Dr Ditoiu, absolvent cu media generala 10, sef de promotie pe tara, 30 de ani de experienta la spitalul Fundeni

Despre mine

Permiteti-mi va rog sa ma prezint (sau, cum mi-a spus o onorabila doamna, sa ma laud putin)Medic gastroenterolog Bucuresti

M-am nascut in satul Luptatori comuna Tariceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954.

Tata era oltean din satul Vaideei jud Olt (chiar asa se numea, acum se numeste Spataru..), initial jandarm in garda Palatului Peles, apoi … taran  rectionar (doar fusese in slujba regelui Mihai I).

Mama era basarabeanca din satul Ivanestii Vechi de langa Cetatea Alba (actalmente in Ucraina), refugiata in Romania odata cu retragerea autoritatilor romane din Basarabia. Astfel ca eu sunt de … rasa europeana.

Am urmat scoli de tara pana la facultate.

Am facut scoala generala in satul Luptatori,  cu majoritatea profesorilor suplinitori

Am facut liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras) – cu majoritatea profesorilor navetisti in Bucuresti, apoi am facut armata in Craiova.

Inainte de facultate am urmat scoala sanitara Fundeni, sectia laborator, pentru a putea eventual munci ca asistent medical in timpul facultatii (tata era pensionar de invaliditate din cauza unei impuscaturi, cu un picior scurtat si anchilozat, dar lucra la CAP).

In 1976 am inceput Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi,  pe care am absolvit-o in anul 1982 primul pe tara din 2500 de absolventi, sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) Diploma absolvire 1,   Foaie matricola 2.. Nu am fost nevoie sa lucrez ca asistent in timpul deoarece am fost bursier, iar cativa ani datorita mediei am avut si bursa de merit, deci doua burse.

In facultate am stat mai mult in biblioteci si spitale timp de sase ani, cam toata lumea invata, iar concurenta a fost foarte mare, (majoritatea studentilor la medicina invata din greu sa ia admiterea, si apoi continua sa invete si in  facultate.)

Dupa facultate , pentru a obtine specialitatea dorita si a lucra in cel mai mare spital din tara, au urmat examenele si concursurile.

In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura, pe care am facut-o in perioada 1982 -1985 la spitalele Cantacuzino, Colentina, cu alte sase examene de stagiatura luate cu nota zece (medicina interna cu prof Suteanu la spitalul Cantacuzino, chirurgie cu profesorul Ion Juvara tot acolo, ginecologie cu prof Ciortoloman, la sp 23 august- Sf Pantelimon, boli infectioase cu prof Marin Voiculescu la Colentina – Bals, pediatrie cu prof Valeriu Popescu la spitalul Gomoiu si dispensar- dr Matei).

Dupa stagiatura, au fost suspendate cativa ani concursurile de intrare in rezidentiat, asa ca … am plecat medic la tara, in dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi..

Dupa 3 ani s-au scos la concurs pe ici pe colo cateva posturi pentru cei cu pile, dar inscrierea era libera si concursul era…concurs, au fost in general peste o suta de candidati disperati pe un loc.

Asa ca in  anii urmatori am luat toate concursurile la care am participat

  • In 1987 am luat prin concurs un post de medic cercetator la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice (400 de candidati pe doua locuri), dar nu imi convenea postul (era de medic de medicina generala care promova medicamente….), asa ca l-am considerat un concurs de antrenament. Am renuntat la post si am revenit inca un an la tara
  • In 1988 am luat urmatorul concurs de intrare in rezidentiat cu post in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (200 de candidati pe 4 locuri). Nici aici nu mi-a placut (in general trebuia sa ma ocup cu verificarea legalitatii pensionatilor medical, bolnavii nu aveau nici un interes sa se trateze si sa se faca bine, ci mai ales sa ramana pensionari)
  • De aceea tot in 1988 am dat si luat urmatorul concurs de intrare in rezidentiat cu post specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (o suta de candidati pe doua locuri). Aici era bine,daca ar fi ramas  as fi avut in grija loturi nationale sportive, deplasari in strainatate cu diurna in valuta, viata usoara si frumoasa. Insa bolnavii erau … sanatosi, in general sportivi de performanta sau fosti sportivi. Nu era intentia mea sa am o viata comoda, nu de aceea facusem facultatea de medicina, dar prin acest concurs am intrat in specialitatea de medicina interna si in Bucuresti (lucru dificil in acele vremuri, eu nici nu aveam buletin de Bucuresti, fapt care reprezenta un mare minus)..
  • In perioada 1988 – 1991  mi-am perfectionat pregatirea medicala fiind medic rezident medicina interna la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti si cca o luna la Institutul National de Medicina Sportiva . 
  • In 1991 s-a ivit ocazia pe care o asteptam, si am dat urmatorul concurs de intrare in invatamentul medical universitar ca asistent universitar  in Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, spitalul clinic Fundeni (5 candidati pe doua locuri, lejer). Am luat si acest concurs si am intrat astfel in invatamantul medical universitar dar si in Spitalul Fundeni, deci cam ce imi doream de la intrarea in facultate.
  • In 2001 am dat si luat alt concurs,  de sef de lucrari la acceasi universitate (tot lejer, 3 candidati pe un loc)

Cam 30 de ani, in perioada 1990-2019 am lucrat la spitalul Fundeni cel mai mare spital din tara, si in invatamantul universitar,  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina –  cea mai mare facultate de medicina din Romania, clinica medicala fiind condusa de profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acele timpuri.

Mai multi ani, 1992 – 1995 si 1997-1998 concomitent cu cursurile pentru studenti,ingrijirea bolnavilor din clinica si diferite stagii de perfectionare in tara si strainatate, , am fost si medicul personalului din Institutul clinic Fundeni (cca 1400 de persoane,medici, asistente infirmiere, etc), fara salariu.

In aceasta perioada am izbutit sa scot si sa coordonez editarea primei reviste romanesti de boli de ficat „Revista Romana de Hepatologie”, din comitetul stiintific facand parte profesorii universitari Lucian Buligescu, Irinel Popescu, Mihnea Ionescu, Ileana Rebedea, Dan Olteanu , Mihai Voiculescu si Coman Tanasescu din Bucuresti,Vasile Andreica de la Cluj, Serban Bancu din Tg Mures, Manuela Neuman din Toronto Canada, Cristina Cijevschi Prelipcean din Iasi, Florea Voinea din Constanta, Tudorel Ciurea din Craiova, Ioan Sporea din Timisoara Augustin Lenghel din Oradea, iar din secretariat alti specialisti reputati , unii sunt acum profesori universitari, Adrian Saftoiu din Craiova, Dumitru Eugen din Constanta, Liviu Macovei si Otilia Motoi din Bucuresti, Chiristian Banciu din Timisoara.

In 1993 am facut specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu,cel mai bun medic gastroenterolog din Romania in acele timpuri , apoi supraspecializari in Romania, Olanda (1993) Franta, etc .

In peste 40 de ani de practica medicala si 29 de ani de practica didactica am efectuat cca

  •   200. 000 de consultatii medicale
  •   65.000 endoscopii digestive superioare
  •   20.000 de colonoscopii
  •   peste 1000 de biopsii hepatice
  • peste 200 de lucrari stintifice publicate sau comunicate la diferite manifestari stiintifice medicale in Romania sau strainatate.

Din iunie 2019 am renuntat la Spitalul Fundeni si Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”. Era  foarte multa munca neprogramata, scriam pe calculator 80% din timp, multe lipsuri, urgente fara numar.

Nu era medicina pe care voiam sa o practic, cu lipsa de organizare si bolnavi nemultumiti de asteptarea cu orele sa ii vada cineva in mare viteza.

Asa ca in iunie 2019 am decis sa lucrez numai in sistemul privat de sanatate (lucram din 2010 si in diferite cabinete private 1 -2 zile pe saptamana), deschizandu-mi un cabinet de consultatii de gastroenterologie si hepatologie, care acum este in Bucuresti in sediul central al Clincii Sante.

Experienta dintr-un spital de stat ca Fundeni  unde se interneaza anual zeci de mii de cazuri , de la cele mai simple pana la boli rare mi-a fost si imi  este  foarte utila,  imi foloseste enorm in activitatea medicala din cabinetul privat.

Cv profesional in extenso

DE CE AM POSTAT ACEST CV?

Imi dau seama ca cele de mai sus seamana cu o lauda, dar insiruirea de fapte este  atestata prin documente.

Am postat acest cv pentru a arata ca daca muncesti serios si cu un scop bine stabilit faci ce ti-ai propus in viata, te specializezi cum vrei si apoi  practici  meseria unde vrei, cu conditia sa nu te descurajezi de esecurile de etapa, si sa te straduiesti suficient de mult.

Notele de la scoala masoara modul in care ai invatat, si iti arata unde te situezi in ierarhia scolara, ca sa si stii ce pretentii poti sa ai de la tine in scoala si pe viitor la concursuri, stii daca te inscrii la concurs cu sanse  sau doar ca sa participi.Mie notele din facultate nu mi-au adus nici un beneficiu direct nici la repartitie nici ulterior , pregatirea din facultate insa pentru examene mi-a permis sa iau toate concursurile la care am participat. Nimeni nu m-a intrebat niciodata cu ce medie am terminat facultatea, nici nu s-a uitat pe hartii, iar unul dintre cirectorii Spitalului Fundeni a aflat ca am fost sef de promotie abia dupa ce am plecat de acolo

Desi am terminat facultatea primul pe tara,  am plecat … la tara, intr-o perioada in care repartitia dupa facultate se facea pe baza mediilor, deci media ar fi trebuit sa imi dea legal orice post direct in invatamant sau cercetare. Acest  lucru  chiar s-a intamplat cu peste 300 de colegi de promotia mea, care au ramas in invatamant sau cercetare fara concurs, pe baza mediei, desi toti erau in clasament sub mine.

Repartitia direct in invatamant la terminarea facultatii presupunea insa sa ai si activitate politica– iar eu nu aveam activitate politica- si sa ai „origine sanatoasa”,iar eu  prin antecedentele parintilor eram considerat … nesanatos (fiu de jandarm regalist, si basarabeanca, deci cetatean…. strain).

De altfel nu am acceptat acest lucru si am facut numeroase demersuri la Ministerul Sanatatii de atunci  si „conducerea superioara de partid” ( am fost in audienta si la Elena Ceausescu, care era atunci presedintele Consiliului National pentru Stiinta si Tehnologie, cel mai inalt for stiintifici din Romania.

Am intrebat care sunt motivele pentru care nu am ramas in invatamant sau cercetare pe baza mediei de absolvire mi s-a raspuns ca nu pot ramane in invatamant sau cercetare doar „pe motiv ca la absolvirea facultatii ati avut media zece”.

Puteam in schimb sa particip la concursuri pentru a avea un post „daca voi intruni conditiile „.Ciudat este ca se spunea ca Ministerul Sanatatii poate organiza concursuri in invatamant sau cercetare, in conditiile in care selectia pentru repartitia in invatament sau cercetare la absolvirea facultatii nu o facea Ministerul Sanatatii ci alte ministere. Eu credeam ca Ministerul Invatamentului se ocupa de …invatamant si  Consiliul national pentru Stiinta si Tehnologie se ocupa de cercetarea stiintifica.

Iar concursuri nu s-a tinut cativa ani, adica in perioada 1984-1988.

Activitatea medicala pe net

Prin anul 2008 am colaborat la infiintarea unui site medical important, si mi-am dat seama de lipsa de siteuri medicale realizate efectiv de medici (siteurile medicale au articole traduse de obicei de personal ne-medical). Bolnavii imi cereau in spital tot felul de informatii medicale, sfaturi, recomandari, iar eu nu aveam timp nici sa imi fac meseria ordonat, dar sa mai si vorbesc. Majoritatea medicilor de la stat sunt in acesta situatie, interneaza bolnavul, ii pun diagnosticul si la externare ii pun niste hartii in mana si.. gata. Este drept ca in mod normal, medicul de familie ar trebui sa lamureasca si urmareasca bolnavul, dar la aglomeratia lor…. nu prea au cum

De aceea am facut mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro

Se vede ca nu sunt siteuri realizate de un informatician ci de un medic, pot fi mult imbunatatite, lucru care il vad usor cei initiati in informatica, iar fiul meu care este informatician tot insista sa le fac …. ca celelalte siteuri medicale. Si in aceasta privinta sunt destul de incapatanat, cred ca un blog il face autorul cum il duce capul, este o experienta de amator care reflecta si personalitatea celui care il realizeaza..Desi sunt mii de ore de munca neplatita de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent), satisfactia de a ajuta oamenii este mare.Dupa cum se vede in graficul alaturat sunt milioane de persoane care folosesc aceste informatii medicale.

Deoarece de pe siteurile medicale am inceput sa am numeroase solicitari pentru o a doua opinie medicala, de cca 10 ani imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania (cred ca experienta  medicala serioasa se  capata in sistemul de stat) lucrand in sistemul privat de sanatate.

Unde lucrez acum?

Acum ofer  consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti str Magura Vulturului nr 87.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital.

Unii dintre ei nu au mai fost la medic pentru problema lor actuala de sanatate, dar altii vor o a doua opinie medicala, sunt si unii care vin fiind nemultumiti  de perioadele lungi de asteptare si lipsa de timp a medicilor din spitale. Ei nu prea stiu care este starea lor de sanatate desi au fost in spitale, datorita aglomerarii extreme de aici medicii nu au avut timp sa discute cu ei, sa le spuna ce au, cat de grav este, ce sa faca mai departe, cand sa intrerupa tratamentul, ce controale sa faca ,etc, (acest lucru este obisnuit in spitalele de stat, stiu bine acest lucru din experienta de 30 de ani de spital Fundeni)

Unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte ii pot urmari in tgimp si ajusta indicatiile medicale in functie de necesitati

Am multi pacienti la cabinet dupa cca 4 decenii de activitate medicala , pe unii ii stiu de mult timp, altii vin cu rudele, sau isi trimit prietenii cu probleme de sanatate, de aceea programarile sunt la 5-10 zile de la solicitare. Cat timp am lucrat la spitalul Fundeni, era destul de greu pentru cineva sa ajunga la mine la consult datorita aglomerarii si accesului dificil la spital (acum ar fi fost practic imposibil). Acum accesul este relativ facil, liber.

Pentru aceste persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se poate face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

Cu respect

Dr Ditoiu Alecse Valerian

220 de comentarii la „Despre mine

  1. problema mea a inceput acum 2 ani cu dureri in partea dreapta .am pus totul pe seama ficatului dar in urma cu 6 luni ,s-a stabilit ca este vorba de litiaza biliara eu nu ma pricep la termenii medicali dar am inteles ca fierea mea e plina cu pietre (nu stiu de marimea lor )am fost indrumata spre operatie pe care o tot o amaaaaaan dar durerile vad ca ma imping din spate .mentinez ca am avut3 crize biliare ,in rest dureri specifice in paretea dreapta .regim incerc sa-l tin daca sar calul e de rau .sunt constienta ca nu o sa scap fara operatie dar vreau sa stiu cati la 100 din pacientii operati se simt foarte rau dupa operatie

  2. Buna ziua domnule doctor. Tatal meu in varsta de 57 de ani, in urma cu 3 saptamani a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu virus B decompensat vascular si parenchimatos. Dupa endoscopie i s-au descoperit si varice esofagiene putin proeminente.Ficatul este in ultima faza, asa n-i s-a spus, dar ca ”va mai trai ani buni”.Va rog frumos daca aveti bunavointa sa ma faceti si pe mine sa inteleg.Cum poate tata sa mai traiasca ani buni cu ficatul in ultima faza?Am uitat sa precizez ca lichidul ascitic l-a eliminat, dar face in continuare tratament cu spironolactona si furosemid. Credeti ca este cazul pentru un transplant hepatic?Astept raspunsul dumneavoastra! Multumesc! O zi buna!

  3. Nu stiu ce intelege doctorul dvs prin „ultima faza de ciroza” , cred ca ar fi trebui sa il intrebati pe el.
    Ciroza in sine reprezinta ultima faza a unei boli de ficat, dar pe de alta parte cu ciroza se poate trai inca multi ani.
    In privinta transplantului, se poate stabili indicatia doar in urma unei evaluari de catre un medic care poate examina direct pacientul, nu pe net. Sunt foarte multi factori de luat in seama.

  4. Buna ziua! tata meu are 72 de ani si a fost internat in spital acu o luna in urma si a fost gasit cu pitre la rinichi si cu 2 pitre la ficat de peste 2 cm ,dupa o investigare ecografica.Mentionez ca are diabet zaharat de tip II si face insulina si as dori sa va rog a-mi zice daca aveti un tratament in urma caruia sa scape de pietre la ficat .Va multumesc .

  5. Desi exista tratamente de dizolvare a pietrelor, deoarece dupa dizolvare persista aceleasi conditii care au dus la formarea pietrelor, ele se formeaza din nou.
    De aceea nu prea se folosesc astfel de tratamente, care de obicei dureaza luini de zile

  6. Dupa cum am scris de cateva sute de ori ACEST SITE NU ESTE PENTRU CONSULTATII, DIAGNOSTIC, EVALUAREA SITUATIEI PACIENTILOR SAU TRATAMENT PE NET, ci doar ofera GRATIS INFORMATII DESPRE BOLI, si posibilitatea programarii pentru consult real a celor doritori.
    Adresati-va medicului dvs gastroenterolog sau daca nu aveti unul va puteti programa la noi aici .

  7. Am Gresit mai sus in loc de fiere am scris ficat [imi cer scuze ,am fost bucuros ca am gasit unde las un mesaj] ,ROG a-mi zice daca aveti un tratament pentru a elimina pitrele de la fiere , au marimea de peste 2 cm si cum pot intra in posesia acestui tratament .Va multumesc .si astept un raspuns de la dumneavoastra .

  8. BUNA ZIUA
    SIN MARIA POPA DIN ARAD SI AM O PROBLEMA DE SANATATE A SOTULUI MEU.IN 1990 A FACU PURPURA TROMBOCITOPENICA IDIOPATICA I-A SCOS SPLINA TROMBOCITELE AU REVENIT LA NORMAL.IN 1999 A FOST DEPISTAT CU HEPATITA C.A FACUT INTERFERON IN 2003 SI INCA O TURA DE INTERFEON PEG IN 2005,DAR NU S-A NEGATIVAT.IN 2006 DUPA INTERFERON A FACUT DEPRESIE SI IARASI IA-U SCAZUT TROMBOCITELE DAR DUPA TRATAMENT CU MEDROL IA-U REVENIT LA NORMAL.IN ACEST AN IN APR 2012 IN URMA UNOR ANALIZE AM CONSTATA T CA IARASI AU SCAZUT TROMBOCITELE LA 38.000.AM FACUT INVESTIGATII,MADUVA PRODUCE,A LUAT REVOLAD DAR ASTA NU ESTE O SOLUTIE PTR CA TROMBOCITELE CRESC DOAR CIND SE IA MEDICAMENTUL .CREDETI CA SCADEREA TROMBOCITELOR ARE LEGATURA CU HEPATIA C?DACA NU POATE NE RECOMANDATI UN MEDIC HEMATOLOG DIN BUCURESTI,VA MULTUMESC SI IN MASURA IN CARE TIMPUL VA PERMITE VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS.

  9. Va rog sa-mi spuneti la ce Spital din Bucuresti sa o internez pe soacra mea in varsta de 61 ani cu diagnosticele: anemie severa in urma HDS, stenoza mitrala operata in 84, lobectomie totala operata in 2002( gl.tiroida) si ficat marit, splina marita si ascita. Mentionez ca analizele pentru hepatita B si C sunt negative efectuate in doua laboratoare diferite. La 2.04.2012 a fost descoperita cu ficatul marit LSH 57 mm,LDH 146mm,CBP 6,8mm,VP 10mm pleura ingrosata,lichid in cantitate moderata. La endoscopie a fost descoperita cu angiodisplazie de cca 2-3mm la nivelul marii curburi in stomac. De cand a fost descoperita cu ,,ciroza hepatica decompensata vascular,, furosemid injectabil ,nu a mai mancat cu sare si totusi in cca 2 saptamani lichidul s-a refacut a luat in greutate cca 7kg .Suntem disperati ca nu stim exact diagnosticul,tratamentul corect si regimul . Astept raspuns in limita timpului acordat

  10. Buna ziua mama mea are 59 de ani si a fost diagnosticata cu hepatita c doresc sai fac si o biopsie la ficat ca sa vedem cat de grav este ce a trebui sa fac.medicul de familie ia dat interferon.va rog ajutati-ma pt a face o biopsie la ficat nu conteaza cat costa.va multumesc si astept un ras de la dvs

  11. Buna ziua mama mea are 59 de ani si a fost diagnosticata cu hepatita c doresc sai fac si o biopsie la ficat ca sa vedem cat de grav este ce a trebui sa fac.medicul de familie ia dat interferon.va rog ajutati-ma pt a face o biopsie la ficat nu conteaza cat costa.va multumesc si astept un ras de la dvs.

  12. buna ziua. Mama mea in varsta de 49 de ani a fost diagnosticata la Clinica 1 din Cluj cu COLANGIOCARCINOM lob drept hepatic. Ascita paraneoplazica. Colesteroza veziculei biliare cu polipi colesterolotici. Ecografia abdominala spune ca : se mentine aspectul de ansamblu cu hipertrofia ficatului stang si a lobului caudat, ficatul fiind aproape in totalitate ocupat de o masa parenchimatoasa, heterogena, cu aspect multinodular. Trunchiul VP si ramura stanga sunt libere. Ramura dreapta a portei se vizualizeaza in portiunea sa initiala cu lumenul stenozat prin compresiune extrinseca. CBP libera, calibru normal. Adenopatie subhepatica. Ganglioni care ajung pana la 25-26 mm. Colecistul cu pereti ingrosati cu schita de dublu contur cu imagini de micropolipi colesterolotici. Contrast spontan in VCI care este amprenta de masa din lobul drept hepatic. Colectie ascitica vizibila latero, subhepatic respectiv pelvian. Splina globuloasa, diametrul in axul lung=12,5cm. Rinichi, pancreas normal. CONSULT ONCOLOGIC : Pacienta are indicatie de chimioterapie paliativa cu GEMCITABINA si CARBOPLATIN . Ascita prezenta exclude interventa chirurgicala. A facut si o biopsie rezultatul fiind : fragmet de parenchim hepatic biopunctat, cu lungime de 0,7 cm, prelucrat in intregime. Se observa o proliferare de ducte biliare importanta la periferia spatiilor porte, unele deformate, angulate, lipsite de lumen, inglobate intr-o storma fibrioasa densa. Se asociaza in infiltrat inflamator neutrofilicabundent. La o extremitate a preparatului pe o lungime de aprox. 1,5 mm, sunt prezente celule cu trasaturi suspecte de malignitate mari, cu citoplasma abundenta, eozinofil, cu nuclei mari, inegali, hipercromi. Nu s-au evidentiat bila/pigment biliar in aceasta regiune. Celulele sunt dispuse predominant dupa un model trabecular, cu formarea unei structuri tubulare. Imunohitochimi, citokeratina 7 este pozitiva in ductele biliare si in celulele cu atipii citologice descrise mai sus. La acest nivel, HepPar1 (markerhepatocitar) este negativ, coloratia fiind pozitiva in hepatocitele netumorale. Alfafetoproteina este neconcludenta (pozitivitatea granulara in toate celulele – hepatocite biliare). CD 34 marcheaza endoteliul vascular (se observa cateva structuri vasculare dilatate). CONCLUZIE : aspect histologic si coloratiile imunohistochimice, corelate cu datele clinice, sugereaza un proces tumoral malign de tip epitelial, posibil colangicarcinom (citokeratina 7 +, HepPar1 – ). Nu se poate exclude , insa, o metastaza (zona care contine insa elementele tumorale are dimensiuni mici). In localitate, medicul oncolog mi-a spus ca in aceasta situatie nu mai exista nici o sansa de refacere si ca chimioterapia doar ii prelungeste viata …. sunt speriata, sunt derutata, nu stiu daca sa o cred sau nu … ce sa fac ??? AJUTATI-MA VA ROG DIN SUFLET … O PARERE … MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL !!!

  13. Buna ziua,

    tatal meu a suferit un accident de munca zilele trecute: doua coaste s-au rupt si au strapuns plamanul stang.A fost internat in spital 5 zile, in tot acest timp avand un furtunas bagat in plaman.Dupa 5 zile a fost externat si trimis acasa.Este normal ca el sa stea o perioada atat de scurta in spital pentru o astefel de problema medicala? Multumesc anticipat pt raspunsul d-voastra.

  14. Buna Ziua,Sunt mama a unei fetite de 3ani si am consultat un cardiolog la indrumarea medicului de familie.Noi sunt din orasul Slatina,am facut un E.K.G. si cardiologul a descoperit ca are 140de batai pe minut ceea nea indicat ca mai bine sa mergem la SPITALUL FUNDENI sa mai facem si alte analize,am dori si noi sa ne facem o programare daca se poate.Asteptam un raspuns.Va multumim pt. intelegere.

  15. Buna ziua,

    La o ecografie de rutina mi s-au evidentiat(cu semn de intrebare…) doua hemangioame, margini ascutite ale ficatului, fibroze.
    Mi s-a recomandat un CT insa nu as dori sa ffac acest gen de investigatii.

    Ce ma sfatuiti? Niste analiza din sange pentru ficat sau….
    Merg cu incredere pe sfaturile dvs.

    Va multumesc!

  16. buna ziuaMama mea de 2ani sufera de ciroza hepatica in momentul de fata a facut o anemie foarte puternica,constipatie,nu stiu unde sa mai merg cu ea ptr a fi examinata .va multumesc.

  17. acum cinci luni mi sa spus ca am hepatita b acuta si c cronica si in afara de liv52 si regim nu mi sa dat nici un alt tratament sau macar sa fiu indrumat ce sa fac.as dori sa fiu tratat de dumneavoastra si nu reusecs sa fac programarea.astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc.

  18. buna ziua ! domnule doctor ma confrunt cu o problema la stomac de 2 ani . pana acum am facut 3 endoscopii digestive superioare , am urmat f multe tratamente chiar si cu antibiotice pentru ca am avut helicobacter , dar degeaba…..nu reusesc sa scap de durerile abdominale….in fiecare zi ma doare stomacul . mentionez ca dupa aceste endoscopii am ramas si oarecum cu frica si daca mi-as propune sa vin la dumneavoastra daca as sti ca trebuie sa fac iar o endoscopie sau o colonoscopie mi-ar fi frica .vroiam sa va intreb daca endoscopia sau de ce nu colonoscopia cu anestezie este dureroasa ? se poate face in asa fel incat pacientul sa fie anesteziat general sa nu simta nimic?
    astept un raspuns de la dumneavoastra dupa care incerc sa imi fac curaj sau nu stiu sa vin la dumneavoastra pt rezolvarea problemei.

    multumesc frumos! astept raspuns

  19. Buna ziua, in 2011 la Galati, mi s-a pus diagnosticul de colon iritabil cu stari diareice, spunandu-mi-se ca nu exista tratament ptr aceasta boala. Cel putin o data pe saptamana am scaune diareice pana la 10 ca nr si iau incepand cu furalizadon, imodium etc sa pot opri aceste scaune. In fiecare am am facut colonoscopie si endoscopie (ult la Cluj) si aceste analize sunt bune. imi este frica sa ma trezesc, sa nu am scaune, sa pot ajunge in regula la servici. Nu am suferit nici o trauma, am un servici unde vin cu placere, am o familie frumoasa, am doi copii, singurul lucru care imi lipseste este sanatatea si nu pot accepta ca nu ma poate ajuta nici un doctor in aceasta problema. Consider ca am nevoie de un medic care sa-mi cunosaca foarte bine problema, sa-mi urmareasca aceasta problema, si sa ma ajute. Domnule doctor, care este parerea d-voastra in aceasta problema.

  20. Buna ziua. Tatal meu are 73 de ani si urmatoarele afectiuni cardiace: angina pectorala, stenoza subclaviculara si placi de aterom pe carotida. As dori sa stiu daca exista probleme privind efectuarea endoscopiei superioare, respectiv a colonoscopiei in cazul sau; dorim sa efectuam o programare la d-voastra, si trebuie sa stim, in cazul in care va fi necesara una din aceste investigatii, daca o va putea suporta, pentru a efectua pregatirea lor. Va multumesc.

  21. buna ziua sunt mama a unui baietel de 1 an si 8 luni care sufera de artrogripoza la picoare si cavernom de vena porta si varice esofagiene am fost la multe spitale si ma tot amana va rog sa ma indrumati si pe mine ce sa fac pentru ca suntem disperati…va multumesc anticipat si va rog astept raspuns

  22. Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca dumneavoastra gasiti vreo explicatie la urmatoarea situatie:tatal meu-67 ani-pacient cu stent si diabet zaharat (avind urmatorul trataament:PLAVIX, EGILOK, DIAPREL, SIOFOR, ROSVERA, PRESTARIUM SI ASPENTER), in luna aprilie este descoperit cu o anemie severa. Ajunge la spital cu aprindere la plamini, se remediaza cu antibiotic, dupa aceea i se face colonoscopie, este depistat cancer la colon (biopsia spune ca este stadiul I-adenocarcinom cu grad redus de maligniotate care infiltreaza peretele colic pina in subseroasa. Produce metastaze in 7 din cei 20 linfonoduli pericolici prelevati. Nu produce metastaze in linfonodulul arteriocolice medii trimis separat. pT3N2b s-a rezecat piesa formata din ileon terminal de 90x45mm, cec de 50x85mm, cu apendice de 50x7mm si colon ascendent de 90x74mm.Piesa de 7x4x3mm formata din tesut adipos si limfonodul). La inceputul lui mai, este operat la Tg.Mures, operatia este un succes.(hemicolectomie dreapta cu anatomoza iliocolica latero-laterala, drenaj dublu al firidei parietocolice drepte)(nu se ajunge la anus contra naturii). (evolutie-din punct de vedere chirurgical-favorabila)Inca la Tg. Mures in spital, operatia face o ciuperca (se pare ca o sensibilitate la instrumentar, ace, etc) Se administreaza deja antibiotic postoperator, insa este schimbat cu un altul-potrivit sa-i vina de hac ciupercii(la 10 zile de la operatie i se administreaza 3 zile IMIPENEM pentru escherichia coli BLSE). Se externeaza, ajunge acasa, a trei-a zi insa, ii ducem la analiza coprocultura si vedem ca este prezenta CLOSTRIDIUM DIFICILE. Internare de ugenta la infectioase in Brasov (tatal meu are domiciliul in Brasov ),in primele 3 zile i se administreaza,metronidazol si debridat si mezim, din a 4-a zi i se administreaza si un antibiotic potrivitVANCOMICINA+DEBRIDAT+MEZIM+CONTROLOC+ENTEROL. Dupa 14 zile de la internarea in infectioase, ii repetam analiza si clostridia este bsent-NEGATIV. Asadar, pacientul se externeaza,se administreaza post-externare 10 zile MEZIM, DEBRIDAT, ENTEROL, CONTROLOC, ZIR-FOS insa la 10 zile dupa externare, scaunul este in continuare DIAREE-ajungind pina la 7-10/24h. Se respecta regimul alimentar.( 1 ou gaina sau 4 prepelita, fulgi de ovaz, supe de morcovi=zarzavat, cu taitei sau cu orez, paine prajita, biscuiti sarati din cereale, telemea de vaca, brinza de vaci, sau cas urcat, paste finoase, apa plata, ceaiuri de menta si macrisul calului.) Va rog sa-mi spuneti ce este de facut.. Diagnosticul din infectioase este: COLITA CU CLOSTRIDIUM DIFICILE DUPA NEOPLAZM DE COLON OPERAT RECENT, DESHIDRATARE, ANEMIE SECUNDARA MODERATA, HEMATOM AL PLAGII POST-OPERATORII, COLESTEROLOZA, LAMA DE LICHID DE ASCITA LOCALIZATA, PERICOLIC SI SUBHEPATIC.
    Va rog mult sa-mi spuneti ce este de facut. Va multumesc! Stelian

  23. vreau sa stiu daca la dv la spital se poate face analiza viremiei? an facut-o de doua ori si prima oara viremia a fost 317 apoi a ajuns la 817. mentionez ca in tot acst tinp nu am luat nici un tratament.astept raspuns,multumesc!

  24. Buna ziua !! Domnu doctor va rog sa-mi spuneti daca pentru bolnavii cu VHC declarati NON-RESPONDERI cu GENOTIPUL 1B SI IL 28,,TT””, exista sansa de tratament si daca cunoasteti cand se va introduce si la noi in tara TRIPLA TERAPIE!! Multumesc!

  25. Buna ziua, ma numesc Alina si am nevoie de ajuntor pentru mama mea.
    In urma tratamentului cu interferon pe toata suprafata pieli i-a aparut o iritatie. Senzatia de mancarime este insuportabila..A incercat diferite creme , dar nimic n-a ajutat-o.Va rog frumos sa-mi recomandati ceva daca stiti.
    Va multumesc frumos!

  26. Buna ziua!!! Va rog sa-mi spuneti (daca se poate), cum se explica faptul ca (in cazul meu), anul trecut in luna iulie aveam VIREMIE 200.000 si transaminaze normale si acum in luna august viremia este de 8.880.000 si tgo 198!!!!!! Multumesc mult!!!

  27. Buna ziua, o intrebare pentru Dvs.In februarie am fost diagnosticata cu ciroza hepatica C.Am 45 ani..Imi doresc
    sa fiu si eu trecuta pe lista de asteptare,.Ce trebuie sa fac?
    Am ajuns la Fundeni dar……………nu prea m-a bagat nimeni in seama.
    Va multumesc.

  28. Fratelui meu i s-a recomandat montarea unei gastrostome, numai ca un anesteziat din sitalul Elias nu s-a incumetat in rezolvarea situatiei. Unde credeti ca ne putem adresa?

  29. Buna seara domnule doctor ,avand in vedere ca sunteti un om extraordinar tin sa va felicit pentru munca depusa aici pe site ,articole si toate raspunsurile ,vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra si poate ma si lamuriti .
    Am trimitere de la medicul meu de familie la gastroenterologie adica cea specialitatea care o aveti di dumneavoastra ,cum se procedeaza cu acea trimitere ,pentru ca ma simt slabit plus de asta ca am si slabit probabil din cauza regimului am stari de rau dimineata dupa trezire probabil anemie nu stiu ,am facut niste analize acum 1 luna si ceva unde a iesit la igg helycobater pozitiv in fine ..aici nu va pot spune prea multe ,nu am scaune cu sange sau cum arata acolo in pozele postate diaree neagra ,am scaun mai tarisor si maro foarte inchis din cauza ca iau vitamax eu stiu ca din aceasta cauza se coloreaza scaunul insa este normal ca sa spun asa ,insa am aceste stari de care am spus mai sus si este necesar un consult la gastroenterologie .
    Pot veni la dumneavoastra cu trimiterea de la doctorul meu de familie si cum se procedeaza.
    Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.

  30. Buna ziua domnule Doctor!mama a fost diagnosticata cu ciroza hepatica decompensata si ascita…virus hepatic tip c… Ce sanse sint ,tratament etc ca boala sa fie tinuta cit de cit sub control? Va multumesc anticipat

  31. Buna ziua! acum cateva zile am ajuns la urgenta la foreasca cu dureri mari la stomac.Mi-a fost facuta o ecografie si mi-au spus ca am pietre la colecist si ca trebuie sa ma operez de urgenta. Se poate face ceva sa nu ma operez? Un tratament? Multumesc

  32. Buna ziua domnule doctor . Numele meu este claudia si am si eu o intrebare . Tatal meu in varsta de 63 de ani a fost diagnosticat acum un an cu ciroza hepatica si mai recent au spus ca are varice esofagine . Starea lui se inrautateste din ce in ce mai mult , are pierderi de memorie nu ma recunoaste , apoi isi revine … Acum o saptamana a intrat intr.o coma de 8 ore din care si.a revenit cu ajutorul unor perfuzii . Ce ma sfatuiti ?

  33. buna seara. eu am litiaza biliara ,am o piatra de 2,5cm si aproximativ 6-8 pietre mici la fiere,ati putea sa imi spuneti cat m-ar costa operatia la laparoscop fara asigurare medicala si in cat timp as putea sa ma operez (adica cat timp dureaza programarea pentru operatie). am crizele aproximativ 2 ani si crizele le am si ziua si noaptea chiar am avut si 2 zile la rand,tinand crizele puternice maxim 3-4 ore urmand de crize acceptabile inca cateva ore.daca ati putea sa ma informati pe email va rog frumos pisycutza_smechera@yahoo.com

  34. buna ziua! ma numesc rodica si as avea si eu o intrebare la dvs . sotul meu a fost operat de purpura trombocitara si indreptare de stern si ia fost scoasa si splina in urma cu 14 ani (el anul acesta face 30), iar acum de vreo luna de zile are dureri ingrozitoare la piept!unde trebuie sa mearga?la ce medic specialist?

  35. buna ziua,tatal meu in varsta de 54 ani are DIAGNOSTICUL de :METASTAZE HEPATICE CU PUNCT DE PLECARE NEPRECIZAT urmand tratamen oncologic cu CITOSTATICE,dar de 2 luni are si ASCITA medicul oncolog i-a scos-o prin metoda PUNCTIE.Intrebarea mea este DE CE LICHIDUL SE FACE LA LOC ATAT DE REPEDE?ULTIMA DATA I-A SCOS-O MARTI ,IAR MIERCURI SEARA O AVEA LA LOC.VA MULTUMESC

  36. Dl doctor,

    Mama mea în vârstă de 77 de ani, în urma unei internari pentru cateva investigatii de rutina, a luat din spital clostridium dificille. Dupa 15 zile de tratatment cu vancomicina si 5 kg pierdute in greutate este externata din spital cu scaune normale dar destul de dese 4-6/ zi.
    Chiar daca am tinut în continuare regim si a luat si enterol scaunele diareice au reaparut la mai putin o saptamana de la externare. Am repetat analiza și iar a iesit clostridium.
    Îngrijorarea mea consta în faptul ca acum la a doua recadere are 46 de kg, daca vor mai urma recaderi cred ca nu va mai rezista organismul.
    Întrebare: 1. De cate ori se poate face revenire?????????
    2. Dv,faceti transplant cu materii fecale de la donator (am inteles ca au succes în vindecarea de clostridium). Si daca da unde????? la spital sau la clinica privata.
    Va mulțumesc din suflet!

  37. Buna ziua domnule Doctor. In seara zilei de 19 martie mama mea in varsta de 60 de ani s-a prezentat la spitalul de urgenta din Bacau in urma unei expectoratii masive de sange prin hematemeza. A fost dusa la reanimare unde a mai avut inca 2 episoade de eliminare de sange rosu nedigerat. In dimineata zilei de 20 martie medicul curant gastroenterolog care a internato a chemat medicul chirurg. Acesta a hotarat ca mama sa fie operata. Dupa interventia chirurgicala a fost diagnosticata cu hepatita C activa, ciroza hepatica si varici esofagiene. Post operator ciroza s-a decompensat prezentand dupa aproximativ 4 zile ascita. Dupa aproape 2 saptamani de la internare a mai exteriorizat inca o data, dar de aceasta data sange in cheaguri. Precizez ca este internata si in prezent datorita faptului ca plaga operatorie nu poate fi inchisa definitiv atata timp cat elimina lichidul de ascita. Sunt speriata dar si disperata in acelasi timp datorita faptului ca am cerut medicului gastroenterolog care a internato sa se ocupe de dansa ca si specialist pe diagnosticul ei. Am fost refuzata din motiv ca medicul chirurg este in prezent medicul curant. As dori sa o aduc la d-voastra dar nu stiu cum sa procedez. Va rog din suflet ajutati-ma.

  38. Buna ziua domnule Doctor. In seara zilei de 19 martie mama mea in varsta de 60 de ani s-a prezentat la spitalul de urgenta din Bacau in urma unei expectoratii masive de sange prin hematemeza. A fost dusa la reanimare unde a mai avut inca doua episoade de eliminare de sange rosu nedigerat. In dimineata zilei de 20 martie medicul curant gastroenterolog care a internato a chemat medicul chirurg. Acesta a hotarat ca mama sa fie operata. Dupa interventia chirurgicala a fost diagnosticata cu hepatita C activa, ciroza hepatica si varici esofagiene. Post operator ciroza s-a decompensat prezentand dupa aproximativ 4 zile ascita. Dupa aproape doua saptamani de la internare a mai exteriorizat inca o data, dar de aceasta data sange in cheaguri. Precizez ca este internata si in prezent datorita faptului ca plaga operatorie nu poate fi inchisa definitiv atata timp cat elimina lichidul de ascita. Sunt speriata dar si disperata in acelasi timp datorita faptului ca am cerut medicului gastroenterolog care a internato sa se ocupe de dansa ca si specialist pe diagnosticul ei. Am fost refuzata din motiv ca medicul chirurg este in prezent medicul curant. As dori sa o aduc la dumneavoastra dar nu stiu cum sa procedez. Va rog din suflet, ajutati-ma!

  39. Buna ziua domnule dr.vreau sa fac operatie de taiere de stomac,acuma am 1,50 inaltime,80 de kg si 50 de ani.cam de 35 de ani am o gastrita pe care am tot tratat-o dar a reaparut si durerile sant din ce in ce mai acute , am aciditate si reflux ,de aceea m-am gandit la aceasta operatie in ideea ca rezolv doua probleme .vreau sa stiu cu aproximatie cam cat ar costa in total cu toate controalele pe care trebuie sa le fac (sa stiu daca i-mi permite bugetul(VA MULTUMESC.

  40. Buna ziua domnule doctor in urma cu 3 saptamani sotia mea a fost diagnosticata cu pancreatita acuta edematoasa,as vrea sa va intreb daca putem veni la dumneavoastra pentru un control amanuntit,unde ne recomandati sa-l facem in spital sau la clinica privata?Daca nu va suparati ne puteti spune si ce documente ne sunt necesare?
    Cu Respect

  41. D-le doctor,

    V-am mai scris in urma cu 2 luni, va spuneam atunci ca mama mea a luat în urma unei internari de rutina o infetie cu clostridium dificile. La momentul la care v-am scris facuse o recidiva, acum este din nou internata pentru a doua recidiva. V-am intrebat atunci de transplantul cu materii fecale de la donator, am citit ca are un mare succes și eu personal cred foarte mult în aceasta procedura. Vreau sa-i fac transplant si mamei mele, si intrebarea mea la dvs este: trebuie neaparat sa faca si a treia recidiva ca sa putem face transplantul??????
    Mentionez ca mama are 78 de ani, a pierdut deja 7 kg si credeti-ma, nu exagerez cu nimic daca va spun ca insa o recidiva iar putea fi fatala.
    VA ROG DIN SUFLET să ma ajutați, nu vreau sa o pierd, se usuca pe picioare pe zi ce trece, clostridium asta ne chinuie de 5 luni.
    Vreau sa ajung la dvs. sa discut aceasta problema.
    Mii de multumiri pt timpul acordat.

  42. buna ziua
    Dl doctor Ditoiu,am o rugminte la dv si mai bine zis o intrebare.Am un frate de 59 de ani care a fost diagnosticat cu hepatita c in urma cu 2 saptamani si a mers la medicul specialist de aici din Galati si isa spus ca trebuie sa-si faca dosar ptr interferon.Intrebarea mea este: nu e prea repede si cu prea putine analize trecut pe interferon? Va rog daca considerati ca este nevoie sa facem si alte analize,daca se poate veni la dv la clinica.
    va multumesc!

  43. V-am scris pe mailul mentionat de dvs., imediat ce mama s-a externat. Am trecut din fisa ei de externare ce am considerat ca va ajuta sa va faceti o parere despre starea ei actuala. Nu se simte bine deloc, durerile de burta nu mai trec cu nimic. Imi e teama ca infectia cu clostridium va reveni. Astept sa-mi faceti o programare.
    Va multumesc.

  44. Buna ziua,
    Sunt purtator sanatos de hepatita B. Vroiam sa va intreb daca exista vreun tratament si daca as putea sa scap de acest virus. Am facut aproape in fiecare an viremia la Spitalul Victor Babes. As vrea sa imi fac o programare si la dvs pentru acea analiza pentru cancer la ficat (sau ce anume ma sfatuiti ca este de facut anual pentru a tine virusul sub control)
    Cu stima,
    Soficaru Mihai Adrian

  45. Buna ziua doamna doctor,ieri am facut o colonoscopie fara biopsie doar vizualizre colon dupa interventie nu am avut dureri,dar astazi am durere abdominala este normal?Imi este frica sa nu imi fi perforat colonu.Va multumesc.

  46. Buna seara Domnu doctor. va rog sa imi spuneti cat costa tenofovir aprox. la ce farmacii il gasesc/comand si cand o sa fie aprobat prin casa de asigurari?
    Va multumesc!

  47. buna ziua d-nul Doctor, sotul meu este intr -o situatie disperata, are ciroza si din data de 18 iunie a fost diagnosticat cu clostridium. de atunci este internat si face tratament, inclusiv cu vancomicina. Din cauza deshidratarii a facut si insuficienta renala, a stat cu furosemid in injectomat, se parea ca rinichii isi revenisera dar de vreo 2 zile urineaza putin…aprox 600 ml in 24 ore (pana azi dimineata). A facut ascita, i s a facut paracenteza doar ca i s a putut scoate doar 3000 ml.desi ia doze mari de vancomicina infectia dupa de daduse semne ca se retrage, de 2 zile iar face scaune, mai rau e ca au inceput si cu sange ( posibil si de la hemoroizi) Am citit de transfuzia de fecale si sunt interesata de acest lucru. Sotul meu are 45 de ani, am descoperit ciroza in aprilie, a avut 2 episoade de rupere de varice peste care a trecut. Doar ca acum situatia pare f dificila.
    spuneti-mi va rog daca la dvs la cabinet sau unde in alta parte faceti dvs (sau altcineva) transfuzie de fecale. cu stima, Radu N

  48. buna ziua domnule doctor tata are ciroza hepatica si varice pe esofag as vra sa vin la dvs se poate face strangulare de varice pe esofag va multumesc

  49. BUNA SEARA DOMNULE DOCTOR soacra mea in varsta de 72 ani are ciroza apoasa as dori sa vin cu ea la Bucuresti pt un consult diagnosticul este carcinom hepato celular cu metastaze pulmonare,ciroza hepatica cu VHC decompensata vascular si parenchimatos,varice esofagiene grad 3/4.Gastropatie portalhipertensiva severa.Encefalopatie hepatica std.1.HTA esentiala std 2-grup de risc foarte inalt.Anemie normocroma normocitara usoara(Hb=10,4g/dl0)plurifactoriala.Hipotiroidism.Dislipidemie mixta. VA RO SA-MI RASPUNDETI DACA POT SA VIM CU EA LA DVS. VA MULTUMESC!

  50. BUNA ZIUA DOMNULE DOCTOR! Am o problema de aproape 1 an, varsta mea fiind de 26 de ani si in urma unei endorscopii de unde mi s-au prelevat probe pentru biopsie, am fost diagnosticata cu mucoasa gastrica ulcerata cu depozite fibrinoase, exudatie superficiala, CONOR congestiv cu inflamat inflamator CRONIC. Am luat tratamentul iar apoi am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau… am dureri de stomac, greturi si ma simt epuizata… am intrebat medicul daca este nevoie sa revin pt a mi se face o alta endoscopie si mi-a zis ca nu este nevoie. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, indrumari!

  51. Buna ziua !

    Ma numesc Iulian am 45 de ani iar acum doi ani am fost diagnosticat cu virusul hepatic B cu o Viremie de 19.000.000,AgHBe pozitiv si un fibromax ce indica A1F2. Am urmat un tratament timp de aproape un an , in tot acest timp nu am facut test de viremie, acest test facandu-l la 6 luni dupa terminarea tratamentului indicand o viremie de 85.000.000. deci mai mare decat la inceputul tratamentului.
    Am ajuns la Dispensarizare si am facut setul complet de analize inclusiv Fibromax care nu-mi sunt favorabile absolut deloc si imi indica:

    Fibromax : A3F4 (ciroza hepatica)
    AgHBe pozitiv
    ADN VHB Ui/ml : mai mare de un miliard ( cu o luna si trei sapt. in urma era de 85 mil.)
    Hemoglobina 15,3
    Leucocite 4800
    Neutrofile 2350
    trombocite 173.000
    ALT 82
    AST 45
    Ac Anti VHC negativ
    Anti VHD negativ
    Fibromax si Fibrotest indica : A3F4S1S2N1H0
    Ecografia indica o relativa normalitate a ficatului iar Endoscopia arata: esofag normal fara varice esofagiene,cardie permeabila, stomac cu lichid de secretie fara semne de sangerare,D1/2 normal iar eu ma simt bine fara semne de boala.

    Cu scuzele de rigoare am desfasurat toate acestea tocmai in scopul de va putea inlesni dvs. decizia de programare deoarece stiu ca sunteti foarte aglomerat si puteti decide daca se impune o urgenta sau pot astepta normal o programare pentru inceput la clinica dvs.

    V-am urmarit sit-ul online si dispozitia dvs. de a ajuta oamenii cu probleme la ficat, pentru mine sunteti cel mai bun medic tocmai pentru faptul ca aveti timp sa vorbiti pacientilor pe limba lor ,lucru rar intalnit astazi , dar si pentru faptul ca ma incred in profesionalismul dvs. si sunt sigur ca ma puteti ajuta sa stopez sau sa prelungesc cat de mult posibil evolutia acestei ciroze hepatice.

  52. Buna seara domnule Doctor,
    Sunt pacientul dvs. mai vechi si as fi vrut sa fac o ecografie abdominala(AM FACUT UNA ACUM 0 LUNA DAR NU AM INCREDERE) dar vad ca la noul sediu nu aveti ecograf(nu este nici tarif).Cum procedez in situatia asta?

    Multumesc,cu respect.

  53. Buna ziua,
    tatal meu a fost diagnosticat cu carcinom cu celule scuamoase nekeratinizate, G3, cancer la ficat. Am analizele lui, rezultatul biopsiei. Pot veni la dvs pentru o evaluare, un pronostic, cu documentele medicale, dar fara tata pentru a discuta?

    Multumesc

  54. buna ziua ,mar interesa cat costa o operatie la ficat ?mama mea a fost diagnosticata cu ciste .dar trebuie operata ptr ca are dureri insuportabile .as vrea sa stiu cat costa operatia si costul spitalizari deoarece ia nu e asigurata si nu a iesit inca la pensie .va multumesc

  55. Buna seara domnule doctor,
    Imi puteti spune daca Verbitix este sau nu pe lista de medicamente gratuite aprobate pentru cancerul colonorectal si daca nu cam cat poate costa tratamentul in cazul in care se poate cumpara. ( stiu ca este aprobat si in Romania)
    Multumesc

  56. Buna ziua, domnule Doctor. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie sunt necesare investigatii suplimentare.
    Sotul meu, in varsta de 47 ani, nu a avut niciodata vreo forma de hepatita, markerii pt. hepatita C –negativi, nu consuma alcool si nu fumeaza.
    Cu toate acestea la ultimile analize s-a evidentiat o crestere semnificativa a GGT: 148 U/L. Credeti ca ar trebui sa ma alarmeze aceasta crestere, daca celelalte rezultate sunt:
    Fosfataza alcalina 92 U/L
    TGO 33 U/L
    TGP 52 U/L
    Bilirubina totala 0.83mg/dl
    Bilirubina directa 0.3mg/dl

    Va multumesc.

  57. Buna seara. Am si eu o intrebare: de cateva luni am un gust amar in gura, iar in ultima perioada si stari de voma. Am facut analize de sange, ecografie abdominala etc. Totul a fost ok, deci nici o problema cu bila. Care poate fi cauza? Multumesc anticipat.

  58. Buna ziua,

    Anul trecut am avut niste dureri de stomac insotite cu stari de greata si am chemat salvarea. Diagnosticul a fost simptom dispeptic, am tinut refim si am luat pastile( nexium, no spa, motilium) dupa am fost la policlinica titan la gastroenterologie, am facut un set de 25 de analize, am tinut regim 2 luni si am luat tratament ( debridat si inca un medicament) iar mediucul care mi-a facut analizele mi-a spus ca nu am motive de ingrijorare, rezultatul analizelor fiind ok si nu am mai facut endoscopia. De ceva timp, aproximativ 2 luni dupa serviciu am niste stari de oboseala si am mai patit sa am dureri abdominale sau de stomac, stari de greata. Mentionez ca tin iar regim, fara prajeli, fara sucuri acidulate,etc iar simptomele nu dispar definitiv, la 2,3 zile iar imi este rau, iar cu starile de oboseala daca as putea sa dorm non stop cred ca nu ar fi nici o problema. M-ar interesa sa stiu daca tine de specialitatea dumneavoastra si sa ma programez pentru un consult.
    Va multumesc!

  59. buna seara dl doctor.
    in urma unui ecograf mama mea a fost diagnosticata cu steatoza hepatica gr III,as vrea sa stiu daca ficatul se mai poate regenera si ce tratament si regim trebuie sa urmeze.
    va multumesc

  60. TEORETIC ficatul se regenereaza.
    Tratamentul unui pacient il stabileste medicul curant, dupa anamneza, consultul sau si interpretarea investigatiilor pe care le considera necesare diagnosticului. Nu se poate prescrie tratament pe net, identic tuturor pacientilor, pentru ca fiecare persoana trebuie sa aiba un tratament individualizat. De altfel, daca va uitati pe site observati ca nicaieri nu am mentionat tratamentul amanuntit, ci poate doar am enumerat metodele de tratament.
    Cu stima

  61. am o sora de 44 de ani cu fibromatoza hepatica stadiul 4 ,se simte foarte slabita .a avut scaune pina la 20 pe zi ,are si lichid abdominal nu mult dar e si face un tratament de la dr, de specialitate din Pitesti ,insa se simte tare rau si de spitalizat i se spne ca dupa Pasti ,insa mi-e frica sa nu o pierd pina atunci .AM MAI PIERDUT O SORA ACUM CITIVA ANI DE 43 DE ANI ce e cel mai rau ca nu dispune de bani are un ajutor de 150 de lei si ala nici nu i-a venit ,sintem si eu pensionara nu pot sa o ajut mare lucru , chiar o sa o pierd din cauza banilor ,fac un apel disperat specific ca nu a baut in viata dar a fumat si nu a stiut ca are hepatita C multi ani si nu s-a tratat .As vrea sa o internez pt. un tratament serios ,sa nu o mai vad ca sufera !

  62. Buna ziua, numele meu este Adrian N. am varsta de 43 ani si de aproximativ 1 an de zile am niste dureri in partea stanga sub coaste care se preluungesc pana in spate spre rinichi fiind insotita de o balonare excesiva si permanenta ,oboseala si insuficienta respiratorie.Mentionez ca am o inaltime de 181cm si o greutate de 120kg..
    Mai sufar de psoriazis de aproximativ 2 ani ,de guta de aproximativ 7ani, in anul 2015 octombrie am facuta analizele uzualle care au fost in limite normale mai putin analiza pentru helicobacter pilory pentru care am facut si un tratament doua saptamani cu antibiotice. Mentionez ca in ultimii 7 ani acest tratament pentru helicobacter pilory l-am mai facut de doua ori. Tot in 2015 octombrie am facut radiograie pulmonara si abdominala pentru simptomele mentionate mai sus si ( balonare permanenta , durere in partea stanga sub coaste ,greutate in respiratie ,oboseala.) Rezultatele fiind normale cu o singura mentiune ca am foarte multe gaze in intestine. De atunci am incercat toate produsele farmaceutice impotriva balonarii dar fara nici un rezultat. Rugamintea mea esta sa-mi spuneti ce pot face pentru a scapa de aceasta durere si mai ales balonarea care imi da un diconfort total avand senzatia ca am un balon in abdomen.Multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.

  63. Postarea dvs NU are nici o legatura cu articolul de fata
    Date oteretice despre toate problemele dvs – durere i nstanga, balonare, oboseala, etc -gasiti in articole specifice pe site, dar aceste date NU se aplica automat pe net la cazurile medicale. Datorita riscului foarte mare de eroare, consultatia medicala la distanta – pe net- nu este permisa de lege in Romania – art 31 din Codul deontologic medical-
    Cu stima

  64. Bună ziua dl. Doctor am o problemă cu Heliobacter Pilor de 3ani iau Controloc de 20 să nu mai am probleme cu hiperaciditatea aș vrea sa știu dacă există remediu la problema mea vă rog respectos dacă îmi puteți da un răspuns si dacă există cum aș putea lua legătura cu dumneavoastră nr. meu de telefon 0721081198 îmi puteți da un mesaj vă rog.va mulțumesc

  65. Buna seara, d-le Doctor. Intentionez sa fac o programare din cauza unei afectiuni care se aseamana foarte mult cu gastropareza, dar nu sunt din Bucuresti si as dori sa stiu daca la clinica dvs. exista metode precise de diagnosticare a acestei afectiuni.
    Cu stima, Gheorghe N.

  66. se poate face si viremie vhb in regim privat,fara trimitere si fara card de sanatate?daca da cat costa?

  67. Buna ziua!Ma numesc Padure Claudia si va rog sa rog sa ma ajutati in legatura cu tatal meu care este diagnosticat cu ciroza hepatica .In ultima vreme starea lui s-a agravat in sensul ca i se umfla picioarele si aspectul este vinetiu, oboseste foarte repede ,are stari de voma si dureri abdominale.Mentionez ca are si artrita ,iar inima ii este marita.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face deoarece sunt foarte ingrijorata de starea lui .

  68. Este evident ca nu se pot face recomandari unui pacient, bazate doar pe imaginatia medicului dupa descrierea sumara a situatiei pacientului. De altfel legea din Romnaia interzie evaluarea medicala la distanta – pe net.
    Cel mai corect si eficient este sa va sfatuiti cu un medic care sa il si consulte inainte de a da un verdict si indicatii de regim sau tratament
    Cu stima

  69. Buna ziua stimate domn,

    Urmez tratament pentru tbc cu izoniazida,rimfamicina, piraminazida si etambutol.La sfarsitul celor 2 luni de tratament am facut o hepatoxicitate cu valorile la tgp=350u/l si tgo 106 u/l.Recomandarea medicului a fost intreruperea tratamentului pana la scaderea tgp la valoarea de 100u/l.Din pct ul d-voastra de vedere exista niste hepatoprotectoare bune care sa imi protejeze ficatul pentru urmatoarele 4 luni de tratament cu izoniazida si rimfamicina?
    Mentionez ca testele pentru hepatita A,B si C sunt negative la fel si HIV.
    Va multumesc pentru ajutorul oferit!

  70. Buna ziua Dl.Doctor.
    Va scriu in legatura cu tatal meu in vrsta de 71 ani. Acum 2sapt. a fost externat de la sp.Sf Ioan pentru litiaza ureterala bilat. Sonde jj bilat. In timpul internarii a facut si enterocolita prin clostridium. Starea la externare a fost in stare generala satisfacatoare. Problema e ca in momentul de fata , de fapt din timpul internarii si pana acum, nu poate sa manance , acuza dureri abdominale, bolboroseli in stomac si senzatia de nu a putea inghiti sau plin pln pana in gat de la 2 linguri de supa, orez sau orice fel de mancare. Specific ca I s-a dat regim alimentar . Urineaza foarte putin , inchis la culoare iar scaunele sunt apoase sau cu mucus (numai mucus de culoarea mustarului) si urat mirositoare. Mentionez faptul ca este cunoscut cu HTAE, DZ tip II, arteriopatie diabetica, amputatie gamba bilat, ITU recurente, steatoza hepatica.
    Rugamintea mea este daca pot veni la Dvs. cat mai urgent posibil in vederea unui consult , cu documentele necesare , fara el (fiind indeplasabil) , .
    Multumesc anticipat si va doresc o zi buna

  71. Buna seara domnule doctor,am 39 ani,sunt din Galati,si la un control de rutina mi s-a descoperit TGo si Tgp marite,am cerut sa fac Fibromaxul dar si aici sunt anumite modificari.Medicul gastroenteorolog la care am fost, mi-a dat un tratament cu Liv 52 -timp de o luna,pe un diagnostic de stetohepatita cronica si mi-a recomandat sa mai fac unele analize,presupunand ca ar putea fi vorba de o hepatita autoimuna. Intrebarea mea e,as putea veni la dumneavoastra la spital pentru investigatii suplimentare ,sa nu mai astept o luna cat timp iau acel tratament cu liv 52 ,.ca nu cumva sa fie in defavoarea mea.Va multumesc ! Sanatate!

  72. Legea din Romania interzice consultul medical la distanta, cum este cel de pe net.Nu tin sa incalc legea, si sa va si dau sfaturi gresite datorita necunoasterii complete a situatiei dvs medicale.
    Pe site gasiti date medicale orientative referitoare la intrebarile dvs, dar evaluarea dvs medicala o face in mod normal medicul gastroetnerolog sau hepatolog care va urmareste starea de sanatate
    Cu stima

  73. Buna ziua, Domnule Doctor,
    Va scriu in legatura cu sotul meu, are 39 de ani si a fos purtator al Virusului Hepatic B , a luat tratament cu Essentiale Forte 300 tot timpul , dar de un an la testul FIBRO MAX i-au iesit urmatoarele rezultate :Fibro test-0,36(F1-F2), Acti TEST -0,25(A0-A1), STEATO TEST-0,22( S0), NASH TEST-0,25(N0), ASH TEST-0,09H0), COLESTEROLUL 225mg/dL, diagnosticul dat este de steatoza hepatica. si medicul zice ca virusul a devenit activ.
    Intrebarea mea e daca as putea veni la dumneavoastra la spital pentru investigatii suplimentare cu sotul si pentru un tratament corespunzator pe care cred ca doar dumneavoastra il puteti prescrie.
    Va multumesc si va stimez !

  74. Buna seara D-nul Dr…cit de grav este pt ficat fumatul,,,in cazul hepatitei cronice B..si de ce nu este voi sa maninci usturoi?…Va multumesc cu respec!!!!

  75. Usturoiul nu are efect negativ asupra ficatului cu virus B, iar fumatul nu are mare influenta negativa asupra ficatului, chiar la cei cu virus B dar, poti sa faci … doar doar

    Infarct de miocard
    Astm bronsic/bronsita astmatiforma
    Bronsita cronica
    Emfizem pulmonar
    Anevrism de aorta
    Cancer de limba
    Cancer de laringe
    Cancer de esofag
    Cancer de stomac,
    Cancer de pancreas,
    Cancer de uter, vezica urinara
    Arterita cu gangrene si amputatii mai ale ale membrelor inferioare
    Accidente vasculare cerebrale cu paralizii
    Cataracta
    Imbatrinire prematura
    Infertilitate
    Impotenta sexuala
    Hipertensiune arteriala
    Afectare renala
    Afectarea dintilor si gingiilor
    Leucemie
    Osteoporoza
    Neuropatie optica cu tulburari de vedere
    Penumotorax, penumonii
    Tuberculoza pulmonara
    Ulcer gastric, gastrita, esofagita
    Psoriazis
    Viroze respiratorii frecvente
    Diabet zaharat

  76. Buna ziua, domnule doctor! Indraznesc cu o intrebare despre hepatita C. Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita C, doamna doctor de la gastro i-a spus ca are fibroza de tip 3. Ce putem face? este de foarte grav? daca urmeaza ce i se prescrie exista sanse sa se faca bine? Multumesc!

  77. Buna ziua. As dori sa fac o programare la dumneavoastra pe la inceputul anului viitor pentru ca sunt plecat din tara in momentul acesta. La inceputul anului am fost la un o donarw de sange si s-a deacoperit ca am virusul hepatic B. Am facut si un set de analize unde am transaminaze normale,electroforeza proteinelor in limite normale, viremie 30 UI, la ecografie mi s-a zis ca ficatul nu este inflamat. Ceea ce ma intereseaza este cat trebuie sa stau in Bucuresti daca imi fac programarea si as dori de asemenea si un set de analize recomandate de dumneavoastra pentru ca nu sunt Bucuresti si in cazul in care dureaza cateva zile pentru ca nu cunosc procedurile sa stiu sa imi caut gazda.
    Un singur lucru mai vreau sa zic ca ma simt bine dar am momente in care simt un oarecare deranj in zona ficatului ca niste intepaturi si nu stiu daca este de bine. As dori sa-mi ziceti daca puteti ai aveti idee ce inseamna ca sa stiu in cazul acesta sa grabesc lucrurile sa ajung mai repede in tara.
    Multumesc

  78. Am facut analizele de curand si singura valoare modificata a fost cea a TGO-ului, in rest toate celelelate valori sunt normale. Istoricul meu nu a prezentat pana acum niciun fel de modificare a TGO-ului. Valoare mea actuala a TGO-ului este de 78 iar valoare normala indicata de centrul de analize este <32. Care ar putea fi cauza acestei cresteri?

  79. Buna ziua, mama mea a fost diagnosticata cu Hep C, sunt in faza incipienta de a afla cum se face un dosar si ce e nevoie, deocamdata inca e internata si la momentul asta medicul nici nu i-a comunicat ca e infectata cu virus C deci clar ca o sa apelez la dvs odata ce va fi externata, Intrebarea mea acum este ptr aprobarea dosarului exista vre-o limita de virsta?

  80. Buna ziua,incerc sa fac o programare la dvs,dar formularul de contact nu functioneaza…Ati putea, va rog, sa-mi spuneti unde va pot gasi in afara spitalului? Multumesc anticipat! Razvan

  81. Buna ziua
    As putea sa mi fac o programare pentru internare in spitalul Fundeni la dvs? Am bilet de trimitere, sunt asigurata, etc
    Multumesc

  82. Buna seara, am niste probleme de sănătate cum ar fi durere în capul pieptului, senzații de greata după masă și nu numai ci și de la anumite mirosuri, gust amar când fac aceste crize, tremur gen frisoane. Am făcut o ecografie abdominala superioara iar bila, ficatul etc sunt ok. Mi s a dat un tratament de o lună cu nexium si 10 zile cu motillium. Ce ma sfătuiți. Sa îmi fac o endoscopie superioara sau există si alte investigații până la endoscopie. Menționez că am 28 de ani si am momente când fac aceste crize când pur si simplu îmi este frică să mănânc. De 1 an de zile am aceste probleme. Dacă trebuie să fac endoscopia cum procedez ca să vin la dvs. Pt consult, endoscopie, tratament, etc?
    Va mulțumesc!
    Narcisa Roman

  83. Buna ziua
    Am nevoie as FAC o endoscope digestiva superioare/gastroscopie si endoscope digestive inferioara/colonoscopie – we pot efectua LA DVS?
    Multumesc
    Dumitru Luminita

  84. Buna ziua, puteti sa-mi spuneti cat de bune sunt analizele mele si ce masuri ar trebui sa iau! la fibro scan a reesit o inflamatie a ficatului dar nu mare.

    Toate analizele sunt facute in luna 08.2016
    Ac. antivirus hepatic Delta HDV Negativ Totali..
    ADN virus hepatc B (ADN HBV) cantitativ PRC Roche..
    icarcatura virala 232UI/mL 2,37 UI/mL( in luna martie 2016 aveam 805 ui/ml si 2,91 ui/ml)
    Ac anti HBe-virus hepatic HBV pozitiv (ser cmia)#
    Ag.HBE-virus hepatic B (HBV) negativ( ser cmia)#

  85. Buna ziua
    Matusa mea a fost diagnosticata cu pietre ,,mari,, la fiere. Are 78 ani. Ar vrea sa stie daca pot fi scoase fara ai fi scoasa fierea .
    E din Galati si ar vrea la Fundeni .
    Va multumesc anticipat pentru raspuns !
    Cu toata stima

  86. Buna ziua, am inteles doar o impresie despre ce v-am scris mai sus va-s ruga! stiu ca trebuie foarte multe de lamurit dao o opine nu strica! su nu sunt in Tara momentan.
    multumesc

  87. O opinie, inseamna de fapt un sfat medical, iar un sfat poate fi foarte prost daca nu ai elemente suficiente sa judeci cazul medical respectiv, si va poate face rau dvs si ma discrediteaza pe mine, deci cui foloseste?
    Imi pare rau dar, in nici o situatie nu fac evaluari medicale pe net, lucru INTERZIS – de altfel- prin lege in Romania
    Cu stima

  88. Buna ziua
    Mama mea este bolnavade ciroza hepatica din pacate nu este deplasabila.
    Daca va trimit ultimele analize a-ti putea sa-mi dati un sfat?
    Va multumesc

  89. Buna,
    Ma intereseaza daca puteti efectua transplant de materii fecale la o infectie cu clostridium dificile?

    Multumesc

  90. Bună ziua . Numele meu este Monica Bivol. Va rog sa ma ajutați și pe mine cu mama mea. Eu locuiesc în Londra și tocmai ce m-am întors din țară. Am și eu niște probleme f grave de sănătate cu mama mea. Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita tip C de mai bine de 30 de ani. Problema este ca acum a făcut un lichid. Doctori de la Târgoviște spun ca nu mai este nici o sansa dar sincer eu nu pot sa accept acest răspuns. Spun ca mai mult de 2-3 luni nu o sa ducă. Acum am văzut ca tot ce mănâncă vomita și scuipa sânge mereu. Doctori spun ca are toate celelalte organe distruse…..pancreas, ficat,rinichi inima și aia mai departe. Ea are și diabetul f mare 400-500. Face 5-6 insulune pe zi dar degeaba. Sunt f ingrijorata ptr ea. Va rog spuneti-mi ce pot sa fac . Eu sunt pregătită sa vin în orice moment în tara și sa o aduc la dumneavoastră. Eu vreau sa știu DC dumneavoastră credeți ca mai este vreo șansă. Aștept răspuns de la dumneavoastră. Va mulțumesc din suflet. O zii bună va doresc

  91. Bună ziua domnul doctor. Tot Monica Bivol va deranjează. Am uitat sa va mai spun ceva. Mama a facut niște analize dar toate au ieșit prost . Nici măcar una nu este buna. În special globulele. Cei de la Târgoviște au mai spus ca și DC încearcă sa scoată lichidul nu poate sa îl scoată mai mult de 3 ori. Va rog di tot sufletul sa ma ajutați. Aștept răspuns de la dumneavoastră pe adresa mea de email. bivol_monica@yahoo.it

  92. Buna ziua dle doctor, ma numesc Adriana si am 43 de ani. In urma cu 3 ani am fost diagnosticata cu hepatita cronica cu virus c. Cum spuneati si dv intr-un comentariu, ca trebuie sa te consulte un medic bun, imi doresc din tot sufletul sa ajung si eu la dv. La primele analize aveam fibroscan 5,3 iar acum ma apropii de 9 si medicul meu refuza sa ma bage pe tratament. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat!

  93. Buna ziua d.nul Dr..sunt chirita daniela si am hepatita b..credeti ca pot sa fac bai in lacuri sarate? vreau sa ma duc la ocna sibiului ..recent am facut fizioterapie pt dureri ale sistemului osos si o afectiune mai veche ..reumatism articular.Am fost la dvs pt consultatii si trebuie sa revin cu noile analize. Ajutati.ma cu un mesaj scurt.
    Va multumesc din siuflet.

  94. buna seara ,domnule doctor
    as dori sa cer sfatul dumneavoastra in legatura cu sanatatea fiului meu
    care are hepatita B .De zece saptamani a inceput tratamentul cu interferon pegasys, fiecare saptamana face analize de sange si transaminazele.A mai fost modificari dar nu semnificative .Acum transaminazele a ajuns la TGP 195 U/L
    Care este valoarea maxima cand trebuie intrerupt tratamentul ?sau e normal sub tratament?
    Mii de multumiri

  95. Buna ziua domnul doctor,as vrea sa fac si eu recolonizare bacteriana(transplant fecal)deoarece de 7 ani am probleme,mai exact enterocolite dese odata pe saptamana,diaree mai tot timpul,colon iritabil.Am facut la spitalul fundeni toate investigatiile necesare sa aflu care este problema(colonoscopie,endoscopie,clostridium difficile,examen pansdorf,ct abdominal pelvin,analize de sange(tiroida,hiv,pentru boala celiaca pentru boala chron toxoplasma ,toxocara.etc)totul este in limite normale de aceea doamna doctor mi-a pus diagnosticul de colon ititabil. Numai pot trai asa.Va rog mult sa imi spuneti daca faceti aceasta procedura!Va multumesc,o zi buna!

  96. Buna seara, as dori sa va intreb ce inseamna fibrosteatoza hepática avansata? E diagnosticul care i s-a pus mamei mele dupa o operatie de colecistectomie laparascopica.Nu i s-a prescris nici un tratament, nu inteleg despre ce e vorba. Va multumesc anticipat.

  97. FELICITĂRI DOMNULE DOCTOR ,PT.ACTIVITATEA DV. SI C.V. IMPRESIONANT SI MI-AS DORI SA AVEM TOT MAI MULTI MEDICI CU UN ASEMENEA C.V. SI O MAI BUNA DESCHIDERE CATRE PACIENȚI . LA DV. SE VEDE SI SE CONSTATA CA VA FACE-TI PROFESIA DIN PASIUNE SI DRAGOSTE DE OAMENI . DIN PARTEA MEA INCA ODATĂ FELICITĂRI SI ” NOTA 20 „

  98. Buna seara.puteti va rog sa imi spuneti cam ce pot avea de la senzatiile ..ameteli.obosealea.stomac plin si greu
    Aciditate arsuri.si mereu simt ca mi se sparge stomacul…va rog mult cam pot avea.

  99. Simptomele dvs pot avea – teoretic- cateva zeci de cauze. Fiecare cauza, are unele analizele specifice. Nu pot sa imi imaginez cauza simptomelor si nici ce analize ar fi necesare, dar medicul dvs, dupa anamneza si consult poate sa banuiasca aceste lucruri.Date teoretice despre simptomele mentionate aveti pe site
    Cu stima

  100. Hristos a inviat! Sunt din Bucuresti Sector 1, dl.Dr.am o mare rugaminte si intrebare la dv.,cumnata mea(sotia fratelui mai mic de curand a fost diagnosticata cu Metastaza la ficat,vreau sa o aduc la dv.sa faca analizele din nou si sa vedem poate are o sansa. Nu are cetatenie romana doar Ucrainiana stau in Cernauti,are 43 de ani si 3 copii,puteti sa o pimiti? Si cat ar costa toate investigatiile, interpretari,consultatii etc.?).In speranta ca ma puteti ajuta,ma retrag nu inainte de a va ura un weekend si seara binecuvantata!
    Cu consideratie si respect,

    Mariana Munteanu

  101. Buna seara domnule doctor , am facut unIRM in data de 25.04.2018 cu urmatoarele concluzii;-un mic chist subcapsularin segmentul vi, de cca6mm, si aspect infiltrat lipomatos al grasimii din radacina mezentericala nivelul mezogastruluisi flancului sting, cu mici imaginiganglionare infracentimetrice asociate, avind aspect de paniculita mezenterica.Va rog cu respect sa-mi spuneti despre ce este vorba si ce ar trebui sa fac. Va multumesc anticipat si va urez succese in continuare ,sunteti un exemplu pentru multi medici. Seara buna,astept cu nerabdare opiniile dvs.!

  102. Buna dimineata domnule doctor,

    Ma numesc Tiberiu am 43 de ani sunt din Timisoara si as dori un sfat
    Am urmatoarele rezultate la ultimele analize care ma ingrijoreaza de cca o saptamana
    ALT(ser)241
    AST(ser)125
    CK(ser) 316
    LDH SERIC 265(125-220)

    analize in luna 11/2017
    aratau mai bine
    ALT 97
    TGO57
    CK267
    LDH SERIC 518(313-618) U/L

    mentionez ca am consumat alcool bere si vin in ultimii ani moderat dar in luna Aprilie acestui an am facut abuz de Alcool bere cca 15sticle (0,33L) pe zi.
    (depresie)din care am iesit.

    NU mai consum alcool si tin regim hipocaloric hipolipidic.

    Credeti ca este procesul reversibil inca?

    Sa vin la Bucuresti la dumneavoastra sau aveti si in Timisoara un colaborator capabil la care sa ma indrumati.

    Va multumesc, Tiberiu.

  103. Buna seara. Va scriu pentru sotul meu care are 41 de ani. In urma unor analize in luna februarie 2018 au reiesit TGP 104 (limita max fiind40), TGO 62(max 37), GGT 196 (max 73). In luna mai a reluat analizele: TGP 70 (max 41), TGO 43 (max 35), GGT 182 (max 55). Nu are nici un fel de hepatita sau virusi. Timp de 3 luni a tinut regim si tratament cu Fortificat forte. Analizele dupa: TGP 88(max 41), TGO 44( max 35), GGT 279( max 55). A facut RMN: ficat cu contur regulat, dimensiuni normale, 2 mici hemangioame, fara steatoza hepatica, pe rinichiul drept un mic infarct renal cronic sau focala de pielonefrita cronica. I s-a recomandat punctie hepatica. Intrebarea mea este: chiar este necesara aceasta punctie? Rezultatele analizelor nu pot fi date de alti factori? Care ar fi un diagnostic al acestor analize?. Astept raspunsul dumneavoastra plina de speranta. Multumesc

  104. Buna ziua! In urma decesului tatalui meu (heoatita C si ciroza hepatica), ne-am hotarat sa facem analize, atat eu, cat si mama mea. Mamei, la electroforeza, beta gl. a avut valoare de 20% (synevo). Credeti ca este ceva grav?

  105. Buna seara, domnule doctor, un purtător hepatita B pote sa faca vaccinul antigripal, hepatita b are o viremie de 13000 unități in rest toate analizele sunt in parametri, Multumesc mult, Sănătate multa

  106. Buna seara din nou, domnule Doctor la dumneavoastră am fost ultima data acum șase luni si din tote analizele care le-am facut dumneavoastră ne-ați recomandat ca nu este nevoie de tratament, de aceia am îndrăznit sa ca intreb despre vaccinul antigripal am facut toate analizele inclusiv fibromaxul si am inteles ca nu este nevoie de tratament rămânând sa revenim acum in Aprilie la dv pentru un alt set de analize si consult, ne gândeam sa faca vaccinul in condițiile in care sunt creșteri de gripa sa nu pățească ceva, Multumesc!!!

  107. Buna seara!Am terminat tratamentul cu Zepatier si as vrea sa stiu daca trebuie sa reincep sa iau hepatoprotectoare si daca pot sa iau si alte medicamente(am fost diagnosticata cu Sindrom Sjogren si am facut tratament cu Plaquenil pe care l-am intrerupt cat timp am luat Zepatier)Va multumesc!

  108. Buna seara, am fost depistat cu hepatica C acuta in luna martie (in ianuarie am avut o interventie chirurgicala si presupun ca aceea a fost sursa infectiei). Am reusit sa vad un gastroenterolog care mi-a recomandat analizele specifice si mi-a spus sa ma prezint cu rezultatele pentru medicatie insa momentan nu ma poate primi pentru ca inca nu se acorda consultatii-internari de o zi (pana la noi ordine). Intre timp am luat legatura cu un alt medic care mi-a spus ca nici nu intra in discutie tratamentul in primele 6 luni de la faza acuta (caci statul asteapta sa vada daca suntem printre putinii care scapa spontan de belea si apoi urmeaza sa aprobe tratamentul). Asadar, in acest moment, am doua concluzii diferite in privinta tratamentului. Va multumesc

  109. Buna ziua, domnule Doctor un bolnav cu hepatita b , dar cu o încărcătura virală mică in jur de 10000 , poate sa ia antibiotice , exemplu de antibiotic tavanic , multumesc

  110. Buna seara , mi s-a descoperit acum 4 ani la un CT un chist seros pe ficat de aprox 7 cm , nu ma deranjeaza , am analizele bune , dar dupa ultimele ecografii se pare ca tot creste , are aproape 9 cm . ce as putea face ?

  111. Buna ziua, Domnule Doctor!
    Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Sotul meu are hepatita B cu incarcatura virala nedetectabila. Are tratament din anul 2011 cu Baraclude entecavir 0.5mg si din anul 2018 Entecavir alvogen 0.5 mg. La momentul acesta rezultatele hemoleucogramei sunt urmatoarele: leucocite 19.8; neutrofile 17.6%, eusinofile 0.8%; limfocite 76.3%;monocite 4.1%; limfocite 15.07; basofile 0.24. Uitandu-ma pe rezultatele analizelor de la inceputul tratamentului (2011) am observat ca modificarile au inceput sa apara chiar de la inceputul tratamentului si acum au depasit limitele normale. Este posibil sa fie o reactie adversa a ratamentului cu Entecavir sau poate fi o complicatie a hepatitei?
    Va multumesc mult pentru raspuns!

  112. Buna ziua. Am o mare rugaminte. Dupa 6 ani de simptome gen scaune moi si dese, epuizare fizica si psihica, somnolenta permanenta, dureri in corp am un diagnostic de esofagita, colita si enterita cu eozinofile. Iau corticosteroid din martie iar in prima luna m-am simtit mult mai bine. Dar dupa ce am scazut doza au revenit simptomele. Am renuntat la lactate, ou, peste,alune de 3 luni si la gluten de 3 saptamani. Problema e ca ma simt mai rau ca inainte. S-au adaugat si niste dureri de maini si de picioare. Nu stiu efectiv ce sa fac. Vreau sa stiu daca ma puteti ajuta cu aceasta boala. Multumesc

  113. Bună ziua dr.Ditoiu
    Ciroza hepatica compensata și alte boli
    Urmez tratament cu :
    Normix 6 cap.pe zi 14 zile pe luna
    Ursofalk 4/zi permanent
    Diurex 1/zi 14 zile pe luna
    Silivit forte 1cap. Pe zi permanent
    Starea mea nu este buna, nu mai suport tratamentul
    Urmez acest tratament de 1 an
    Alte diagnostice:
    Infecție hiv
    Diabet
    Hta
    Țin și regim alimentar, nu am băut sau fumat niciodată

  114. Buna ziua , am o intrebare la dumneavoastra . Am fost la o ecografie abdominala si mi s-a zis ca am ficatul marit . Lsh-46,3 LDH 149,3 , VP 12mm , Lob caudat 20,9 mm
    M-a speriat doamna doctor sa nu fac hepatita cronica . Ce ma indrumati ?

  115. Buna seara!
    Am fost astazi la cabinetul dvs.
    Mi ati prescris
    NORMIX 10 zile lunar- 3 luni
    SARGENOR-10 zile
    Tratamentul este pentru 3 luni.
    Voiam sa ma asigur-
    In aceste 3 luni trebuie sa iau doar 10 zile Sargenor si cate 10 zile pe luna Normix( timp de 3 luni)?

  116. Buna ziua domnu doctor , as avea o intrebare , am 38 ani si am fost operat de colecist in iulie 2020 , m am simtit bine dar de 2 saptamani am niste dureri de burta parca simt undeva sub ombilic si sunt mai mult asa ca o jena dar din cand in cand se simt mai puternic si parca simt asa ca o greutate in burta, am fost la un consult ecograf la medicul care mi a descoperit problema si mi a zis ca nu e nicio problema si ca resimt durerea de la acidul din stomac.As vrea sa stiu si parerea dumneavoastra daca se poate.
    Va multumesc

  117. Buna ziua, ma numesc Mihaela si locuiesc in Austria, daca ar fi toti medici asa ca si d-voastra in Romania aveti tot respectul. De curand am fost operata la fiere( adica nu mai am fiere) si as vrea sa va rog sa-mi spuneti daca pot manca fructe crude si ce alimente mai exact. Acuma ma simt bine slava Domnului.
    Va multumesc !

  118. Multumesc pentru aprecieri.
    pe site aveti mai multe articole pe tema mentionata.
    Ele sunt generale si NU SE APLICA automat oricarei persoane, nu sunt personalizate.
    Recomandari personalizate poate da medicul….personal, medicu curant, care are toate datele pacientului respectiv si poate evalua in cunostinta de cauza daca ceva din recomandarile sale se potriveste sau nu bolnavului respectiv.
    Cu stima

  119. Bună ziua Domnule Doctor, mamei mele i s-a spus ca are 3 hemancioame la ficat capsulate de dimensiuni6,1/5,51/4,13cm, se mai pot trata cu ajutorul medicamentelor sau este nevoie de operația, are vârstă de 47 de ani? Va mulțumesc!

  120. Domnule doctor vreau doar sa multumesc divinitatii ca existati . Multumesc mult pentru ajutor , va doresc multa sanatate si tot binele din lume sa se reverse asupra dvs. si celor dragi . Abia astept sa ne vedem la următoarea consultație . Cu stimă si consideratie ,un băiat de la tara , fost militar si inca , actual mecanic auto .

  121. Bună ziua am un frate care are 45 de ani bonlav de ciroza lichida. I sa scos lichid de trei ori 6,5 litri 5,5 litri si săptămînă trecuta 4,5 litri si de atunci nu sa mai umflat în burta din contra ca a slăbit mai rau. Ținînd cont ca tine regim si ia si tratament. Ce î se poate întîmpla daca nu a mai facut lichid. Multumesc frumos

  122. Buna ziua! Am 32 de ani,42 de kg,scaune moi si verzi in fiecare zi,la analize doar magneziul si fierul sunt mici,am facut endoscopie si colonoscopie anul trecut,la biopsie au iesit o gastroduodenita si posibil boala celiaca,testele de sange pentru boala celiaca sunt negative,elastaza pancreatica este 118,am tinut regim fara gluten dar starea mea s-a inrautatit,orice mananc imi face rau,ca e fiert sau la aburi…am facut si un rmn la stomac care nu arata vr-o problema,nimeni nu imi da de cap,mi este foame mereu dar tot ce mananc imi face rau,am si reflux din cand in cand,dureri moderate si in stanga si in dreapta,daca manan mai mult slabesc,am fost si la diabetolog,a zis ca ar fi si un prediabet…am slabiciune musculara si maini si picioare amortite,nu stiu ce sa mai fac,dumneavoastra ma puteti ajuta?Multumesc!

  123. BUna seara. NU va pot ajuta deoarece nu pot face medicina on-line, desi este acum legal.
    Dupa parerea mea, stabilirea corecta a unui diagnostic si prescrierea unor recomandari personalizate nu se poate face pe baza descrierii unor simptome, nu faci medicina virtuala pe un pacient real.
    Dar, pe siteurile mele gasiti toate informatiile medicale teoretice legate de simptomele dvs.
    Cu stima

  124. Mulțumesc pentru informațiile utile, am ajuns pe aceasta pagina pt ca am un gust amar, nu e grav. Dar vreau sa va felicit, cu siguranță v-aș alege sa fiți medicul meu dacă as mai aproape. Dați încredere oamenilor, nu va mai privesc cu teama, e mare lucru. Succes și Doamne ajuta!

  125. Bună ziua domnul doctor soțul meu de 10 ani se confruntă cu o tuse dimineața și vărsături și-a făcut o endoscopie ia găsit o bacterie in stomac ia dat un tratament cu antibiotic pentru 10 zile dar totuși nu ia trecut și vomita amar ce ar putea avea daca mă puteți ajuta Cu un consult la dumneavoastră

  126. Bună ziua D.nul Doctor. Ma numesc Chirita Daniela și am fost acum câteva luni la dvs. Am hepatita B și am urmat regimului dvs în urma căruia am slăbit 5 kg mai am 5kg. Întrebarea mea este ca de doua săptămâni tot îmi apar vânătăi pe picioare. Este de la ficat? E ceva grav? Eu lucrez la birou și e posibil și de la sertare sa ma lovesc dar nu.mi amintesc.Recunosc ca ma proptesc și ma ating de ele. Va multumesc cu respect

  127. Bună ziua domnule doctor

    Am aproape 52 de ani, iar din anul 2014 sunt diagnosticat HEPATITA VIRALA B. Din anul 2014 pină in 2019 am fost in atenția de Dan Teodor de la Clinica de boli infecțioase Iași care a încercat remedierea prin regim alimentar și hepato-protectoare. Viremia era fluctuantă dar nu foarte mare, fibroza 0 și celelalte analize in parametrii normali. Din anul 2019 urmez tratament cu Entecavir 0,5, la recomandarea medicului Spitalului județean Suceava. Viremia a devenit nedetectabila după jumătate de an. Problemă este că anticorpii și antigenul nu se modifică favorabil.
    Este vreun tratament medicamentos sau naturist care să stimuleze acest proces?
    Menționez faptul că în luna ianuarie 2023 urmează evaluarea anuală.

    Cu mii de mulțumiri și deosebit respect Adrian LAMASANU!

  128. Buna seara!
    Mama mea este sub controlul dvs.
    Are ciroza hepatica.
    Am fost ultima data cu ea la control pe 21 noiembrie.
    Astazi mi a spus ca a avut scaunul negru.
    Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa facem- sa venim la control sau care sunt pasii.
    Va multumesc!
    Astept un raspuns urgent.
    Multumesc!

  129. Buna ziua. Am un băiețel de 3 ani și 6 luni iar în urma unor analize la sânge , au reieșit câteva mai puțin bune …. (TGO-46 …TSH-4.779….) și încă câteva cu valori mărite sau scăzute… Este ceva grav ?
    In ultimele 4 luni a fost răcit cam des (din cauza intrării în colectivitate) și cu recomandarea medicului a trebuit să ii administrez diferite tratamente…

  130. Bund seara stimate d le doctor, am varice esofagiene de gr lll-lV,imi doresc o interventie o interventie eficienta se Poster La dvs.?

  131. Buna Seara!!
    Am fost diagnosticata cu hepatita B in timpul sarcinii la analizele amanuntite,de atunci se fac 2 ani in iunie,viremia ce.a mai mare am avut.o 27000,acum 7 luni a fost 85,acum 2 luni de 1050,mi.au facut raze sa vada daca am noduli si nu am,doar ficat gras dupa sarcina mi.au spus ca e normal,am slabit de la 84 de kg am 63,ei tot imi spun can nu este cronica comfirmata dar nu inteleg acest aspect dupa atata timp tot virala…ei spun ca nu am ajuns la nivelul de viremie pt hepatita cronica!
    Sunt in Anglia si ma tin sub supraveghere,analize la 6 luni,ma suna si imi spun rezultatele…
    Imi este foarte frica.
    Puteti sa ma ajutati sa inteleg??
    Multumesc!!

  132. In 2011 am fost operat de hepatocarcinom la Fundeni,nu a fost necesara chimioterapia,sunt sub supraveghere oncologica.De atunci toate analizele(transaminaze,AFP,ecografii,CT,RMN) au fost normale.Sunt purtator virus B nedetectabil(viremie acum 2 ani,mi s-a spus sa o repet daca transaminazele au valoare dubla).Acum fac tratament cu SORTIS(coleserol),NEBILET,ASPENTER siSERLIFT(pt.tulburari anxioase,tratament incheia dupa 6 luni).In ianuarie 2023 analize,RMN,bune dar AFP=16 ng/ml.Se poate ca aceste medicamente sa influenteze val.AFP ?

  133. Buna seara
    Am un AFP care tot crește, decand am facut prima data analiza, respectiv:
    26 ,58ng/mL -14 noiembrie 2023
    18,96ng/nL – 12.12.2023
    21,90ng/mL..azi 20 ianuarie 2024.
    Am facut si anal8zele ptr depistarea Hepatiei B si C si paramentrii sunt in limite normale
    INTREBARE: ce afectiune indica acest AFP mare? (ovare/uter/trompe/col uterin si tiroida nu mai am) la ce specialist trebuie sa merg ptr mai multe investigati si tratament?
    Multumesc!

  134. AFP+ alte analize mi-au fost facute in spital internare de 1 zi, cu ocazia unei alte afectiuni, iar medicul internist mi-a zis ca am hepatita. Am facut la Sante analizele de hepatita b+c si sunt negative, dar AFP-UL creste in continuare. Pot sa fac o programare la dvs?
    Multumesc

  135. Buna ziua domnule doctor, sunt din Braila si in urma unui control ecograf intamplator am depistat ca am o piatra la colecist de 1.8 mm iar la alt ecograf/medic internist a rezultat 1.3mm, ma rog, as vrea sa fac si a 3 a invetigatie la d-vs, dar sub nici o forma nu doresc operatie!
    Problema mea : este posibil cu Ursofalk sau alt medicament chiar si naturist *(Limba Cerbului )sa distrug /elimin aceasta piatra? Nu conteaza perioada, luni ani..am timp , mentionez ca nu am dureri de nici un fel si nu am avut pana acum.
    Medicul mi a dat Duspatalin si mi a spus ca acesta o sa tina piatra pe loc cat timp il iau… si sa nu iau nimic pentru ” topirea”pietrei ca voi ajunge in Urgente!
    As dori un punct de vedere al dvs. si o parere. Va multumesc frumos!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: