Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Vaccinarea impotriva virusului hepatitei B -forum

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie si hepatologie,  si in articolul urmator va voi prezenta cateva comentarii despre vaccinarea impotriva virusului hepatiei B  pe baza intrebarilor puse  de bolnavii pe care ii consult.

Vaccinarea are eficienta 100%?

Nu toate persoanele care se vaccineaza corect, fac suficient de multi anticorpi, pentru a fi protejate de virusul hepatitei B – vezi concentratia anticorpilor protectori

10-15% dintre cei vaccinati, se incadreaza in categoria “non – responderi “ la vaccin, din diferite cauze

Ce trebuie sa faci daca te-ai vaccinat fara eficienta?

Daca anticorpii anti – HBs sunt < 10mUI/ml la 8 – 12 saptamani de la ultima doza de vaccin, se poate face o noua vaccinare cu 3 doze administrate ca la vaccinarea anterioara (dr Ditoiu).

Sansa de raspuns la aceasta a doua vaccinare , este de 30-50%.

Am fost vaccinat complet, fara raspuns, si am venit in contact cu o persoana cu virus hepatitic B; ce sa fac?

Trebuie facuta o doza de imunoglobulina HB, urmata cat mai rapid de revaccinare, sau de o alta doza de imunoglobulina HB dupa o luna de la prima doza.

Am fost vaccinat complet, fara raspuns, am fost revaccinat tot fara raspouns, si am venit in contact cu o persoana cu  virus hepatitic B; ce sa fac?

Nu se mai face nimic , decat in cazul existentei riscului de a lua virusul hepatitei B. In aceasta situatie (contact sexual, contact cu sange sau secretii, injectare cu un ac de la aceasta persoana, etc) , trebuie facuta o doza de imunoglobulina HB, urmata de o alta doza de imunoglobulina HB dupa o luna de la prima doza.

In urma analizelor a reiesit ca nu sunt infectata astfel ca mi-au fost administrate 3 doze de Engerix B. Imi puteti spune va rog la cat timp dupa vaccin pot ramane insarcinata?

Puteti ramane oricand insarcinata, se poate face vaccinarea chiar si in timpul sarcinii.Cel mai corect insa este sa fiti evaluare direct de catre un medic, problema este prea importanta ca sa o evaluati „orb” pe net.

Pot incerca sa raman insarcinata daca am facut 2 doze de vaccin impotriva hepatitei b si mai am de facut ultima doza peste 3 luni? Sau trebuie sa astept sa termin toate cele 3 doze, eventual si un timp dupa?? Vaccinul este Engerix.

Teoretic este posibil, dara recomandarile trebuie sa vi le faca medicul dvs care are responsabilitatea umrarii cazului dvs.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian,absolvent  in 1982 al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T Popa” din Iasi cu “Magna cum laude”media generala 10, sef de promotie pe tara,in prezent specializat in gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva.

Am peste 37 de ani de practica medicala, -stagiatura de 3 ani in Bucuresti in diferite spitale, apoi 3 ani de medicina de familie la tara,  3 ani de rezidentiat in medicina interna, apoi  3 ani de rezidentiat in gastroenterologie, dupa 5 ani primariat in medicina interna apoi  dupa alti 5 ani primariat in gastroenterologie. In paralel am facut diferite supraspecializari in endoscopie digestiva,  asistent universitar 11 ani prin concurs, apoi sef de lucrari 18 ani tot prin concurs si terminand cu doctoratul.

Am cca 30  de ani de experienta medicala in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale

Am tot cca 30 de ani  de  activitate didactica la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medici rezidenti si specialisti

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

Unde lucrez acum?

Din luna iunie 2019 dupa 37 de ani de experienta in sistemul de stat la cel mai inalt nivel, am trecut exclusiv in cel privat (cu care aveam colaborare de cca 10 ani),  si am o colaborare foarte buna cu Clinica Sante str Magura Vulturului 87 din Bucuresti , unde am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie.

Aici vad pacienti cu boli digestive, hepatice, bilire, pancreatice , etc, unii nu au diagnostic, altii au un diagnostic dar vor o a doua opinie medicala, dar aici vin si o parte din cei peste 100.000 de pacienti pe care i-am tratat la spitalul Fundeni  fiind urmariti de mine in continuare (la Fundeni nu ii trata spitalul ci tot eu).

Este evident ca in privat am scapat de cozile, balamucul si lungile perioade de asteptare din spital, lucrez in conditii …. normale.

Lucrand numai in privat, consultul se poate face rapid, in una-trei zile de la programare (la spital ajunsesem la 3 -4 luni de aspteptare, si in privat era cam tot asa).
Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Daca  insa aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, si sunteti din zona de sud a tarii sau in trecere prin Bucuresti, puteti solicita o programare la consultatie pentru  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841.  O puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

 

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba programarea se poate face chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare. Lucrand doar in sistemul privat de sanatate, am posibilitatea sa imi adaptez programul in functie de solicitarile pacientilor

 

 

 

 

 

 

9 comentarii la „Vaccinarea impotriva virusului hepatitei B -forum

 1. Am fost depistata cu virusul hepatitic B si sunt insarcinata in 28 sapt. Cum pot face rost de vaccinul cu imunoglobulina HB pentru copil?

 2. Am fost depistat cu virus b si in ultima luna transaminazele au crescut la 700,de ce oare,mi sa spus ca e posibil sa ma vindec singur,ca organismul sa lupte cu virusul şi odata cu el sa dirtruga si celulele hepatice

 3. Dupa cum – probabil – ati remarcat. vi s-a spus ca „e posibil” sa va vindecati singur,ca organismul sa lupte cu virusul şi odata cu el sa dirtruga si celulele hepatice.
  E posibil nu inseamna este sigur.

 4. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE CARE NU AU INCA RASPUNSUL PE SITE VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
  Multumesc pentru intelegere

 5. la inceputul anului sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita B . in urma analizelor a reiesit ca eu nu sunt infectata astfel ca mi-au fost administrate 3 doze de Engerix B. Imi puteti spune va rog la cat timp dupa vaccin pot ramane insarcinata?

 6. dupa un an de baraclude 0.5 mg, am antigen prezent,transaminaze normale,viremie virus B nedetectabil ,anticorpi 3 ,daca mai pot obtine tratament

 7. Pot incerca sa raman insarcinata daca am facut 2 doze de vaccin impotriva hepatitei b si mai am de facut ultima doza peste 3 luni? Sau trebuie sa astept sa termin toate cele 3 doze, eventual si un timp dupa?? Vaccinul este Engerix.

 8. Date TEORETICE despre vaccinarea in hepatita B aveti aici, dar problema ridicata de dvs este suficient de serioasa ca sa necesite o evaluare medicala.. serioasa, nu un raspuns aruncat pe net, fara sa cunosti absolut de loc situatia starii de sanatate a celui pe care il „sfatuiesti”. De altfel legile din Romania interzic evaluarea medicala la distanta = pe net, datorita riscului de eroare.Cel mai bine va poate sfatui medicul gastroenterolog care v-a examinat inainte de a va indica vaccinarea
  Cu stima

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programari telefon
Spre clinica
%d blogeri au apreciat: