Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

In hepatita C virusul dispare din sange dar poate persista in ficat

In hepatita C virusul dispare din sange dar poate persista in ficat, arata ultimele date din literatura

Daca aveti hepatita cu virus C este bine sa stiti urmatoarele:

  • Odata cu introducerea noilor tratamente , sansa de raspuns la tratament a ajuns la peste 95%, deci aproape toti pacientii scapa de virusul C
  • Efectele secundare ale noilor tratamente sunt rare si nu par atat de grave ca cele ale tratamentului anterior
  • Exista numeroase alte medicamente in studiu, unele fiind foarte aproape de introducerea in uzul curent

Ce tratamente  exista acum  in hepatita C?

In ultimii 10 ani au fost introduse pe piata numeroase medicamente noi,  unele dintre ele parand a vindeca infectia in procent de peste 95%:Interferon free

De fapt in ultimii 5 ani au fost aprobate in lume pentru tratamentul infectiei cu virusul hepatitei C foarte multe medicamente, a caror lista o aveti alaturat – click pe poza pentru a o mari.

Care sunt avantajele tratamentului actual al hepatitei C ?

Avantajele noilor tratamente ale hepatitei C (fara interferon) sunt numeroase

  • Durata de tratament este mut mai scurta – in medie 8-12 saptamani
  • Tratamentul se poate aplica si la pacientii cu ciroza hepatica – acest lucru nu era posibil in cazul tratamentului anterior
  • Nu exista limita de varsta in aplicarea tratamentului.
  • Efectele secundare sunt mult mai putine decat in cazul tratamentului anterior

DIn  2015 in Romania a fost introduse variante noi de tratament pentru infectia cu virusul hepatitei C .

Din decembrie 2015 in tara noastra de cand a fost introdus noul tratament al infectiei cu virusul hepatitei , el a fost deja facut de cateva zeci de mii de pacienti, iar – dupa experienta mea cu pacientii pe care i-am tratat- se pare ca eficienta lui este foarte mare – toti pacientii tratati de mine au viremie nedectabila la sfarsitul tratamentului, si nici unul nu a intrerupt tratamentul din cauza efectelor secundare

Deoarece prescrierea acestui tip de tratament nu se va face in acest moment pentru orice bolnav cu infectie cu virus C, voi posta unele precizari lamuritoare,

De la inceput mentionez ca tratamentul NU este impotriva cirozei hepatice ci impotriva VIRUSULUI C, deci chiar daca virusul dispare, ciroza ramane, nu se vindeca,  dar prin disparitis virusului riscul de evolutie scade semnificativ mai ales cel de cancer de ficat

In  data de 2 februarie 2020, a fost reluat tratamentul hepatitelor cronice cu virus C fara interferon cu viekirax-exviera sau Harvonitratament-fara-interferon

 

 

 

 

Recomandarile noastre privind ingrijirea bolnavului cu hepatita C

Hepatita C forum

Am facut  tratament cu interferon  dar nu am raspuns .am terminat tratamentul in urma cu un an .aveam f2 iar viremia la incetarea tratamentului era undeva la 5000. As dori sa stiu daca are rost sa merg la consult pt dosar sau sa mai astept.Va multumesc.

Daca s-ar putea face medicina automat, ar exista siteuri in care se introduc datele medicale si iese recomandarea medicala, dar, din pacate acest lucru nu este posibil. Tinad cont de faptul ca sunteti in urmarirea unui medic hepatolog sau gastroenterolog care v-a prescris si urmarit pe perioada tratamentului, si care stie situatia dve medicala, cred ca cel mai bine ar fi sa va sfatuiti cu el, sau cu alt medic care sa va si consulte inainte de a sti sa dea un sfat competent.

Am auzit ca ati urmarit bolnavi care au facut tratament  cu medicamente generice, care sunt mai ieftine – se zice ca cca 1500 euro. Cum au evoluat?

Am urmarit mai multi bolnavi care au urmat tratamentul  cu medicamente generice din India, Bangladesh sau Egipt, si toti s-au vindecat, fara efecte secundare deosebite. De la bolnavi am aflat ca preturile la care au cumparat ei medicamentele variaza, dar sunt in general sub 500 euro pentru toata cura de tratament si preturile scad mereu.

Mi-am facut niste analize de rutina si mi-a iesit rezultat pozitiv la virusul C. Sunt inca tanara ,am un copil si nu as vrea sa mor prea curand.    As dori sa stiu daca tratamentul nou este decontat de cnas pt orice pacient cu virus C detectabil la analize sau ar trebui sa fiu in stadiu de ciroza ca sa primesc decontarea. Momentan nu am medic de familie sau asigurare medicala. Daca tratamentul nu este decontat de cnas pt orice pacient indiferent de stadiul bolii atunci nu are rost sa fac demersurile pt a.mi face o adigurare medicala. Costurile nedecontate ale tratamentului la ce suma s.ar ridica?    Am sa vreau si o programare la dumneavoastra dar dupa ce aflu raspunsurile la aceste intrebari. Multumesc.

In anul 2020 CNAS deconteaza tratamntul pentru bolnavii cu ciroza hepatica compensata si hepatita C si fibroza 0, 1,2 3 sau 4. Preturile medicamentelor generice sunt postate putin mai sus.

Toti bolnavii cu hepatita cu virus C fac ciroza?

Majoritatea pacientilor cu virusul hepatitei C Nu ajung sa faca ciroza.

Dupa infectia cu virus C, acesta persista in sange 2-14 zile cand si transaminazele cresc, desi majoritatea pacietilor nu su simptome, iar infectia poate trece neobservata in 70-85% din cazuri. Anticorpii impotriva virusului apar dupa 20-150 de zile de la infectie HCV

Daca se urmaresc 100 de pacienti care fac hepatita acuta cu virus C se observa urmatoarea evolutie

  • 25 scapa de virus in primul an de la infectie
  • 2-3 scapa de virus in urmatorii ani – fara tratament
  • Majoritatea celor cu virusul persistent fac hepatita cronica
  • 5-10% din toate cazurile de hepatita cronica cu virus C ajung la ciroza in urmatorii 20 de ani (in medie)

Deci nu toti cei care au hepatita C fac ciroza ci doar o mica parte, majoritatea vindecandu-se prin resursele propriului organism ajutate de noile tratamente antivirale – aveti date aici

Daca ai virusul C ai ajungi sa faci ciroza, cat de repede o faci?

Se considera ca perioada medie de evolutie de la infectia cu virus pana la aparitia cirozei este de 32 de ani daca virusul C a fost luat cand pacientul avea varsta de 20-30 de ani si de numai 16 ani daca pacientul avea peste 40 de ani in momentul infectiei virale. Daca virusul C a fost luat prin transfuzie de sange, evolutia catre ciroza ar putea fi mai rapida.

Daca aveti o problema hepatica si doriti o a doua opinie medicala de la dr Ditoiu, puteti face o programare aici

Evolutia hepatitei C catre ciroza este constanta si progresiva in fiecare an cate putin?Despreboli

Evolutia hepatitei C catre ciroza- daca apare- nu este lineara, respectiv rata evolutiei catre ciroza nu este constanta in toate cazurile. Sunt cazuri care evolueaza mai repede, altele mai lent sau deloc.

Dar si la un anumit pacient, evolutia este neuniforma, fiind perioade in care evolutia este mai rapida iar in alte perioade evolutia este mai lenta, stationara sau in regresie.

Aceasta evolutie „in salturi” catre ciroza a unui caz anumit este influentata de factori care tin de virus, de sistemul imunitar la pacientului, de tratament sau de asocierea altori factori. Mentionez ca doar 20% dintre bolnavii infectati cu virusul C ajung sa faca ciroza, si doar 1% dintre cei cu virus C mor din cauza unor probleme legate de acest virus.

Exista vre-o influenta a alcoolului asupra evolutiei hepatitei C sau poti sa mai bei cate ceva ocazional?

Alcoolul este o substanta cu potential toxic asupra ficatului

Daca doar alcoolul singur poate duce la ciroza si cancer de ficat, se subintelege sa asocierea alcoolului cu virusul hepatitei C creste riscul si viteza evolutiei catre ciroza.

De aceea, la pacientii cu hepatita cronica cu virus C recomandam abtinerea de la consumul de alcool, sar consumul de alcool sa fie doar ocazional, si maximum un pahar de alcool slab (bere,vin).

Ficatul este organul care stocheaza cea mai mare cantitate de fier din organism, in mod normal. Din intreaga cantitatea de fier din alimentatie, organismul retine 90%, restul se stocheaza in mare parte in ficat.

Persoanele cu hepatita cronica cu virus C au o dificultate in a excreta fierul din ficat, la ei existand riscul de acumulare aici, dar si in sange sau alte organe. Partea proasta a acestei situatii este ca o cantitate mare de fier in ficat, reduce eficienta tratamentului antiviral anterior

De aceea, la acesti pacienti noi recomandam:

  • Sa NU utilizeze suplimente de fier in medicatie
  • Sa nu utilizeze suplimente de vitamina C in medicatie daca nu este nevoie (vitamina C creste absorbtia fierului)
  • Sa evite alimentele bogate in fier – ficatul, carnea rosie de vita sau pui, linte, cereale integrale bogate in fier, oul, fructele uscate, somonul, broccoli, spanac, asparagus, fasole, orez brun, cerealele de la micul dejun, alune, nuci, ton sau sardine in ulei.
  • Sa evite consumul de alcool, care creste absorbtia fierului alimentar
  • Uneori este nevoie de medicamente pentru scaderea fierului din sange sau sangerari repetate

Daca esti gras si ai si virusul C, este o problema, exista o legatura intre obezitate si hepatita cu virus C?

Obezitatea poate duce la ficat gras, acesta poate evolua catre hepatita cronica (steatohepatita), iar aceasta la randul ei catre ciroza hepatica.

Suprapunerea obezitatii peste infectia cu virus C, ca si in cazul alcoolului, creste riscul si viteza evolutiei catre ciroza hepatica.

De aceea, recomand pacientilor mei cu hepatita cu virus C urmatoarele:

  • Regim alimentar cu aport redus de colesterol (ce provine in principal din carne de porc, slanina, piele de pasare, galbenus de ou, samantana, lapte gras, unt, pate, cascaval, mezeluri grase si uscate)
  • Evitarea alcolului, care incarca ficatul cu grasime.
  • Evitarea anticonceptionalelor care pot aduce surplus de grasime in ficat
  • Scaderea in greutate cu 1kg/luna, pana la o greutate convenabila cu regim aliemntar si efort fizic
  • Evitarea sedentarismului
  • Miscare cel putin o ora zilnic in cazul sedentarilor
  • Scaderea cantitatii de alimente consumate la masa de seara
  • Eventual tratament pentru scaderea colesterolului si trigliceridelor din sange (daca este cazul)

Am gasit pe net produsul AHCC plus NAC& BETA GLUCAN, nu sunt adeptul tratamentului dupa ureche, doar va intreb daca e ceva sau nu adevarat, din ceea ce sustine. Mai e un produs numit INTERFERONAT produs de Dacia Plant iarasi am semnul intrebarii?

Nu cunosc aceste preparate, este normal ca cineva care vrea sa vanda ceva, sa ii faca reclama, altfel nu ar vinde. In privinta efectelor pozitive ale preparatelor naturiste si a lipsei efectelor secundare, lucrurile sunt simple. Orice in lume care are o actiune (un efect pozitiv in cazul medicamentelor) are si o contrareactie (efect secundar in cazul medicamentelor) si cu cat actiunea este mai puternica, cu atat si contrareactia (efectul secundar) este mai puternica. Apa are actiune farmacologica nesemnificativa, dar si efect secundar similar, citostaticele (care trebuie sa distruga niste celule foart rezistente) au efecte pozitive puternice, si efecte secundare putenice,  etc.

Efectele pozitive si secundare ale unei substante apar prin actiunea acesteia pe receptorii din organism, pe enzime, pe rinichi sau ficat, si de obicei exista un echilibru intre efectele pozitive si cele secundare: cu cat efectele pozitive sunt mai puternice, cu atat efectele secundare sunt mai puternice. Deci, daca un preparat nu are efecte secundare, este plauzibil sa nu aiba nici efecte pozitive.

Am citit ca in ultimul timp se pare ca, pentru cei cu virus C, cafeaua are efect in scaderea viremiei, fara insa sa se stabileasca precis mecanismul. Este biune sa bei cafea pentru o influenta favorabila in virusul C al cofeinei?

Exista multe substante care ar putea influenta viremia, dar nu cred ca ne putem baza doar pe ele in tratamentul unei infectii virale.

Ce inseamna recadere, raspuns virusologic sustinut  in tratamentul hepatitei C?

Recaderea (relapse in engleza)este atunci cand viremia este detectabila dupa terminarea tratamentului dupa ce  pacientii au avut viremie nedetectabila  sustinut  in cursul tratamentului. Alte date despre acesti termeni aveti aici

Am virusul C netratat, si imi caut un gastroenterolog bun pentru ca sa ma urmareasca pot veni la dvs, unde ma pot programa?

Puteti sa va  programati la consult sa vedem cum stau lucrurile si ce este de facut in continuare.

Programarea se poate face telefonic la 0758 751 841 orar de programari luni – vineri 08:00 – 20:00

Daca dupa tratament viremia devine nedetectabila, mai ai vre-un risc din partea virusului sau esti perfect sanatos?

Viremie nedetectabila= absenta virusului din sange

Probleme care raman insa sunt cat de bolnav este ficatul (fibroza hepatica trebuie tratata) si ca uneori virusul persista in ficat

Ce trebuie sa faci cand ai infectie cu virusul hepatitei C? Cat  trebuie sa astepti de cand ai virusl C  cand trebuie sa te ingrijorezi sau pana mergi la medic?

Daca aveti virusul hepatitei C, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici nu trebuie sa neglijati problema pe termen lung. Dupa cum ati vazut mai sus, boala poate evolua diferit nu exista o regula general valabila ( asa cum de fapt este totdeauna in medicina, nu toti bolnavii se trateaza sau evolueaza la fel).. De aceea, nu se poate spune cand  ar trebui sa va ingrijoreze aceasta problema deoarece situatia difera de la bolnav la bolnav.

O persoana care pare sa aiba  o crestere pasagera de transaminaze, poate sa aiba de fapt o problema serioasa, de aceea este mai prudent sa mearga la o evaluare gastroenterologica sau hepatologica. Sunt multe situatii la care evolutia simptomelor si analizelor nu pare de speriat, dar la evaluarea medicala rezultatele nu au fost bune. Am vazut  mai multi pacienti care pareau sa aiba o problema minora hepatica, cu simptome aparute de doua-trei saptamani si transaminaze usor crescute,  dar  mergand la medic dupa cateva saptamani ,o evaluare mai amanuntita a gasit probleme hepatice destul de grave. Si daca luam in calcul ca in ciroza hepatica – de exemplu- transaminazele scad sub limita normala in stadiile avansate de boala, este evident ca medicul are rol important in lamurirea acestor situatii.

De ceea, in cazul unor simptome ingrijoratoare, pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu

Din experienta mea de cca 37 de ani de medicina va pot spune ca in majoritatea cazurilor situatia poate fi lamurita, trebuie doar sa  apelati pentru o evaluare a problemei la un medic cu experienta, care a trecut prin cariera sa prin multe situatii, unele asemanatoare .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina, nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru hepatita C?

In privinta tratamentelor medicale, nu exista tratament bun si tratament rau, exista scheme de tratament recomandate in fiecare boala, mai multe scheme corecte.. Problema este ca fiecare bolnav are animte caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.

Chiar si regimul alimentar trebuie personalizat, aveti alaturat un exemplu fara legatura cu articolul de mai sus, este doar un exemplu.regim alimentar personalizat

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, absolvent de facultate cu media generala 10, sef de promotie pe tara

Acum sunt medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am cca 30  de ani de experienta la Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale

Am tot cca 30 de ani de experienta didactica  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medicii rezidenti si specialisti.

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

Unde lucrez?

Din luna iunie 2019 , dupa 37 de ani de experienta in sistemul de stat am am trecut exclusiv  in cel privat (in care lucram concomitent de cca 10 ani). Acum  am o colaborarre in Clinica Sante din Bucuresti str Magura Vulturului nr 87, unde  am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie.

Aici vad pacienti cu boli digestive, hepatice, bilire, pancreatice , etc, unii nu au diagnostic, altii au un diagnostic dar vor o a doua opinie medicala, dar aici vin si o parte din cei peste 100.000 de pacienti pe care i-am tratat la spitalul Fundeni  fiind urmariti de mine in continuare (la Fundeni nu ii trata spitalul ci tot eu). Este evident ca in privat nu sunt cozile, balamucul si lungile perioade de asteptare din spital, tocmai de aceea m-am decis sa lucrez in privat in conditii …. normale, consultul se poate face in una-trei zile de la programare (la spital ajunsesem la 3 -4 luni de asteptare, si in privat era cam tot asa)

Va urez sanatate maxima

Daca  aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie pentru dr Ditoiu  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

45 de comentarii la „In hepatita C virusul dispare din sange dar poate persista in ficat

  1. Buna ziua,Am hepatita tip C. Am facut tratament cu PEGASIS si RIBAVIRINA ,un an de zile, dupa sase luni incarcatura virala=2995071 UI/ml.
    Am facut fibromax pentru a depune un noi dosar ,cu urm.rezultate:scor fibrotest:0.89 ,nivel fibroza F4,
    Scor ACTITEST 0.38 nivel est al inflamatie A1-A2;
    Scor Steatotest 0.39 nivel steatoza S1;
    Scor Nashtest 0.39 ,nivel S1,
    Scor ASHTEST 0.50 ,nivel N1;
    Scor ASHTEST 0.03 NIVEL HO;
    Apolipoproteina =1.31
    Alfa 2 -macroglobulina =4.94
    Haptoglobulina=0.43
    STGO=35
    STGP=36
    COLESTEROL TOTAL =237
    TRIGLICERIDE=215
    BILIRUBILA=0.52

    V-as ruga daca puteti sa-mi spuneti pe baza rezultatelor ,daca trebuie sa depun un nou dosar pentru interferon sau sa astept noile tratamente.Va multumesc. Cu stima ,
    Dinisleam Diril

  2. Buna ziua

    M-ar interesa si pe mine daca aveti un studiu despre reactiile adverse ala interferonului si ale ribavirinei.

  3. salut.Sunt nonrespondent la tratamentul cu interferon si pegintron.Credeti ca sunt sanse ca sa apara alte tratamente pentru cei ca mine?cu multumiri

  4. Buna ziua stimate domnule doctor,
    Aveti cunostinta cumva daca Boceprevir-ul este disponibil si in Romania. Eventual pot beneficia bolnavii din Romania de acest medicament prin intermediul caselor judetene de sanatate? Va multumesc!

  5. Buna ziua,
    1Toti purtatorii de HCV trebuie sa urmeze tratament?
    mama mea a fost depistata cu HCV dar i s-a prescris doar Lagosa
    multumesc si astept raspuns.

  6. Buna ziua domnule doctor,
    Mama mea are hepatita HCV tratamentul cu interferon si ribavinina nu ia mers ,acum este intr-un program faza 2 cu DEB025 de aproximativ 12 saptamani. Va rog daca stiti ceva despre acest medicament ,daca la noi in tara a mai beneficiat si alti pacienti de acest tratament .
    Va multumesc!

  7. va rog sa-mi spuneti daca cei ce nu au raspuns la 2 randuri de trat.antiviral clasic[interferon si ribavirina]au sanse sa intre in noul progr.cu noile antivirale.Multumesc anticipat.

  8. buna ziua! Mama mea are hepatita C, in faza incipienta, respectiv F0-F1, si as dori sa stiu daca as ajuta-o cuceva daca as merge la o clinicadin Franta pentru a primi si de acolo o varianta de tratament.mai exact as vrea sastiu daca aceasta boala s arputea trata doar cu telaprevir sau boceprevir sau cu altavarianta de tratament nemai fiind necesar interferonul impreuna cu ribavinina. Multumesc

  9. Tratamentul cu boceprevir este incredibil,rezultatele sunt exceptionale dupa un an de tratament nu mai este nici o urma de virus dar pretul este destul de mare pt. acest tratament 1100 $ pe o saptamana.

  10. Stimate domnule Bogdan Eduard,
    puteti sa-mi dati adresa dvs. de e-mail pentru a va adresa cateva intrebari referitoare la tratamentul cu boceprevir. Multumesc! Adresa mea de e-mail este drliks@yahoo.com.

  11. Buna stefa,
    Avand in vedere ca ai facut de 2 ori tratamente cu interferon/ribavirine iar eu voi incepe acuma cu asta, ajuta ma trg cu niste sfaturile:
    1.Muncesc si calatoresc mult. Se poate aplica tratamentte fara sa mi schimbe ritmul de viata?
    2.Exista ceva medicamente (naturista sau alopata) pentru a atenua efectele secundare ale tratamentului ?
    3.Avand in vedere ca analiza de Viremia cost mult si nu se poate face fiecare moment. Exista cumva o analiza cu ajutorul caruia se poate cat de cat monitoriza cresterea sau scaderea viremiei?
    Cu bine Vasile

  12. In cazul meu de ciroza hepatica(in prealabil avut hep.B) actual cu o parte din rezultatele ce vi le enumer:
    Trombocite =33 (destul de scazute la ora actuala)
    Alk.phos.128UL
    GammaG.T.=69U/L ,ALT=66U/L ,AST=87U/L ,Total protein=87g/L ,Globulins49g?lCreatinine47umol/L ,sodium 136mmol/L
    White Cell Count 1.9 ,Red Cell Count3.61 ,Neutrophils1.07 ,Lymphocytes0.78 ,Monocytes0.09 ,Alpha Fetoprotein 3.5ug/L,
    INR=1.5 , ProthrombinTime =16 . Se mai poate trata cu antivirale ,mai suporta aceasta ficatul? nu mi s-a administrat niciodata interferon sau alceva de felul acesta care ar distruge virusul hep B .As dori mult sa am un raspuns caci ce fac medicii aici cu mine departe de casa este doar sa ma testeze mereu periodic fara insa sa-mi mai recomande ceva ,ma intretin cu ceiuri de plante medicinale si mincare dietetica ,dar as vrea sa aflu mai mult . Ce antiviral mi-ati recomanda la ora actuala care sa-l mai poata acum suporta ficatul ? Dindu-mi vreo lamurire la intrebarile mele va multumesc anticipat pentru ajutorul dumniavoastra

  13. buna ziua . si eu am facut tratament cu interferon si ribavimina 6 luni de zile si mi sa redus viremia de la
    1.046.582 ui/ml la 17 ui/ml, rezultat la care medicul a intrerupt tratamentul,
    acum astept includerea telaprevirului pe lista medicamentelor gratuite(stim ca tratamentul pentru acest tip de hepatita este extrem de scump).
    stie cineva daca sa introdus acest medicament pe lista medicamentelor care se acorda gratuit in astfel de situatii?
    multumesc

  14. va rog sa-mi raspundeti daca aveti timp ce reactii adverse aveti in plus fata de cele date de interferon si ribavirina.Cum va simtiti Sotului meu i-au aparut pete rosii pe piele si mancarime puternica. A inceput tratamentul in luna sept. Multumesc

  15. Si eu fac parte din categoria de non responderi la tratamentul standard, pegintron + ribavirina, dupa 6 luni de la inceperea lui. Nu stiu ce sanse de succes as avea daca as face tripla terapie cu Telaprevir, pegasus + ribavirina. Efectele secundare pe care le-am avut se vor dubla ? … eruptii cutanate urate, scaderea leucocitelor sub 1.400, trombocitopenie, splenomegalie, depresie, scaderea memoriei, … Nici acum nu stau bine cu analizele. Sunt din Piatra Neamt si nu cunosc pe nimeni in Bucuresti unde sa ma adresez. Rog ajutor.

  16. Buna.Stiti cumva cat dureaza aprobarea dosarului pentru boceprevir/?Are cineva ramas in urma schimbarii tratamentului?Contra cost -in limita bunului simt.Sanatate tuturor si putere de a invinge boala.

  17. cred ca acest BOGDAN EDUARD nu e acela care a facut tratamentul …..nu a raspuns la nimeni ..face loby doar pentru cineva …… pentru cunoscatori ?? cuvantul impostor e in dex??

  18. Intradevar nu am facut eu tratamentul ci tatal meu la facut in Spania dar din pacate nu cred ca am primit de la dvs. vreun email prin care sa purtam vreo discutie pe aceasta tema iar pana la impostor cred ca e cale lunga si nu va hazardati prea mult cu vorbele.

  19. Buna ziua domnule doctor
    Aveti cunostinta daca telaprevir-ul este disponibil si in romania.Eventual pot bfneficia bolnavi de hcv,de acest medicament prin intermediu casei judetene de sanatate? sau pe cand aceasta mult aprobare? cat putem sa mai asteptam? va multumesc

  20. D-le doctor, de ce la noi in tara nu se face tratament pentru hepatita c acuta??? exista persoane (cadre medicale, drogati, pacienti care au banuieli in ceea ce priveste igiena la saloane si cab stomatologice) care se infecteaza si au banuieli in ceea ce priveste momentul infectarii deci isi pot face analizele la timp si pot detecta in primele luni daca au virusul.
    am citit cateva studii sin strainatate in ceea ce priveste tratamentul cu interferon+ribavirina in hep C acuta… 100% din cazuri s-au vindecat utilizand aceasta terapie la timp. fata de 15-20% cat se preconizeaza ca sunt cei care se vindeca spontan.
    nu credeti ca tratarea hepatitei C acute atunci cand este descoperita este mult mai avantajoasa decat tratarea hepatitei C cronice cu medicatia actuala, unde sansele de reusita sunt cam de 50%??
    de ce nu se fac si la noi demersuri in acest sens?? de ce dam cu piciorul si tratam asa superficial cazurile acute cand se pot vindeca aproape 100%? de ce asteptam sa devina cronice si cu sanse mai mici de reusita in privinta tratamentului, in cazul fericit in care pacientul primeste tratament? un bolnav de hepatita inseamna posibile alte infectari…
    de cine depinde toata treaba asta? de ce nici macar nu se pune problema de tratarea formelor acute? pana si rep moldova are tratament pentru formele acute din cate stiu…nu cred ca exista o alta tara din lume cu un asemenea procent de bolnavi de hepatita ca la noi..enorm…pacat ca cei care aloca bani n usunt interesati. conform stirilor 1 din 10 romani are hepatita (B sau C)

  21. D-le doctor, multumes pentru raspunsul rapid pe care l-ati dat,.
    Din pacate, in romania nu se intampla asa.
    cazul1 . bucuresti, o prietena de-a mea care s-a intepat intr-un ac (asistenta la un cab stomatologic) s-a dus la spitalul de boli infectioase Matei Bals in urgenta unde i-au facut analize pentru hiv hepatita b si c au trimis-o acasa spunandu-i sa revina peste 2-3 zile sa isi ia rezultatul… Este mai mult decat evident ca analizele nu ies modificate in 2-3 zile… totul a fost bine si au chemat-o peste 6 luni.
    Este normal asa ceva??? pai in 6 luni nu beneficiaza de nici un tratament? o cheama cand deja e prea tarziu? nu era normal sa ii faca schema aceea de urgenta?? nu era normal sa o cheme peste 2-3 saptamani sa ii faca teste pentru depistarea mai rapida a acelor virusuri? sa ii faca tratament in caz ca a luat virusul chiar daca nu are simptome?
    cazul 2… periuta de dinti folosita de colegul de camera suspect ca s-a drogat. aceeasi poveste ca la cazul 1, l-au tratat cu mai multa superficialitate, abia i-au facut analizele si i-au recomandat sa vina peste 6 luni.
    unde se fac tratamentele astea pt hepatita acuta daca nici macar nu sunt interesati sa o depisteze la timp???
    revolta mea nu e pe dvs sau pe medici ci pe sistem. chiar va rog sa imi spuneti unde se trateaza exact hepatitele acute pentru ca oricine se duce la spital ca sa ceara ajutor e tratat asa cum v-am descris mai sus… va rog dati-mi un raspuns ca sa stim si noi pe viitor unde sa mergem in caz de asemenea incidente nefericite si cine beneficiaza de tratament (in hepatitele acute ma refer)
    o mentiune: la ambele cazuri analizele au iesit bune, si trebuie sa recunoastem ca spitalele nu au avut nici o contribuite desi puteau sa faca multe.

  22. Mai intai de toate buna ziua , doresc sa va pun cateva intrebari d-le doctor : 1 ) Imi puteti spune daca dupa o cura de un an si 3 luni de tratament rezultatul fiind tot pozitiv adica virusul nu a disparut eu fiind diagnosticata cu Hepatita C virus 1 b mai pot beneficia de o alta cura ceva mai puternica pentru distrugerea virusului ??? 2 ) Mentionez ca anul trecut in septembrie dupa o luna de tratament rezultatul a fost ca mi-au crescut transaminazele ast. si Alt cu 20 de procente ca atare medicul a dispus intreruperea imediata a tratamentului pe motiv ca nu sant compatibila cu boceprevir si nici cu telaprevir …..In concluzie eu dupa un an si 4 luni de tratament sant pozitiva anca si in plus mi-au descoperit la ecograf splina marita de 16, 5 cm ..avand dureri mari sub coasta in partea st…. Tin sa va comunic ca eu sant in Italia de cativa ani si deci am putut beneficia de aceste doua tratamente aici in prezent fiind monitorizata din trei in trei luni de medicul curant …de fapt tot ce ma ingrijoreaza acum e splina marita asociata cu dureri mari sub coasta st . si in plus mi-e foarte frica ca medicamentele ce sant aparute ca noi pe piata Europeana nu sant benefice pentru virusul 1b pe care-l am …Va multumesc astept cu nerabdare raspunsul d-voastra !!!

  23. Sant diagnosticata cu hepatita c,nonresponder la interferon+ribavirin dupa 4 luni de tratament.Mi s-a intocmit dosar pt.tripla terapie ,dar casa de sanatate Buzau nu mi l-a primit pentru ca nu s-a aprobat pana acum includerea pe lista compensatelor si gratuitelor.Ce pot sa fac?Ma pot inscrie pe lista de asteptare?Unde anume?
    Multumesc,
    Aurelia

  24. Buna ziua,prietenul meu in urma cu 3ani a luat acest virus de hepatita c de la dentist,a facut primul tratament si nu i-a mers,acum am auzit ca anul acesta apare miraculosul tratament,si nu stie nimeni daca o sa apara,doar se spune,asa ca am vrea sa plecam in Spania pentru a il face acolo,si intrebarea mea este,daca platesc singura fara sa lucrez asigurarea de sanatate de acolo,beneficiez si de acest tratament?multunesc frumos,sanatate tuturor,si sa va vindecati

  25. Domnule doctor m-ar interesa si pe mn medicamentul asta sunt purtator de heoatita (c) si am anceput sa am stari de moleseala ameteala somnolenta stari de voma etc am fost internat in urma cu circa 4 ani cand eram minor insa nu mi s-au administrat medicamente ca cele mentionate de dmv …nu stiu foarte multe ptc nu beneficiez de o asigurare medixala si nu am putut sa tratez aceasta stare daca puteti sa ma ajutati macar cu in sfat v.as fi foarte recunoscator

  26. Trebuie sa fii rezident cel putin in Spania si sa fii asigurat in sistemul de sanatate de stat din Spania. Deci, trebuie sa lucrezi cu contract de munca pentru ca sa poti beneficia de cardul de sanatate. Numai asa ai putea beneficia de tratament.

  27. Daca mama mea are virusul c ,poate face tratament fara interferon cu trombocitopenie 45.000 trombocite???multumesc frumos

  28. Revin cu niate detalii:e operata de cancer la san in 1994,are varice esofagiene gr.I,a avut 2/accidente de varice esofagiene sparte si bandate,splina marita,si vena porte infundata,a facut fibromax si a reiesit fibroza gr4.nr.trimbocite 45.000.medicul curant de la Buc e incert,!va rog imi puteti da un raspuns mai detaliat?va multumeac anticipat!macar sa stim cu aproximatie daca se merita sa continuam cu dosarul.A inceput momentan cu analiza de fibromax!va multumesc mult de tot!

  29. CONFORM LEGII, RECOMANDARILE, SFATURILE, PRESCRIPTIILE MEDICALE PE NET SUNT INTERZISE, datorita riscului de eroare medicala art 31 din Codul deontologic medical.Cat de inconstient poate fi un medic sa evalueze un caz medical atat de complex, pe baza unei descrieri de pe net, si sa riste viata bonavului dandu-i recomandari medicale aiurea?Recomandarile medicale de orice fel le da medicul doar dupa consultul pacientului
    Cu stima

  30. Buna ziua, cum pot cumpara tratamentu pt virsu c va rog frumos sa imi raspundeti si mie doresc sal platesc cat este nevoie va multumesc

  31. Buna ziua. Asi dori mai multe informatii despre imunitate in cadrul tratamentului cu Exviere-Viekirax. Pot folosi alte tratamnete .de exemplu pt raceala/gripa? Se poate folosi spray nazal? Ce avem voie sa mincam si ce nu? Mi s-a spus ca sunt interzise citricele, ceaiurile de orice fel si produsele naturiste. Specific ca am ciroza hepatica cu virus C, F4.

  32. Prospectul :” Administrarea în asociere a Exviera cu alte medicamente antivirale nu a fost studiată și, prin urmare, nu poate fi
    recomandată”Daca nu a fost studiata . de ce a fost scos pe piata si aprobat?

  33. Asocierea Exviera cu alte antivirale nu a fost studiata pentru ca nu a fost necesara aceasta asociere , datorita eficientei mari a tratamentului. Ar fi ciudat ca inainte de aprobarea unui medicament sa il asociezi cu toate medicamentele posibile, din .. curiozitate cu riscul pacientilor respectivi. Eficienta sau riscurile asocierilor medicamentoase se vad pe parcursul folosirii medicamentului, care in timp se poate asocia cu numeroase medicamente.
    Cu stima

  34. In anul 2007 am fost diagnosticata cu virus C iar in urma analizelor efectuate mi s a recomandat trataqmentul de atunci dar am citi cate reactii adverse avea am refuzat si pana in 2018 cand o prietena a luat un medicamentul pentru virus C din India am inceput sa caut si sa ma informez. Cu ajutorul unor cunostinte am reusi sa mi fac rost de medicamentul minune timp de trei luni si am scapat de acest virus..

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: