Povestea mea,din satul Luptatori la spitalul Fundeni si clinica Sante

Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian medic gastroenterolog si hepatolog.

Calificare profesionala:

 • Sunt  specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva  – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, sunt doctor in medicina- gastroenterologie
 • Amlucrat  29 de ani in Institutul  clinic Fundeni ajutand  bolnavi cu suferinte de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la boli rare sau de gravitate extrema – specifice acestei institutii medicale. In spitalul Fundnei am ingrijit in acest timp peste 100.000 de bolnavi  si am facut zeci de mii de endoscopii digestive superioare si colonoscopii, si cateva mii de biopsii hepatice (ca manevre mai deosebite)
 • De cca 10 ani lucrez in sistemul privat de sanatate, iar din luna iunie 2019 am renuntat la munca extraordinar de intensa si cu numeroase elemente nepravazute de la spitalul Fundeni, dedicandu-ma in intregime activitatii medicale in privat, unde nu puteam acoperi integral solicitarile in paralel cu activitatea din spital. Acum avand doar activitate in privat, bolnavii se pot programa la consult foarte repede, frecvent chiar in ziua solicitarii, fara a mai astepta cu zilele sau saptamanile programari in privat sau in camerele de garda ale spitalelor. Boala nu asteapta ca un doctor sa isi faca timp, isi urmeaza cursul firesc daca nu se iau masuri corespunzatoare, am vazut de-a lungul carierei mele numeroase astfel de cazuri
 • In continuare voi incerca sa imi folosesc experienta medicala indelungata castigata in cel mai bun spital din tara, ajutand bolnavii prin cabinetul de gastroenterologie si hepatologie pe care il am in clinica Sante. Aici de pot face si investigatii de laborator, si am o colaborare cu un laborator de endoscopie digestiva, pentru a putea efectua aceste explorari in sistem privat. Evident ca nu voi mai putea face internari in spital, dar, am pastrat legatura cu colegii din Fundeni, si pot ajuta bolnavii din spital si astfel.
 • Am in total  peste 37 de ani de practica medicala, incepand ca medic stagiar, medicina de familie la tara, medic rezident, apoi specialist in medicina intenra apoi in gastroenterologie,apoi medic primar in medicina interna si gastroenterologie, si terminand cu doctoratul in medicina
 • Am peste 29 de ani activitate didactica  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, activitate de pregatire a studentilor in medicina, medicilor rezidenti , specialialisti si primari din toata tara- specializare postuniversitara
 • De peste 20 de ani sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului

Biografie

M-am nascut in satul Luptatori comuna Tariceni jud Calarasi pe 1 iunie 1954, tata fiind oltean din satul Vaideei jud Olt (chiar asa se numea..), initial jandarm in garda Palatului Peles, apoi … taran  rectionar (doar fusese in slujba regelui Mihai I), iar mama – basarabeanca din satul Ivanestii Vechi de langa Cetatea Alba (actalmente in Ucraina). Subsemnatul … rasa europeana. Am invatat in scoli mici, fara renume deosebit pana la facultate. Am facut scoala generala in satul Luptatori,  

cu majoritatea profesorilor suplinitori,  iar liceul in satul Lehliu Gara (actualmente oras)

smart
smart

– cu majoritatea profesorilor navetisti in Bucuresti, apoi am facut armata in Craiova.

Deoarece tata nu ma putea intretine la facultate, si nu stiam daca voi putea avea bursa, inainte de facultate am urmat scoala sanitara Fundeni, sectia laborator, pentru a putea munci ca asistent medical in timpul facultatii.

In 1976 am inceput Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi,  pe care am absolvit-o in anul 1982 ca , sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) . Nu am fost nevoie sa lucrez ca asistent in timpul deoarece am fost bursier, iar cativa ani datorita mediei mari am avut si bursa repubulicana (deci doua burse)..Poate sa para o lauda, dar a fost rezultatul unei munci  oarecum disperate in biblioteci si spitale timp de sase ani, si au fost 2500 de absolventi in promotia mea click Diploma absolvire 1,   Foaie matricola 2. Cine a fost o perioada mai lunga primul in scoala sau intr-o profesie, stie ca nu este prea usor sa te mentii mereu pe primul loc, iar concurenta a fost foarte mare.

In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura, pe care am facut-o in perioada 1982 -1985 la spitalele Cantacuzino, Colentina, cu alte sase examene de stagiatura luate cu nota zece. Deoarece  in perioada 1985-1988 nu a fost nici un concurs de intrare in rezidentiat, am plecat la tara la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi. In 1987 a fost primul concurs de intrare  in Bucuresti la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, cercetator (400 de candidati pe doua locuri), pe care l-am luat .

Deoarece voiam sa fac medicina interna, in  1988  am participat la primul concurs de intrare in specialitate dupa patru ani de pauza, si am devenit prin concurs medic rezident in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti (200 de candidati pe 4 locuri).

Deoarece mi-am dat seama rapid ca nu imi placea aceasta specialitate, tot in 1988 am dat si luat alt concurs de medic rezident in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti (o suta de candidati pe doua locuri) tot in 1988.
In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident medicina interna la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti. Deoarece voiam sa lucrez la cel mai mare spital din tara si in invatamantul universitar, in 1991 am dat si  luat alt concurs (cinci candidati pe doua locuri) de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina –  cea mai mare facultate de medicina din Romania si am inceput sa lucrez la Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni, (cel mai mare spital din Romania)  condusa de profesorul Lucian Buligescu, cel mai bun medic hepatolog din Romania in acele timpuri.

In 1991 am luat examenul de specialiate si am devenit medic specialist de boli interne Spitalul Fundeni. In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 comcomitent su ingrijirea bolnavilor in clinica, am fost si medicul personalului din Institutul clinic Fundeni (medici, asistente infirmiere, etc)

In 1993 am facut specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu,cel mai bun medic gastroenterolog din Romania in acele timpuri , apoi supraspecializari ulterioare in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998) si Romania.

In 1996 am luat examenul de medic primar boli interne, in 1996 am luat examenul de medic specialist gastroenterologie – a doua specialitate, iar in anul 2000 am luat examenul de medic primar gastroenterologie

Tot in anul 2000 am luat examenul de doctor in stiinte medicale –specializarea  gastroenterologie, conducatorul doctoratului fiind tot profesorul Lucian Buligescu.

In anul 2001 am  luat alt concurs de sef de lucrari la  Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din  Bucuresti Clinica Medicala Fundeni (trei candidati pe un loc).

In toata carierea mea medicala si universitara, am promovat numai prin concurs, niciodata singur pe post (cum se intampla frecvent in zilele noastre), iar cand a fost vorba de a obtine o functie prin bunavointa sefilor, directorului… nu am obtinut-o niciodata. In afara de sef de promotie, primul la toate concursurile date si sef de lucrari, nu am fost nici un fel de … sef, doar medicina practica si invatamant universitar.

In peste 37 de ani de practica medicala si 29 de ani de practica didactica am efectuat cca

 •   200. 000 de consultatii medicale
 •   65.000 endoscopii digestive superioare
 •   20.000 de colonoscopii
 •   peste 1000 de biopsii hepatice

 • peste 200 de lucrari stintifice publicate sau comunicate la diferite manifestari stiintifice medicale in Romania sau strainatate.

Cv profesional in extenso

Unde lucrez acum?

In urma cu peste 11 ani  am colaborat la infiintarea unui site medical – sfatul medicului- si mi-am dat seama de lipsa de siteuri medicale realizate efectiv de medici (siteurile medicale au articole traduse de obicei de personal ne-medical). De atunci am realizat efectiv mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. . Probabil se vede ca nu sunt siteuri realizate de un informatician ci de un medic, probabil pot fi mult imbunatatite, lucru care il vad usor cei initiati in informatica. Sunt mii de ore de munca neplatita de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Cabinet medical in Clinica Sante Bucuresti
Dr Ditoiu, medic specialist gastroenterologie si hepatologie

Deoarece de pe siteurile medicale am inceput sa am solicitari pentru o a doua opinie medicala, de cca 10 ani imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania lucrand in sistemul privat de sanatate. Acum am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti.

Daca credeti ca aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

Va astept

Cu respect

Dr Ditoiu Alecse Valerian

166 de comentarii la „Povestea mea,din satul Luptatori la spitalul Fundeni si clinica Sante

 1. problema mea a inceput acum 2 ani cu dureri in partea dreapta .am pus totul pe seama ficatului dar in urma cu 6 luni ,s-a stabilit ca este vorba de litiaza biliara eu nu ma pricep la termenii medicali dar am inteles ca fierea mea e plina cu pietre (nu stiu de marimea lor )am fost indrumata spre operatie pe care o tot o amaaaaaan dar durerile vad ca ma imping din spate .mentinez ca am avut3 crize biliare ,in rest dureri specifice in paretea dreapta .regim incerc sa-l tin daca sar calul e de rau .sunt constienta ca nu o sa scap fara operatie dar vreau sa stiu cati la 100 din pacientii operati se simt foarte rau dupa operatie

 2. Buna ziua domnule doctor. Tatal meu in varsta de 57 de ani, in urma cu 3 saptamani a fost diagnosticat cu ciroza hepatica cu virus B decompensat vascular si parenchimatos. Dupa endoscopie i s-au descoperit si varice esofagiene putin proeminente.Ficatul este in ultima faza, asa n-i s-a spus, dar ca ”va mai trai ani buni”.Va rog frumos daca aveti bunavointa sa ma faceti si pe mine sa inteleg.Cum poate tata sa mai traiasca ani buni cu ficatul in ultima faza?Am uitat sa precizez ca lichidul ascitic l-a eliminat, dar face in continuare tratament cu spironolactona si furosemid. Credeti ca este cazul pentru un transplant hepatic?Astept raspunsul dumneavoastra! Multumesc! O zi buna!

 3. Nu stiu ce intelege doctorul dvs prin „ultima faza de ciroza” , cred ca ar fi trebui sa il intrebati pe el, ciroza in sine reprezinta ultima faza a unei boli de ficat, dar pe de alta parte cu ciroza se poate trai inca multi ani.
  In privinta transplantului, se poate stabili indicatia doar in urma unei evaluari de catre un medic care poate examina direct pacientul, nu pe net. Sunt foarte multi factori de luat in seama

 4. Buna ziua! tata meu are 72 de ani si a fost internat in spital acu o luna in urma si a fost gasit cu pitre la rinichi si cu 2 pitre la ficat de peste 2 cm ,dupa o investigare ecografica.Mentionez ca are diabet zaharat de tip II si face insulina si as dori sa va rog a-mi zice daca aveti un tratament in urma caruia sa scape de pietre la ficat .Va multumesc .

 5. Am Gresit mai sus in loc de fiere am scris ficat [imi cer scuze ,am fost bucuros ca am gasit unde las un mesaj] ,ROG a-mi zice daca aveti un tratament pentru a elimina pitrele de la fiere , au marimea de peste 2 cm si cum pot intra in posesia acestui tratament .Va multumesc .si astept un raspuns de la dumneavoastra .

 6. Dupa cum am scris de cateva sute de ori ACEST SITE NU ESTE PENTRU CONSULTATII, DIAGNOSTIC, EVALUAREA SITUATIEI PACIENTILOR SAU TRATAMENT PE NET, ci doar ofera GRATIS INFORMATII DESPRE BOLI, si posibilitatea programarii pentru consult real a celor doritori.
  Adresati-va medicului dvs gastroenterolog sau daca nu aveti unul va puteti programa la noi aici .

 7. BUNA ZIUA
  SIN MARIA POPA DIN ARAD SI AM O PROBLEMA DE SANATATE A SOTULUI MEU.IN 1990 A FACU PURPURA TROMBOCITOPENICA IDIOPATICA I-A SCOS SPLINA TROMBOCITELE AU REVENIT LA NORMAL.IN 1999 A FOST DEPISTAT CU HEPATITA C.A FACUT INTERFERON IN 2003 SI INCA O TURA DE INTERFEON PEG IN 2005,DAR NU S-A NEGATIVAT.IN 2006 DUPA INTERFERON A FACUT DEPRESIE SI IARASI IA-U SCAZUT TROMBOCITELE DAR DUPA TRATAMENT CU MEDROL IA-U REVENIT LA NORMAL.IN ACEST AN IN APR 2012 IN URMA UNOR ANALIZE AM CONSTATA T CA IARASI AU SCAZUT TROMBOCITELE LA 38.000.AM FACUT INVESTIGATII,MADUVA PRODUCE,A LUAT REVOLAD DAR ASTA NU ESTE O SOLUTIE PTR CA TROMBOCITELE CRESC DOAR CIND SE IA MEDICAMENTUL .CREDETI CA SCADEREA TROMBOCITELOR ARE LEGATURA CU HEPATIA C?DACA NU POATE NE RECOMANDATI UN MEDIC HEMATOLOG DIN BUCURESTI,VA MULTUMESC SI IN MASURA IN CARE TIMPUL VA PERMITE VA ROG SA-MI DATI UN RASPUNS.

 8. Va rog sa-mi spuneti la ce Spital din Bucuresti sa o internez pe soacra mea in varsta de 61 ani cu diagnosticele: anemie severa in urma HDS, stenoza mitrala operata in 84, lobectomie totala operata in 2002( gl.tiroida) si ficat marit, splina marita si ascita. Mentionez ca analizele pentru hepatita B si C sunt negative efectuate in doua laboratoare diferite. La 2.04.2012 a fost descoperita cu ficatul marit LSH 57 mm,LDH 146mm,CBP 6,8mm,VP 10mm pleura ingrosata,lichid in cantitate moderata. La endoscopie a fost descoperita cu angiodisplazie de cca 2-3mm la nivelul marii curburi in stomac. De cand a fost descoperita cu ,,ciroza hepatica decompensata vascular,, furosemid injectabil ,nu a mai mancat cu sare si totusi in cca 2 saptamani lichidul s-a refacut a luat in greutate cca 7kg .Suntem disperati ca nu stim exact diagnosticul,tratamentul corect si regimul . Astept raspuns in limita timpului acordat

 9. Buna ziua mama mea are 59 de ani si a fost diagnosticata cu hepatita c doresc sai fac si o biopsie la ficat ca sa vedem cat de grav este ce a trebui sa fac.medicul de familie ia dat interferon.va rog ajutati-ma pt a face o biopsie la ficat nu conteaza cat costa.va multumesc si astept un ras de la dvs

 10. Buna ziua mama mea are 59 de ani si a fost diagnosticata cu hepatita c doresc sai fac si o biopsie la ficat ca sa vedem cat de grav este ce a trebui sa fac.medicul de familie ia dat interferon.va rog ajutati-ma pt a face o biopsie la ficat nu conteaza cat costa.va multumesc si astept un ras de la dvs.

 11. buna ziua. Mama mea in varsta de 49 de ani a fost diagnosticata la Clinica 1 din Cluj cu COLANGIOCARCINOM lob drept hepatic. Ascita paraneoplazica. Colesteroza veziculei biliare cu polipi colesterolotici. Ecografia abdominala spune ca : se mentine aspectul de ansamblu cu hipertrofia ficatului stang si a lobului caudat, ficatul fiind aproape in totalitate ocupat de o masa parenchimatoasa, heterogena, cu aspect multinodular. Trunchiul VP si ramura stanga sunt libere. Ramura dreapta a portei se vizualizeaza in portiunea sa initiala cu lumenul stenozat prin compresiune extrinseca. CBP libera, calibru normal. Adenopatie subhepatica. Ganglioni care ajung pana la 25-26 mm. Colecistul cu pereti ingrosati cu schita de dublu contur cu imagini de micropolipi colesterolotici. Contrast spontan in VCI care este amprenta de masa din lobul drept hepatic. Colectie ascitica vizibila latero, subhepatic respectiv pelvian. Splina globuloasa, diametrul in axul lung=12,5cm. Rinichi, pancreas normal. CONSULT ONCOLOGIC : Pacienta are indicatie de chimioterapie paliativa cu GEMCITABINA si CARBOPLATIN . Ascita prezenta exclude interventa chirurgicala. A facut si o biopsie rezultatul fiind : fragmet de parenchim hepatic biopunctat, cu lungime de 0,7 cm, prelucrat in intregime. Se observa o proliferare de ducte biliare importanta la periferia spatiilor porte, unele deformate, angulate, lipsite de lumen, inglobate intr-o storma fibrioasa densa. Se asociaza in infiltrat inflamator neutrofilicabundent. La o extremitate a preparatului pe o lungime de aprox. 1,5 mm, sunt prezente celule cu trasaturi suspecte de malignitate mari, cu citoplasma abundenta, eozinofil, cu nuclei mari, inegali, hipercromi. Nu s-au evidentiat bila/pigment biliar in aceasta regiune. Celulele sunt dispuse predominant dupa un model trabecular, cu formarea unei structuri tubulare. Imunohitochimi, citokeratina 7 este pozitiva in ductele biliare si in celulele cu atipii citologice descrise mai sus. La acest nivel, HepPar1 (markerhepatocitar) este negativ, coloratia fiind pozitiva in hepatocitele netumorale. Alfafetoproteina este neconcludenta (pozitivitatea granulara in toate celulele – hepatocite biliare). CD 34 marcheaza endoteliul vascular (se observa cateva structuri vasculare dilatate). CONCLUZIE : aspect histologic si coloratiile imunohistochimice, corelate cu datele clinice, sugereaza un proces tumoral malign de tip epitelial, posibil colangicarcinom (citokeratina 7 +, HepPar1 – ). Nu se poate exclude , insa, o metastaza (zona care contine insa elementele tumorale are dimensiuni mici). In localitate, medicul oncolog mi-a spus ca in aceasta situatie nu mai exista nici o sansa de refacere si ca chimioterapia doar ii prelungeste viata …. sunt speriata, sunt derutata, nu stiu daca sa o cred sau nu … ce sa fac ??? AJUTATI-MA VA ROG DIN SUFLET … O PARERE … MULTUMESC DIN TOT SUFLETUL !!!

 12. Buna ziua,

  tatal meu a suferit un accident de munca zilele trecute: doua coaste s-au rupt si au strapuns plamanul stang.A fost internat in spital 5 zile, in tot acest timp avand un furtunas bagat in plaman.Dupa 5 zile a fost externat si trimis acasa.Este normal ca el sa stea o perioada atat de scurta in spital pentru o astefel de problema medicala? Multumesc anticipat pt raspunsul d-voastra.

 13. Buna Ziua,Sunt mama a unei fetite de 3ani si am consultat un cardiolog la indrumarea medicului de familie.Noi sunt din orasul Slatina,am facut un E.K.G. si cardiologul a descoperit ca are 140de batai pe minut ceea nea indicat ca mai bine sa mergem la SPITALUL FUNDENI sa mai facem si alte analize,am dori si noi sa ne facem o programare daca se poate.Asteptam un raspuns.Va multumim pt. intelegere.

 14. Buna ziua,

  La o ecografie de rutina mi s-au evidentiat(cu semn de intrebare…) doua hemangioame, margini ascutite ale ficatului, fibroze.
  Mi s-a recomandat un CT insa nu as dori sa ffac acest gen de investigatii.

  Ce ma sfatuiti? Niste analiza din sange pentru ficat sau….
  Merg cu incredere pe sfaturile dvs.

  Va multumesc!

 15. buna ziuaMama mea de 2ani sufera de ciroza hepatica in momentul de fata a facut o anemie foarte puternica,constipatie,nu stiu unde sa mai merg cu ea ptr a fi examinata .va multumesc.

 16. acum cinci luni mi sa spus ca am hepatita b acuta si c cronica si in afara de liv52 si regim nu mi sa dat nici un alt tratament sau macar sa fiu indrumat ce sa fac.as dori sa fiu tratat de dumneavoastra si nu reusecs sa fac programarea.astept raspunsul dumneavoastra.va multumesc.

 17. buna ziua ! domnule doctor ma confrunt cu o problema la stomac de 2 ani . pana acum am facut 3 endoscopii digestive superioare , am urmat f multe tratamente chiar si cu antibiotice pentru ca am avut helicobacter , dar degeaba…..nu reusesc sa scap de durerile abdominale….in fiecare zi ma doare stomacul . mentionez ca dupa aceste endoscopii am ramas si oarecum cu frica si daca mi-as propune sa vin la dumneavoastra daca as sti ca trebuie sa fac iar o endoscopie sau o colonoscopie mi-ar fi frica .vroiam sa va intreb daca endoscopia sau de ce nu colonoscopia cu anestezie este dureroasa ? se poate face in asa fel incat pacientul sa fie anesteziat general sa nu simta nimic?
  astept un raspuns de la dumneavoastra dupa care incerc sa imi fac curaj sau nu stiu sa vin la dumneavoastra pt rezolvarea problemei.

  multumesc frumos! astept raspuns

 18. Buna ziua, in 2011 la Galati, mi s-a pus diagnosticul de colon iritabil cu stari diareice, spunandu-mi-se ca nu exista tratament ptr aceasta boala. Cel putin o data pe saptamana am scaune diareice pana la 10 ca nr si iau incepand cu furalizadon, imodium etc sa pot opri aceste scaune. In fiecare am am facut colonoscopie si endoscopie (ult la Cluj) si aceste analize sunt bune. imi este frica sa ma trezesc, sa nu am scaune, sa pot ajunge in regula la servici. Nu am suferit nici o trauma, am un servici unde vin cu placere, am o familie frumoasa, am doi copii, singurul lucru care imi lipseste este sanatatea si nu pot accepta ca nu ma poate ajuta nici un doctor in aceasta problema. Consider ca am nevoie de un medic care sa-mi cunosaca foarte bine problema, sa-mi urmareasca aceasta problema, si sa ma ajute. Domnule doctor, care este parerea d-voastra in aceasta problema.

 19. Buna ziua. Tatal meu are 73 de ani si urmatoarele afectiuni cardiace: angina pectorala, stenoza subclaviculara si placi de aterom pe carotida. As dori sa stiu daca exista probleme privind efectuarea endoscopiei superioare, respectiv a colonoscopiei in cazul sau; dorim sa efectuam o programare la d-voastra, si trebuie sa stim, in cazul in care va fi necesara una din aceste investigatii, daca o va putea suporta, pentru a efectua pregatirea lor. Va multumesc.

 20. buna ziua sunt mama a unui baietel de 1 an si 8 luni care sufera de artrogripoza la picoare si cavernom de vena porta si varice esofagiene am fost la multe spitale si ma tot amana va rog sa ma indrumati si pe mine ce sa fac pentru ca suntem disperati…va multumesc anticipat si va rog astept raspuns

 21. Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca dumneavoastra gasiti vreo explicatie la urmatoarea situatie:tatal meu-67 ani-pacient cu stent si diabet zaharat (avind urmatorul trataament:PLAVIX, EGILOK, DIAPREL, SIOFOR, ROSVERA, PRESTARIUM SI ASPENTER), in luna aprilie este descoperit cu o anemie severa. Ajunge la spital cu aprindere la plamini, se remediaza cu antibiotic, dupa aceea i se face colonoscopie, este depistat cancer la colon (biopsia spune ca este stadiul I-adenocarcinom cu grad redus de maligniotate care infiltreaza peretele colic pina in subseroasa. Produce metastaze in 7 din cei 20 linfonoduli pericolici prelevati. Nu produce metastaze in linfonodulul arteriocolice medii trimis separat. pT3N2b s-a rezecat piesa formata din ileon terminal de 90x45mm, cec de 50x85mm, cu apendice de 50x7mm si colon ascendent de 90x74mm.Piesa de 7x4x3mm formata din tesut adipos si limfonodul). La inceputul lui mai, este operat la Tg.Mures, operatia este un succes.(hemicolectomie dreapta cu anatomoza iliocolica latero-laterala, drenaj dublu al firidei parietocolice drepte)(nu se ajunge la anus contra naturii). (evolutie-din punct de vedere chirurgical-favorabila)Inca la Tg. Mures in spital, operatia face o ciuperca (se pare ca o sensibilitate la instrumentar, ace, etc) Se administreaza deja antibiotic postoperator, insa este schimbat cu un altul-potrivit sa-i vina de hac ciupercii(la 10 zile de la operatie i se administreaza 3 zile IMIPENEM pentru escherichia coli BLSE). Se externeaza, ajunge acasa, a trei-a zi insa, ii ducem la analiza coprocultura si vedem ca este prezenta CLOSTRIDIUM DIFICILE. Internare de ugenta la infectioase in Brasov (tatal meu are domiciliul in Brasov ),in primele 3 zile i se administreaza,metronidazol si debridat si mezim, din a 4-a zi i se administreaza si un antibiotic potrivitVANCOMICINA+DEBRIDAT+MEZIM+CONTROLOC+ENTEROL. Dupa 14 zile de la internarea in infectioase, ii repetam analiza si clostridia este bsent-NEGATIV. Asadar, pacientul se externeaza,se administreaza post-externare 10 zile MEZIM, DEBRIDAT, ENTEROL, CONTROLOC, ZIR-FOS insa la 10 zile dupa externare, scaunul este in continuare DIAREE-ajungind pina la 7-10/24h. Se respecta regimul alimentar.( 1 ou gaina sau 4 prepelita, fulgi de ovaz, supe de morcovi=zarzavat, cu taitei sau cu orez, paine prajita, biscuiti sarati din cereale, telemea de vaca, brinza de vaci, sau cas urcat, paste finoase, apa plata, ceaiuri de menta si macrisul calului.) Va rog sa-mi spuneti ce este de facut.. Diagnosticul din infectioase este: COLITA CU CLOSTRIDIUM DIFICILE DUPA NEOPLAZM DE COLON OPERAT RECENT, DESHIDRATARE, ANEMIE SECUNDARA MODERATA, HEMATOM AL PLAGII POST-OPERATORII, COLESTEROLOZA, LAMA DE LICHID DE ASCITA LOCALIZATA, PERICOLIC SI SUBHEPATIC.
  Va rog mult sa-mi spuneti ce este de facut. Va multumesc! Stelian

 22. vreau sa stiu daca la dv la spital se poate face analiza viremiei? an facut-o de doua ori si prima oara viremia a fost 317 apoi a ajuns la 817. mentionez ca in tot acst tinp nu am luat nici un tratament.astept raspuns,multumesc!

 23. Buna ziua !! Domnu doctor va rog sa-mi spuneti daca pentru bolnavii cu VHC declarati NON-RESPONDERI cu GENOTIPUL 1B SI IL 28,,TT””, exista sansa de tratament si daca cunoasteti cand se va introduce si la noi in tara TRIPLA TERAPIE!! Multumesc!

 24. Buna ziua, ma numesc Alina si am nevoie de ajuntor pentru mama mea.
  In urma tratamentului cu interferon pe toata suprafata pieli i-a aparut o iritatie. Senzatia de mancarime este insuportabila..A incercat diferite creme , dar nimic n-a ajutat-o.Va rog frumos sa-mi recomandati ceva daca stiti.
  Va multumesc frumos!

 25. Buna ziua!!! Va rog sa-mi spuneti (daca se poate), cum se explica faptul ca (in cazul meu), anul trecut in luna iulie aveam VIREMIE 200.000 si transaminaze normale si acum in luna august viremia este de 8.880.000 si tgo 198!!!!!! Multumesc mult!!!

 26. Buna ziua, o intrebare pentru Dvs.In februarie am fost diagnosticata cu ciroza hepatica C.Am 45 ani..Imi doresc
  sa fiu si eu trecuta pe lista de asteptare,.Ce trebuie sa fac?
  Am ajuns la Fundeni dar……………nu prea m-a bagat nimeni in seama.
  Va multumesc.

 27. Fratelui meu i s-a recomandat montarea unei gastrostome, numai ca un anesteziat din sitalul Elias nu s-a incumetat in rezolvarea situatiei. Unde credeti ca ne putem adresa?

 28. Buna seara domnule doctor ,avand in vedere ca sunteti un om extraordinar tin sa va felicit pentru munca depusa aici pe site ,articole si toate raspunsurile ,vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra si poate ma si lamuriti .
  Am trimitere de la medicul meu de familie la gastroenterologie adica cea specialitatea care o aveti di dumneavoastra ,cum se procedeaza cu acea trimitere ,pentru ca ma simt slabit plus de asta ca am si slabit probabil din cauza regimului am stari de rau dimineata dupa trezire probabil anemie nu stiu ,am facut niste analize acum 1 luna si ceva unde a iesit la igg helycobater pozitiv in fine ..aici nu va pot spune prea multe ,nu am scaune cu sange sau cum arata acolo in pozele postate diaree neagra ,am scaun mai tarisor si maro foarte inchis din cauza ca iau vitamax eu stiu ca din aceasta cauza se coloreaza scaunul insa este normal ca sa spun asa ,insa am aceste stari de care am spus mai sus si este necesar un consult la gastroenterologie .
  Pot veni la dumneavoastra cu trimiterea de la doctorul meu de familie si cum se procedeaza.
  Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastra.

 29. Buna ziua domnule Doctor!mama a fost diagnosticata cu ciroza hepatica decompensata si ascita…virus hepatic tip c… Ce sanse sint ,tratament etc ca boala sa fie tinuta cit de cit sub control? Va multumesc anticipat

 30. Buna ziua! acum cateva zile am ajuns la urgenta la foreasca cu dureri mari la stomac.Mi-a fost facuta o ecografie si mi-au spus ca am pietre la colecist si ca trebuie sa ma operez de urgenta. Se poate face ceva sa nu ma operez? Un tratament? Multumesc

 31. Buna ziua domnule doctor . Numele meu este claudia si am si eu o intrebare . Tatal meu in varsta de 63 de ani a fost diagnosticat acum un an cu ciroza hepatica si mai recent au spus ca are varice esofagine . Starea lui se inrautateste din ce in ce mai mult , are pierderi de memorie nu ma recunoaste , apoi isi revine … Acum o saptamana a intrat intr.o coma de 8 ore din care si.a revenit cu ajutorul unor perfuzii . Ce ma sfatuiti ?

 32. buna seara. eu am litiaza biliara ,am o piatra de 2,5cm si aproximativ 6-8 pietre mici la fiere,ati putea sa imi spuneti cat m-ar costa operatia la laparoscop fara asigurare medicala si in cat timp as putea sa ma operez (adica cat timp dureaza programarea pentru operatie). am crizele aproximativ 2 ani si crizele le am si ziua si noaptea chiar am avut si 2 zile la rand,tinand crizele puternice maxim 3-4 ore urmand de crize acceptabile inca cateva ore.daca ati putea sa ma informati pe email va rog frumos pisycutza_smechera@yahoo.com

 33. buna ziua! ma numesc rodica si as avea si eu o intrebare la dvs . sotul meu a fost operat de purpura trombocitara si indreptare de stern si ia fost scoasa si splina in urma cu 14 ani (el anul acesta face 30), iar acum de vreo luna de zile are dureri ingrozitoare la piept!unde trebuie sa mearga?la ce medic specialist?

 34. buna ziua,tatal meu in varsta de 54 ani are DIAGNOSTICUL de :METASTAZE HEPATICE CU PUNCT DE PLECARE NEPRECIZAT urmand tratamen oncologic cu CITOSTATICE,dar de 2 luni are si ASCITA medicul oncolog i-a scos-o prin metoda PUNCTIE.Intrebarea mea este DE CE LICHIDUL SE FACE LA LOC ATAT DE REPEDE?ULTIMA DATA I-A SCOS-O MARTI ,IAR MIERCURI SEARA O AVEA LA LOC.VA MULTUMESC

 35. Dl doctor,

  Mama mea în vârstă de 77 de ani, în urma unei internari pentru cateva investigatii de rutina, a luat din spital clostridium dificille. Dupa 15 zile de tratatment cu vancomicina si 5 kg pierdute in greutate este externata din spital cu scaune normale dar destul de dese 4-6/ zi.
  Chiar daca am tinut în continuare regim si a luat si enterol scaunele diareice au reaparut la mai putin o saptamana de la externare. Am repetat analiza și iar a iesit clostridium.
  Îngrijorarea mea consta în faptul ca acum la a doua recadere are 46 de kg, daca vor mai urma recaderi cred ca nu va mai rezista organismul.
  Întrebare: 1. De cate ori se poate face revenire?????????
  2. Dv,faceti transplant cu materii fecale de la donator (am inteles ca au succes în vindecarea de clostridium). Si daca da unde????? la spital sau la clinica privata.
  Va mulțumesc din suflet!

 36. Buna ziua domnule Doctor. In seara zilei de 19 martie mama mea in varsta de 60 de ani s-a prezentat la spitalul de urgenta din Bacau in urma unei expectoratii masive de sange prin hematemeza. A fost dusa la reanimare unde a mai avut inca 2 episoade de eliminare de sange rosu nedigerat. In dimineata zilei de 20 martie medicul curant gastroenterolog care a internato a chemat medicul chirurg. Acesta a hotarat ca mama sa fie operata. Dupa interventia chirurgicala a fost diagnosticata cu hepatita C activa, ciroza hepatica si varici esofagiene. Post operator ciroza s-a decompensat prezentand dupa aproximativ 4 zile ascita. Dupa aproape 2 saptamani de la internare a mai exteriorizat inca o data, dar de aceasta data sange in cheaguri. Precizez ca este internata si in prezent datorita faptului ca plaga operatorie nu poate fi inchisa definitiv atata timp cat elimina lichidul de ascita. Sunt speriata dar si disperata in acelasi timp datorita faptului ca am cerut medicului gastroenterolog care a internato sa se ocupe de dansa ca si specialist pe diagnosticul ei. Am fost refuzata din motiv ca medicul chirurg este in prezent medicul curant. As dori sa o aduc la d-voastra dar nu stiu cum sa procedez. Va rog din suflet ajutati-ma.

 37. Buna ziua domnule Doctor. In seara zilei de 19 martie mama mea in varsta de 60 de ani s-a prezentat la spitalul de urgenta din Bacau in urma unei expectoratii masive de sange prin hematemeza. A fost dusa la reanimare unde a mai avut inca doua episoade de eliminare de sange rosu nedigerat. In dimineata zilei de 20 martie medicul curant gastroenterolog care a internato a chemat medicul chirurg. Acesta a hotarat ca mama sa fie operata. Dupa interventia chirurgicala a fost diagnosticata cu hepatita C activa, ciroza hepatica si varici esofagiene. Post operator ciroza s-a decompensat prezentand dupa aproximativ 4 zile ascita. Dupa aproape doua saptamani de la internare a mai exteriorizat inca o data, dar de aceasta data sange in cheaguri. Precizez ca este internata si in prezent datorita faptului ca plaga operatorie nu poate fi inchisa definitiv atata timp cat elimina lichidul de ascita. Sunt speriata dar si disperata in acelasi timp datorita faptului ca am cerut medicului gastroenterolog care a internato sa se ocupe de dansa ca si specialist pe diagnosticul ei. Am fost refuzata din motiv ca medicul chirurg este in prezent medicul curant. As dori sa o aduc la dumneavoastra dar nu stiu cum sa procedez. Va rog din suflet, ajutati-ma!

 38. Buna ziua domnule dr.vreau sa fac operatie de taiere de stomac,acuma am 1,50 inaltime,80 de kg si 50 de ani.cam de 35 de ani am o gastrita pe care am tot tratat-o dar a reaparut si durerile sant din ce in ce mai acute , am aciditate si reflux ,de aceea m-am gandit la aceasta operatie in ideea ca rezolv doua probleme .vreau sa stiu cu aproximatie cam cat ar costa in total cu toate controalele pe care trebuie sa le fac (sa stiu daca i-mi permite bugetul(VA MULTUMESC.

 39. Buna ziua domnule doctor in urma cu 3 saptamani sotia mea a fost diagnosticata cu pancreatita acuta edematoasa,as vrea sa va intreb daca putem veni la dumneavoastra pentru un control amanuntit,unde ne recomandati sa-l facem in spital sau la clinica privata?Daca nu va suparati ne puteti spune si ce documente ne sunt necesare?
  Cu Respect

 40. D-le doctor,

  V-am mai scris in urma cu 2 luni, va spuneam atunci ca mama mea a luat în urma unei internari de rutina o infetie cu clostridium dificile. La momentul la care v-am scris facuse o recidiva, acum este din nou internata pentru a doua recidiva. V-am intrebat atunci de transplantul cu materii fecale de la donator, am citit ca are un mare succes și eu personal cred foarte mult în aceasta procedura. Vreau sa-i fac transplant si mamei mele, si intrebarea mea la dvs este: trebuie neaparat sa faca si a treia recidiva ca sa putem face transplantul??????
  Mentionez ca mama are 78 de ani, a pierdut deja 7 kg si credeti-ma, nu exagerez cu nimic daca va spun ca insa o recidiva iar putea fi fatala.
  VA ROG DIN SUFLET să ma ajutați, nu vreau sa o pierd, se usuca pe picioare pe zi ce trece, clostridium asta ne chinuie de 5 luni.
  Vreau sa ajung la dvs. sa discut aceasta problema.
  Mii de multumiri pt timpul acordat.

 41. buna ziua
  Dl doctor Ditoiu,am o rugminte la dv si mai bine zis o intrebare.Am un frate de 59 de ani care a fost diagnosticat cu hepatita c in urma cu 2 saptamani si a mers la medicul specialist de aici din Galati si isa spus ca trebuie sa-si faca dosar ptr interferon.Intrebarea mea este: nu e prea repede si cu prea putine analize trecut pe interferon? Va rog daca considerati ca este nevoie sa facem si alte analize,daca se poate veni la dv la clinica.
  va multumesc!

 42. V-am scris pe mailul mentionat de dvs., imediat ce mama s-a externat. Am trecut din fisa ei de externare ce am considerat ca va ajuta sa va faceti o parere despre starea ei actuala. Nu se simte bine deloc, durerile de burta nu mai trec cu nimic. Imi e teama ca infectia cu clostridium va reveni. Astept sa-mi faceti o programare.
  Va multumesc.

 43. Buna ziua,
  Sunt purtator sanatos de hepatita B. Vroiam sa va intreb daca exista vreun tratament si daca as putea sa scap de acest virus. Am facut aproape in fiecare an viremia la Spitalul Victor Babes. As vrea sa imi fac o programare si la dvs pentru acea analiza pentru cancer la ficat (sau ce anume ma sfatuiti ca este de facut anual pentru a tine virusul sub control)
  Cu stima,
  Soficaru Mihai Adrian

 44. Buna ziua doamna doctor,ieri am facut o colonoscopie fara biopsie doar vizualizre colon dupa interventie nu am avut dureri,dar astazi am durere abdominala este normal?Imi este frica sa nu imi fi perforat colonu.Va multumesc.

 45. Buna seara Domnu doctor. va rog sa imi spuneti cat costa tenofovir aprox. la ce farmacii il gasesc/comand si cand o sa fie aprobat prin casa de asigurari?
  Va multumesc!

 46. buna ziua d-nul Doctor, sotul meu este intr -o situatie disperata, are ciroza si din data de 18 iunie a fost diagnosticat cu clostridium. de atunci este internat si face tratament, inclusiv cu vancomicina. Din cauza deshidratarii a facut si insuficienta renala, a stat cu furosemid in injectomat, se parea ca rinichii isi revenisera dar de vreo 2 zile urineaza putin…aprox 600 ml in 24 ore (pana azi dimineata). A facut ascita, i s a facut paracenteza doar ca i s a putut scoate doar 3000 ml.desi ia doze mari de vancomicina infectia dupa de daduse semne ca se retrage, de 2 zile iar face scaune, mai rau e ca au inceput si cu sange ( posibil si de la hemoroizi) Am citit de transfuzia de fecale si sunt interesata de acest lucru. Sotul meu are 45 de ani, am descoperit ciroza in aprilie, a avut 2 episoade de rupere de varice peste care a trecut. Doar ca acum situatia pare f dificila.
  spuneti-mi va rog daca la dvs la cabinet sau unde in alta parte faceti dvs (sau altcineva) transfuzie de fecale. cu stima, Radu N

 47. buna ziua domnule doctor tata are ciroza hepatica si varice pe esofag as vra sa vin la dvs se poate face strangulare de varice pe esofag va multumesc

 48. BUNA SEARA DOMNULE DOCTOR soacra mea in varsta de 72 ani are ciroza apoasa as dori sa vin cu ea la Bucuresti pt un consult diagnosticul este carcinom hepato celular cu metastaze pulmonare,ciroza hepatica cu VHC decompensata vascular si parenchimatos,varice esofagiene grad 3/4.Gastropatie portalhipertensiva severa.Encefalopatie hepatica std.1.HTA esentiala std 2-grup de risc foarte inalt.Anemie normocroma normocitara usoara(Hb=10,4g/dl0)plurifactoriala.Hipotiroidism.Dislipidemie mixta. VA RO SA-MI RASPUNDETI DACA POT SA VIM CU EA LA DVS. VA MULTUMESC!

 49. BUNA ZIUA DOMNULE DOCTOR! Am o problema de aproape 1 an, varsta mea fiind de 26 de ani si in urma unei endorscopii de unde mi s-au prelevat probe pentru biopsie, am fost diagnosticata cu mucoasa gastrica ulcerata cu depozite fibrinoase, exudatie superficiala, CONOR congestiv cu inflamat inflamator CRONIC. Am luat tratamentul iar apoi am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau… am dureri de stomac, greturi si ma simt epuizata… am intrebat medicul daca este nevoie sa revin pt a mi se face o alta endoscopie si mi-a zis ca nu este nevoie. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi, indrumari!

 50. Buna ziua !

  Ma numesc Iulian am 45 de ani iar acum doi ani am fost diagnosticat cu virusul hepatic B cu o Viremie de 19.000.000,AgHBe pozitiv si un fibromax ce indica A1F2. Am urmat un tratament timp de aproape un an , in tot acest timp nu am facut test de viremie, acest test facandu-l la 6 luni dupa terminarea tratamentului indicand o viremie de 85.000.000. deci mai mare decat la inceputul tratamentului.
  Am ajuns la Dispensarizare si am facut setul complet de analize inclusiv Fibromax care nu-mi sunt favorabile absolut deloc si imi indica:

  Fibromax : A3F4 (ciroza hepatica)
  AgHBe pozitiv
  ADN VHB Ui/ml : mai mare de un miliard ( cu o luna si trei sapt. in urma era de 85 mil.)
  Hemoglobina 15,3
  Leucocite 4800
  Neutrofile 2350
  trombocite 173.000
  ALT 82
  AST 45
  Ac Anti VHC negativ
  Anti VHD negativ
  Fibromax si Fibrotest indica : A3F4S1S2N1H0
  Ecografia indica o relativa normalitate a ficatului iar Endoscopia arata: esofag normal fara varice esofagiene,cardie permeabila, stomac cu lichid de secretie fara semne de sangerare,D1/2 normal iar eu ma simt bine fara semne de boala.

  Cu scuzele de rigoare am desfasurat toate acestea tocmai in scopul de va putea inlesni dvs. decizia de programare deoarece stiu ca sunteti foarte aglomerat si puteti decide daca se impune o urgenta sau pot astepta normal o programare pentru inceput la clinica dvs.

  V-am urmarit sit-ul online si dispozitia dvs. de a ajuta oamenii cu probleme la ficat, pentru mine sunteti cel mai bun medic tocmai pentru faptul ca aveti timp sa vorbiti pacientilor pe limba lor ,lucru rar intalnit astazi , dar si pentru faptul ca ma incred in profesionalismul dvs. si sunt sigur ca ma puteti ajuta sa stopez sau sa prelungesc cat de mult posibil evolutia acestei ciroze hepatice.

 51. Buna seara domnule Doctor,
  Sunt pacientul dvs. mai vechi si as fi vrut sa fac o ecografie abdominala(AM FACUT UNA ACUM 0 LUNA DAR NU AM INCREDERE) dar vad ca la noul sediu nu aveti ecograf(nu este nici tarif).Cum procedez in situatia asta?

  Multumesc,cu respect.

 52. Buna ziua,
  tatal meu a fost diagnosticat cu carcinom cu celule scuamoase nekeratinizate, G3, cancer la ficat. Am analizele lui, rezultatul biopsiei. Pot veni la dvs pentru o evaluare, un pronostic, cu documentele medicale, dar fara tata pentru a discuta?

  Multumesc

 53. buna ziua ,mar interesa cat costa o operatie la ficat ?mama mea a fost diagnosticata cu ciste .dar trebuie operata ptr ca are dureri insuportabile .as vrea sa stiu cat costa operatia si costul spitalizari deoarece ia nu e asigurata si nu a iesit inca la pensie .va multumesc

 54. Buna seara domnule doctor,
  Imi puteti spune daca Verbitix este sau nu pe lista de medicamente gratuite aprobate pentru cancerul colonorectal si daca nu cam cat poate costa tratamentul in cazul in care se poate cumpara. ( stiu ca este aprobat si in Romania)
  Multumesc

 55. Buna ziua, domnule Doctor. Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca in urmatoarea situatie sunt necesare investigatii suplimentare.
  Sotul meu, in varsta de 47 ani, nu a avut niciodata vreo forma de hepatita, markerii pt. hepatita C –negativi, nu consuma alcool si nu fumeaza.
  Cu toate acestea la ultimile analize s-a evidentiat o crestere semnificativa a GGT: 148 U/L. Credeti ca ar trebui sa ma alarmeze aceasta crestere, daca celelalte rezultate sunt:
  Fosfataza alcalina 92 U/L
  TGO 33 U/L
  TGP 52 U/L
  Bilirubina totala 0.83mg/dl
  Bilirubina directa 0.3mg/dl

  Va multumesc.

 56. Buna seara. Am si eu o intrebare: de cateva luni am un gust amar in gura, iar in ultima perioada si stari de voma. Am facut analize de sange, ecografie abdominala etc. Totul a fost ok, deci nici o problema cu bila. Care poate fi cauza? Multumesc anticipat.

 57. Buna ziua,

  Anul trecut am avut niste dureri de stomac insotite cu stari de greata si am chemat salvarea. Diagnosticul a fost simptom dispeptic, am tinut refim si am luat pastile( nexium, no spa, motilium) dupa am fost la policlinica titan la gastroenterologie, am facut un set de 25 de analize, am tinut regim 2 luni si am luat tratament ( debridat si inca un medicament) iar mediucul care mi-a facut analizele mi-a spus ca nu am motive de ingrijorare, rezultatul analizelor fiind ok si nu am mai facut endoscopia. De ceva timp, aproximativ 2 luni dupa serviciu am niste stari de oboseala si am mai patit sa am dureri abdominale sau de stomac, stari de greata. Mentionez ca tin iar regim, fara prajeli, fara sucuri acidulate,etc iar simptomele nu dispar definitiv, la 2,3 zile iar imi este rau, iar cu starile de oboseala daca as putea sa dorm non stop cred ca nu ar fi nici o problema. M-ar interesa sa stiu daca tine de specialitatea dumneavoastra si sa ma programez pentru un consult.
  Va multumesc!

 58. buna seara dl doctor.
  in urma unui ecograf mama mea a fost diagnosticata cu steatoza hepatica gr III,as vrea sa stiu daca ficatul se mai poate regenera si ce tratament si regim trebuie sa urmeze.
  va multumesc

 59. TEORETIC ficatul se regenereaza.
  Tratamentul unui pacient il stabileste medicul curant, dupa anamneza, consultul sau si interpretarea investigatiilor pe care le considera necesare diagnosticului. Nu se poate prescrie tratament pe net, identic tuturor pacientilor, pentru ca fiecare persoana trebuie sa aiba un tratament individualizat. De altfel, daca va uitati pe site observati ca nicaieri nu am mentionat tratamentul amanuntit, ci poate doar am enumerat metodele de tratament.
  Cu stima

 60. am o sora de 44 de ani cu fibromatoza hepatica stadiul 4 ,se simte foarte slabita .a avut scaune pina la 20 pe zi ,are si lichid abdominal nu mult dar e si face un tratament de la dr, de specialitate din Pitesti ,insa se simte tare rau si de spitalizat i se spne ca dupa Pasti ,insa mi-e frica sa nu o pierd pina atunci .AM MAI PIERDUT O SORA ACUM CITIVA ANI DE 43 DE ANI ce e cel mai rau ca nu dispune de bani are un ajutor de 150 de lei si ala nici nu i-a venit ,sintem si eu pensionara nu pot sa o ajut mare lucru , chiar o sa o pierd din cauza banilor ,fac un apel disperat specific ca nu a baut in viata dar a fumat si nu a stiut ca are hepatita C multi ani si nu s-a tratat .As vrea sa o internez pt. un tratament serios ,sa nu o mai vad ca sufera !

 61. Buna ziua, numele meu este Adrian N. am varsta de 43 ani si de aproximativ 1 an de zile am niste dureri in partea stanga sub coaste care se preluungesc pana in spate spre rinichi fiind insotita de o balonare excesiva si permanenta ,oboseala si insuficienta respiratorie.Mentionez ca am o inaltime de 181cm si o greutate de 120kg..
  Mai sufar de psoriazis de aproximativ 2 ani ,de guta de aproximativ 7ani, in anul 2015 octombrie am facuta analizele uzualle care au fost in limite normale mai putin analiza pentru helicobacter pilory pentru care am facut si un tratament doua saptamani cu antibiotice. Mentionez ca in ultimii 7 ani acest tratament pentru helicobacter pilory l-am mai facut de doua ori. Tot in 2015 octombrie am facut radiograie pulmonara si abdominala pentru simptomele mentionate mai sus si ( balonare permanenta , durere in partea stanga sub coaste ,greutate in respiratie ,oboseala.) Rezultatele fiind normale cu o singura mentiune ca am foarte multe gaze in intestine. De atunci am incercat toate produsele farmaceutice impotriva balonarii dar fara nici un rezultat. Rugamintea mea esta sa-mi spuneti ce pot face pentru a scapa de aceasta durere si mai ales balonarea care imi da un diconfort total avand senzatia ca am un balon in abdomen.Multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dvs.

 62. Postarea dvs NU are nici o legatura cu articolul de fata
  Date oteretice despre toate problemele dvs – durere i nstanga, balonare, oboseala, etc -gasiti in articole specifice pe site, dar aceste date NU se aplica automat pe net la cazurile medicale. Datorita riscului foarte mare de eroare, consultatia medicala la distanta – pe net- nu este permisa de lege in Romania – art 31 din Codul deontologic medical-
  Cu stima

 63. Bună ziua dl. Doctor am o problemă cu Heliobacter Pilor de 3ani iau Controloc de 20 să nu mai am probleme cu hiperaciditatea aș vrea sa știu dacă există remediu la problema mea vă rog respectos dacă îmi puteți da un răspuns si dacă există cum aș putea lua legătura cu dumneavoastră nr. meu de telefon 0721081198 îmi puteți da un mesaj vă rog.va mulțumesc

 64. Buna seara, d-le Doctor. Intentionez sa fac o programare din cauza unei afectiuni care se aseamana foarte mult cu gastropareza, dar nu sunt din Bucuresti si as dori sa stiu daca la clinica dvs. exista metode precise de diagnosticare a acestei afectiuni.
  Cu stima, Gheorghe N.

 65. se poate face si viremie vhb in regim privat,fara trimitere si fara card de sanatate?daca da cat costa?

 66. Buna ziua!Ma numesc Padure Claudia si va rog sa rog sa ma ajutati in legatura cu tatal meu care este diagnosticat cu ciroza hepatica .In ultima vreme starea lui s-a agravat in sensul ca i se umfla picioarele si aspectul este vinetiu, oboseste foarte repede ,are stari de voma si dureri abdominale.Mentionez ca are si artrita ,iar inima ii este marita.Va rog sa ma sfatuiti ce pot face deoarece sunt foarte ingrijorata de starea lui .

 67. Este evident ca nu se pot face recomandari unui pacient, bazate doar pe imaginatia medicului dupa descrierea sumara a situatiei pacientului. De altfel legea din Romnaia interzie evaluarea medicala la distanta – pe net.
  Cel mai corect si eficient este sa va sfatuiti cu un medic care sa il si consulte inainte de a da un verdict si indicatii de regim sau tratament
  Cu stima

 68. Buna ziua stimate domn,

  Urmez tratament pentru tbc cu izoniazida,rimfamicina, piraminazida si etambutol.La sfarsitul celor 2 luni de tratament am facut o hepatoxicitate cu valorile la tgp=350u/l si tgo 106 u/l.Recomandarea medicului a fost intreruperea tratamentului pana la scaderea tgp la valoarea de 100u/l.Din pct ul d-voastra de vedere exista niste hepatoprotectoare bune care sa imi protejeze ficatul pentru urmatoarele 4 luni de tratament cu izoniazida si rimfamicina?
  Mentionez ca testele pentru hepatita A,B si C sunt negative la fel si HIV.
  Va multumesc pentru ajutorul oferit!

 69. Buna ziua Dl.Doctor.
  Va scriu in legatura cu tatal meu in vrsta de 71 ani. Acum 2sapt. a fost externat de la sp.Sf Ioan pentru litiaza ureterala bilat. Sonde jj bilat. In timpul internarii a facut si enterocolita prin clostridium. Starea la externare a fost in stare generala satisfacatoare. Problema e ca in momentul de fata , de fapt din timpul internarii si pana acum, nu poate sa manance , acuza dureri abdominale, bolboroseli in stomac si senzatia de nu a putea inghiti sau plin pln pana in gat de la 2 linguri de supa, orez sau orice fel de mancare. Specific ca I s-a dat regim alimentar . Urineaza foarte putin , inchis la culoare iar scaunele sunt apoase sau cu mucus (numai mucus de culoarea mustarului) si urat mirositoare. Mentionez faptul ca este cunoscut cu HTAE, DZ tip II, arteriopatie diabetica, amputatie gamba bilat, ITU recurente, steatoza hepatica.
  Rugamintea mea este daca pot veni la Dvs. cat mai urgent posibil in vederea unui consult , cu documentele necesare , fara el (fiind indeplasabil) , .
  Multumesc anticipat si va doresc o zi buna

 70. Buna seara domnule doctor,am 39 ani,sunt din Galati,si la un control de rutina mi s-a descoperit TGo si Tgp marite,am cerut sa fac Fibromaxul dar si aici sunt anumite modificari.Medicul gastroenteorolog la care am fost, mi-a dat un tratament cu Liv 52 -timp de o luna,pe un diagnostic de stetohepatita cronica si mi-a recomandat sa mai fac unele analize,presupunand ca ar putea fi vorba de o hepatita autoimuna. Intrebarea mea e,as putea veni la dumneavoastra la spital pentru investigatii suplimentare ,sa nu mai astept o luna cat timp iau acel tratament cu liv 52 ,.ca nu cumva sa fie in defavoarea mea.Va multumesc ! Sanatate!

 71. Legea din Romania interzice consultul medical la distanta, cum este cel de pe net.Nu tin sa incalc legea, si sa va si dau sfaturi gresite datorita necunoasterii complete a situatiei dvs medicale.
  Pe site gasiti date medicale orientative referitoare la intrebarile dvs, dar evaluarea dvs medicala o face in mod normal medicul gastroetnerolog sau hepatolog care va urmareste starea de sanatate
  Cu stima

 72. Buna ziua, Domnule Doctor,
  Va scriu in legatura cu sotul meu, are 39 de ani si a fos purtator al Virusului Hepatic B , a luat tratament cu Essentiale Forte 300 tot timpul , dar de un an la testul FIBRO MAX i-au iesit urmatoarele rezultate :Fibro test-0,36(F1-F2), Acti TEST -0,25(A0-A1), STEATO TEST-0,22( S0), NASH TEST-0,25(N0), ASH TEST-0,09H0), COLESTEROLUL 225mg/dL, diagnosticul dat este de steatoza hepatica. si medicul zice ca virusul a devenit activ.
  Intrebarea mea e daca as putea veni la dumneavoastra la spital pentru investigatii suplimentare cu sotul si pentru un tratament corespunzator pe care cred ca doar dumneavoastra il puteti prescrie.
  Va multumesc si va stimez !

 73. Buna seara D-nul Dr…cit de grav este pt ficat fumatul,,,in cazul hepatitei cronice B..si de ce nu este voi sa maninci usturoi?…Va multumesc cu respec!!!!

 74. Usturoiul nu are efect negativ asupra ficatului cu virus B, iar fumatul nu are mare influenta negativa asupra ficatului, chiar la cei cu virus B dar, poti sa faci … doar doar

  Infarct de miocard
  Astm bronsic/bronsita astmatiforma
  Bronsita cronica
  Emfizem pulmonar
  Anevrism de aorta
  Cancer de limba
  Cancer de laringe
  Cancer de esofag
  Cancer de stomac,
  Cancer de pancreas,
  Cancer de uter, vezica urinara
  Arterita cu gangrene si amputatii mai ale ale membrelor inferioare
  Accidente vasculare cerebrale cu paralizii
  Cataracta
  Imbatrinire prematura
  Infertilitate
  Impotenta sexuala
  Hipertensiune arteriala
  Afectare renala
  Afectarea dintilor si gingiilor
  Leucemie
  Osteoporoza
  Neuropatie optica cu tulburari de vedere
  Penumotorax, penumonii
  Tuberculoza pulmonara
  Ulcer gastric, gastrita, esofagita
  Psoriazis
  Viroze respiratorii frecvente
  Diabet zaharat

 75. Buna ziua, domnule doctor! Indraznesc cu o intrebare despre hepatita C. Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita C, doamna doctor de la gastro i-a spus ca are fibroza de tip 3. Ce putem face? este de foarte grav? daca urmeaza ce i se prescrie exista sanse sa se faca bine? Multumesc!

 76. Buna ziua. As dori sa fac o programare la dumneavoastra pe la inceputul anului viitor pentru ca sunt plecat din tara in momentul acesta. La inceputul anului am fost la un o donarw de sange si s-a deacoperit ca am virusul hepatic B. Am facut si un set de analize unde am transaminaze normale,electroforeza proteinelor in limite normale, viremie 30 UI, la ecografie mi s-a zis ca ficatul nu este inflamat. Ceea ce ma intereseaza este cat trebuie sa stau in Bucuresti daca imi fac programarea si as dori de asemenea si un set de analize recomandate de dumneavoastra pentru ca nu sunt Bucuresti si in cazul in care dureaza cateva zile pentru ca nu cunosc procedurile sa stiu sa imi caut gazda.
  Un singur lucru mai vreau sa zic ca ma simt bine dar am momente in care simt un oarecare deranj in zona ficatului ca niste intepaturi si nu stiu daca este de bine. As dori sa-mi ziceti daca puteti ai aveti idee ce inseamna ca sa stiu in cazul acesta sa grabesc lucrurile sa ajung mai repede in tara.
  Multumesc

 77. Am facut analizele de curand si singura valoare modificata a fost cea a TGO-ului, in rest toate celelelate valori sunt normale. Istoricul meu nu a prezentat pana acum niciun fel de modificare a TGO-ului. Valoare mea actuala a TGO-ului este de 78 iar valoare normala indicata de centrul de analize este <32. Care ar putea fi cauza acestei cresteri?

 78. Buna ziua, mama mea a fost diagnosticata cu Hep C, sunt in faza incipienta de a afla cum se face un dosar si ce e nevoie, deocamdata inca e internata si la momentul asta medicul nici nu i-a comunicat ca e infectata cu virus C deci clar ca o sa apelez la dvs odata ce va fi externata, Intrebarea mea acum este ptr aprobarea dosarului exista vre-o limita de virsta?

 79. Buna ziua,incerc sa fac o programare la dvs,dar formularul de contact nu functioneaza…Ati putea, va rog, sa-mi spuneti unde va pot gasi in afara spitalului? Multumesc anticipat! Razvan

 80. Buna ziua
  As putea sa mi fac o programare pentru internare in spitalul Fundeni la dvs? Am bilet de trimitere, sunt asigurata, etc
  Multumesc

 81. Buna seara, am niste probleme de sănătate cum ar fi durere în capul pieptului, senzații de greata după masă și nu numai ci și de la anumite mirosuri, gust amar când fac aceste crize, tremur gen frisoane. Am făcut o ecografie abdominala superioara iar bila, ficatul etc sunt ok. Mi s a dat un tratament de o lună cu nexium si 10 zile cu motillium. Ce ma sfătuiți. Sa îmi fac o endoscopie superioara sau există si alte investigații până la endoscopie. Menționez că am 28 de ani si am momente când fac aceste crize când pur si simplu îmi este frică să mănânc. De 1 an de zile am aceste probleme. Dacă trebuie să fac endoscopia cum procedez ca să vin la dvs. Pt consult, endoscopie, tratament, etc?
  Va mulțumesc!
  Narcisa Roman

 82. Buna ziua
  Am nevoie as FAC o endoscope digestiva superioare/gastroscopie si endoscope digestive inferioara/colonoscopie – we pot efectua LA DVS?
  Multumesc
  Dumitru Luminita

 83. Buna ziua, puteti sa-mi spuneti cat de bune sunt analizele mele si ce masuri ar trebui sa iau! la fibro scan a reesit o inflamatie a ficatului dar nu mare.

  Toate analizele sunt facute in luna 08.2016
  Ac. antivirus hepatic Delta HDV Negativ Totali..
  ADN virus hepatc B (ADN HBV) cantitativ PRC Roche..
  icarcatura virala 232UI/mL 2,37 UI/mL( in luna martie 2016 aveam 805 ui/ml si 2,91 ui/ml)
  Ac anti HBe-virus hepatic HBV pozitiv (ser cmia)#
  Ag.HBE-virus hepatic B (HBV) negativ( ser cmia)#

 84. Buna ziua
  Matusa mea a fost diagnosticata cu pietre ,,mari,, la fiere. Are 78 ani. Ar vrea sa stie daca pot fi scoase fara ai fi scoasa fierea .
  E din Galati si ar vrea la Fundeni .
  Va multumesc anticipat pentru raspuns !
  Cu toata stima

 85. Buna ziua, am inteles doar o impresie despre ce v-am scris mai sus va-s ruga! stiu ca trebuie foarte multe de lamurit dao o opine nu strica! su nu sunt in Tara momentan.
  multumesc

 86. O opinie, inseamna de fapt un sfat medical, iar un sfat poate fi foarte prost daca nu ai elemente suficiente sa judeci cazul medical respectiv, si va poate face rau dvs si ma discrediteaza pe mine, deci cui foloseste?
  Imi pare rau dar, in nici o situatie nu fac evaluari medicale pe net, lucru INTERZIS – de altfel- prin lege in Romania
  Cu stima

 87. Buna ziua
  Mama mea este bolnavade ciroza hepatica din pacate nu este deplasabila.
  Daca va trimit ultimele analize a-ti putea sa-mi dati un sfat?
  Va multumesc

 88. Buna,
  Ma intereseaza daca puteti efectua transplant de materii fecale la o infectie cu clostridium dificile?

  Multumesc

 89. Bună ziua . Numele meu este Monica Bivol. Va rog sa ma ajutați și pe mine cu mama mea. Eu locuiesc în Londra și tocmai ce m-am întors din țară. Am și eu niște probleme f grave de sănătate cu mama mea. Mama mea a fost diagnosticata cu hepatita tip C de mai bine de 30 de ani. Problema este ca acum a făcut un lichid. Doctori de la Târgoviște spun ca nu mai este nici o sansa dar sincer eu nu pot sa accept acest răspuns. Spun ca mai mult de 2-3 luni nu o sa ducă. Acum am văzut ca tot ce mănâncă vomita și scuipa sânge mereu. Doctori spun ca are toate celelalte organe distruse…..pancreas, ficat,rinichi inima și aia mai departe. Ea are și diabetul f mare 400-500. Face 5-6 insulune pe zi dar degeaba. Sunt f ingrijorata ptr ea. Va rog spuneti-mi ce pot sa fac . Eu sunt pregătită sa vin în orice moment în tara și sa o aduc la dumneavoastră. Eu vreau sa știu DC dumneavoastră credeți ca mai este vreo șansă. Aștept răspuns de la dumneavoastră. Va mulțumesc din suflet. O zii bună va doresc

 90. Bună ziua domnul doctor. Tot Monica Bivol va deranjează. Am uitat sa va mai spun ceva. Mama a facut niște analize dar toate au ieșit prost . Nici măcar una nu este buna. În special globulele. Cei de la Târgoviște au mai spus ca și DC încearcă sa scoată lichidul nu poate sa îl scoată mai mult de 3 ori. Va rog di tot sufletul sa ma ajutați. Aștept răspuns de la dumneavoastră pe adresa mea de email. bivol_monica@yahoo.it

 91. Buna ziua dle doctor, ma numesc Adriana si am 43 de ani. In urma cu 3 ani am fost diagnosticata cu hepatita cronica cu virus c. Cum spuneati si dv intr-un comentariu, ca trebuie sa te consulte un medic bun, imi doresc din tot sufletul sa ajung si eu la dv. La primele analize aveam fibroscan 5,3 iar acum ma apropii de 9 si medicul meu refuza sa ma bage pe tratament. In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat!

 92. Buna ziua d.nul Dr..sunt chirita daniela si am hepatita b..credeti ca pot sa fac bai in lacuri sarate? vreau sa ma duc la ocna sibiului ..recent am facut fizioterapie pt dureri ale sistemului osos si o afectiune mai veche ..reumatism articular.Am fost la dvs pt consultatii si trebuie sa revin cu noile analize. Ajutati.ma cu un mesaj scurt.
  Va multumesc din siuflet.

 93. buna seara ,domnule doctor
  as dori sa cer sfatul dumneavoastra in legatura cu sanatatea fiului meu
  care are hepatita B .De zece saptamani a inceput tratamentul cu interferon pegasys, fiecare saptamana face analize de sange si transaminazele.A mai fost modificari dar nu semnificative .Acum transaminazele a ajuns la TGP 195 U/L
  Care este valoarea maxima cand trebuie intrerupt tratamentul ?sau e normal sub tratament?
  Mii de multumiri

 94. Buna ziua domnul doctor,as vrea sa fac si eu recolonizare bacteriana(transplant fecal)deoarece de 7 ani am probleme,mai exact enterocolite dese odata pe saptamana,diaree mai tot timpul,colon iritabil.Am facut la spitalul fundeni toate investigatiile necesare sa aflu care este problema(colonoscopie,endoscopie,clostridium difficile,examen pansdorf,ct abdominal pelvin,analize de sange(tiroida,hiv,pentru boala celiaca pentru boala chron toxoplasma ,toxocara.etc)totul este in limite normale de aceea doamna doctor mi-a pus diagnosticul de colon ititabil. Numai pot trai asa.Va rog mult sa imi spuneti daca faceti aceasta procedura!Va multumesc,o zi buna!

 95. Buna seara, as dori sa va intreb ce inseamna fibrosteatoza hepática avansata? E diagnosticul care i s-a pus mamei mele dupa o operatie de colecistectomie laparascopica.Nu i s-a prescris nici un tratament, nu inteleg despre ce e vorba. Va multumesc anticipat.

 96. FELICITĂRI DOMNULE DOCTOR ,PT.ACTIVITATEA DV. SI C.V. IMPRESIONANT SI MI-AS DORI SA AVEM TOT MAI MULTI MEDICI CU UN ASEMENEA C.V. SI O MAI BUNA DESCHIDERE CATRE PACIENȚI . LA DV. SE VEDE SI SE CONSTATA CA VA FACE-TI PROFESIA DIN PASIUNE SI DRAGOSTE DE OAMENI . DIN PARTEA MEA INCA ODATĂ FELICITĂRI SI ” NOTA 20 „

 97. Buna seara.puteti va rog sa imi spuneti cam ce pot avea de la senzatiile ..ameteli.obosealea.stomac plin si greu
  Aciditate arsuri.si mereu simt ca mi se sparge stomacul…va rog mult cam pot avea.

 98. Simptomele dvs pot avea – teoretic- cateva zeci de cauze. Fiecare cauza, are unele analizele specifice. Nu pot sa imi imaginez cauza simptomelor si nici ce analize ar fi necesare, dar medicul dvs, dupa anamneza si consult poate sa banuiasca aceste lucruri.Date teoretice despre simptomele mentionate aveti pe site
  Cu stima

 99. Hristos a inviat! Sunt din Bucuresti Sector 1, dl.Dr.am o mare rugaminte si intrebare la dv.,cumnata mea(sotia fratelui mai mic de curand a fost diagnosticata cu Metastaza la ficat,vreau sa o aduc la dv.sa faca analizele din nou si sa vedem poate are o sansa. Nu are cetatenie romana doar Ucrainiana stau in Cernauti,are 43 de ani si 3 copii,puteti sa o pimiti? Si cat ar costa toate investigatiile, interpretari,consultatii etc.?).In speranta ca ma puteti ajuta,ma retrag nu inainte de a va ura un weekend si seara binecuvantata!
  Cu consideratie si respect,

  Mariana Munteanu

 100. Buna seara domnule doctor , am facut unIRM in data de 25.04.2018 cu urmatoarele concluzii;-un mic chist subcapsularin segmentul vi, de cca6mm, si aspect infiltrat lipomatos al grasimii din radacina mezentericala nivelul mezogastruluisi flancului sting, cu mici imaginiganglionare infracentimetrice asociate, avind aspect de paniculita mezenterica.Va rog cu respect sa-mi spuneti despre ce este vorba si ce ar trebui sa fac. Va multumesc anticipat si va urez succese in continuare ,sunteti un exemplu pentru multi medici. Seara buna,astept cu nerabdare opiniile dvs.!

 101. Buna dimineata domnule doctor,

  Ma numesc Tiberiu am 43 de ani sunt din Timisoara si as dori un sfat
  Am urmatoarele rezultate la ultimele analize care ma ingrijoreaza de cca o saptamana
  ALT(ser)241
  AST(ser)125
  CK(ser) 316
  LDH SERIC 265(125-220)

  analize in luna 11/2017
  aratau mai bine
  ALT 97
  TGO57
  CK267
  LDH SERIC 518(313-618) U/L

  mentionez ca am consumat alcool bere si vin in ultimii ani moderat dar in luna Aprilie acestui an am facut abuz de Alcool bere cca 15sticle (0,33L) pe zi.
  (depresie)din care am iesit.

  NU mai consum alcool si tin regim hipocaloric hipolipidic.

  Credeti ca este procesul reversibil inca?

  Sa vin la Bucuresti la dumneavoastra sau aveti si in Timisoara un colaborator capabil la care sa ma indrumati.

  Va multumesc, Tiberiu.

 102. Buna seara. Va scriu pentru sotul meu care are 41 de ani. In urma unor analize in luna februarie 2018 au reiesit TGP 104 (limita max fiind40), TGO 62(max 37), GGT 196 (max 73). In luna mai a reluat analizele: TGP 70 (max 41), TGO 43 (max 35), GGT 182 (max 55). Nu are nici un fel de hepatita sau virusi. Timp de 3 luni a tinut regim si tratament cu Fortificat forte. Analizele dupa: TGP 88(max 41), TGO 44( max 35), GGT 279( max 55). A facut RMN: ficat cu contur regulat, dimensiuni normale, 2 mici hemangioame, fara steatoza hepatica, pe rinichiul drept un mic infarct renal cronic sau focala de pielonefrita cronica. I s-a recomandat punctie hepatica. Intrebarea mea este: chiar este necesara aceasta punctie? Rezultatele analizelor nu pot fi date de alti factori? Care ar fi un diagnostic al acestor analize?. Astept raspunsul dumneavoastra plina de speranta. Multumesc

 103. Buna ziua! In urma decesului tatalui meu (heoatita C si ciroza hepatica), ne-am hotarat sa facem analize, atat eu, cat si mama mea. Mamei, la electroforeza, beta gl. a avut valoare de 20% (synevo). Credeti ca este ceva grav?

 104. Buna seara, domnule doctor, un purtător hepatita B pote sa faca vaccinul antigripal, hepatita b are o viremie de 13000 unități in rest toate analizele sunt in parametri, Multumesc mult, Sănătate multa

 105. Buna seara din nou, domnule Doctor la dumneavoastră am fost ultima data acum șase luni si din tote analizele care le-am facut dumneavoastră ne-ați recomandat ca nu este nevoie de tratament, de aceia am îndrăznit sa ca intreb despre vaccinul antigripal am facut toate analizele inclusiv fibromaxul si am inteles ca nu este nevoie de tratament rămânând sa revenim acum in Aprilie la dv pentru un alt set de analize si consult, ne gândeam sa faca vaccinul in condițiile in care sunt creșteri de gripa sa nu pățească ceva, Multumesc!!!

 106. Buna seara!Am terminat tratamentul cu Zepatier si as vrea sa stiu daca trebuie sa reincep sa iau hepatoprotectoare si daca pot sa iau si alte medicamente(am fost diagnosticata cu Sindrom Sjogren si am facut tratament cu Plaquenil pe care l-am intrerupt cat timp am luat Zepatier)Va multumesc!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii