Vaccinarea impotriva virusului hepatitei B -forum

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie si hepatologie,  si in articolul urmator va voi prezenta cateva comentarii despre vaccinarea impotriva virusului hepatiei B  pe baza intrebarilor puse  de bolnavii pe care ii consult.

Vaccinarea are eficienta 100%?

Nu toate persoanele care se vaccineaza corect, fac suficient de multi anticorpi, pentru a fi protejate de virusul hepatitei B – vezi concentratia anticorpilor protectori

10-15% dintre cei vaccinati, se incadreaza in categoria “non – responderi “ la vaccin, din diferite cauze

Ce trebuie sa faci daca te-ai vaccinat fara eficienta?

Daca anticorpii anti – HBs sunt < 10mUI/ml la 8 – 12 saptamani de la ultima doza de vaccin, se poate face o noua vaccinare cu 3 doze administrate ca la vaccinarea anterioara (dr Ditoiu).

Sansa de raspuns la aceasta a doua vaccinare , este de 30-50%.

Am fost vaccinat complet, fara raspuns, si am venit in contact cu o persoana cu virus hepatitic B; ce sa fac?

Trebuie facuta o doza de imunoglobulina HB, urmata cat mai rapid de revaccinare, sau de o alta doza de imunoglobulina HB dupa o luna de la prima doza.

Am fost vaccinat complet, fara raspuns, am fost revaccinat tot fara raspouns, si am venit in contact cu o persoana cu  virus hepatitic B; ce sa fac?

Nu se mai face nimic , decat in cazul existentei riscului de a lua virusul hepatitei B. In aceasta situatie (contact sexual, contact cu sange sau secretii, injectare cu un ac de la aceasta persoana, etc) , trebuie facuta o doza de imunoglobulina HB, urmata de o alta doza de imunoglobulina HB dupa o luna de la prima doza.

In urma analizelor a reiesit ca nu sunt infectata astfel ca mi-au fost administrate 3 doze de Engerix B. Imi puteti spune va rog la cat timp dupa vaccin pot ramane insarcinata?

Puteti ramane oricand insarcinata, se poate face vaccinarea chiar si in timpul sarcinii.Cel mai corect insa este sa fiti evaluare direct de catre un medic, problema este prea importanta ca sa o evaluati „orb” pe net.

Pot incerca sa raman insarcinata daca am facut 2 doze de vaccin impotriva hepatitei b si mai am de facut ultima doza peste 3 luni? Sau trebuie sa astept sa termin toate cele 3 doze, eventual si un timp dupa?? Vaccinul este Engerix.

Teoretic este posibil, dara recomandarile trebuie sa vi le faca medicul dvs care are responsabilitatea umrarii cazului dvs.

Daca aveti nevoie de un o evaluare la dr Ditoiu puteti suna pentru o programare  la numerele de telefon de pe site 0758 751 841, – sau direct prin butonul programare de pe telefon

9 comentarii la „Vaccinarea impotriva virusului hepatitei B -forum

 1. Am fost depistata cu virusul hepatitic B si sunt insarcinata in 28 sapt. Cum pot face rost de vaccinul cu imunoglobulina HB pentru copil?

 2. Am fost depistat cu virus b si in ultima luna transaminazele au crescut la 700,de ce oare,mi sa spus ca e posibil sa ma vindec singur,ca organismul sa lupte cu virusul şi odata cu el sa dirtruga si celulele hepatice

 3. Dupa cum – probabil – ati remarcat. vi s-a spus ca „e posibil” sa va vindecati singur,ca organismul sa lupte cu virusul şi odata cu el sa dirtruga si celulele hepatice.
  E posibil nu inseamna este sigur.

 4. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE CARE NU AU INCA RASPUNSUL PE SITE VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
  Multumesc pentru intelegere

 5. la inceputul anului sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita B . in urma analizelor a reiesit ca eu nu sunt infectata astfel ca mi-au fost administrate 3 doze de Engerix B. Imi puteti spune va rog la cat timp dupa vaccin pot ramane insarcinata?

 6. dupa un an de baraclude 0.5 mg, am antigen prezent,transaminaze normale,viremie virus B nedetectabil ,anticorpi 3 ,daca mai pot obtine tratament

 7. Pot incerca sa raman insarcinata daca am facut 2 doze de vaccin impotriva hepatitei b si mai am de facut ultima doza peste 3 luni? Sau trebuie sa astept sa termin toate cele 3 doze, eventual si un timp dupa?? Vaccinul este Engerix.

 8. Date TEORETICE despre vaccinarea in hepatita B aveti aici, dar problema ridicata de dvs este suficient de serioasa ca sa necesite o evaluare medicala.. serioasa, nu un raspuns aruncat pe net, fara sa cunosti absolut de loc situatia starii de sanatate a celui pe care il „sfatuiesti”. De altfel legile din Romania interzic evaluarea medicala la distanta = pe net, datorita riscului de eroare.Cel mai bine va poate sfatui medicul gastroenterolog care v-a examinat inainte de a va indica vaccinarea
  Cu stima

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii
%d blogeri au apreciat: