Este nevoie de un site cu informatii despre bolile digestive

Boala de ficat reprezinta o problema de sanatate in Romania din mai multe motive:

  • este frecvent intalnita in populatie
  • afecteaza populatia tanara, apta de munca
  • hepatitele cronice pat evolua catre ciroza
  • se pot complica cu cancer de ficat
  • hepatita virala se poate transmite de la o persoana la alta, riscul fiind mult mai mare decat pentru SIDA
  • tratamentul pentru hepatita cronica si ciroza hepatica este scump si de lunga durata

O mai buna informare a populatie referitoare la bolile de ficat este necesara din motivele mentionate, aceasta contribuind la o ingrijire mai corect, pe criterii medicale, cu sanse de vindecare sau cel putin ameliorare a bolii.

Un pacient informat este mult mai usor de ingrijit, accepta mult mai firesc investigatiile si tratamentul, si respecta mai fidel regimul alimentar.

Am avut recent o experienta neplacuta cu o bolnava cu ciroza, pe care o tratame de 2 ani, cu rezultate bune- la inceput- si mai putin bune in ultima perioada, aparand ascita (lichi in burta) care nu mai raspundea la tratamentul obisnuit. La externare, bolnava, o persoane cu 4 clase primare, imi spune: „Domnule doctor, va rog sa-mi dati si mie niste medicamente pentru boala mea de ficat”. „Dar iti dau medicamente in acest scop de 2 ani, nu le iei?” „La inceput le-am luat, dar acum situ ca medicamentel pe care mi le dati sunt pentru inima si rinichi, nu sunt pentru ficat, iar acum nu la mai iau, iau vitamine, ca sunt bine pentru ficat”.

Evident bolnava primea tratament pentru boala ei, este normal ca unele medicamente sa poate fi folosite in mai multe boli, dar de aici, ea a ajuns la concluzia ca de fapt nu primeste tratamentul corespunzator, si in concluzie a renuntat sa-l mai ia.

Hepatite.ro, incearca sa va ofere informatii despre bolile de ficat, din unghiul unui specialist cu aproape 35 de ani de experienta in acest domeniu, experienta folosita pentru o mai buna intelegere a psihologiei si nivelului educational al bolnavului de ficat. Sper ca astfel bolnavii sa accepte unele investigatii si tratamente, chiar daca nu le inteleg rostul. Orice medic incearca sa trateze un bolnav cat mai bine, cel putin din cauza ca un bolnav care evolueaza bine ii face reclama buna, iar unul care merge prost, ii face o reclama proasta. Ori, pentru a avea clientela, trebuie sa ia reclama buna.

Un comentariu la „Este nevoie de un site cu informatii despre bolile digestive

  1. Da, este nevoie de un site despre hepatite. Eu nu am stiut in 2006 ca TGO , TGP crescute trebuie sa imi dea un semnal de alarma pentru a face investigatii legate de hepatita. De fapt, nici doctorul de familie nu s-a ingrijorat. Si acum…sper sa nu fie prea tarziu pentru mama. Asa ca , va multumesc din inima pentru tot efortul pe care il faceti pentru a ne informa. Multa sanatate sa aveti! Felicitari!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii