Preturi programari, contact

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specialist gastroenterolog si hepatolog la Spitalul Fundeni din Bucuresti. De cativa ani lucrez si in sistemul privat de sanatate, in prezent am un cabinet de consultatii gastroenterologie in Clinica Sante la parter.

PROGRAMARI CONSULTATIE
Programari la consultatie (gastroenterologie sau hepatologie) in privat se pot face la numarul de telefon – 0758 751 841.Se pot face programari si direct apasand tasta de jos al ecranului telefonului mobil.

Orar programari  telefonice  8-20 in zilele lucratoare . 

PRETURI SERVICII MEDICALE

PRET CONSULTATIE GASTROENTEROLOGIE– 300 lei.

In pretul consultatiei intra si alte servicii pentru care majoritatea cabinetelor medicale percep taxe suplimentare:

 • Interpretarea  analizelor dvs deja existente (a doua opinie medicala) – gratuit
 • Recomandarea si interpretarea analizelor recomandate de noi la consult gratuit
 • Recomandare regim alimentar- gratuit
 • Recomandare tratament – gratuit

Majoritatea pacientilor vin la consultatie pentru a afla ce boala au, cum va evolua boala lor, ce tratament sa faca ce regim sa tina, ce controale trebuie sa faca in viitor.Am consultat in urma cu ceva timp un pacient care avea explorari de peste 5000 lei, avea deja cateva consultatii la alti medici si nu avea un diagnostic. Dupa discutia cu bolnavul, eu i-am spus ca probabil are o hernie, iar el mi-a spus „cum puteti sa imi spuneti un diagnostic fara sa ma consultati?” I-am spus ca evident il voi consulta, dar acesta pare diagnosticul din discutia noastra. Dupa consultatie diagnosticul s-a confirmat, desi ecografiile, CT , RMN si analizele erau perfect normale. Diagnosticul nu fusese pus pentru ca nimeni nu a insistat cu discutia referitor la simptomele bolnavului, nimeni nu a examinat bolnavul in picioare (pozitie in care se vede cel mai bine hernia mica- bubonocelul), iar explorarile imagistice – ecografia, CT RMN- se fac toate cu bolnavul culcat. In hernie analizele de sange sunt normale. Am dat aceste exemplu pentru a evidentia importanta simptomelor si examinarii medicale in stabilirea diagnosticului corect, in comparatie cu explorarile de laborator sau imagistice, mult mai scumpe decat simpla examinare medicala.

Durata perioadei de asteptare la consultatie

Toti de grabim, nu avem timp, timpul nostru este pretios, in plus o problema de sanatate ne poate ingrijora suficient de mult incat sa ne perturbe viata, si de aceea noi ne organizam programul in asa fel incat sa beneficiati de consult cat mai repede atunci cand este cazul. Daca de obicei consultatia nu se face mai tarziu de doua saptamani de la solicitare,dar  daca va grabiti din diferite motive, perioada de asteptare pana la consultatie poate fi foarte scurta, de cateva zile, la acelasi pret. Din experienta mea medicala stiu ca din pacate boala nu ne asteapta se ne facem timp si pentru a ne ocupa de ea.

In  experienta de mai multi ani in sistemul privat de sanatate am avut numeroase solicitari de programare rapida din diferite motive

 • persoane care pleaca din Bucuresti sau care sunt in trecere prin oras
 • persoane care au avut o explorare in Bucuresti si vor o o doua opinie medicala chiar in aceeasi zi – tot sunt in oras
 • persoane care pleaca din tara
 • bolnavi  care vor interpretarea rapida a unor rezultate si nu vor sa mai faca un drum in Bucuresti
 • bolnavi care vor lamurirea rapida a unor probleme de sanatate – asteptarea solutionarii unui diagnostic poate reprezenta un stres important

In cazul problemelor de sanatate, orice amanare poate insemna mult

Daca ati fost programat, va rugam notati-va in agenda telefonului  ziua si ora programarii, pentru a nu o uita.

PROGRAM CONSULTATII – Luni, marti , miercuri si joi 16-19

Confirmarea programarii

Cu o zi inaintea zilei in care sunteti programat, veti fi sunat sau veti primi SMS pentru a vi se reaminti sa veniti la consult, va rugam raspundeti la telefon, lipsa dvs de la consult, impiedica alti bolnavi sa beneficieze de serviciile noastre in timp util pentru afectiunile lor. Programarea dvs ramane valabila chiar daca nu ati putut raspunde  la telefon pentru confirmarea programarii (telefonul de confirmare ne ajuta pe noi sa redistribuim locurile libere aparute atunci cand cineva nu confirma prezenta la consult)

Programari pentru consultatie – forum

Am vazut ca oamenii isi pun relativ frecvent urmatoarele intrebari:

 • in ce consta un consult la gastroenterologie
 • ce este consultatia la gastroenterologie
 • ce iti face la gastroenterologie
 • de ce este util un consult la gastroenterologie
 • ce inseamna gastroenterologie
 • de ce trebuie sa platesti o consultatie la gastroenterolog, „doar” ca sa te vada un medic si sa iti spuna ce boala ai

Ce face la consultatie un gastroenterolog?

Dictionarul eplicativ al limbii romane defineste astfel consultatia

consultáție sf [At: COD. ȚIV. 5/21 / V: (asr~iúne / Pl: ~ii / E: fr consultation, lat consultatio, -onis] 1 Indicație dată de către un specialist asupra unor probleme aflate în discuție. 2 Examinare a unui pacient de către medic pentru diagnosticarea bolii și indicarea tratamentului. 3 Îndrumare individuală sau colectivă dată elevilor, studenților sau doctoranzilor de către un profesor, în legătură cu problemele teoretice și pratice pe care le învață sau le cercetează. 4 Reuniune, consfătuire ținută pentru a lămuri sau a examina o problemă, o situație etc.

La consultatia medicala, medicul face anamneza si examineaza pacientul si explorarile sale pentru a puna diagnosticul sa a indica tratamentul si regimul alimentar necesar.

Gastroenterologia este specialitatea medicala care se ocupa cu studiul bolilor digestive – boli de esofag, stomac, duoden, intestin subtire si gros (colon), ficat, pancreas, splina, acestea reprezentand ca o treime din toate bolile umane. Dumneavoatra mergeti la medicul gastroenterolog pentru a vi se pune un diagnostic si a vi se recomanda un tratament. La o consultatie un gastroenterolog face anamneza (discutia referitoare la simptomele dvs) va examineaza, recomanda analize sau alte explorari (daca nu le aveti) sau evalueaza explorarile pe care deja le aveti, va pune diagnosticul si va recomanda regimul alimentar si tratamentul corespunzator.

Analizele se fac la un laborator de analize nu la cabinetul de consultatii (eu am cabinetul de gastroenterologie chiar intr-o clinica a carei activitate principala este efectuarea de investigatii de laborator), endoscopia se face in cabinetul de endoscopie, ecografia in cabinetul de ecografie, etc. Rolul consultatiei la medicul gastroenterolog este exact acesta, ca pe baza consultatiei sa vi se puna un diagnostic si sa vi se recomande un tratament corespunzator si un regim alimentar adecvat sau sa vi se recomande explorairle suplimnetare necesare diagnosticului. La o consultatie un gastroenterolog face anamneza (discutia referitoare la simptomele dvs) va examineaza, recomanda analize sau alte explorari (daca nu le aveti) sau evalueaza explorarile pe care deja le aveti. Vad cu  … uimire ca bolnavii au mai mare incredere in analize decat in consultul medical, desi majoritatea au analizele pe care si le-au dorit, dar nu au un diagnostic medical – nu analizele pun diagnosticul, ci medicul.

Din experienta noastra, majoritatea pacientilor vin la consultatie cu explorari suficiente pentru diagnostic, dar interpretarea acestora este deseori incompleta sau recomandarile medicale pot fi personalizate. Uneori este nevoie de unele explorari suplimentare, care vor fi recomandate cu ocazia consultului si vor fi interpretate ulterior gratuit in prima luna de la recomandarea lor.

In programul nostru este stabilita o consultatie la fiecare 20 de minute, timp absolut suficient in majoritatea cazurilor.

Durata unei consultatii medicale stabilita de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate este  de 15 minute.

Se poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie la dvs?

Centrul medical in care lucrez nu are contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, deci trimiterea de la medicul de familie nu este necesara.

1.Cum se poate face anularea unei programari deja facute?

Daca v-ati programat deja, dar din diferite motive nu puteti veni la consultatia programata, va rugam sa  anulati programarea la telefon 0758.751.841 sau prin mail la programaredrditoiu@yahoo.com (va rugam sa precizati data si ora consultului) sau booking. Tot telefonic va puteti schimba data programarii.

2. Daca imi recomandati analize, trebuie sa ma programez ca sa le interpretati dvs, cat trebuie sa platesc?

Interpretarea explorarilor recomandate cu ocazia consultului-analize, CT, RMN, etc-  se face gratuit dar cu programare doar in prima luna de la consultul initial cu ocazia caruia au fost recomandate analizele respective. Interpretarea acestora sa face in zilele de marti,miercuri sau joi orele 16.30-19, nu trebuie sa platiti dar trebuie sa va programati

Daca reveniti cu explorari la mai mult de o luna de la consultatie, trebuie sa faceti programare si sa platiti  ca pentru o consultatie normala (am stabilit acest lucru pentru ca altfel se poate aglomera nejustificat programul, iar analizele facute la mai mult de o luna de la consult nu prea mai concorda cu boala de la care a trecut atata timp). Durata evaluarii analizelor medicale este de cca 5-7 minute.

3. Se pot consulta documentele medicale anterioare  ale pacientului? Trebuie sa paltesc pentru a doua opinie medicala?

La consultatie este bine sa veniti cu documentele medicale pe care le aveti, pentru a avea o imagine cat mai completa referitoare la situatia dvs medicala in dinamica. Nu trebuie sa paltiti suplimentar.

In cazul in care pacientul nu este deplasabil sau este in afara tarii sau departe de Bucuresti, se poate face programare obisnuita pentru a cere o a doua opinie medicala si pe baza documentelor medicale ale pacientului aduse de cineva din partea bolnavului, cu care se va discuta situatia medicala a pacientului.

5. Am vazut cv-ul dvs, felicitari. As dori o colonoscopie si endoscopie facute de dvs, se pot face la dvs? Multumesc

In acest moment nu fac colonoscopii si endoscopii in privat ( le fac doar in spital). Este posibil ca in viitor sa pot face aceste explorari si in privat, voi anunta acest lucru pe site. In centrul unde lucrez se poate face ecografie abdominala, avem mai multi medici buni ecografisti

6. Am facut o programare la dvs, am obtinut un loc – rapid- peste doua zile, va intreb daca nu ar trebui sa vin cu ceva analize (am probleme cu stomacul) ca sa castig timp?

In mod normal analizele se prescriu dupa consultul medical nu inainte, deoarece la consult medicul poate evalua mai corect cazul dvs medical si poate prescrie doar analizele necesare. Daca doriti sa va faceti unele analize generale le aveti postate alaturat, dar este posibil ca ele sa nu fie suficiente .

In functie de problema dvs de sanatate, pot fi necesare si analize sau explorari specifice – ele sunt in general postate pe site la boala respectiva.

8.Sunt ingrijorata pentru ca am un diagnostic care  ma sperie si nu stiu daca pot obtine un loc rapid la programare , as vrea mult sa ma vedeti dvs cat mai repede daca se poate, cum sa fac?

Programarile la cosultatie nu le fac eu, daca sunati la numarul de pe site, 0758 751 841, sunt sanse foarte mari sa obtineti o programare  in ziua solicitarii sau  in o zi-doua, avem totdeuna locuri rezervate pentru cei care se grabesc sa ajunga la noi, din diferite motive.

11. Cat de repede puteti sa ma vedeti de la programare, as dori cat mai repede, plec din Bucuresti si nu prea am timp. Multumesc

In acest moment, durata perioadei de asteptare de la programare pana la o consultatie este de 1-10 zile. In functie de fluxul de solicitari, aceste perioade pot sa scada, si speram ca prin reorganizarea programului nostru timpul de asteptare sa scada.

Unde va pot gasi, unde se afla centrul medical privat?

AICI NE GASITI

Localizarea Clinicii Sante

Clinica Sante este localizata in Bucuresti sector 2 str Magura Vulturului  87, intre sos Iancului si Sos Pantelimon in apropierea statiei de metrou Iancului. Daca se coboara din metrou la aceasta statie, se intra pe Soseaua Iancului, iar prima strada la stanga (dupa posta, la primul semafor) este Magura Vulturului, unde la numarul 87 se afla Clinica Sante, unde la parter se afla cabinetul de gastroenteorologie al dr Ditoiu

Daca veniti cu autoturismul propriu, sensul de intrare pe strada Magura Vulturului este unic, dinspre sos Pantelimon spre sos Iancului  ir clinica estr aproape de Soseaua Pantelimon

IMPORTANT

Pe acest site NU se face consult medical on-line si interpretari de analize, ecografii, CT, RMN ,etc, lucru interzis de altfel prin lege in Romania; articolul 31 din Codul deontologic medical interzice evaluarea medicala la distanta, cum este consultul  medical pe net, datorita riscului de  eroare de peste 50% si imposibilitatii urmaririi bolnavului de care raspunzi din punct de vedere medical, chiar daca nu l-ai vazut, dar i-ai facut o recomandare medicala pe net – click pe poza alaturata

Desi lucrez cca 11 ore zilnic o buna parte din timp, capacitatea mea de munca si timpul sunt limitate, deci numarul de consultatii este limitat de aceste conditii.

Datorita numarului mare de solicitari de consult, unele cu probleme grave de sanatate, va rugam sa NU va programati pentru consult  daca nu sunteti sigur ca vreti si puteti veni la consult  in ziua programata. Pe locul ocupat inutil de o persoana care nu vine, poate fi consultata o persoana cu probleme grave de sanatate, care prin asteptarea la consult se pot agrava.

Multumesc pentru intelegere

Dr AV Ditoiu, gastroenterolog-hepatolog Dr Ditoiu Alecse Valerian

Cv.

Calificare profesionala:

 • medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva la Institutul clinic Fundeni, clinica de medicina interna
 • specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva  – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta
 • doctor in medicina
 • peste 35 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara, medic specialist, medic primar si terminand cu doctoratul
 • de peste 26 de ani lucrez la Spitalul Fundeni avand si activitate didactica
 • sunt cadru universitar prin concurs, actualmente sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale .

– Nascut in satul Luptatori comuna Tariceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954, tatal – oltean, taran, mama – basarabeanca, taranca, subsemnatul … rasa europeana
– Scoala generala in satul Luptatori
– Liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras)

SCURT TRASEU PROFESIONAL:

 •  In 1982 – am absolvit Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi cu „magna cum laude”, sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma), poate vi se pare o lauda, dar a fost o munca imensa sase ani, si au fost 2500 de absolventi in toata  tara in promotia mea click → Foaie matricola 1,   Foaie matricola 2.  Ulterior, in toata ascensiunea mea medicala a fost  prin concurs, niciodata singur pe post.
 • In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti
 • In perioada 1982 -1985- medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina
 •  In perioada 1985-1988- am fost medic de medicina generala la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi
 • In 1987 am luat concursul de medic la Centrala Industriei medicamentului din Bucuresti (peste 200 de candidati pe doua locuri), la care am renuntat dupa luarea concursului , deoarece mi se impunea prin contract o perioada de cinci ani in care nu aveam voie sa dau nici un fel de concurs si nici sa plec de acolo,si am revenit la tara inca un an.
 • In 1988  am devenit prin concurs rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (concurs cu peste 200 de candidati pe patru locuri)
 • Tot in 1988 am promovat alt concurs de medic rezident in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (concurs cu peste 100 de candidati pe doua locuri)
 • In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti
 • In 1991 am devenit medic specialist de boli interne Spitalul Fundeni
 • In 1991 am promovat concursul de asistent universitar (cinci candidati pe doua locuri) la Universitatea de Medicina si Farmacie   “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni, condusa de profesorul Lucian Buligescu
 • In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 am fost benevol si medicul personalului care lucreaza in Institutul clinic Fundeni (medici, asistente, infirmiere, etc ,etc)
 • In 1993 – am urmat specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu, cel mai bun gastroenterolog din Romania cu supraspecializari ulterioare in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998) si Romania
 • De peste 20 de ani – din 1994 – sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului
 • In 1996 am devenit medic primar boli interne
 • In 1996 am promovat examenul de medic specialist gastroenterologie – a doua specialitate
 • In anul 2000 am devenit medic primar gastroenterologie
 • Tot in anul 2000 am devenit doctor in stiinte medicale – gastroenterologie, conducatorul doctoratului fiind profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun hepatolog din Romania in acel moment.
 • In anul 2001 am promovat concursul de sef de lucrari (trei candidati pe un loc) la  Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din  Bucuresti Clinica Medicala Fundeni
 • In peste 35 de ani de practica medicala am efectuat cca
 •   200. 000 de consultatii medicale
 •   55.000 endoscopii digestive superioare
 •   20.000 de colonoscopii
 •   peste 1000 de biopsii hepatice

Cv profesional in extenso

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0758 751 841 Programare-apasa
Programare
Adresa clinicii