Hemangiomul hepatic forum

Tatal meu in varta de 71 ani a fost diagnosticat in urma cu doi ani cu hemangiom hepatic in dimensiuni 0.85cm, iar acuma in 2 ani acesta a crescut la 5.Va rog sa-mi sa-mi explicat este normal ca a crescut asa de repede?exista sansa de viata?

De obicei hemangioamele hepatice cresc lent sau stationeaza, cresterea este cam rapida in cazul tatalui dvs, dac in medicina regulile sunt frecvente incalcate.. Nu stiu care este starea tatalui dvs sa stiu daca exista risc de deces – in hemangioamele hepatice teoretic nu se pune problema riscului de a muri iminent.

Care este conduita intr-un caz de ciroza hepatica postvirala C decompensata, pe fondul careia s-a instalat un hemagiom hepatic de 6 cm? Pacientul are o splenomegalie trombocitopenizanta cu unu numar de 80.000 de trombocite. In aceste cazuri cand exista un risc mare de hemoragie pentru orice tip de interventie chirurgicala, la un asa numar de trombocite, ce se poate face?

Conduita de urmarire si tratament a unei boli nu este standard, asa cum fiecare masina se repara in functie de defectul sau specific. Metoda de tratament a unui bolnav trebuie adaptata pacientului respectiv, acest lucru fiind valabil si in ciroza cu hemangiom.De obicei 80000 de trombocite nu reprezinta un pericol pentru viata, iar un hemangiom de 6cm nu trebuie operat, dar afirmatiile meole se refera la bolile respective nu la un anumit bolnav..

Am o mama de 83 de ani care in urma unei ecografii in spital i s-a spus ca are un hemangiom in ficat de 9 cm asta in decembrie 2012. Acum i s-a spus ca a crescut la 18 cm. Am dus-o la spital pentru ca nu se mai putea alimenta, avea grata, varsaturi si dureri sub coasta dreapta. Ce trebuie sa fac , poate urma vreun tratament ? Se simta f rau si are dureri, s-a umflat burta, avind dureri pe toata partea greapta. Sunt disperata nu stiu cum sa o ajut

Hemangiomul hepatic obisnuit nu da simptome deosebite – dureri, greata, varsaturi, imposibilitatea alimentatiei, etc- decat daca s-a complicat, iar tratamentul este  cel al complicatiei respective.

Buna seara!am și eu nevoie de parerea dvs.am 26 de ani,în septembrie 2017 în urma unei ecografii abdominale mi s-au depistat pe lobul drept un hemangiom de 8 mm la nivelul Ldh,ușor hiperecogen,cbih nedilatate,contur regulat.Mentionez că în prezent am dureri in partea dreapta sub coaste.este posibil sa se fi mărit?Mulțumesc frumos!

Teoretic poate s-a marit, poate exista alta cauza de durere, poate s-a complicat,  teoretic se pot intampla multe. Practic sfatul meu este sa mergeti la un hepatolog sau gastroenterolog cu experinta sa vada care este situatia dvs. Problemele medicale nu se rezolva pe net, dacat cu mari riscuri de a gresi

Buna seara d-le doctor! Am 51 ani si am fost diagnosticata cu multiple hemangioame hepatice in anul 2001 cel mai mare 6,5 cm. In prezent cel mai mare are 10 cm cu aspecte cavernoase . Hemangioamele sunt in ambii lobi a ficatului. Am durere in partea dreapta . Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Multumesc anticipat pentru raspuns.

Aveti pe site mai multe articole cu sfaturi generale despre hemangiomul hepatic. Sfaturi personalizate cazului dvs poate da doar medicul dvs curant ,care stie problema dvs de sanatate

Am de doi ani cu hemangiom hepatic in dimensiuni 4,5cm, iar acuma in 2 ani acesta a crescut la 5.Va rog sa-mi sa-mi explicat este normal ca a crescut asa de repede?exista sansa de viata?

In medicina nu exista .. .normal, fiecare pacient are evolutia lui specifica

In urma unui CT la ficat  mi s-a descoperit ficat marit de volum, cu un hemangiom/ Poate fi ficatul marit doar de la hemangiomul hepatic?

In functie de marirea hemangiomului acesta poate mari ficatul, dar sunt numeroase alte cauze de marire a ficatului
Am in ficat la nivelul segmentului VII: formatiune subcapsulara, de aproximativ 81/73/60 mm, cu contur neregulat, hipodensa la nativ, cu arie de necroza centrala de aproximativ 31 mm, cu priza de contrast neregulata, intensa cu aspect nodular periferica cu progresie centripeta; alte 2 formatiuni, de 23 si 27 mm, cu caractere similare, se gasesc polar inferior in contact cu leziunea anterioara. Poate fi un hemangiom hepatic?

Descrierea nu prea seamna cu cea a unui hemangiom hepatic, dar cel mai bine va poate lamuri medicul care a faxut explorarea si se poate uita la imagini
Am colecist cu continut lichidian, fara calculi radioopaci. Caile biliare intra si extra hepatice nedilatate si un hemangiom de 23 mm in ficatul drept. Trebuie neaparat sa ma opereze de fiere?

Din textul trimis de dvs nu reiese indicatia de operatie de colecist

Niste leziuni hepatice cu comportament CT sugestiv pentru hemangiom  pot sa nu fie hemangioame?Mentionez ca am dureri zilnice de ficat, ma balonez foarte tare si ma ingrijoreaza foarte tare prezenta acelor leziuni descoperite (in luna mai am fost operata de cancer tiroidian papilar). As dori o explicatie mai amanuntita si o parere a dvs ca specialist

Leziunile care par hemangioame , pot fi hemangioame sau nu, depinde de multi factori. Cel mai .. anormal lucru este sa-ti spui parerea pe net pe baza unor texte, fara sa stii de fapt nimic relevant despre bolnavul respectiv, si cu riscul mare de a gresi. Cel mai normal lucru este sa-ti spui parerea dupa ce ai stat de vorba cu bolnavul (anamneza), l-ai examinat si ai vazut explorarile sale.
Dupa cum am mentionat mai sus, hemangioamele de obicei nu dau simptome

Ce trebuie sa faci cand ai hemangiom hepatic, mai ai vre-o sansa sa nu faci ciroza?

Daca aveti probleme cu ficatul  de genul celor mentionate in articol, nu trebuie sa  fiti disperat, dar nici sa  neglijati problema . Pentru ca situatia sa fie sub control, trebuie doar sa fiti diagnosticat, urmarit si tratat de un gastroenterolog sau hepatolog bun.

Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista, iar cu bani nu poti cumpara sanatate (ci poate doar o ingrijire medicala mai buna).

Sunt  dr Ditoiu Alecse Valerian  de la spitalul Fundeni si daca aveti probleme similare celor din articolul de mai sus, sunteti ingrijorat de situatie   si doriti o evaluare cu o a doua opinie medicala, puteti face o programare  pentru consultatie in privat aici sau prin mail la programaredrditoiu@yahoo.com – rog mentionati un numar de telefon de contact, sau prin tasta de jos stanga a telefonului dvs mobil

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0758 751 841 Programare-apasa
Programare
Adresa clinicii