Hepatita cronica B – markeri virali

Hepatita cronica B – markeri virali

Dr Ditoiu Alecse Valerian, specialist gastroenterologie, hepatologie, Bucuresti

Datorita intinderii problemei hepatitei B, in articolul de mai jos vom  prezenta nu numai date despre hepatita B, ci si despre markeri virali pentru hepatita B, analize pentru hepatita  si un scurt forum in hepatita B

Daca aveti  hepatita cronica B, este esential sa stiti ca dintre analizele pentru aceasta boala markerii virusului sunt foarte importanti, iar semnificatia acestor markeri este foarte importanta :

– Daca aveti un marker al virusului B prezent, nu inseamna neaparat ca aveti virusul B
– Puteti avea AgHBs , fara sa fiti bolnav, ficatul dvs [poate fi compelt sanatos
– Puteti avea AgHBs si chiar DNA VHB, iartransaminazele sa fie normale, deci urmarirea infectiei cu virus B doar prin transamianze paote sa nu arata starea exacta a ficatului dvs

Pe baza intrebarilor dvs, redau mai jos mai multe combinatii de markeri viruali B intalnite in practica obisnuita:

AgHBs

Anti-HBs

Anti-HBc IgM

AntiHBc totali IgG+IgM

AgHBe

Anti-HBe

Interpretare Stadiul infectiei B

Negativ

Negativ

Negativ

Lipsa infectiei cu virus B

Posibil stadiul de incubatie al bolii

Se poate face vaccinarea

Pozitiv

Negativ

Negativ

Negativ

Pozitiv

Negativ

Infectie acuta recenta

Pozitiv

Negativ

Pozitiv sau Negativ

Pozitiv sau Negativ

Pozitiv

Negativ

Infectia acuta cu simptome, caz contagios

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Seroconversie = stadiul tarziu al infectiei acute

Negativ

Negativ

Pozitiv

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Convalescenta = infectie acuta rezolvata

Pozitiv

Negativ

Negativ

Pozitiv

Pozitiv

Negativ

Infectia cronica activa

Pozitiv

Negativ

Negativ

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Infectia cronica cu risc mic de afectare hepatica= purtator „sanatos”

Negativ

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Infectie rezolvata. imunitate naturala obtinuta dupa infectie

Negativ

Pozitiv

Negativ

Imunitate dupa vaccinare

IMPORTANT:

Datele postate pe site sunt informatii medicale teoretice sau din experienta personala, care se pot aplica sau nu la un anumit caz. Fiecare caz medical este particular, de aceea nu se poate face o evaluare automata a sa pe baza unor informatii medicale culese de pacient.

Alte articole despre hepatita B

Viremie si hepatita virala

Purtatorul de virus B si familia

Hepatita cronica virala mic dictionar

Hepatita B forum

Am fost depistat cu virus hepatita B avind analizele: antigen HBs-3434,78:anti HBe-pozitiv;anticorpi totalianti hepatita Delta-negativ;antigen HBe-negativ;incarcare virala 41 531 394 copii ADN HVB;fibro test 0.32;acti test 0.45;steato test 0.28; nash test 0.25; ash test 0;dupa doua luni de tratament cu entecavir 0.5 mg,transaminazele normale si antigen HBs 43.94.Considerati evolutie buna si ce imi recomandati. Multumesc anticipat

 1. Ca sa vezi evolutia a . .ceva (un copil, o planta, o boala, etc) trebuie sa cumpari in timp ceva.. in cazul hepatitie analize, simptome si modificari gasite la examinarea pacientului. In cazul dvs eu nu am ce compara.
 2. In mod normal si legal, evolutia unui bolnav o poate preciza medicul care urmareste in timp pacientul

Am fost depistata ca am hepatita acuta b . markeri hepatici sunt:Ag HBs 8580, AgHBsI pozitiv, Ac HBe 0.69 , Ac HBeI negativ , AUSAB(AcHBs)0.0 ,AUSAB(AcHBs)I negativ,Ag HBe 0.52,Ag HBeI negativ este hepatita b acuta sau cronica?

Aveti pe site date despre hepatita acuta si cornica. Prin definitie hepatita acuta are o evolutie mai mica de sase luni iar cea cronica mai mare de sase luni.

Am fost spatamana asta in AKH in viena si am facut un control de rutina la sange, mi s-a descoperit ca am hepatita b cronica. Doctorul mi-a zis sa vin din nou in 2 saptamani si sa mai fac odata analizele, si un control amanuntit.Doctorul nu mi-a dat prea multe informatii, mi-a zis numai ca eu am infectie la ficat. Acestia sunt markeri mei.
Serum: AgHBs-pozitiv AcHBs-negativ AcHBc-pozitiv HbcIgM-negativ AgHBe-negativ AcHbe-pozitiv EDTA Plasma: PCR Hepatitis-B-Virus DNS quant (IU/ml) 9,20×10²
HYB Hepatitis B Genotypisierung-urmeaza HYB Hepatitis B Polymerase Mutation-urmeaza Am incercat sa combin markeri mei cu cei mai sus sa aflu ce am exact, numai ca markeri mei nu se potrivesc cu markeri dati de dumneavoastra din tabeleul de mai sus sa aflu exact ce am. Puteti sa imi dati dumneavoastra mai multe informatii?

In mod normal informatii despre analizele unui bolnav le da medicul care a consultat bolnavul si i-a recomandat analizele pe baza elementelor depistate la consult, facand corelatia intre ce a depista la consult si analize.

hbsAG pozitiv,Hbs AB NEGATIV, hbe ab pozitiv , HBC AB POZITIV , HBC AB iGm <0,05 hEPATITA c -AB NEGATIV. VA ROG FRUMOS ..IN CE STADIU SUNT ?

Nu por ghici stadiile bolii de ficat doar pe baza analizelor – aveti informatii detaliate pe site

Am hep cronica B (vechime 31 ani):Ag HBs pozitiv(1090,19), HBe negativ, Viremie 5 milioane, TGP= 400, Fibroza gr 4 (FIBROMAX), celelalte analize in limite normale (incl ecografie, electroforeza, bilirubina). Am facut 1 an trat cu Pegasys, fara rezultat. Mi s-a intocmit dosar pt entecavir (0,5 mg). Considerati situatia cu evolutie ‘normala’? As dori o recomandare. Multumesc

Aveti articol pe ste despre evolutia TEORETICA  a hepatitei croncie cu virus B aveti pe site

Am  hepatita, nu stiu cauza, transaminaze marite, fara regim sau tratament, credeti ca pot veni la dvs, unde ma pot programa? Mutumesc

Va puteti programa la consult sa vedem cum stau lucrurile si ce este de facut in continuare.

Programarea se poate face telefonic la 0758 751 841 orar de programari luni – vineri 08:00 – 20:00, sau puteti solicita o programare non-stop la programaredrditoiu@yahoo.com sau programareurgenta@yahoo.ro – rog precizati si numarul dvs de telefon – sau pe formularul de mai jos

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar
- Zile de consultatii

Ce trebuie facut cand aveti probleme cu ficatul?

Am vazut numerosi pacienti disperati din cauza unor probleme hepatice nelamurite in ciuda consultatiillor medicale facute in diferite locuri, uneori la specialisti fara nici o legatura cu hepatologia sau gastroenterologia, disperarea lor fiind de obicei nejustificata.

Daca aveti probleme  de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog competent pentru o evaluare corecta a situatiei, amanarea putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca ….  nu avem piese de schimb. Va spun din experienta mea ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare corespunzatoare, trebuie doar sa gasiti un specialist cu experienta in prpblema respectiva.

Inapoi la prima pagina-cv Dr Ditoiu

14 comentarii la „Hepatita cronica B – markeri virali

 1. Am hep cronica B (vechime 31 ani):Ag HBs pozitiv(1090,19), HBe negativ, Viremie 5 milioane, TGP= 400, Fibroza gr 4 (FIBROMAX), celelalte analize in limite normale (incl ecografie, electroforeza, bilirubina). Am facut 1 an trat cu Pegasys, fara rezultat. Mi s-a intocmit dosar pt antiviral . Considerati situatia cu evolutie ‘normala’? As dori o recomandare. Multumesc

 2. hbsAG pozitiv,Hbs AB NEGATIV, hbe ab pozitiv , HBC AB POZITIV , HBC AB iGm <0,05 hEPATITA c -AB NEGATIV. VA ROG FRUMOS ..IN CE STADIU SUNT ?

 3. Buna seara! Am fost spatamana asta in AKH in viena si am facut un control de rutina la sange, mi s-a descoperit ca am hepatita b cronica. Doctorul mi-a zis sa vin din nou in 2 saptamani si sa mai fac odata analizele, si un control amanuntit.Doctorul nu mi-a dat prea multe informatii, mi-a zis numai ca eu am infectie la ficat. Acestia sunt markeri mei.
  Serum:
  AgHBs-pozitiv
  AcHBs-negativ
  AcHBc-pozitiv
  HbcIgM-negativ
  AgHBe-negativ
  AcHbe-pozitiv
  EDTA Plasma:
  PCR Hepatitis-B-Virus DNS quant (IU/ml) 9,20×10²
  HYB Hepatitis B Genotypisierung-urmeaza
  HYB Hepatitis B Polymerase Mutation-urmeaza
  Am incercat sa combin markeri mei cu cei mai sus sa aflu ce am exact, numai ca markeri mei nu se potrivesc cu markeri dati de dumneavoastra din tabeleul de mai sus sa aflu exact ce am. Puteti sa imi dati dumneavoastra mai multe informatii? Va multumesc mult

 4. Am fost depistata ca am hepatita acuta b . markeri hepatici sunt:Ag HBs 8580, AgHBsI pozitiv, Ac HBe 0.69 , Ac HBeI negativ , AUSAB(AcHBs)0.0 ,AUSAB(AcHBs)I negativ,Ag HBe 0.52,Ag HBeI negativ este hepatita b acuta sau cronica?

 5. am fost depistat cu virus hepatita B avind analizele:
  antigen HBs-3434,78:anti HBe-pozitiv;anticorpi totalianti hepatita Delta-negativ;antigen HBe-negativ;incarcare virala 41 531 394 copii ADN HVB;fibro test 0.32;acti test 0.45;steato test 0.28; nash test 0.25; ash test 0;dupa doua luni de tratament ,transaminazele normale si antigen HBs 43.94.Considerati evolutie buna si ce imi recomandati.Multumesc anticipat

 6. Buna seara!Va rog sa ma ajutati,sunt cam nemultumita de analizele mamei mele la ficat.Am sa va dau rezultatele la analize sa vad cat de grave sunt;HCv 0.12;HBS 0,50;COLESTEROL TOTAL 269;gGt197;Glicemie 115;TgO 84,7;tGp90,15;VsH20/h ;monocite 10,5monocite 0,54, va rog frumos sa-mi cititi analizele,MULTUMESC!

 7. Buna ziua . Sunt foarte ingrijorata in ceea ce priveste rezultatul analizelor ce le-am primit astazi. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi cat de grav este situatia in care ma aflu. TGO =20.1 , TGP= 20.8 , Ag HBs cantiatativ Reactiv (1453.89) Ac Anti -HBs= 2.92 mUI/mL.Astept rezultatul viremiei si simt ca nu mai am aer de emotii. Ce este de facut ? Credeti ca ma pot vindeca? Ma puteti ajuta intr-un fel? Imi fac griji pt mine datorita faptului ca am doi copii minori de crescut. Multumesc muult.

 8. Domnule Doctor imi spuneti va rog ca valoare Ag hbs 2.987! E valoare mare ??? E hepatita cronica ,ce vrea sa zica? dupa o luna miam facut analizele de ficat si doamna doctor de la infectioase mia zis ca ficatul ti ok transaminaze bune…dar sa stiti ma simt putin balonat…va multumesc. varsta 36 . Sper sa nu am ciroza .in august am aflat de acest Aghbs.
  .o zi buna va doresc.un sfat va rog…

 9. Aveti pe site date despre problema mentionata, am vazut si valori mai mari si mai mici.
  Conform legii (art 25 din codul deontologic medical care prevede ca „cu excepția unor situații obiectiv excepționale și imposibil de înlăturat, orice decizie medicală se va baza în primul rând pe examinarea personală și nemediată a pacientului de către medicul respectiv”) orice decizie medicala – diagnostice, recomandari, sfaturi tratament, etc- se ia doar dupa examinarea pacientului, lucrul pe care l-a si facut medicul dvs de boli infectioase si transmisibile – nu stiu ce cautati la boli infectioase cand aveti o problema de ficat….
  Cu stima .

 10. Buna ziua,

  Sunt ingrijorata cu privire la partenerul meu. Partenerul meu este bolnav de hepatita cronica b. A fost infectat in copilarie, iar in timp s-a cronicizat.

  Am avut raport sexual neptrotejat la inceput (nu stiu daca in trecut am avut vaccin sau nu) si dupa aceea mi-am facut vaccin in 3 doze. posibil sa nu fi respectat timpul dintre doze asa cum scrie pe prospect. Dupa, fiindca suntem intr-o relatie serioasa, nu am mai avut raporturi protejate. Practic imi este de teama ca m am infectat inainte de vaccin

  mi-am facut si niste analize si rezultatul a fost de Antigen HBS negativ, aveam si un numar semnificativ de anticorpi in sange peste 100 000

  Imi este insa teama de posibilitatea un hepatite oculte „ascunse” sau de posibilitatea de a ma infecta.

  Credeti ca deodata ce mi a iesit negativ analiza (si trecuse perioada de incubatie din cate stiu) ar trebui sa imi fac griji?

  O data la cat timp e necesar sa repet vaccinul?

  Ce analize as putea sa fac? este destul un AG HBS sau trebuie si altele? Va rog sa imi raspundeti si va multuemsc anticipat

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0758 751 841 Programare-apasa
Programare
Adresa clinicii