Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Vaccinarea impotriva virusului hepatitei B -forum

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie si hepatologie,  si in articolul urmator va voi prezenta cateva comentarii despre vaccinarea impotriva virusului hepatiei B  pe baza intrebarilor puse  de bolnavii pe care ii consult.

Vaccinarea are eficienta 100%?

Nu toate persoanele care se vaccineaza corect, fac suficient de multi anticorpi, pentru a fi protejate de virusul hepatitei B – vezi concentratia anticorpilor protectori

10-15% dintre cei vaccinati, se incadreaza in categoria “non – responderi “ la vaccin, din diferite cauze

Ce trebuie sa faci daca te-ai vaccinat fara eficienta?

Daca anticorpii anti – HBs sunt < 10mUI/ml la 8 – 12 saptamani de la ultima doza de vaccin, se poate face o noua vaccinare cu 3 doze administrate ca la vaccinarea anterioara (dr Ditoiu).

Sansa de raspuns la aceasta a doua vaccinare , este de 30-50%.

Am fost vaccinat complet, fara raspuns, si am venit in contact cu o persoana cu virus hepatitic B; ce sa fac?

Trebuie facuta o doza de imunoglobulina HB, urmata cat mai rapid de revaccinare, sau de o alta doza de imunoglobulina HB dupa o luna de la prima doza.

Am fost vaccinat complet, fara raspuns, am fost revaccinat tot fara raspouns, si am venit in contact cu o persoana cu  virus hepatitic B; ce sa fac?

Nu se mai face nimic , decat in cazul existentei riscului de a lua virusul hepatitei B. In aceasta situatie (contact sexual, contact cu sange sau secretii, injectare cu un ac de la aceasta persoana, etc) , trebuie facuta o doza de imunoglobulina HB, urmata de o alta doza de imunoglobulina HB dupa o luna de la prima doza.

In urma analizelor a reiesit ca nu sunt infectata astfel ca mi-au fost administrate 3 doze de Engerix B. Imi puteti spune va rog la cat timp dupa vaccin pot ramane insarcinata?

Puteti ramane oricand insarcinata, se poate face vaccinarea chiar si in timpul sarcinii.Cel mai corect insa este sa fiti evaluare direct de catre un medic, problema este prea importanta ca sa o evaluati „orb” pe net.

Pot incerca sa raman insarcinata daca am facut 2 doze de vaccin impotriva hepatitei b si mai am de facut ultima doza peste 3 luni? Sau trebuie sa astept sa termin toate cele 3 doze, eventual si un timp dupa?? Vaccinul este Engerix.

Teoretic este posibil, dara recomandarile trebuie sa vi le faca medicul dvs care are responsabilitatea umrarii cazului dvs.

Despre mine 

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

 

 

 

 

9 comentarii la „Vaccinarea impotriva virusului hepatitei B -forum

 1. Am fost depistata cu virusul hepatitic B si sunt insarcinata in 28 sapt. Cum pot face rost de vaccinul cu imunoglobulina HB pentru copil?

 2. Am fost depistat cu virus b si in ultima luna transaminazele au crescut la 700,de ce oare,mi sa spus ca e posibil sa ma vindec singur,ca organismul sa lupte cu virusul şi odata cu el sa dirtruga si celulele hepatice

 3. Dupa cum – probabil – ati remarcat. vi s-a spus ca „e posibil” sa va vindecati singur,ca organismul sa lupte cu virusul şi odata cu el sa dirtruga si celulele hepatice.
  E posibil nu inseamna este sigur.

 4. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE CARE NU AU INCA RASPUNSUL PE SITE VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
  Multumesc pentru intelegere

 5. la inceputul anului sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita B . in urma analizelor a reiesit ca eu nu sunt infectata astfel ca mi-au fost administrate 3 doze de Engerix B. Imi puteti spune va rog la cat timp dupa vaccin pot ramane insarcinata?

 6. dupa un an de baraclude 0.5 mg, am antigen prezent,transaminaze normale,viremie virus B nedetectabil ,anticorpi 3 ,daca mai pot obtine tratament

 7. Pot incerca sa raman insarcinata daca am facut 2 doze de vaccin impotriva hepatitei b si mai am de facut ultima doza peste 3 luni? Sau trebuie sa astept sa termin toate cele 3 doze, eventual si un timp dupa?? Vaccinul este Engerix.

 8. Date TEORETICE despre vaccinarea in hepatita B aveti aici, dar problema ridicata de dvs este suficient de serioasa ca sa necesite o evaluare medicala.. serioasa, nu un raspuns aruncat pe net, fara sa cunosti absolut de loc situatia starii de sanatate a celui pe care il „sfatuiesti”. De altfel legile din Romania interzic evaluarea medicala la distanta = pe net, datorita riscului de eroare.Cel mai bine va poate sfatui medicul gastroenterolog care v-a examinat inainte de a va indica vaccinarea
  Cu stima

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: