Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Forum boli de ficat si colecist

Dr Ditoiu Alecse Valerian, gastroenterolog si hepatolog Bucuresti

Problemele ridicate in acest post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarilor utilizatorilor, ei fiind responsabili de modul de formulare, topica, ortografie, etc.

Raspunsurile vor fi scurte din lipsa de timp, si pentru ca raspunsul in extenso este de obicei deja postat pe site, trebuie doar sa il cautati cu “search”fibroscan-valori

Ce este fibroscan si ce face el
Fibroscan masoara duritatea ficatul si indirect riscul de ciroza hepatica
Ficatul are bolile lui care sunt ele
Hepatita acuta, hepatita cronica, hepatia autoimuna, hepatita toxica, hepatita alcoolica, ciroza hepatica, cancerul de ficat, icterul mecanic, hemangiomul, chistul, etc
Alaninaminotransferaza crescuta este o transaminaza marita sau ce?
Este o transaminaza marita, care poate avea cauze felurite
HEPATITA MECANICA ce este
Icterul mecanic = icter prin astuparea cailor ciliare (piatra, tumora, paraziti, stricturi)
Ce poate manca o femeie operata de fiere
Orice poate manca si un barbat in aceeasi situatie- este pe site
Thymol este o analiza buna de ficat?
Nu se mai foloseste de cca 20 de ani
Pegasys 180 ce este
Este un tip de interferon care se face o data pe saptamana in hepatita cronica virala
Cat costa o analiza pt virus b
Daca va referiti la viremie, costa cam 400- 500 lei
Am pietre la bila ce mancare de regim pot sa mananc
Este regimul pe site  aici
Simptomele de  ficat gras sunt rele?
Ficatul gras de obicei nu da nici un simptom
Metode de a dezvolta anticorpi hbs
Anticorpii HBs se pot dezvolta dupa vaccinare sau dupa boala
Alimente interzise si mancare de regim  pentru ficat marit
Depidne de cauzele care au dus la ficat marit– este subiectul pe site
Regimul hepatic dupa operatie colecist care este
Este pe site
Cauze de  steatoza hepatica
Alcool, medicamente, obezitate, diabet- este subiectul pe site
CE Manifestari aRe hepatitA
Icter, mancarime de piele, scaune decolorate, albicioase, urini portocalii, oboseala, febra, lipsa poftei de mancare
Cum se face punctia hepatica
O gasiti aici  pe site
Cat timp fac vaccinul pt hepatita b pot face alte vaccinuri
Nu este recomandabil
Ce mancare de  regim trebuie sa manance bolnavul de colecist lenes
Poate sa manance orice nu este interzis – este subiectul pe site

Am ceva probleme cu fierea sau ficatul, nu prea stiu ce , pot veni la dvs, unde ma pot programa? Mutumesc

Va puteti programa la consult sa vedem cum stau lucrurile si ce este de facut in continuare.

Programarea se poate face telefonic la 0758 751 841 orar de programari luni – vineri 08:00 – 20:00

Ce manifestari are steatoza hepatica? Am foarte multe simptme hepatice si nu stiu daca este de la steatoza, imi este frica de cancer, steatoza poate duce la cancer? Cum ma pot programa la dvs?

Cititi articolul de sus, scrie cam tot ce doriti sa stiti, teoretic, rar, steatoza poate sa se complice cu cancer de ficat.Aveti pe site datele de contact

Vedeti aici recomandarile noastre in bolile de fiere

Cat  trebuie sa astepti de cand ai steatoza pana cand trebuie sa te ingrijorezi sau pana mergi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. Sunt multi bolnavi la care modificarile simptomelor sau ale analizelor nu sunt de speriat chiar daca sunt de mai lunga durata, dar asocierea cu alte simptome sau analize modificate, impun o evaluare medicala rapida , fara a astepta aparitia in serie a altor simptome sau modificari de analize, si sunt bolnavi cu  simptome care au aparut de curand dar cu evolutie grava sau foarte grava. Am vazut in ultima perioada mai multi pacienti care nu aveau simptome aveau analize normale si unul avea ciroza hepatica iar altul cancer hepatic.. Fiecare caz se evolueaza in felul lui, si vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare.

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.

Chiar si regimul alimentar trebuie sa fie personalizat de medicul curant, conform caracteristicilor fiecarei persoane, aveti un astfel de regim alaturi, este un exemplu fara legatura cu articolul de fata.regim colecist dieta

Daca doriti o a doua opinie medicala de la dr Ditoiu, puteti face o programare aici

Daca datele de pe site nu v-au lamurit, si doriti o programare la un consult medical, il puteti solicita aici

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, consultul de poate face mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutinaPentru cei care totusi considera ca au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil.

In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web
Daca doriti sa gasiti informatii despre problema dvs de sanatate, tastati pe Google drditoiu si va puteti informa de pe siteu-rile mele

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba programarea se poate face chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare. Lucrand doar in sistemul privat de sanatate, am posibilitatea sa imi adaptez programul in functie de solicitarile pacientilor

 

 

 

 

9 comentarii la „Forum boli de ficat si colecist

  1. Buna seara .Ma numesc Oana si am 48 de ani.In luna august 2016 la un control de rutina am avut tgp 69 (laborator 34) tgo 34(33).Fara nici un fel de simptom.Am mers la medic si au urmat alte analize;hemograma ,ggt,fosfataza alcalina,bilirubina ,colesterol,trigliceride,creatinina,calciu,magneziu,sideremie,ecograf abdominal.Toate perfecte fara nici o modificare.Apoi hepatita b si c au iesit negative .Am mers iar la medic si a zis sa stau o luna si mai vedem .A trecut luna si am refacut tgp si tgo erau normale fara nici un tratament ,La fel ggt si fosfataza .Am mers inapoi sa i spun medicului si iar a zis sa mai stau o luna si din nou control.Apoi din nou au crescut tgp 87(laborator 55) tgo cu doar 7 unitati peste valoarea normala .Acum analize pt hepatita autoimuna care a iesit negativ la toti cei cinci markeri.
    Am mai facut acum o saptamana electroforeza proteinelor seerice ,fiind in limite normale,hemograma din nou ok,si inca un ecograf abdominal ok .Eu nu simt nimic doar ca tin regim de trei saptamani,in rest am o viata normala,nici oboseala mai multa nici greturi,nici varsaturi,nici icter sau eruptii pe piele.Inainte de primele analize din august cam cu o luna am terminat un tratament cu colchicina 30 de pastile ,dona antiinflamator 30 de pliculete pt un pinten calcaneu si dureri de coloana ,si o infiltratie cu diprofos la calcai.Medicul a zis ca nu poate fi de la aceste medicamemte din vara pana acum.Azi am fost din nou la el sa i duc ultimele analize de la hepatita autoimuna si a zis sa mai stau inca trei luni tot fara tratament si apoi sa repet din nou tgp ,tgo,fosfataza si ggt .NU MIA DAT NICI UN HEPATOPROTECTOR ,A ZIS CA VALORILRE NU SUNT MARI SI NU E NEVOIE DAR DACA TOT ASA VOR FI SI DUPA TREI LUNI O SA IMI FACA O BIOPSIE. Va rog sa imi dati un sfat.toate analizele sunt bune doar tgp si tgo fluctueaza .Nu stiu ce sa fac ,cu o luna in urma si vsh era bun.Chiar sunt foarte ingrijorata . Mentionez ca de la acel tratament pt picior din vara nu am luat nici macar un algocalmin. Nici in copilarie nu am avut probleme cu ficatul .Va multumesc frumos.

  2. Buna seara Domnule Doctor, va scriu din prisma unei mari urgente in privinta tatalui meu. Acum 20 de ani a fost operat de colecist iar de 2 ani se lupta cu calculii biliari care se formeaza pe coledoc. Pana in momentul de fata a facut 4 ERCP in decursul a 2 ani. Toti medicii ii spun ca nu se mai poate face procedura si ca trebuie sa se rezolve chirurgical. Am consultat un chirug si ne-a sfatuit sa ramana asa pentru ca sunt sanse mici sa supravietuiasca. Eu nu inteleg de ce se formeaza acesti calculi acolo si blocheaza canalul, cine face acesti calculi si de ce? Crizele sunt foarte urate, cu frison, febra, durere, tensiune 20. Ce este de facut in situatia lui??? Mentionez ca este tanar, are 53 ani. Astept cu mare interes raspunsul dvs. Multumesc!

  3. Evaluarea corecta a oricarei probleme medicale o face medicul care consulta pacientul.Datorita riscului de eroare, conform legii, pe net nu se pot da pareri medicale personalizate pacientilor ci doar informatii medicale. Cum as putesa sa-mi dau seama pe net daca o persoana este in stare grava sau nu, daca are .. icter, ficatul sau splina marita, ascita sau o tumora abdominala, modificari pe piele sau.. gingii, modificari de scaun, cum au evoluat analizele, tensiune mica sau mare, puls modificat etc?
    Cu stima

  4. Buna ziua D le Doctor,
    Am polipi la fiere, de 5 mm sunt periculosi, ce I de facut, cum se trateaza? necesita regim alimentar,
    Va multumesc

  5. Orice problema medicala paote fi = teoretic- simpla sau .. periculoasa, se poate agrava sau vindeca, depimnde de zeci de factori.Evaluarea corecta a oricarei probleme medicale o face medicul care consulta pacientul.Datorita riscului de eroare, conform legii, pe net nu se pot da pareri medicale personalizate pacientilor ci doar informatii medicale. Cum as putesa sa-mi dau seama pe net daca o persoana este in stare grava sau nu, daca are .. icter, ficatul sau splina marita, ascita sau o tumora abdominala, modificari pe piele sau.. gingii, modificari de scaun, cum au evoluat analizele, tensiune mica sau mare, puls modificat etc?
    Cu stima
    Aveți un articol despre problema menționată pe site.Cu stimă

  6. Bună seara! Am revenit cu informații si cu niște întrebări. Vorbeam de soțul meu, are 51 de ani, 110kg,grupa sanguina B3. De 4ani are diabet noninsulinic, ciroză toxică decompensată cu varice esofagiene de gr. 2,hipertensiune arterială. În urma investigațiilor, medicul curant de la Arad a stabilit conform analizelor medicale ca ficatul este deteriorat. La internare a avut gama gt. 848.Nu fumeaza de 8ani,pana la varsta de 47de ani nu a pus alcool in gura. In ultimii 2-3 ani a băut uneori. I s-a spus ca medicamentele l-au distrus. De curand (3decembrie) a avut operatia de colecist. In urma operației de colecist s-au acumulat fluide in cutia abdominală si testicule. Dr. chirurg împreună cu medicul gastroenterolog au concluzionat că s-a declanșat ascita.Dorim in această situație să știm in această situație ce e de făcut pentru a ne inscrie pe o listă a transplantului de ficat si manifest dorinta de a deveni donator Care ar fi procedura. Ce trebuie sa facem si cand putem veni la București, Fundeni? Intre timp mi-am facut analize. Tgo 14U, Tgp17U, gama gt de 14U,bilirubina 0,64mg.in concluzie, analize perfecte .La eco mi s-a spus ca ficatul nu e gras, are dimensiuni normale. 177mm . Am 44 de ani, 99kg,grupa sanguina 0. In concluzie, spuneți-ne vă rog care sunt condițiile de a merge la Bucuresti pentru a face teste de compatibilitate si in ce perioada e indicat sa venim? Va multumesc!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: