Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Vaccinarea incompleta impotriva virusului B

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie si hepatologie,  si in articolul urmator va voi prezenta cateva date despre vaccinarea  incompleta pentru infectia cu virusul hepatitei B, lucru care se intampla uneori din diferite motive

Exista situatii in care o persoana face o vaccinare impotriva viruslui B incompleta (nu face toate cele trei doze), sau are riscul de infectie cu virusul hepatitei B inainte de a face vaccinarea completa (de exemplu are un contact cu un purtator de virus B – sexual, medical, etc).

In aceste conditii, desi vaccinarea impotriva virusului B este incompleta  exista un grad de protectie el fiind urmatorul:

Raspunsul la vaccinarea impotriva virusului hepatitei B, dupa fiecare doza de vaccin

Numar de doze de vaccin facute

Sansa de aparitie a anticorpilor la copil

Sansa de aparitie a anticorpilor

la adolescent sau adult

O doza de vaccin

16-40%

20-30%

Doua doze de vaccin

80-95%

75-80%

Trei doze de vaccin

98-100%

85-90%

Concluzii

  • In cazul vaccinarii impotriva virusului B incomplete, la adult, daca se face doar prima doza de vaccin, sansa de protectie prin aparitia anticorpilor este de 20-30%
  • Daca vaccinarea impotriva virusului B se face doar prindoua doze de vaccin, sansa de aparitie a anticorpilor protectori este de 75-80%.
  • Daca pentru vaccinarea impotriva virusului B se fac toate cele trei doze de vaccin, 10-15% dintre pacientii  au nesansa sa nu devina imuni fata de acest virus (vaccinul “nu a prins”).

Cum poti afla daca vaccinul impotriva virusului B a „prins”, si ai devenit imun?Ma puteti ajuta cu o programare la consultatie?

Pentru a sti daca esti imun fara sa fi fost vaccinat (imunitate obtinuta prin boala) sau dupa vaccinarea impotriva virusului B, medicul gastroenterolog sau hepatolog care va urmareste va va recomanda sa facei o analiza de determinare a concentratiei anticorpilor HBs in sange.

Daca aveti nevoie de un o evaluare la dr Ditoiu puteti suna pentru o programare  la numerele de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct prin butonul PROGRAMARE de jos stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta clinicii

3 comentarii la „Vaccinarea incompleta impotriva virusului B

  1. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE NU AU DEJA RASPUNSUL PE SITE VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
    Multumesc pentru intelegere

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: