Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Nervii la stomac sau gastrita pe sistem nervos

Nervii la stomac sau gastrita pe sistem nervos sau pe fond nervos sunt reclamate destul de des de pacienti. Notiunea populara “nervi la stomac” defineste de fapt  o tulburare functionala gastrica, numita – la fel de popular- “gastrita pe sistem nervos” sau „gastrita pe fond nervos”. Mentionez ca medicii nu folosesc acest termen dacat pentru a explica mai .. pe inteles bolnavului starea problemei sale de sanatate.Partea ciudata este ca am auzit pacienti care cred ca “le-au crescut nervi in stomac” si de aceea au unele simptome.

Snt dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog – hepatolog in Clinica Sante Bucuresti

Ce sunt nervii?

Sistemul nervos este format din celule nervoase (neuroni) localizati in creier si maduva spinarii  si prelungirile acestora (nervi)

Aceste prelungiri nervoase ajung peste tot in corp – piele, muschi de sub piele, vase de sange, os, organele interne, etc ,etc). Fiecare organ sau sistem este inervat ( deservit) de o structura nervoasa, de un nerv. O schita sugestiva este alaturata.

Rolurile nervilor sunt in principal doua:

  • de a transmite la structurile pe care le inerveaza comanda de la creier sau maduva spinarii (comanda de miscare, secretie de substante, etc) – nervii motori
  • de a transmite de la organul inervat catre creier sau maduva spinarii informatii culese de receptori despre starea  organului sau sistemului respectiv  = nervii senzitivi (culeg senzatii)

A nu se face confuzia intre termenul medical “inervare” = deservirea unui organ sau sistem de catre o structura nervoasa, si termenul popular “inervare”, care de fapt inseamna enervare, iritare, suparare.

Ce inseamna „nervi la stomac”?

Nu toate persoanele reactioneaza la fel in aceesi situatie. De exemplu intr-o situatie stresanta o persoana transpira, alta tremura, alta devine palida, sau i se racesc extremitatile, sau se inroseste, etc (Dr Ditoiu).

In afara de aceste reactii vizibile, exista si unele reactii ale organelor interne la stres.

In conditii de stres, unele persoane fac hiperaciditate gastrica, care poate da dureri in capul pieptului, eventual greata.

Aceasta este oarecum similara cu expresia a avea” nervi la stomac” , poate insemna a avea stomacul suparat, iritat.

Desi simptomele sugereaza existenta unui ulcer sau gastrita, daca se face o endoscopie digestiva superioara, aceasta este normala.

Situatia este similara cu cea numita „colon iritabil”, unde exista simptomele unei boli de colon, dar colonoscopia este normala. Si aceste persoana pot face ce se poate numi nervi la intestin, care se manifesta in special prin diaree si balonare in conditii de stres.

Cum se pune diagnosticul de „nervi la stomac”?

Diagnosticul acestei probleme se pune de catre medic pe baza simptomelor aparute in conditii de stres, dar poate fi necesara si endoscopia digestiva superioara care ar trebui sa fie normala (Dr Ditoiu).

Cu ce se confunda nervii de la stomac?

Nu prea se recomanda sa iti pui singur diagnosticul (nici macar de nervi la stomac), deoarece simptomele bolilor se pot confunda chiar si de catre medici cu mai putina experienta. Vad destul de des pacienti care vin la mine si imi spun „domnule doctor am venit la dvs pentru ca am .. nu stiu ce boala, am exact simptomele pe care le-ati postat dvs pe net”, si nu rareori diagnosticul este cu totul altul, uneori mai grav, alteori mult mai putin grav.

Simptomele nervilor la stomac sunt asemanatoare cu cele alte altor boli cu care se pot confunda:

Ce declanseaza nervii la stomac?

nervi la stomac

Situatiile care pot declansa simptomele hiperaciditatii sunt mentionate in schita alaturata

Cum se trateaza nervii la stomac?

Tratamentul acestei probleme se face cu sedative, care linistind sistemul nervos, scade hiperaciditatea gastrica si deci si simptomele si. Se pot administra si medicamente care scad secretia gastrica acida (Dr Ditoiu).

Ce regim se tine cand ai nervi la stomac?

Regimul alimentar poate fi util in cazul aparitiei simptomelor, el fiind similar regimului de gastrita sau ulcer.

Forum – nervi la stomac

Ce pot sa fac ca de ceva timp imi suna urechile de numa nu mai suport ma ia cu nervi asi vrea sa va rog sa imi spuneti din ce cauza ca am si o nara inchisa care nu mai circula aieru pe o nara asa cum trebe este dela sinuzita sau sunetu asta din urechi este un fel de stres

Trebuie sa faceti un lucru normal: sa mergeti sa va vada in primul rand medicul dvs de familie, care va va orienta  unde sa va indreptati

Exista nervi la stomac la copii?

Aceste simptome pot sa apara si la copii
Ma doare stomacul de la nervi, ce sa am?

Este posibil sa aveti o hiperaciditate in conditii de stres.

La emotii am o greutate in stomac, pot sa fie nervi la stomac?

Se poate spune si asa.

Am o senzatie de pumn in stomac, ce ar putea fi?

SUnt multe situatii posibile, poate fi de la inima, plaman, stomac sau chiar vasele abdominale

Daca ai nervi la stomac,cat timp trebuie sa ei medicamente antiacide?

Daca aveti simptome de hiperaciditate ocazional, in perioadele de stres, doar in aceste perioade trebuie luate medicamente care scad aciditatea gastrica. Corect ar fi sa mergeti la un medic gastroenterolog sa vada despre ce este vorba, evaluarea pe net a problemelor medicale are un mare grad de eroare, datorita lipsei examinarii pacientului

Ce trebuie sa faci cand ai simptome cu stomacul adica nervi la stomac? Cand  trebuie sa mergi la medic cand ai problemele acestea?

Specialitatea medicala careia trebuie sa va adresati in caz de probleme gastrice este gastroenterologie

Daca aveti probleme  de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema.

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apare boala pana cand apar simptomele sau pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. Problema cea mai importanta este ca aceleasi simptome dau numeroase boli digestive sau chiar fare legatura cu aparatul digestiv, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic. Acest risc face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect in fiecare caz  in parte, deoarece fiecare evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru nervi la stomac?

In privinta tratamentelor medicale, nu exista tratament bun si tratament rau, exista scheme de tratament corecte in fiecare boala, chiar mai multe scheme corecte pentru aceeasi boala. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta. Chiar si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat, avetui alaturat u nastfel de exemplu, fara legatura cu articolul de fata.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, absolvent de facultate cu media generala zece, sef de promotie pe tara, in prezent medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale

Am si cca 30 de ani de activitate didactica  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medicii rezidenti si specialisti

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

De ceva timp imi folosesc experienta  acumulata avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti.

Daca doriti o a doua opinie medicala, puteti face o programare la dr Ditoiu aici

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital.

Multi dintre ei nu au mai fost la medic, dar altii vor o a doua opinie medicala si unii nemultumiti  de perioadele lungi de asteptare si lipsa de timp a medicilor din spitale.

Unii nu prea stiu care este starea lor de sanatate desi au fost in spitale, dar datorita aglomerarii extreme de aici, medicii nu au avut timp sa discute cu ei, sa le spuna ce au, cat de grav este, ce sa faca mai departe, cand sa intrerupa tratamentul, ce controale sa faca ,etc, (acest lucru este obisnuit in spital, stiu bine acest lucru din experienta de 30 de ani de spital Fundeni)

Unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multi pacienti la cabinet dupa cca 4 decenii de activitate medicala , pe unii ii stiu de mult timp, altii vin cu rudele, sau isi trimit prietenii cu probleme de sanatate, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare. Cat timp am lucrat la spitalul Fundeni, era destul de greu pentru cineva sa ajunga la mine la consult datorita aglomerarii si accesului dificil la spital (acum ar fi fost practic imposibil). Acum accesul este relativ facil, liber.

Pentru aceste persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se poate face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.

In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba programarea se poate face chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare. Lucrand doar in sistemul privat de sanatate, am posibilitatea sa imi adaptez programul in functie de solicitarile pacientilor

 

 

 

 

40 de comentarii la „Nervii la stomac sau gastrita pe sistem nervos

  1. buna asi vrea sa va rog sa imi spuneti ce pot sa fac ca deceva timp imi suna urechile de numa nu mai suport ma ia cu nervi asi vrea sa va rog sa imi spuneti din ce cauza ca am si o nara inchisa care nu mai circula aieru pe o nara asa cum trebe este dela sinuzita sau sunetu asta din urechi este un fel de stres… va multumesc..

  2. Am si eu o intrebare, de ceva timp tot ma confrunt cu niste dureri de stomac, de abdomen ( diaree, greata, dureri de burta, stomac ) mi-am facut colonoscopie acum un an si mi-a iesit bine. Mi-am facut acum o luna endoscopie si mi-a iesit doar o gastrita. Dar acum de vreo 2 saptamani am inceput sa am diaeree si dureri abdominale, pe urma mi-a trecut diareea si a aparut durerea in stomac, si cand ma intind simt un fel de puls deasupra ombligului. Tin sa mentionez ca am trecut printr-o perioada foarte stresanta si sunt o persoana care se streaseaza foarte repede. Si acum nustiu cum sa scap de durerea de stomac, iau Helidis, motillium, normix, espumisan. Oare ce ar trebui sa mai fac? multumesc.

  3. buna,,,am si eu o problema de care nu mai pot scapa..de vreo 9 luni a inceput sa mi se zbata ceva in mine,in stomac si de ceva vreme mi se zbate si mai tare se misca si pAtul., abea mai pot bea apa si manca,mi se pare ca ma sufoc nu mai am aer….am fost la 2 doctori diferiti pana acu si mi-au zis ca nauvazut asa ceva niki odata mi-au dat tratamrnte diferite,niki un efect…nush ce sa mai fac, Va rog Ajutatima

  4. va ro g mult am prietena cu depresie recidiva si are ulcer pe sistem nervos i-am adim tratament cu lamotrin 50 mg cimbalta 30 mg bromazepam 3 mg si nexium 40 mg nu se amelioreaza durerea ce pot face curespect asistent med robert micu

  5. Buna seara.va rog sa ma ajutati deoarece sunt disperat.Am slab it 10 kg intr-o Luna si cred Ca am nervi La stomac.Am fost la psihiatrie si mi-a dat Zulin 30 mg? Este OK?

  6. Buna ziua, am si eu o intrebare, nu stiu ce sa ma mai fac, pe fond de stres fac diaree… Noul job ma face sa plec mult in delegatii si doar gandul ca trebuie sa merg cu colegii cu masina ma fac sa ma stresez si sa ma gandesc ca daca ma apuca diareea pe drum, pe autostrada, cum sa le spun colegilor sa opreasca si daca suntem pe autostrada si nu au unde sa opreasca si fac pe mine ? De ex, acum mi-e frica sa plec in concediu cu autocarul ca ce fac daca ma apuca diareea pe autocar. Deja cred ca e ceva de natura psihica … cum sa o rezolv ? 🙁

  7. Domnule Doctor
    Am o intebre la d-vostra , mi s-a constatat o disfunctie vegitativa da p linga simptomele enumerate in articolul BOLI DE STOMAC la mine mai exista un simptom si amume arsuri de piele in regiunea bratelor e la fel din cauza nervilo stomacali si ce tratament imi recomandati.
    La fel gastroscopiile efectuate pina in prezent sunt toate bune, analizele l fel.

  8. salut as avea si eu o problema nu stiu daca ma puteti ajuta????? mea are niste dureri foarte mari la stomac si simte cum se arunca stomacul si se si vede …. la endoscopie nu a reyultat ca ar avea ceva …. si nici la ecografie durerile sunt insuportabile si nu cedeaya cu nimic poate fi microbul ecoli????…. ma puteti ajuta va rog … multumesc mult

  9. Buna ziua am si eu o problema cu bunica mea are dureri foarte mari de burta la endoscopie nu ia aparut nimic nici la ecografie ….are niste dureri de zice ca i se arunca stomacul a slabit enorm si este si vizibil …nu stim ce sa ii mai facem …. va tog frumos ajutati-ma cu stima catalin

  10. Buna ziua, as avea si eu o intrebare…. am 23 de ani sunt Studenta si de aproape jumatate de an am o problema cu stomacul si nu mai dau de capat cu el…. ma ustura stomacul pana ma ia cu frisoane ,nu pot manca din cauza ca mi se face greata…. mi sa pus diagnosticul de gastrita cronica biliara iau venter cu fiobilin si ma lasa pe moment iar dupa ceva timp iar mi se face rau… vreau sa stiu daca e pe baza de STRES si ce imi RECOMANDATI…..

  11. Buna ziua!
    am o rugaminte la dv., daca va transmit niste investigatii facute in Galati, ati putea sa-mi relatati ce pasi ar trebui sa parcurg in continuare si bine inteles
    daca considerati am sa fac o programare la dv.
    Multumesc anticipat!

  12. Primesc foarte multe e-mailuri, multe de la pacientii care au fost consultati de mine, iar in limita timpului disponibil raspund la ele. Deoarece legea interzice in Romania evaluarea medicala la distanta datorita riscului de eroare, pentru siguranta mea profesionala si a celor care solicita consult pe net, respect legea, si nu pun diagnostice si nu dau recomandari medicale pe net.
    Evaluarea unor investigatii medicale ale unui pacient pe care nu il cunosc, intra in aceasta categorie.
    Cu stima

  13. Buna ziua,am si eu cateva nelamuriri d-le doctor,in urma cu 2 ani a murit fratiorul meu care era f tanar si de atunci au inceput si problemele cu stomacul.nu prea grave ce-i drept dar cu timpul mi-e frica sa nu cumva sa se agraveze.de atunci am o frica continua in mine,fapt care duce la dureri de stomac,cand stau intinsa in pat simt un nod si un puls deasupra buricului,de asemenea cand ma grabesc sa fac ceva si vad ca nu o sa termin in ora in care mi-am propus ma stresez f mult si ma doare stomacul,mi se face un nod pe care il simt daca il ating,transpir,tremur toata si simt nevoia sa stau putin intinsa sa ma relaxez(inspirand si expirand continuu).ar trebui sa consult vreun medic sau totul e pe baza de stres.daca da spuneti-mi ce ar trebui sa fac.va multumesc

  14. Ce trbuie sa faca copilul meu?are 18 ani di decembrie plînde de stomac si e foarte nervos.a fost de de 2 ori la medic de familie si nici yn rezultat.ce trebuie sa fac ca Mama?

  15. Buna seara! Am si eu o problema la stomac. Am facut gastroscopie a esit gastrita cronica, colonoscopie e ok dar gastroenterologul a zis ca nu am nimic si nu mi-a dat tratament. A m facut si test la alergie a esit pozitiv la gluten. Acum fac regim alimentar nu maninc produsele ce contin gluten dar nu s-a schimbat nimic. Simt cum imi bate ceva la stomac ,ma simt balonata dupa masa simt greu la stomac mi-au zis ca e pe fon de stres si ca pot fi simptome psihosomatice. Daca ma inervez cit de putin( dar am devenit foarte nervoasa din cauza durerii pe care o am ) mi se incordeaza stomacul si ma ia frica. Va multumesc

  16. Buna ziua ! am si eu o problema de 3,4 saptamani ma chinue o durere la stomac si nu pot sa fac efort ca obosesc si ma inmoi si simt ca pic jos .In urma simtomelor am facut diverse investigati.. am mers am facut ecografie abdominala si mia gasit piatra la fiere..Dar am consultat un chirurg si a zis ca simtomele nu sunt de acolo ..ca ar fi problema pe stres .cum ma puteti ajuta

  17. Buna ziua, va rog daca se poate sa mi spuneti daca iau nexium si xanax mai pot lua seara si ceva de somn, deoarece noaptea sar din somn datorita nervilor de la stomac si a starilor care le provoaca….multumesc mult.dar sunt disperata ca am ajuns sa dorm cu grija sa nu se repete starea…..

  18. Indicatia de tratament NU se face .. virtual, aceasta o face medicul curant astfel:
    1. Face anamneza (sta de vorba cu bolnavul despre suferinta lui)
    2. Examineaza bolnavul
    3. Prescrie explorari ajutatoare pentru diagnopstic si evaluarea situatiei generale a organismului bolnavului
    4. Evalueaza rezultatele explorarilor prescrise
    5. Prescrie un tratament si un regim alimentar si URMARESTE efectele tratamentului.
    Evaluati de cate din elementele mentionate anterior dispun eu, pentru a fi in masura sa procedez conform regulilor medicale
    Cu stima

  19. Ma scuzati ca postez aici,dar asta era cea mai recenta si ma gandeam ca nu mai sunteti activ in celelalte postari.. . Am o serie de probleme si vreau sa stiu daca aveti vreo idee :/ in primul rand, uneori imi tremura corpul din senin. Mi-am luat din curiozitate tensiunea si in timp ce mi o luam imi tremura ceafa cu tot cu cap ( tensiunea a fost buna, dar pulsul a fost 97 si neregulat)tremur mereu, pe fese am niste puncte rosii si albe ( cred ca si cosuri ) care ma mananca excesiv (tin o igiena curata.)ma junghie in partea stanga si dreapta a abdomenului ( apendicita? ), dupa fiecare scaun am o umflatura foarte mare ( care a inceput sa se faca din ce in ce mai mare, sau asa am eu impresia ) care imi da senzatia ca mai trebuie sa stau pe wc, desi eu nu mai am ce sa fac. dupa scaun se retrage la loc. Uneori simt in anus junghiuri, intepaturi foarte puternice care tin 2-3 secunde si ma fac sa sar dupa scaun ( Asta mai rar, o singura zi m-a intepat o data la cateva minute. ) si mai nou, dupa scaun mereu am gaze, imi chioraie stomacul si ma doare capul ( imi vine ameteala)si am inceput sa fac scaun o data la 2 zile, pentru ca atunci cand ma trece sunt la liceu si nu pot sa fac, si dupa cand ajung acasa nu ma mai trece si raman constipat. Vreun ajutor? va rog frumos.. dureri si sangerare in timpul scaunului nu am ,iar umflatura nu cauzeaza dureri in timpul scaunului si nici cand ma sterg.

  20. O indicatia pentru un pacient NU se face .. virtual, aceasta o face medicul curant dupa un procedeu standardizat legal si obligatoriu:
    1. Medicul curant face anamneza (sta de vorba cu bolnavul despre suferinta lui)
    2. Medicu curant examineaza bolnavul
    3. Medicul curant prescrie explorari ajutatoare pentru diagnostic si evaluarea situatiei generale a organismului bolnavului
    4. Medicul curant evalueaza rezultatele explorarilor prescrise
    5. Medicul curant prescrie un tratament si un regim alimentar si URMARESTE efectele tratamentului.
    Evaluati de cate din elementele mentionate anterior dispun eu, pentru a fi in masura sa procedez conform regulilor medicale, si sa pot da indicatii corecte, bazate pe realitatea starii dvs de sanatate.
    Pe site gasiti DOAR informatii medicale despre boli, dar nu si recomandari personalizate pentru dvs. Acestea le da doar medicul curant
    Cu stima

  21. Am doar 14 ani.. nu o sa ma duc la farmacie de nebun .. voiam sa stiu ce ar putea fi,dupa simptomele pe care vi le-am spus.Daca nu tine de regimul alimentar (am 1.70 si 56kg ) si credeti ca e ceva mai grav atunci o sa ma duc la medic. Eu acum locuiesc in America. Sunt in Romania de 3 zile si plec intr-o saptamana , dar daca mi-am mutat medicul de familie acolo nu cred ca pot face ceva.

  22. O problema care din descriere poate parea simpla sau grava, la examinarea aprofundata poate fi de fapt exact invesr, am avut mii de astfel de cazuri – la telefon parea un fleac sau foarte grav, iar la examinare era invers.
    Tocmai de aceea nu pot spune nimic, iar datorita riscului de eroare, evaluarea medicala pe net este interzisa in Romania -art 31 din Codul deontologic medical. Nu am nici o intentie sa incalc legea medicala dand sfaturi aiurea pe net, si sa va mai fac si rau – poate. Cel mai corect este sa va vada un medic, eu prin „medic curant” nu inteleg medic de familie, ci oricare medic care va consulta
    Cu stima

  23. Buna ziua, ma confrunt si eu cu o problema; in anul 2015 in urma unei EDS mi s-a dat diagnosticul de: gastrita antrala eroziva, BRGE si dupa analiza la scaun de Helicobacter Pilory, am tinut regim si mi s-a dat Amoxiciclina 250mg+Levofloxacin+ Metronidazol+Controloc+Spasmomen, in urma acestui tratament a iesit testul la Helicobacter negativ. Anul trecut in noiembrie am repetat EDS din motivul imbalonarii excesive in stomac, rezultand pe langa celelalte diagnostice si Sindrom dispeptic si iara Helicobacter Pilory mi s-a dat sa iau Helicostop. De ce continui sa fiu „umflata” in stomac si simt cateodata ca nu pot respira? Sunt si foarte stresata la servici. Poate fi si de la Hepatita? De 6luni sunt in tratament antiviral , de curand am facut viremia fiind nedetectabila.
    Multumesc.
    Daca se poate spuneti-mi va rog ce este de facut.

  24. si eu ma chinui cu dureri de stomac balonari dureri de chefa cap tuit in urechi nu stiu ce sa mai eau unde sa ma mai duc

  25. cu O luna in urma am fost depistata cu helicobacter am închițit Chișca aea și mi-a zis ca am helicobacter și gastropatie eritemotoasa de reflux ,. Deja am 3 săptămîni de la finisarea tratamentului am ghioraieli in pîntece și dimineața pe îmi vine c ca arsura oare e de la tratament , dar Menționez ca ghioraielile au început de la a 2 zi de tratament cu antibiotice , și ma duc la baie cu fecalele de 2 ori normale culoarea este galben închis

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: