Probleme cu ficatul -Bolile ficatului si fierii – forum

Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog Spitalul Fundeni Bucuresti

Ce se intimpla cand analizele hepatice sant mari?

Cand analizele pentru ficat sunt mari, inseamna ca o parte din celulele ficatului sunt bolnave sau distruse de.. ceva – alcool, virusuri, ceaiuri, sistemul imunitar, etc

De ce apare trombocitopenia in ciroza?

In ciroza hepatica se mareste splina, deoarece iesirea sangelui din splina catre ficat este blocata. Incetinirea circulatiei sangelui in splina face ca trombocitele sa fie distruse aici, si astfel scad in sange, aparand trombocitopenia.

Daca iti scoti fierea, poti sa mai ai .. fiere?

Daca iti scoti fierea – adica colecistul- desigur  ca nu mai ai colecist, dar ai fiere- fierea fiind lichidul galben si amar secretat de ficat permanent, fie ca ai sau nu fiereș acest lichid se inmagazineaza in colecist – daca ai colecist.

Ce inseamna colecist cu peretii ingrosati, fiere cu peretii ingrosati?

Insemna ca… colecistul are peretii ingrosati, mai grosi, din diferite mtice, de obicei infectie sau inflamatie

Am citit undeva ca nu este bine sa te tratezi de ficat la boli infectioase. de ce daca ai hepatita?

Ati retinut corect.Medicul de boli infectioase nu este medic de .. boli de ficat, deci este normal ca de hepatita (care este o boala de ficat) se te tratezi la un medic de boli de ficat, care poate sesiza mai usor modificarile care pot duce la ciroza, decat un medic care nu este obisnuit cu ciroza hepatica.Este adevarat ca uneori hepatita poate fi de cauza infectioasa, dar la boli infectioase se trateaza doar hepatita acuta transmisibila, scopul fiind mai ales izolarea bolnavului. Nu orice boala infectioase se trateaza la boli infectioase, ci nuami cele transmisibile.. Apendicita  de exemplu sau colecistita, sau amigdalita este de cauza infectioasa, si nu te tratezi la boli infectioase mai intai, apoi cand merge prost ajungi la chirurgi, ci mergi direct la chirurg, care poate rezolva problema indiferent de evolutia bolii. Nici in cazul altor infectii  – infectie urinara, puroi la ochi, abces dentar, peritonita, abces cerebral, etc, nu te tratezi la boli infectioase.

Am hepatita cu virus C am fost tratat la boli infectioase 4 luni, acum nu imi mai dau nimic, ce fac, astept sa fac ciroza?

Daca v-ati fi tratat la un medic gastroenterolog si hepatolog, el v-ar fi spus si ce sa faceti ca sa nu avanseze boala de ficat -regim tratament.

Deci, cred ca cel mai bine ar fi sa va adresati unui medic gastroenterolog sau hepatolog, care sa va monitorizeze si trateze boala de ficat.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai o boala de ficat sau fiere?

Ce trebuie facut cand aveti probleme cu fcatul?

Am vazut numerosi pacienti disperati din cauza unor probleme cu fierea nelamurite in ciuda consultatiillor medicale facute in diferite locuri, uneori la specialisti fara nici o legatura cu hepatologia sau gastroenterologia, disperarea lor fiind de obicei fara motiv.

Daca aveti probleme  de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog competent pentru o evaluare corecta a situatiei, amanarea putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca ….  nu avem piese de schimb. Va spun din experienta mea ca pentru orice problema medicala exista o rezolvare corespunzatoare, trebuie doar sa gasiti un specialist cu experienta in prpblema respectiva.

Inapoi la prima pagina-cv Dr Ditoiu
[wcp_contactform id=”wcpform_b788jflee”]

2 Replies to “Probleme cu ficatul -Bolile ficatului si fierii – forum”

  1. Respect pt dl dr .pt ca sunteti specializat pe mai multe ramuri va rog sa-mi spuneti de ce eu am facut ficat gras in decursul a 5 luni ,in luna mai la ecografie era normal ,in luna octombrie m-a gasit cu ficat gras ,mentionez ca nu beau ,nu fumez ,am 64 de kg la 1,68 de cm ,am colesterolul 270 de cativa ani ,unde sa merg pt a-mi prescrie o dieta ? Va multumesc !.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus