Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

De ce doare burta in stanga?

Abdomenul este impartit formal in 9 cadrane – vezi poza.

Durerile din partea stanga a abdomenului pot fi localizate in oricare din cele trei cadrane abdominale din stanga.

Dureri abdominale in stanga sus

Sunt durerile din hipocondrul stang (stanga sus), in aceasta zona fiind localizate urmatoarele organe

  • Splina – doare rar, in caz de tumori sau boli de sange sau lovituri, ciroza
  • Coada pancreasului poate da dureri in tumori
  • Rinichiul stang- durerea este in spate si poate ajunge in hipocondrul drept
  • Unghiul stang al intestinului gros (colon) – durerea poate fi insotita de balonare, constipatie sau diaree, scaune cu sange

Durerile din stanga lateral Cauzele durerilor abdominale

Sunt durerile din flancul stang (stanga lateral), unde sunt localizate urmatoarele organe:

  • Colonul (intestinul gros) descendent- durerea are aceleasi caracteristici ca mai sus, iar bolile cele mai intalnite sunt cancerul de colon, colonul iritabil, diverticulii colonici
  • Ureterul stang-durere cu tulburari de urinat, urin tulburi, rosii

Durerile din stanga jos

Sunt durerile din fosa iliaca stanga (stanga jos) cu urmatoarele organe :

  • Colon sigmoid – durerea este asociata cu diaree/constipatie, balonare in zona, scaune cu sange in caz de cancer
  • Ovarul stang- durere mare, eventual febra, tulburari de ciclu
  • Ureter stang – vezi mai sus caracteristicile durerii

Localizarea unei dureri in una din zonele mentionate, nu inseamna neaparat ca un organ de acolo da durerea, deoarece exista si deplasari ale organelor din zonele obisnuite, ca si iradieri (reflectari) ale durerii departe de organul bolnav.

Ce trebuie sa faci cand ai  durere abdominala care nu mai trece?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. In principiu o durere trecatoare si care nu se repeta nu reprezinta o urgenta medicala. Altfel se pune problema daca durerile se repeta sau se insotesc de alte simptome- greturi, varsaturi, febra, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, etc.. Acest risc face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect, apoi urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de exeprienta la Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si aceeasi perioada la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

De ceva timp am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti.

Daca credeti ca aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie pentru dr Ditoiu  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, – sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: