Despre dr Ditoiu, programari, contact

Pregatirea pentru endoscopia digestiva superioara si colonoscopie

Recomandari pentru endoscopie:

1. Pentru endoscopia digestiva superioara este nevoie ca stomacul sa fie gol, deci sa nu se manance cu cel putin 6 -8 ore inainte. Durata explorarii 3 – 20 minute (de obicei 5 minute) .

2. Pentru colonoscopie este necesara o pregatire care vi se va explica cu ocazia programarii.

PREGATIREA PENTRU COLONOSCOPIE

ALIMENTATIA
In ziua premergatoare colonoscopiei se poate manca dimineata normal, la pranz normal, dar nu excesiv, cu maximum doua felii de paine si obligatoriu supa sau ciorba, iar seara se pot manca lichide (supa, ciorba, cei, compot, lapte, iaurt) fara paine.

In ziua colonoscopiei, dimineata se pot conusma lichide (ceai, supa, suc, apa, cafea).

ADMINISTRAREA DE LAXATIV

In ziua premergatoare colonoscopiei, intre orele 13,30 si 20,30, se beau 3l apa plata, in fiecare litru dizolvandu-se un plic de FORTRANS.

Durata colonoscopiei – 5 -30 minute.

 

Dr Ditoiu Spital Fundeni -gastroenterolog-hepatolog

Dr Ditoiu Alecse Valerian,absolvent al Facultatii de Medicina cu "magna cum laude", sef de promotie (media generala 10), specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, doctor in medicina,in prezent gastroenterolog la spitalul Fundeni si clinica Sante Bucuresti. Peste 35 de ani de experianta medicala cu 150. 000 de consultatii medicale, 65.000 endoscopii digestive superioare si 20.000 de colonoscopii

4 thoughts on “Pregatirea pentru endoscopia digestiva superioara si colonoscopie

  1. Astazi am repetat fribrotestul si valoarea a fost de 3.5 KPa cu valoarea grasimei de la ficat de 257, in august trecut acelasi test a avut valorile 9.2 KPa si 220 valoatrea grasimii; este posibil ? Sau nu este un test foarte fiabil?

  2. Am hepatita B cronica, probabil de 20 de ani, am avut valori foarte mari ale viremiei de_alungul ultimei decade, exceptie facand ultimul an cand valorile sunt 1600U/l , deci sunt decente, nu am facut niciodata tratament cu nimic. Multumesc mult pentru raspuns.
    Cu multa stima
    Marilena

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii