Cabinet de gastroenterologie si hepatologie dr Ditoiu in Clinica Sante str Magura Vulturului 87 sector 2 Bucuresti

Povestea mea,din satul Luptatori la spitalul Fundeni si clinica Sante

Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian medic gastroenterolog si hepatolog.

Calificare profesionala:

 • Absolvent de facultate primul pe tara cu media generala zece, sef de promotie in 1982
 • Acum sunt  specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva  – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, sunt doctor in medicina- gastroenterologie
 • Am 29 de ani de activitate medicala in Institutul  clinic Fundeni, ajutand  bolnavi cu suferinte de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la boli rare sau de gravitate extrema – specifice acestei institutii medicale. In spitalul Fundnei am ingrijit in acest timp peste 100.000 de bolnavi  si am facut zeci de mii de endoscopii digestive superioare si colonoscopii, si cateva mii de biopsii hepatice (ca manevre mai deosebite)
 • De cca 10 ani lucrez in sistemul privat de sanatate, iar din luna iunie 2019 lucrez numai in sistemul privat. Am renuntat la munca extraordinar de intensa si cu numeroase elemente nepravazute si birocratie de la spitalul Fundeni, care a nemultumit multi bolnavi prin perioadele lungi de asteptare si lipsa de timp pentru o comunicare ….fireasca. In plus depasirea zilnica a programului de lucru cu 1-2-3-4 ore, facea ca bolnavii din sistemul privat sa aiba perioade de asteptare de 10-30 de minute fata de ora programata .
 • Acum imi folosesc experienta medicala indelungata castigata la cel mai inalt nivel, ajutand bolnavii prin cabinetul de gastroenterologie si hepatologie pe care il am in clinica Sante in Bucuresti sectorul 2
 • Am in total  cca 38 de ani de practica medicala, incepand cu medic stagiar, medicina de familie la tara, medic rezident, specialist, medic primar si terminand cu doctoratul in medicina
 • Am peste 29 de ani activitate didactica  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, activitate de pregatire a studentilor in medicina, medicilor rezidenti , specialialisti si primari- specializare postuniversitara
 • De peste 20 de ani sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului

Biografie

M-am nascut in satul Luptatori comuna Tariceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954, tata fiind oltean din satul Vaideei jud Olt (chiar asa se numea..), initial jandarm in garda Palatului Peles, apoi … taran  rectionar (doar fusese in slujba regelui Mihai I), iar mama – basarabeanca din satul Ivanestii Vechi de langa Cetatea Alba (actalmente in Ucraina). Subsemnatul … rasa europeana. Am facut scoala generala in satul Luptatori, cu majoritatea profesorilor suplinitori,  iar liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras).

smart– cu majoritatea profesorilor navetisti in Bucuresti, apoi am facut armata in Craiova.

Deoarece tata nu ma putea intretine la facultate, si nu stiam daca voi putea avea bursa, inainte de facultate am urmat scoala sanitara Fundeni, sectia laborator, pentru a putea munci ca asistent medical in timpul facultatii.

In 1976 am inceput Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi,  pe care am absolvit-o in anul 1982 ca , sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) . Nu am fost nevoie sa lucrez ca asistent in timpul deoarece am fost bursier, iar cativa ani datorita mediei mari am avut si bursa republicana..Poate sa para o lauda, dar a fost rezultatul unei munci  permanente in biblioteci si spitale timp de sase ani, si au fost 2500 de absolventi in promotia mea click Diploma absolvire 1,   Foaie matricola 2. Cine a fost o perioada mai lunga primul in scoala sau intr-o profesie, stie ca nu este prea usor sa te mentii mereu primul.

In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura, pe care am facut-o in perioada 1982 -1985 la spitalele Cantacuzino, Colentina, cu alte sase examene de stagiatura luate cu nota zece. Deoarece  in perioada 1985-1988 nu a fost nici un concurs de intrare in rezidentiat, am fost medic de medicina generala la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi. In 1987 a fost primul concurs de intrare  in Bucuresti la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, cercetator (400 de candidati pe doua locuri), pe care l-am luat .

Deoarece voiam sa fac medicina interna, in  1988  am participat la primul concurs de intrare in specialitate dupa patru ani de pauza, si am devenit prin concurs medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (200 de candidati pe 4 locuri).

Deoarece mi-am dat seama ca nu imi placea aceasta specialitate, tot in 1988 am luat alt concurs de medic rezident in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (o suta de candidati pe doua locuri)
In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. Deoarece voiam sa lucrez la cel mai mare spital din tara si in invatamantul universitar, in 1991 am luat alt concurs (cinci candidati pe doua locuri) de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina –  cea mai mare facultate de medicina din Romania si am inceput sa lucrez la Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni, (cel mai mare spital din Romania)  condusa de profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acele timpuri

In 1991 am luat examenul de specialiate si am devenit medic specialist de boli interne Spitalul Fundeni. In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 comcomitent su ingrijirea bolnavilor in clinica, am fost si medicul …….medicilor din Fundeni, de fapt al personalului din Institutul clinic Fundeni (medici, asistente infirmiere, etc)

In 1993 am facut specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu,cel mai bun medic gastroenterolog din Romania in acele timpuri cu supraspecializari ulterioare in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998) si Romania.

In 1996 am luat examenul de medic primar boli interne, tot in 1996 am luat examenul de medic specialist gastroenterologie – a doua specialitate, iar in anul 2000 am luat examenul de medic primar gastroenterologie

Tot in anul 2000 am luat examenul de doctor in stiinte medicale –specializarea  gastroenterologie, conducatorul doctoratului fiind profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acel moment.

In anul 2001 am  luat alt concurs de sef de lucrari la  Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din  Bucuresti Clinica Medicala Fundeni (trei candidati pe un loc).În total de la admiterea în facultate am promovat peste 100 de examene și concursuri, adică pe toate

In toata carierea mea medicala si universitara, am promovat numai prin concurs, niciodata singur pe post (cum se intampla frecvent in zilele noastre), iar cand a fost vorba de a obtine o numire in post prin bunavointa sefilor… nu am obtinut-o niciodata. In afara de sef de promotie si sef de lucrari, nu am fost nici un fel de … sef, doar medicina practica si invatamant universitar.

In peste 38 de ani de practica medicala si 29 de ani de practica didactica am efectuat cca

 •   200. 000 de consultatii medicale
 •   65.000 endoscopii digestive superioare
 •   20.000 de colonoscopii
 •   peste 1000 de biopsii hepatice

 • peste 200 de lucrari stintifice publicate sau comunicate la diferite manifestari stiintifice medicale in Romania sau strainatate.

Cv profesional in extenso

Unde lucrez acum?

In urma cu peste 11 ani  am colaborat la infiintarea unui site medical – sfatul medicului- si mi-am dat seama de lipsa de siteuri medicale realizate efectiv de medici (siteurile medicale au articole traduse de obicei de personal ne-medical), si de atunci am realizat efectiv mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. . Nu sunt siteuri realizate de un informatician ci de un medic, probabil poate fi mult imbunatatit, lucru care il vad usor cei initiati in informatica. Sunt mii de ore de munca neplatita de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Deoarece de pe sitaurile medicale am inceput sa am solicitari pentru o a doua opinie medicala, de cca 10 ani imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania lucrand in sistemul privat de sanatate. Acum am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti.

Daca credeti ca aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programari telefon
Adresa clinicii
%d blogeri au apreciat: