Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Diagnostic on line automat

Se intampla oricarui om sa i se defecteze ceva- frigiderul, masina, instalatia electrica sau de canalizare, sanatatea, si in toate aceste situatii, are nevoie evident de un specialist care sa repare stricaciunea.

Ce faci cand ti se strica frigiderul?

Orice om normal, atunci cand are ceva defect, apeleaza la un specialist.
De exemplu, atunci cand ai o problema la masina, frigider, aspirator sau .. acoperis, apelezi la un specialist auto, in frigidere,aspiratoare sau acoperisuri…
Pentru reparatie este nevoie sa vorbsti cu un specialist, acesta te pune sa ii povestesti in amanuntime ce ai observat anormal in functionarea masinii, apoi consulta masina, o vede, o pune pe un tester, constata defectul si in final iti spune ce trebuie facut.

Ce faci cand esti stricat la … stomac?

Lucrurile stau la fel in orice situatie in care vrei sa vezi daca exista ceva anormal, si care este cauza acestei anormalitati, inclusiv atunci cand ai o pisica bolnava, o livada cu boli sau esti chiar tu bolnav.

Pentru a sti cauza … problemelor unui pacient,ca si in cazul oricarui defect, trebuie sa apelezi la consultul unui specialist, iar procedura normala este la fel ca in cazul oricarui defect. Specialistul medical te intreaba care iti sunt simptomele, de cand au aparut, in ce situatii se intensifica sau diminua, cum au evoluat, apoi te consulta, constata ce modificari sunt, iti prescrie teste -analize, ekg, ecografie, CT, etc, si dupa ce interpreteaza rezultatele si le leaga de simptome si de elementele gasite la consult, iti spune ce trebuie sa faci mai departe – tratament, operatie, regim, sau .. nimic.

Ce trebuie sa faci cand ti-au aparut simptome suparatoare?

In mod normal, orice om cu un dram de educatie privind protejarea propriului organism, procedeaza in felul urmator atunci cand are unele probleme de sanatate
0. Merge la un specialist in problema respectiva
1. Povesteste ce ilsupara, de cand te supara, cand apar simptomele, cand dispar simptomele ce problema a mai avut pana atunci, ce analize a facut, care au fost rezultatele, ce tratament si regim a incercat, care au fost rezultatele lor ,etc – istoricul simptomelor si istoricului bolii
2, Specialistul il examineaza, insistand in jurul organelor care il supara
3, Medicul prescrie explorarile pe care le considera necesare dupa examinarea si discutia cu pacientul
4, Medicul respectiv evalueaza rezultatul explorarilor si le coreleaza cu simptomele si elementele gasite la examinarea pacientului
5, Medicul prescrie masurile necesare- regim, tratament etc

Daca  poti sa iti repari singur frigiderul,fara sa ai o calificare de cateva luni, de ce sa nu te poti trata si singur, doar iti stii bine organismul?..

Sigur ca poti incerca sa repari singur masina, dar daca chiar nu esti pregatit in problema respectiva, stim cu totii ca pierzi mult timp si bani si deseori tot la mecanic ajungi dupa o vreme
Fara respectarea acetui protocol pentru evaluarea simptomelor unui pacient, indicatiile date unui pacient sunt riscante.si deseori fara legatura cu realitatea

Daca s-ar fi putut pune diagnosticul  unui defect, unor boli doar pe baza povestirilor, ar fi fost mii de siteuri care sa pune diagnosticul automat cu plata on line, dar NU exista asa ceva in nici o limba, in nici o tara.

De altfel art.31. din codul deontologic medical romanesc nu permite actul medical de la distanță – cum este evaluarea medicala pe net – decat in caz de urgenta sau daca un medic este langa pacient nemijlocit- postez mai jos articolul.

Investigația ori intervenția medicală la distanță, în oricare dintre formele și modalitățile existente, este permisă numai în situația în care pacientul este asistat nemijlocit de către medicul său, iar scopul investigației și procedurilor la care este supus pacientul este acela de a ajuta medicul să determine diagnosticul, să stabilească tratamentul sau să întreprindă orice altă măsură medicală necesară finalizării actului medical sau a intervenției medicale în cazul operaților. Excepție fac situațiile de urgență.

Daca aveti probleme de sanatate, nu trebuie sa  fiti disperat, dar nici sa  neglijati problema . Pentru ca situatia sa fie sub control, tebuie doar sa fiti diagnosticat, urmarit si tratat de un specialist cu experienta, .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Inapoi la prima pagina

[wcp_contactform id=”wcpform_mft1xiakh”]

 

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programari telefon
Adresa clinicii
%d blogeri au apreciat: