Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)
Hepatita cronica B – markeri virali

Hepatita cronica B – markeri virali

Dr Ditoiu Alecse Valerian, specialist gastroenterologie, hepatologie, Bucuresti

Datorita intinderii problemei hepatitei B, in articolul de mai jos vom  prezenta nu numai date despre hepatita B, ci si despre markeri virali pentru hepatita B, analize pentru hepatita  si un scurt forum in hepatita B

Daca aveti  hepatita cronica B, este esential sa stiti ca dintre analizele pentru aceasta boala markerii virusului sunt foarte importanti, iar semnificatia acestor markeri este foarte importanta :

– Daca aveti un marker al virusului B prezent, nu inseamna neaparat ca aveti virusul B
– Puteti avea AgHBs , fara sa fiti bolnav, ficatul dvs [poate fi compelt sanatos
– Puteti avea AgHBs si chiar DNA VHB, iartransaminazele sa fie normale, deci urmarirea infectiei cu virus B doar prin transamianze paote sa nu arata starea exacta a ficatului dvs

Pe baza intrebarilor dvs, redau mai jos mai multe combinatii de markeri viruali B intalnite in practica obisnuita:

AgHBs

Anti-HBs

Anti-HBc IgM

AntiHBc totali IgG+IgM

AgHBe

Anti-HBe

Interpretare Stadiul infectiei B

Negativ

Negativ

Negativ

Lipsa infectiei cu virus B

Posibil stadiul de incubatie al bolii

Se poate face vaccinarea

Pozitiv

Negativ

Negativ

Negativ

Pozitiv

Negativ

Infectie acuta recenta

Pozitiv

Negativ

Pozitiv sau Negativ

Pozitiv sau Negativ

Pozitiv

Negativ

Infectia acuta cu simptome, caz contagios

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Seroconversie = stadiul tarziu al infectiei acute

Negativ

Negativ

Pozitiv

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Convalescenta = infectie acuta rezolvata

Pozitiv

Negativ

Negativ

Pozitiv

Pozitiv

Negativ

Infectia cronica activa

Pozitiv

Negativ

Negativ

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Infectia cronica cu risc mic de afectare hepatica= purtator „sanatos”

Negativ

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Negativ

Pozitiv

Infectie rezolvata. imunitate naturala obtinuta dupa infectie

Negativ

Pozitiv

Negativ

Imunitate dupa vaccinare

IMPORTANT:

Datele postate pe site sunt informatii medicale teoretice sau din experienta personala, care se pot aplica sau nu la un anumit caz. Fiecare caz medical este particular, de aceea nu se poate face o evaluare automata a sa pe baza unor informatii medicale culese de pacient.

Alte articole despre hepatita B

Viremie si hepatita virala

Purtatorul de virus B si familia

Hepatita cronica virala mic dictionar

Hepatita B forum

Am fost depistat cu virus hepatita B avind analizele: antigen HBs-3434,78:anti HBe-pozitiv;anticorpi totalianti hepatita Delta-negativ;antigen HBe-negativ;incarcare virala 41 531 394 copii ADN HVB;fibro test 0.32;acti test 0.45;steato test 0.28; nash test 0.25; ash test 0;dupa doua luni de tratament cu entecavir 0.5 mg,transaminazele normale si antigen HBs 43.94.Considerati evolutie buna si ce imi recomandati. Multumesc anticipat

 1. Ca sa vezi evolutia a . .ceva (un copil, o planta, o boala, etc) trebuie sa cumpari in timp ceva.. in cazul hepatitie analize, simptome si modificari gasite la examinarea pacientului. In cazul dvs eu nu am ce compara.
 2. In mod normal si legal, evolutia unui bolnav o poate preciza medicul care urmareste in timp pacientul

Am fost depistata ca am hepatita acuta b . markeri hepatici sunt:Ag HBs 8580, AgHBsI pozitiv, Ac HBe 0.69 , Ac HBeI negativ , AUSAB(AcHBs)0.0 ,AUSAB(AcHBs)I negativ,Ag HBe 0.52,Ag HBeI negativ este hepatita b acuta sau cronica?

Aveti pe site date despre hepatita acuta si cornica. Prin definitie hepatita acuta are o evolutie mai mica de sase luni iar cea cronica mai mare de sase luni.

Am fost spatamana asta in AKH in viena si am facut un control de rutina la sange, mi s-a descoperit ca am hepatita b cronica. Doctorul mi-a zis sa vin din nou in 2 saptamani si sa mai fac odata analizele, si un control amanuntit.Doctorul nu mi-a dat prea multe informatii, mi-a zis numai ca eu am infectie la ficat. Acestia sunt markeri mei.
Serum: AgHBs-pozitiv AcHBs-negativ AcHBc-pozitiv HbcIgM-negativ AgHBe-negativ AcHbe-pozitiv EDTA Plasma: PCR Hepatitis-B-Virus DNS quant (IU/ml) 9,20×10²
HYB Hepatitis B Genotypisierung-urmeaza HYB Hepatitis B Polymerase Mutation-urmeaza Am incercat sa combin markeri mei cu cei mai sus sa aflu ce am exact, numai ca markeri mei nu se potrivesc cu markeri dati de dumneavoastra din tabeleul de mai sus sa aflu exact ce am. Puteti sa imi dati dumneavoastra mai multe informatii?

In mod normal informatii despre analizele unui bolnav le da medicul care a consultat bolnavul si i-a recomandat analizele pe baza elementelor depistate la consult, facand corelatia intre ce a depista la consult si analize.

hbsAG pozitiv,Hbs AB NEGATIV, hbe ab pozitiv , HBC AB POZITIV , HBC AB iGm <0,05 hEPATITA c -AB NEGATIV. VA ROG FRUMOS ..IN CE STADIU SUNT ?

Nu por ghici stadiile bolii de ficat doar pe baza analizelor – aveti informatii detaliate pe site

Am hep cronica B (vechime 31 ani):Ag HBs pozitiv(1090,19), HBe negativ, Viremie 5 milioane, TGP= 400, Fibroza gr 4 (FIBROMAX), celelalte analize in limite normale (incl ecografie, electroforeza, bilirubina). Am facut 1 an trat cu Pegasys, fara rezultat. Mi s-a intocmit dosar pt entecavir (0,5 mg). Considerati situatia cu evolutie ‘normala’? As dori o recomandare. Multumesc

Aveti articol pe ste despre evolutia TEORETICA  a hepatitei croncie cu virus B aveti pe site

Am  hepatita, nu stiu cauza, transaminaze marite, fara regim sau tratament,, este grav, ce trebuie sa fac?

Transaminazele pot sa creasca in boli .. banale, dar si in unele grave sau foarte grave, am avut numerosi bolnavi din ambele categorii. Deoarece nu poti sti de la inceput in care dintre cele doua categorii te incadrezi, daca ai transaminaze mari cel mai intelept lucru este va adresati unui gastroenterolog sau hepatolog bun din zona dvs, pentru lamurirea problemei, o amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. nu avem piese de schimb.

Cand  trebuie sa mergi la medic cand ai hepatita, daca nu ai simptome?

In principiu daca ai probleme de sanatate cu sau fara simptome, normal ar fi sa stii care este cauza si gravitatea lor.Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. In principiu, majoritatea bolilor digestive nu reprezinta o urgenta medicala, problema poate fi ca aceleasi simptome dau si numeroase boli  – de fiere, ficat, stomac sau colon, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic. Riscul cel mai mare este ca o boala sa para a avea o evolutie blanda cel putin o perioada de timp, apoi evolutia sa se agraveze, facand necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala la un gastroenterolog cu experienta care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru hepatita?

In privinta tratamentelor medicale sau regimului alimentar indicatiile  generale ca cele de pe site, sunt … generale, nu se aplica automat tuturor pacientilor cu aceea boala. Daca diagnosticul este corect,  in fiecare boala exista mai multe scheme de tratament recomandate, mai multe scheme corecte.. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta. Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Daca datele de pe site nu v-au lamurit, si doriti o programare la un consult medical, il puteti solicita aici

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, consultul de poate face mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Pentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.
In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

 

16 comentarii la „Hepatita cronica B – markeri virali

 1. Am hep cronica B (vechime 31 ani):Ag HBs pozitiv(1090,19), HBe negativ, Viremie 5 milioane, TGP= 400, Fibroza gr 4 (FIBROMAX), celelalte analize in limite normale (incl ecografie, electroforeza, bilirubina). Am facut 1 an trat cu Pegasys, fara rezultat. Mi s-a intocmit dosar pt antiviral . Considerati situatia cu evolutie ‘normala’? As dori o recomandare. Multumesc

 2. hbsAG pozitiv,Hbs AB NEGATIV, hbe ab pozitiv , HBC AB POZITIV , HBC AB iGm <0,05 hEPATITA c -AB NEGATIV. VA ROG FRUMOS ..IN CE STADIU SUNT ?

 3. Buna seara! Am fost spatamana asta in AKH in viena si am facut un control de rutina la sange, mi s-a descoperit ca am hepatita b cronica. Doctorul mi-a zis sa vin din nou in 2 saptamani si sa mai fac odata analizele, si un control amanuntit.Doctorul nu mi-a dat prea multe informatii, mi-a zis numai ca eu am infectie la ficat. Acestia sunt markeri mei.
  Serum:
  AgHBs-pozitiv
  AcHBs-negativ
  AcHBc-pozitiv
  HbcIgM-negativ
  AgHBe-negativ
  AcHbe-pozitiv
  EDTA Plasma:
  PCR Hepatitis-B-Virus DNS quant (IU/ml) 9,20×10²
  HYB Hepatitis B Genotypisierung-urmeaza
  HYB Hepatitis B Polymerase Mutation-urmeaza
  Am incercat sa combin markeri mei cu cei mai sus sa aflu ce am exact, numai ca markeri mei nu se potrivesc cu markeri dati de dumneavoastra din tabeleul de mai sus sa aflu exact ce am. Puteti sa imi dati dumneavoastra mai multe informatii? Va multumesc mult

 4. Am fost depistata ca am hepatita acuta b . markeri hepatici sunt:Ag HBs 8580, AgHBsI pozitiv, Ac HBe 0.69 , Ac HBeI negativ , AUSAB(AcHBs)0.0 ,AUSAB(AcHBs)I negativ,Ag HBe 0.52,Ag HBeI negativ este hepatita b acuta sau cronica?

 5. am fost depistat cu virus hepatita B avind analizele:
  antigen HBs-3434,78:anti HBe-pozitiv;anticorpi totalianti hepatita Delta-negativ;antigen HBe-negativ;incarcare virala 41 531 394 copii ADN HVB;fibro test 0.32;acti test 0.45;steato test 0.28; nash test 0.25; ash test 0;dupa doua luni de tratament ,transaminazele normale si antigen HBs 43.94.Considerati evolutie buna si ce imi recomandati.Multumesc anticipat

 6. Buna seara!Va rog sa ma ajutati,sunt cam nemultumita de analizele mamei mele la ficat.Am sa va dau rezultatele la analize sa vad cat de grave sunt;HCv 0.12;HBS 0,50;COLESTEROL TOTAL 269;gGt197;Glicemie 115;TgO 84,7;tGp90,15;VsH20/h ;monocite 10,5monocite 0,54, va rog frumos sa-mi cititi analizele,MULTUMESC!

 7. Buna ziua . Sunt foarte ingrijorata in ceea ce priveste rezultatul analizelor ce le-am primit astazi. Va rog sa ma ajutati spunandu-mi cat de grav este situatia in care ma aflu. TGO =20.1 , TGP= 20.8 , Ag HBs cantiatativ Reactiv (1453.89) Ac Anti -HBs= 2.92 mUI/mL.Astept rezultatul viremiei si simt ca nu mai am aer de emotii. Ce este de facut ? Credeti ca ma pot vindeca? Ma puteti ajuta intr-un fel? Imi fac griji pt mine datorita faptului ca am doi copii minori de crescut. Multumesc muult.

 8. Domnule Doctor imi spuneti va rog ca valoare Ag hbs 2.987! E valoare mare ??? E hepatita cronica ,ce vrea sa zica? dupa o luna miam facut analizele de ficat si doamna doctor de la infectioase mia zis ca ficatul ti ok transaminaze bune…dar sa stiti ma simt putin balonat…va multumesc. varsta 36 . Sper sa nu am ciroza .in august am aflat de acest Aghbs.
  .o zi buna va doresc.un sfat va rog…

 9. Aveti pe site date despre problema mentionata, am vazut si valori mai mari si mai mici.
  Conform legii (art 25 din codul deontologic medical care prevede ca „cu excepția unor situații obiectiv excepționale și imposibil de înlăturat, orice decizie medicală se va baza în primul rând pe examinarea personală și nemediată a pacientului de către medicul respectiv”) orice decizie medicala – diagnostice, recomandari, sfaturi tratament, etc- se ia doar dupa examinarea pacientului, lucrul pe care l-a si facut medicul dvs de boli infectioase si transmisibile – nu stiu ce cautati la boli infectioase cand aveti o problema de ficat….
  Cu stima .

 10. Buna ziua,

  Sunt ingrijorata cu privire la partenerul meu. Partenerul meu este bolnav de hepatita cronica b. A fost infectat in copilarie, iar in timp s-a cronicizat.

  Am avut raport sexual neptrotejat la inceput (nu stiu daca in trecut am avut vaccin sau nu) si dupa aceea mi-am facut vaccin in 3 doze. posibil sa nu fi respectat timpul dintre doze asa cum scrie pe prospect. Dupa, fiindca suntem intr-o relatie serioasa, nu am mai avut raporturi protejate. Practic imi este de teama ca m am infectat inainte de vaccin

  mi-am facut si niste analize si rezultatul a fost de Antigen HBS negativ, aveam si un numar semnificativ de anticorpi in sange peste 100 000

  Imi este insa teama de posibilitatea un hepatite oculte „ascunse” sau de posibilitatea de a ma infecta.

  Credeti ca deodata ce mi a iesit negativ analiza (si trecuse perioada de incubatie din cate stiu) ar trebui sa imi fac griji?

  O data la cat timp e necesar sa repet vaccinul?

  Ce analize as putea sa fac? este destul un AG HBS sau trebuie si altele? Va rog sa imi raspundeti si va multuemsc anticipat

 11. Buna sesra..am facut niste analize Anticorpi Anti Hbs care rezultstul este mai mare de 1000 Ul/L si Anticorpi ANTI -HCV =0.034 .

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: