Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Cel mai bun regim pentru ficat

Odata aparuta o boala  cronica hepatica nu dispare de la sine, avand tendinta naturala  sa evolueze, mai ales daca nu este inlaturata cauza bolii.

Toate lumea stie ca ficatul se regenereaza, dar putini stiu ca regenerarea nu insemna revenirea ficatului la normal. Nici vindecarea ranii unui copac nu insemna ca lemnul are aceeasi rezistenta ca unul care nu a fost crapat (uitati-va la altoiul unui pom)

Deoarece frecvent bolile hepatice cronice nu dau simptome suparatoare sau nu dau deloc simptome, frecvent pot sa apara  brusc complicatii.

De aceea bolnavul cu o boala de ficat trebuie sa fie urmarit periodic de un medic gastroenterolog sau hepatolog, obisnuit cu astfel de situatii, acesta putand depista orice modificare patologice din stadii precoce.

Care este regimul alimentar in bolile ficatului?

Mentionez de la inceput ca:

  • regimul alimentar nu vindeca bolile de ficat, dar protejeaza ficatul de toxice suplimentare
  • regimul alimentar este un adjuvant important in tratamentul bolilor hepatice.
  • daca in aparitia sau evolutia unei boli de ficat alimentatia inadecvata a avut un rol important, regimul alimentar poate ameliora mult boala, sau poate contribui la vindecare (de exemplu in bolile de ficat de cauza alcoolica, cauzate de incarcarea ficatului cu grasimi, obezitate, etc).

Daca alimentatia nu a avut rol in aparitia unei boli de ficat (de exemplu in hepatita cronica virala), regimul alimentar nu vindeca boala de ficat, dar este important deoarece prin respectarea lui nu este suprasolicitata functia de detoxifiere a ficatului.

Toti bolnavii de ficat trebuie sa urmeze acelasi regim?

Dieta in bolile de ficat este diferentiat in functie de stadiul bolii si bolnav:

  • regimul alimentar in ciroza este mai restrictiv, in timp ce regimul alimentar in hepatita cronica, este mult mai lax
  • alte boli asociate (bolnavii de ficat fac frecvent si gastrite/ulcer), pot necesita regim alimentar suplimentar deosebit, in functie de boala
  • starea de moment a bolnavului, poate impune ca in unele momente regimul poate fi mai larg, iar in altele mai restrictiv.Frecvent sunt nevoit sa schimb regimul unui bolnav in functie deevolutia bolii sale din acel moment

Principii generale de regim in boli de ficat:

  • Alimentatia bolnavului de ficat trebuie sa fie mai  bogata in glucide (dulciuri/fainoase)
  • Consumul de grasimi in special animale trebuie safie  moderat
  • Proteinele trebuie sa fie  in cantitate normala – mai reduse in ciroza cu encefalopatie (bolnavul are tulburari de memorie si constienta  datorita reziduurilor rezultate din metabolismul proteineloe);
  • Sarea trebuie sa fie  in cantitate normala in hepatite, redusa sau zero in ciroze cu lichid
  • Lichidele se consuma in functie de sete chiar labolnavii cu ciroza cu astica
  • Renuntarea totala la alcool este obligatorie la toti bolnavii de ficat

Ce alimente sunt permise in bolile de ficat?

In general alimentele care n usunt interzise sunt permise  in bolile de ficat.

Dar aceste recomandari generale nu ajuta prea mult un bolnav. Acest lucru se intampla deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, care trebuie luate in calcul la stabilirea indicatiilor de tratament sau regim alimentar.

De fapt in orice boala si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat, nu este 

regim-pentru-hepatita

acelasi la toti bolnavii cu acceasi boala. Acest regim alimentar specific fiecarui bolnav il poate prescrie medicul curant dupa consult . Eu dau bolnavilor mei  la consultatie recomandari clare despre dieta si o lista cu alimentele care pot fi consumate si cele care trebuie sa fie evitate- vezi poza ca exemplu

In cazul bolilor de ficat  pacientul poate observa ca:

  1. Suporta unele dintre alimentele contraindicate de medic
  2. Nu suporta unele dintre alimentele care figureaza in lista de medicamente permise de medicul curant
  3. In anumite perioade suporta unele alimente, iar altadata nu suporta aceleasi medicamente
  4. Asocierea altor boli sau tratamente, impune si din acest puct de vedere adaptarea regimului alimentar pentru fiecare bolnav

FORUM:regimul in bolile de ficat

La analizele facute mi s-a descoperit antigen Hbs pozitiv, ce analize trebuie sa fac ptr a vedea exact despre ce e vorba si daca e periculos acest virus,ptr ca am auzit o mie de pareri si nu stiu care e adevarul?

Aveti acest subiect pe acest site

Ce inseamna „hepatopatie cronica?”

Hepatopatie cronica inseamna boala cronica de ficat, orice boala cronica de ficat.

Cat de grav este sa ai hepatopatie cronica?

Depinde de pacient, de regim, de tratament, etc, unii traiesc zeci de ani si mor de altceva, altii traiesc mai putin iar altii mor rapid.

Cat de grav este sa ai hepatita cronica? Trebuie sa caut un doctor bun pentru ficat daca am aceasta boala?

Evolutia hepatitei cronice este diferita, depinde de pacient, de regim, de tratament, etc, unii pacienti traiesc zeci de ani si mor de altceva, altii traiesc mai putin iar altii mor rapid. Este bine sa va vada un doctor bun pentru ficat – cum spuneti dvs- sa precizeze care este stadiul bolii dvs.

Cat de grav este sa ai ciroza?

Depinde de pacient, de regim, de tratament, etc, unii traiesc zeci de ani si mor de altceva, altii traiesc mai putin iar altii mor rapid.

Cat de grav este sa ai cancer de ficat?Nu prea stiu ce sa mananc si as vrea cel mai bun regim pentru ficat

Gravitatea cancerului hepatic depinde de pacient, de regim, de tratament, de tipul celulei canceroase etc, unii pacienti traiesc zeci de ani si mor de altceva, altii traiesc mai putin iar altii mor rapid.

Cat de grav este sa ai icter?

Gravitatea problemei depinde de cauza icterului si starea organismului pacientului.

O hepatita cronica tip b ,tgp149,tgo138,antigen HBs -pozitiv,anticorpi anti-HBe-pozitiv,antigen HBe -negativ,antigenHBs cantitativ..7769,81 UI.ml pozitiv .virusul este activ?are nevoie de tratament si daca aceste valori sunt foarte ridicate?are sanse sa se vindece

Nu pot da consult pe net -am scris de cateva zeci de ori de ce, cautati pe site.Nu stiu daca virusul este activ, nu stiu daca are nevoie de detrataemnt, valorile nu sunt foarte ridicate, nu stiu daca are sanse sa se vindece DEORECE NU ARE SUFICIENTE DATE.V-ati gandit ca este mai simplu sa vorbiti cu medicul dvs fata in fata?

Am nevoie rapida sa-mi scada transaminazele in vederea angajarii, ce sa fac acum, apoi vedem noi cauza si o tratam, am nevoie urgent de un gastroenterolog bun, ma puteti ajuta cu o programare…

Pentru ca transaminazele sa scada trebuie descoperita si inlaturata (tratata) cauza. Pentru ca o masina sa mearga, trebuie sa inlaturi defectul (cauza pentru care functioneaza prost), sau poti doar sa o speli, sa ii pui cauciucuri noi  si sa o vopsesti?

In ciroza ai voie sa bei bere fara alcool?

Ciroza este o boala serioasa; daca vrei sa bei bere fara alcool, inseamna ca de fapt vrei sa bei bere, si exista riscul sa vrei sa treci la berea cu alcool.Eu nu recomand berea de nici un fel pacientilor mei cu ciroza, dar, daca medicul dvs v-a recomandat-o, ascultati-l, asa este corect.

Am multe probleme din cauza cirozei cu virus C, varice, lichid, as vrea sa ma vedeti in privat ca este mai liniste,  pentru un tratament cat mai  bun, cum pot sa va contactez pentru un consult?

Pentru o programare puteti suna la numarul de pe site – 0758 751 841

Am o problema cu hepatita de mai multi ani si nu prea stiu ce am, nici regimul am citit ce ati scris mai sus, dar nu stiu dacca se potriveste cu ce am eu, ce sa fac? M-a vazut un doctor gastroenterolog, dar nu m-am lamurit cum este situatia mea, as vrea cel mai bun regim si tratament pentru ficat.

Am incercat sa prezint aceasta problema in articolul de mai sus, datele sunt informative, generale, ori fiecare bolnav are caracteristicile bolii lui, diferite de ale altor bolnavi.

Scopul articolului este sa va  informati referitor la boala ,  analize, simptome,regim,etc.

Daca nu va lamuresc cele scrise mai sus, si credeti ca problema dvs de sanatate merita lamurita,este normal sa mergeti la un medic specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru a evalua complet situatia dvs dupa consult medical, asa este normal.Ca regula generala, cred ca cu cat lamuresti problema medicala mai din pripa, cu atat ai sanse sa stopezi evolutia bolii, si nu totdeauna boala se poate vindeca, depinde de cat de avansata este.

Unde trebuie sa mergi de cand ai o boala de ficat  la ce fel de medic?

Daca aveti probleme ca cele din articolul de mai sus, mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog bun din zona dvs, nu are rost sa stati in incertitudine sau sa asteptati evolutia bolii, totdeauna exista o rezolvare a unei probleme medicale, trebuie doar sa gasesti medicul potrivit.

Cele scrise in articol pot sa nu reprezinte situatia dvs, chiar daca ati observat ca in mare parte descrierile se potrivesc cu suferinta dvs,  cu simptomele dvs, bolile digestive au cam aceleasi simptome sau nu au deloc simptome. are trebuie personalizat situatiei dvs.

Cand  trebuie sa mergi la medic cand ai suspiciune de boala de ficat?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

Desi bolile digestive dau frecvent simptome suparatoare, in majoritatea cazurilor ele nu reprezinta o urgenta medicala, dar trebuie sa mergeti la medic pentru o evaluare intr-un timp rezonabil.. Riscul cel mai mare este ca boala  care are o evolutie blanda o perioada de timp, sa fie depistata in stadiu avansat, greu reversibil. Asta face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

As vrea un regim si tratament personalizat pentru mine, am cancer de colon si balonare si dureri articulare si as dori cel mai bun tratament. Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

In primul rand in orice boala este obligatoriu ca diagnosticul sa fie corect.

Apoi, daca diagnosticul este corect, in orice boala – inclusiv in cazul acesta- exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte..

Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.Medicul curant este acela care dupa evaluarea medicala trebuie sa aleaga schema care vi se potriveste cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian,

medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital.

Multi dintre ei nu au mai fost la medic, dar altii vor o a doua opinie medicala si unii nemultumiti  de perioadele lungi de asteptare si lipsa de timp a medicilor din spitale.

Unii nu prea stiu care este starea lor de sanatate desi au fost in spitale, dar datorita aglomerarii extreme de aici, medicii nu au avut timp sa discute cu ei, sa le spuna ce au, cat de grav este, ce sa faca mai departe, cand sa intrerupa tratamentul, ce controale sa faca ,etc, (acest lucru este obisnuit in spital, stiu bine acest lucru din experienta de 30 de ani de spital Fundeni)

Unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si  pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multi pacienti la cabinet dupa cca 4 decenii de activitate medicala , pe unii ii stiu de mult timp, altii vin cu rudele, sau isi trimit prietenii cu probleme de sanatate, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare. Cat timp am lucrat la spitalul Fundeni, era destul de greu pentru cineva sa ajunga la mine la consult datorita aglomerarii si accesului dificil la spital (acum ar fi fost practic imposibil). Acum accesul este relativ facil, liber.

Pentru aceste persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se poate face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.

In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba incercam sa facem programarea chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare  in limita locurilor disponibile.

 

120 de comentarii la „Cel mai bun regim pentru ficat

  1. am hepatita cronica virala c si am tinut si tin regim alimentar,am facut si tratament cu interferon si ribavirina un an dar la 6 luni de la terminare viremia a iesit 36000;ce pot sa mai fac in afara regimului?

  2. am hepatita cronica virala c si am tinut si tin regim alimentar,am facut si tratament cu interferon si ribavirina un an dar la 6 luni de la terminare viremia a iesit 36000;ce pot sa mai fac in afara regimului?

    Puteti sa faceti reevaluare pentru un nou tratament.

  3. In urma cu o saptamana in urma unor analize am descoperit socata ca am fost infectata cu virus HBS.Antigen HBS NEGATIV, ANTICORPI HBS 110 UI/l,Anticorpi ANTI HBc POZITIV.Sunt in Paris si nu am descoperit un medic care sa aibe rabdare sa mi explice ce se intampla.Mi s a explicat ca am fost infestata cu acest virus dar ca m am vindecat si acum am imunitate la o alta eventuala infectie.Problema este ca nu ma simt bine. Am dureri de stomac si de ficat
    .Am crezut ca am probleme cu colecistul.
    Dar Examenul radiologic si ecografia abdominala nu a descoperit nimic anormal.Transaminazele sunt normale (TGO 23,TGP 18,Biliburine total 4.5 mol/l sau 2.6 mg/l) doar electroforeza proteinelor serice ,Alpha 2 este marit(13.52)Rog o persoana competenta sa mi dea un sfat.

  4. acum cativa ani am fost infestata cu virusul b si delta. pana acum nu am urmat tratament antiviral. acum o luna de zile am facut o evaluare in vederea inceperii tratamentului antiviral . Ca rezultate am: ARN viral hepatita D pozitiv,ADN viral hepatita B 40 UI/ML,Anti-HBs <2 UI/L,Anti-Hbc pozitiv,Ag Hbe negativ, Anti-Hbe pozitiv,TGP 106 U/L,TGO 54 U/L,
    FibroScan 8.7, Fibrotest F0-F1,Actitest A2,Steato S0,fara Nash.
    Virusul este activ?Se poate transmite? Necesita tratament antiviral? Multumesc din suflet pt raspuns!
    Daniela

  5. am virusul hepatic B inactiv… de vre-o saptamana ma cam intzeapa la ficat iar azi am avut scaunul alb… cu o mucoasa alba peste el… stiti cumva care ar fi problema? multumesc anticipat

  6. ma scuzati revin tot cu problema hepatica … in ultimul timp m-am ingrasat cam aproximativ 12 kg… e cumva din cauza bolii? si daca da? ce trebuie facut!!! o alta problema e cand merg sa urinez inainde de a iesi urina imi iasa un lichid alb nu e samanta mea… e ceva gen lapte amestecat cu apa asa ceva albui transparent… dupa care urinez normal , sa fie tot din cauza virusului? mentionez ca analizele le-am facut acum 3 luni pt. virusul hepatic B sunt pozitiv dar virusul doarme mi s-a spus de atunci am mancat foarte aiurea adica : maioneze , prajeli etc tot ceea ce am poftit am baut si putin alcool…intentionez sa repet analizele zilele ce urmeaza cu totul ca nu ma prea incred in doctorita pe care o am … mi s-a parut a fi prea distanta am sa va afisez aici viitoarele mele analize poate dv. domnule doctor stiti cumva care e si rezultatul analizelor mele!!! va multumesc

  7. Buna ziua! Am facut niste analize si as dori sa mi le interpreta-ti si deasemenea de sfaturi si eventual tratamente(medicamentoase sau naturale).Am 29 de ani,1.72m si 105kg,sex m.Colesterol=155 mg/dl (min.109-max.202); crea=1.47 mg/dl (0.50-1.30); Gluc=83 mg/dl (70-110); tgp=66 U/l (0-40); tgo=20 U/l (0-37); urea=46.66 mg/dl (15.00-40.00); trigl=209 mg/dl (40-165); amilaza=66 U/l (0-100). In paranteza vi-am scris valorile normale ale laboratorului (min.-max.). Va multumesc.

    By Grig on Nov 10, 2009

  8. Am o intrebare
    La 2 ani de la hepatita A mai trebuie sa urmez cu strictete regimul alimentar.

    Nu este vorba de consumul de alcool ci daca este permis spre exemplu consumul de ciupeci, vinete, ciocolata etc…..

  9. buna am o intrebare ,am hepatita virala acuta delistat acum 15 ani si mi sa spus ca am sindromul sanatos ,nu prea stiu ce a insemnat asta,, ar mai tre sa urmez un tratament ??

  10. buna am o intrebare ,am hepatita virala acuta depistat acum 15 ani si mi sa spus ca am sindromul sanatos ,nu prea stiu ce a insemnat asta,, ar mai tre sa urmez un tratament ??

  11. Buna ziua. Am shi eu o problema. Am probleme cu stomacul. Ma constip des, merg greu la wc shi scaunul este invelit intr-o mucoasa alba. Stitzi cumva sa imi spunetzi ce inseamna aceasta mucoasa alba shi de la ce vine?
    Va multzumesc.

  12. Buna ziua,
    D.le doctor, am vazut ca la hepatitele cronice (in cazul meu cu virus B, viremie 1.960.000 iar in prezent sub tratament cu antiviral )sunt interzise legumele: fasole si mazare uscata, varză, vinete, roşii în cantităţi mari şi necojite, ardei iute, ciuperci, ridichi, ceapă, usturoi, ţelină, praz si murăturile. Medicul specialist sub a carui supraveghere sunt nu mi-a interzis nimic din acestea decat alcoolul si tutunul. Stiu ca o sa spuneti ca el stie mai bine ce poate sa-mi recomande si aveti dreptate, dar vreau sa stiu daca atunci cand consum aceste legume imi pot agrava boala si daca se poate, care este motivul pentru care aceste legume sunt nocive organismului?

    Va multumesc.

  13. Alimentele respective NU SUNT INTERZISE, ci sunt doar PROST TOLERATE (SUPORTATE) de obicei, dar daca le suportati. …e bine. Am scris interzise, deoarece eram intrebat zilnic daca se poate consuma… etc. si am vrut sa evit incarcarea mea cu intrebari.
    Am si facut modificarea pe site, sper sa nu-mi creeza alte intrebari.
    Sanatate

  14. buna ziua
    am fost operata acum zece ani de colecist
    am uitat sa spun ca am 54 ani
    la externare mi sa spus ca pot minca orce dar am evitat carnea de porc de 10 ani nu am consumat decit la craciun
    anul trecut am facut ecograf iar ficatul meu este gras total mi sa spus ca nu ma mai indrept niciodata si sa tin regim toata viata numai fierturi
    ce ma sfatuiti
    am intrat in panica
    adevarul ca ma si suara ficatul
    tin regim dar nu chiar asa strict

  15. Scopul acestui site fiind de a va face sa va obisnuiti sa cititi texte medicale singuri, nu de consult medical pe net, ca ajut sa faceti aceasta.
    Cititi aici despre ficatu lgras

  16. Buna ziua,

    Am facut un eco si a rezultat ficat steatzic fara leziuni, Tgp 62 limita la 40 , TGO 27 , limita la 40 iat GGT 82 limita la 5 iar diagnostic steato hepatica cronica activa. Nu prea beau…adica la o doua 3 zile….vroiam sa intreb daca regimul de mai sus poate fi tinut si in ficat gras sau este mai strict.
    Va multumesc!

    Cu stima,
    Ionut

  17. domnule doctor de vreo 9 luni de cand am fost la mare am inceput sa am dureei in partea dreapta sub coasta.am facut analize si au iesit bune.doar ficatul un pic marit si fierea a iesit strangulata.ziua ma tot tine asa ceva sub coasta,poate sa fie de la fiere?
    sau poate de la ficat?
    va rog mult sa-mi raspundeti ca intru in panica
    multumesc anticipat!!!

  18. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE NU AU RASPUNSUL DEJA EXISTENT PE SITE, VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
    Multumesc pentru intelegere

  19. Buna,va scriu ptr ca am si eu o problema ,acum 2 ani la analizele facute mi s-a descoperit antigen Hbs pozitiv.As dori sa va intreb ce analize trebuie sa fac ptr a vedea exact despre ce e vorba si daca e periculos acest virus,ptr ca am auzit o mie de pareri si nu stiu care e adevarul.Va multumesc

  20. am facut analize la un spital particular din iasi si mi sa descoperit ca am hepatopatie cronica cam cat de grav este si ce regim ar trebui sa tin

  21. buna ziua,am si eu o problema,in anul 2007 am fost depistata cu virus hepatic b.am fost la bucuresti la fundeni,am facut analize,viremie(201294,80 copii/ml)din decembrie 2009 fac tratament cu pegasys 2a,tin regim alimentar,ma odihnesc mult pt k sunt acasa in somaj.am uitat sa va spun k am 49 ani.intrebarea mea este:voi mai scapa de acest virus b?sotul meu face analize din 6 in 6 luni si el nu a luat hepatita de la mine(nu ne protejam).eu m-am simtit bine si inainte sa ma depisteze cu virus hepatic b si ma simnt f bine si acum cu aceste injectii.voi mai scapa de acest virus b?

  22. am de facut un an de zile injectii pegasys 2a.tin sa va spun k analizele tgp si tgo mi-au esit 80 de cand fac aceste injectii.

  23. Pentru Hepatopatie cronica i s-a recomandat de medic Farcovit si Liv dar fara regim alimentar, excluzand alcoolul. Se poate reface ficatul dintr-o perioada de 10 zile de tratament sau mai trebuie mers la consultatie?

  24. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat.
    Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice , nu vreau sa dau sfaturi pe net, datorita riscului de a gresi, prin necunoasterea aprofundata si directa a cazului respectiv. Deci, nu-mi solicitati va rog parerea pe net referitor la suferinta sau analizele dvs sau ale altora, pentru ca nu acesta este scopul acestui site.
    Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site la pagina la care postez intrebarea dvs..
    Multumesc pentru intelegere

  25. Multumesc domnule doctor pentru un site deosebit de informant si prietenos, am gasit aici o multime de detalii despre care nu stiam.
    Am 52 ani, recent nebautor de alcool dar inca fumator. Am fost diagnosticat cu HCV inca din anul 2004. Deabia anul acesta am reusit sa-mi intocmesc dosarul pt. CSMB.
    Rezultatul biopsiei zice cam asa:
    Fragmente biopsice de talie medie din tesut hepatic (lungime totala cca 8-9 mm) cu arhitectura lobulara conservata; se identifica 4 (patru) spatii porte usor-moderat largite, cu infiltrat inflamator limfocitar, cu hepatita de interfata usoara, fibroza portala cu septuri rare.
    Intralobular se observa relativ frecvente necroze focale.
    Coloratia Perls (pentru hemosiderina) este negativa.
    Concluzie: Hepatita cronica virala C cu activitate moderata (A2) si fibroza septala (F2) – scor METAVIR.

    Viremia = Ul/ml 1.735.048

    Alt = 85
    AST = 64
    TBIL = 1.20
    DBIL = 0.42
    HDLC = 31
    GGT = 218
    BILIRUBINA = 0.78
    LDL-C = 91.1

    Deasemeni diag. mai spune: Steatoza Hepatica gradul 1

    V-asi ruga o parere despre aceste analize, la ce viitor ma pot astepta netratat si cam ce sanse sunt in cazul aprobarii dosarului meu (am inteles ca acum se lucreaza la dosarele depuse in luna iulie 2009, deci poate dura 1 an si ceva aprobarea).

    A doua intrebare este referitor la dieta:
    * am citit ca regimul pt. hepatita C este fara prajeli, dar pe de alta parte se recomanda sa se manance paine prajita recomandabil sa fie si integrala. Prajitorul meu de facut paine prajita uneori lasa niste urme prajeala negre-maronii pe marginea feliilor, ce parere aveti? sunt acestea daunatoare pentru ficat?
    Dar despre UNT pe painea prajita ce parere aveti? (unele site-uri listeaza untul, laptele ca fiind alimente permisibile – in timp ce altele spun ca nu prea sunt indicate).

    Medicamentele pe care le iau acum: Lagosa, Essentiale Forte, Spirulina Forte, Liv52, vitamine E, C, selenium, magneziu, laptisor de matca (1 din fiecare, de 3 ori pe zi). Sunteti de parere ca e mult /putin?

    Multumesc anticipat.
    Cu stima,
    Marcel

  26. Va multumesc domnule Doctor pentru promtitudinea cu care ati raspuns.

    Acum incerc sa ma informez pt. a determina daca chiar este atat de importanta intreruperea fumatului – avand in vedere ca fumez tigari care au continutul cel mai redus de nicotina disponibile la noi pe piata, mai precis 10-15 tigari/zi x 0.2 mg.

    Va rog sa precizati daca, renuntarea la acest tip de fumat „lite” ar face o reala diferenta in vindecarea hepatitei C, sau discutia despre renuntarea la fumat este parte din teoria cu privire la introducerea substantelor toxice in organism? mentionez ca am greutatea normala si dieta consta in 75% sucuri naturale din legume si fructe asociate cu vitamina C 2-3000 mg /zi.

    Vindecare usoara si multa sanatate tuturor!

  27. Mie lucrurile mi se par foarte clare:
    1.FUMATUL NU ADUCE NICI UN BEBEFICIU SANATATII
    2. RENUNTAREA LA FUMAT ADUCE BENEFICII SANATATII
    3. MAI ARE ROST O DISCUTIE REFERITOR LA CANTITATEA DE NICOTINA DIN TIGARI?
    Despre o persoana care minte sau fura, are rost sa discuti cat minte sau fura, din moment ce fapta exista?

  28. domnule doctor am si eu o intrbare va rog din suflet sa/mi raspundeti.sotul meu a fost depistat cu hepatita cronica tip b ,tgp149,tgo138,antigen HBs -pozitiv,anticorpi anti-HBe-pozitiv,antigen HBe -negativ,antigenHBs cantitativ..7769,81 UI.ml pozitiv .virusul este activ?are nevoie de tratament cu interferon?si daca aceste valori sunt foarte ridicate?are sanse sa se vindece ?multumesc din suflet si astept raspunsul dumneavoastra.

  29. Domnule doctor i-mi pare rau dar nu vad raspunsul ,doar i-mi apare Raspuns postat,va rog ajutati/ma ,si eu si sotul meu suntem strsati ,nimeni nu ne zice nimic,mai avem si o fetita de16 ani care nu stim daca sa-i facem sau nu vaccinul contra hepatitei B .va rog sa-mi raspundeti.cu multa stima si respect,Cristina.

  30. Buna seara, ma scuzati am vazut mesajul, o ultima intrebare 30 366 675 copii ADN HVB/ml (7,48 log copii ADN HVB/ml),8 905 138 UI/ml (6,95 log UI/ml),.sensibilitatea metodei,51 copii ADN HVB/ml(1,71 log copii ADN HVB/ml) 15UI/ml(1,17 log UI/ml) ,care este parerea dumneavoastra ,este mare viremia,va rog spuneti-ne ceva ,medicul nostru este in concediu pana dupa sarbatori,va rog frumos vrem sa stim opinia dumneavoastra ….cu stima si respect.

  31. Va multumesc pentru raspuns,sunteti aparte de medic si o persoana excelenta si cu multa, rabdare fapt ce se deduce si din bunavointa dumneavoastra de a raspunde tuturor care se agata de un raspuns de la un medic extraordinar ce sunteti .Sunteti cunoscut in toata tara dar din lipsa de bani nu putem sa ne deplasam in Bucuresti pt a fi tratati de dumneavoastra si cred ca de aceea cat mai multa lume vrea sa auda macar un sfat de la un f.f.f.bun specialist ce sunteti.Sa va dea domnul sanatate.Va multumesc inca o data ,cu stima si respect,Cristina.

  32. Buna seara ,va rog sa ma scuzati ca va deranjez din nou dar dupa cate am citit pe acest site la nimeni nu am intalnit valori atat de mari la vitemie.Spuneti-mi va rog opinia dumneavoastra este avansata boala?si daca este cazul sa mergem mai departe urgent sau putem astepta pana medicul din zona noastra se intoarce din concediu? Sunt c-am speriata si nu stiu daca trebuie urgentat sau nu vizita la specialist. Va repet valorile si va rog din tot sufletul sa-mi dati parerea dumneavoastra,ce trebuie facut? ,o sa intre pe interferon? 30 366 675 copii ADN HVB/ml (7,48 log copii ADN HVB/ml),8 905 138 UI/ml (6,95 log UI/ml),.sensibilitatea metodei,51 copii ADN HVB/ml(1,71 log copii ADN HVB/ml) 15UI/ml(1,17 log UI/ml) , ….cu stima si respect.va multumesc.

  33. Domnule doctor eu doar vroiam sa stiu daca trebuie sa mergem urgent la un alt medic deoarece al nostru este in concediu ,sau putem astepta pana in ianuarie pana cand dumnealui se intoarce ,atata tot .va multumesc.

  34. Mai am o intrbare ,cum a/ti interpreta aceste analize ,precizez sunt ale fiicei mele de 16 ani ,urmand ca pe 19 sa fie vaccinata contra acestui nenorocit virus b al carui purtator e tatal.. anticorpi antiHBs….0 mUI/ml,interpretare/subiect imunizat la titru>10mUI/ml ,antigen HBs….negativ ,anticorpi HBc ….negativ,ce inseamna toate aceste analize ?va multumesc si astept un raspuns.

  35. a m fost sa donez singe si in urma analizelor am fost depistat ca am in singe virusul hepatic b negativ ce mi se poate intimpla va multumesc

  36. buna seara!! sunt purtator hepatitei c, am 49 ani, inca nu am inceputut tratamentul corespunzator, de ceva timp am dureri in partea dreapta ce corespund in spate balonari, gaze, dureri ce corespunde in spate, de ceva timp iau ,omeprazol,medicamente de digestie, in de 7 zile iau augumentin de 1 g dar sintomele sunt la fel.sunt in spania, nu muncesc nu deport efort fizic. va rog sa imi rapsundeti cat de repede puteti..cu respect mihai.

  37. buna ziua.baietelul meu are 5 ani.am facut analize pentru linistea mea si a iesit TGP 69,MCV 79,1 HEMOGLOBINA 13,6.restul au iesit in valori normale.sunt foarte ingrijorata de acest TGPmarit.va rog ajutati-ma.

  38. sotul meu are hepatita B de 10 ani nu a mai facut nici o investigatie pana acum si nu stiu unde sa merg cu el nu are nici carte de munca in cazul internari.asi vrea sa stiu unde as pute sa mreg.MULTUMESC

  39. Buna ziua!
    Va rog din suflet sa-mi recomandati un regim sau o solutie pentru scaderea valorii transaminazelor. Trebuie sa ma incadrez in limitele normale intr-un timp cat mai scurt in vederea angajarii. Va multumesc anticipat!

  40. Buna ziua! Va rog din suflet sa-mi recomandati un regim sau o solutie pentru scaderea valorii transaminazelor. Trebuie sa ma incadrez in limitele normale intr-un timp cat mai scurt in vederea angajarii. Va multumesc anticipat!

  41. Buna seara! in urma cu o luna tatal meu a fost diagnosticat cu hepatopatie cronica si insuficienta venoasa,precizez ca fratele si tatal sau au decedat tot in urma unor boli de ficat descoperite tarziu si netratate la timp,respectiv ciroza cronica,poate fi ereditar?eu am aceiasi grupa sangvina ca si tatal meu este posibil sa mostenesc un virus hepatic?multumesc anticipat

  42. Buna ziua…acum 3 ani am descoperit ca am virusul hepatic B.Am fost la Institutul Matei Bals si mi;au spus ca sunt purtator snatos de virus.Am refacut acum 6 luni,testul pt a vedea evolutia bolii si rezultatele sunt :Tgo=33,Tgp=50 IU/L,iar viremia care am facut-o acum 1 luna este de 440698 UI/ml. Zilele trecute am fost la un control la Craiova(gastroenterolog) si mi s-a spus ca ar fii cazul sa incep tratamentul cu inteferon..este cazul sa iincep tratamentul? Nu am facut testul pentru virusul D.Va multumesc

  43. Buna ziua. In ciroza hepatica se poate consuma bere fara alcool. Si daca am consumat mi s-a agravat boala? Va multumesc anticipat de raspuns.

  44. buna ziua.
    am hepatita b, din 2004. am tinut regim alimentar si luam lagossa.
    in urma cu 1 luna am fc analizele: si mi-au iesti tgo si tgp vaori normale, plt 93.000.
    am fc si viremia si mi a iestit k ma si virusul d. este necesar sa fac trament cu interferon.
    inca o intrebare: nodulii de regenerare se pot trata. am pe ficat si acesti noduli.

  45. Am virus hepatic B. Am facut un fibromax si mi-a iesit :scor Fibrotest 0,31 adica F1-F2.La Actitest A0-A1, Steatotest S0, Nashtest N0 si AshtestH0.
    Tgo 24, Tgp 40, Bilirubina totala 0,88mg/100l, haptoglobina 0,94, Gama 32u/l, Alfa2- 1,89g/l, A1-1,89g/l.
    Trebuie sa fac vreun tratament?

  46. buna ziua domn doctor am fost de curand la medic si in urma unui eco mi-a zis ca am ficatul poluat…eu am si h.pilory.va rog sa ma ajutati sami spuneti ce inseamna ficatul poluat

  47. Buna ziua,

    Va rog sa-mi spuneti si mie ce pot avea cu urmat simptome…. probabil sunt mai multe afectiuni:(
    Dureri, intepaturi si arsuri abdominale
    Balonare, dimineata de multe ori ma trezesc umflata.
    Simt cum se misca ceva in burta, probabil gaze…nu stiu
    Intepaturi si dureri de cap, si mai rar in urechi

    Se intampla sa mai am respiratia grea si cu intreruperi.si
    rar ca o apasare in piept sau stari ca o emotie puternica..

    Iar intepaturi si dureri in zona ovarelor si a rinichilor.

    Stare generala proasta..foarte obosita, stresata, insomnii..

    Stiu ca ar tb sa consult un medic, dar nu am asigurare si m ar costa enorm sa mi fac toate analizele necesare
    Multumesc si astept rasp dvs

  48. Am uitat sa specific ca la varsta de 7ani am facut o forma de hepatita.
    Acum 10ani am avut un tratament si regim pt gastrita, dar nu mai stiu ce continea. ..
    Frica mea este sa nu am hepatita, ciroza sau ulcer..

  49. Am hepatita C, genotipul 1b.La fibroscan mi-a iesit fibroza de gradul 0/gradul 1. Mi sa spus ca unicul tratament de care pot beneficia in situatia respectiva fiind Interferonul. Din pacate acest genotip de hepatita C nu prea raspunde la tratament. Exista vreo sansa sa primesc unul din noile tratamente care au iesit acum pe piata ? multumesc anticipat.

  50. Buna,acum 6ani mi am făcut analizele pentru angajare ca șofer profesionist si am descoperit valorile transaminazelor mărite dublu,atunci am făcut testele pt hepatite ai au ieșit negative,la ecograf a ieșit ficatul mărit.dupa 3 saptamâni de regim transaminazele au revenit la limita normala,,ca șofer analizele le am făcut an de an,ele ieșind la limita normala doar colesterolul puțin mărit,anul acesta cand am făcut analizele mi a ieșit gama gt dublu,înainte cu doua zilesa fac analizele am consumat alcool vreo 5-6 beri transaminazele nu erau in buletinul de analize.cateodata simt presiune in partea dreapta sub coaste,pofta de mancare am alte probleme nu am.va rog dacă m-a puteți sfătui ce sa fac,trebuie sa urmez un tratament?va multumesc!

  51. buna seara,am facut analizele anuale si au iesit bune,cu exceptia GOT=78,6 si GPT=46.Puteti sa imi spuneti ceva despre asta?
    multumesc

  52. Sunt in spital in Italia si tocmai am fost diagnosticata cu colangita cronica sclerozată . Specific ca si mama mea a avut ceva asemanator, ma refer la evoluția bolii, pentru ca ei nu i sa pus acest diagnostic. Ea a facut ciroza si in trei ani a murit, la 48 de ani. Eu am 47 si sunt foarte speriata de perspective!!!! Spuneți-mi va rog care sunt opțiunile pentru ca nu prea ma inteleg cu medicii de aici. Am deja fibroza a cailor hapatice.

  53. Buna ziua! Am 19 ani, si am avut hepatita virala acum 2 luni. Mi s-a spus sa tin regim alimentar 6 luni si sa nu fac efort, de altfel am si primit scutire de la orele de educatie fizica. Nu sunt o persoana activa de fel, dar incep sa ma ingras, in special in zona abdominala si as vrea sa incep sa fac sport. La ce riscuri m-as supune? De asemenea, as vrea sa stiu daca este grav sa consum din alimentele la care am restrictie, in cantitati mici. De ex : o bomboana de ciocolata o data la cateva zile. Intrebarile sunt puerile, dar nu cunosc boala si nu vreau sa o fac din nou. Mi s-a spus ca aceasta revine daca nu respect regimul. Nu stiu daca e adevarat. Transaminazele le-am avut in jur de 3000 la internare, iar la sfarsitul lunii decembrie in jurul valorilor de 60 si 90 (nu mai stiu cu exactitate si nu am rezultatele la indemana).
    Multumesc anticipat!

  54. Riscurile PERSONALE ale unui pacient le poate aprecia corect medicul PERSONAL, care stie datele problemelor lui de sanatate si a starii generale a organismului.
    Evolutia TEORETICA a unei hepatita acute virale(in cazul dvs nici macar nu stiu cu ce virus a fost, care sunt datele viremiei ,etc) variaza intre vindecare completa, evolutie fulminanta mortala, cronicizare, ciroza hepatica sau cancer de ficat.
    Dar, in functie de situatia dvs medicala concreta, medicul curant va poate spune care este situatia dvs, si este normal sa stiti care este aceasta situatie si ce va urma
    Cu stima

  55. Bună seara. As dori si eu sa stiu de ce in bolile de ficat se recomanda evitarea cepei, usturoiului, piperului si a altor condimente. Va mulțumesc anticipat!

  56. Buna seara . Sotul meu a făcut analize și i s-a spus ca are ficatul mărit și fierea puturoasa. I-a dat esențiale și un ceai hepatic. E deajuns? Pe lângă astea, pe el îl doare capul foarte tare și nu pot sa înțeleg ce are ,nici pastila de durere nu își face efectul .

  57. Buna ziua ! Am 44 de ani ,am facut analizele si am primit diagnostic steatoza hepatica si gastrita cronica, colesterol seric total 204 mg,hemoglobina 25.5pg si vsh 15 mm. De 5 ani am colicistul scos . Am dureri in partea dreapta sus care raspunde in spate . As dori un regim daca se poate ,. Mentionez nu beau nu fumez in schimb „dulciuri nu prea pot sa ma abtin ” Multumesc frumos !

  58. buna ziua,Am59anisi am un fel de tremur la stomac,am efectuat endoscopie si mi s-a prescris Emanera40 mg si metoclopramid10mg . deoarece la stari de stres tot apare acest tremur ce-mi recomandati.Daca numai am alte simtome mai trebuie sa i-au tratamentul? multumesc!

  59. Buna ziua ,D-le Doctor!
    in luna august 2015 am facut un set de analize ,unde s-a gasit un colesterol seric total de 335.50.Aveam TGO-19.87,TGP 33.85.,bilirubina negativ Avand si tensiunea mare(17) mi s-au dat medicamente pt scaderea acesteia.
    Toate bune si frumoase,tensiunea sub control(12-13)colesterol in decembrie 2015 162.08…TGO-32, 46,TGP-52.83.
    In luna septembrie anul acesta am refacut analizele.Colesterol seric total 184.87 TGO-69.3,TGP 82.52…
    Trebuie sa precizez ca am luat statine(Atoris) contra colesterol si Lipantil Si ,desigur,tratamentul pentru tensiune.
    Am facut si o ecografie unde singura problema gasita a fost ficatul : (contur regulat,margine inferioara usor rotunjita.Dimensiuni lob drept prerenal:140 mm,lob stang :AP:77 mm, lob caudat:16.mm,cranio-caudal:50 mm.Ecostructura : omogena hiperecogena,cu schita de atenuare posterioara,fara leziuni focalizate decelabile ecografic.Retea vasculara normala,cai biliare interhepatice nedilatate.Aorta la bifurcatie pulsatila 16 mm.)
    Acum..medicul care mi-a facut eco,mi-a zis ca nu sunt alte probleme dect cu ficatul „grasos”(cum s-a pronuntat dansa.
    Intrebare(si imi cer scuze ca am facut asa un mare ocol pana la intrebare) : in afara de mancare mai nesanatoasa credeti ca si statinele +lipantilul imi pot afecta ficatul in sensul de a ridica valorile asa de mult?Va intreb d-le doctor ,pt ca medicul meu de familie imi zice ca nu necesita tratament aceste valori si ca nu sunt asa de mari incat sa trebuiasca sa fac alte investigatii…deci am un dialog cu un surd in acest caz. De aceea am indraznit sa va cer dvs.parerea.Imi pare rau daca v-am plictisit sau daca cumva era raspunsul pe site,dar eu nu l-am gasit.
    Va multumesc anticipat
    Capraru Angela
    P.S.:specific ca am 52 de ani, am intrat la menopauza si am si vreo 10 kg in plus fata de normal(„dobandite”de cand am intrat la menopauza).

  60. D-le doctor, va cunosc din 2005 pt. ca sunt pacienta la etajul 5 a unui alt doctor, chiar mi-ati facut o endoscopie la un moment dat, dar abia de curand v-am descoperit pe net.Sunt impresionata de tot ce citesc, oricum mi-ati dat de gandit de mult timp cand va vedeam alergand continuu pe holuri dintr-un cabinet in altul, in sens pozitiv.Cu multa placere as dori sa devin pacienta dvs., dar as dori sa vin in spital nu in privat, nu stiu daca aveti si paturi in spital, adica, daca va internati pacientii pentru investigatii, pentru ca sunt din provincie si cum se poate face o programare, telefonic sau sa vin personal acolo pentru programare.Am observat cat de ocupat sunteti acolo la spital.Toata admiratia fata de ce faceti si in spital si pe net. si probabil in privat.Eu dupa 12 ani acolo la Fundeni, in ultimii 2,3 ani, am fost foarte dezamagita de medicul meu curant pe care nu-l mai intereseaza decat anumite lucruri de la un pacient.V-as fi foarte recunascatore daca mi-ati raspunde scurt , daca internati pacientii si cum sa ma programez?
    Va multumesc anticipat si va doresc sarbatori fericite si mult succes in activitatea dvs.

  61. Buna ziua, daca fac programare la dvs pentru un consult (hepatita b+d ) am posibilitatea de a face și investigații (analize, fibroscan sau fibromax) ? Mulțumesc !

  62. Buna ziua .o intrebare a tot nu găsesc car răsunau.m vrut hepatita b cuta iar doctorul in urma analizelor mi-a spus că am eliminat virusul .ce înseamnă.?? Mai pt face hepb

  63. Îmi puteți spune daca sfecla roșie chiar își face treabă sau este doar mit?îmi mai puteți spune unde pot găsi ceva articol despre ce înseamnă că am eliminat virusul b.si ce presupune în modul meu de viață mai departe .adică tot regim sau mai pot scăpa un pic.multumesc!

  64. Buna ziua.va mai deranjez cu o problema .din analizele pe care le scriu ce înțelegeți.ca m-am vindecat? Tgo-18.tgp-26.bili directa 0.37.si6.36.bili.totala.-1.03si 18.64. ggt.-15.ac anti hbs 510 și Ag hbs <0.001 mulțumesc

  65. Ce analize trebuie făcute pt a vedea daca m-am vindecat? Sau ce înseamnă vindecat .repercusiunile virusului asupra ficatului?

  66. Buna ziua. Am steatoza hepatica non-alcoolica. Mi s-a dat hepatoprotect forte pentru 3luni. Imi puteti spune ce nu ar trebui sa mananc?
    Multumesc

  67. Buna ziua,
    Burta de vita este recomandata in acest regim care menaqjeaza ficatul?
    Dar carnea de porc slaba facuta pe gratar?
    Va multumesc, Emilia

  68. Buna ziua .imi puteti spune in mare ce se intampla .am avut hepatita b am eliminat virusu si am facut anticorpi 1000 iar la 6 luni miau scazut la 875 iar fierul de la 108 la 66 tgp de la 25 la 37

  69. Buna ziua…am 30 de ani sex m și recent mi-am făcut analizele la sânge TGP având o valoare de 258.2 valori normale intre 0 și 41 u/l respectiv 0-37 u/l as vrea sa știu dacă cu aceste valori sunt dispus sau nu la hepatita….am fost trimis sa fac niste investigații și m-au programat peste 2 luni neavând locuri….ce ar trebui sa iau….și ce să fac….menționez că și trigliceridele sunt mari mai precis 232.9 și valoarea normala este 0 – 150 mg/el.astept un răspuns din partea dvs. Va mulțumesc.

  70. mama a avut hepatita (nu stiu de care) si a murit de ceroza hepatica lichidă, genetic se poate transmite?

  71. Buna seara.am facut de curand analize ale sangelui totul e perfect mai putin ggt care a iesit marit.val 48…am citit pe net ca ar fi din cauza consumului de alcool..sunt femeie am 47 de ani fac sport…sala fitness de vreo 10 ani…sa fie si din cauza unor suplimente de sala pe care le am folosit

  72. Buna ziua dmn dct am.si eu hepatită b de peste 10 ani până acum.nici un regim nici un tratament doar am făcut cate un control pe an însemnând câteva analize si ecografie care mi-au iesit bn totusi as vrea sa fac toate analize necesare pt a afla cu exactitate in ce stare se afla ficatul si eventual un regim si tratament daca e nevoie dar.mar interesa cat ma costa toate analizele cu ecografie inclusiv si analiza de viremie va multumesc

  73. In functie de starea fiecarui bolnav, pot fi necesare mai multe sau mai putine analize, si pretul difera evident.
    Pot fi necesare doar AST ALT Bilirubina, AcVHD,AgHBe si viremie, eventual se poate adauga Fibromax.
    Preturile le gasiti pe net.In mod normal, pentru a scadea costurile, este mai bine da facut intai consultul, apoi analizele recomandate la consult – eu de exemplu interpretez analizele recomandate gratuir, deci nu pierdeti nimic daca faceti mai intai consultul
    Cu stima

  74. Buna ziua,
    (Am incercat sa parcurg cat mai mult din site inainte sa adresez intrebarea, ma scuzati daca ati raspuns si mi-a scapat)
    Am trecut printr-o operatie de colecistectomie in urma cu 2 ani si mi-am pastrat regimul alimentar de dinainte de operatie: in mare vegetarian, cu limitarea grasimilor, invatand ce imi face bine si ce nu.
    Dupa unele mese normale pentru multi, aparent prea bogate in grasimi pentru mine, am parte de dureri de stomac, greata, balonari, diaree, care pot dura o zi intreaga. Mai invat asa ce pot manca si ce nu. Cand se intampla sa imi fie rau o zi intreaga de la o masa nefericita, ce tip de medicamente pot lua? La nevoie, iau enzime digestive, dar nu sunt de ajuns. Medicamentele clasice pentru bila lenesa ma gandesc ca nu ajuta daca a fost eliminat obiectul muncii 🙂 Antispastice poate?
    Inteleg daca nu puteti mentiona nume de medicamente, m-ar ajuta daca puteti. De asemenea nu caut pretexte sa mananc masa intreaga cu tot cu furculite de Paste, dar mi-ar placea sa stiu ca daca „mi-a picat greu” o masa, am un medicament sa ma ajute sa nu ma chinui toata ziua.
    Multumesc frumos pentru informatiile de pe site – am invatat multe. Va doresc sarbatori linistite.

  75. Buna ziua , am un băiețel de aproape 10 ani ,si are valorile marite la ficat , medicii nu găsesc cauza ,ce ar putea fi? Sunt foarte îngrijorată si nu,mi pot găsi liniștea, deasemenea as dori ce alimente are voie sa mănânce și care nu, mulțumesc mult.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: