Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

30 martie – 3 aprilie, congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Ficatului, Berlin.

In perioada mentionata particip la acest congres international anual.

46th Annual Meeting of the European Association for the Study of the Liver - March 30 - April 3, 2011, Berlin, Germany

Din aceasta cauza activitatea mea pe site va fi redusa.

Dupa intoarcerea in tara, voi posta cele mai noi date despre bolile de ficat, aflate cu ocazia acestei manifestari stiintifice.

Pot spune acum doar ca  in tratamentul hepatitei cronice cu virus  C sunt aproape de intrarea pe piata numeroase noi medicamente printre care:

 • Ritonavir
 • Danoprevir
 • Tegobuvir
 • Filibuvir
 • Alisporivir
 • Mericitabina

Acestea se asociaza in principiu pentru o perioada interferonului si ribavirinei, deocamdata nu se pune problema renuntarii la ceste ultime doua medicamente.

Despre hepatita cronica cu virus B se discuta urmatoarele:

 • Chiar la pacientii cu viremie negativa si AgHBs disparut, exista in timp riscul evolutiei catre ciroza sau aparitia cancerului hepatic
 • Orice cantitate de alcool la pacientii cu virus B sau C aduce un risc suplimentar de evolutia a bolii de ficat
 • Monitorizarea cantitativa a AgHBs pare sa fie foarte utila pentru aprecierea raspunsului la tratamentul antiviral

Intrebari

1. Unde te poti adresa pt a ajunge la noul tratament pt bolnavii cu ciroza hepatica cu virus c care n-au raspuns la tratamentul cu interferon+ribaverina?

Trebuie sa te adresezi medicului care te-a tratat anterior si – probabil- te urmareste in continuare.

2. As dori sa stiu daca au fost expuneri care vizau ,,reducerea gradului de fibroza in urma tratamentului antiviral in cazul bolnavilor cronici vhb”

Scopul oricarui tratament antiviral este obtinerea stoparii sau regresiei fibrozei, si disparitia virusului cauzator al fibrozei. De aceea sute de lucrari au avut ca scop evaluarea regresiei fibrozei sub tratamente antivirale sau alte tratamente.

Studiile cu medicamente noi au aceleasi scopuri, doar medicamentele difera (ca structura chimica, eficienta, efecte secudnare, durata tratamentului, indicatii, contraindicatii, costuri, etc, etc

 

Dr Ditoiu Alecse Valerian Spitalul Fundeni Clinica Medicala

3 comentarii la „30 martie – 3 aprilie, congresul Asociatiei Europene pentru Studiul Ficatului, Berlin.

 1. Buna seara!D-le Dr.sunt Viorica din Arad ,intemeietoarea Asociatiei Pacientilor cu Afectiuni Hepatice Filiala Arad .Sunt victima a Vir.hep.C.Am facut tratament 6 luni cu Peg Interferon 120ug/sapt.si ribavirin 1g/zi.Dupa a 12-a administrare viremia a fost nedetectabila. Am continuat tratamentul cu PEGINTRON 100ug/sapt.+Ribavirin 800mg/zi dar am fost nevoita sa-l intrerup dupa inca trei luni pt.ca am facut o depresie grava.Vreau sa va spun ca am trei copii dintre care doi au hep.cronica virB iar celalalt nu are nimic . Copiii sunt revoltati pentru ce li s-a intamplat si speriati vazandu-mi starea din timpul tratamentului si acum cand incep sa ma simt iar rau.Am facut FibroMax la Dr.Streinu Cercel, anul trecut in mai si Fibro test mi-a iesit o,68 , Steato Test = 0,36 si Acti Test 0,57., NO, HO
  Intrebarea mea: Noile descoperiri de tratament in cazul hep. cr.C ,nu inlocuiesc Interferonul? eu am inteles, ca vin in completare.Atunci credeti ca eu mai am alternativa de tratament, pentru ca va spun sincer interferonul nu mai am curaj sa-l fac . Va multumesc si ma scuzati ca v-am scris cam mult. o752376392.Sanatate, Doamne-ajuta! si Sarbatori Fericite!

 2. Buna, din nou.Imi cer scuze,d-le Dr.Ditoiu, ce v-am scris mai sus, necesita o parere medicala si o sa ma adresez pe forum.
  Cu mult respect, Viorica Mihailu

 3. Va rog mult d-le dr sa-mi raspundeti si mie la intrebarea urmatoare:unde te poti adresa pt a ajunge la noul tratament pt bolnavii cu ciroza hepatica cu virus c care n-au raspuns la tratamentul cu interferon+ribaverina ca nu reusesc sa gasesc niciun detaliu ori la cine ma adresez si mi se termina zilele cu boala asta nimicitoare. Va multumesc mult!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: