Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Tratamentul pentru "protejarea ficatului"?

Protejarea unui lucru, sa spunem a unui spatiu, poate fi pasiva – il ingradesti si eventual pui un anunt care interzice accesul-, sau activa- adica pe langa cele mentionate mai ai si niste caini, paznic, alarma, etc. Este evident ca protejarea activa este mai costisitoare decat cea pasiva.

In cazul ficatului, lucrurile sunt la fel: protejarea activa cu medicamente, este mai costisitoare pentru ficat decat cea pasiva.

Protejarea logica a ficatului poate fi doar pasiva: nu ii dai de lucru suplimentar , adica il feresti de toxine.

Orice substanta intra in organism indiferent de cale – inclusiv pe care injectabila sau prin piele- poate contine componente toxice sau chiar netoxice dar care trebuiesc prelucrate de ficat, unele pentru a nu imbolnavi organismul, altele pentur a putea fi folosite de organism! Tot ce intra in organism trece prin ficat, chiar si apa.

De aceea, a proteja ficatul, inseamna sa nu ii dai de lucru, adica sa il feresti de:

 • Medicamente (care pot imbolnavi ficatul prin diferite mecanisme (vezi schema)
 •   Alte substante toxice
 •   Ceaiuri
 •   Prajeli
 •   Rantasuri
 •   Alcool
 •   Condimente
 •   Conservanti
 •   Alimente in exces (care solicita ficatul in exces)
 •   Grasimi animale
 •   Afumaturi

Stiati ca animalele salbatice care mananca la fel de mii de ani, fac foarte rar ciroza, iar cauza este de obicei infectioasa sau autoimuna, pe cand la om cauza principala este alimentara?

Animalele domestice in schimb, care au o alimentatie oarecum anormala, fac mai des ciroza decat cele salbatice (dar mult, mult mai rar ca omul).

Tot protectie pentru ficat reprezinta o greutate normala a corpului! Pentru fiecare gram de greutate, ficatul trebuie sa lucreze. De aceea, una dintre cauzele bolilor de ficat o reprezinta obezitatea.

Expresia „medicamente de protectie hepatica” este total incorecta. Aceste medicamente nu protejeaza ficatul ci eventual pot aduce organismului unele substante pe care ficatul bolnav nu le produce sau nu le poate procesa (de exemplu unele vitamine).

Expresia „ceaiuri/ preparate naturiste pentru protectia ficatului” este tot incorecta.

In majoritatea cazurilor NU SE STIE ce substante chimice intra in componenta ceaiurilor si nici in ce doze, si nici ce impuritati, iar deosebirea de principiu intre ceaiuri si substantele etnobotanice (care sunt tot plante).. nu prea exista. Exsita numeroase ceaiuri toxice ij special pentri rinichi (vezi schema) sau ficat, dar si pentru alte organe

Medicii nu au interdictie sa recomande ceaiuri, dar au resposabilitatea recomandarilor lor. Cu alte cuvinte, daca un medic recomanda un tratament a carui compozitie nu o cunoaste, raspunde in fata legii de eventualele efecte secundare; lucru care nu se intampla cu  „vindecatorii cu plante”, care  nu au studii medicale, deci nici responsabilitate medicala.

 

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

29 de comentarii la „Tratamentul pentru "protejarea ficatului"?

 1. Stimate Domnule Doctor,
  Va multumesc pentru ideea de a ne veni in ajutor cu un sfat competent.Fiul meu,in varsta de 24 ani,este purtator de virus hepatic B,din primul an de viata.La varsta de un an ,cand i-a fost descoperita hepatita,a facut tratament cu Prednison,Silimarina si Essentiale.Pe parcursul anilor ,
  analizele s-au imbunatatit ajungand la valori normale (transaminazele si electroforeza).Nu i s-a
  prescris Interferon deoarece ni s-a spus ca virusul nu se replica.Am dorit sa cunoastem totusi ce incarcatura virala are si avem urmatoarele valori:10726 copii ADN HVB/ml (4,03 log copii ADN HVB/ml), 3145 /ml( 3,50 log UI/ml). Cum apreciati aceste rezultate? Mentionez ca nu se afla in evidenta niciunui medic specialist si am dori sa ne recomandati ,daca se poate, un specialist gastroenterolog in Brasov,unde locuieste fiul meu. Mii de multumiri, E. Grigorescu

 2. Incarcatura virala este la limita dintre replicare si virusul inactiv (aceasta limita este de 10.000 copii/ml).
  Nu cunosc un gastroenterolog in Brasov, de altfel cred ca este numai o doamna la Spitalul Judetean, mai era un medic mai in varsta care s-a pensionat.
  Sanatate.

 3. Stimate Domnule Doctor,
  Tocmai am primit rezultatul analizelor COBAS TaqMan in care imi scrie ca am 11820 de copii/ml. Am aflat de aceasta boala prin octombrie cand am fost la donat de sange. Am facut toate analizele care au fost necesare pana acum. Va rog frumos sa imi spuneti daca aceasta valoare inseamna ca virusul pe care il am a inceput deja sa se multiplice sau este inca inactiv.
  Va multumesc anticipat, M. Zait

 4. Stimate Domnule Doctor
  In randurile de mai sus ati precizat ca exista unele medicamente care aduc un aport de substante pe care ficatul bolnav nu le mai produce, care ar fi acestea? Pun aceasta intrebare deoarece sufar de oboseala cronica posibil indusa de o anemie ale carei cauze imi sunt inca necunoscute (probabil din cauze de rinichi dar nu exclud nici ficatul)Desi am urmat diverse tratamente simptomatice impotriva anemiei (foarte multe vitamine cu fier si complex B plus alte substante a caror denumire nu o inteleg datorita scrisului HsHc??? Carinton??? ) nu am obtinut nici o ameliorare cu observatia ca exista unele preparate care produc temporar o usoara ameliorare asa ca revin cu intrebarea pe care va o adresez care ar fi substantele pe care nu le mai produce un ficat posibil bolnav de hepatita cronica (B C D etc). Sunt constient ca administrarea complementara a acestor substante nu rezolva problema de fond fiind mai degraba o tragere de timp insa ma multumesc pe moment si cu atat mai ales ca in orasul in care locuiesc doctorii „isi dau seama ca nu ai nimic” pe seama unor analize banale (examen de urina care arata printre altele ph=8 a unei glicemii spre limita inferioara ex 76 si HLG unde mai tot timpul imi ies eritrocite in jur de 4,3 mil/mm valoare considerata ca „aproape normala” cu toate ca eu stiu ca la barbati trebuie sa fie peste 5 iar celelelte hb in jur de 13 hematocrit 40 – 43 %)
  va multumesc.

 5. Buna ziua dl. doctor, Sunt din Braila , am 42 ani si in luna aug.2008 in urma unor analize de rutina am fost diagnosticata cu HVB. Am facut toate analizele care au fost in valori normale, viremie 1133 copii. In luna ianuarie 2009 am repetat analizele iarasi toate au fost in valori normale mai putin trombocitele care au o val. de 700.000 si incarcatura virala 105.000 copii. Mi-a fost intocmit dosarl ptr. tratamentul antiviral l-am depus la CAS Braila , tratamentul trebuia inceput la data de 01 iulie 2009 dar raspunsul este asteptarea, deoarece lista este destul de mare si anul acesta am inteles ca nu a fost cerut nici un dosar ptr. aprobare de catre CNAS Bucuresti, alt tratament nu am , nu mi-a fost prescris nimic decit regim pe care il respect cu strictete. Eu ma simt foarte obosita, am dureri de cap, tensiune 14/10, am si o spondiloza cervicala o forma foarte avansata. Ce ma ingrijoreaza pe mine este faptul ca in august 2008 am facut si un RMN abdominal pt. ca am omis sa va spun am si hemangioame hepatice si atunci rezultatul a fost ca ficatul are o structura omogena. In mai 2009 am facut un ecograf unde rezultatul a fost ca ficatul ar avea o structura neomogena, fapt ca el este afectat de acest virus asa mi-a explicat dl. doctor care m-a investigat. In situatia aceasta nu stiu ce sa fac fara tratament. Va multumesc pt. timpul acordat

 6. BUNA ZIUA DOMNULE DOCTOR.AS AVEA SI EU O INTREBARE.AM UN PRIETEN DE 37 DE ANI SI ARE DES DURERI DE FICAT SI VOMITA.POATE FI VORBA DE VREO BOALA A FICATULUI.CE POATE FI.VA ROG FRUMOS SA IMI SPUNETI CE FEL DE REGIM ALIMENTAR POATE SE TINA.MULTUMESC

 7. Va multumesc dl. doctor pentru raspuns, eu as dori o programare la dvs. in speranta ca poate imi recomandati un alt tratament pina obtin acest antiviral , si la ce interval de timp ar trebui sa repet analizele inclusiv viremia.
  Va multumesc.

 8. Buna ziua,
  Domnule doctor,am temperatura de 3 ani dar pulsatorie,in jur de 37,2 tine cam o jumatate de ora ,putine frisoane,acum corpul s=a obisnuit si cu ele.Analizele sunt VSH si restul din hemoleucograma bune insa-fibrinogen putin crescu si proteina C reactiva marite-dar putin.Am implant dentar de 3 ani,reusit cu radiografii dese,etc.Am facut toate analizele posibile si nimeni nu imi poate spune de ce am aceasta temperatura.Am facut toate analizele de sistem-pentru ca multi ar suspecta ceva in domeniul acesta.Iau acid valproic in fiecare zi de 10 ani ,si nu mai stiu ce sa cred.Acum ma gandesc la ceva hepatic-dar si aici am facut markeri tumorali si analizele uzuale de hepatita.Sau poate ceva la rinichi ,pentru ca simt uneori o durere lombara -antecedent pietre la rinichiul stang-30 ani in urma.Am 46 ani.- retin lichid uneori in zona gambelor,si am facut ceva pungute la ochi?rinichi??.Tin sa spun ca am facut si la plamani tot ce se putea face.Nu mai stiu ce sa fac.Tin sa va spun ca temperatura este din can in cand si apare cam o jumatate de ora si apoi dispare.In rest mananc normal sanatos,lichide consum cam 2 l pe zi ,am facut IgM,etc…ELSA etc..SIDa ..Credeti ca este cazul sa fac o tomografie abdominala?

 9. Pt Emilia
  Date despre varsaturi gasiti per
  Varsaturile reprezinta un simptom destul de des intalnit in consultatiile medicale, iar cauzele lor pot fi extrem de diferite, desi cel mai frecvent pacientii cred ca sunt digestive.

  Ce boli pot sa se insoteasca de varsaturi?

  Exista boli care se potinsoti de varsaturi, dar exista si varsaturi fara ca persoana sa aiba vre-o boala.

  1. Boli digestive
  * .Boli de esofag (esofagite, cancer, hernie hiatala, ruptura de varice la cirotic)
  * .Boli de stomac (gastrita, ulcer, cancer,paraziti, stenoza pilorica)
  * .Boli duodenale ( duodenita, ulcer, parazitoze)
  * .Boli de intestin subtire (ocluzii, paraziti, tumori, aderente)
  * .Boli de intestin gros – colon (tumori, ocluzii, paraziti, deverticuli, aderente)
  * .Boli de ficat (hepatita, ciroza)
  * .Boli de fiere (dischinezie biliara, parazitoze, pietre la fiere)
  * .Boli pancreatice (pancreatita, cancer, alte tumori)
  * .Peritonita de diferite cauze (perforatia unui organ digestiv, genital, traumatisme abdominale, apendicita, etc)
  * . Intolerante digestive (lactoza, etc)
  2. Cauze neurologice
  * .Raul de miscare
  * .Sindromul vertiginos
  * .Tumori cerebrale
  * .Hemoragii cerebrale
  * .Migrena
  * .Hipertensiune intracraniana
  3. Cauze metabolice
  * .Hipercalcemia
  * .Tulburari in cadrul diabetului zaharat
  * .Uremia
  * .Boli endocrine
  * .Intoxicatii diverse (alcool, ciuperci, medicamente, alimente alterate sau cu microbi, tutun, gaze, etc)
  4. Sarcina
  5. Alte cauze
  * .Insolatia
  * .Varsaturi provocate
  * .Dupa operatii
  * .Sensibilitate la mirosuri
  * .Infarct miocardic
  * .Emotii extreme
  * .Faringite, amigdalite
  * .Crize de astm
  * .Dureri extreme cu diferite localizari
  * .Isterie
  * .Nervozitate excesiva
  * .Supraalimentatie (consum excesiv de alimente)
  * .Consumul unor alimente care nu sunt tolerate de pacient (prea acide, acre, cu miros puternic, etc)
  * .Efort excesiv
  * .Colica cu diferite localizari (abdominala, renala, genitala, etc)

  Ce analize se fac pentru diagnosticul cauzei varsaturilor?

  Datorita cauzelor extre de variate, este greu de spus ca se poate pune diagnosticul cauzal al unor varsaturi, doar pe baza analizelor, desi cei care caute date medicale pe net ar prefera sa li se recomande o analiza pentru diagnostic, decat sa mearga la medic.

  Cel mai important in aceasta situatie este totusi anamneza si consultul medical, care se poate orienta catre diagnostic destul de rapid. Evalauarea de catre medic este cu atat mai importanta, cu cat in foarte multe cazuri de varsaturi, analizele pot fi NORMALE (cauze neurologice, tulburari pe sistem nervos, sarcina, etc).

  Intrebare standard de la utilizatori: am greata (sau am varsaturi), dece?

  Cred ca va dati seama ca, judecand cinstit, NU STIU DE CE!
  Pe acest site gasiti si regimu lalimentar la http://www.hepatite.ro/diverse/2009/regimul-alimentar-in-bolile-de-ficat-571/
  Regimul alimentar in bolile de ficat este diferentiat in functie de boala si bolnav:

  * regimul alimentar in ciroza este mai restrictiv, in timp ce regimul alimentar in hepatita cronica, este mult mai lax
  * alte boli asociate (bolnavii de ficat fac frecvent si gastrite/ulcer), necesita regim alimentar suplimentar deosebit, in functie de boala
  * starea de moment a bolnavului, poate impune ca in unele momente regimul poate fi mai larg, iar in altele mai restrictiv.

  Principii generale de regim in boli de ficat:

  * Alimentatie bogata in glucide (dulciuri/fainoase)
  * Consum moderat de grasimi in special animale
  * Proteine in cantitate normala – mai reduse in ciroza cu encefalopatie (tulburari de memorie si constienta);
  * Sare in cantitate normala in hepatite, redusa sau zero in ciroze cu lichid
  * Lichidele – dupa sete
  * Renuntarea totala la alcool.

  Alimente permise

  * Ciorbe si supe de carne de pui, vita, de legume, neprajite, de ovăz, de orez, griş, perisoare, galusti
  * Sote-uri si piureuri de legume – fasole verde, ardei gras, morcovi, dovlecei, gulii, conopidă, spanac, salată verde, sfecla, roşii, sub formă de salate sau pregătite fără ceapă ori rântaşuri şi cu unt sau ulei nefiert
  * Cartofi natur, piure, copţi în coajă cu puţin unt sau ulei, cu brânză de vacă ;
  * Carne fripta : pui, vită, iepure de casă, curcan, carne slabă, fara piele şi grăsime, peste slab alb rasol simplu sau impanat cu legume, perisoare sau chiftele fierte, peste slab, fiert, rasol cu legume;
  * Mezeluri: sunca de Praga, cremwursti, parizer slab condimentat
  * Peşte slab (şalău, ştiucă, biban);
  * Grăsimi: unt, ulei d floarea soarelui sau de măsline neprajit
  * Ouă fierte moi doua/saptamana albus sub forma de omleta in abur sau sufleuri, omleta dietetica;
  * Sosuri fara grasime prajita, sos alb de rosii sau de zarzavat;
  * Lapte şi lactate: lapte dulce slabcu cafea, lapte bătut, iaurt slab, kefir, brânză dulce de vacă, cas, urdă, telemea desarata
  * Paste făinoase de orice fel
  * Pâine: pâine veche de o zi, biscuiţi simpli (populari), chifle, mamaliguta
  * Dulciuri şi prăjituri: pregătite cu puţine ouă şi foarte puţină grăsime, prăjituri uscate, prăjituri cu miere, aluaturi fragede, tarte cu fructe sau marmeladă, plăcintă cu mere sau brânză dulce; gemuri, dulceţuri, miere;
  * Fructe crude, coapte la cuptor, compoturi, gem, jeleuri: mere, prune, citrice, fragi, căpşuni, zmeură, pepene verde, struguri, smochine;
  * Băuturi: apă plata – preferabil, sucuri si siropuri de fructe sau legume
  * Condimente: patrunjel, marar, leustean, dafin, cimbru, chimen, telina, lamaie, sare normal daca nu este contraindicata – ciroza
  * Se recomanda 5-6 mese pe zi mai reduse cantitativ.

  Alimente interzise

  * Supe: supe grase de porc, rata, gasca, afumaturi;
  * Ciorba de burta, fasole, afumaturi, porc
  * Legume: fasole si mazare uscata, varză, vinete, roşii în cantităţi mari şi necojite, ardei iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz, murăturile;
  * Carne: de porc, raţă, gâscă, vânat, carnea prăjită, carnea conservată prin afumare, mezeluri, şuncă grasă, organe (creier, rinichi, ficat, plămâni);
  * Peşte gras (nisetru, cegă, somn, morun, sardele, heringi), icre de peşte, raci, fructe de mare, peste afumat, conserve de peste;
  * Grăsimi: untură, slănină, kaiser si similare
  * Ouă – omletă, ochiuri prăjite, maioneză;
  * Lapte şi lactate: lapte gras,brânzeturi fermentate, smântână;
  * Pâine: caldă, pâine neagră, biscuiţi preparaţi cu grăsime sau cacao;
  * Dulciuri şi prăjituri: cu creme grase, pregătite cu ouă, cacao, frişcă ori grăsime, tort, îngheţată, ciocolată
  * Fructe cu coaja si samburi – nuci, alune, migdale, măsline sarate;
  * Condimente: piper, hrean, boia, dafin, muştar, oţet;
  * Băuturi: cafea, băuturi pe bază de cola, alcool (bere, vin, ţuică, etc.), bauturi gazoase (daca exista meteorism)

 10. Pt Lia.
  Nu cred nimic.
  Analizele nu se fac pe rand si pe ghicite, ci tintit, presupunand ca excista o an unumita boala.
  Cauzelele de febra le gasiti pe

  Sanatate!

 11. Buna ziua
  De o saptamana tatalui meu i s-a descoperit lichid in burta si ficatul marit. I s-a recomandat Silimarina si, bineinteles, regim, dar problema este ca burta este inca mare si tare. Va rog sa imi spuneti cum putem scapa de acest „lichid”.

 12. Ascita (lichidul in abdomen)…poate fi cauzata de multe boli – aveti date pe si pe

  * Este cel mai frecvent cauzata de ciroza, dar sunt si multe alte boli care pot da ascita?
  * Ascita din ciroza nu inseamna neaparat ca bolnavul este pe moarte, si se poate trai ani de zile dupa aparitia ascitei?
  * Bolnavul cu ciroza si ascita, trebuie NEAPARAT sa tina regim fara sare si alimente sarate?
  * Ascita din ciroza se poate elimina cu medicamente (diuretice si albumina) sau prin extragere cu acul, iar o extragere de lichid cu acul nu duce neaparat la alta extragere cu acul?
  * Daca s-a aliminat complet ascita, si prin tratament si regim pacientul ramane fara ascita (”uscat”) cateva luni, sunt sanse ca ascita sa nu mai reapara chiar fara tratament?
  * Cele mai frecvente complicatii ale ascitei din ciroza sunt suprainfectarea, hernierea ombilicului si ascita refractara (imposibilitatea aliminarii ascitei altfel decat prin extragere cu acul)?
  De aceea, nestiind cauza, nu va pot sugera tratamentu lichidului.

 13. Buna seara domnul doctor ma numesc elena la un set de analize pe care le-am efectuat mi sa spus ca am hepatita cronica virala tip c rezultatul analizelor este acesta uree serica-40-41, calciu seric total-8.5, magneziu seric-2.3,glicemie-105, colesterol seric total-196,trigliceride serice-140, TGO-41,TGP-44,Gama-GGT-16, ALFA1-2.4,ALFA2-10.9,BETA-11.8,GAMA-16,Raport albumine globuline 1.43, proteine totale 8, proteina C reactiva 0.13,Antigen HBs-pozitiv,Anticorpi anti HCV negativ,Bilirubina negativ<1.2, Leococite-500,as vrea sa stiu din rez analizelor daca hepatita e de tip C,si regim alimentar ar trebui sa tin va multumesc

 14. Din analizele scrise rezulta ca aveti virusul B hepatitic si leucocitele mici (daca sunt leucocitele din sange si nu cele din urina).
  Atat.
  Nu stiu daca aveti infectie cu virusul B, deoarece nu aveti viremia.
  Nu stiu daca aveti hepatita cu virus B deoarece nu aveti biopsia hepatica..
  Nestiind ce aveti, adica diagnosticul complet, nu stiu ce regim sa va recomand.
  Sanatate!

 15. domnul doctor va multumesc pentru raspuns leococitele sunt cele din urina-500,iar leucocite din sange cred ca astea sunt-leucocite-(WBC)-6.5, Hemati(RBC)4.75,Hemoglobina(hgb)14.9,hematocrit(hct) 42.8,vem(volum eritrocitar mediu)90.1,hem(hemoglobina eritrocitara medie)31.4,chem(conc hb eritrocitara medie)34.8,rdw-12.6,trombocite(plt)328,mpw-7.6,pdw-15.6,neutro%-51.0,lym-37.8, monocite%-7.8,eozinofilie%-3.0bazofilie%-0.4, aceste analize care vi leam scris acum sunt cele din sange ,va multumesc elena

 16. Domnule doctor,
  Am copiat dieta pentru bolile hepatice şi am studiat-o cu atenţie.
  Poate că este o eroare că „ţelina” este trecută atât la alimentele permise cât şi la alimentele interzise.
  „Cafeaua” apare la cele interzise dar apare la cele permise în formula „lapte dulce slab cu cafea”.
  Băuturile alcoolice sunt în general strict interzise. Totuşi, din informaţii culese din „Formula As”, se susţine că ficatul poate procesa cu uşurinţă, fără consecinţe deosebite circa 10 ml de alcool pur (adică un pahar de bere sau un păhărel de vin), şi doar depăşirea acestei cantităţi ar putea afecta funcţia hepatică.. Puteţi comenta? Mulţumesc!

 17. Dl doctor ma numesc Doru si am 38 de ani.in urma analizelor facute acum 10 zile mi sa descoperit ficatul marit cu diagnosticul hepatopatie toxica.as dori sa styu ce tratament ar fi potrivit si mai ales ce fel de boala este si cat de grava.

 18. Dl doctor ma numesc Doru si am 38 de ani.in urma analizelor facute acum 10 zile mi sa descoperit ficatul marit cu diagnosticul hepatopatie toxica.as dori sa styu ce tratament ar fi potrivit si mai ales ce fel de boala este si cat de grava.

 19. Nu stiu toxicul care v-a dat boala
  Nu stiu transaminazele dvs
  Nu stiu GGT
  Nu stiu bilirubina
  Nu stiu colesterolul
  Nu stiu cat de veche este boala
  Nu stiu rezultatul biopsiei la ficat, sau macar daca ati facut-o
  Nu stiu.. nimic despre dvs
  Daca v-as spune ca nu este nimic grav si sa stati linistiti ca va merge bine, se va vindeca oricum, m-ati crede in conditiile astea?

 20. Dl.Doctor,am 50 de ani,72 kg,1,80,am facut un eco la ficat cu rezultatul : LSH 80mm,neomogen, cu 2 hemangioame bine delimitate, hiperecogene,fara semnal vascular, cca 47 mm si cca 10mm,cel de 47mm are aspect neomogen.caudat 30mm.LDH 155mm, contur regulat, C.B.I.H. nedilatat, V.P. 9mm, C.B.P. 4mm, Colecist 63/26mm, perete normal, continut nelitiazic.
  Problema este ca la ultimul eco din anul 2008, aveam doar hemangiom de 42mm aspect omogen, iar ficatul era tot omogen.nu aveam alt hemangiom.
  analizele mi-au iesit bine cu exceptia calciu sange 8,3, colesterol 236, urina hematii 25yl.deasemenea am rinichi stang multichistic, cel mai mare de 45mm. de la un timp am dureri mari de cap, iar dupa ce durerea inceteaza, ma doare craniul la atingere cu mana,mai mult partea stanga.va multumesc

 21. ce vreau sa mai adaug ca pana in prezent nu am suferit de nici o boala,doar ca in 2007 am avut rectoragie la colonoscopie am avut un polip,care l-a extirpat, biopsia a iesit ok,dar de atunci tot am rectoregie, saptamanal, permanent,simt o anemie,si tot de atunci am depresii,atacuri de panica severe,nu stiu din ce motiv, ameteala permanenta, uneori stare de voma, dar nu de la stomac,mancare, ci doar din gat, dar fara sa vomit.greutatea o am constanta, chiar in plus cu 1,2 kg,am pofta de mancare, in schimb tot de trei ani mi-a scazut brusc si ingrijorator dorinta sexuala,am fumat moderat, de o perioada m-am lasat, consum bere 1,5 litri/saptamana, vin o sticla pe luna.alcool tare nu am baut de 10 ani.poate odata pe an 2 paharele mici de tuica de casa.

 22. buna ziua,
  am si eu mama care a fost operata de fiere (colecist) in data de 23.02.2010, ea are probleme in sensul ca acuza dureri abdominale, iar in partea unde a fost taiata simte durere ascutita tip „cutit” iar in zona de sub taietura spune ca nu mai simte nimic, este ca si cum ar fi amortita. Durerile pe care le are le acuza de ceva vreme, dar mai accentuat au fost din 26.04.2010. va rog mult un sfat.
  cu stima, liliana manzu

 23. Bună ziua,

  Am si eu ca Doamna Liliana pe mama care a fost operată de fiere (pietre cu parascopicul acum 7-8 ani) și de hernie ombilicala ( acum 2 ani).Are 94 kg, 71 ani. Are diabet de tip II, ultima analiza glicemia 122 limite (74.00 – 106.00). Are angină pectorală ( este sub tratament de ani de zile). De câteva zile a început să o doară în partea stânga la ficat. A făcut analize și i-a ieșit total proteine 0.00 g/dl Raportul A/G 0.88, Albumine 46.70 (limite 50 -62), Alfa 1 buna, Alfa 2 12.52 (limite 6 -12), Beta bună și Gama 23.28 ( limite 12-22). I-am făcut programare pentru luni la un domn doctor specialist, dar nu pot sa fiu linistita pana atunci … e ceva grav ? Vă rog mult daca puteti sa imi dati un raspuns . Va multumesc. Sa aveti o seara placuta!

 24. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat.
  Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice , nu vreau sa dau sfaturi pe net, datorita riscului de a gresi, prin necunoasterea aprofundata si directa a cazului respectiv. Deci, nu-mi solicitati va rog parerea pe net referitor la suferinta sau analizele dvs sau ale altora, pentru ca nu acesta este scopul acestui site.
  Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte generale, utile si altor utilizatori, pe care le postez pe site la pagina la care postez intrebarea dvs..
  Multumesc pentru intelegere

 25. La examenul ecografic ficatul are o structura moderat intarita;neomogena DAPLS 76;DAPLD 171;colecistul alungit;cudatfara calculi;cu aspect spastic;analizele TGO 30.58;TGP 25.08;CALCIU IONIC SERIC 3.89;vsh 10; colesterol 275.72;viremie nedetectabila;bilirubina totala 0.40;Precizez ca analizele sunt facute in august;iar ecograful in luna octombrie.Am niste dureri in partea dreapta sub coaste si mi sa spus ca am steatoza hepatica;dischinezie biliara.Mi s a prescris sargenor;hepatodrainol si debridat;Mi s a modificat cul.urinei As dori va rog sa mi dati un raspuns sau sa ma indrumati ce as putea face.Va multumesc;

 26. Ce se recomanda pentru a proteja ficatul de actiunea unor medicamente ( carbamazepina, leveticeracetam ) luate zilnic ?

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: