentru antiviral ,exista sanse ca viremia sa devina nedetectabila si daca o reconversie a Ag hbs ar fi posibila si daca da cum ar trebui sa vin in ajutorul organismului pentru a-l ajuta in lupta cu virusul avand in vedere ca nu consum alcool si nici nu fumez.Este foarte important pentru mine s stiu de la un specialist daca o vindecare totala mai este posibila pentru un pacient cu vhb.Va multumesc! Vasi

 52. Buna seara domnule Doctor,
  Am citit si eu mai sus … si vreau sa va intreb ceva- sotul meu a fost depistat din ianuarie anul acesta ca purtator sanatos de Hepatita B, nu stim cum s-a intamplat … a facut vaccinul pentru gripa AH1N1, banuim ca de acolo i se trage, medicul de atunci i-a spus ca nu trebuie sa-si faca griji din acest punct de vedere, ca poate sa duca o viata normala, si ca riscul ca sotia sa ia virusul este de 1%, nu i-a spus nimic mai mult… recent a trebuit sa faca niste analize si i-a iesit acelasi rezultat … dar medicul la care a facut de data asta ne-a speriat asa de tare ca ne-a facut programare la Bucuresti in ianuarie la inceput … (eu nu am facut analizele de frica … iar acum de cand ne-a speriat doctorul parca ma doare ficatul, parca sunt racita … stranut -e normal stranutul in raceala pt hepatita, poate totusi e o raceala de sezon, oricum ma duc sa-mi fac analize desi ma tem tare) – pe fisa medicala scrie „este recomandat testul de la bucuresti” … referitor la vaccin … prin auzite se spune ca ar contine ceva (fosfor sau mercur – nu vreau sa pronunt ca sa nu gresesc) care la analizele care se fac prin spitale ar da hepatita, si trebuie analiza mai amanuntita in centre de specialitate ca sa se vada daca e asa. Intrebarea mea este – poate fi vaccinul cauza? Sau mediul nesteril? Eu am citit pe internet efecte adverse la vaccin dar nu apare nicaieri o asemenea informatie. Este o aberatie sau este bine ca medicul cu care o sa dicutam sa aiba in vedere si acest lucru? Fiecare organism reactioneaza diferit. Ceea ce este alarmant este ca s-au mai gasit si alti colegi la fel. Ce ne sfatuiti? Va intreb pentru ca nu mai am rabdare. Suntem tineri, vrem sa facem un copil, se transmite? Nu stiu, am vrea sa mergem la psiholog, la psihoterapeut, sunt termiata, nu il pot incuraja nici pe el pentru ca nici eu nu sunt cu moralul forte. De cand a aflat familia lui se comporta urat, poate ca si asta ne darama. Ce ne sfatuiti?

 53. sotul meu a facut analize … i-a iesit viremie nedetectabila … mai putin de 20 … are vaccin facut dar totusi are virusul … cam de 1 an … poate sa scape de el?

 54. analizele sotului meu sunt cam mari AST =61 ALT=121 trigliceride =218 electroforeza:albumin 55,7 ALPHA 1=2,6
  ALPHA 2=7,4 beta= 16,4 Gama =18
  Raport albumina globulina 1,26. Transaminazele scad si cresc cateodata ies normale dar in general ALT iese mare.
  La hematologie unele analize au fost marite. Ce poate sa insemne asta

 55. in urma unor analize am descoperit ca am tgo:74 si tgp:171 am facut si markeri de boli infectioase Ag Hbs si Anti HCV tot negativi .Mi s-a zis ca am o hepatita cronica activa si am mai facut teste serologice pentru citomegalovirus IgM si IGG negativ ,Hepatita A negativ ;AMA,ANA,Sma negativ.colesterolul si trigliceridele se afla in limite normale,factorul reumatoid este 7,20IU/ML valorile de referinta sunt 0-8IU/ML Anti CCP este crescut 9,40U/ml valorile de ref. fiind de <5 U/ml. Am hipotiroidism. Mentionez ca am nascut prin cezariana si am mai pierdut 2 sarcini nu consum alcol nu fumez.intrebarea mea este am hepatita C ?sau ce fel de hepatita si ce trebuie sa mai fac ?DE ce sunt marite tgo si tgp?Va multumesc anticipat !

 56. in urma unor analize , mi s-a spus anticorpi HCV INDETERMINAT , am repetat analiza la particular si mi-a iesit Anticorpi HCV cantitativ negativ , spunandu-mi sa revin peste 3 luni .
  Ce sa inteleg , am HEpatita C?
  MULTUMESC PENTRU RASPUNS ANTICIPAT.

 57. acum 2 ani mi-au descoperit virusul hepatitei B dc mi-a zis sa stau linistita ca e doar un virus eram insarcinata in 5 luni am stat asa fara sa urmez nici un tratament pt k nu mi-au dat.Anul trecut ma-m simtit foarte rau am dat in icter am fost internata trei zile in spital dupa care mi-a recomandat spitalul un medic digestiv ma-m programat si in ziua programarii mia zis k nu stie de la ce am facut hepatita b dar ma diagnosticat cu hepatita D FETITA MI SA ZIS K E SANATOASA TUN K NU A LUAT VIRUSUL DAR PROBLEMA E K EU NICI IN MOMENTUL DE FATA NU URMEZ NICI UN TRATAMENT PT K NU MI SA DAT IMI DE BAUT NU BEA CU FUMATUL FOARTE RAR AJUTATIMA VA ROG CU UN SFAT CUM MA POT TRATA CAT DECAT PT FETITA MEA VA MULTUMESC

 58. Buna ziua!
  Mama are 67 de ani. Hepatita cronica virala C activa, steatoza, F2, S1, A3, nashtest 0,50; Viremie 624.332UI/ml, deficit de coagulare pe cale intrinseca, TGO 134, TGP 130, leucocite 3,8; trombocite 148.

  1.Ar fi nevoie si de biopsie?

  2.A fost operata de cataracta de 5 luni si a avut hemoragie cand i-a injectat xilina. Ar putea fi din cauza hepatitei, o fragilitate capilara? am facut dupa 10 zile factorul 7 de coagulare si a iesit 97,6%(70-120 referinta)

  3. Evolueaza spre ciroza?

  4. Nu se incadreaza la tratament antiviral.Tratamentul cu lagosa si esentiale nu a dat rezultat, TGO TGP fiind in crestere, fata de decembrie cand erau TGP 92, TGO 80. Acum a inceput tratament cu Hepa Merz.
  Ia exacyl 500 (pentru hemoragia masiva din vitros). Asta ar putea influenta transaminazele? Ce e de facut?

  5.As dori sa vin la dvs. Ar fi indicat sa o vedeti intai sau se impune internarea pentru o evaluare mai completa?(de cate zile e nevoie daca o internati).
  Va multumesc mult. Sanatate!

 59. Buna ziua,

  Sunt un virus C non responder si mai nou (2 luni) ma confrunt cu o ,,oboseala cronica,, inexplicabila – dorm si nu ma odihnesc, ameteli, dureri de cap; nu am anemie.
  Multumesc anticipat.

 60. Dl.Doctor va felicit pentru modificarea acestui sit as spune, excelenta comparativ cu inceputurile acestui sit ….Articol excelent :DEPISTARE STADIALIZARE TRATARE si m:)VINDECARE ori INHIBAREA boli hepatice ori infectioase daca mai este posisibil!!(asa am inteles eu din cea ce am citit din articolul de mai sus)

  Va doresc mult spor in cea ce faceti!

 61. Buna ziua,Domnule doctor.Am 44 ani,si am diagnosticul Ac.anti-HCV pozitiv.incarcatura virala 1 701 887 UI/ml(6,23 log UI/ml si sensibilitate metodei 15 UI/ml (1,18 log UI/mlCe tratament trebuie sa urmez si cat de grave sunt aceste valori?.Multumesc foarte mult

 62. Buna ziua,
  As dori sa primesc si eu o indrumare de la dvs. privind specialitatea medicului la care ar trebui sa ajung si eventual o recomandare in acest sens. Am fost diagnosticata cu Hepatita C si am inceput tratament clasic,din iunie 2013.Tratamentul, se pare ca a avut efect asupra virusilor insa a avut si efecte negative asupra hemoglobinei (11 g/dl), trombocitelor ( am 56 10^3/mm3)…De cand fac acest tratament am ajuns la un numar exagerat de mic de trombocite,mult sub minim. Initial mi-a fost intrerupt tratamentul si apoi am luat doza mai mica dupa care am revenit la doza initiala in prezent. Problema este ca trombocitele mi-au scazut iarasi . As dori sa stiu carui specialist trebuie sa ma adresez (medicul care ma are sub observatie nu stie ce trebuie sa mai fac) , cine se poate pronunta asupra acestui aspect-efect al tratamentului si cum ma pot programa pentru un examen medical. Astept raspunsul dvs. si multumesc anticipat.

 63. Tratamentul cu corticoizi injectabili,chiar si 2 fiole, concomitent cu probabil o neuroviroza poate deprima imunitatea si creste tranzitoriu enzimele hepatice?revin la normal enzimele hepatice?ele erau normale ,chiar daca aveam hepatita cronica,dar asa a hotarat domnul doctor ca aveam o diplopie,acum nu o mai am.

 64. Am hep cu virus C viremie nedectabila si gamma marita aproape de 200.nu beau alcool.de ce e gamma mare ce semnifica? Va mulțumesc

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: