Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Hemangiomul hepatic forum

-Cauzele, simptomele si diagnosticul hemangiomului hepatic, click – Evolutia, complicatiile, tratamentul si regimul alimentar- click!! INTREBARI DE LA USERI

Mi-a fost descoperit un hemangiom pe ficat mai exact in lobul drept segmentul IV de 3/1,7 cm. In rest ficatul ,splina , pancreasul sunt toate normale in afara de colecist care este cudat si cu peretii ingrosati. Este grav , avand in vedere ca prezint balonari (initial erau puse pe seama colonului iritabil), in afara de urmarirea periodica , trebuie sa tin regim , sa nu fac efort sau ce as putea face ca sa nu cresca in dimensiuni.

Aveti u narticol general pe site cu toate aceste recomandari. Ele pot sa nu fie valabile in cazul dvs, fiind generale

Am efectuat RMN pentru a clarifica prezenta hemangiomului descoperit la echografie si rezultatul RMN-ului este negativ , in sensul ca nu s-a depistat absolut nimic pe ficat si nici pe celelalte organe.Toate sunt normale conform interpretarii medicului radiolog. Mai este cazul sa imi fac griji? Oare este posibil ca RMN sa nu descopere ceea ce a vazut echograful? Este posibil sa fie o boala a ficatului in stadiu incipient si sa nu poata fi vazuta la RMN? Imi cer scuze ca am pus atatea intrebari ,insa sunt confuza si nu reusesc sa imi dau seama daca procedez corect in acest moment.

RMN-ul “vede” mult mai bine decat ecograful,Din lipsa de timp si informatii, nu pot face evaluari medicale pe net, cititi cele de pe site, este munca mea de sute de ore, pe care v-o ofer gratuit.

Am 29 ani si am o fetita de 4.5 luni si in urma unui CT am fost diagnosticata cu hemangiom cavernos hepatic gigant de 10.8/10.3/6.5 cm situat in segmentul III al LHS,hipodensa nativ cu priza de contrast nodulara periferica in timp arterial si incarcare centripeta in timp portal si parenchimos.in rest toate organele au un aspect normal.mi s-a sugerat operatia ,dar nu stiu ce sa fac deoarece eu inca alaptez si fata nu accepta lapte praf,as dori sa aflu ce implica operatia aceasta,care ar fi pasii pre-operatie si post-operatie,ca complicatii pot aparea si daca eu intrerup alaptare daca ulterior mai pot relua lactatia.

Ceeace spuneti dvs este foarte important, dar aceste informatii trebuie sa va fie date de medicul care se va ocupa de copil din mai multe motive: in primul rand el stie cazul, in al doilea rand eu nu sunt nici pediatru, nici chirurga, asa ca va inchipuiti ce competenta am in a judeca un caz pe care nici nu il stiu.Succes

Am facut o ecografie si mi a gasit un nodul la ficat lobul drept hiperecogen de 11mm .Mi a recomandat control la 6 luni dar as vrea sa fac un RMN pentru siguranta. As dori sa mi recomandati unde sa l fac.In alta ordine d idei de vreo 2 ani ma confrunt cu o alergie la histamina.Sa aiba legatura asta cu ce mi s a gasit la ficat?Sfatuiti-ma ce sa fac,va rog

Nu cred ca alergia sa aiba legatura alergia cu nodulul

Cum se poate ajunge la dvoastra la un consult,sau internare?Am dureri in partea dreapta,cam de vreo 3 luni de zile,fara sa-i gasesc un diagnostic!

Aveti datele solicitate pe site

In cazul hemangiomului hepatic la ce dimensiune se poate pune problema unei interventii chirurgicale? Sau in ce alte conditii? Care sunt primele semne (fizice ale pacientului) care trebuie luate in considerare in cazul evolutiei acestei boli? Specific ca mi s-a descoperit un hemangiom de 47/32mm la niv segm III hepatic. Poate exista vreo legatura intre acest hemangiom hepatic si adenopatiile hilurilor pulmonare si mediastinale?

Aveti datele pe site. Conteaza dimensiunea hemangiomului, ar trebui sa fie peste 15cm , dar si alte caracteristici ale bolii

Am facut o ecografie ptr hemangiomul gigant descoperit in anul2005 si releva urmatoarele:Diametru FI APLS=84 mm, FI Prerenal=164mm Ecostructura neomogena cu o formatiune hiperecogena neomogena ,bine delimitate fi=84/94/87mm.vol-362cm cubi situat la nivelul lobului drept aspect hemangiom gigant foto Cai biliare interhepatice nedilatate As dori o explicatie mai amanuntita si o parere a d-voastra ca specialist

Aveti materialul scris chiar pe aceasta pagina, timpul limitat nu-mi permite sa reiau explicatiile pentru fiecare persoana..

La efort ridicaturi zilnice am simtit o plesnitura ruptura intre picioare partea stanga si am simtit cum toate organele burta mia alunecat mai jos n-am mai putut fugi calcam ca pe ace am avut usturimi la urinare dificultati la eliminarea scaunului pe care le am si acum .am fost la fel si fel de doctori fara un rezultat sigur si-i provoaca si o durereb la radacina coapsei parca imi radiaza in picior simt ca-mi apasa cv pe intestin la anus o durere usturime arsura iar in partea stanga la intestinu gros simt o bolboroseala gaze pe care nu le pot elimina ca inainte e cv obstacol.imi dati va rog un sfat , sant asa balonata simt o arsura in burta si catre vezica sa fie hernie femurala?ce consultatii ce ar trebui sa fac?

Un consult chirurgical var putea fi util

Am fost operata de chist hepatic. in 2007 am descoperit un hemangiom hepatic de 1 cm . problema e ca am o durere in zona ficatului , iar cand durerea se accentueaza am senzatie de greata si nu pot manca mai nimic. acuma as vrea sa stiu daca este de la acel hemangiom.

Probabil durerea n ueste nu este de la hemangiom

Am descoperite cu ocazia unei ecografii mai multe hemangioame d cel mai mare 7mm.Pot fi de la o lovitura costal puternica in zona hepatica?

Nu cred ca traumatismul descris a cauzat hemangiomul.

Care este setul de analize pentru a exclude o leziune maligna? Specificati va rog

O leziune maligna nu se exclude prin analize, ci se confirma doar. Cea mai buna metoda prin care se poate spune daca ai sau nu un cancer, este biopsia zonei suspecte

Am 30 de ani , femeie, si in anii 2004 si 2006 am fost operata de chist hepatic ,acum am un hemangiom hepatic de 2 cm . frecvent simt o durere in zona ficatului . la ce medic ar trebui sa merg ? va multumesc.

Ar trebui sa mergeti la un medic hematolog sau gastroenterolog – daca sunteti din zona Bucuresti sau apropiere, puteti veni la mine la cabinet.

Poți face ciroza hepatica de la o hamangiom hepatic mărit sau rupt?

Hemangiomul hepatic nu se complica cu ciroza hepatica, indiferent de situatie

Care este regimul alimentar si de viata al bolnavului cu hemangiom hepatic

Teoretic bolnavul cu hemangiom hepatic nu trebuie sa tina  nici un fel de regim alimentar. Totusi eu cred ca acesti pacienti trebuie  sa-si protejeze ficatul de toxice (alcool, substante toxice profesionale, medicamente luate in exces si fara indicatie). De aceea la consultatie eu recomand pacientilor mei un anumit regim alimentar personalizat situatiei lor medicale, care sa scada riscul de suprasolicitare a ficatului, aveti un exemplu general (nu este valabil in boala de mai sus) de regim alimentar alaturi. Ca regim de viata, in hemangionamele mari, care au risc de ruptura in caz de lovire recomandam protectia zonei ficatului din acest motiv, cu evitarea meseriilor sau sporturilor cu risc de lovire.

Ce trebuie sa faci cand ai un hemangiom la ficat, trebuie sa mergi la medic doar cand ai dureri de burta?Am o problema cu ficatul, un nodul, si nu prea stiu ce este, am citit ce ati scris mai sus, dar parca nu se potriveste cu ce am eu, ce sa fac, sa merg la un doctor gastroenterolog?

Am incercat sa prezint aceasta problema in articolul de mai sus, datele sunt informative, generale, dar fiecare bolnav are caracteristicile bolii lui, diferite de alt altor bolnavi. Scopul articolului nu este sa va puneti singur diagnosticul  sau sa va pun eu diagnosticul pe net, ci sa va informati referitor la boala,  analize, simptome,etc. Daca aveti probleme  de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit nu trebuie nici sa fiti disperat, dar nici sa neglijati problema. Cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Cand  trebuie sa mergi la medic cand ai hemangiom hepatic?

Boala apare de obicei cu mult timp inaintea aparitiei simptomelor de aceea  nu se poate spune care este perioada de asteptare pana cand  trebuie sa te ingrijorezi si sa mergi la medic. Exista si boli fara simptome semnificative cel putin la inceput. Aceste lucruri sunt valabile si in cazul hemangiomului hepatic Dupa aparitia simptomelor, acestea pot sa se mentina o perioada apoi sa dispara (in bolile simple, majoritatea) sau sa evolueze, atunci aparand si modificari ale analizelor de laborator, ecografiei etc. Daca simptomele dvs persista, se accentueaza sau apar alte simptome, este un indicator ca trebuie sa mergeti la medic pentru o evaluare. Aceasta este situatia … normala, dar sunt si bolnavi cu  simptome care au aparut de curand dar cu evolutie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care nu aveau simptome si unul avea ciroza hepatica iar altul cancer hepatic.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare. Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna. Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista..

As vrea un regim si tratament personalizat pentru hemangiom, am balonare si dureri in dreapta sub coastesi as dori cel mai bun tratament. Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

In primul rand in orice boala este obligatoriu ca diagnosticul sa fie corect. Apoi, daca diagnosticul este corect, in orice boala – inclusiv in cazul acesta- exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte.. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul dvs curant este acela care dupa evaluarea medicala trebuie sa aleaga schema de tratament si regimul alimentar personalizat,care vi se potrivesc cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie). Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Ce va recomand sa faceti atunci cand aveti astfel de probleme?

Aceasta intrebare imi este pusa permanent, pe siteuri, pe facebook, la emisiunile pe care le am la televizor, la consultatiile de la cabinet, etc

Daca aveti probleme asemanatoaare cel mai util lucru este sa faceti un consult la un medic gastroenterolog sau hepatolog la care aveti acces, si care – daca este nevoie- sa va monitorizeze evolutia .

Indiferent de boala, evolutia este evident mult mai buna daca

  • diagnosticul este precoce
  • tratamentul si regimul alimentar sunt corecte si adaptate bolnavului
  • monitorizarea (urmarirea) in timp a bolnavului este corecta, pentru a depista repede micile modificari care pot sugera evolutia bolii

In astfel de cazuri, eu fac anamneza, examinez complet pacientul , evaluez exporarile deja existente – daca pacientul le are-, pun un diagnostic – daca este posibil-,iar daca este nevoie recomand explorari suplimentare, al caror rezultat il interpretez pe mail (nu este nevoie sa reveniti la cabinet pentru evaluarea explorarilor).

Regimul alimentar personalizat si tratamentul sunt prescrise la consult, iar dupa rezultatele explorarilor recomandate, acestea sunt completate odata cu evaluarea rezultatelor explorarilor pe email.

Daca este nevoie, recomand si control peste o perioada de timp, in functie de situatie. In multe boli cronice (hepatita, ciroza, steatoza hepatica, boli inflamatorii intestinale, boli de fiere, etc) urmarirea periodica a bolnavului este absolut necesara.

Daca va hotarati sa faceti  o evaluare de specialitate la cabinetul unde lucrez, puteti face o programare sunand la 0758751841.

Din pacate, datorita numarului mare de solicitari, perioada de asteptare variaza intre 10 zile si 30 de zile

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian Absolvent de facultate in 1982 cu media generala zece, sef de promotie pe tara. Acum sunt medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 40 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul. Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme. Am lucrat cca 30 de ani in invatamantul medical , sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina, medici rezidenti, specialisti si primari De peste 12 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent) Din 2019 am renuntat la spital si  imi folosesc experienta acumulata in cei peste 40 de ani de cariera medicala lucraund in sistemul privat de sanatate, avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti. Aici vad bolnavi cu probleme gastroenterologice si de ficat, colecist, pancreas, (boala de reflux, esofagita, he rnie hiatala, gastrita, duodenita, cancer de esofag,stomac,colon,pancreas,ficat, colon iritabil diverticuli de colon, polipi, tumori hepatice necanceroase – hemangioame,chiste- litiaza sau dischinezie biliare, malformatii de colecist, operati de colecist cu probleme dupa operatie, ciroza in diferite stadii, steatoza hepatica, hepatita cronica, purtatori de virusuri de hepatita, ascita, pancreatita, diaree, constipatie, icter, dureri abdominale de cauze necunoscute, sangerari digestive , modificari de analize de ficat  sau ecografice, etc, etc) Majoritatea celor care vin la cabinet sunt noi, unii vin la control periodic (cel cu boli cronice), altii provin de la spital, multi vin pentru o a doua opinie medicala, avand deja mai multe consulturi medicale. Va urez sanatate maxima Daca  considerati ca aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie   la  0758 751 841, sau o puteti solicita  direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii Aveti pe site si un formular de solicitare de programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web (pe laptop) sau jos pe pagina pentru telefonul mobil    

8 comentarii la „Hemangiomul hepatic forum

  1. am 30 de ani , femeie, si in anii 2004 si 2006 am fost operata de chist hepatic ,acum am un hemangiom hepatic de 2 cm . frecvent simt o durere in zona ficatului . la ce medic ar trebui sa merg ? va multumesc.

  2. Am descoperite cu ocazia unei ecografii mai multe hemangioame d cel mai mare 7mm.Pot fi de la o lovitura costal puternica in zona hepatica?

  3. Buna ziua!Am 33 de ani si am fost operata de hemangiom cavernos(7 cm,lob stg) acum 3 saptamani,la fundeni…va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa tin regim..eu am o pofta de mancare incredibil de mare :)multumesc!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: