Toti bolnavii cu hepatita cu virus C fac ciroza?
Dupa infectia cu virus C, acesta persista in sange 2-14 zile cand si transaminazele cresc, desi majoritatea pacietilor nu su simptome, iar infectia poate trece neobservata in 70-85% din cazuri. Anticorpii impotriva virusului apar dupa 20-150 de zile de la infectie HCV
Daca se urmaresc100 de pacienti care fac hepatita acuta cu virus C se observa urmatoarea evolutie
- 25 scapa de virus in primul an de la infectie
- 2-3 scapa de virus in urmatorii ani – fara tratamen
- Majoritatea celor cu virusul persistent fac hepatita cronica
- 5-10% din toate cazurile de hepatita cronica cu virus C ajunfg la ciroza in urmatorii 20 de ani (in medie)
Deci nu toti cei care au hepatita C fac ciroza ci doar o mica parte, majoritatea vindecandu-se prin resursele propriului organism – aveti date aici
Daca ai.. ghinionul sa faci ciroza, cat de repede o faci?
Se considera ca perioada medie de evolutie de la infectia cu virus pana la aparitia cirozei edste de 32 de ani daca virusul C a fost luat cand pacientul avea varsta de 20-30 de ani si de numai 16 ani daca pacientul avea peste 40 de ani in momentul infectiei virale. Daca virusul C a fost luat prin transfuzie de sange, evolutia catre ciroza ar putea fi mai rapida.
Evolutia hepatitei C catre ciroza este constanta si progresiva?
Evolutia hepatitei C catre ciroza- daca apare- nu este lineara, respectiv rata evolutiei catre ciroza nu este constanta in toate cazurile. Sunt cazuri care evolueaza mai repede, altele mai lent sau deloc.
Dar si la un anumit pacient, evolutia este neuniforma, fiind perioade in care evolutia este mai rapida iar in alte perioade evolutia este mai lenta, stationara sau in regresie.
Aceasta evolutie „in salturi” catre ciroza a unui caz anumit este inflientata de factori care tin de virus, de sistemul imunitar la pacientului, de tratament sau de asocierea altori factori.
Exista vre-o influenta a alcoolului asupra evolutiei hepatitei C?
Alcoolul este o substanta cu potential toxic asupra ficatului
Daca doar alcoolul singur poate duce la ciroza si cancer de ficat, se subintelege sa asocierea alcoolului cu virusul hepatitei C creste riscul si viteza evolutiei catre ciroza.
De aceea, la pacientii cu hepatita cronica cu virus C recomandam abtinerea de la consumul de alcool, sar consumul de alcool sa fie doar ocazional, si maximum un pahar de alcool slab (bere,vin).
Exista o relatie intre fierul din sange si ficat ei virusul hepatitei C?
Ficatul este organul care stocheaza cea mai mare cantitate de fier din organism, in mod normal. Din intreaga cantitatea de fier din alimentatie, organismul retine 90%, restul se stocheaza in mare parte in ficat.
Persoanele cu hepatita cronica cu virus C au o dificultate in a excreta fierul din ficat, la ei existand riscul de acumulare aici, dar si in sange sau alte organe. Partea proasta a acestei situatii este ca o cantitate mare de fier in ficat, reduce eficienta tratamentului antiviral cu interferon.
De aceea, la acesti pacienti noi recomandam:
- Sa NU utilizeze suplimente de fier in medicatie
- Sa nu utilizeze suplimente de vitamina C in medicatie daca nu este nevoie (vitamina C creste absorbtia fierului)
- Sa evite alimentele bogate in fier – ficatul, carnea rosie de vita sau pui, linte, cereale integrale bogate in fier, oul, fructele uscate, somonul, broccoli, spanac, asparagus, fasole, orez brun, cerealele de la micul dejun, alune, nuci, ton sau sardine in ulei.
- Sa evite consumul de alcool, care creste absorbtia fierului alimentar
- Uneori este nevoie de medicamente pentru scaderea fierului din sange sau sangerari repetate
Daca te-ai vindecat de hepatita C cu tratament, mai ai vre-un risc?
Se pare ca chiar atunci cand viremeia este nedetectabila, virusul poate persista in ficat, acasta situatie fiind denumita hepatita oculta. In anumite situatii virusul se poate reactiva, iar aceasta are consecinte similare ca orice infectie cu virusul C- ciroza hepatica si cancerul de ficat
Exista o legatura intre obezitate si hepatita cu virus C?
Obezitatea poate duce la ficat gras, acesta poate evolua catre hepatita cronica (steatohepatita), iar aceasta la randul ei catre ciroza hepatica.
Suprapunerea obezitatii peste infectia cu virus C, ca si in cazul alcoolului, creste riscul si viteza evolutiei catre ciroza hepatica.
De aceea, recomand pacientilor mei cu hepatita cu virus C urmatoarele:
- Regim alimentar cu aport redus de colesterol (ce provine in principal din carne de porc, slanina, piele de pasare, galbenus de ou, samantana, lapte gras, unt, pate, cascaval, mezeluri grase si uscate)
- Evitarea alcolului, care incarca ficatul cu grasime.
- Evitarea anticonceptionalelor care pot aduce surplus de grasime in ficat
- Scaderea in greutate cu 1kg/luna, pana la o greutate convenabila cu urmatorul regim
- Evitarea sedentarismului
- Miscare cel putin o ora zilnic in cazul sedentarilor
- Scaderea cantitatii de alimente consumate la masa de seara
- Eventual tratament pentru scaderea colesterolului si trigliceridelor din sange (daca este cazul)
Am gasit pe net produsul AHCC plus NAC& BETA GLUCAN, nu sunt adeptul tratamentului dupa ureche, doar va intreb daca e ceva sau nu adevarat, din ceea ce sustine. Mai e un produs numit INTERFERONAT produs de Dacia Plant iarasi am smenul intrebarii?
Nu cunosc aceste preparate, este normal ca cineva care vrea sa vanda ceva, sa ii faca reclama, altfel nu s-ar vinde.
In privinta efectelor pozitive ale preparatelor naturiste si a lipsei efectelor secundare, lucrurile sunt simple. Orice in lume care are o actiune (un efect pozitiv in cazul medicamentelor) are si o contra-reactie (efect secundar in cazul medicamentelor) si cu cat actiunea este mai puternica, cu atat si contra-reactia (efectul secundar) este mai puternica. Apa are actiune farmacologica nesemnificativa, si efect secundar similar, citostaticele (care trebuie sa distruga niste celule) au efecte pozitive puternice, si efecte secundare putenice, la fel interferonul etc.
Efectele pozitive si secundare ale unei substante apar prin actiunea acesteia pe receptorii din organism, pe enzime, pe rinichi sau ficat, si de obicei exista un echilibru intre efectele pozitive si cele secundare: cu cat efectele pozitive sunt mai puternice, cu atat efectele secundare sunt mai puternice. Deci, daca un preparat – chimic, n atural, naturist, hmeopatic, etc-nu are efecte secundare, probabil organismul nu este influentat de el si este plauzibil sa nu aiba nici efecte pozitive.
Am citit ca in ultimul timp se pare ca, pentru cei cu virus C, cafeaua are efect in scaderea viremiei, fara insa sa se stabileasca precis mecanismul. Exista mai multe studii. Chiar si la farmacognozie, ni s-a precizat ca exista astfel de studii de ultima ora care ar evidentia o infulenta favorabila in virusul C al cofeinei.
Exista multe substante care ar putea influenta viremia, dar nu cred ca ne putem baza doar pe ele in tratamentul unei infectii virale.
Ce inseamna raspuns virusologic rapid in tratamentul hepatitei c?
Raspunsul virusologic rapid inseamna ca viremia – ARN-HCV – este nedetectabila la 4 saptamani de la inceperea tratamentului antiviral
Ce inseamna raspuns virusologic precoce in tratamentul hepatitei c?
Raspunsul virusologic precoce inseamna ca viremia – ARN-HCV – este nedetectabila la 12 saptamani de la inceperea tratamentului antiviral; acest tip de raspuns este considerat standard
Ce inseamna raspuns virusologic lent in tratamentul hepatitei c?
Raspunsul virusologic lent inseamna ca viremia – ARN-HCV – este scazuta cu mai mult de 2 log10la 12 saptamani de la inceperea tratamentului antiviral, iar la 24 de saptamani de la inceperea tratamentuluj viremia este nedetectabila
Ce inseamna lipsa de raspuns virusologic in tratamentul hepatitei c?
Lipsa de raspuns virusologic numita si non-response este atunci cand viremia la 12 saptamani de la inceputul tratamentului scade cu mai putin de 2 log10 fata de viremia de la inceputul tratamentului
Ce inseamna raspuns virusologic nul in tratamentul hepatitei c?
Pacienti null-responderi sunt cei mai refractari la tratamentul antiviral, iar viremia lor scade cu mai putin de 0.5 log10 fata de valoarea de la inceputul tratamentului la 4 sau 12 saptamani de la inceperea tratamentului, care se intrerupe in saptamana 12
Ce inseamna raspuns virusologic partial in tratamentul hepatitei c?
Raspunsul virusologic este considerat partial atunci cand viremia scade cu cel putin 2 log10 la 12 saptamani de la inceputul tratamentului fata de viremia initiala, dar nu este nedetectabila in saptamana 24; la acesti pacienti se intrerupe de tratamentul antiviral in saptamana 24;
Ce inseamna daca viremia reapare detectabila in timpul tratamentului hepatitei C?
Reaparitia viremiei ( numita si recadere sau breakthrough in engleza)) inseamna reaparitia ARN HCV detectabil in cursul tratamentului, dupa ce initial a existat un raspuns virusologic ;
Ce inseamna recadere in tratamentul hepatitei C?
Recaderea (relapse in engleza)este atunci cand viremia este detectabila dupa terminarea tratamentului dupa ce pacientii au avut viremie nedetectabila sustinut in cursul tratamentului.
Durata recomandata a tratamentului in functie de raspunsul virusologic este
-24 saptamani la pacientii cu raspuns rapid,daca viremia initiala a fost mai mica de 800 000 UI
– 48 saptamani la pacientii cu raspuns standard
-72 saptamani la pacientii cu raspuns lent
Ce trebuie sa faci atunci cand ai fost descoperit cu hepatita cronica cu virus C?
Daca aveti hepatita cronica, nu trebuie sa fiti disperat, dar nici nu trebuie sa neglijati problema. Din experienta mea va pot spune ca situatia nu este atat de neagra pe cat si se poate parea, si poate fi lamurita si mentinuta sub control, trebuie doar sa luati legatura cu un specialist cu experienta, obisnuit cu astfel de situatii, pentru o evaluare a problemei.Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb nu exista.
Despre mine
Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.
Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.
Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30 de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.
Tot cca 30 de ani de experienta am si la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.
Unde lucrez acum?
In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.
Ce bolnavi vin la consultatii?
Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).
Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).
Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.
Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.
Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur mai placut sa dai vesti bune decat proaste…
Activitate pe net
De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).
Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina
Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.
Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.
Pentru cei care au nevoie de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Buna ziua,
Domnule doctor, intamplator acum cini ani am dorit sa donez sange si asa am aflat ca exista suspiciuni de virus c, in ceea ce ma priveste. Acum 3 ani am facut tratamentul cu interferon iar rezultatele au fost aproape nule !!! Am lasat sa mai treaca un timp, deoarece, anul acesta am terminat farmacia la UMF „GR.T.Popa” Iasi.
As vrea sa depun din nou dosarul, dar voi fi farmacist, acum in toamna, intr-o statiune de munte in judetul Prahova ( tocmai pentru un regim de viata mai sanatos). Iasul este un oras exctrem de poluat, toate strazile sunt in reparatie pana in 2014 si va rog sa ma credeti praful e ingrozitor. Cred ca aerul sanatos si apa curata reprezinta un minim de lipsa de toxicitate, intr-o lume atat de vulnerabila, din punctul acesta de vedere.
Intrebari: 1. Vreau sa vin la o consultatie, undeva prin noiembrie.
2. As vrea sa depun doasraul pentru interferon, la Bucuresti si sper sa primesc o aprobare rapida, ca urmare a profesiei de farmacist. ( Preciez ca am facut ecografie si medicul mi-a sugerat ca peste un an, doi, posibil sa fie prea tarziu. Mi-a spus ca ficatul se prezinta foarte prost si sa intru de urgenta pe o filiera pentru tratamentul cu interferon. In acest sens va scriu.
3. Am gasit pe net produsul AHCC plus NAC& BETA GLUCAN, nu sunt adeptul tratamentului dupa ureche, doar va intreb daca e ceva sau nu adevarat, din ceea ce sustine. Mai e un produs numit INTERFERONAT produs de Dacia Plant iarasi am smenul intrebarii?
4. Precizez ca dupa tratamentul cu Interferon am avut niste rectii adverse, gen : lupus eritematos diseminat, insa va spun sincer nu am vrut sa mai aud de nimic. Am cosndierat ca abea dupa licenta si angajare voi putea sa ma ingrijesc. Mentionez ca,atunci cand am facut tratamentul cu Interferon, am fost dat afara de la farmacia unde lucram, sub pretextul ca nu ma puteam decurca si cu scoala. Si m-am straduit sa termin facultatea, acelasi tartament, mi-a ingreunat mult trecerea examenelor.
5. As dori sa fac sport, atat pentru prevenirea diabetului ( inainte de interferon aveam maxim 74 kg, in timpul tratamentului am ajuns la 68, iar dupa tratament am avut la un moment 96kg. In prezent am 86-87kg, la 1,78 cm) .Precizez ca imi da si un tonus bun,UN MORAL BUN, in special daca alerg dimineazta 30-45 minute, dar am inteles ca nu am voie. As vrea sa fac ceva exercitii cu greutati pentru masa musculara, pentru ca constat ca e tot mai scazuta… Mi-as dori si inot, eventual echitetie… nici eu nu stiu exact, dar niste sxercitii, un sport in afar de mersul pe jos!
6. Mai iau spirulina si ulei de catina de la Hofigal, pentru o stare generala buna. E foarte greu cu alimentatia, pentru ca ma bazam mult pe cereale si acum constat ca nu ar fi recomandate. Ca si bauturi ma gadeam sa imi fac singur bors din tarate, ca sa consum si eu altceva in afara de apa. Intr-adevar simt nevoia de dulce, in sens consum miere de albine.
7. Am citit ca in ultimul timp se pare ca, pentru cei cu virus C, cafeaua are efect in scaderea viremiei, fara insa sa se stabileasca precis mecanismul. Exista mai multe studii. Chiar si la farmacognozie, ni s-a precizat ca exista astfel de studii de ultima ora care ar evidentia o infulenta favorabila in virusul C al cofeinei.
Multumesc, cu respect Costin
Buna ziua,as dori sa-l intreb pe domnul doctor,daca sunt in tratament cu pegasys si ribavirina de sase luni si la 24 de saptamani a iesit viremia detectabila,este bine sa continui tratamentul sau mai rau imi fac.Se poate continua tratamentul pana la 72 de saptamani,pentru ca am un raspuns mai lent?Daca sunt non responder mai pot primi alt tratament,asta in cazul in care am fibroza 3.Domnul doctor ar putea lua sub observatie un pacient cu hepatita c care nu este din Bucuresti.
Multumesc, Mary
ok
Tratament hepatita C 68 saptamini interferon ribavirina.La o luna dupa terapie ferul electrolitic 29 [anemie].Pot lua MALTOFER 100mg o capsula pe zi timp de 2saptamini? Cu mult respect.
Domnule doctor, Am varsta de 50 de ani. Am fost diagnosticata in aprilie 2013 cu hepatita virala cu virus C.
Acum 2 saptamani (13 decembrie 2013) am facut Viremia si Fibromaxul. Inainte de recoltare pentru aceste doua analize am facut ecograf iar imediat dupa recoltare am facut tomografie .Rezultatul la ecografie si tomografie a fost FICAT NORMAL , CU STRUCTURA OMOGENA , SPLINA MARITA PUTIN.
Viremia a iesit 65000 iar Fibromaxul – F4 ( ADICA DEJA CIROZA)
Este posibil sa am ciroza daca la ecograf si tomograf Ficatul a iesit NORMAL ?
Ori analiza a fost gresita ?
Analizele facute in 9 decembrie 2013: GPT – 111 U/L; GOT – 151,7 U/l; CREATININA SERICA- 0,71mg/dL; COLINESTERAZA-5815 U/l;
GAMA GT- 79 U/L; AFP- 21,46; Nr. leucocite- 3,56 mii/ ; Hemoglobina – 13,2; Trombocite – 168 mii /Bilirubina urina- negativ; Glucoza serica – 80;
Va multumesc!
Se pot lua suplimente de fier daca ai hepatita c?
Buna ziua d-nul Doctor, am 27 ani si anul acesta am fost diagnosticata cu Heptatica C (dar inca nu stim daca e cronica sau acuta, astept rezultatul sa vedem de care e). Eu sint un pic confuza pentru ca tot aud pareri si nu stiu ce sa cred. Am dat analize la ARN, HCV si a iesit rezultatul 19666 copii/ml. Intrebarea mea e: poate acest virus sa dispara fara tratament ativiral daca incarcatura virala e atit de mica?
Probele la ficat, adica ALAT -53 si ASAT 67, iar bilurubina e 30. Acum fac tratament hepatoprotector, dar tratament antiviral nu stiu daca e necesar sa-l fac.
Multumesc!
salut ma numesc lilian am 17 ani cu 2 ani in urma am fost depistat cu hepatita c nustiu precis dar neam reparat dintii la o stomatologie si de atunci viata mea sa schimbat conplect sabiciuni greturi ameteli dureri in partea dreapta de jos mam dus la medic si am dat o analiza la 2 saptamini la singe si miau spus ca am hepatita c am inceput sa urmezi pastile si injectii cu interferon in fiecare saptamina citeo injectie de 100mg dupa ce am terminat tratamentul am mai dat o analiza si miau aratat acelasi rezultat si am decis sa intrerup tratamentu de oare-ce ma simteam foarte rau de la el tensiunea am inceput sa am si am slabit foarte tare am decis sa plec la moscova sa vad poate acolo ma voi trata la moscova am inceput sa urmezi niste pastile si niste injectii si buruiene peste 3 luni ma simteam foarte bine de la 65 de kiograme am adaucat pina la 85 . Acum ear ma simt foarte rau nam tinut dieta am inceput sa beu foarte mult nici nu mam gindit ca o sa ajung ear sa sufer ca atunci acum vreau sa dau o analiza la zinge sa vad ce o sa arate .
Am fost ieri la un cabinet stomatologic particular.Mentionez ca nu mi s-a schimbat paharul dupa ce a plecat pacientul de dinaintea mea (a mai ramas putina apa in pahar si mi-e teama sa nu se fi scurs ceva sange in acea apa cu toate k m-am uitat si parea curata).Din pacate nu ma inteleg nici eu de ce nu am atentionat medicul.Vazusem niste urme de sange pe pahar,intre timp doctorita a umplut paharul cu apa si cand m-a pus sa clatesc gura am intors paharul sa nu pun gura pe sangele de pe pahar….va rog frumos sa-mi spuneti daca exista mari sanse sa iau hepatita…numai la asta ma gandesc..nu poate sa-mi iasa din minte ideea ca as putea avea aceasta boala.Daca ar fi mari sanse sa am hepatita cam cand pot face analizele? Multumesc pentru raspuns
daca am dost depistata cu virusul hepatic C si sunt de un an vegetariana si mi s-a recomandat interferonul,este vreo problema?
Nu e problema
Pentru bolnavii cu grad de fibroza F1, se prescrie tratament? De unde ar putea sa-si cumpere tratamentul nou pe cont propriu?
Buna ziua Domnule Doctor ,
am hepatita c de 14-15 ani descoperita , am 51 de ani vrsta, viremia este 3.800.000 ,f2 , mi sa dat interferon pegsis si ribavirina , nu pot trece de acest prag ,imi este frica sa fac acest tratament deoarece am si poliartrita reumatoida si ulcer duodenal, am inceput de 2 saptamani sa iau interferonat si am dureri , tulburari in tot organismul. ce ma sfatuiti sa fac ???, aduc mii de multumiri anticipat, cu respect.
Buna seara. Dupa tratamentul cu interferon, care a avut succes a avut loc o reinfectare cu virusul c.
Intrebarea mea este daca se poate urma acest tratament nou aparut fara interferon??? va multumesc !
Evaluarea unui caz medical si indicarea sau contraindicarea unui tratament, reprezinta o responsabilitate medicala, nu se face dupa o fraza postata pe net, ar fi si amatorism neseriozotate
Cu stima
Buna ziua,
Am terminat tratamentul cu interferon acum 2 ani si jumatate, acum sunt mamica unui copilas de un an. Am facut viremia dupa ce am nascut,exact acum un an,rezultat nedetectabil.In schimb acum am niste dureri de maini asemanatoare cu acele dureri pe care le aveam in timpul tratamentului atunci cand depuneam effort mai mare(ridicam ceva mai greu).Acum bineanteles imi tin in brate copilul.
Este posibil sa fi reaparut virusul C?
Multumesc,
O zi frumoasa,.
Nu stiu daca a aparut sau nu virusul, si nu imi dau cu parerea daca nu am date suficiente, dar o evaluare medicala este necesara
Cu stima
Buna seara este posibil dupa 12 sapt de interferon si ribavirina viremia sa mi arate Nedetectabil? Am primit rezultatul acum 3ore de la clinica si asa imi arata sunt foarte fericita! Am 32 de ani si am aflat anul trecut ca am acest virus…daca puteti va rog sa imi dati un raspuns?
Este posibil dupa 12 sapt de interferon si ribavirina viremia sa fie nedetectabila. Este bine ca este asa, dar acest lucru NU inseamna neaparat vindecarea infectiei virale
Cu stima
Buna seara dl doctor .Sotul meu a fost depistat in luna ianuarie cu hepatit c .A urmat terapia cu interferon riboflamina SI Pegasus.Tratamentul a dat rezultate foarte bune Dar numai ca dupa 2 luni a inceput iar sa bea .numai bere.Care sant riscurile?Multumesc mult.
Aveti pe site un articol despre riscurile consumului de alcool
Cu stima
Buna ziua! Am fost detectat la vârsta de 24 ani cu virusul hepatic C genotip 1b in anul 2004. Cu bani aruncați pe șpăgi ca sa fac tratamentul cu Interferon + ribavirina in 2005, la sfârșitul tratamentului viremia a fost nedetectabila. La 6 luni am repetat analiza de viremie si virusul a revenit mai puternic decât a fost descoperit. CONCLUZIE: Interferonul NU este un tratament care sa dea rezultate având in vedere chinurile la care este supus pacientul timp de 12 luni cât durează tratamentul! In anul 2016 aflându-ma in UK după ce am fost înregistrat la doctorul de familie (GP) am fost trimis la un spital specializat pentru investigații…după 2 luni am fost sunat sa ma prezint la spital si mi-a fost propusă schema de tratament: Compania producatoare: ABBVIE, TRATAMENT: VIEKIRAX ( ombitasvir/ partaprevir/ ritonavir) + EXVIERA (dasabuvir) …timp de 12 saptamâni. Tratamentul a costat 12000 lire sterline si a fost GRATUIT. Având experiența Interferonului, efectele adverse la noul tratament nici nu le am simțit. La 2 saptamâni de tratament viremia scăzuse cu 70%….la sfârșitul tratamentului a fost nedetectabila. Dupa 3 luni de la terminarea tratamentului (standardul aici in UK) viremia este NEDETECTABILA! MULȚUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA MI-A DAT ACEASTA ȘANSA SA MA VINDEC ceea ce va doresc si vouă! SA VA AJUTE DUMNEZEU! Ca o gluma, având in vedere ca hepatita C se spune ca după 15 ani de la apariție te poți pregăti de moarte, toți cunoscuții știau ca eu ma gândesc ca mor curând si îmi făceam planuri….Uite ca viața nu este cum vrem noi, ci cum vrea Bunul Dumnezeu…am anulat planurile de înmormântare… 😉 P.S. : nu fumez si nu beau alcool, odihna este lucru sfânt!
Nici in Romania interferonul nu a dat rezultatele asteptate. Si in Romania a fost introdus acest tratament din decembrie 2015, a fost a treia tara din Europa in care s-a introdus tratamentul, au fost tratati gratuit cca 6000 de bolnavi, cei cca 40 de bolnavi pe care i-am tratat eu cu acest medicament s-au vindecat -si in Romania ca in toata Europa standardul de vindecare este viremie nedetectabila la 3 luni de la terminarea tratamentului (conform regulilor European Association for the Study of the Liver). Perioada de asteptare pentru primirea tratamentului in Romania a fost de doua saptamani-doua luni. Si anul acesta se va continua tratamentul hepatitei C fara interferon, intrand in competitie si alte medicamente – in afara de cel mentionat de dvs- care se pot aplica si bolnavilor cu ciroza decompensata (tratamentul anterior nu se putea recomnda oricarui bolnav cu infectie VHC.
Acum fara gluma, de cand ai hepatita acuta pana mori de ciroza trec in medie peste 40 de ani – exista mai multe articole pe site pe aceasta tema.
Salutare!Am fost diagnosticat cu Hepatita C in 2013 la 29 de ani,probabil luata de la dentist… Mama a murit in 2010 din cauza varicelor esofagiene date de o hepatita b degenerata in ciroza cu ascita,deci am ceva experiente triste legate de hepatita dar cu toate astea consider ca poti invinge orice boala sau macar sa o poti tine sub control prin autoeducatie.
Nu cred ca se poate trata chimic(interferoni) o boala a ficatului,in general in afara situatiilor de urgenta unde se impune asistenta ,majoritatea protocoalelor medicale sunt vechi si se parerea mea este ca nu vindeca,ci intretin o industrie medicamentelor.
Eu am renuntat la alcool,cafea,tigari,carne(doar peste o data pe saptamana),in rest mananc doar cereale, legume/fructe in special crude,ulei de in presat la rece.kefir,seminte crude,etc.Suplimentar am mai utilizat tinctura de armurariu,ceaiul de anghinare,suc de papadie,de 5 luni folosesc …acum o luna cand am mers la analize toate analizele la ficat au iesit bune plus viremia nedetectabila pana si doctorul a fost surpins…
Buna ziua, daca am urmat tratamentul ,,interferon free”, ramam purtator de virus inactiv ? Cu multumiri
Nu