Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Transaminazele pot fi normale in boli de ficat chiar grave

Poti sa ai hepatita daca nu ai nici un simptom si ai transaminazele normale?

Exista hepatita cu transaminaze normale si fara nici un simptom, si exista transaminaze crescute la persoane care nu au hepatita, vad destul de des astfel de cazuri, chiar ciroza cu transaminaze normale

Transaminazele si hepatita

Ce se intimpla cand analizele hepatice sant mari?

Cand analizele pentru ficat sunt mari (probabil va referiti la transaminaze), inseamna ca o parte din celulele ficatului sunt bolnave sau distruse de.. ceva – alcool, virusuri, ceaiuri, sistemul imunitar care functioneaza anormal, etc

Ce inseamna daca transaminazele sunt mici, este de bine sau de rau?

Transaminazele sunt mai mici decat normalul cand ficatul nu mai are celule care sa se distruga, iar acest lucru se intampla in ciroza hepatica. Deci, este de rau daca ai transaminazele prea mici.

Daca ai transaminaze mari inseamna ca ai hepatita?

Transaminazele sunt mari in hepatita , dar ele cresc si cand nu ai hepatita (de exemplu daca iei medicamente toxice pentru ficat).

Exista hepatita fara sa ai virus?

Cauzele hepatitei sunt numeroase, din acest punct de vedere hepatita putand fi

 • Hepatita cu virus  -A,B,C,D,E etc
 • Hepatita fara virus
  • Hepatita alcoolica
  • Hepatita autoimuna
  • Hepatita data de stocarea grasimii in ficat – steatohepatita
  • Hepatita prin stocarea in ficat de fier (hemocromatoza), cupru boala Wilson), etc
  • Hepatita tozxca medicamentoasa
  • Hepatita toxica profesionala, etc, etc

Deci, exista numeroase forme de hepatita FARA VIRUS,

Unde trebuie sa mergi cand ai hepatita?

Hepatita inseamna inflamatia ficatului. Hepatita poate sa fie infectioasa (virusuri, bacterii, fungi) sau neinfectioasa (toxica, autoimuna, ischemica, steatohepatita, etc).

Hepatita neinfectioasa se trateaza de medicul hepatolog sau gastroenterolog

Dintre hepatitele infectioase, doar hepatita acuta virala se trateaza la boli infectioase, iar asta reprezinta cam 10% dintre cazurile de hepatita.

In concluzie, cca 90% dintre cazurile de hepatita se trateaza la gastroenterologie sau hepatologie si cam 10% la boli infectioase.Eu am trimis in cca 40 de ani de experienta vre-o 10 bolnavi cu hepatita la boli infectioase, dar am preluat cateva zeci de mii de bolnavi cu hepatita sau alte boli de la boli infectioase, bolnavi care nu ar fi trebuit sa fie acolo. In Romania sunt oameni care cred ca hepatita inseamna icter infectios, deci mergi fuga la boli infectioase.Cam asta era situatia acum vre-o suta de ani, cand omul murea de ficat pur si simplu, fara sa se stie care era cauza reala (nu existau explorari suficiente pentru a pune un diagnostic exact)

Ce diferenta este intre hepatita acuta si hepatita cronica

Hepatita poate fi acuta (cu durata mai mica de 6 luni) sau cronica (cu durata mai mare de 6 luni).

Hepatita cu icter, cu debut brusc si transaminaze de peste 10 ori mai mari decat normalul, este probabil este o hepatita acuta, si cu toate ca ea poate fi de cauze diferite (alcoolica, toxica, autoimuna, virala), este bine sa mergi la boli infectioase transmisibile.

Majoritatea cazurilor de hepatita (cam 80% dintre hepatite) sunt cronice. Hepatita cu debut lent  cu simptome absente sau minore, cu transaminaze usor crescute – de doua-trei ori normalul- probabil este o hepatita cronica (virala, tozica, autoimuna, est) si trebuie sa mergi la gastroenterolog sau hepatolog.Aceasta situatie este intalnita la majoritatea cazurilor (90% din cazurile de hepatita).

Hepatita se ia, se transmite?

Hepatita se poate lua, este o boala transmisibila. In functie de tipul de virus, unele forme de hepatita de iau prin alimente , maini murdare (hepatita A) iar altele prin sange si secretii (hepatita B,C,D,E)/

Cum se trateaza hepatita?

Hepatita se trateaza in functie de cauza si evolutie cu regim alimentar, medicamente sau doar regim alimentar (cum este hepatita acuta virala de forma usoara sau medie sau steatohepatita, sau unele forme de hepatita cronica)

Cum se protejeaza ficatul cand ai hepatita?

Protejarea ficatului este foarte importanta, iar cea mai eficienta metoda de protejare a ficatului nu o reprezinta medicamentele (unele dintre ele pot chiar imbolnavi ficatul) . Protejarea ficatului se face lasandu-l in repaus sa se regenereze, nu dandu-i de lucru – alcool, medicamente, grasimi, toxice, etc

Cum se pune diagnosticul de hepatita 

Diagnosticul de inflamatie a ficatului (deci de hepatita), se stabileste clasic vazand la microscop o bucatica de  ficat obtinuta prin biopsie, se vede daca exista aceasta inflamatie a ficatului.

In ultimii ani se fac analize care permit presupunerea unei boli de ficat fara sa se mai faca biopsie, corespondenta dintre ele si rezultatul biopsiei fiind de cca 90%

Deci, diagnosticul final de hepatita se pune daca faci biopsia ficatului, sau o analiza echivalenta.

Cand poti banui ca ai hepatita?

Un pacient  poate suspiciona ca are hepatita si atunci cand are unele simptome (oboseala nejustificata, lipsa poftei de mancare, uneri mancarimi de piele sau icter) sau, deseori isi descopera analizele de ficat modificate, in special transaminazele.

De ce este important diagnosticul de hepatita?

Hepatita poate evolua catre ciroza si chiar cancer de ficat, indiferent de cauza hepatitei.

De aceea este important diagnosticul acestei boli si urmarirea si tratamentul sau corect la un gastroenteorlog sau hepatolog competent, hepatita fiind o boala care tine de specialitatile mentionate.

In afara diagnosticului de hepatita, trebuie precizata si cauza hepatitei (virala, alcoolica, autoimuna, steatohepatita, etc), in functie de care se si face tratamentul cauzal.

Orice boala de ficat este hepatita? Cu ce se confunda hepatita?

Sunt situatii in catre o persoana are unele modificari ale ficatului, dar nu are hepatita.

Nu inseamna ca ai hepatita daca ai urmatoarele modificari

 • Ficat marit (ficatul poate fi marit din multe cauze)
 • AgHBs (poti fi purtator sanatos de virus)
 • Ac HCV (virusul hepatitei C poate sa nu mai fie in corp, dar sa persiste i nsange anticorpii AcVHC))
 • Ficat gras (steatoza hepatica inseaman incarcarea cu grasime a ficatului, cate poate evolua catre hepatita – se numeste steatohepatita)
 • Hemangiomul hepatic
 • Chiste la ficat
 • Icter (icterul are numeroase cauze, doar una dintre ele fiind hepatita, dar exista numeroase forme de hepatita fara icter, anicterice)
 • Durere in zona ficatului (durerea hepatica paote avea numeroase cauze, iar hepatita de obicei nu doare)
 • Balonare in zona ficatului
 • Electroforeza modificata (electroforeza este modificata in sute de boli)

Analize de ficat forum

Am transaminazele cam crescute iar la ecograf nu mi-a gasit decat imflamare a colecistului,pot fi crescute din aceasta cauza?

Inflamatia colecistului poate explica o crestere de transaminaze

La ultimul set de analize gpt mi-a iesit 56 ( valori normale 9-41 ) iar got 36 (valori normale 5 -38 ). acid uric 6 (valori normale 3-7) .( restul tabloului sangvin – normal ) Analizele au fost reluate dupa ce acum cateva luni au fost identice cu cele de acum. la eco – ficatul nu prezinta nici un fel de modificari, iar testele de hep a,b,c, cmv si mononucleoza au fost negativa. regim alimentar echilibrat.Ce cauze ar putea avea si ce alte investigatii sa mai fac? pt ca pana acum nu a stiut nimeni sa imi zica

Cauza cresterii transaminazelor poate fi una din zecile de cauze scrise mai sus.

Am doua gemene si una din ele are transaminazele marite este ceva grav .mama are hepatita c si lea dat mancare din gura sar putea sa fi luat de la mama mea

Cresterea transaminazelor poate fi si grava – daca este o hepatita acuta fulminanta, dar de obicei nu reprezinta o urgenta. Virusul C se poate  transmite teoretic si prin saliva.

Mi-am facut de curand analizele TGO si TGP, si TGO a iesit 38 U/l, iar TGP=27 U/l. Dna doctor mi-a recomandat sa fac si analizele ptr hepatita B si C. Dc in cazul in care ies negative, aveti idee care ar putea fi cauza TGO-ului marit? Mentionez ca de 3 saptamani am inceput sa fac fitness, de 2 ori pe saptamana + in perioada in care mi s-a recoltat sange ptr analizele de mai sus, luam antibiotic Doxiciclima ptr rosu in gat (la recomandarea medicului).

TGO creste in primul rand din cauza unei probleme musculare, apoi din cauza unei probleme de ficat.

Cat de grava este cresterea transaminazelor?

In principiu cresterea transaminazelor nu este grava, adica nu te omoara, dar boala in care poate sa apara cresterea tranaminazelor poate fi grava – de exemplu o hepatita acuta cu transaminaze de valoarea miilor. Altfel, cauza aceste cresteri moderate de transaminazese poate investiga in policlinica, daca aveti acolo un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, nu este nevoie de mers de urgenta la spital.

Orice marire a transaminazelor inseamna boala de ficat?

Nu, dupa cum scrie mai sus, exista si cauze de crestere a transaminazelor fara legatura cu o boala de ficat.

Transaminaze f mari inseamna ciroza?

Nu, in ciroza transaminazele sunt putin crescute sau normale. Mai repede sunt crescute in fazele dinaintea cirozei – hepatita cronica-.

In cancerul de ficat exista cresterea transaminazelor?

De obicei in cancerul de ficat (hepatom) transaminazele sunt crescute, dar sunt alte analize care pun diagnosticul de cancer, nu cresterea transaminazelor.

Ce tratament se face pentru scaderea transaminazelor?

Transaminazele nu scad cu orice tratament, sau cu tratament de “intarire a ficatului, de “protectie hepatica”, cu “vitamine”, cu “ceaiuri pentru ficat”, cu “medicamente de intarire a imunitatii”, cu “imunostimulante”, etc. Toate acestea sunt aiureli, foarte bune pentru a creste vanzarea produselor respective. Transaminazele scad daca se descopera cauza cresterii lor si se trateaza aceasta cauza.

Ce trebuie sa faci cand ai transaminazele ridicate?

Cand transaminazele sun crescute trebuie sa faci urmatoarele:

 • Consult la un gastroenterolog sau hepatolog sau internist
 • Analize pentru depistarea cauzei, ecografie , endoscopie, biopsie ,etc (ce analize se fac stabileste medicul dupa consultul dvs).
 • Unele analize specifice (inumologice, virusologice, biochimice, etc)
 • Apoi tratamentul cauzei

 Am transaminaze f crescute. Ce fac pana merg la medic, descopar cauza ,etc?

Pana nu stiti cauza cresterii transaminazelor si mergeti la medic, nu aveti de ce sa faceti tratament ci doar sa tineti regim fara alcool, condimente, conserve, ceaiuri, meedicamente, alte toxice, evitati toate tentatiile de “tratament” fara nici o baza! Daca nu stii ce defect are masina, cum sa o repari?

Mi s-a spuns ca sunt “bolnav sanatos” , nu inteleg, ori sunt bolnav, ori sunt sanatos?

Probabil vi s-a spus de fapt ca sunteti purtator sanatos de virus B, adica NU sunteti bolnav, ci doar aveti un virus B, gasiti date suplimentare aici. .

Orice boala de ficat se insoteste de cresterea transaminazelor?

Exista boli de ficat cu transaminaze normale – unele forme de hepatita cronica, hemangiom hepatic, chiste hepatice, unele forme avansate de ciroza hepatica, steatoza , etc.

Daca iau medicamente pentru stimularea imunitatii, imi scad transaminazele?

Cresterea transaminazelor NU este data de scaderea inumitatii, ci de obicei de o imunitate crescuta; de aceea, teoretic, medicamentele pentru “cresterea imunitatii” (care de fapt nu exista, nu au aceasta actiune), pot sa creasca transaminazele.

Daca am ficatul normal, cum mi-a spus medicul la consult, cum sa am transaminazele f mari?

Medicul v-a spus probabil ca aveti ficatul “normal: la palpare, dar el poate sa functioneze prost si sa fie bolnav, chiar daca nu este marit.

Cand ai ficatul marit, ai transaminaze ridicate?

In functie de cauza ficatului marit, uneori  NU se asociaza cu cresterea transaminazelor (de exemplu in hemangioame, chiste hepatice, adenoame hepatica dupa anticonceptionale, etc).

Transaminazele marite scad cu regim alimentar?

Depinde care este cauza cresterii lor, daca aceasta cauza nu are legatura cu alimentatia, transaminazele nu vor scadea cu regim.

Daca am transaminazele normale, inseamna ca nu am boala de ficat?

Exista si boli de ficat cu transaminaze normale, deci puteti fi bolnav de ficat – teoretic

Cu cat sunt mai mari transaminazele cu atat esti mai bolnav?

Teoretic cu cat sunt transaminazele mai mari, afectarea ficatului este mai serioasa, dar exista si exceptii.

Am hepatita cu virus B (C), si fac tratament, initial transaminazele au fost usor crescute, iar dupa 3 luni de tratament au crescut mult ,de ce oare?

Deseori transaminazele cresc episodic dupa initierea terapiei cu interferon (aceasta fiind un marker de eficienta terapeutica), dar pot fi si alte cauze de crestere a transaminazelor, independent de interferon sau virus.

Transaminazele pot sa creasca daca ai o boala de colecist?

Este posibila cresterea transaminazelor in unele boli de colecist.

Transaminazele pot sa creasca dupa operatia de colecist?

Este posibila cresterea transaminazelor dupa operatia de colecist

Cat de mult alcool trebuie sa bei ca sa iti creasca transaminazele? Trei beri pe zi este mult?

Trei beri = 1500ml x 5% grade tarie alcoolica = 75 g alcool pur. Este o doza de la care se poate face lejer ciroza, ca sa nu mai vorbesc de cresterea transaminazelor. Aveti un articol despre efectele alcoolului asupra ficatului

Daca am transaminaze 200 pot pleca in concediu sau este grav?

Rareori gravitatea unei boli este data de cifra ce reprezinta rezultatul unei analize.  Cu tranzaminaze 200 unii joaca fotbal, iar altii sunt la pat, depinde de cauza, de organism, de alte analize ,etc. Medicul dvs va poate sfatui mai “la obiect”.

O sarcina in 30 de spatamani poate creste numarul transaminazelor? Acestea au crescut in ultima luna de la 187 la 446. Nu exista nici un virus de hepatita.

Teoretic sarcina nu creste serios nivelul transaminazelor.

Am transaminazele crescute si sunt insarcinata, ni s-a prescris sargenor, lagosa si vitamax. Le putem lua fara nici un risc in sarcina?

Orice medic care prescrie un tratament evalueaza riscurile acstuia pentru bolnav, si urmareste acel tratament; deci medicul dvs trebuie sa raspunda de tratamentul prescris.

Steatoza hepatica poate sa dea migrene?

Steatoza hepatica nu da nici un simptom.

De ce cresc transaminazele daca ai limfom?

In limfom transaminazele pot sa creasca din cauza invadarii ficatului de celuelele anormale, dar si din cauza chimioterapiei sau altor cauze care tin de organismul dvs

Daca ai transaminazele mari, poti sa incepi chimioterapia pentru limfom?

In principiu, chimioterapia nu se poate face daca ficatul este bolnav serios; de obicei insa, medicul curant decide ce este mai grav: sa faci tratamentul cu citostatice chiar daca ai transaminazele mari, cu riscul de a agrava o boala de ficat,  sau sa nu faci tratament protejand astfel ficatul, dar cu riscul ca limfomul sa se agraveze.

De ce spuneti ca transaminazele pot fi normale in ciroza daca ciroza este o boala grava?

Transaminazele pot fi normale in ciroza pentru ca in aceasta boala fiind distruse multe celule hepatice, deci ramanand mai putine, nu prea are ce sa se mai distruga ca sa poata sa creasca transaminazele. Ar fi un fel de exceptie de la regula “cu cat transaminazele sunt mai mari cu atat ficatul este mai bolnav”.

Daca ai trigliceridele mari inseamna ca ai hepatita?

Trigliceridele nu au nici o legatura cu hepatita

M-am lamurit bustean in legatura cu transaminazele astea crescute! La toate intrebarile, raspunsurile contin invariabil un “poate”, “este posibil”, “s-ar putea sa”, etc. Nimic concret, dupa care sa se poata ghida bietul om. Asadar, tot la medic trebuie mers?

Ati inteles corect, scopul site-ului este sa ofere informatii medicale si posibilele cauze ale diferitelor modificari de analize sau simptome de aceea folosesc frecvent expresiile mentionate de dvs. Nu se poate ghici diagnosticul pe net doar dupa descrierile pacientilor. Si, in final, am si mentionat pe site, diagnosticul nu se pune automat pe site pe baza textelor scrise, ci trebuie mers la medic .

Cum spuneti ca hepatita B sau hepatita C  nu sunt boli infectioase?

Hepatita B sau C sunt boli infectioase care afecteaza ficatul.

Majoritatea bolilor infectioase nu se trateaza in spitalele de boli infectioase, de exemplu, sinuzita, otita, conjunctivita, faringita amigdalita, bronsita, apendicita, peritonita, anexita, infectia urinara, acneea, etc, etc.

In sectiile de boli infectioase se trateaza doar infectiile grave (septicemia, penumoniile grave, meningita, turbarea,etc) sau bolile infectioase transmisibile rapid in populatie (COVID 19, ciuma, holera,Ebola, malaria, rujeola sau alte boli eruptive grave, etc). Aceste boli transmisibile se trateaza in sectiile de boli infectioase ori pentru ca sunt infectii grave, ori pentru a opri transmiterea lor in populatie. Hepatita virala B sau C sunt boli transmisibile, dar calea lor de transmitere este prin sange, nu se transmite la piata sau in autobuz.

Dintre hepatitele infectioase, se trateaza in sectiile de boli infectioase doar formele grave de hepatita cu transaminaze de 500-1000ui.

Bolile de ficat (cum este hepatita cronica, ciroza ,etc) se trateaza la medicul de boli de ficat – hepatolog sau gastroenterolog.

De altfel, in acest moment spitalele de boli infectioase trimit toate cazurile de hepatita la medicul hepatolog sau gastroenterolog, fiind ocupate cu alte boli transmisibile cu adevarat in masa populatiei.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru ca sa imi scada transaminazele?

Daca diagnosticul cauzei cresterii transaminazelor este corect stabilit, ca in oricare alta  boala exista scheme de tratament recomandate, mai multe scheme corecte..

Daca va uitati pe net vedeti ca exista zeci de medicamente, regimuri sau alte metode naturale, naturiste sau medicamentoase de vindecare a bolilor. Dar, cum puteti sti ce este bun in cazul dvs, ce va poate dauna, ce doza sa luati, cat timp sa faceti tratamentul, cum sa va dati seama daca boala evolueaza bine sau merge catre complicatii?

Este greu pentru o persoana fara studii si experienta medicala sa isi dea seama de aceste lucruri, la fel cum este greu sa faci o …. instalatie de incalzire daca nu lucrezi in domeniu..  Eu de exemplu mergeam cu masina care a inceput sa mearga intrerupt, nu crestea viteza, parca se ineca, ba mi s-a aprins un bec galben la bord, apoi a inceput sa clipeasca. Am ajuns cu chiu cu vai acasa si… am intrat pe net sa vad ce poate fi, am gasit cateva zeci de cauze, si am facut cel mai simplu lucru pentru mine, am schimbat carburantul si am pus o solutie de curatire a injectoarelor. Nu a mers, asa ca am mers la mecanic, care mi-a spus inainte de se uite la masina ce defect are, si a si remediat situatia usor, a schimbat o piesa mica. Defectul gasit de el nu era mentionat pe net..Mecanicul meu are vre-o 40 de ani de experienta…

Vreau sa spun cu asta ca medicul care trateaza o boala trebuie sa aiba cunostintele teoretice necesare (acestea sunt invatatate in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, din datele teoretice din studiile clinice sau de pe net) dar si experienta suficienta ca sa aprecieze varianta de tratament cea mai buna pentru pacientul din fata sa (ca de altfel in orice alta meserie) .  Fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.Masinile- de exemplu- sunt toate la fel, acelasi defect are aceeasi solutie si se manifesta la fel la toate masinile… si cu toate acestea deseori  o masina se repara mai greu). La om lucrurile nu stau chiar asa, medicina nu este matematica, nu este o stiinta exacta.

Chiar si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat de catre medicul  curant – bolnavi diferiti cu aceeasi boala suporta diferit aceleasi alimente. Aveti alaturat un exemplu de regim alimentar personalizat prescris la consultatie.

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spital), medicii rezidenti si specialisti. Multi au plecat din tara din pacate, dar vad ca sunt medici buni la locurile lor de munca

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital.

Multi dintre ei nu au mai fost la medic, dar altii vor o a doua opinie medicala si unii nemultumiti  de perioadele lungi de asteptare si lipsa de timp a medicilor din spitale.

Unii nu prea stiu care este starea lor de sanatate desi au fost in spitale, dar datorita aglomerarii extreme de aici, medicii nu au avut timp sa discute cu ei, sa le spuna ce au, cat de grav este, ce sa faca mai departe, cand sa intrerupa tratamentul, ce controale sa faca ,etc, (acest lucru este obisnuit in spital, stiu bine acest lucru din experienta de 30 de ani de spital Fundeni)

Unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multi pacienti la cabinet dupa cca 4 decenii de activitate medicala , pe unii ii stiu de mult timp, altii vin cu rudele, sau isi trimit prietenii cu probleme de sanatate, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare. Cat timp am lucrat la spitalul Fundeni, era destul de greu pentru cineva sa ajunga la mine la consult datorita aglomerarii si accesului dificil la spital (acum ar fi fost practic imposibil). Acum accesul este relativ facil, liber.

Pentru aceste persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se poate face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.

In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba incercam sa facem programarea chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare  in limita locurilor disponibile.

 

 

 

 

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: