Hepatita cronica | Ciroza hepatica | Boli de ficat si fiere

 
Autor: Dr Ditoiu, Spitalul Fundeni

- Evolutia, complicatiile, regimul si tratamentul – click!!

- Intrebari si raspunsuri despre hemangioame – click

Hemangioamele sunt un fel de ghemuri de vase de sange, care teoretic pot fi localizate oriunde in organism: piele, muschi, oase, creier, ficat, rinichi, etc. – vezi poze CT hemangiom hepatic si cancer hepatic

Hemangiom hepatic CT pozeHemangiom hepatic

Descoperirea unui hemangiom (numit intre bolnavi si “pata” sau “vas de sange” in … ficat, rinichi etc), este frecvent intamplatoare, cu ocazia unei ecografii sau tomografii efectuate de control sau pentru o simptomatologie care impune efectuarea explorarii respective.

Se considera ca cel putin 2% din populatie are cel putin un hemangiom la ficat, fiind mult mai frecvent la femei (6 femei/ un barbat), fiind descoperite chiar si la copii.

De ce apare hemangiomul hepatic?

Cauzele de aparitie a hemangioamelor nu sunt cunoscute de obicei, dar existenta lor ne face sa luam anumite precautii in unele situatii (ca de exemplu in caz de biopsie a unui organ care are un hemangiom, acesta putand sa sangereze serios daca este biopsiat)

Se considera ca tratamentele anticonceptionale sau cu cortizonice ar putea favoriza aparitia hemangioamelor hepatice, iar in timpul sarcinii poate creste.

Exista si unele sindroame sau boli in care hemangioamele hepatice apar mai frecvent:

 • Sindromul Klippel-Trenaunay-Weber
 • Sindromul Kasabach-Merritt
 • Boala Osler-Rendu-Weber
 • Boala Von Hippel-Lindau
 • Lupusul eritematos sistemic

Diagnosticul de hemangiom hepatic

Diagnosticul de hemangiom al unui organ solid abdominal, poate fi stabilit cu certitudine prin

 • ecografie obisnuita, clasica
 • ecografie Doppler
 • ecografie Doppler color
 • examen computer tomografic cu contrast
 • examen RMN
 • scintigrafie cu hematii marcate cu technetium-99m
 • angiografie hepatica clasica
 • angiografie hepatica digitala cu substractie

De obicei simpla ecografie poate lamuri lucrurile suficient de bine, cu o precizie de cca 80%.

Analizele in hemangiomul hepatic

Desi de obicei analizele de sange sunt normal, noi preferam sa facem urmatorul set de analize la pacientii cu hemangiom la ficat:

 • Hemograma
 • Fibrinogen
 • Markeri tumorali- alfa-fetoproteina, CA 19-9, antigen carcinoembrionar (CEA) – pentru a exclude o leziune maligna (canceroasa)

In rare cazuri, poate sa existe anemie, scaderea trombocitelor, cresterea fibrinogenului si VSH

Cu ce se poate confunda un hemangiom la ficat?

Importanta descoperirii unui hemangiom hepatic consta mai ales in existenta riscului confuziei cu alte formatiuni din ficat cu o evolutie mult mai grava, ca:

Tocmai din cauza acestor posibilitati de confuzie, noi preferam sa determinam markerii tumorali in caz de suspiciune, si am avut cateva cazuri in care ceeace parea (la ecografie) un hemangiom hepatic, s-a dovedit ulterior a fi cancer hepatic.

Biopsia hepatica ar face o diferenteiere clara si sugura intre hemangiom di celelalte tipuri de tumori din ficat, dar nu este posibila datorita riscului de sangerare . Datorita acestui risc, un pacient care are un hemangiom hepatic nu face biopsie hepatica pentru alta boala de ficat, chiar daca hemangiomul este in alta zona decat cea de biopsie, deoarece exista riscul existentei si a altor hemangioame mai mici, nevazute ecografic.

Hemangiomul hepatic da simptome?

De obicei hemangiomul hepatic nu da nici un simptom, fiind descoperit intamplator la ecografia efectuata din alte ratiuni.

Dupa descoperire, lipsa simptomelor poate sa se mentina, facand pacientul sa uite ca are hemangiomul, sau pacientul incepe sa constientizeze ca are “ceva” la ficat, problema mai mult psihologica decat reala.

Uneori, in cazul hemangioamelor gigante, pot sa existe simptome, unele chiar suparatoare:

 • Durere in dreapta sub coaste
 • Icter – prin compresie pe caile biliare-
 • Insuficienta cardiaca (oboseala la efort, edeme)
 • Febra de cauza necunoscuta
 • Scadere in greutate
 • Senzatie de satietate rapida
 • Balonare
 • Greata
 • Varsaturi alimentare

Cat de grav este sa ai hemangiom hepatic?

In marea majoritate a cazurilor, o persoana cu hemangiom hepatic nu are nici o neplacere din cauza lui, si nu trebuie sa isi limiteze activitatea.

In unele cazuri, un hemangiom mare se poate rupe si trebuie operat.

Este important insa de stiut daca un pacient are hemangiom hepatic in cazul in care el ar trebui sa faca o biopsie hepatica, deoarece inteparea cu acul a unui hemangion poate genera hemoragii hepatice serioase

Scintigrafia pune 100% diagnosticul de hemangiom hepatic?

Nici o analiza in nici o boala nu pune 100% diagnosticul, in mecicina, biologie, agricultura,meteorologie, etc( in stiintele naturii) nimic nu este cert 100%.

Cancerul la ficat se vede la ecograf ca niste pete?

La ecograf orice se vede ca niste pete, inclusiv cancerul de ficat.

Prezenta unei forme hyperechogene,omogene cu contururi regulate de 18 mm la nivelul segmentului VII hepatic evoca un angiome. De un timp,luni in sir,simt o durere surda in partea dreapta . suspectez acest angiom caci rezultatele tuturor examenelor facute nu releva altceva. CE EXAMEN SA CER MEDICULUI, TREBUIE SA FIU CLARA caci iarasi voi incepe procedura de scanere si analize care ma invart pe loc.

Durerea in dreapta sub coaste poate avea duferite cauze – aveti subiectul pe site.

Medicul gastroenterolog, dupa anamneza si consultul pacientului, evaluand rezultatul ecografiei va solicita cel mai concludent examen pe care il considera necesar pentru lamurirea diagnoaticului. Nu pacientul solicita examenul ci medicul, este meseria lui.

Bookmark and Share Autor Dr Ditoiu, Fundeni

Share
 

37 Comments

 1. Capitolina February 28, 2015 at 11:52 pm

  `Prezenta unei forme hyperechogene,omogene cu contururi regulate de 18 mm la nivelul segmentului VII hepatic evoca un angiome.
  De un timp,luni in sir,simt o durere surda in partea dreapta .
  suspectez acest angiom caci rezultatele tuturor examenelor facute nu releva altceva.
  CE EXAMEN SA CER MEDICULUI, TREBUIE SA FIU CLARA caci iarasi voi incepe procedura de scanere si analize care ma invart pe loc.
  VA MULTUMESC.

   
 2. AlexS October 29, 2014 at 8:23 pm

  Buna seara! Poti avea cancer la ficat si toate analizele sa iasa in valori normale? Singurele care sunt marite, dar nu cu mult, sunt ASPARTATAMINOTRANSFERAZA (GOT/AST): 45,49 (valori normale zic ei intre 5 – 34)
  ALANINAMINOTRANSFERAZA (GPT/ALT): 99.63 (valori normale zic ei intre 5.1 – 55)
  VSH (VITEZA DE SEDIMENTARE A HEMATIILOR): 20 cu o valoare normala de 15
  FIBRINOGEN: 489 cu o maxima de 400.
  In rest, toate analizele sunt absolut normale.
  Va intreb pentru ca am auzit ca in cazul cancerului sunt mult marite, de oridinul sutelor.
  La ecografie s-a vazut o pata pe ficat si asta m-a speriat destul de tare…
  Si as vrea sa nu imi mai proiectez toate fricile pana nu aflu exact ce este la un rmn sau ct.
  Va multumesc!

   
  • Dr Ditoiu -Spital Fundeni October 29, 2014 at 11:10 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre cancerul hepatic, tumori hepatice, dar problema dvs trebuie evaluata direct la un gastroenterolog din zona dvs sau din altaparte, care sa va consulte, urmareasca si sa raspunda de evolutia problemei respective.Exista multe boli grave care initial pot avea analizele normale, inclusiv cancerul de ficat.
   Va doresc multa sanatate

    
 3. Elena August 29, 2014 at 12:21 pm

  Domnule doctor credeti ca daca am operat un melanom pe antebrat acum un an de zile cu celule maligne superficiale, sa apara astfel de pete pe ficat? Poate fi o recidiva?
  Multumesc

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:41 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre petele pe ficat, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate.
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 4. dragomir aurelia November 16, 2013 at 12:59 pm

  astazi am fost descoperita in urma unui scaner abdomen-pelvian cu cu un hemagion hepatic de dimensiunea 25 pe 25mm si cu inca doi masurand intre10mm si 5mm.sunt foarte speriata,ingrozita.v-as multumi sa ma puteti ajuta cu un raspuns clar.mentionez ca nu am consumat anticonceptionale,deoarece organismul nu le-a putut tolera.va multumesc si multa sanatate

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:42 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre petele pe ficat, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de sismptomele dvs si v-a si examinat..
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 5. Costica Frosin November 7, 2013 at 8:56 pm

  Buna seara
  As avea si eu o intrebare”Hemangiomul hepatic este o forma d cancer?

   
 6. Daniela July 4, 2013 at 9:23 pm

  Buna ziua,

  In urma unei ecografii mi-au fost descoperite 2 hemagioame pe ficat – unul de 1,3 cm si altul de 5 mm. Am dureri foarte mari in partea dreapta, sub coaste dar doctorul a zis ca nu din cauza lor ; din ceea ce am citit si eu pe net numai hemangiomul mai mare de 4 cm poate provoca dureri, dar nu exista si exceptii?

  Este adevarat ca stimularea ovariana cu gonadotrofina cronica umana si tratamentul cu estrogeni poate provoca aparitia acestor hemangioame? Eu am facut fertilizare in vitro , iar durerile au inceput sa imi apara in timpul sarcinii – nu puteam deloc sa stau pe partea dreapta din cauza durerii. Dupa nastere au continuat, dar erau mai mari daca tineam bebele pe burta. In ultimele 2 saptamani am avut 3 crize foarte urate cu dureri care m-au tinut intre 30 min si 3 ore.

  Este imposibil ca durerea sa fie din cauza hemangioamelor? Va intreb deoarece doctorul nu a gasit cauza dar nici nu mai vrea sa imi faca alte investigatii (nu locuiesc in tara).

  Trebuie sa incep tratamentul pentru a doua fertilizare in vitro si as dori sa va intreb daca tratamentul cu estrogen, progesteron si alte medicamente specifice poate determina marirea hemangiomilor? Exista riscuri?

  Trebuie facute si alte investigatii in afara de ecografie? (daca este nevoie vin in tara sa le fac)

  Va multumesc mult pentru raspuns.

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:44 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre petele pe ficat, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de sismptomele dvs si v-a si examinat. si cu ginecologii care v-au recomandat tratamentele mentionate, Date despre efectele anticonceptionalelor gasiti pe site..
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 7. emanuela craciun June 25, 2013 at 8:42 am

  Buna ziua,se pare ca intrebarile mele din 7.aprilie 2012 ramin in continuare fara raspuns!

   
 8. Radu Liliana January 16, 2013 at 8:01 pm

  Va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca am vreo sansa. Am descoperit in 2008 ca am hemangioame hepatice simptomatice ,am facut CT la Fundeni si rezultatul este urmatorul : Ficat prezentand la nivelul lobului drept cateva formatiuni hipodense spontan, cu captare periferica ” in bulgari ” progresiva si persistenta contrastului intralezional , cele mai mari fiind situate la nivelul segmentelor VI-VII , 7.2/3.8 Cm si V-VIII 5.6/3.2 Cm , altele cu dimensiuni de cca 1 cm similare semiliologic sunt situate in segmentele IV, VI si VIII , aspect sugestiv pentru hemangioame hepatice. Leziune ” chistic-like” de cca 5 mm in segmentul V hepatic. Glanda suprarenala stanga cu o leziune nodulara de cca 1.3cm la nivelul bratului drept. Mentionez ca am si un nodul de 1cm bening la sanul drept. Am senzatii de voma obosesc din aproape orice nu pot sa mananc ma balonez ma inteapa sub coastra dreapta si ma doare in capul peiptului . Va rog din suflet sa-mi raspundeti si sa ma programez la Dumneavoastra daca am sansa la vreun tratament!! Multumesc mult.

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:46 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre tumorile hepatice, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de sismptomele dvs si v-a si examinat, asa este cel mai corect si firesc
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 9. Elena July 19, 2012 at 8:40 pm

  Buna seara, va deranjez cu o intrebare , am facut de curand o ecografie abdominala si am descoperit un hemangiom in segmentul 5 se evidentiaza 3 sectiuni angiomatoase similare avand 38 mm, 28mm respectiv 27mm . Aspectul lor este neomogen cu plage hipoecogene fara vascularizatie particulara. In segmentul 3 se evidentiaza o formatiune heperecogena de 10mm .

  Va rog sa ma sfatuiti cum pot proceda mai departe ca sa incerc sa-mi stabilizez sanatatea.
  Mentionez ca am psoriazis cutanat si urmez tratament cu embrel.

  Multumesc

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:48 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre hemangiomul hepatict, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de sismptomele dvs si v-a si examinat..Nu are nici o logica sa-mi dau cu parea de pe margine, neavand nici o contributie sau raspundere in ingrijirea dvs
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 10. Gabriela May 6, 2012 at 1:05 am

  Buna ziua ! Puteti sa imi comunicati cat timp dureaza refacerea dupa operatie hemangiom sub forma de vase de sange fesa stanga ? si daca ptr aceasta interventie este necesar prelevare ptr biopsie…? Saptamana viitoare am programata interventie chirurgicala ptr operare hemangiom, mi s-a spus ca trebuie sa stau in medical 1 sapt …. Va multumesc !

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:50 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre petele pe ficat, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la medicul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de sismptomele dvs si v-a si examinat., deci stie caractesticile organismului dvs.
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 11. emanuela craciun April 7, 2012 at 10:28 am

  buna ziua, am 46 de ani, 1,70 m, 98 kg.Locuiesc in Germania din anul 1990 . In anul 1989 am primit in urma unui avort 3 conserve de singe in Romania (se pare ca una a avut Hepatita C Genotyp 1 ) .In anul 2011 luna Mai a fost descoperit (incredibil dar adevarat). In ultimi 5 ani am fost internata de 6 ori in diferite spitale care nu au gasit nimic si m-au tratat de depresiuni si foarte mult cortizon. Cu toate ca GPT 55 si analizele de ficat aratau altceva.In scurt timp “m-am ingrasat” 45 kg.Februarie 2012: Diagnostice:Hepatita c Genotip 1 non alcool (nu am baut niciodata alcool) ,Hemangiom Hepatic 3 cm,steatoza hepatica (presupun de la prea mult cortizon),Ficatul marit,Fibroscan Median 9,9 KPa (inceput de fibroza).
  In Februarie 2012 s-a inceput tratamentul cu Ribavirina (Copegus) 1200 mg /Zi, o data saptaminal injectia Pegasys 180. Dupa 5 saptamini au mai fost de la 400000 la 3900 de virusi in singe si de aceea s-a inceput pe 18 Martie 2012 Triple Terapie .Pe linga Copegus si Pegasys 180 am inceput sa iau si Incivo (Teleprevir). Pe data de 25.03.2012 au intrerupt tot tartamentul din cauza contraindicatiilor foarte grave la mine.Pe data de 29.03.2012 am ajuns la spital cu: Hemoragie vaginala (de 3 ani sunt la menopauza),Hypokalium.etc.Analize Labor.printre altele,GOT 52 U/L,GPT 69 U/L, GGT 48 U/L, AP 112 U/L,Leucocite 3,3,Eritrocite 3,4,Hemoglobina 10, Trombocite mijlocii MTV 10,2 (din pacate nu mai stiu traduce celelalte analize). Ce se mai poate face in cazul meu? Va multumesc anticipat in asteptarea unui raspuns din partea d-voastra

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:52 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre petele pe ficat, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de sismptomele dvs si v-a si examinat..Nu cred ca un medic din Germania v-ar indica ceva fara cunoastera completa si exacta a situtiei dvs medicale
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 12. Marina April 2, 2012 at 4:36 pm

  Buna ziua, ma numesc Marina am 26 ani, de curînd mi s-a depistat două hemangioame unul de 20mm și unul de 8mm, uneori am înțepături în partea dreapta sub coaste, sfătuiți-mă Va rog ce trebuie sa fac in acest caz?, necesit intervenție chirurgicală?. Vă mulțumesc mult

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:53 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre hemangiomul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de siamptomele dvs si v-a si examinat..Pentru o indicatie corecta de trata nu conteaza numai numarul si dimensiunile hemangioamelor
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 13. ciobanu anca March 3, 2012 at 2:58 pm

  Buna ziua,am o intrebare…acum o luna am facut analize si mi-au iesit hepatita cronica virala b si am facut si o ecografie la ficat si mi-a iesit niste pete pe ficat…vreau da va intreb Domnul Dc.Av Ditoiu se poate sa am cancer la ficat de mi-au iesit pete…va rog sa-mi raspundeti Domnul Doctor…va multumesc mult

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:40 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre petele pe ficat, cancerul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate.
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 14. dorata andrada February 2, 2012 at 6:47 pm

  buna as dori o lamurire daca se poate in urma unui CTmi sa descoperti un nodul hipodens aproximativ 1,5 cm in lobul stang hepaticiar in urma unu RMN mi sa spus ca e un nodul hepatic {hemangion} dupa care mi sa facut si un ecograf cu solutie de contrast asemenea ca la RMN si mi sa zis ca e un nodul lupus misa sugerat sa imi fac AFPCU PBH si o biopsie dar cum ati scris si dumneavoastra nu e voie ce sfat imi dati ce asi putea sa mai fac sa aflu in final cu adevarat ce am va multumes

   
  • Dr Ditoiu -medic specialist gastroenterolog la Spital Fundeni Bucuresti February 18, 2015 at 5:55 pm

   Deoarece datorita riscului mare de eroare, acest site nu ofera consult medical on-line sau interpretari de analize, endoscopii,CT, raspunsul la intrebarea dvs va fi teoretic, aplicabil sau nu la cazul relatat de dvs, dar util si in alte cazuri. Informatii mai detaliate gasiti pe site la temele despre hemangiomul hepatic, dar problema trebuie evaluata direct la gastroenterologul care v-a recomandat explorararile mentionate dupa ce a luat toate informatiile legate de siamptomele dvs si v-a si examinat..Nu pot da sfaturi aiurea fara sa stiu situatia dvs medicala complet.
   Va multimesc ppentru intelegere si va urez rezolvarea rapida a problemelor dvs de sanatate.

    
 15. Petronela January 8, 2012 at 9:47 pm

  Buna seara, d-l doctor!
  Am 34 de ani si in urma unui ecograf de rutina am fost depistata cu un Hemangiom pe ficat de 7 cm.
  Va rog mult spuneti ce sa fac?
  Multumesc !

   
 16. Emi September 23, 2011 at 9:18 am

  Buna ziua,

  Si eu in urma unui CT abdominal,am fost diagnosticata cu hemangiom ,dar este de dimensiuni reduse20/15 mm.Am o singura intreare:poate acesta sa creasca in timp?
  Va multumesc.

   
 17. mara April 11, 2011 at 1:36 pm

  D-NA CATI UNDE ATI FACUT EMBOLIZAREA ?

   
 18. mara April 11, 2011 at 1:33 pm

  D-NA MATEI CATI VAROG SA IMI DATI AMANUNTE UNDE ATI FACUT EMBOLIZAREA DEOARECE AM SI EU UN CAZ SIMILAR

   
 19. Matei Cati April 1, 2011 at 7:51 pm

  buna seara, va deranjez numai cu o intrebare, mi s-a facut embolizare la un hemangiom hepatic gigant(10.8 cu 11.5 cm) acum 1 luna, as vrea sa stiu cam in cat timp s-ar retrage, am inteles ca ar trebui sa merg din nou la tomograf pentru a vedea exact dimensiunile si nu stiu ce sa fac , imi este teama de tomograf si mi se pare un timp destul de scurt de la primul facut in noiembrie 2010. de ce nu pot sa fac RMN , din cate am citit radiaza mult mai putin decat tomograful?
  multumesc mult

   
 20. Pingback: Blog de gastroenterolog/hepatolog (boli de ficat,fiere,alte boli digestive » Blog Archiv » Intrebari despre hemangioamele hepatice

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
 

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 

Theme by HermesThemes

Reproducerea materialelor interzisa © 2008-2015 Gastroenterologie si endoscopie digestiva. All Rights Reserved

Hepatita cronica, ciroza hepatica, boli de ficat. Copyright.Continutul acestei pagini se afla sub protectia drepturilor de autor (conform Legii nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe). Reproducerea totala sau partiala, este interzisa! copyright