Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Tratament naturist sau cu chimicale?

Tratamentul naturist pentru ficat  si fiere ar fi o varianta ispititoare, deoarece toti ne-am saturat de chimicale.

Multi bolnavi, majoritatea chiar nu vor chimicale ci daca se poate tratamente naturale sau naturiste.

Compozitia corpului umanStructura corpului uman

Toti tragem pe nas O2 si expiram CO2, bem de zor H2O si totusi supravietuim…

Iar acestea sunt substante chimice.

Tot de sute de mii de ani omul consuma substante chimice din alimente, si este normal, deoarece corpul uman este facut din substante chimice.

Problema actuala este sa nu consumam si alte substante chimice decat cele care sunt in mod normal continute in alimente, substante care provin din poluarea alimentelor sau aditivi.

Exista diferente intre medicamentele de sinteza si cele naturiste?

Diferenta dintre substantele… chimice si cele naturale (naturiste) nu exista, si  nu este chiar o sperietoare dupa parerea mea. Si medicamentele si ceaiurile contin aceleasi substante chimice din tabelul lui Mendeleev, oxigen, hidrogen, azot, clor, bor, etc.

Problema este ca in 1g de medicament stim cat cate substante chimice avem, lucru pe care nu il stim cand este vorba de ceai.

Un ceai medicinal are eficienta pentru o boala pentru ca are in compozitia lui o anumita substanta activa, iar acel ceai mai contine cel putin alte cateva zeci de substante care nu au nici un efect asupra bolii pe care o  avem, dar care trebuie sa fie metabolizate de ficat si eliminate de rinichi.

Ori, una este ca aceste organe sa elimine   metabolitii  a 75 mg de acid acetil salicilic si alta sa elimine metaboliti din … o lingurita de  coaja de salcie care cocntine ca substanta activa tot acid acetilsalicilic. De fapt , nu vad de ce ar trebui sa taiem paduri de salcie pentru a produce aspirina, si nu am sintetiza in laborator acid acetilsalicilic, componentul aspirinei.

Ce contine salcia naturala, bio?

Coaja de salcie care este folosita cu eficienta de sute de ani in medicina populara, contine urmatoarele substante

  • tanimuri de natu­ră catechinică
  • glicozide-salicozidă (salicina)
  • esteri salicortină
  • treniulacină
  • acetilsalicortină
  • galotaninuri şi taninuri condensate (procyanidine)
  • procianidine
  • flavonoizi.flavonoizi inclusiv izoqucrcitrină
  • maringină şi glicozidele sale

Nu se poate spune care este cantitatea din fiecare substanta continuta in un gram de coaja de salcie sau intr-o cana de ceai de salcie , deoarece aceasta cantitate tine de foarte mult factori:

  • De salcia de pe care a fost recoltata coaja- salciile nu sunt identice
  • De grosimea cojii (substantele nu sunt uniform raspandite in toata grosimea cojii de salcie)
  • De momentul in care a fost recolata coaja( substantele sunt stocate diferit in coaja in functie de anotimp)
  • De cum a fost clima in anul respectiv (in anii secetosi, cantitatea de substante din planta este mai mare)
  • De modalitatea de stocare a cojii dupa recoltare (stocarea la caldura concentreaza substantele din planta, stocarea la umezeala scade concentratia substantelor din planta si creste riscul de inmultire a ciupercilor)
  • In functie de cantitatea de coaja pusa in cana de ceai, de temperatura apei din cana si de timpul de contact dintre apa si coaja de salcie, cantitatea de substante care este extrasa in apa este variabila.

Ce contine ceaiul de musetel bio?

Ceaiul de musetel  contine si el ceva substante… chimice

  • ulei volatil bogat în chamazulenă
  • substanțe amare de natură terpenică
  • flavonoide
  • substanțe de natură cumarinică
  • colină
  • mucilagii
  • acid salicilic
  • fitosterine
  • substanțe glicozidice
  • acid clorogenic
  • camilină
  • vitamine
  • săruri minerale.

Nici in acest caz nu stim exact cantitatea de substante pe care o inghitim cand bem o cana de ceai de musetel, din aceleasi motive ca in cazul salciei.

Deci atunci cand bem ceai de musetel consuma ceva chimicale, iar ficatul trebuie sa metabolizeze toate aceste substante, lucru care inseamna munca si consum energetic si enzimatic.

De ce ceaiurile nu au efecte secundare daca contin tot chimicale?

Aceasta este o intrebare buna, dar nu este prea corect formulata.

Ceaiurile, ca si medicamentele de sinteza pot avea efecte secundare, iar in urma cu mii de ani cucuta era folosita curent pentru a omora un om condamnat la o astfel de pedeapsa (este cunoscut cazul lui Socrate). Se stie ce efecte secundare au maselarita, dar si matraguna, ciupercile din padure sau brandusa de toamna.

Alaturi aveti o lista cu efectele secundare ale unor plante, unele dintre ele larg raspandite si chiar folosite in scop terapeutic – spanz, soc, rubarba,

Tratament naturist efecte secundare

Ceaiurile curent folosite in tratamentele traditionale nu au totusi efecte secunaare raspundite, datorita faptului ca dilutiile la care sunt folosite fac ca dozele de substante care intra in organism sa fie mici, iar detoxifierea lor prin ficat si eliminarea prin rinichi sa f ie eficienta.

Merita sa luam medicamente chimice sau ceaiuri?

Dupa parerea mea medicamentele de sinteza sunt eficiente si folosirea lor a facut ca durata de viata a oamenilor sa fie prelungita in ultimul secol. Daca ne gandit la eficienta antibioticelor, citostaticelor, a medicamentelor antiulceroase, etc este evidenta utilitatea medicamentelor de sinteza.

La inceputul carierei mele medicale, vedeam frecvent bolnavi cu ulcer complicat care aveau nevoie de operatie, iar in ultimii 20 de ani nu am vazut nici un bolnav care sa trebuiasca sa fie operat de ulcer.

Pe de alta parte, este evident ca medicamentele de sinteza avand efecte terapeutice puternice, au si efecte secundare puternice, deci trebuie sa fie administrate cu discernamant.

In problemele de sanatate minore, tratamentele naturiste pot fi folosite eficient, dar in situatia agravarii bolii, este necesar un tratament cu medicamente de sinteza. Nu cred ca cineva care se trateaza cu ceai antigripal si face 40 de grade, asociaza ceai de … soc sau de galbenele si asteapta efectul..

De-a lungul anilor am vazut insuficienta hepatica si dupa medicamente dar si dupa ciuperci

Despre mine 

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Am cca 30 de ani de experianta la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima!
Daca totusi aveti probleme gastroenterologice sau hepatologice si  aveti nevoie experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate,  daca aveti drum prin Bucuresti, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, sau direct de pe butonul de jos-dreapta al telefonului mobil.

 

4 comentarii la „Tratament naturist sau cu chimicale?

  1. Multumim D.nul Doctor pt efortul pe care il depuneti in pregatirea acestor informatii utile pt noi toti,Si mai ales ca sunt si gratis sunteti un zeu pt omenire.

  2. Buna seara.Am si eu hepatita C si momentan nu sunt medicamente pt acesta boalace sa fac pina primesc acel tratament ,ce ma sfatuiti sa iau?Multumesc

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: