Polipii colonului forum

Se pot opera polipii de pe colon cu laserul?

Daca va referi la laserul plasma argon, polipii sesili se pot coagula cu acest tip de laser.

In general, prin “operatie cu laserul”, oamenii inteleg operatie endoscopica sau laparascopica, adica fara taietura. Nici una din cele doua variante nu au legatura cu LASER (Light Amplification by Stimulation Emission of Radiation), aceasta este varianta.. populara.

Am doi polipi pe colon, se pot opera cu laserul?

Nu stiu daca LA DVS se pot opera cu laserul nu i-am vazut nu va stiu cazul.. Poate este mai nimerit sa il intrebati pe medicul care i-a diagnosticat, si deci stie direct cazul dvs?

Exista risc de reaparitie a polipilor de colon rezecati?

Exista risc de reaparitie a polipilor de colon rezecati , dar acest risc este foarte mic, totusi, se recomanda control colonoscopie in urmatoarele 3-12 luni , apoi anual timp de 5 ani, daca nu apar complicatii.

Am avut doi polipi si au fost scosi, in situatia mea (am 32 de ani) pot sa reapara?

Fiecare caz evolueaza in felul lui, de aceea nu se poate sti cat de aproape sau departe este finalul sau vindecarea. Deseori, ca medic, nu poti sti acest lucru nici la pacientul tau, oricand pot surveni evenimente care amelioreaza sau agraveasa situatia. Fara sa stii pacientul (cum este cazul sfaturilor pe net).. este total periculos sa dai sfaturi medicale.

Am doi polipi trebuie sa ii scot?

Medicul dvs va poate sfatui in cunostinta de cauza.

Am pe cineva cu mai multi polipi, adenomatosi , medicul spune sa ii scoata, ca sa faca?

Indicatia de tratament cea mai bine informata in orice situatie si boala o da medicul curant. Daca aveti masina in service, intrebati alt mecanic ce trebuie sa ii faca masinii mecanicul din service?

Am exact simptomele descrise mai sus, am sigur polipi la colon?

Nu este sigur daca aveti polipi la colon, aceleasi simptome putand sa fie date si de alte boli.

La un control chirurgical a fost pus diagnosticul de polip rectal care sangereaza usor si trebuie operat urgent,intrebarea este: un al doilea control care ar trebui urmat pt.a se confirma spusele chirurgului care tin sa mentionez ca a efectuat digital controlul,care ar fii?si daca se confirma si trebuie operat, poate venii la dvs

Diagnosticul se confirma prin colonoscopie.

Tratamentul se poate face chirurgical (nu de mine, nu sunt chirurg) sau endoscopic (il pot face eu, daca se preteaza la un astfel de tratament).

Daca ai avut polipi pe colon, acum ai senzatia de evacuare incompleta a scaunului si vezi niste noduli in dreapta (pe ficat), poti sa ai cancer?

Poti sa ai orice, de la colon iritabil pana la cancer

Este normal sa ai dureri dupa polipectomie? Ce trebuie sa faci daca ai dureri?

Dupa polipectomie poti avea usoare dureri in orele urmatoarele, datorita insuflatiei cu aer, dar acestea trebuie sa dispara rapid. Daca durerile persista sau reapar dupa manevra, trebuie sa contactati medicul care a facut interventia.

Buna ziua,la sfarsitul lunii aprilie ac.am facut o endoscopie si o colonoscopie la sp.de urgenta Floreasca.La endoscopie totul a fost ok.La colonoscopie s-a evidentiat un polip de 3-4 mm la 40cm de rect si un suspect lipom in apropierea valvei ileocecale.Acum cred ca am varice esofagiene(le simt)am hepatita b. Este posibil ca dupa 5 luni sa apara varice esofagiene ?Cine poate sa-mi spuna ce sa fac cu polipul si lipomul din colon?

Raspunsurile punctuale referitoare la cazul dvs poate sa dea in cunosctinta de cauza medicii care va urmaresc; in mod normal ar trebui sa aveti deja recomandarile respective – eu spun pacientilor urmariti de mine ce sa faca dupa externare – ce regim sa tina, ce tratament sa ia, ce simptome sa urmareasca, cand sa vina la control la mine sa unde sa mearga – daca este nevoie de consultul altui specialist. Varicele esofagiene nu se simt

 

12 comentarii la „Polipii colonului forum

 1. Buna ziua,la sfarsitul lunii aprilie ac.am facut o endoscopie si o colonoscopie la sp.de urgenta Floreasca.La endoscopie totul a fost ok.La colonoscopie s-a evidentiat un polip de 3-4 mm la 40cm de rect si un suspect lipom in apropierea valvei ileocecale.Acum cred ca am varice esofagiene(le simt)am hepatita b.este posibil ca dupa 5 luni sa apara varice esofagiene ?si ce sa fac cu polipul si lipomul din colon

 2. Buna ziua.Anul trecut am facut o colonoscopie si s-a depistat un polip de 4-5 mm si un lipom suspect in apropierea valvei ileocecale.Mi-a dat un tratament cu laxative ,no-spa si tarate de grau oparit cu lapte.credeti ca acest tratament este bun?mentionez ca am si hepatita b.Cu multumiri!

 3. Buna ziua
  Va multumesc pentru acest site
  Am doi polipi la colon, destul de mari, si as dori sa vin la spital pentru o evaluare.
  Cum sa fac?
  Multumesc
  Bordea AS

 4. buna ziua,as avea si eu niste intrebari,am fost operata de fisura anala 2 polipi apoi din nou la 2 luni o alta fisura si am avut si un hemoroid si mi lau operat,dar totusi nu ma simt bine am dureri mari mai ales cand ma duc la baie si am o problema mare ma inbalonez de nu mai am aer sa respir sa fie o problema cu stomacul si fierea stiu ca de multi ani mi sa spus ca nu diger mancare si tot iau pastile ptr inbalonare….in fine care este problema ce investigatii ar trebui sa mi se faca ,caci eu nu ma simt bine nici jos nici sus.Va multumesc

 5. Investigatiile se prescriu unui pacient dupa anamneza medicala si examinarea acestuia de catre medic.
  Date TEORETICE despre problema dvs gasiti pe site, dar ele NU se aplica automat cazului dvs
  Legea interzice consultul medical pe net – Art 31 din codul deontologic medical- datorita riscului mare de eroare
  Cu stima

 6. Buna ziua. In urma cu 5 luni am fost la o endoscopie pentru ca am o arsura in partea dreapta sub coaste si foarte mult acid si nu imi trece cu niciun tratament. Dr a spus ca duodenul meu arata ca si cum as avea boala celiaca si mi s-au facut biopsie. Din biopsie a reiesit Hiperplazie de glande Brunner. Fara semne de boala celiaca. Domnul dr a spus sa fac un CT pentru ca sunt probleme. Am facut CT ul intradevar din CT a reiesit ca am caile biliare de 0,8 mm si canalul wirsung vizibil dilatat.
  Am fost la o doctorita sa repet endoscopia, la fel mi-a spus ca am boala celiaca. Am facut analizele pentru boala celiaca din sange,dar au iesit negative. Dupa care am fost la inca o endoscopie unde iara mi s-au luat 4 biopsii din duoden ptr boala celiaca. Rezultatul este duodenita nespecifica.fara semne de boala celica. Starea mea s-a inrautatit ma simt pe zi ce trece mai rau. Toata lumea spune ca hiperplazia de glande brunner nu inseamna nimic dar uitati va rog ce scrie pe paginile straine despre aceasta problema si cum se trateaza si mentionez ca am acelasi probleme ca persoana din raportul de caz. Amilaza crescuta,bilirubina crescuta,globule albe creste.dureri abdominale.dispepsie. Am icter.

  Hiperplazia glandei Brunner poate duce la simptome semnificative, inclusiv sângerare gastrointestinală, durere abdominală și obstrucție intestinală. Hiperplazia glandei Brunner este în general în configurație polioidă. Reportim despre un caz neobișnuit de tip nodular difuz de hiperplazie a glandei Brunner cu simptome de durere abdominală superioară intermitentă, greață și vărsături, dificil de diferențiat de malignitate.
  Un bărbat de 64 de ani a vizitat o clinică privată cu episoade de disconfort epigastric, dispepsie, greață și vărsături pentru câteva zile. O masă duodenală a fost găsită pe esophagogastroduodenoscopy. Apoi a fost trimis la spitalul nostru. La admitere, el nu a avut antecedente medicale anterioare semnificative, dar a avut o pierdere în greutate de 7 kg. Valorile de laborator au fost următoarele: celule sanguine 10,950 / μL, hemoglobină 12,9 g / dl, trombocite 295 K / μL, aspartat aminotransferaze (AST) 25 UI / ml, alanin aminotransferaze (ALT) 10 UI / ml, fosfatază alcalină 72 UI / L, gamma-glutamil transpeptidază (gamma-GT) 102 UI / L și bilirubină totală de 0,7 mg / dl. Alte valori de laborator au fost în limite normale.
  O esofagogastroduodenoscopie a arătat o masă de tip infiltrată pe a doua porțiune a duodenului cu îngustarea luminii. Astfel, domeniul de aplicare nu a putut trece prin lumenul îngustat (figura 1). A fost apoi efectuată o tomografie computerizată abdominală 3D (CT), care a arătat o masă de dimensiune de 2,5 cm în a doua porțiune a duodenului și un plan de pierdere de grăsime între masa duodenală și pancreas, ceea ce a dat suspiciunea unei invazii pancreatice și Nodul limfatic de 7 mm în jurul duodenului
  Țesutul din biopsia endoscopică a prezentat o duodenită moderată și cronică activă. Deoarece pacientul a prezentat simptome de vărsături recurente și pierderea în greutate datorată obstrucției duodenale și descoperirea din CT abdominală a fost suspectă de cancer duodenal în cea de-a doua porțiune cu invazie pancreatică, am decis să efectuăm o operație asupra pacientului.
  Biopsia înghețată din operație a arătat o heterotopie pancreatică fără a se evidenția malignitate. Cu toate acestea, am efectuat o duodenocefalopancreatectomie, deoarece nu am putut exclude complet malignitatea datorită descoperirii CT și am suspectat că leziunea care a condus la obstrucția duodenală în a doua porțiune a duodenului a inclus ampulla.
  Examenul histologic al celei de-a doua porțiuni a duodenului a arătat un tip nodular difuz de hiperplazie a glandelor Brunner cu inflamație a ampulei și a existat limfadenopatie reactivă a ganglionilor limfatici regionali. A fost descoperită heterotopia pancreatică în subseroza duodenului (figura 3). În final, pacientul a fost diagnosticat cu un tip nodular difuz de hiperplazie a glandei Brunner cu obstrucție duodenală. Pacientul a fost evacuat la 25 de zile după operație fără complicații.
  Va rog domnu dr ajutati-ma ca numai pExamenul histologic al celei de-a doua porțiuni a duodenului a arătat un tip nodular difuz de hiperplazie a glandelor Brunner cu inflamație a ampulei și a existat limfadenopatie reactivă a ganglionilor limfatici regionali. A fost descoperită heterotopia pancreatică în subseroza duodenului (figura 3). În final, pacientul a fost diagnosticat cu un tip nodular difuz de hiperplazie a glandei Brunner cu obstrucție duodenală. Pacientul a fost evacuat la 25 de zile după operație fără complicații.
  Ajutati-ma dl doctor ca numai pot de dureri,am 21 de ani si stau si astept sa mor din cauza nepasarii medicilor. Va rog din tot sufletul meu.
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2526515/

 7. Am 50 de ani. E prima oara cand mi se va face o colonoscopie. Ce tip de colonoscopie este indicata pentru prima data? Pana la CEC cu sau fara biopsie sau polipectomie (daca este cazul) sau pana la flexura hepatica cu sau fara biopsie sau polipectomie (daca este cazul)?

 8. Bună ziua! Am douăsprezece fracmente tisuale cenușiu-cafeniu cu dimensiuni maxime cuprinse între 1 mm și 2,5 mm. Trebuie să-i operez? Mulțumesc !

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii
%d blogeri au apreciat: