Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Sarcina, nasterea, alaptarea, si virusul hepatitei B

Transmiterea virusului hepatitei B de la mama cu antigen HBs la copilul nou-nascut, fara a se lua nici o masura de precautie,  este foarte probabila, riscul fiind de 70-90% daca mama are si AgHBe, si cca 15% daca nu are acest antigen.

Dintre acesti copii infectati, 85-90% raman cu virusul si in continuare (numai 10-15% scapa de virus)

Descoperirea virusului B la mama inainte de nastere, si luarea de masuri corespunzatoare, are sanse 85-95% de a preveni infectarea copilului.

Prevenirea infectarii copilului 

Se face prin administrarea de imunoglobulina HB (0,5ml intramuscular) in primele 2-12 ore dupa nastere, urmata de vaccinare (prima doza). Prin combinarea acestor metode, sansa de a NU avea virus B este de 90-98%.

Daca se face doar vaccinarea, fara administrarea de imunoglobulina HB, sansa copilului de a NU face infectie cu virus B este de 70-85% (deci destul de buna).

De mentionat, ca se poate face vaccinarea impotriva hepatitei B si in timpul sarcinii sau alaptarii – desigur la femeile care NU au virusul B (dr Ditoiu).

Date suplimentare referitoare la virusurile hepatitei si sarcina gasiti aici

Virusul B la gravida, sarcina,nasterea, evolutia ulterioara a copilului

  1. Prezenta infectiei CRONICE cu virus B (hepatita cronica, purtatorul sanatos), nu influenteaza evolutia sarcinii
  2. Prezenta virusului B nu da malformatii la copil.
  3. Virusu; hepatitei B se poate transmite la copil – vezi mai sus
  4. Nasterea se poate face pe orice cale – normala sau cezariana – deoarece nu s-a demonstrat ca una din aceste forme de nastere ar proteja sau ar creste riscul de transmitere a virusului la copil
  5. Daca copilul a facut profilaxia la nastere -vezi materialul mai sus- alaptarea la san se poate face fara riscuri

Virusul B la gravida

Sarcina si alaptarea in hepatita B si C

Sarcina si virusul B FORUM

Am facut vaccinarea impotriva virusului B si tot am facut hepatita B de ce?

Probabil nu ati facut vaccinarea completa, sau nu a „prins” vaccinul

In urma cu 10 ani am facut hepatita B. Dupa tratament mi-am facut si vaccinul Engerix B, in doza rapida cate unul timp de trei luni,la recomandarea medicului. Anul trecut inainte de a ramane insarcinata mi-am repetat analizele si erau astfel: – anti HBS …. 0 mUI/ml Interpretare:subiect imunizat la un titru >10 mUI/ml – antigen HBS….. negativ – anti HBC ……..pozitiv – PCR ADN HVB – incarcatura virala….nedetectabil – sensibilitatea metodei 51 copii ADN HVB/ ml(1,71 log copii ADN HVB /ml). Anul acesta am nascut si as dori sa aflu daca in conditiile date cu analizele mai sus prezentate s-a transmis copilului virusul.

Neavand nici o analiza a copilului, nu se poate sti daca are sau nu virusul.

Sotul are hepatita B, daca dupa 6 luni virusul devine inactiv la sotul si eu nevaccinata pot ramane gravida fara urmari de transmitere a virusului??

Este posibil sa nu il luati, dar exista si riscul de a lua virusul.

Daca ai hepatita cu virus B fiind urmarit la boli infectioase si faci ciroza, ce trebuie sa faci?

In mod normal sub tratament si monitorizare gastroenterologica compententa, cca 80% dintre pacientii cu hepatita cronica B NU ajung la ciroza. Daca din pacat s-a ajuns in aceasta situatie, trebuie sa faceti .. ce trebuie facut de la inceput- sa mergeti la un medic specialist in bolile de ficat, gastroenterolog sau hepatolog, sa vedeti ce se mai poate face.

Cat  trebuie sa astepti de cand ai analizele de ficat modificate pana mergi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand ai analizele de ficat modificate  pana cand  trebuie sa mergi la medic deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. Sunt multi bolnavi la care modificarile simptomelor sau ale analizelor nu sunt de speriat chiar daca sunt de mai lunga durata, dar asocierea cu alte simptome sau analize modificate, impun o evaluare medicala rapida , fara a astepta aparitia in serie a altor simptome sau modificari de analize, si sunt bolnavi cu  simptome care au aparut de curand dar cu evolutie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care nu aveau simptome aveau analize normale si unul avea ciroza hepatica iar altul cancer hepatic.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare.

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

 

 

 

6″]

 

 

59 de comentarii la „Sarcina, nasterea, alaptarea, si virusul hepatitei B

  1. Nu stiu de unde ati dedus ca parerile sunt impartite.
    -Nu are importanta cum este tatal – purtator sau nu de virus B.
    -Puteti avea copil si se iau niste masuri la nastere – vedeti-le pe aces site la /vaccinarea-impotriva-virusului-hepatitei-b-ce-se-intampla-daca-o-gravida-are-antigenul-hbs
    Descoperirea virusului B la mama inainte de nastere, si luarea de masuri corespunzatoare, are sanse 85-95% de a preveni infectarea copilului.

    Prevenirea infectarii copilului se face prin administrarea de imunoglobulina HB (0,5ml intramuscular) in primele 2-12 ore dupa nastere, urmata de vaccinare (prima doza). Prin combinarea acestor metode, sansa pentru copil de a NU avea virus B este de 90-98%.

    Daca se face doar vaccinarea, fara administrarea de imunoglobulina HB, sansa copilului de a NU face infectie cu virus B este de 70-85% (deci destul de buna)

  2. Buna ziua,

    Am 28 ani si sunt purtator de virus B, ca si sotul meu (amandoi avem AgHBs pozitiv si AgHBe negativ). In cazul nostru, este mai dificil sa avem un bebe, sau problema se pune la fel, avand in vedere ca eu (ca mama)sunt oricum purtator? Si ce se recomanda: nastere normala sau prin cezariana, iar apoi se poate alapta sau nu (sunt destul de bulversata, pt ca, din cate stiu … parerile sunt impartite )?

    Multumesc

  3. Domnule doctor,
    1.de unde se poate procura imunoglobulina HB?
    2. folosirea ei este avizata de MS?
    Multumesc
    Toate cele bune

  4. buna ziua.Va rog sa ma indrumati spre farmacii care au imunoglobulina si vaccin.In zona Bv nu se gasesc deloc.Va multumesc anticipat,stefan

  5. Imunoglobulina despre care vorbiti NU SE GASESTE IN FARMACII. Ce putem face, cum sa nastem, alaptam sau nu. Multumesc!

  6. dom doctor spunetim si mie sunt cu hepatita b din 2007 am facut insulina 6 luni si am luat esentiale un an iar acum pegassis inka 2 luni ma gandesc si eu la casa mea si la un copil ce sanse sunt sa aibe si nevasta si copilu hepatita b din cauza mea multumesc

  7. Imunoglobulina pentru nou-nsacuti nu este autorizata de punere pe piata in Romania (eu am nascut in aprilie 2009). Am achizitionat-o de la farmacia Academiei din Buc cu un formular special completat de medicul specialist. Pe net gasiti nr de tel al farmaciei, ei va vor da mai multe informatii.

  8. am 27 ani si sunt si eu purtatoare de virus hepatita b, sunt insarcinata in 33 sapt si mi s-a recomandat imunoglobulina pt bebe. am sunat la farmacia Academiei si nu se stie cand o sa-l aibe sau dak o sa-l mai primeasca. puteti sa ma ajutati sa gasesc o alta cale pe care pot sa-l procur. astept raspunsuri

  9. D-le doctor as dori sa stiu care este denumirea comerciala a „Imunoglobulinei umane anti VHB pentru nou nascuti” si ce gramaj are?
    Multumesc

  10. dle dr am hepatita b si fac tratament cu tenofovir. pot continua tratamentul pe timpul unei sarcini?
    ce sanse are copilul se dezvolte normal daca continui tenofovirul pe timpul sarcinii?

  11. buna seara….sunt o fata de 19 ani si d curand am aflat ca am hepatita B…..vreau sa stiu daca atunci knd ma voi casatori ii pot transmite si sotului meu hepatita??….o sa aiba si copilul meu???….pot sa mai scap vreodata de virusul B???….sunt foarte bulversata si nu mai stiu incotro sa o iau….multumesc

  12. 1.daca atunci knd ma voi casatori ii pot transmite si sotului meu hepatita??….
    Teoretic exista acest risc, dar se poate vaccina

    2.o sa aiba si copilul meu???….
    Acelasi raspuns, aveti aceasta tema pe site

    3.pot sa mai scap vreodata de virusul B???
    Da

  13. buna seara….eu am vaccinu facut si tot am facut hepatita B…..cu ce ne ajuta vaccinul dk eu am tot am facut???……multumesc….o seara placuta in continuare

  14. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat.
    Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice , nu vreau sa dau sfaturi pe net, datorita riscului de a gresi, prin necunoasterea aprofundata si directa a cazului respectiv. Deci, nu-mi solicitati va rog parerea pe net referitor la suferinta sau analizele dvs sau ale altora, pentru ca nu acesta este scopul acestui site.
    Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte generale, utile si altor utilizatori, pe care le postez pe site la pagina la care postez intrebarea dvs..
    Multumesc pentru intelegere

  15. Am descoperit ca am hepatita B in 2007 ; atunci am facut o serie de analize printre care si viremia cu rezultatul de 250 de copii pe ml si m i s-a spus ca nu am nimic de facut;in 2008 august am nascut normal un baietel si la nastere i s-a administrat acea imunoglobulina plus vaccinul anti hepatita B , am alaptat si dupa un an cand l-am testat nu avea virusul;acum sunt din nou insarcinata; am repetat analizele printre care si viremia si acum rezultatul viremiei este de 25000copii pe ml;mi s-a recomandat Zefix o capsula pe zi in ultima luna de sarcina si mi s-a spus ca nu mai pot naste natural si nici nu pot alapta indiferent daca administrez sau nu hepatectul;am intrebat de ce si mi s-a comunicat foarte simplu ca daca nu sunt de acord cu recomandarile sa ma tratez singura;mi se parea normal sa mi se dea si cateva raspunsuri nu sa fiu expediata si sa caut aceste raspunsuri pe net dar traim zile grele…si uitam ca suntem toti oameni ;am citit ca in cazul administrarii Zefixului este interzisa alaptarea dar eu nu o sa mai iau Zefix dupa ce nasc si din cate stiam nu exista studii care sa demonstreze ca virusul se transmite la bebe prin alaptat.Si am mai citit ca virusul se poate transmite chiar daca nasc prin cezariana.Va rog daca puteti sa imi dati si mie mai multe detalii referitoare la reactii adverse in urma administrarii acestui medicament si de ce se interzice alaptarea chiar daca nu se mai dministreaza; viremia mare este cauza sau ce??
    va multumesc anticipat!

  16. buna ziua am hepatita b de doi ani , analize f bune si viremia 18000 copii/ml.nu mi s-a aprobat dosarul pt tratament si intre timp am ramas insarcinata . ce probleme pot apare si ce tratament trebuie sa urmez?ce riscuri sunt pt copil?va multumesc.

  17. Buna ziua,

    Sunt insarcinata in luna a 3-a si la analize mi s-a descoperit ca am acest virus hepatic B, inactiv. Mi s-a recomandat sa fac inca 2 analize pt a vedea daca am antigeni pozitiv sau anticorpi pozitiv. Analizele au aratat ca am anticorpi pozitiv si antigen negat. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo sansa sa nasc normal si ce riscuri implica( nu as vrea cezariana sub nicio forma). Si alta problema care ma intereseaza: pot sa alaptez? Va multumesc!

  18. Buna ziua,
    Sotul meu are hepatita b,urmeaza tratament antiviral , dupa 6 luni analizele i-au iesit bine: viremia este nedetectabila,iar celelalte analize de sange sunt in limite normale, urmeaza in continuare tratamentul.Eu nu sunt purtatoarea acestui virus am facut vaccinul si am anticorpi.Putem avea un copil?Va multumesc.

  19. Buna ziua,

    Sotul meu a fost depistat cu hep B de o luna si viremia este 2138 copii/ml. oricum virusul il are de putin timp, pentru ca anual face analizele la munca obligatoriu si anul trecut in luna martie 2010 nu avea hep B. Daca dupa 6 luni virusul devine inactiv la sotul si eu nevaccinata pot ramane gravida fara urmari de transmitere a virusului??
    Atatea contraindicatii si controverse pt acest vaccin ca nu prea sunt de acord cu el!
    multumesc frumos pentru raspuns

  20. Buna ziua. Ma numesc Constantin Mimi am 48 ani din Pitesti Arges am facut analize la singe si au iesit nu prea bine .Fier (Sideremie) valoarea 249 GGT 62 COLESTEROL245 LDL -colesterol 153,4 trigliceride 183 Lipide totale 824,25 VEM 98,4 Euzinofile 0,04 SI Ac anti HCV slab pozitiv .Domnu doctor sint disperata am o fetita de 7 ani am n ascuto la 40 am avut o tumoare la sin si am fost insarcinata in acel timp mi s-a recomandat sa tin sarcina tumoarea am operato a fost o mastoza fibrochistica .In timp m-am suparat am ramas cu fetita singura decind avea opt luni tatal ei a decedat si acum cu analizele acestea am intrat ikn panica .va rog din suflet sa ma ajutati cum trebuie si ce trebuie sa fac sa imi fie bine .unde trebuie sa ajung pentru tratament .Va multumesc !

  21. buna seara,

    urmez tratament hepatita b cronica de 1 an.Am AgHBs pozitiv si viremie 3500 copii/ml in prezent.Anticorpi absenti. Intrebarea mea este: pot ramane insarcinata si in acelasi timp sa urmez trat Afecteaza fatul? Va multumesc

  22. Buna seara,de curind am aflat ca partenerul este indectat cu Vhb,am decis sa ma vaccinez,dar in prealabil am intrebat doctorul de familie daca planuim o sarcina este vre-un risc pentru fat.mi s-a raspuns ca e ok ,adica se poate sa concepem bebe chiar dupa a doua rata de vaccinare.apoi cind am mers data urmatoare am mai intrebat doctorul odata sa fim precisi,la care mi s-a spus ca nu nici intrun caz.ajutati-ma va rog cu un raspuns mai concret,si la cit timp dua vaccinare se poate de conceput un bebe…merci

  23. Nu este vorba de timp pentru a concepe un copil ci de analize.
    Mergeti la un consult hepatologic sau gastroenterologic, nu riscati sanatatea copilului dupa cum vi se pune pe net. Daca credeti ca problema are importanta pentru dvs, faceti-va timp pentru a consulta un medic real nu virtual

  24. Buna seara ,
    Am 30 ani si fac tratament de 6ani.as vrea sa fac un bebe … e indicat sa intrerup trat.sau il pot urma si in sarcina? Infectionistul imi spune ca voi lua trat pt toata viata si sa-mi iau gandul de la facut copii. Ce sa fac? Imi doresc mult sa am copii. In cei 6ani medicamentul a dat rezultate bune:a scazut viremia de la 3miliarde la nedetectabil, seroconversia ag hbe dar ag hbs a ramas pozitiv. Va rog ajutati-ma !

  25. Am fost la infectionist pt k acolo am fost trimisa de medicul de familie si mi s-a facut dosarul pt cass. Voi consulta si un gastroenterolog in privinta asta. Totusi care este parerea dvs.? Sa intrerup trat.sau sa il continui in sarcina? Ce alte posibilitati de trat.ar mai fi dk virusul devine rezistent cand voi reincepe trat?

  26. Am facut un ecograf si mia iesit mai multe pietre la fiere.a si vrea sa stiu daca pot rezolva problema fara operatie printr un regim alimentar sau tratament astept răspunsul dumneavoastra.

  27. Buna ziua! Am fost diagnosticata ca fiind purtatoare inactiva de virus B. Sotul meu nu este purtator si a inceput administrarea vaccinului Engerix B, in schema 0-1-2. Dorim sa concepem un copil. La cat timp dupa administrarea vaccinului la sot putem sa concepem, are vreo influenta acest vaccin din acest punct de vedere?
    Multumesc!

  28. Buna ziua, ma numesc Andreea am hepatita B cu viremie nedetectabila si urmez tratament cu Baraclude de 4 ani, cred ca am ramas insarcinata, ce ma sfatuiti sa fac? Este posibil ca tratamentul sa afecteze fatul? Ati avut cazuri in care o pacienta care urma tratament a pastrat sarcina si a nascut un copil fara probleme(gen malformatii)? Credeti ca daca as intrerupe tratamentul as putea sa pastrez copilul, la momentul asta srcina ar putea avea 2 saptamani maxim. Va rog sa imi dati un sfat, sunt disperata nu as vrea sa fac intrerupere de sarcina, dar nici un copil care sa se chinuiasca cu vreo problema, stiu ca la nastere ar trebui sa ii fac imunoglobulina, afecteaza Baraclude sarcina? Prefer sa intrerup tratamentul daca as avea certitudinea ca s-ar naste fara probleme copilul!
    Sunteti singura speranta in decizia pe care as putea sa o iau, Va multumesc anticipat ptr.raspuns.

  29. Am avut cazuri de gravide tratate care au nascut copil normal, fara malformatiile, dar atunci cand apar malformatii di ncauza medicamentelor , acestea apar oricum foarte rar.
    Despre acesta substanta in doza obisnuita se spune ca nu are urmari in sarcina :
    Animal studies have failed to reveal evidence of teratogenicity. Maternal and embryofetal toxicity were not seen with oral doses ranging from 28 to 212 times the highest human exposure (1 mg/day); maternal toxicity, embryofetal toxicity, skeletal malformations, and/or decreased fetal weights were observed with exposures ranging from 883 to 3100 times those in humans. There are no controlled data in human pregnancy.
    Cu stima

  30. Va multumesc frumos ptr raspuns, dar daca as intrerupe acum in stadiul acesta tratamentul, credeti ca ar fi mai ok? Imi doresc foarte tare inca un copil, la primul am intrerupt tratamentul cu un an inainte de a ramane insarcinata si totul a fost ok, doar ca in momentul sarcinii mi-a crescut viremia si am reluat tratamentul, acum iau Baraclude de 0,5 mg. Nu stiti niciun caz care sa fi avut probleme sarcina sau ma rog, copilul din cauza tratamentului? Imi cer scuze ca insist, dar este o decizie foarte importanta pe care ar trebui sa o iau, ptr.ca nu vreau sa ma joc cu viata unui sufletel, sa se chinuiasca toata viata cu probleme din cauza mea!

  31. Nu am avut astfel de cazuri,dar asta nu inseamna ca nu exista astfel de cazuri, deoarece in medicina exista foarte exceptii (cazuri care evolueaza .. original). fiecare caz medical se evalueaza individual nu „la gramada”, reactia fiecarui organism este specifica, particulara. In mod normal si legal, trebuie sa va sfatuiti cu medicul hepatolog care urmareste tratamentul dvs.
    Cu stima

  32. Domnule doctor, daca sotul meu are hep b si este sub tratament pot ramane insarcinata? Ce riscuri sunt asupra fatului? Eu sunt sanatoasa si vaccinata.In cazul unei sarcini se impune avortul?

  33. Bună ziua domnule doctor.
    Mi aun ieșit la analizele de sânge anticorpi VHB în valoare de 50 și ca nu sunt purtătoare de virus București. Întrebarea mea este: alaptez și as vrea sa știu dacă pot sa ma vaccinez contra hepatitei B? Este permisa vaccinarea în alaptare? Sau sa mai aștept. ?
    Va mulțumesc

  34. Buna seara am si eu o intrebare am facut cele 3 vaccinuri engerix B impotriva hepatitei B ultimul vaccin l-am facut pe 31 august cand as putea ramane insarcinata?
    Multumesc

  35. Am si eu o intrebare sunt însărcinată în luna a 6 mi sa spus k am hepatită b conform analizelor și că trebuie să fac un vaccin la 8 luni si altul atât eu cât și copilul imediat după naștere as dori sa stiu si eu denumirile pentru a le procura caci spitalele nu le asigura prescurtarile sunt urmatoarele PCR;ADN sau ADH și VHB as dori si eu denumirile complete

  36. Bună ziua domnule doctor.
    Dacă am anticopi hep B in valoare de 50 pot sa rămân insarcinata sau ar trebui sa ma vaccinez?
    Va mulțumesc

  37. Buna ziua domnule doctor.Ma confrunt cu o situatie stresanta.Sunt insarcinata si am hep B cronica cu viremie peste 60.000.000 Ui/mL Nu urmez nici un tratament antiviral, dar mi a fost recomandat tenofovir in ultimul trimestru pentru a scadea viremia.Mi e teama sa nu afecteze copilul dar ….teama e ca fiind cu HBe pozitiv, copilul poate lua din burtica acest virus.Stiti cazuri de mamici ce au luat tenofovir pe sarcina in ultimul trimestru? A decurs totul bine? Aici in Bihor medicii nu prea au experienta in astfel de cazuri si mi au recomandat sa ma informez si in alta parte.Multumesc.As fi fff recunoscatoare pt un raspuns.Doamne ajuta.

  38. Bună ziua,
    Sunt în evidenta cu hepatita b din 2014.Valorile viremiei pana acum au oscilat între nedetectabil și 2900.Acum sunt insarcinata în trimestrul 3 și viremia are valoare de 29000000,tgo si tgp in decembrie au avut valori peste 300,iar acum sunt 70,la ecografia abdominala ficatul este in parametrii.Mi s-a recomandat tratament cu tenofovir pentru scăderea riscului de a transmite bebelusului.Intrebarea mea este când incep acest tratament îl voi tine toată viata?

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: