Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Probleme cu ficatul-Hepatita B – forum, dictionar

Bolile infectioase se ocupa de hepatita B?

Hepatita B este de obicei o boala cronica ce poate evolua catre ciroza, si fiind o boala de ficat, este tratata de medicul gastroenterolog sau hepatolog.

Doar hepatita cu icter cu debut brusc, poate fi hepatita virala acuta B care se trateaza la boli infectioase- rar, cam 10% din cazuri.

Hepatita B – virusul B- transmitere

Transmiterea virusului hepatitei B se face prin sange si mai rar prin secretii (saliva, lacrimi, lapte, ets). De aceea, pentru a lua virusul de la o persoana care il are, trebuie ca o rana a ta (de exemplu din gura, genitala, de pe piele, etc) sa vina in contact cu sangele purtatorului. Transmiterea in familie se face aproape exclusiv pe cale sexuala, riscul fiind mult mai mare decat pentru HIV.

Virusul hepatitei B nu se transmite in gospodarie prin alimente , apa sau    contact  cu persoana infectata , folosirea dupa ea a toaletei, telefonului, baii, etc, deci nu trebuia sa va izolati rudele care au acst virus.

Hepatita B are nevoie de regim alimentar?

Daca aveti virusul hepaitei B, si mancati nomal neavand si alte boli care sa necesite regim, nu trebuie sa va schimbati moul de alimentatie, Exceptie il face alcoolul care poate fi folosit doar ocazional. Deoarece frecvent cei cu hepatita B au si steatoza hepatica, fapt care poate agrava evolutia bolii de ficat, ar trebui tinut regim pentru aceasta – exista pe site.

Hepatita B da simptome?

Hepatita B poate fi acuta , aceasta forma avand de obicei simptome – icter, oboseala, somnolente, greata, dureri in zona ficatului- sau hepatita cronica de  obicei fara simptome

Virusul B da ceva simptome, ca doar roade ficatul?

Faptul ca ai virusul hepatitei B nu iti da simptome. Daca apar simtomele, aceste de obicei nu sunt date de virus, ci de consecintele lui asupra organismului. De aceea, exista persoane cu viremie de miliarde fara nici un simptom.

Hepatita B are tratament eficient?

Hepatita cronica cu virus B este o boala de ficat care are nevoie de tratament, si trebuie tratata de un medic de ficat (gastroenterolog) nu de boli infectioase. Nu orice boala infectioasa este tratata  de specialistul de boli infectioase, asa cum infectia urinara, amigdalita, furunculul, acneea, peritonita, colecistita, conjunctivita, otita, etc, cistita, etc, desi sunt boli infectioase nu sunt tratate la aceasta specialitate, ci la specialistul organului respectiv –  infectia urinara la nefrolg, amigdalita la ORL-ist, furunculul la chirurg, acneea la dermatolog, peritonita si colecistita la chirurg, conjunctivita la oftalmolog, otita la ORL-ist, etc,.

Hepatita B evolueaza neaparat catre ciroza?

Evolutia hepatitei B cronice poate fi catre ciroza hepatica sau cancer de ficat, ambele boli fiind urmarite si tratate de medicul gastroenterolog – un alt argument pentru urmarirea pacientului cu virus B de catre aceasta specialitate. Mentionez ca in majoritatea cazurilor pacientii cu infectie cu virus hepatic B (80) nu ajung sa faca ciroza sau cancer de ficat.

Hepatita B  exista vindecare?

Hepatita cu virus B se poate vindeca , uneori fara nici un fel de tratament (lucru mai rar, sistemul imun al organisului eliminand virusul) sau cu diferite tratmente.

Mumele meu e Mihai am 26 de ai anul acesta in luna martie la sfarsit in urma unor analize periodice am descoperit ca am hepatita B, am fost la un doctor hepatolog s-a uitat pe analize si mi-a spus ca este cronica sa astept inca 6 luni si sa refac iarasi analizele , de ce sa astept?

Pentru a pune diagnosticul de hepatita cronica cu virus B, trebuie ca boala sa fie mai veche de sase luni, de aceea vi s-a spus sa faceti control – probabil- peste sase luni, in aceasta perioada fiind posibil ca virusul sa dispara – daca era de fapt o hepatita acuta, nu cronica/

Am virusul hepatitei B, tot facut analizele iar rezultatele sunt urmatoarele: in luna martie valorile erau: TGO: 67. TGP : 57, iar in septembrie dupa 6 luni rezultatele sunt urmatoarele: TGO: 45, TGP: 96. De ce se modifica transaminazele, se inmulteste virusul?

Tranzaminazele pot creste pentru ca se inmulteste virusul, dar ele variaza si din alte cateva sute de cauze – aveti subiectul pe site.

Am virusul B, am fost la interpretarea analizelor la un medic in Galati dar nu mi-a explicat mare lucru a spus sa mai refac la an analizele si intre timp sa iau essentiale forte N 6 pastile pe zi, zi de zi fara intrerupere… plus regimul alimentar si fara alcool deloc, odihna si sa evit stresul.  Este suficient pentru vindecare?

In primul rand nu stiu daca aveti doar virusul, iar ficatul este sanatos (este posibil acest lucru), sau aveti si ficatul afectat. In al doilea rand tratamentul luat de dvs nu omoara virusul si nu are un alt efect evident pe ficat, dar regimul fara alcool si suprasolicitare nu strica unei persoane care are virusul B

Prietenul meu are hepatita B cu suprainfectare de D. Va rog sa mi dati un sfat ce ar trebui sa facem pentru ca nu gasim informatii pentru astfel de cazuri ca sunt mai rare. Va multumesc.

Daca exista hepatita cu virusul B si D care necesita tratament, acesta se face doar cu interferon, medicament care poate ucide ambele virusuri (pastilele nu au efect pe virusul D)

Buna ziua! am fost diagnosticat cu hepatita B,NU am urmat nici un tratament specific dar am incercat sa evit excesurile daunatoare ficatului.Ideea este ca am 29 de ani ma simt foarte bine,nu am nici un simptom,exceptant doar usoara ingalbenire a ochilor.M-ar interesa sa va intreb daca se poate determina(aproximativ sau exact) perioada de cand sunt purtator de acest virus si cat costa tratamentul cel mai eficient pentru a scapa de acesta,nu ma intereseaza programele nationale as dorii sa-mi achit personal tratamentu.

Asa cum am mai mentionat in hepatita cronica pacientul nu are de obicei simptome, indiferent de cat de avansata este boala (exista desigur si exceptii), deci faptul ca va simtiti bine nu inseamna ca totul este in regula. Ar trebui sa va spuna medicul dvs de ce aveti ochii galbeni. Perioada de cand sunteti purtator nu se poate stabili exact, dar se poate estima pe basa unor analize – Fibrotest de exemplu. Daca ar exista”cel mai eficient tratament” intr-o boala, inclusiv in hepatita B, toti oamenii ar urma numai acel tratament, nu ar avea rost sa ia un tratament care nu are eficienta maxima. De fapt in orice boala, un tratament poate fi eficient la o persoana si complet ineficient sau daunator la alta, conform stadiului bolii si caracteristicilor organismelor respective. De aceea nu va pot spune care este cel mai bun tratment in cazul dvs

Cand se trateaza hepatita B la boli infectioase?

Hepatita este o boala de ficat infectioasa, dar ca si amigdalita, apendicita, peritonita, anexista, otita, penumonia, sinuzita, vuvovaginita, uretrita, prostatita, abcesul dentar, foliculita, furunculul, etc se trateaza de catre medicul specialitatii organului respectiv. Hepatita virala se trateaza la boli infectioase in cca 5% din cazuri atunci cand este acuta, adica are toate caracteristicile urmatoare

  • durata bolii este de maximum 6 luni
  • transaminazele sunt mai mari de 10 ori normalul
  • bolnavul are de obicei icter
  • boala este data de virusul hepatitei A,B,C

In celelalte cazuri (boala mai veche de 6 luni, transaminaze mai mici de 10 ori normalul, fara icter) boala se trateaza de medicul gastroenterolog sau hepatolog, deoarece poate evolua catre ciroza sau cancer de ficat, lucru pe care il poate monitoriza cel mai bine un medic care se ocupa de bolile de ficat.

In Romania a ramas in mintea oamenilor ecuatia ICTER=HEPATITA=BOALA TRANSMISIBILA=BOLI INFECTIOASE, ca si ideea ca diareea inseamna dizenterie,

Cum stau lurcurile cu markerii virali in hepatita B? Eu am facut analize de 20 de milioane de lei, consulturi de 10 milioane de lei la un profesor mare … adica cam obez, dar nu m-am lamurit, poate ma lamuresc aici gratis!! Daca nu ma lamuresc gratis (cum vrea orice roman) vin la dvs la consult, ca ies mult mai ieftin – in afara faptului ca aveti un cv de toata lauda_. Multumesc, si scuze pentru ironii.

Exista mai multe posibilitati, aveti un articol despre markerii virali pe site.Va puteti programa pentru consult la mine, multumesc pentru aprecieri.

Daca ai hepatita cu virus B fiind urmarit la boli infectioase si faci ciroza, ce trebuie sa faci?

In mod normal sub tratament si monitorizare gastroenterologica compententa, cca 80% dintre pacientii cu hepatita cronica B NU ajung la ciroza. Daca din pacate s-a ajuns in aceasta situatie, trebuie sa faceti .. ce trebuie facut de la inceput- sa mergeti la un medic specialist in bolile de ficat, gastroenterolog sau hepatolog, sa vedeti ce se mai poate face.

Ce trebuie facut cand aveti probleme cu virusul hepatitei B?

Daca aveti probleme  de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Dacau-ti repari singur masina sau aragazul dupa sfaturi date pe net ci apelezi la un specailist,este normal sa facem la fel si cu organismul nostru, mai ales ca ….  nu avem piese de schimb. Dupa peste 33 de ani de experienta va pot spune ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare corespunzatoare, trebuie doar sa va gasiti timp si sa cautati un specialist competent pentru consult.Este adevarat ca orice mecanic poate sa se uite la masina defecta, dar deseori este nevoie ca mecanicul chiar sa fie specializat in marca masinii respective.

Inapoi la prima pagina-cv Dr Ditoiu

Formular pentru solicitare programare la consult

[wcp_contactform id=”wcpform_lorpo9eb6″]

 

2 comentarii la „Probleme cu ficatul-Hepatita B – forum, dictionar

  1. In data de 20 februarie la insistentele….de acum fosta mea prietena,am facut un set de analize, in urma caror rezultate medicul de familie mi a zis ca sint suspect de o hepatita veche,au urmat alte analize,AgHBS mai mare de 1000,Antigen HBS47,99,AgHBE negativ,Ac anti HDV negativ,viremie 11980 UI/mL,4,08 LOG UI/mL,Fibromax F1….urmez de o luna si jumatate regim de fara alcool,grasimi.Cu tigarile nu reusesc si pentru ca viata sentimentala e intr un impas,prietena mea nici in gluma nu a zis sa se vaccineze,ea fiind negativ la virus B.Sa mai spun ca din 2012 sint vaduv si mi e greu sa ma mai vad cu o femeie,asta ,,ajutind” la continuarea fumatului……ce o trebui sa fac?

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: