Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)
regimul alimentar in hepatita B este identic cu cel pentru hepatita C, el nu vindeca hepatita B, dar protejeaza ficatul de toxice suplimentare
este un adjuvant important in tratamentul hepatitei B.
Daca in aparitia sau evolutia unei boli de ficat, alimentatia inadecvata a avut un rol important, asocierea regimului alimentar la tratamentul hepatitei B poate ameliora mult boala, sau poate contribui la vindecare (de exemplu in bolile de ficat de cauza alcoolica).
Deoarece deseori un bolnav cu hepatita B are si alte boli care pot necesita indicatii dietetice deosebite, este bine ca in aceste situatii sa va sfatuiti cu un medic gastroenterolog din zona dvs, pentru o personalizare a regimului alimentar
Principii generale de regim alimentar in hepatita B
Alimentatia trebuie sa fie bogata in glucide (dulciuri/fainoase) insa fara excese si cu atentia la obezitate si diabet; remarcam ca ficatul gras accelereaza evolutia hepatitei B (dr Ditoiu)
Consumul de grasimi in special animale trebuie sa fie moderat din acelasi motiv
Proteinele pot fi in cantitate normala
Sarea se poate folosi in cantitate normala in hepatita B
Lichidele se folosesc dupa sete
Renuntarea totala la alcool este o regula demna de urmat.
Nu este bine ca prin alimentatie hipercalorica sa se ajunga la obezitate, factor agravant al oricei boli de ficat (dr Ditoiu)
Alimente permise fara restrictie in hepatita B
Majoritatea alimentelor preparate … normal sunt permise in hepatita B, daca bolnavul nu are alte boli. Totusi, ca in toate bolile , este necesar ca medicul dvs sa va prescrie un regim alimentar personalizat. Probabil ati observat ca tinand un anumit regim luat de pe net, nu prea ati avut rezultate, si asta tocmai datorita faptului ca regimul alimentar trebuie adaptat fiecarei persoane
Daca nu aveti un medic hepatolog sau gastroenterolog care sa va evalueze situatia, si sunteti din zona Bucuresti sau aveti drum prin Bucuresti, va puteti programa pentru consult la noi sa vedem cum stau lucrurile si ce este de facut in continuare.
Am incercat sa prezint aceasta problema in articolul de mai sus, datele sunt informative, generale, ori fiecare bolnav are caracteristicile bolii lui, diferite de alt altor bolnavi.
Scopul articolului nu este sa va puneti singur diagnosticul sau sa va pun eu diagnosticul pe net (lucr imposibil si nepermis de lege in ROMANIA), ci sa va informati referitor la boala , analize, simptome,etc.
Daca aveti probleme de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile.Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.
Cand trebuie sa mergi la medic cand ai suspiciune de hepatita B?
Nu se poate spune care este perioada de asteptare de cand apare boala pana cand apar simptomele, sau pana cand trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.
Problema cea mai importanta este ca aceleasi simptome dau numeroase boli digestive sau chiar fare legatura cu aparatul digestiv, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic. Acest risc face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect in fiecare caz in parte, deoarece fiecare evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).
Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba, decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci mergi la mecanic.
Care este cel mai bun tratament si regim pentru hepatita B?
In privinta tratamentelor si regimului pentru o anumita boala, nu exista tratament bun si tratament rau, exista scheme de tratament corecte in fiecare boala, chiar mai multe scheme corecte pentru aceeasi boala. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.
Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.
Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva… Acest lucru explica si de ce unii bolnavi nu merg bine cu un tratament corect prescris tearetic de medic, dar nepotrivit practic situatiei lor medicale, si explica si importanta experientei medicale in prescrierea unui tratament potrivit unui anumit bolnav.
Ce va recomand sa faceti atunci cand aveti astfel de probleme?
Aceasta intrebare imi este pusa permanent, pe siteuri, pe facebook, la emisiunile pe care le am la televizor, la consultatiile de la cabinet, etc
Daca aveti probleme asemanatoaare cel mai util lucru este sa faceti un consult la un medic gastroenterolog sau hepatolog la care aveti acces, si care – daca este nevoie- sa va monitorizeze evolutia .
Indiferent de boala, evolutia este evident mult mai buna daca
diagnosticul este precoce
tratamentul si regimul alimentar sunt corecte si adaptate bolnavului
monitorizarea (urmarirea) in timp a bolnavului este corecta, pentru a depista repede micile modificari care pot sugera evolutia bolii
In astfel de cazuri, eu fac anamneza, examinez complet pacientul , evaluez exporarile deja existente – daca pacientul le are-, pun un diagnostic – daca este posibil-,iar daca este nevoie recomand explorari suplimentare, al caror rezultat il interpretez pe mail (nu este nevoie sa reveniti la cabinet pentru evaluarea explorarilor).
Regimul alimentar personalizat si tratamentul sunt prescrise la consult, iar dupa rezultatele explorarilor recomandate, acestea sunt completate odata cu evaluarea rezultatelor explorarilor pe email.
Daca este nevoie, recomand si control peste o perioada de timp, in functie de situatie. In multe boli cronice (hepatita, ciroza, steatoza hepatica, boli inflamatorii intestinale, boli de fiere, etc) urmarirea periodica a bolnavului este absolut necesara.
Daca va hotarati sa faceti o evaluare de specialitate la cabinetul unde lucrez, puteti face o programare sunand la 0758751841.
Din pacate, datorita numarului mare de solicitari, perioada de asteptare variaza intre 10 zile si 30 de zile
Despre mine
Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.
Am 30 de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme.Am lucrat cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.
De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)
De ceva timp imi folosesc experienta acumulata in cei peste 37 de ani de cariera medicala, avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti.
Va urez sanatate maxima
Daca totusi aveti nevoie de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie pentru dr Ditoiu la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Buna ziua, iau baraclude de aproximativ 1 an si ma deranjez la stomac foarte des de la acest medicament sa fie/
multumesc.
Corect si … legal este sa va sfatuiti cu medicul dvs curant, care va paote face si anamneza, si examina, etc. O parere pe net este doar o parere, poate sa nu aiba nici o legatura cu realitatea.Aveti date teoretice pe site postate la tema respectiva
Cu stima
buna ziua,am o fetita de 4 ani cu hepatita B luata de la mine in timpul sarcinii(am descoperit la 6 luni ca a luat hepatita B).am nascut prin cezariana,nu am alaptat-o si i-am facut si vaccinul cu imunoglobulina la nastere.tranzaminazele ii sunt normale dar incarcatura virala este de 17 milioane.merg cu ea la matei bals ,iar medicul de acolo ne-a spus ca ar fi bine sa incepem tratamentul cu interferon.va rog sa ma ajutati macar cu o parere pentru ca stiu ce inseamna interferon , ca am trecut si eu … can o sa imi iau concediu o sa imi fac o programare la DV(dar mai dureaza, sunt din CALARASI si e mai greu )
Imi pare rau dar nu sunt pediatru, copii se ingrijesc dupa niste reguli specifice
Cu stima
Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus Anulează răspunsul
Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.
Cookie-urile strict necesare
Cookie-urile strict necesar trebuie să fie activate tot timpul, astfel îți putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.
Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest site va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.
Buna ziua, iau baraclude de aproximativ 1 an si ma deranjez la stomac foarte des de la acest medicament sa fie/
multumesc.
Corect si … legal este sa va sfatuiti cu medicul dvs curant, care va paote face si anamneza, si examina, etc. O parere pe net este doar o parere, poate sa nu aiba nici o legatura cu realitatea.Aveti date teoretice pe site postate la tema respectiva
Cu stima
buna ziua,am o fetita de 4 ani cu hepatita B luata de la mine in timpul sarcinii(am descoperit la 6 luni ca a luat hepatita B).am nascut prin cezariana,nu am alaptat-o si i-am facut si vaccinul cu imunoglobulina la nastere.tranzaminazele ii sunt normale dar incarcatura virala este de 17 milioane.merg cu ea la matei bals ,iar medicul de acolo ne-a spus ca ar fi bine sa incepem tratamentul cu interferon.va rog sa ma ajutati macar cu o parere pentru ca stiu ce inseamna interferon , ca am trecut si eu … can o sa imi iau concediu o sa imi fac o programare la DV(dar mai dureaza, sunt din CALARASI si e mai greu )
Imi pare rau dar nu sunt pediatru, copii se ingrijesc dupa niste reguli specifice
Cu stima