Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Polipii colonului forum

Se pot opera polipii de pe colon cu laserul?

Daca va referi la laserul plasma argon, polipii sesili se pot coagula cu acest tip de laser.

In general, prin “operatie cu laserul”, oamenii inteleg operatie endoscopica sau laparascopica, adica fara taietura. Nici una din cele doua variante nu au legatura cu LASER (Light Amplification by Stimulation Emission of Radiation), aceasta este varianta.. populara.

Am doi polipi pe colon, se pot opera cu laserul?

Nu stiu daca LA DVS se pot opera cu laserul nu i-am vazut nu va stiu cazul.. Poate este mai nimerit sa il intrebati pe medicul care i-a diagnosticat, si deci stie direct cazul dvs?

Exista risc de reaparitie a polipilor de colon rezecati?

Exista risc de reaparitie a polipilor de colon rezecati , dar acest risc este foarte mic, totusi, se recomanda control colonoscopie in urmatoarele 3-12 luni , apoi anual timp de 5 ani, daca nu apar complicatii.

Am avut doi polipi si au fost scosi, in situatia mea (am 32 de ani) pot sa reapara?

Fiecare caz evolueaza in felul lui, de aceea nu se poate sti cat de aproape sau departe este finalul sau vindecarea. Deseori, ca medic, nu poti sti acest lucru nici la pacientul tau, oricand pot surveni evenimente care amelioreaza sau agraveasa situatia. Fara sa stii pacientul (cum este cazul sfaturilor pe net).. este total periculos sa dai sfaturi medicale.

Am doi polipi trebuie sa ii scot?

Medicul dvs va poate sfatui in cunostinta de cauza.

Am pe cineva cu mai multi polipi, adenomatosi , medicul spune sa ii scoata, ca sa faca?

Indicatia de tratament cea mai bine informata in orice situatie si boala o da medicul curant. Daca aveti masina in service, intrebati alt mecanic ce trebuie sa ii faca masinii mecanicul din service?

Am exact simptomele descrise mai sus, am sigur polipi la colon?

Nu este sigur daca aveti polipi la colon, aceleasi simptome putand sa fie date si de alte boli.

La un control chirurgical a fost pus diagnosticul de polip rectal care sangereaza usor si trebuie operat urgent,intrebarea este: un al doilea control care ar trebui urmat pt.a se confirma spusele chirurgului care tin sa mentionez ca a efectuat digital controlul,care ar fii?si daca se confirma si trebuie operat, poate venii la dvs

Diagnosticul se confirma prin colonoscopie.

Tratamentul se poate face chirurgical (nu de mine, nu sunt chirurg) sau endoscopic (il pot face eu, daca se preteaza la un astfel de tratament).

Daca ai avut polipi pe colon, acum ai senzatia de evacuare incompleta a scaunului si vezi niste noduli in dreapta (pe ficat), poti sa ai cancer?

Poti sa ai orice, de la colon iritabil pana la cancer

Este normal sa ai dureri dupa polipectomie? Ce trebuie sa faci daca ai dureri?

Dupa polipectomie poti avea usoare dureri in orele urmatoarele, datorita insuflatiei cu aer, dar acestea trebuie sa dispara rapid. Daca durerile persista sau reapar dupa manevra, trebuie sa contactati medicul care a facut interventia.

Buna ziua,la sfarsitul lunii aprilie ac.am facut o endoscopie si o colonoscopie la sp.de urgenta Floreasca.La endoscopie totul a fost ok.La colonoscopie s-a evidentiat un polip de 3-4 mm la 40cm de rect si un suspect lipom in apropierea valvei ileocecale.Acum cred ca am varice esofagiene(le simt)am hepatita b. Este posibil ca dupa 5 luni sa apara varice esofagiene ?Cine poate sa-mi spuna ce sa fac cu polipul si lipomul din colon?

Raspunsurile punctuale referitoare la cazul dvs poate sa dea in cunostinta de cauza medicii care va urmaresc; in mod normal ar trebui sa aveti deja recomandarile respective – eu spun pacientilor urmariti de mine ce sa faca dupa externare – ce regim sa tina, ce tratament sa ia, ce simptome sa urmareasca, cand sa vina la control la mine sa unde sa mearga – daca este nevoie de consultul altui specialist. Varicele esofagiene nu se simt

Ce fac daca mi-au fost descoperiti  polipi in colon ce simptome sugestive ar trebui sa urmaresc?

Daca aveti polipi in  colon cu sau fara simptome, nu trebuie sa fiti disperat, dar nici nu trebuie sa neglijati problema. DDe obicei  situatia nu este grava, dar, totusi, cel mai bine este sa mergeti la un specialist gastroenterolog  cu experienta pentru o evaluare corecta a situatiei, am vazut situatii in care amanarea lamuririi unei situatii medicale a facut ca tratamentul sa nu mai aiba rezultatele corespunzatoare. Este mai intelept sa mergi la mecanic nu cand a crapat motorul, ci cand vezi ca a curs putin ulei.

Acest lucru trebuie facut repede, am vazut cazuri in care amanarea lamuririi acestei situatii a facut ca problema sa se agraveze, iar tratamentul sa nu mai poata avea sanse de vindecare.

Cat poti sa astepti de cand ai simptome de polipi in colon pana ajungi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav, in plus in majoritatea cazurilor polipii din colon nu dau simptome. Deci in principiu nu reprezinta o urgenta medicala, exista riscul  ca boala  care are o evolutie blanda o perioada de timp, sa fie depistata in stadiu avansat, greu reversibil. Asta face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru colon? Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

Prima problema este ca diagnosticul sa fie corect. Apoi, daca diagnosticul este corect, in bolile de colon exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte..

Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant este acela care dupa evaluarea dvs medicala trebuie sa aleaga schema care vi se potriveste cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Am avut postate pe siteurile mele recomandari extinse de regim alimentar in majoritatea bolilor digestive, dar am vazut la consultatie bolnavi care nu se simteau bine cu aceste regimuri standard, teoretice. Acest lucru se intampla deoarece nu toti oamenii reactioneaza la fel la aceeasi recomandare medicala, unele  recomandari teoretice corecte, pot fi necorespunzatoare unei anumite persoane.De aceea am renuntat la recomandarile generale pe net, considerand ca medicul care consulta bolnavul trebuie sa faca recomandari personalizate si de tratament dar si de regim alimentar, conform caracteristicilor pacientului pe care il consulta- aveti alaturi un tip de regim alimentar, fara legatura cu articolul de mai sus

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti. Multi au plecat din tara din pacate, dar vad ca sunt medici buni la locurile lor de munca

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital.

Multi dintre ei nu au mai fost la medic, dar altii vor o a doua opinie medicala si unii nemultumiti  de perioadele lungi de asteptare si lipsa de timp a medicilor din spitale.

Unii nu prea stiu care este starea lor de sanatate desi au fost in spitale, dar datorita aglomerarii extreme de aici, medicii nu au avut timp sa discute cu ei, sa le spuna ce au, cat de grav este, ce sa faca mai departe, cand sa intrerupa tratamentul, ce controale sa faca ,etc, (acest lucru este obisnuit in spital, stiu bine acest lucru din experienta de 30 de ani de spital Fundeni)

Unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multi pacienti la cabinet dupa cca 4 decenii de activitate medicala , pe unii ii stiu de mult timp, altii vin cu rudele, sau isi trimit prietenii cu probleme de sanatate, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare. Cat timp am lucrat la spitalul Fundeni, era destul de greu pentru cineva sa ajunga la mine la consult datorita aglomerarii si accesului dificil la spital (acum ar fi fost practic imposibil). Acum accesul este relativ facil, liber.

Pentru aceste persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se poate face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.programare-gastroenterologie

 

In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba incercam sa facem programarea chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare  in limita locurilor disponibile.

 

 

 

 

12 comentarii la „Polipii colonului forum

  1. Buna ziua,la sfarsitul lunii aprilie ac.am facut o endoscopie si o colonoscopie la sp.de urgenta Floreasca.La endoscopie totul a fost ok.La colonoscopie s-a evidentiat un polip de 3-4 mm la 40cm de rect si un suspect lipom in apropierea valvei ileocecale.Acum cred ca am varice esofagiene(le simt)am hepatita b.este posibil ca dupa 5 luni sa apara varice esofagiene ?si ce sa fac cu polipul si lipomul din colon

  2. Buna ziua.Anul trecut am facut o colonoscopie si s-a depistat un polip de 4-5 mm si un lipom suspect in apropierea valvei ileocecale.Mi-a dat un tratament cu laxative ,no-spa si tarate de grau oparit cu lapte.credeti ca acest tratament este bun?mentionez ca am si hepatita b.Cu multumiri!

  3. Buna ziua
    Va multumesc pentru acest site
    Am doi polipi la colon, destul de mari, si as dori sa vin la spital pentru o evaluare.
    Cum sa fac?
    Multumesc
    Bordea AS

  4. buna ziua,as avea si eu niste intrebari,am fost operata de fisura anala 2 polipi apoi din nou la 2 luni o alta fisura si am avut si un hemoroid si mi lau operat,dar totusi nu ma simt bine am dureri mari mai ales cand ma duc la baie si am o problema mare ma inbalonez de nu mai am aer sa respir sa fie o problema cu stomacul si fierea stiu ca de multi ani mi sa spus ca nu diger mancare si tot iau pastile ptr inbalonare….in fine care este problema ce investigatii ar trebui sa mi se faca ,caci eu nu ma simt bine nici jos nici sus.Va multumesc

  5. Investigatiile se prescriu unui pacient dupa anamneza medicala si examinarea acestuia de catre medic.
    Date TEORETICE despre problema dvs gasiti pe site, dar ele NU se aplica automat cazului dvs
    Legea interzice consultul medical pe net – Art 31 din codul deontologic medical- datorita riscului mare de eroare
    Cu stima

  6. Buna ziua. In urma cu 5 luni am fost la o endoscopie pentru ca am o arsura in partea dreapta sub coaste si foarte mult acid si nu imi trece cu niciun tratament. Dr a spus ca duodenul meu arata ca si cum as avea boala celiaca si mi s-au facut biopsie. Din biopsie a reiesit Hiperplazie de glande Brunner. Fara semne de boala celiaca. Domnul dr a spus sa fac un CT pentru ca sunt probleme. Am facut CT ul intradevar din CT a reiesit ca am caile biliare de 0,8 mm si canalul wirsung vizibil dilatat.
    Am fost la o doctorita sa repet endoscopia, la fel mi-a spus ca am boala celiaca. Am facut analizele pentru boala celiaca din sange,dar au iesit negative. Dupa care am fost la inca o endoscopie unde iara mi s-au luat 4 biopsii din duoden ptr boala celiaca. Rezultatul este duodenita nespecifica.fara semne de boala celica. Starea mea s-a inrautatit ma simt pe zi ce trece mai rau. Toata lumea spune ca hiperplazia de glande brunner nu inseamna nimic dar uitati va rog ce scrie pe paginile straine despre aceasta problema si cum se trateaza si mentionez ca am acelasi probleme ca persoana din raportul de caz. Amilaza crescuta,bilirubina crescuta,globule albe creste.dureri abdominale.dispepsie. Am icter.

    Hiperplazia glandei Brunner poate duce la simptome semnificative, inclusiv sângerare gastrointestinală, durere abdominală și obstrucție intestinală. Hiperplazia glandei Brunner este în general în configurație polioidă. Reportim despre un caz neobișnuit de tip nodular difuz de hiperplazie a glandei Brunner cu simptome de durere abdominală superioară intermitentă, greață și vărsături, dificil de diferențiat de malignitate.
    Un bărbat de 64 de ani a vizitat o clinică privată cu episoade de disconfort epigastric, dispepsie, greață și vărsături pentru câteva zile. O masă duodenală a fost găsită pe esophagogastroduodenoscopy. Apoi a fost trimis la spitalul nostru. La admitere, el nu a avut antecedente medicale anterioare semnificative, dar a avut o pierdere în greutate de 7 kg. Valorile de laborator au fost următoarele: celule sanguine 10,950 / μL, hemoglobină 12,9 g / dl, trombocite 295 K / μL, aspartat aminotransferaze (AST) 25 UI / ml, alanin aminotransferaze (ALT) 10 UI / ml, fosfatază alcalină 72 UI / L, gamma-glutamil transpeptidază (gamma-GT) 102 UI / L și bilirubină totală de 0,7 mg / dl. Alte valori de laborator au fost în limite normale.
    O esofagogastroduodenoscopie a arătat o masă de tip infiltrată pe a doua porțiune a duodenului cu îngustarea luminii. Astfel, domeniul de aplicare nu a putut trece prin lumenul îngustat (figura 1). A fost apoi efectuată o tomografie computerizată abdominală 3D (CT), care a arătat o masă de dimensiune de 2,5 cm în a doua porțiune a duodenului și un plan de pierdere de grăsime între masa duodenală și pancreas, ceea ce a dat suspiciunea unei invazii pancreatice și Nodul limfatic de 7 mm în jurul duodenului
    Țesutul din biopsia endoscopică a prezentat o duodenită moderată și cronică activă. Deoarece pacientul a prezentat simptome de vărsături recurente și pierderea în greutate datorată obstrucției duodenale și descoperirea din CT abdominală a fost suspectă de cancer duodenal în cea de-a doua porțiune cu invazie pancreatică, am decis să efectuăm o operație asupra pacientului.
    Biopsia înghețată din operație a arătat o heterotopie pancreatică fără a se evidenția malignitate. Cu toate acestea, am efectuat o duodenocefalopancreatectomie, deoarece nu am putut exclude complet malignitatea datorită descoperirii CT și am suspectat că leziunea care a condus la obstrucția duodenală în a doua porțiune a duodenului a inclus ampulla.
    Examenul histologic al celei de-a doua porțiuni a duodenului a arătat un tip nodular difuz de hiperplazie a glandelor Brunner cu inflamație a ampulei și a existat limfadenopatie reactivă a ganglionilor limfatici regionali. A fost descoperită heterotopia pancreatică în subseroza duodenului (figura 3). În final, pacientul a fost diagnosticat cu un tip nodular difuz de hiperplazie a glandei Brunner cu obstrucție duodenală. Pacientul a fost evacuat la 25 de zile după operație fără complicații.
    Va rog domnu dr ajutati-ma ca numai pExamenul histologic al celei de-a doua porțiuni a duodenului a arătat un tip nodular difuz de hiperplazie a glandelor Brunner cu inflamație a ampulei și a existat limfadenopatie reactivă a ganglionilor limfatici regionali. A fost descoperită heterotopia pancreatică în subseroza duodenului (figura 3). În final, pacientul a fost diagnosticat cu un tip nodular difuz de hiperplazie a glandei Brunner cu obstrucție duodenală. Pacientul a fost evacuat la 25 de zile după operație fără complicații.
    Ajutati-ma dl doctor ca numai pot de dureri,am 21 de ani si stau si astept sa mor din cauza nepasarii medicilor. Va rog din tot sufletul meu.
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2526515/

  7. Am 50 de ani. E prima oara cand mi se va face o colonoscopie. Ce tip de colonoscopie este indicata pentru prima data? Pana la CEC cu sau fara biopsie sau polipectomie (daca este cazul) sau pana la flexura hepatica cu sau fara biopsie sau polipectomie (daca este cazul)?

  8. Bună ziua! Am douăsprezece fracmente tisuale cenușiu-cafeniu cu dimensiuni maxime cuprinse între 1 mm și 2,5 mm. Trebuie să-i operez? Mulțumesc !

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: