Despre dr Ditoiu, programari, contact

Boli de ficat si fiere – forum

Aici puteti sa puneti intrebari despre problemele medicale care va preocupa in legatura cu bolile de ficat si fiere.

FORUM boli de ficat si fiere:

NOTA: Raspunsurile sunt sumare si nu sunt personalizate (nu se refera la cazul dvs)  deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evalauarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale
Inainte de a pune o intrebare cautati singur informatiile dorite pe site cu search de sus si veti gasi foarte probabil informariile  postate deja pe site.
Daca doriti o evaluare virtuala a starii dvs de sanatate, simptomelor, analizelor etc, apelati la site-uri care dau consultatii pe net.
 Evaluarea reala si personalizata  a suferintei sau analizelor unei persoane se pot face doar direct de catre medic; pentru aceasta  serviciul nostru de programari pentru consult la clinica va sta la dispozitie aici
1. Nu am fost bautor, nu am facut excese, ma simt foarte bine, iar doctorul mi-a spus ca am hepatita cronica? Este posibil?
Hepatita cronica nu da o lunga perioada de timp nici un simptom, asa ca este posibil sa aveti hepatita cronica, diagnosticul fiind pus doar pe baza analizelor. Cauza poate fi nu numai alcoolul, ci si virusurile, alte toxice, modificari autoimune, etc. Vezi aici hepatita cronica.In cazul in care  s-a ridicat suspiciunea de hepatita cronica, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, poate considera ca sunt necesare unele analize suplimentare.
2. Toti oamenii stiu ca bolile trebuie tratate naturist, ciudat ca acest lucru nu il stiu si doctorii. De ce, nu au voie sa trateze naturist?
Doctorii au voie sa trateze cu ce considera ei ca este bine, dar peste tot in lume tratamentul „naturist” se foloseste de catre medici foarte rar, atunci cand bolnavul…nu prea are nici o boala, ci doar tulburari functionale ale unui organ. Aceasta deoarece acest tratament nu se stie ce substante contine, in ce cantitate, ce efecte pozitiva va avea (daca va avea) ce efecte secundare va avea etc, iar un medic nu-si poate permite sa trateze un pacient cu 5 ceaiuri, iar dupa ce moare acesta sa spuna ca.. asa a considerat el ca este bine; este mult prea riscant.
Dupa cum stiti, medicii isi asuma riscul de a trata bolnavii NUMAI cu medicamente, dar cei care prescriu ceaiuri nu-si asuma riscul de a prescrie numai ceaiuri si spun „sa urmati si tratamentul dat de medic, nu-l intrerupeti”, deoarece daca intrerupi tratamentul cu adevarat eficient si mai si iei un preparat „naturist” ciudat”, ar trebui sa raspunda de consecinte, si… nu prea le convine.
Daca tratamentul „naturist” ar fi la fel de bun sau mai bun decat medicamentele, cei ce il prescriu (care 99,9% NU sunt medici) ar trebui sa spuna „si nu mai luati medicamente ca sunt toxice, va fac rau, luati NUMAI TRATAMENT NATURIST care, va garantez ca va va face mai bine decat medicamentele”. Nu am auzit de o astfel de situatie.
3. Am fost la un consult de rutina si medicul, fara analize mi-a spus ca am ciroza? Nu-mi vine sa cred, nu ma supara nimic!
Uneori diagnosticul de ciroza este posibil sa fie pus doar pe examinarea bolnavului, iar bolnavul sa nu aiba nici un simptom. Ulterior, diagnosticul se confirma prin analize, ecografie si endoscopie digestiva superioara. Deci poate fi posibil sa aveti ciroza, chiar daca nu aveti simptome. In cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ciroza, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
4. Am ciroza si doctorul mi-a spus sa nu mananc carne de nici un fel. Chiar nu am voie? De ce?
In formele avansate de ciroza, reziduurile din carne pot sa nu pot fi facute netoxice de catre ficat si bolnavul intra in coma, de aceea se recomanda regimul fara proteine (carne, lapte, branzeturi). In formele mai putin avansate, consumul de carne este acceptat dar totusi fara excese.In cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ciroza, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical va va recomanda un regim alimentar personalizat, care – ATENTIE- nu este valabil permanent, trebuie din cand in cand revizuit, in functie de starea ficatului dvs din acel moment.
5. Mi s-a pus diagnosticul de ciroza, mi-au dat tratament cu medicamente, dar eu iau doar tratamente naturale si merg foarte bine. Au gresit medicii?
Poate medicul care v-a pus diagnosticul a gresit, sau poate nu a gresit, dar in stadiile initiale de boala, este posibil ca pacientul chiar sa nu aiba nevoie de tratament de nici un fel ci doar de regim alimentar. Daca chiar aveti ciroza, probabil dvs sunteti in stadiul in care va ajuta regimul, iar tratamentul „natural”(nu stiu de care tratament penmtru ca nu precizati) , probabil va creste pofta de mancare, va da o stare de bine, cum face de obicei.
In stadiile avansate de boala, este un mare risc refuzul tratamentului medicamentos, dar daca pacientul doreste sa riste, este dreptul sau.
6. Cum este posibil ca un tratament naturist care contine toate plantele sa nu fie bun in ciroza- asa mi-a spus doctorul-?
Ceea ce spuneti nu are nici o logica.
Daca contine toate plantele, dupa parerea dvs, trebuie sa fie bun in orice! O mancare care contine tot ce ai in bucatatie , este buna? In rezervorul masinii bagati doar benzina sau si toti aditivii si uleiurile din comert?
Nici un tratament cu toate medicamentele nu este bun, ci doar foarte, foarte toxic. De fapt aceasta este si problema cu ceaiurile: contin prea multe substante, in doze diferite si combinatii diferite, si de aceea pot fi FOARTE TOXICE, mai ales pentru ficat si rinichi, si mai ales la persoanele in varsta care au si doua-trei-patru boli.
Poate va intrebati de ce nu mor pacientii care se trateaza cu ceaiuri, daca ele sunt toxice?
Pentru ca ficatul si rinichiul daca functioneaza convenabil, daca functioneaza bine , elimina aceste substante, asa cum elimina si medicamentele, drogurile, alcoolul, toxicele din conserve, sarea, prajeli, etc. Cati oameni beti ati vazut sa moara pe loc, chiar daca au probleme cu ficatul?
7. Eu stiu ca ficatul este singurul organ al corpului care se reface. Atunci, daca se reface, cum de nu se vindeca?
Nu numai ficatul „se reface” ci si alte organe , dar intr-adevar regenerarea ficatului este foarte viguroasa comparativ cu a altor tesuturi. Numai ca refacerea ficatului – ca si refacerea unei rani de pe piele- se face cu cicatrice, care intrerupe circulatia sangelui si a bilei in zona refacuta, care astfel, fiind izolata, nu isi indeplineste munca asa cum trebuie. Refacerea ficatului se face sub forma de noduli de regenerare, care nu functioneaza ca lumea.
8. Am transaminazele mari, oare este posibil sa am ciroza?
Transaminazele mari de obicei sunt intalnite in hepatita acuta (sunt foarte mari), cronica (mai putin mari) si mai putin crescute in ciroza. Diagnosticul de ciroza nu se pune in nici un caz pe cresterea transaminazelor.In cazul in care aveti transaminazele marite, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
9. Am o ruda cu un nodul la ficat, si medicii i-au spus ca trebuie sa faca o punctie. Noi nu vrem, ne gandim sa nu-i faca mai rau, dvs ce ziceti?
Probabil  medicii de la acel spital au gandit ce trebuie sa faca , cred ca trebuie sa aveti incredere in ei. Punctia hepatica este deseori necesara pemtru diagnostic
Uitati aici indicatiile biopsiei de ficat si riscurile ei.
10. Se poate prescrie un tratament pentru ficatul marit?
Nu se poate deoarece nu se stie cauza; marirea ficatului este un simptom, si in orice boala se trateaza cauza nu simptomul (de exemplu cand tratezi o infectie , vrei sa omori microbul nu tratezi transpiratia si durerea de cap data de infectie).In cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ficat marit, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
11. Vreau si eu un tratament naturist pentru scaderea transaminazelor.
Pentru a rezolva cresterea transaminazelor trebuie mai intai depistata cauza cresterii lor (virusuri, alcool, toxice, steatoza, cancer, ciroza ,etc), apoi se trateaza aceasta cauza, si vor scadea si transaminazele.
Rareori tratamentul naturist nu este eficient pentru tratamentul unei cresteri a transaminazelor, indiferent de cauza, iar atunci cand transaminazele scad cu tratament „naturist”, probabil scadeau si fara tratament, dariotua tendintei organismului de a se vindeca, de a lupta pentru supravietuire..
12. Care este regimul pentru colecist?
Nu exista „regim pentru colecist”, colecistul normal functioneaza normal cu regim normal.
Daca va referiti la regimul alimentar care trebuie respectat in bolile de colecist, acesta este aici (fara grasimi animale (unt, untura, slanina, samantana, carne grasa, oua), maioneze, salate cu ulei, vinete, ciocolata, prajeli, condimente.In cazul in care aveti probleme cu colecistul, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical va va recomanda un regim corspunzator, personalizat, asa cum este si normal.
13. Care este regimul alimentar al unui bolnav de hepatita C?
Este acelasi cu al oricarui bolnav de orice hepatita, si este aici (fara alcool, prajeli, rantasuri, grasimi animale, condimente, tocaturi, etc).

In cazul in care aveti hepatica C, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda un regim personalizat conform situatiei dvs.
14. Care este regimul alimentar pentru noroi biliar?
Teoretic regimul este acelasi ca in orice boala de colecist. Practic, daca aveti noroi biliar cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical va va recomanda regimul adecvat  situatiei dvs.
15.Care este regimul alimentar pentru ficat gras?
Trebuie facuta depistarea cauzei si tratarea ei (diabet, colesterol crescut, obezitate), plus regim fara alcool, grasini animale, abuz de medicamente, ceaiuri, anticonceptionale. Teoretic aveti un geim standard aici dar in cazul in care aveti steatoza hepatica, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, va evalua situatia si va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs si regimul alimentar personalizat.
16. In ciroza hepatica se poate consuma usturoi?
In principiu usturoiul este indigest, greu de suportat, si trebuie evitat- daca nu vreti cu tot dinadinsul sa zgandariti boala-.
17. Eu stiu un vecin care s-a tratat pentru o hepatita cu medicatie naturista si s-a vindecat. Ce spuneti de asta?
Probabil a avut o forma simpla care oricum se vindeca, dar chiar si bolile mai serioase se pot vindeca si singure. Foarte multe hepatite virale se vindeca singure – mai ales cele acute.
Am avut un pacient cu cancer de plaman, cu biopsie, bronhoscopie, etc, diagnostic foarte clar, care s-a vindecat cu o singura cura de citostatice (de obicei acest tip de cancer nu se vindeca nici dupa operatie+radioterapie+citostatice), si a trait 8 ani dupa aceea, murind de un accident vascular cerebral (fara legatura cu o boala de plaman).
18. Evolutia de la hepatita virala B catre ciroza este o chestiune de timp?
Exista mai multe variante de evolutie a hepatitei acute virale B:
1. Vindecarea bolii fara tratament sau cu tratament
2. Evolutia catre hepatita cronica – cca 15-25 ani
3. Evolutia hepatitei cronice catre ciroza – cca 15-20 ani
4. Evolutia cirozei catre deces -cca 1-20 ani
5. Aparitia cancerului hepatic in timpul hepatitei cronice sau cirozei hepatice.
Evolutia oricarei boli catre agravare este o chestiune de timp, de sansa, de rezistenta a organismului, de modul de tratament, de regimul alimentar, etc.
19. Care sunt semnele ecografice ale cirozei alcoolice?
Semnele ecografice ale cirozei alcoolice sunt aceleasi ca la orice ciroza (vizualizarea lobului caudat, marirea venei porte, marirea venei splenice, marirea venei mezenterice superioare, colecist cu dublu contur, cresterea diametrului venelor in hilul splinei, splenomegalie) si in plus posibil steatoza hepatica.
20. Care sunt simptomele de dischinezie biliara?
Durere /jena/greutate sub coasta dreapta mai ales dupa grasimi, tocaturi, afumaturi, gust amar, greata, uneori diaree.
21. Am dureri in dreapta sub coaste, am hepatita?
Hepatita da rar dureri, de obicei hepatita acuta; vezi pe aici cauzele de dureri din zona ficatului.In cazul in care  aveti dureri in dreapta cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.

22. Care este tratamentul lichidului din burta?
Tratamentul teoretic al ascitei (lichidul din burta) este diferit in functie de cauza sa (ciroza, cancer, inflamatii, infectii, sangerare, tuberculoza, etc). In ascita din ciroza (cea mai frecventa cauza de ascita) tratamentul se face cu regim fara sare, diuretice (medicamente care elimina apa si sarea), albumina, plasma, manitol.In cazul unui anumit pacient la care s-a ridicat suspiciunea de ascita, cel mai bine este sa se prezinte  pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei pesoanei respective.
23. Care este rolul ficatului in diabet?
Ficatul este locul principal de depozitare a rezervelor de zaharuri (sub forma de glicogen), si are rol important in reglarea glicemiei; bolnavii de ciroza au mult mai frecvent diabet decat persoanele sanatoase sau cu alte boli.
24. Ce inseamna analiza hepatomegalie?
Hepatomegalie inseamna marirea ficatului, NU ESTE O ANALIZA.
25. Care este efectul anticonceptionalelor la ficat?
Anticonceptionalele au numeroase efecte secundare – vezi aici; ficatul poate fi afectat prin aparitia icterului, agravarea tulburarilor de evecuare a colecistului (fierii), adenom sau hiperplazia nodulara focala (tumori necanceroase) sau cancer hepatic, modificarea analizelor de ficat.
26. Mi s-a descoperit o pata pe ficat; ce poate fi?
Termenul „pata pe ficat” este extrem de…grosolan, nu exista in dictionarele medicale, dar este folosit uneori de catre medici pentru a usura intelegerea bolii pentru pacienti; de obicei este vorba de o modificare a ficatului descoperita la ecografie, cauza putand sa fie o tumora canceroasa sau nu, un hemangiom, steatoza hepatica( grasime in ficat), calcificare sau chist hepatic.Parerea mea este ca in cazul in care s-a ridicat suspiciunea pata pe ficat, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
27. Am fata galbena, am o boala a ficatului?
Fata galbena, probabil este data de icter, care la randul lui poate fi dat de o boala de ficat (hepatita acuta sau cronica, boala alcoolica sau medicamentoasa de ficat, cancer de ficat), de fiere (litiaza), de pancreas, sau de sange (hemoliza = distrugerea exagerata a globulelor rosii).Dar, daca chiar aveti icter, parerea mea este ca cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
28. Care sunt cauzele maririi fierii?
Fierea (colecistul) marit poate fi dat de litiaza (marirea fierii se asociaza cu durere, si uneori febra si icter), dischinezie biliara hipotona, colecistita acuta, polipi in colecist sau alte cauze
29. Ce inseamna colecist cudat si cat de grav este?
Colecist cudat = colecist indoit, este o malformatie care nu este grava, de obicei nu da nici un fel de simptome, dar unii se streseaza grozav cand aud de aceasta „boala”.
30. Mi s-a spun ca am fierea activa, ce inseamna?
Nu am mai auzit termenul, probabil se regera la o fiere care se contracta rapid la unele alimente (prajeli, ciocolata, grasimi, tocaturi), dand uneori si dureri; termenul poate fi asimilat cu cel de colecist hiperton.
31. Am probleme cu fierea; ce poate fi?
Termenul este vag, si se poate referi la orice boala de fiere: colecistita acuta sau cronica, litiaza, dischinezie biliara, polipi in colecist, colecist malformat, cudat, septat, marit, cu noroi, parazitoze, tumori, etc.In cazul in care s-a ridicat suspiciunea de probleme cu fierea, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
32. Ce medicamente sunt contraindicate in bolile de ficat?
Toate medicamentele au un grad mai mare sau mai mic de toxicitate, care este mentionat si in prospectul lor; majoritatea medicamentelor sunt facute ne-toxice de catre ficat, care trebuie sa munceasca, sa se „uzeze” pentru aceasta, de aceea, in bolile de ficat, se recomanda cat mai putine medicamente, doar strictul necesar; este o mare greseala inghitirea sau perfuzarea a fel de fel de medicamente unui bolnav de ficat pentru „intarire”, sau „protejarea” ficatului.
33. Ce trebuie sa mancam intr-o boala de ficat?
De fapt intrebarea se pune astfel: ce NU trebuie sa mancam intr-o boala de ficat.
O boala de ficat NU se trateaza prin mancare, deci daca mananci anumite aliemnte nu te vindeci mai repede, dar unele aliemente pot agrava o boala de ficat, de aceea trebuiesc evitate; regimul alimentar in bolile de ficat este pe site.
34. Cum se poate trata un ficat marit aparut dupa o hepatita tip A?
Hepatita tip A se vindeca in imensa majoritate a cazurilor – 99%-, deci nu da „ficat marit”. Pentru a tratata „ficatul marit” este nevoie de depistare cauzei , care apoi se trateaza; nu poti repara o „masina defecta” dar poti repara defectul masinii dupa ca il descoperi.
35. Fierea si bila este acelasi lucru?
In termeni medicali de specialitate, fierea= bila= lichidul galben si apar secretat de ficat si depozitat in colecist intre mese; in limbaj popular, fierea este denumirea si a colecitului (veziculei biliare) si a lichidului secretat de ficat, la fel si bila; de aici este confuzia in limbajul popular.
Medicii numesc vezicula biliara, colecist, iar lichidul secretat de ficat, bila; nu folosesc termenul fiere pentru nici una din situatiile de mai sus.
36. Ce este boala de ficat?
Intrebarea este foarte generala; boala de ficat este.. orice boala de ficat: hepatita acuta, cronica, ciroza, cancer, steatoza, hemangiom hepatic, chist hepatic, parazitoze hepatice, tuberculoza hepatica, etc.
37. Ce alimente protejeaza ficatul?
Nu exista alimente care sa faca un fel de .. scut in jurul ficatului sa il protejeze, nici ceaiuri, nici gandaci, nici medicamente care sa faca acest lucru.
Protejarea ficatului – in cazul alimentelor – se face prin evitarea anumitor alimente, (vezi subiectul pe site), si nu prin consumul anumitor alimente.
38. Am ciroza hepatica cu lichid si hernie ombilicala mare, medicul imi spune ca este riscant sa o opereze, nu trebuia operata cand era mica?
Hernia ombilicala in ciroza cu lichid, nu se opereaza decat cand se complica; operarea ei cand este mica este riscanta, datorita lichidului care face foarte grea vindecarea operatiei, uneori curgand lichid prin plaga operatorie luni de zile; si operarea ei atunci cand se complica este riscanta, dar atunci nu exista alta varianta, operatia trebuie facuta obligatoriu in aceasta ultima situatie.
39. Ce alimente sunt interzise in bolile de ficat?
Subiectul este pe site aici ; in general se interzice: alcoolul de orice fel, prajelile, rantasurile, grasimile animale samantama, untul, afumaturile, condimentele, muraturile, conservele, iar in cirozele cu lichid si sarea este interzisa; alimentele sarate sunt asa de periculoase in ciroza cu lichid, incat nu rareori bolnavii mor dupa ce mananca muraturi, datorita cresterii permanente a lichidului din burta, care nu mai poate fi oprita cu medicamente.
40. Exista hepatita cronica virala cu transaminaze normale?
Da, exista transaminaze normale in bolile de ficat, diagnosticul in aceste cazuri se pune prin alte analize, dozarea virusului in sange ,biopsie hepatica.
41. Este periculos sa ai contact cu cineva cu hepatita virala B sau C?
Nu este periculos, aceste forme de hepatita NU se izoleaza, NU se trateaza in spitale de boli infectioase ci de medicina interna, hepatologie sau gastroentrologie, pentru ca NU se iau prin contact direct – strangere de mana, vorbit, pupat, etc.
42. Pot sa iau orice hepatita virala pe cale sexuala?
Da, sexul neportejat este o cale de transmitere a virusurilor hepatitice B (riscul este foarte mare) si C (risc foarte mic de transmitere). Riscul de transmitere a virusului B este de 100 de ori mai mare ca al virusului HIV! De accea se recomanad in acest caz vaccinarea partenerului sexual, sau sex protejat! Virusul hepatitei A NU se transmite pe cale sexuala.
43. Ce vaccinuri exista pentru hepatitele virale?
Exista vaccinuri pentru virusul A si B, dar nu si pentru virusul C.
44. Ce tratamente exista pentru hepatite virale?
Hepatita virala A se vindeca in 99% din cazuri fara tratament antiviral
Hepatita virala B se poate trata cu interferon, lamivudina, entecavir, tenofovir, telbivudina
Hepatita virala C se trateaza cu interferon si ribavirina, iar in curand si cu medicamente fara interferon.
45. Care sunt bolile de ficat fatale?
Nu stiu ce intelegeti prin boli „fatale”, probabil va referiti la boli care pot duce la moartea pacientului.
Teoretic orice boala poate duce la moartea pacientului (stiti ca mor sportivi pe teren..), si tot teoretic, orice boala poate fi tratata (am zeci de bolnavi cu cancer sau ciroza care traiesc de zeci de ani). Dintre bolile hepatice care pot evolua fatal (mortal) mentionex hepatita acuta fulminanta (virala, toxic medicamentoasa, etanolica, alte toxice), ciroza hepatica si cancerul de ficat.
46. De ce apare mancarimea de piele in bolile de ficat?
Pruritul poate sa apara in bolile de ficat cu colestaza (bilirubina crescuta, icter), prin eliminarea bilirubinei prin piele.
47. Ce alimente sunt interzise in steatoza hepatica (ficat gras)?
In steatoza hepatica trebuie combatuta cauza (diabet, colesterol crescut, obezitate, alcool), iar ca regim alimentar se contraindica alcoolul sub orice forma, grasimile animale (porc, rata, gasca, unt, smantana, branza si cascaval gras), ouale.
48. Ce alimente sunt permise in hepatita?
In hepatita sunt permise toate alimentele in afara de cele interzise (alcool, grasimi animale, condimente, prajeli, rantasuri, etc) – este subiectul pe site aici-.
49. Ce analize arata consumul excesiv de alcool?
Urmatoarele analize pot evidentia consumul excesiv de alcol: cresterea marimii globulelor rosii (macrocitoza), cresterea gammaglutamiltranspeptidazei (GGT), cresterea transaminazelor si cresterea cantitatii de transferina cu deficit de carbohidrati.
50. Am steatoza hepatica, care este tratamentul?
Vedeti subiectul pe site aici. Insa in cazul in care s-a ridicat suspiciunea de statoza hepatgca cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.

51. Care sunt simptomele cancerului de ficat (hepatic)?
Cele mai importante simptome ale cancerului de ficat sunt: dureri in dreapta sub coaste, marirea ficatului, scadere in greutate, lipsa poftei de mancare, oboseala, eventual marirea abdomenului, icter.
52. Ce complicatii pot sa apara la scoaterea bilei?
Destul de frecvent scoaterea chirurgicala a bilei (fierii) poate fi urmata de greata, varsaturi cu bila, gust amar, diaree -uneori constipatie-, scadere in greutate, balonare dupa masa, intoleranta la anumite alimente, dureri in zona operatiei / in dreapta sub coaste-.
53.Ce ceaiuri se folosesc pentru regenerarea ficatului?
Nu exista nici un ceai si nici macar un medicament pentru „regenerarea ficatului”. De altfel, nici nu este nevoie de ele, deoarece ficatul regenereaza foarte bine singur, natural, iar pe de alta parte un medicament care ar stimula „regenerarea” unui tesut, prezinta risc major de cancer (cancerul este o regenerare exagerata a unui tesut).
54. Ciroza, ce tip de hepatita este?
Ciroza NU este un tip de hepatita, ci este o forma de evolutie a hepatitei cronice, indiferent de cauza (virusuri, alcool, medicamente, ceaiuri, substante toxice, boli autoimune hepatice, etc), asa cum tanarul este o evolutie a adolescentului.
55. Mi s-au despistat anticorpi impotriva virusului hepatite C. Cat de grava este boala?
Intreabarea este in genul „mi s-a stricat masina, cat de grav este?”, adica, nu se poate raspunde la ea, pe baza propozitiei scrise de dvs.
Pentru a sti cat de grava este o boala data de virusul hepatitei c, trebuiesc facute mai multe analize, cel putin transaminazele, viremia si biopsia hepatica, iar aprecierea gravitatii o poate face doar medicul curant (care va trateaza DIRECT – daca nu aveti un medic gastroenterolog care sa va sfatuiasca si doriti va puteti programa pentru consult pe site)
56. Am hepatita cu virus B; transplantul de ficat rezolva problema?
Virusul B sau C raman in sange si dupa ce este scos ficatul, deci scoaterea ficatului nu scoate virusul din sange, si problema virusului nu se rezolva; nu se face oricum transplant de ficat pentru hepatita cronica, ci doar pentru ciroza stadiu inaintat.
57 Am hepatita cu virus C; daca fac transplant de ficat scap de virus?
Virusul ramane in sange, deci scoaterea ficatului nu scoate virusul din sange, si problema virusului nu se rezolva; nu se face oricum transplant de ficat pentru hepatita cronica, ci doar pentru ciroza stadiu inaintat.
58.Care este cea mai buna metoda de diagnostic a unei boli de fiere?
In afara de consultul medical (care este pe primul loc), ecografia abdominala.

Insa in cazul in care s-a ridicat suspiciunea unei boli de fiere, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
59. Pot sa fii bolnav de fiere daca ecografia este normala?
Da, fierea poate functiona prost si sa-ti dea dureri chiar daca ecografia este normala.
60. Am virusul hepatitei B si urmeaza sa nasc. Pot alapta copilul fara risc?
Da, daca se vor administra imunoglobuline anti virus B copilului la nastere si apoi se va vaccina .In cazul in care aveti visusul hepatitei B si sarcina, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda masurile necesare ca problema sa nu se agraveze pentru dvs si copilul sa aiba cel mai mic risc sa ia virusul .
61. Urmeaza sa ma operez de fiere, iar medicul chirurg care m-a consultat mi-a spus o gramada de complicatii pe care as putea sa le fac, desi sunt sanatos acum, adica nu am alte boli in afara de pietre la fiere. .Aceasta operatie are vre-un risc?
Complicatiile scoaterii chirurgicale a fierii pot fi numeroase, chiar pa persoana sanatoase:
Complicatiile anesteziei
Sindromul postcolecistectomie (durere in dreapta, balonare, gust amar, greata, varsaturi, diaree)

 • Diaree cronica
 • Aderente
 • Eventratii
 • Infectii generale sau locale (peritonite)
 • Tulburari de digestie si absorbtie in special a grasimilor si unor vitamine
 • Sangerare
 • Tromboflebite
 • Penumonii

Pancreatita acuta

Fistule bilio intestinale
61. Daca tot nu functioneaza bine fierea, nu este mai buna operatie de scoatere a ei?
Poate fi rau cu o fiere care nu functioneaza normal, dar poate fi si mai rau fara fiere!
De obicei operatia de fiere este usor de suportat daca fierea este plina cu pietre si nu functioneaza. Scoaterea unei fieri care functioneaza, poate da tulburari foarte mari ani de zile dupa aceea – asa numitul sindrom postcolecistectomie , si foarte greu de tratat. Nu se recomanda scoaterea fierii fara pietre, doar pentru dischinezie biliara.
62. Tratamentul naturist poate fi bun in dischinezia biliara?
Tratamentul cu plante sub forma de ceaiuri, infuzii, tincturi, etc poate fi util in bolile care nu sunt grave, inclusiv in dischinezia biliara, cu conditia ca parsoana respectiva sa nu aiba alte boli care pot fi agravate de substantele continute in ceaiuri (boli de ficat, inima, hipertensiune, boli de rinichi, ulcer/gastrita, etc).
63. Antibioticele sunt utile in diskinezia biliara?
Antibioticele sunt destinate tratamentului infectilor indiferent de localizarea lor. Diskinezia biliara nu este o infectie, deci antibioticele nu sunt indicate.
64. Se poate muri de dischinezie biliara?
Teoretic se poate muri… din orice, chiar si sanatos.
Practic, nu exista nici un mecanism care sa duca la deces in diskinezia biliara; se considera ca aceasta boala este un “semn de viata lunga” – e drept cu neplacerile aferente bolii-.
65. De ce totusi cu tot tratamentul pe care il iau simptomele mele sunt cam la fel?
Simptomele persista pentru ca uneori persista cauzele bolii (dezechilibre hormonale, stres, suprasolicitare, parazitoze digestive ,etc).

INTRABARI SI RASPUNSURI DESPRE STEATOZA HEPATICA (FICATUL GRAS)

66. Care sunt cauzele care fac sa apara steatoza hepatica?
SUn multe cauze – alcool, obezitate, diabet, toxice, meeicamente, etc- , le gasiti pe toate aici.
67.Care sunt simptomele steatozei hepatice ?
De obicei afectiunea NU da simptome, sau da unele simptome necaracteristice :oboseala, lipsa chefului de viata, scadere in greutate (in fazele avansate catre ciroza).
68. Daca am transaminaze crescute inseamna ca am ficat gras?
Nu neaparat; diagnosticul de ficat gras nu se puna doar prin transaminaze crescute, ci si pe alte analize In cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ficat gras, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
69.Cum se trateaza ficatul gras?
Exista mai multe medicamente care se indicia in steatoza hepatica, le gasiti aici. Tratamentul oricarei boli insa trebuie sa fie personalizat. In cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ficat gras, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
70. Ce regim se tine pentru tratarea ficatului gras?
Regimul teoretic  pentru steatoza hepatica il gasiti aici. Inssa in cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ficat gras, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs si regimul alimentar personalizat.

INTREBARI SI RASPUNSURI DESPRE CRESTEREA TRANSAMINAZELOR

71. Ce sunt transaminazele?
Sunt niste substante care se gasesc in celulele ficatului si pot sa creasca in sange atrunci cand ies in afara celueli hepatice;
72. Cat de grava este cresterea transaminazelor?
In principiu cresterea transaminazelor nu este o urgenta, decat daca apare intr-o hepatita acuta, si se sinsoteste de icter, stare generala proasta. Altfel, cauza aceste cresteri se poate investiga in policlinica, nu este nevoie de mers de urgenta la spital.
73. Orice crestere a transaminazelor inseamna boala de ficat?
Nu, dupa cum scrie mai sus, exista si cauza de crestere a transamainazelor fara legatura cu o boala de ficat.
74. Cresterea transaminazelor inseamna ciroza?
Transaminazele cresc in foarte multe situatii, vedeti-le aici.In ciroza transaminazele sunt putin crescute sau normale. Mai repede sunt crescute in fazele dinaintea cirozei – hepatita cronica-.
75. In cancerul de ficat transaminazele sunt crescute?
De obicei in cancerul de ficat (hepatom) transaminazele sunt crescute, dar sunt alte analize care pun diagnosticul de cancer, nu cresterea transaminazelor.
76. Ce tratament pot sa face pentru ca sa scada transaminazele?
Transaminazele nu scad cu orice tratament, sau cu tratament de “intarire a ficatului, de “protectie hepatica”, cu “vitamine”, cu “ceaiuri pentru ficat”, cu “medicamente de intarire a imunitatii”, cu “imunostimulante”, etc. Toate acestea sunt aiureli, foarte bune pentru a creste vanzarea produselor respective. Transaminazele scad daca se descopera cauza cresterii lor si se trateaza aceasta cauza.

In cazul in care aveti transamainazele marite, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele suplimentare necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
77. Ce trebuie sa faci cand ai transaminazele crescute?
Trebuie sa faci urmatoarele:
Consult la un gastroenterolog sau hepatolog sau internist
Analize pentru depistarea cauzei, ecografie , endoscopie, biopsie ,etc (ce analize se fac stabileste medicul dupa consultul dvs).
Unele analize specifice (inumologice, virusologice, biochimice, etc)
Apoi se face tratamentul cauzei, insa cel mai bine esta ca in cazul in care aveti transaminazele mari sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
78. Am transaminaze crescute. Ce fac pana merg la medic, descopar cauza ,etc?
Pana nu stiti cauza cresterii transaminazelor si mergeti la medic, nu aveti de ce sa faceti tratament ci doar sa tineti regim fara alcool, condimente, conserve, ceaiuri, meedicamente, alte toxice, evitati toate tentatiile de “tratament” fara nici o baza! Daca nu stii ce defect are masina, cum sa o repari? Deci parerea mea este ca in cazul in care saveti transamianzele marite, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele suplimnetare necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
79. Am virusul hepatitei B si mi s-a spuns ca sunt “bolnav sanatos” , nu inteleg, ori saunt bolnav, ori sunt sanatos?
Probabil vi s-a spus de fapt ca sunteti “purtator sanatos” de virus B, adica NU sunteti bolnav, ci doar aveti un virus B.
80. Orice boala de ficat se insoteste de cresterea transaminazelor?
Nu, exista numeroase boli de ficat fara cresterea transaminazelor: unele forme de hepatita cronica, hemangiom hepatic, chiste hepatice, unele forme avansate de ciroza hepatica, steatoza ,etc.
81. Daca iau medicamente pentru stimularea imunitatii, imi scad astfel transaminazele?
Cresterea transaminazelor NU este data de scaderea inumitatii, ci de obicei de o imunitate crescuta; de aceea, teoretic, medicamentele pentru “cresterea imunitatii” (care de fapt nu exista, nu au aceasta actiune), pot sa creasca transaminazele.
82. Cand ai ficatul marit, iti cresc si transaminazele?
Depinde de cauza ficatului marit (vezi subiectul pe site), uneori ficatul marit NU se asociaza cu cresterea transaminazelor (de exemplu in hemangioame, chiste hepatice, adenoame hepatica dupa anticonceptionale, etc) iar in altele cresc – hepatita acuta, hepatita cronica, ictere, unele ciroze, etc, vedeti cresterea transaminazelor aici.

INTREBARI SI RASPUNSURI DESPRE BOLILE DE FIERE.

83. Boala de fiere poate da diaree?
Da, este un simptom frecvent in bolile de fiere alaturi de altele pe care le gasiti aici.
84. Exista cancer la fiere?
Da exista, iar litiaza biliara reprezinta un factori de risc (cine are pietre, poate face cancer la fiere)
85. Fierea poate da greata?
Da, se poate.
86. Boala de fiere poate da febra?
De obicei num dar daca se asociaza o infectie, poate sa apara sifebra.
87. Care sunt cauzele pietrelor la fiere?
Obezitatea, colesterolul crescut, aliemntatia grasa, proasta functionare a fierii, diabetul anticonceptionalele, crioza , scaderea rapida in greutate, favorizeaza aparitia pietrelor la fiere.
88. Care este alimentatia in criza de fiere?
Tinand cont ca o criza de fiere dureaza minute sau ore, in aceasta perioada se poate consula apa plata, ceai mai rece, fruste; dpa criza, se trece la regimul care este pi site.
89. Care sunt analizele uzuale pentru fiere?
Ecografia abdominala.
90. Pot sa am balonare de la fiere?
In bolile de fiere, datorita digestiei proaste apare fermentatia care da balonare, mai ales dupa anumite alimente.Insa datorita faptului ca balonarea poate avea numeroase alte cauze, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
91. Boala de fiere modifica culoarea urinei?
Nu o modifica, daca pacientul nu are icter (de obicei pacientul cu boala de fiere NU are icter).
92. Cand se opereaza pietrele la fiere?
Cand exista complicatii sau simptome frecvente care nu se rezolva cu medicamente.
93. Ce este fierea?
O punguta situata sub ficat, care stocheaza secreatia ficatului (numita bila), intre mese, si o elimina in duoden la mese pentru a ajuta digestia.
94. Ce simptome da fierea?
Presupunad ca prin fiere intelegeti vezicula biliara (colecistul), acesta nu da nici un simptom daca functioneaza normal.
95. Cum se fac operatiile de fiere?
Se pot face clasic, prin taietura, sau laparoscopic (”cu laser), fara taietura.
96. Cum se manifesta durerea de fiere?
Durere sub coaste in dreapta, care poate merge in umarul drept, se insoteste de greata, gust amar, eventual diaree, uneori febra si icter.
97. De ce dupa o criza de fiere am scaun negru?
Este posibil sa fi fost o sangerare din caile biliare, stomac sau duoden.Insa in cazul in care aveti scaunul negru, cred ca cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
98. Laptele poate da dureri de fiere?
Lapte gras (ca si smantana, untul, grasimile animale de alta natura), poate da dureri la fiere, alte alimente care pot da dureri de fiere.
99. Ce efecte secundare poate avea oepratia de scoatere a fierii?
Cel mai frecvent poate sa apara sindromul postcolecistectomie (este pe acest site).
100. Fierea poate da dureri de cap?
Exista crize de fiere asociate cu dureri de cap ( asa numita “migrena biliara”)
101. Fierea poate trece in stomac?
Da, bila (fierea), poate trece in mod anormal in stomac, apoi in esofag si se poate elimina prin varsatura.
102. Fumatul influenteaza o boala de fiere?
Da, fumatul poate face sa apara durere la fiere mai ales la feme, si favorizeaza aparitia cancerului la fiere.
103. De ce fac femeiele mai des boli de fiere?
Datorita hormonilor care influenteaza functionarea fierii, si anticonceptinalelor, care favorizeaza aparitia pietrelor le fiere.
104.Am dureri in partea stanga sub coaste si dureri in capul pieptului stari de voma frisoane, dupa mese mi se face greata am consultat medicul de familie si mi-a zis ca am piatra la fiere, nu pot dormi din cauza asta , acum iau un tratament dar nu isi face efectul credeti ca am piatra la fiere????
Diagnosticul oricarei boli, inclusiv a pietrelor le fiere se pune pe baza urmatoarelor elemente:
Simptomele acuzate si descrise de pacient.
Examinarea pacientului de catre medic.
Efectuarea unor analize.
Alte explorari (ecografie -in cazul pietrelor le fiere).
Deoarece in cazul dvs eu nu am decat datele de la punctul 1 (descrierea simptomelor de dvs), nu am date suficiente pentru a sti daca pietrele sunt sau nu cele care va dau simptomele
Recomandarea mea este sa faceti o ecografie abdominala.
105. Am auzit de o noua metoda de stimulare a imunitatii cu factor de transfer, ce este?

Metoda este veche, substanta a fost descoperita in 1949, utilizata medical dupa 1970, iar acum se vinde „la greu” prin orice metode – si pe net – . Este inclusa in categoria   „suplimentelor nutritive”, fiind recomandata ca un fel de intaritor si intra si in componenta unora dintre conservele pentru catei pisici, etc.

106.Care sunt bolile de ficat?
Sunt multe, hepatita acuta, hepatita cronica, ciroza, ficatul alcooli, steatoza, chistele, hemangioamele, etc, vedeti pe site
107. Care este legatura dintre fiere si ficat?
Ficatul fabrica fierea.
108. Cu ce se aseamana ficatul uman ca functii si structura?
Ca structura asemanarea cea mai mare este intre ficatul de porc si cel de om.
109. Cum evolueaza splenectomia cu ciroza?
De obicei evolutia este buna, scazand riscul de sangerare prin varice, si de scadere a hemoglobinei, leucocitelor si trombocitelor.
110. Viremia mare inseamna hepatita?
Viremia inseamna concentratia de virusuri in sange, iar daca este mare, poate sa exista si hepatita. Definitia celor doi termeni este urmatoarea:
– Hepatita = inflamatia ficatului.
Viremie = infectie cu un anumit virus..
111. Ceapa este buna la ficat  gras?
Nu am auzit de un efect bun, dar poate fi prost suportata de stomac.
112. Ceapa si fierea se pot asocia?
Dar, dar de obicei bolnavii de fiere suporta prost ceapa, fie cruda fie fiarta sau prajita.
113. Daca bila este bolnava poti sa ai diaree?
De obicei proasta functionare a fierii poate modifica scaunul in ambele sensuri (diaree sau constipatie)
114. Am un deranj in dreapta si balonare, ,cateaodata picioarele imi sunt obosite, am intepaturi inspre durere, furnicaturi in partea dreapta, dupa cateva cesti de cafea si 5-6 tigari incep sa  simt deranjul, cateaodata simt durere care se propaga in coastele din spate coborand jos inspre zona rinichiului, alteori pe partea dreapta a abdomenului pana la incheietura piciorului! mentionez ca simt cateodata si o incordare in zona inimii(piept) ,cam de ce boala credeti dumneavostra ca as putea suferi?
Mergeti la medicul dvs pentru consult si va va spune dupa aceea ce explorari sa faceti, apoi, integrand toate elementele necesare, poate sa puna un diagnostic.
115. Am fibroza hepatica, ea regreseaza?
Teoretic da, dar cred ca in cazul in care s-a ridicat suspiciunea de fibroza hepatica, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs si prescrierea unui tratament adecvat, fibroza nu regreseaza de la sine.
116. In ce conditii regreseaza fibroza?
Fibroza hepatica regreseaza daca boala evolueaza favorabil, si daca se tine regimul adecvat si se face tratamentul corespunzator
117. Scade riscul cirozei sau a cancerului odata cu reducerea fibrozei?
Teoretic reducerea fibrozei reduce riscul de cancer hepatic
118. Daca nu am raspuns la interferon si ribavirina ma indrept sigur spre ciroza sau cancer?
Sigur nu este nimic in medicina, nici vindecarea, nici evolutia catre agravare.Dar in cazul in care s-a ridicat aveti hepatita cu virus C si nu ati raspuns la tratament,  cred cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va face recomandarile necesare pentru evolutia favorabila a situatiei dvs.
119. Ce este de facut (ca si tratament,etc) daca esti nonrespoder la un tratament?
Se incearca alt tratament (este tema pe site) iar pana atunci se tine regimul standard. Tratamentul facut, chiar daca ati fost nonoresponder, scade evident riscul de evolutie catre ciroza si mai ales cancer de ficat.
Eu in 20 de ani de cand tratez bolnavi cu hepatita cronica B si C am avut doar unul singur care a facut ciroza (de altfel evolutia hepatiei cronice catre ciroza este extrem de lenta, si nu toti bolnavii fac ciroza sau cancer), si nici unul cu cancer ( din peste o mie de bolnavi)
120.Daca am avut contact sexual neprotejat cu o persoana cu hepatita A si B sunt si eu bolnava?
Nu sunteti neaparat bolnava, dar exista acest risc. Mergeti la un medic gastroenterolog sau hepatolog pentru consult si evaluare prin analize.
121. Mi s-a descoperit la ecografie „ficat neomogen” ce insemana si cat de grav este?
In mod normal ficatul este neomogen (omogen= ca untul, neomogen= ca branza) datorita vaselor de sange si canalelor biliare – in principal.Insa in cazul in care s-a ridicat suspiciunea de ficat nemogen la ecografie, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
122. Prietenul meu are apa la plaman, face tratament, are transaminazele mari si este somnolent, de ce , ce trebuie facut?
Apa la plaman poate avea zeci de cauze , manifestarile descrise pot fi din cauza bolii sau a tratamentului; cred ca in cazul pleureziei de cauza hepatica, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
123. Analizele GOT 58, GPT 85 GGT 85 AgHBS+ sunt alarmante si ce trebuie sa fac?
Analizele sunt usor modificate, trebuie sa va vada un hepatolog
NU VOI RASPUNDE LA INTREBARI NAIVE SAU CARE AU DEJA RASPUNSUL PE SITE – deci cititi materialul de pe site daca nu veti primi raspuns la intrebari, nu am timp de pierdut aiurea, sa scriu pe site, apoi sa mai raspund inca de zeci de ori la aceeasi intrebare.
124. Am colecistul lenes este o boala grava?
Nu
125. Am colecistul septat, este o boala grava?
Nu
126. Am colecistul alungit, este o boala grava?
Nu

127. Am vhb inactiv de 4 ani cu analize in limite normale…e posibil sa nu se activeze niciodata virusul?
Este posibil
128,Hepatita cronica cu vhb inactiv poate fi controlata prin regim alimentar si odihna sau depinde de reactivitatea fiecarui organism?
„Controlul” hepatitei B nu se poate face cu nimic, nici chiar cu medicamente antivirale, exista totdeauna riscul reactivarii, datorita persistentei unor fragmente de virus in ficat, chiar daca virusul este complet negativ in sange.
Regimul alimentar este improtant pentru prevenirea reactivarii virale.
129. Ma doare in zona ficatului, ce este?
Nu stiu ce este dar probabil nu este ficatul.In cazul in careaveti dureri in zona ficatului – in dreapta sub coaste-, cel mai bine este sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
130. De ce in bolie de ficat sunt interzise unele alimente?
Unele alimente sunt interzise pentru ca pot da intoleranta digestiva, iar in multe cazuri de boli de ficat, pacientul prezinta oricum un apetit si o toleranta digestiva mai   recara. In plus, administrarea de medicamente poate da o sensibilitate a tubului digestiv. Asa ca , pentru a nu avea probleme de acest gen, unele alimente se recomanda sa fie evitate, desi consumarea lor poate sa nu dea probleme unora dintre pacienti.
131. Petele maronii pot fi de la ficat?
Pot fi de la ficat sau de la altceva
132. Doresc parerea dvs despre ouale de prepelita in imunitate.
Nu am spus nicaieri ca sunt specailist in oua de prepelita
133. La 82 de ani te poti opera de fiere laparoscopic?
Posibilitatea de operatie laparoscopica nu tine de varsta ci de multe alte criterii
134 La 45 de ani te poti opera de fiere laparoscopic?
Posibilitatea de operatie laparoscopica nu tine de varsta ci de multe alte criterii
135. La doi calculi te poti opera de fiere laparoscopic?
Posibilitatea de operatie laparoscopica nu tine de numarul de calculi ci de multe alte criterii
136. La calcul de 5mm te poti opera de fiere laparoscopic?
Posibilitatea de operatie laparoscopica nu tine de marimea calculilor ci de multe alte criterii
137 Unul dintre urmatoarele simptome poate indica ciroza: ficatul cu aspect discret neomogen granular, aspectul marmorat al palmelor si mancarimea lor, durere in partea dreapta lateral?
Diagnosticul unei boli este rareori sugerat de un simptom (acelasi simptom putand sa fie dat de mai multe boli); nici unul dintre simptomele mentionate nu-mi sugereaza diagnosticul de ciroza, dar asta nu inseamna ca persoana respectiva nu poate avea ciroza.In cazul dvs, cred ca cel mai de folos ar fi sa va prezentati pentru un consult la un medic hepatolog sau gastroenterolog competent, iar acesta, dupa anamneza si consult medical, iar acesta va va recomanda analizele necesare pentru lamurirea situatiei dvs.
138.O alta intrebare: o patologie a glandei tiroide poate determina boli grave de ficat?
„Boala grava de ficat”… este o formulare vaga, cunosc persoane cu hepatita virala care considera ca sunt grav bolnavi, si am avut pacienti care considera ca ciroza este o boala banala (in comparatic cu .. cancerul hepatic). In principiu, unele boli autoimune tiroidiene de spot asocia cu boli hepatice autoimune, hipotiroidia si hipertiroidia se pot asocia cu icter colestatic sau transaminaze crescute, cancerul de tiroida poate da metastaze in ficat, etc.
139.Colecistul multiplu codat se poate trata sau opera?
Se poate si trata si opera
140. Este posibil ca analizele de sange sa ii iasa bune si la ecografie sa se descopere o tumoare la ficat???
Este posibila aceasta situatie
130. Proteza (stentul) la ficat se pune doar dacă bolnavul are cancer sau și pentru alte afecțiuni ale ficatului

Stentul are rolul de a largi interiorul unui tub -in cazul de fata cai biliare- indiferent de cauza – canceroasa sau nu

131. Este posibil sa-ti versi ficatul in ciroza?

Nu poti sa-ti versi ficatul in nici o situatie in primul rand pentru ca ficatul este tare, nu se rupe fara a fi lovit puternic, apoi pentru ca legatura dintre ficat si tubul digestiv se face printr-un canal mic de cativa mm pe care nu pot iesi bucati de ficat. Ce se varsa in ciroza si seamana cu ficatul, sunt cheaguri de sange

Daca aveti problemehepatice de genul celor descrise in articolul pe care tocmai l-ati citit, cel mai intelept este sa mergeti la un specialist gastroenterolog pentru o evaluare corecta a situatiei, orice amanare putand avea consecinte neplacute, uneori ireversibile. Nu mergi la mecanic cand a crapat motorul masinii, ci cand ai vazut o picatura de ulei scursa sub motor. Este normal sa avem aceeasi grija si de organismul nostru, mai ales ca …. chiar daca ave bani, nu avem piese de schimb. Cu bani, nu poti cumpara doar doua lucruri – sanatate si timp.

Inapoi la prima pagina
[wcp_contactform id=”wcpform_b788jflee”]

Dr Ditoiu Spital Fundeni -gastroenterolog-hepatolog

Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, doctor in medicina Din 1990 lucrez la Institutul clinic Fundeni Clinicade medicina interna avand peste 30 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara, medic specialist, medic primar si terminand cu doctoratul Sunt cadru universitar prin concurs, actualmente sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale . De 20 de ani sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului SCURT TRASEU PROFESIONAL: In 1982 – am absolvit Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi, sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) poate vi se pare o lauda, dar a fost o munca imensa sase ani, si au fost 2500 de absolventi in promotia mea click → Diploma absolvire 1, Foaie matricola 2 In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura In perioada 1982 -1985- medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina In perioada 1985-1988 nu a fost nici un concurs in tara, de aceea am fost medic de medicina generala la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi In 1988 a fost primul concurs dupa patru ani, si am devenit prin concurs cercetator stiintific in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti Tot in 1988 am promovat al doilea concurs de medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti In 1991 am devenit medic specialist de boli interne Spitalul Fundeni In 1991 am promovat alr concurs de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni, condusa de profesorul Lucian Buligescu In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 am fost si medicul personalului din Institutul clinic Fundeni In 1993 – am urmat specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu, cu supraspecializari ulterioare in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998) si Romania In 1996 am devenit medic primar boli interne In 1996 am promovat examenul de medic specialist gastroenterologie – a doua specialitate In anul 2000 am devenit medic primar gastroenterologie Tot in anul 2000 am devenit doctor in stiinte medicale – gastroenterologie, conducatorul doctoratului fiind profesorul Lucian Buligescu, cel mai mare hepatolog din Romania in acel moment. In anul 2001 am promovat alt concurs de sef de lucrari la Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti Clinica Medicala Fundeni In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 150. 000 de consultatii medicale 65.000 endoscopii digestive superioare 20.000 de colonoscopii peste 1000 de biopsii hepatice

173 thoughts on “Boli de ficat si fiere – forum

 1. Penru cineva care are hepatita C este bine si necesar sa faca vaccinul impotriva hepatitei A&B? Poate o persoana cu virus C sa contracteze mai usor si virusul hepatitei B? Va multumesc,gabriela dinca.

 2. 1. Penru cineva care are hepatita C este bine si necesar sa faca vaccinul impotriva hepatitei A&B?
  -Da

  2. Poate o persoana cu virus C sa contracteze mai usor si virusul hepatitei B?
  -Depinde daca are de unde sa ia virusul – vedeti caile prin care se poate lua virusul-. Daca n-ai cum sa il iei.. nu il iei

 3. am un bunic in varsta de 84 ani si a facut icter mecanic iau facut tomograf si au zis ca are pietre in coledor dar cand lau operat lau inchis la loc spunandu_i ca are cancer si nu mai e nici o speranta totusi eu nu cred de ce la tomograf si la echo iau spus ca nu are nimic la ficat si nici la pancreas

 4. Buna ziua.
  Ce inseamna hepatita autoimuna?
  Care este diferenta intre hepatita autoimuna si hepatita B?
  Va multumesc.

 5. AM TOT TIMPUL PIELEA GALBENA SI ALBUL OCHOLOR DE ASEMENEA Am facut fel de fel de analize si doar bilirubina a iesit usor marita in rest totul bine.Mi s a spus ca am bila lenesa si atat.Sunt disperata ca nu pot scapa de aceasta paloare a fetei si a ochilor va rog frumos sa ma ajutati.Din ce am citit am inteles ca bilirubina in loc sa se versa in tubul digestiv reintra in circuitul sanguin si de aici aceasra galbejala.Dar totusi nimeni nu mi a dat nici o solutie care sa ma ajute sa rezolv problema

  Dr Ditoiu
  Daca dvs ati citit aceste lucruri, probabil ca… le-au cititi si si medicii care v-au vazut, si au luat in calcul situatia aceasta.
  Nu pot pune diagnosticul si trata pacientii pe baza imaginatiei mele, ci , ca orice meserias, trebuie sa examinea „materialul de lucru”. Un tamplar trebuie sa vada lemnul, inainte de a spune daca poate face o usa din el.

 6. la inceputul lunii oct am fost plecata cu sotul in caraibe ptr o saptamana. dupa ce ne-am intors la o saptamana sotul a avut febra,a varsat tot ce manca apoi diaree 2 zile.a tinut un pic de regim si a considerat ca este gata a fost o indigestie.a trecut la mancare obisnuita. la 2 zile din nou stare de voma si o stare de rau.a luat penicilina v ptr 3 zile,dieta,ceaiuri si este bine. ce-l supara este culoarea deschisa a scaunului(mananca piept de pui,supa crema morcovi,cartofi, orez )si isi simte ficatul.as vrea sa mergem la doctor sa cerem sa facem analize.care este parerea dumneavoastra?
  va multumesc.

 7. buna ziu ma numesc ana maria si as avea si eu cateva intrbari care ma macine forte mult am 22 de ani si acum 4 ani am fost operata la fundeni la dr. irinel popescu de simtit ma simt binisor numai k in ultimul am niste senzatii mult mai obositoare problema e ca mi-a fost decoperita si hepatita b si as vrea sa stiu daca exista intradevar un tratament de care as pute scapa de ea este adevarat ca printr-un regim mai drastic pot scapa va multumesc

 8. Vedeti ca pe acest site, in derapta la „Categories” sunt trecute „hepatitele cronice”. Dati click, si veti avea tot ce doriti.
  Hepatita B este data de un virus.
  Daca dvs credeti ca prin regim alimentar poti omori un virus, atunci inseamna ca se poate?

 9. ce semnificatie au dureile din pertea dreaptade sub coaste, de stomac ,imediat dupa mancare ,balonare ,scaunul de consistenta diareica de culoare galben intens cu dureri de burta imediat ( 10 minute) dupa masa .Culoarea galbena a scaunului este aproape permanenta de 3-4 luni. Gaze care produc ragaieli frecvente si care (cred eu )duc la reflux esofagian in timpul noptii (cu risc de inec). Dimineata la trezire voma lichidului fff amar si galben. Ce analize ar mai trebui facute in afara de ecografie care spune ca este fierea maloasa? explicati care este functionarea normala a fierei.Este normal sa existe in stomac acel lichid galben amar cand nu sunt alimente? gustul de fier coclit este al acelui lichid?Va multumesc pentru respunsuri la intrebari (poate fara noima) ale unui nestiutor alarmat de ce i se intampla dar care nu primeste explicatii de la medici. Mentionez ca am fost operata (histerectomie totala) de neoplasm de col uterin in 2003.

 10. 1 Ce semnificatie au dureile din pertea dreaptade sub coaste, de stomac ,imediat dupa mancare ,balonare ,scaunul de consistenta diareica de culoare galben intens cu dureri de burta imediat ( 10 minute) dupa masa .Culoarea galbena a scaunului este aproape permanenta de 3-4 luni. Gaze care produc ragaieli frecvente si care (cred eu )duc la reflux esofagian in timpul noptii (cu risc de inec). Dimineata la trezire voma lichidului fff amar si galben.

 11. Poate insemna oricare din cca o suta de boli. Nu se poate pune un diagnostic doar pe baza povestii pacientului..
 12. 2.Ce analize ar mai trebui facute in afara de ecografie care spune ca este fierea maloasa?

  -Doar medicul care examineaza pacientul poate decide CORECT ce analize trebuie de facut.
  Dvs intrebati un mecanic pe net ce sa faceti cu o masina pe care nu a vazut-o? Sau cumparati o casa fara sa o vedeti, stiindu-o doar din povestea agentului imobiliar?

 13. 3. explicati care este functionarea normala a fierei.

 14. Este subiectul pe acest site, cautati-l
 15. 4.Este normal sa existe in stomac acel lichid galben amar cand nu sunt alimente?
  Nu

  5.gustul de fier coclit este al acelui lichid?

 16. Probabil DA
 17. 6.Va multumesc pentru respunsuri la intrebari (poate fara noima) ale unui nestiutor alarmat de ce i se intampla dar care nu primeste explicatii de la medici.
  Cred ca medicii v-au dat explicatii, dar depinde ce ati inteles dvs. Nici pacientii mei nu inteleg totdeauna ce vreau eu, ci ce vor ei.
  Sanatate!

 18. AS DORI SI EU O INDRUMARE,AM 45 DE ANI MI AM FACUT ASTAZI VACCINUL HEPATITA B ,SI AS DORI CE SCHEMA TREBUIE SA ALEG PENTRU URMATOARELE 2,CARE E CEA MAI EFICIENTA ,VA MULTUMESC

 19. Acum un an si jumatate am inceput sa am stari de greata in fiecare dimineata, la aceeasi ora.
  Le-am tratat cu anghirol si dupa cateva luni n-au mai revenit.

  In primavara am rugat-o pe doctorita sa-mi dea analize pentru ficat si mi-au iesit transaminazele sub limita. Colesterolul cu mult sub maaxim. A zis ca este din cauza ca nu prea mananc grasimi.
  Acum, in toamna, am inceput iar sa am stari de greata din ce in ce mai violente si iar am inceput sa ma ingras de la sine.
  Cum este posibil sa am iar probleme cu bila daca mananc numai salate, lactate si carne slabe?
  Este posibil sa-mi fi dat organismul peste cap pentru ca am consumat doar alimente sanatoase timp de cateva luni?

 20. buna ziua domnule doctor!va rog sa-mi spune-ti ce trebuie facut ;mama mea a avut o criza de pancreatita a mers la spital si in urma unor analize a reesit ca are o piatra la bila de 7,33mm;tgp25;tgo28;amilaza198;amilazurie678,i s-a dat tratament pt.cinci zile si s-a mai linistit.Este indicat sa se opereze?sau se poate elimina piatra cu tratamente naturiste?Am auzit ceva cu uleiul de masline poate sa incerce ? v multumesc!

 21. ce inseamna cand ai insomnii, un gust oribil in fiecare zi in gura , tiuit in urechi, bilrubina totala mare, bilirubina directa mare ,usoara anemie,pot avea icter,am bilirubina T=180 DIRECTA=140,
  VA MULUTUMESC

 22. ce inseamna cand ai insomnii, un gust oribil in fiecare zi in gura , tiuit in urechi, bilirubina totala mare, bilirubina directa mare ,usoara anemie,pot avea icter,am bilirubina T=180 DIRECTA=140,
  VA MULUTUMESC

 23. Buna ziua ,
  As dori sa va intreb de ce persista culoarea galbena a pielii si sclerelor(dupa o hepatita probabil autoimuna – nici medicii nu au stiut sa imi dea un diagnostic precis) daca bilirubina iese in limite normale , hemoglobina la fel.
  Va multumesc.

 24. Buna seara,
  De curand mama mea (55 ani) a primit diagnosticul de hep C, cu indicatiile de tratament corespunzator (antivirale). Problema este ca are fierea scoasa si de asemenea are o malformatie la rinichi in sensul ca doar unul este functional. In acest caz, se mai recomanda tratamentul antiviral?
  Va multumesc.

 25. De curand am fost diagnosticat cu ciroza hepatica si dublu colecist, iau medicamentele propanorol si silimarina , si tin regim cu strictete. Ce sanse am sa imi revin, cu toate ca nu am nici o durere si nici un simptom.? la ultimul control acum o luna imi scazuse lb drept cu 10 mm si lobul stang cu 17 mm. Sunt pe calea cea buna??????? Multumesc!!!

 26. buna ziua.fiul meu de 14 ani acum 3 luni a avut transaminazele marite,a tinut regim si au revenit la normal.acum la analizele facute recent ia iesit proteina c reactiva crescuta(0,66).ce e si ce trebuie sa mai fac.am facut si ecografie abdominala si totul e normal.va multumesc.

 27. Buna ziua,
  (imi pare extrem de bine c-am gasit acest site;
  mi s-a spus in urma punctiei hepat ca am de 10 ani ficatul, dar ce? nu stiu…. am de 10 virusl hep C sau am ficatul bolnav si am luat acum hep C?!?; doctora nu prea mi-a dat toate info-urile detaliate; ce sa mai vorbesc de vreun regim, dar sunt multumita de doctora totusi; imi pare rau ca nu prea sa sta de vorba cu cu pacientii ( desi in regulament scrie ca tre` sa explice orice oricand) va multumesc

 28. cu tratamentul prescris (Pegintron +Rebetol ) sunt sanse mari sa scap de virus sau opreste evolutia bolii?
  *stie cumva cineva procedura la CASMB? daca a fost cineva… poate sa-mi zica si mie care e adresa unde se depun dosarele? si, chiar se sta un an jumatate cum am auzit depe forumuri?
  multumesc mult ptr eventualele raspunsuri.

 29. cu tratamentul prescris (Pegintron +Rebetol ) sunt sanse mari sa scap de virus sau opreste evolutia bolii?
  50%

  *stie cumva cineva procedura la CASMB?
  Se depune dosarul si se asteapta aprobarea
  daca a fost cineva… poate sa-mi zica si mie care e adresa unde se depun dosarele?
  La Casa Judeteana de domiciliu
  si, chiar se sta un an jumatate cum am auzit depe forumuri?
  E posibil

 30. buna ziua,
  va multumesc frumos deraspuns si timpul acordat; tocmai am fost azi la CASMB – cel de langa Vitan Mall, totul a fost „snur”; am stat la coada (a mers foarte repede) mi-a verificat dosarul ( mi-a spus sa mai fac un exemplar, un dosar la ei si unul ptr comisie); mi-a dat numar de inregistrare si mi-a spus ca ma vor anunta ei ulterior la telefon sau e-mail; dar, au spus ca ii pot „vizita” oricand ca sa ma interesez de dosar; mi-a spsu ca la 1/2 lui decemb intra dosarul si prin martie ar fi sanse reale sa ma cheme la tratament; sa dea D-zeu; Doamne ajuta! pe mine si pe ceilalti

 31. Am si eu o intrebare? ma c-am doare in partea dreapta,in jurul coastelor.am facut analizele si mi-a zis ca am un lob hepatic putin mai mare.am tinut 1 saptamana regim si nu mai aveam simtomele acelea. acum ma doare iar am fost trimis iar la analize.ca fiind suspect de hepatita.Se poate spune ca am hepatita sau ca am altceva sa nu fie Ficatul.astept raspunsul dumneavoastra.Multumesc

 32. Am si eu o nelamurire :in luna august am facut niste analize de rutina si au iesit urmatoarele valori:got-35 gpt-37 ggt-45 .In luna noiembrie la anlizele pentru serviciu mi-au iesit valorile urmatoare :got-50 tgp-123 ggt-75 .Valorile fiind cam mari le-am repetat in decembrie cu urmatoarele valori:got43 gpt-53 ggt-52.Imi spuneti si mie va rog ce s-a intamplat sa ma sperii sau nu este grav .La un ecograf (tot in luna noiembrie )mi s-a spus ca am ficatul usor incarcat gras si bila cu namol am luat si tratament pentru aceasta .Astept si eu un raspuns va rog frumos.

 33. Unchiul meu in varsta de 89 de ani a suferit recent o colecistectomie. Au trecut 2 saptamani d ela operatie si este in continuare in spital. Punga drenei d ela operatie se umple cu lichid verde biliar. Nu are voie sa manace nimic, doar perfuzii desi la doua 3 zile de la operatie a mancat supa, iaurt. De ce oare nu se opreste secretia de lichid biliar?

 34. Pt Dan
  Bila se secreta tot timpul vietii, deci nu are cum sa se opreasca. Oprirea secretiei bilei Doamne fereste- se intampla in cazul alterarii grave a functiei ficatului sau unui obstacol.

 35. Multumesc mult pentru raspuns. Sigur ca bila este secretata in continuare de ficat si probabil ca ar trebui sa ajunga in intestinul subtire! Nedumerirea mea provine din faptul ca nu stiu unde este plasat capatul intern al drenei si nici cum ar trebui sa arate lichidul colectat. In primele doua zile, acel lichid a fost de culoare deschisa, dar unchiul a fost foarte agitat in primele zile (efectul anesteziei probabil)si a incercat sa zmulga cordonul drenei. In plus se pare ca n-a tinut nici regimul recomandat ceea ce a determinat impunerea unui regim total (doar perfuzii)!

 36. socrul meu ciroza uscata, la acest tip de ciroza se face perfuzii cu plasma?ca eu am citit ca se fac acest tip de tratament la ascita care este la ciroza umeda in faza terminala.este in faza terminala si el?care mai e speranta de viata(luni,ani)?

 37. La acest tip de ciroza (uscata), teoretic nu se fac perfuzii cu plasma?
  Nu stiu daca este in faza terminala si el si care mai e speranta de viata(luni,ani), doar bazat pe povestea dvs.
  In schimb, medicul sau curant poate evalua corect aceste lucruri

 38. Domule Doctor vreau sa va dau toate detaliile: ” Am plecat la servici , dupa 2 0re am avut durei foarte mari in partea stanga spate(deasupra rinichelui),am solicitat o ambulanta si mi s-a pus o perfuzie. M-am linistit pe moment. Dupa investigatii amanuntite doamna doctor de la urgenta mi-a spus ca presupune ca am ciroza hepatica. Am mers la alt doctor gastroenterolog din Rm. Valcea, unde mi s-au facut toate analizele si mi s-a pus acest diagnostic. Dupa endoscopie a constatat ca am varice esofagiene gradul I, dar nu am lichid sciatic. Cat am stat internat mi s-a administrat tratamentul: Arginina, Aspatofort si Glucoza(perfuzii). Am fost externat in stare ameliorata. La primele analize lobul stang era de 100 mm, lobul drept 135 mm. La o luna am fost la control iar lobul stang avea 83 mm si lobul drept 125 mm. Acum iau tratamentul: Silimarina si Propanolol, urmez regim. Dumneavoastra ce parere aveti despre cazul meu, este chiar atat de grav? Imi putetida mai multe detali despre boala. Multumesc anticipat!!! si astept raspunsul dumneavoastra.

  Dr Ditoiu
  Pare o ciroza obisnuita
  Gasiti zeci de detalii despre ciroza pe acest site, cautati ce va intereseaza
  Sanatate

 39. Domnule doctor, ma numesc Ionita Stela, am 50 de ani si acum aproximativ 10 ani am fost depistata ca avand ficat polichistic si, dupa aceea am fost in primul an operata clasic iar in urmatorii ani (trei) la parascop dar fara nici un rezultat pozitiv. Va solicit pe aceasta cale sa-mi dati o mana de ajutor in sensul de a-mi da un sfat de specialitate, pentru ca nu mai stiu incotro sa o apuc, pentru a-mi trata boala. Pe 10 decembrie a.c. am efectuat o tomografie, care se prezinta in felul urmator:
  RAPORT MEDICAL
  CT abdomen superior – Radiologie – Imagistica medicala
  Diagnostic trimitere: chiste hepatice

  Sinusuri costo-diafragmatice libere
  Lob drept hepatic de dimensiuni reduse. Consecutive, rinichi drept cu pozitie inalta, rotat (pediculul renal este orientat catre inferior), dublu system pielo-caliceal, cu ureter unic; fara dilatatii de cai urinare; fara leziuni focalizate renale.
  Multiple chiste hepatice (de ordinal sutelor), cel mai mare situate in lobul stang masoara 10 cm diametru; calcificari intraparanchimatoase hepatice in portiunea laterala a segmentelor IV si VIII.
  Axe vasculare hepatice permeabile, de calibru normal.
  Fara dilatatii de cai biliare.
  Colecist, pancreas, splina, rinichi stang, glande suprarenale, vezica urinara, uter de aspect CT normal.
  Fara adenopatii, fara ascita la nivel abdomino-pelvin.

  CONCLUZII:
  Multiple chiste hepatice
  DLP = 2738,5 mGy* cm
  Va multumesc anticipat!

  Dr Ditoiu
  ESte ficat polichistic, nu se face tratament, nu se opereaza dacat daca se complica vre-un chist – nu pare sa fie complicat.
  Nu stiu care este functia ficautui dvs, nu aveti nici o analiza, endoscopie, etc.
  Sanatate

 40. buna ziua am si eu o intrebare daca nu va suparati.prietena mea are 22 de ani si are hepatita B si D si a facut tratament cu interferon circa un an si are de acum 3 luni de cand l-a terminat si transaminazele au inceput iar sa creasca are TGP=74 si TGO=50 asta inseamna ca nu a scapat de virus si nici veremia nu a apucat inca sa o faca ca nu isi permite financiar am inteles ca costa 500 ron.Intrebarea mea are sanse sa scape de virus sau tinde spre ciroza hepatica.Va multumesc pt timpul acordat astept un raspuns cat mai curand.O seara placuta in continuare,noapte buna

 41. Cresterea tranzaminazelor poate avea si alte cauze decat virusul
  Doar pe baza faptului ca a facut tratament si are TGP 74 si TGO 50, nu va pot spune daca sunt sanse sa scape de virus sau nu si cum va evolua.
  Teoretic sunt sanse sa scape de virus

 42. Cu stima Domnu’ Doctor! Cumnatul meu are hepatita C cronica(imi este frica sa nu fie inceput de ciroza chiar)nu a facut interferon ptr ca nu a avut sansa aceasta,mai are si colecist! Doctorul l-a chemat sa se opereze imediat de colecist! As dori sa stiu care sunt sansele de operatie in cazul acesta! Va multumesc anticipat!

 43. buna seara! am 23 ani ,acum 2 luni si ceva mi-au aparut p fata mai exact in zona barbiei si pe frunte niste bubite pline cu puroi asemanatoare cosurilor,dar foarte dureroase si prezinta si mancarimi nesuportabile. am fost la dermatolog si mi-a zis k am probleme cu fierea. intradevar ,zilnic am gust amar in gura,chiar si dupa c ma spal p dinti, ma simt imbalonata si ma constip(uneori ies cu sange,se rupe ceva…)ies foarte rar afara cu scaunul. am dureri in spate in partea dreapta jos. medicul m-a trimis sa fac o ecografie abdominala,asa o sa fac deoarece nu mai suport sa ma vad plina de bube p fata.va rog sa-mi spuneti c am ! oare sa fie ferea?! multumesc!

 44. Buna seara, Domnule Doctor, am vazut mai sus intre aceste postari ca spuneati ca nu ar exista medicamente pentru cresterea imunitatii !! ati fi curios sa vedeti detalii despte un produs de exceptie care stimuleaza activitatea celulelor NK cu pana la 437% !!!???
  sunt studii de s[pecialitate ce atesta acest fapt.
  daca doriti detaliile, vi le pot pune lqa dispozitie la o adresa de email, nu vreau sa le public aici pe blog sa nu se considere ca fac reclama.

  o seara placuta va doresc

 45. Cand un om obisnuit vorbeste de medicamente pentru „cresterea imunitatii” nu se refera desigur la cele utilizate stiintific in HIV sau boli cu imunitate scazuta, ci la cele la care se face reclama la tv si in ziarele obisnuite.
  Stiu si eu zeci de medicamente utilizate in bolile cu iminitate scazuta, dar acest site este pentru pacienti nu pentru medici, de aceea raspunsurile sunt la nivelul de intelegere al pacientilor, fara referinte bibliografice ,etc.

 46. Care potr fi cauzele umflarii palmelor insotite ded dureri la palpare,durerea incheieturilor si mancarimi insuportabile,fara urme de afectare a pielii

 47. Beau zilnic o cana de ceai de sunatoare si o cana de ceai de paducel .Credeti ca acest lucru imi poate afecta ficatul .Acest lucru il fac de vreo 3 ani. Va multumesc pentru raspuns si va doresc SARBATORI FERICITE !!!!!
  Dr Ditoiu
  Nu cunosc problema
  Sarbatori fericite si dvs

 48. Domnule Doctor, cu respect va spun ca nu prea stiti ce este si cum se foloseste TRANSFER FACTOR…deoarece „firma noastra ” este singurul producator mondial de astfel de produse, cu FACTORI DE TRANSFER …daca stiati, cu siguranta cunosteati si producatorul…sper sa nu va deranjeze postarea aceasta, iar daca va deranjat,imi cer scuze.

  Dr Ditoiu

  Nici nu aveam cum sa stiu deoarece metoda este ….”foarte noua”, factorul de transfer fiind descoperit de Henry Sherwood Lawrence de la New York University in 1949, deci recent
  .
  Patentul dateaza de peste 35 de ani, United States Patent 3991182, autorii sunt Spitler, Lynn E. (Tiburon, CA)
  Levin, Alan S. (San Francisco, CA)Fudenberg, Hugh H. (Mill Valley, CA)Stites, Daniel P. (Palo Alto, CA)
  Application Number:05/413927 iar DATA OBTINERII PATENTULUI ESTE Publication Date:11/09/1976

  Aveti aici link-ul patentuluui original http://www.freepatentsonline.com/3991182.pdf

  De altfel, ciudat este ca fiind un singur producator (dupa parerea dvs), sunt vre-o 10 denumiri = produse pe piata -ale .. .diferitilor alti producatori…probabil tot unici>
  Bovine Dialyzable Leukocyte Extract,
  Bovine Dialyzable
  Transfer Factor,
  Bovine Transfer Factor,
  Dialyzable Leukocyte Extract,
  Dialyzable Transfer Factor,
  DLE,
  Human Dialyzable Leukocyte Extract,
  Human Transfer Factor, TF, TFd.

  Uitati aici bibliografie „noua”de peste 30 de ani:

  # Lawrence et al. Cell Immun vol. 82 102-16 (1983)
  # Kirkpatrick, „Transfer Factor: Perspectives In Human and Veterinary Medicine,” J. Exp. Path., vol. 3, No. 4, pp. 383-398 (1987)
  # Kirkpatrick, et al., „Transfer Factor: Progress Toward Isolation And Chemical Characterization,” The Lympokines, pp. 261-274 (The Humana Press 1981)
  # Petersen, et al., „Selective Removal of Transfer Factor Activity With Antigen,” Immunobiology of Transfer Factor, ed. Kirkpatrick, pp. 65-74 (Academic Press, 1983)
  # Borkowsky, et al., „Deletion Of Antigen-Specific Activity from Leukocyte Dialysates Containing Transfer Factor By Antigen-Coated Polystyrene,” J. Immunol., vol. 126, No. 2, pp. 486-489 (1981)
  # Peterson, et al., „Murine Transfer Factor: I. Description of the Model and Evidence for Specificity,” J. Immunol., vol. 126, No. 6, pp. 2480-2484 (1981)
  # Kirkpatrick, et al., „Murine Transfer Factor: II. Transfer of Delayed Hypersensitivity to Synthetic Antigens,” J. Immunol., vol. 134, No. 3, pp. 1723-1727 (1985)
  # Kirkpatrick, et al., „Murine Transfer Factor: III. Specific Interactions Between Transfer Factor and Antigen,” J. Immunol., vol. 135, No. 6, pp. 4027-4033 (1985)
  # Huang, et al., „Nature and Antigen-Specific Activities of Transfer Factor Against Herpes Simplex Virus Type 1.,” Acta Virol., vol. 31, pp. 449-457 (1987)

  Cred ca ati uitat sa spuneti ca nu este ceva nou, iar lista producatorilor….. nu o dau, nu vreau sa le fac reclama…
  Ati uitat sa spuneti ca dorit sa vindeti acest produs, oricui il solicita, este natural si nu are efecte secundare, etc, etc, (ca orice „supliment nutritiv”, categorie la care este integrat in toata lumea ), ca poate fi administrat in orice afectiune , ca se poate vinde si pe net fara consult medical, si ca este folosit la la catei, cai si pisici, etc.
  Pentru o corecta informare, am si pus o poza a firmei dvs si produsului Transfer factor, pentru … animale, chiar daca va face reclama, cred ca si animalele noastre merita acest lucru.

  „Medicamentul” fiind atat de cunoscut si eficient, cred ca orice reclama este inutila.

 49. buna ziua!domnule doctor va rog sa-mi spune-ti:daca sotul meu e purtator de virus hepatic B este indicat sa faca vaccinul contra gripei noi?Iar daca eu abia am facut vaccinul contra hepatitei A si B(mai putin de o luna -ultima doza) pot face vaccinul gripal?

 50. Buna ziua!Domnule doctor va rog sa-mi spune-ti:daca sotul meu e purtator de virus hepatic B este indicat sa faca vaccinul contra gripei noi?Iar daca eu abia am facut vaccinul contra hepatitei A si B(mai putin de o luna -ultima doza) pot face vaccinul gripal? VA MULTUMESC!

 51. la persoana in cauza in primul rind este barbat a inceput sa doara umarul si in partea dreapta jos rinichiul a mers la spital si i sa recomandat sa faca o urocultura dar sa ia tratament ciprinol,la 12 ore a inceput tratamentul durerea de umar nu ceceaza si i se recomanda sa mearga la ortopedie sa nu fie osul rupt,ortopedul a facut radiografia si nu este osul rupt e o artroza care provoaca durerea dar pacientul e din ce in ce mai rau se recomanda un set de analize la singe dar analizele sunt nornale doar glicemia mai mare se da alt tratament paracetamol avelox gentamicina no spa ketonal si se da acelasi diagnostic infectie urinara insa starea pacientului se inrautateste dureri groaznice de umar drept dureri de rinichi tuse dureri de ficat febra 39 frisoane de frig transpiratii abundente se repeta nnalizele la singe si iese o infectie mare in singe si toate analizele la ficat marite se recomanda un set de analize hepatice si ecograf si rmn la ecograf nu are nimic la rinichi urocultura e negativa la rmn nu e osul rupt doar un tendon de la muschi si artroza electrocardiograma e buna plamini nu sunt bolnavi dar nu se stie ce are face in continuare febra si starea e din ce in ce mai rea dupa doua zile la al doilea set de analize ficatul se mareste de 4 ori si se descopera si o raceala la plamini foarte puternica inasa nu au iesit analizele hepatice si are o infectie mare in singe ce poate fi ce diagnostic credeti ca este multumesc.

 52. am hepatita c depistata din 2003 de atunci am luat 20 kg in greutate am luat hepato protectoare si arginina aspatofort mie teama sa fac interferon mie cam rau obosesc foarte tare nu stiu cesa fac

 53. Se poate face viremia fără puncţie hepatiăca sau ce alte metode există pentru analiza ficatului în afara de puncţie?

 54. multumesc pentru raspunsuri as mai vrea sa va intreb daca vin la clinica unde sunteti medic fara programare ma primiti precizez ca sunt din zemes -bacau.VA MULTUMESC`

 55. Buna ziua, bunica mea a fost diagnosticata cu hernie de disc si doctorii sustin ca nu o pot opera pentru ca are noduli si apa la ficat. as dori sa stiu daca sa poate trata ficatul prin tratament si ce boala are. multumesc anticipat.

 56. Am hepatită c din 2003 atunci am fost depistată dar cred că virusul l-am luat din 1981 sau 1982 cand am facut doua transfuzii de sange ptr.anemii feriprive puternice.am fost si la fundeni in 1982 de acolo mi’a dat dg,de hepatita cronica agresiva.de atunci mi’afost asa si asa nu bine oricum va rog sa,mi spuneti e posil sa fac viremia fara punctie.
  Cum creste incarcatura virala in functie de ce.

 57. E posil sa faceti viremia fara punctie.
  Incarcatura virala crste in functie de rata de inmultire a virusurilor si rata de distrugere a lor de catre sistemul imun al organismului

 58. am hepatita c depistata de doi ani cum e posibil ca ultimele analize sa fie bune asta anul trecut in aprilie tratament cu hepato arginina aspatofort atat eu sa ma simt foarte rau.MEdicul de la expertiza mi/a spus ca daca si anul acesta imi iese tot asa analizele imi schimba gradulde pensionare.Am grd 2.MULTUMESC D-LE dr.

 59. 1.cum e posibil ca ultimele analize sa fie bune asta anul trecut in aprilie tratament cu hepato arginina aspatofort atat eu sa ma simt foarte rau.
  Nu stiu cum au fost analizele , nu stiu cum sunt analizele, deci nu stiu despre ce este vorba, nu pot judeca o situatie pe vorbe ci pe cifre.

  2.Starea de rau nu concorda totdeauna bu gravitatea bolii sau analizele

 60. Pe langa faptul ca am hepatita c ceea ce este destul de greu de o saptamana am si niste dureri din ce in ce mai mari la clavicola pe partea stanga.Am citit despre dumneavoastra ca sunteti si internist de aceea va intreb;care sa fie cauza?Multumesc!

 61. revin cu o modificare mi s-a spus ca am litiaza biliara. credeti ca un tomograf ma va ajuta sa depistez problema? un chirurg? un uroloz? dumneavoastra? sau la cine sa ma adresez?

 62. Buna ziua, am si eu 3 intrebari pentru d-voastra.
  1. cum reusesc sa o aduc la d-vostra pe bunica mea macar pentru un control. Are ciroza cu lichid, hernie de disc care nu se poate opera si noduli pe ficat, iar din cate ne-a spus doctorul nu are cancer.
  2. ne trebuie trimitere speciala de la medicul de specialitate sau este buna si cea de la medicul de familie
  3. daca produsele de la Forever pe baza de aloe vera sunt bune pentru a trata ciroza, sunt in dilema pentru ca am auzit diverse variante si am fi dispusi sa incercam.

 63. Buna ziua,
  Ma scuzati ca va deranjez din nou, dar as vrea sa stiu de ce bunica doarme tot timpul si imi da senzatia ca nu mai este lucida. In acest moment ia LIVOLIN si LAGOSA, si trebuie sa ia DIUREX dupa 2 luni. Pe zi ce trece se umfla, nu numai la burta, la fata si maini. E posibil ca aceste medicamente sa ii provoace somnolenta? (imi este teama ca are Alzheimer).
  Multumesc anticipat!

 64. Am ulcerduodenal de ceva timp din senin ma ia o ameteala o presiune in cap mai ales in spate senzatie de lesin mi se incetoseaza vederea zic ca gata pana aici mi a fost apoi urmeaza o durere in stomac cu crampe apoi imi trece ameteala Va rog sa mi spuneti raul si ameteala asta o fi se la ulcer/MULTUMESC.

 65. slabiciuni mari in picioare furnicaturi senzatia ca acum pic de la hepatita c sa fie?stari de rau apoi stari mai bune de ce?oboseala la cel mai mic efort.

 66. MATUSA MEA ESTE BOLNAVA DE HEPATITA C DE 15 ANI .SI ANUL ACESTA DIN SEPTEMBRIE PINA IN FEBRUARIE A CONSUMAT ALCOOL .SI SA IN GALBENIT PE FATA ,SI AM DUSO LA SPITAL A TRECUT PUTIN GALBINEALA,DAR AZI DIMINEATA AU APARUT PETE PE MINI,SI STA LA REANIMARE.LA CE PUTEM SA NE ASTEPTAM ,FICATU ESTE INFLAT,SI LIKID AU GASIT.

 67. Buna seara,va rog sa-mi spuneti daca in RO se recomanda Viread pt. tratarea Hepatitei cu virus B activa,cu viremia crescuta de 100000 copii si transaminaze crescute de 2-4 ori peste normal..Am inteles ca in Elvetia se recomanda acest medicament.Va multumesc anticipat pr rasspuns.

 68. Multumesc ptr. raspunsuri.In aprilie sau mai vreau sa vin la Fundeni la dumneavoastra daca se poate sa mi se faca toate analizele sa vedem ce mai este cu ficatul meu.Am facut si aici la Moinesti Bacau m-au pensionat grd.2 mi-au recomandat punctie dar mi-a fost teama.Voi vedea ce va mai fi.Multumesc mult!

 69. Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti de un tratament impotriva hepatitei C comercializat de un domn profesor Andritoiu Vasile si de fiul sau care este medic,Calin.Este vorba de un tratament pe baza de produse apicole despre care se pretinde cu dovezi (analize inainte si dupa,cu nume de laborator si cod de bare ale analizelor)ca negativeaza virusul.Medicul sus mentionat are chiar o lucrare de doctorat pe acesta tema sustinuta la UMF IASI.

 70. buna ziua,domnule doctor,am hepatita cronica virala c;am facut tratament cu ribavirin si interferon un an;la 6 luni de la terminare mi-a iesit viremia 36000 si la un an 250000;va rog sa-mi spuneti ce pot sa mai fac in afara de regim alimentar?daca organismul meu nu a raspuns la acest tratament sa incerc cu altul naturist?multumesc.

 71. La o emisiune la Taraf tv aproximativ pe data de 24.02.2010 d-l profesor Voiculescu a vorbit despre un aparat sau analiza(n-am inteles exact)care poate determina care pacient raspunde la tratament cu interferon si care nu inainte de administrarea acestui tratament.Eu urmeaza sa primesc acest tratament peste 3-4 luni.Va rog sa-mi spuneti daca exista aceasta posibilitate la spitalul Fundeni sau daca va exista in viitorul apropiat.

 72. buna ziua,domnule doctor,am fost la d-na dr.care m-a tratat de doi ani si mi-a explicat ca am raspuns la tratament(am facut viremia la 3 luni de la inceperea tratamentului cu ribavirin si interferon si a iesit nedetectabil),altfel nu faceam tratament un an,dar s-a intamplat ceva(orice)care adeclansat aparitia virusilor si la 6luni de la terminarea trtamentului(36000)si la un an(250000);acum mi-a propus sa fac din nou acelasi tratament(se va consaulta pentru intocmirea dosarului si voi lua legatura cu dansa saptamana viitoare;domnule doctor,va rog sa ma scuzati ca v-am rapit din timp;eu vreau sa va spun de fapt ca ma simt foarte bine si nu am crezut si nici nu cred ca am hepatitacronica virala c,prin urmare as vrea sa repet viremia la alt laborator;ce sfat imi dati?sa accept din nou tratamentul(pe care l-am suportat foarte greu)sau sa mai repet analizele?va multumesc.

 73. 1. Boille de ficat evolueaza FRECVENT fara nici un simptom; acum am internat un pacient cu ciroza cu lichid important (cca 20l), care nu are nici un simptome – in afara de marirea abdomenului; deci faptu lca nu aveti nici un simptome, nu are relevanta.
  2. Reaparitia virusuluu dupa tratament este destul de obisnuita; dupa tratament a ramas virus viu (probabil in ficat), care a inceput sa se inmulteasca.
  3. Puteti repeta analizele dar eu cred ca vor iesi cam la fel, rareori am intalnit greseli de laborator in privinta viremiei.
  4. Este optiunea dvs de a repeta tratamentul; nu stiu ce efecte secundare a vut prima data. Oricum, medicul dvs va va sfatui mai corect, stiindu-va deja.
  Cu placere

 74. Buna ziua,

  Mama mea are 52 de ani si are hepatita cronica. Va rog sa imi spuneti unde va pot gasi pentru a face o programare pentru recomandarea unor analize si recomandarea unui tratament adecvat. Va multumesc, Emilia

 75. Buna ziua,

  Am si eu o intrebare!In urma cu un an, mai exact
  la 1 aprilie am fost diagnosticata cu hepatita c,iar in iunie, am facut biopsia la spit.Cantacuzino si am avut viremia 51000,bine-n-teles mi s-a facut dosar si sunt in asteptare
  pentru aprobare.Intrebarea este urmatoarea.De ce inainte sa fac punctia, ficatul nu ma durea si acum ma doare foarte tare(dar tinand cont ca ficatul se regenereaza n-ar trebui sa cedeze durerea)?Nu era mai bine sa nu fac biopsia ?

  Va multumesc anticipat!

 76. De ce inainte sa fac punctia, ficatul nu ma durea si acum ma doare foarte tare(dar tinand cont ca ficatul se regenereaza n-ar trebui sa cedeze durerea)?
  Nu are nici o legatura, nu cred ca ficatul va doare. Nu vad legatura intre regenerarea ficatulu isi disparitia durerii.

  2.Nu era mai bine sa nu fac biopsia ?
  Depinde…
  Daca o faceati, puteati avea un incident, 1/10000 din pacienti mor la biopsie
  Daca nu o faceati, nu stiati daca ficatul este bolnav, nu luati tratament si ajungeati la ciroza sau cancer.
  Daca… e totdeauna o problema in viata…

 77. hepatita c din 2003 tratament protector internari anual cu arginina cu aspatofort in ultimul timp observ ca imediat ce mananc indiferent ce mi se face rau adica? dureri abdominale, ameteli, furnicaturi in picioare si in cap, agitatie in corp, friguri si toate alea. De la hepatita sa fie oare? am facut si analize nu sunt nici bune si nicie rele, multumesc!

 78. Deoarece aveti medic care va treteaza …clasic, ca acum 30 de ani (nu se mai foloseste arginina si aspatofort de peste 20 de ani), cred ca nu trebuie sa ma bag peste treba lui, nu este corect.
  Intrebati-l si cred ca va va da o explicatie corecta
  Cu placere

 79. De 4-5 luni simt ceva ca ma deranjeaza in partea dreapta! Nu este durere, ci deranj! La inceput ma balonam, apooi m-am mai documentat si am incercat sa mananc cat mai multe fructe si nu m-am mai balonat! Chiar azi am mancat miel si m-am dus la o plimbare si mi-a fost foarte greu la stomac si chiar simteam cum se misca ceva sub coasta dreapta! Cateaodata picioarele imi sunt obosite! Noaptea mai ales inainte de culcare, ma deranjeaza in dreapta chiar si cand atinge tricoul acel loc! Ma aplec cu capul inspre genunchi si prind cu degetele capul pieptului incercand sa strang fie ficatul sau ce organ o fi si simt nu durere mare dar intepaturi inspre durere cu cat strang mai tare! de obicei simt furnicaturi in partea dreapta! Dimineata nu am nici un simptom, dar dupa cateva cesti de cafea si 5-6 tigari incep sa simt deranjul! Pot sa merg la nesfarsit ca nu obosesc, dar ma deranjeaza in partea dreapta sub coasta inspre capul pieptului! Cateaodata simt durere care se propaga in coastele din spate coborand jos inspre zona rinichiului, alteori pe partea dreapta a abdomenului pana la incheietura piciorului! mentionez ca simt cateodata si o incordare in zona inimii(piept). Dupa toate aceste simptome cam de ce boala credeti dumneavostra ca as putea suferi? V-as fi recunoscator daca mi-ati raspunde! Va multumesc!

 80. Am avut contact sexual neprotejat cu fostul meu iubit de 3 saptamani, ieri am aflat ca, este foarte bolnav are hepatita A si B. Sunt foarte speriata nu stiu ce sa fac? sunt si eu acum la fel de bolnava ca si el?

 81. Buna ziua
  Am 30 de ani si din 2000 sunt diagnosticat cu hepatita cronica cu virus c si porfirie cutanata ca boala secundara(medicii banuiesc ca am fost infectat la varsta de 2 ani in urma unor transfuzii(anul 1982)) ;in 2000(la varsta de 20 ani) fibroza era grad 2
  Intre anii 2001-2002 am urmat tratamentul cu interferon si ribavirina,dupa 6 luni viremia fiind nedetectabila dar transaminazele mari
  Dupa un an a recidivat si am urmat tratamentul cu pegasys si copegus( forma mai noua)intre anii 2003-2004;dupa 6 luni viremia nedetectabila
  In decursul celor cinci ani am facut analize la 6 luni ,transaminazele fiind normale,medicii nerecomandandu-mi si o viremie poate din ratiuni financiare(nu ii invinovatesc)iar fibroscanul a aparut de curand
  In noiembrie 2009 am refacut analizele transaminazele marite ,viremie 660000 u.i, iar fibroza f3,68%iar la fibroscan 10,7%
  In acesti 5 ani nu am luat hepato
  protectoare,nu am tinut un regim strict
  Acum am inceput un regim,iau hepato-protectoare ,nu-mi lipsesc legumele si fructele, nu mai consum alcool(desi beam rar si atunci cei drept cam mult) dar fumez ca o locomotiva in asteptarea tratamentului cu interferon(ce s-ar putea sa nu mai vina) sau a unui program experimental
  Cu psihicul sunt la pamant,merg la psiholog,ma consider un handicapat desi nu ma doare nimic,imi este frica sa ma implic intr-o relatie si implicit sa-mi intemeiez o familie de teama ca voi muri la 40 de ani si voi lasa un copil orfan(desi stiu ca si in conditiile unei sanatati de fier nu am certitudinea ca voi prinde 80 de ani)
  Intrebarile mele sunt :1)-fibroza regreseaza?daca da in ce conditii?scade riscul cirozei sau a cancerului odata cu reducerea fibrozei?
  2)-tinand cont de evolutia bolii care a fost normala (am virusul de 28 de ani, timp in care am dezvoltat o fibroza f3) si nu fulminanta care este probabilitatea ca temerile mele sa fie justificate?ma indrept sigur spre ciroza sau cancer,nu?(un medic de la Fundeni a fost optimist sau a incercat sa ma mentina optimist spunandu-mi sa duc o viata normala,sa o tin sub observatie,cel de la Matei Bals nu imi spune mai nimic(nici legat de regim,de evolutia bolii ,etc ci dor sa trec la 6 luni pe la dansul)
  3) ce este de facut(ca si tratament,etc)?…cu scuzele de rigoare daca imi permiteti gluma:la psiholog deja merg…

 82. buna ziua. am 20 de ani, am fost sa imi fac o ecografie abdominala de rutina, si mi s-a descoperit un ficat neomogen. eu am facut in decembrie o operatie cu anestezie generala, am luat antibiotice acum o luna ptr o viroza respiratorie, si mananc destul de multe dulciuri(zilnic, uneori si cate o ciocolata). stiu ca nu fac decat sa imi omor lent pancreasul. insa poate fi aceasta neomogenitate hepatica datorata depozitarii glucidelor in hepatocite?

 83. Buna ziua,in primul rand vreau sa va multumesc foarte mult pentru site este foarte ajutator.De curand ma confrunt cu o problema foarte mare prietenul meu in varsta de 20 de ani a fost diagnosticat cu apa la plamani,la primele analize care au fost facute la o zi dupa internare i-au iesit transaminazele crescute,tin sa precizez ca nu este un bautor inrait de alcool dar mai bea ocazional(o data la 2 saptamani o bere niciodata tarie)de mancat nu mananca foarte gras.Dupa ce ia medicamentele care i s-au dat pentru apa la plamani predinson(4) si inca alte 16 pastile i se face somn si are o stare confuza(nu prea te intelegi cu el vorbeste aiurea se uita in gol etc)Doctora a spus ca s-ar putea sa fie de la o hepatita si doreste sa ii mai faca analize dupa terminarea medicamentelor.Dumeavoastra ce parere aveti??

 84. buna ziua!
  baiatul meu care acum are varsta de 22 de ani a avut la numai 7 luni hepatitacu analize destul de rele.
  am zis ca s-a vindecat dar la 16 ani era mereu obosit dormea mult de aceea l-am dus la medic unde in urma investigatiilor i-a pus diagnosticul:hepatita cronica cu virus b
  analize i-am facut mereu dar medicul de familie spune doar atat :da analizele arata ca are o astfel de hepatita
  ce sa fac?
  i-am facut tratament cu essentielle ,silimarina aspatofort .
  recent i-am facut analizele si va rog sa-mi spuneti daca sunt alarmante si ce sa fac
  got 58 gpt85 ggt85 aghbs+
  raportul la electroforeza=1,28
  acdelta,aghbe achbc acestea le-am facut acum trei ani si erau negative cred eu ca sunt rele
  va rog sa-mi dati un raspuns
  vreau sa va mai spun ca in timpul sarcinii am luat niste picaturi ce-i drept in exces care se numeau picaturi de anti coleriana da erau si de antivaleriana dar eu tin minte ca pe cele pe care le luam eu se numeau anticoleriana
  e posibil sa fi afectat?
  pt ca si eu am facut aceeasi boala in forma foarte severa am fost si pensionata pe caz de boala la numai 26 de ani
  acum am 44 si analizele imi sunt foarte bune
  antigenul e negativ de multi ani

 85. buna ziua
  va rog sa ma ajutati …
  baiatul meu in varsta de 14 ani a fost diagnosticat la ecograf
  Colecist mult alungit
  ficat dimensiuni normale si ecostructura omogena
  credeti ca este grav acest colecist alungit?

 86. Am o umflatura in partea dreapta a stomacului si simt o durere la apasare. Am fost diagnosticat cu „fiere lenesa” dar nu a trecut cu medicamente. Ce as putea lua pentru a scapa de balonare si umflatura din dreapta?

 87. buna ziua!!..va rog mult,dak puteti sa mi raspundeti…am vhb inactiv de 4 ani cu analize in limite normale…e posibil sa nu se activeze niciodata virusul?
  hep cronica cu vhb inactiv poate fi controlata prin regim alimentar si odihna sau depinde de reactivitatea fiecarui organism?

 88. ma doare in partea dreapta enorm transpir ma urinez des ,parca am o piatra in partea dreapta sub coasta si dureri puteti sami spuneti daca am vro problema la ficat eu am si diabet ,la doctor ma doare de miercuri si ma programat peste o saptamina ,parca as avea telecomanda de durere ,ce parere aveti

 89. pt. dl. dr. Vitoiu, intrebare: de ce in hepatita cr.cu virus C,sant interzise alimente ca:,usturoil,ceapa,alune,migdale,stafide,curmale,smochine,varza,conopida,gulii,capsuni, fragi? Cu usturoi chiar a trebuit sa fac o cura mai lunga pt. paraziti intestunali,este in pericol ficatul? multumesc

 90. Rog f.mult pe dl doctor sa-mi spuna daca in hepatita cr.cu virus C,sant interzise alimente ca:,usturoil,ceapa,alune,migdale,stafide,curmale,smochine,varza,conopida,gulii,capsuni, fragi? Cu usturoi chiar a trebuit sa fac o cura mai lunga pt. paraziti intestunali,este in pericol ficatul? multumesc

 91. Aş vrea să îmi spuneţi ,d-le doctor ,daca în timpul tratamentului cu interferon pentru HCV,pot face o cura de ouă crude de prepeliţă pentru creşterea imunităţii ,dacă în general ,oul de prepeliţă nu afectează ficatul .Vă mulţumesc .

 92. Vă mulţumesc pentru răspunsul promt şi pentru informaţiile despre imunitate,domnule doctor.Cred că nu am formulat cum trebuie întrebarea.Mă interesează dacă pot consuma câte 3 ouă crude(proaspete) de prepeliţă pe zi ,timp de 30-35 de zile,(nu neapărat pentru creşterea imunităţii)în timpul tratamentului cu interferon pentru HCV şi dacă ficatul va fi afectat.Vă rog să -mi spuneţi părerea dv. ca specialist.Vă mulţumesc .

 93. Am pete maroni pe fata si am inteles ca s-ar putea sa fie de la ficat. Ce analize ar trebui sa fac? pentru ca am facut ecografie si nu mi s-a gasit nimic.

 94. Si eu am pete maronii pe fata,iarna aproape dispar dar cum vine primavara si soarele devine mai puternic imi apar iar .Mi-am cumparat o crema Vichy-impotriva petelor dar prea mare rezultat nu vad.Domnule doctor,mentionez ca am si eu colecist malformat cudat(septat) am 1,62 si 75 de kg.Si cateodata ,dupa ce mananc oua sau alimente mai grase( cu toate ca nu exagerez:1 ou doar) se intampla sa am cate o criza biliara.Nu foarte des cam la 2 luni .Ce imi puteti spune si ce ma sfatuiti? Va multumesc mult,Elena. Credeti ca un tratament cu laser m-ar ajuta (pentru indepartarea acestor pete maronii)?

 95. Buna seara . Am si eu o antrebare?Anul trecut am fost diagnosticata cu urmatorile boli:osteoporoza tip 1 ,hepatita cronica de etiologie toxica post medicamentoasa,spondildiscopatie dorso-lombara,microlitiaza renala dreapta,hipercolesterolemie si mai am si varice din nastere [mostenesc pe tata ca el are asa ceva].da nu am spus la nici un medic pana acum. Sant operata de 19 ani de histerectomie totala cu pastrarea anexelor an urma unei nasteri cu cezariana.Urmez tratamentul prescris de endocrinolog si de medicul de familie .Antrebarea mea este? De ce nu am dreptul si eu sa ma pensionez pe caz de boala? nu am oare destule boli an corpul meu si mai trebuie sa mai capat cateva ca doar s-or andura de mine si-mi va aproba dosarul? Am 12 ani lucrati .

 96. buna ziua, sunt diagnostigat cu ciroza hepatica, am fost internat la Vaslui, sf.Spiridon sectia gastro iasi, gastro- spitalul Fundeni.Am fost investigat endoscopic la Iasi si Fundeni,de 2 ori la iasi, o data la Fundeni. In toate cele 3 investigatii au fost semnalate prezenta varicelor esofagiene in grad 1 spre 2.De 3 ani jumatate nu am facut nici o analiza , insa in luna aprilie am efectuat analizele hepatice .si o noua endoscopie.Analizele au iesit aproape la fel cu cele de acum 3 ani,iar la endoscopie s-a constatat lipsa varicelor esofagiene. Am uitat sa va spun, am fost diagnosticat si cu splenomegalie, iar in 6 iunie 2006, am fost operat de splenectomie.Acum am aflat si rezultatul viremiei, dar nu l-a vazut un medic de specialitate.ARN Viral HCV- cantitativ[HCQ] -3310000 negativ. Ce trebuie sa fac ptr aceasta infectie?

 97. Cu ocazia splenectomieiau fost scoase si venele care faceau legatura cu varicele esofagiene, de aceea nu le mai aveti.
  Referitor la infectia cu virus C, adresati-va medicului dvs gastroenteorlog, care va va spune cum sa procedati pentru a obtine tratament

 98. Buna seara! Am si eu o problema: nepoata mea de 4 ani a avut in decembrie 2009 hepatita B, a fost tratata in spital, dupa o luna de la iesirea din spital transaminazele au ajuns la normal, adica 50. In urma cu o luna de zile, la recomandarea medicului, a luat 10 zile furazolidon pentru poaraziti intestinali, dar dupa cateva zile i-a aparut o urticarie. Dupa tratarea urticariei cu claritin si dupa 2 doze de Zentel la distanta de 3 saptamani, transaminazele i-au iesit la analize de 500. Acum este internata in spital iar analizele au reiesit ca nu are nici hepatita A, B, C sau D. Ce am putea face si ce ar putea avea?

 99. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat.
  Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice , nu vreau sa dau sfaturi pe net, datorita riscului de a gresi, prin necunoasterea aprofundata si directa a cazului respectiv. Deci, nu-mi solicitati va rog parerea pe net referitor la suferinta sau analizele dvs sau ale altora, pentru ca nu acesta este scopul acestui site.
  Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte pe care le postez pe site la pagina la carfe postez intrebarea dvs..
  Multumesc pentru intelegere

 100. buna seara am descoperit acest site si am citit cu atentie si as dori si eu sa intreb ceva in legatura cu colecistul cu piatra si namol (asa a iesit la ecografie). Rar ma doare in partea dreapta, dar am alte 2 probleme – balonare aproape permanenta si scuze ca folosesc termenul popular o ragaiala permanenta parca as fi o pufaitoare am cautat explicatii dar nu am gasit .Are legatura cu colecistul sau e legat de altceva. Si azi am auzit de un tratament naturist brevetat Carmen Pipera Ce parere aveti? Sperand ca voi primi un raspuns Multumesc frumos

 101. Stimate domnule doctor,

  Va rog sa ma ajutati in legatura cu regimul alimentar aplicabil sotului meu care a fost diagnosticat cu:

  1. dischinezie biliara-colecist hipertonic cu pereti ingrosati fara pietre
  2. gastrita hiperacida
  3. steatoza si fibroza hepatica non alcolica, ficat marit

  Si nu am gasit nicaieri un REGIM ALIMENTAR COMUN acestor 3 afectiuni (in afara de cartofi si morcovi fierti + orez). Chiar si asa, dupa 2 luni de regim strict, de obicei are zilnic 3 scaune moi, cu gaze…

  Mai mentionez:
  – sotul a avut in copilarie hepatita A de doua ori
  – are si sciatica L3-L4 (aproape 2 ani de calmante paracetamol, diclofenac, tramadol mai demult)
  – negativ la hepatita B si C
  – gama GT, ALT, VSH crescute.
  – febra medie la fiecare aprox. 3 luni pt aprox. 48 ore fara motiv aparent (a avut si malarie cu ani in urma)

  Va multumesc pentru atentie si pentru toate informatiile care ne-au ajutat foarte mult in a intelege fenomenele asociate bolilor noastre.

  Multa sanatate si Craciun fericit !

 102. Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la problema mea, parerea dvs. este foarte importanta pentru mine: Bunica mea care are 82 de ani are pietre iar in ultima perioada s-a simtit foarte rau. Se poate opera laparoscop, avand in vedere varsta care o are si ca are probleme si cu inima. Multumesc anticipat pentru ajutorul dvs. La multi ani! si multa sanatate.

 103. dupa 3 luni de tratament cu pegintron120 si rebetol viremia a scazut de la 7.000.000ul la 320.000ul.totusi doctorul mi-a spus ca sunt non responder.Totusi,e o scadere semnificativa.Ce parere aveti? Va multumesc!

 104. buna ziua!
  am descoperit acest site si vreau sa stiu daca sint infectat cu virusul hapatic B. am facut testul hepatic si a rezultat AgHBs-negativ, Anticorpi HBC-pozitiv. sunt disperat. daca sunt am inteles ca ar exista un vaccin pentru a distruge virusul.
  Va multumesc

 105. Biletul meu de externare are urmatorul diagnostic: gastroscopie ulcer bulbar cicatricial; eco abdominal ficat cu ecogenitate discret crescuta; colecist cu dublu contur; CPB 4 mm, ax portal 11 mm, pancreas 26/16 mm, splina de 11 cm in ax lung, rinichi cu medulara hiperecogena bilateral cu corticala pastrata, vezica in minima repletie. Mentionez ca am fost internata pentru o hemoragie digestiva exteriorizata prin melena, anemie secundara. De asemeni, acum 4 ani am fost internata pentru o hepatita acuta B, care mi-a afectat si ficatul si colecistul. Va rog sa-mi „traduceti” rezultatul la iesirea din spital, intrucat nu am mai apucat sa vorbesc cu medicul de interne.Ar trebui sa mai urmez ceva investigatii suplimentare, sau sa iau ceva medicamente care sa usureze munca colecistului?

 106. Buna ziua!
  Va rog foarte mult sa-mi raspundeti si mie la urmatoarea intrebare. In 21.02.2011 am fost operat la ficat. Mai exact mi s-a extirpat jumatate de ficat. S-a recurs la aceasta deoarece mi-au gasit foarte multe pietre in interiorul acestuia si de asemenea mare parte din bucata extirpata era pietrificata. Dupa rezultatul de la laborator am fost asigurat ca nu este de natura canceroasa. Dupa operatie am avut drena timp de o luna. In 18 martie mi-a fost scoasa. In toata perioada de la operatie si pina acum m-am simtit de la zi la zi mai bine, semn ca recuperarea decurge normal. Dar, la fel in toata aceasta perioada am avut si am o stare febrila aproape permanenta, cu diferite fluctuatii, de la stare normala 36,8 la 38,9- 39,2. Dupa ce mi s-a scos drena starea febrila este permanenta dar nu depaseste 37,8. Este normala aceasta stare febrila? Si daca da, poate imi puteti spune si cam cit va dura, macar cu aproximatie! Va multumesc foarte mult!

 107. va rog sa-mi raspundeti matusa mea a terminat tratamentul cu pegasys si ribavirina luna trecuta viremia daca o face acum e relevanta, sau sa astepte la 6 luni? transaminazele marite putin peste limita indica un detectabil? multumesc mult

 108. Buna ziua! Am si eu o intrebare….am facut o ecografie abdominala si stiam ca am o fiere lenesa si un pic marita. Eu iau Rivotril de vreo 2 ani si am mai luat si alte pastile anticonvulsionante deoarece am fost diagnosticata cu epilepsie (crize nu mai fac, dar trebuie sa contiunui tratamentul).In urma ecografiei doamna doctor mi- a zis ca am fierea ca o clepsidra si peretii ingrosati (inflamati), dar mi-a zis ca nu e grav. M-a si intrebat daca simt nevoia sa-mi prescrie ceva si mi-a dat diferite medicamente pentru ca am si o cistita cronica(Rowatinex si Biseptol), iar pt ficat/fiere mi-a dat Hepatoprotect. V-as ruga sa-mi spuneti daca ar trebui sa fac niste analize la fiere mai detaliate sau peretii ingrosati nu sunt chiar o probl asa de grava. Nu am piatra sau altceva. La mine partea interna e afectata si de tratamentul antiepileptic. Multumesc! o zi buna!

 109. BUNA ZIUA! AM FOST DIAGNOSTICATA CU LITIAZA BILIARA( CALCUL DE 27 MM). SINGURELE SIMPTOME SUNT BALONAREA SI UN USOR DISCONFORT SUBCOSTAL. MEDICUL CARE A EFECTUAT ECOGRAFIA MI-A RECOMANDAT OPERAȚIA, SPUNÂND CA PIATRA VA CRESTE ȘI VOI AJUNGE ORICUM TOT LA OPERAȚIE MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU. CE ÎMI RECOMANDAȚI? VA MULȚUMESC!

 110. Buna seara!Unul dintre urmatoarele simptome poate indica ciroza: ficatul cu aspect discret neomogen granular, aspectul marmorat al palmelor si mancarimea lor, durere in partea dreapta lateral?

  O alta intrebare: o patologie a glandei tiroide poate determina boli grave de ficat?

  Imi cer scuze pt exprimarea rudimentara!

 111. Domnule doctor,Sotul meu este trecut pe lista de asteptare pt. un transplant hepatic. Are ciroza toxico-alimentara, dar are probleme si la creier: atrofie cerebrala difuza care depaseste limitele varstei si hidrocefalie. Oare are rost transplantul?Ma intereseaza si parerea dv.
  Pt. pregatirea lui pt. transplant, ia zilnic 10 medicamente diferite, (unele si cate 4-6 tb pe zi.)Ma tem ca sunt prea multe, tot aud ca unui ficat bolnav nu trebuie sa-i administrezi prea multe medicamente.
  Va multumesc mult.

 112. mama mea are 41 de ani si are carne crescuta in stomac cat un ou, va rog sa imi spuneti ce e’ si daca e grav multumesc frumos

 113. ce este hiperplazia nodulara focala care mi s-a depistat la rezonanta mag. tinand cont de faptul ca am luat cca 20 ani anticonceptionale si in 1989 am contactat hepatita B .Care este tratamentul pe care trebuie sa il urmez?

 114. Buna seara,

  tatal meu are ciroza hepatica decompensata si mancarimi groazinice ale pielii mai ales seara.aceste mancarimi nu il lasa sa se odihneasca.exista un medicament pentru aceste mancarimi?

  mutumesc

 115. Buna ziua,

  Am fost de curand la un control medical si am facut un ecograf si un set de analize sange(trigliceride mari-300,GGT,TGP CU VALORI CRESCUTE,hdl rezultat nu tocmai bun,,,hemograma buna,,INR bun,colesterol total bun)
  Diagnosticul este de steatoza hepatica(ficat structura omogena) si colecist voluminos cu pereti grosi fara calculi.Inainte de ecograf am facut un tratament pentru helicobacter(antibiotice,lanzul)
  Am inceput tratamentul recomandat de medic(SILIVIT,URSOFALK SI LIPANTYL),,,de aprox 3 saptamani.
  Am in continuare o jena(durere surda) in dreapta sub coaste,,,si un usor gust amar in gura.
  Trebuie sa am rabdare?,,,mai trebuie sa fac si alte investigatii?,,,,imi e teama de ceva mai grav.

  Va multumesc

 116. Am hepatitaB dar ca pe orice om ma mai doare si capul sau incheieturile si va rog sa-mi spuneti ce calmante am voie sa iau

 117. am un baietel de 6 luni si a fost diagnosticat cu varice esofagiene si cavernom de vena porta si a inceput sa faca scaunele cu sange de o saptamana ce pot face va rog ajutatima va multumesc

 118. buna ziua d_nu dr mama mea a fost diagnosticata cu cancer ovarian si are ascita si face punctie o data la doua zile ma angrjoreaza cat o mai poate duce asa pentru ca nu face nici un tratament pentru a i se opri lichidu. va multumesc si astept raspuns.

 119. Am probleme de tranzit intestinal (balonari, sensatie de constrictie, constipatie alternand cu scaun mai moale). Nu pot manca grasimi si alte alimente mai complicate, nu pot manca pe saturate, doar putin si des. Mi s-a intamplat de multe ori sa am stari de lesin, simteam ca e sfarsitul. O singura data am lesinat, in rest am fost la limita. Toata analizele ies bune, doar bilirubina totala e marita (variaza intre 1,40 si 2.140 la 3 teste)
  Ecograful e ok, la fel si helicobacter, virus B, anemie, glicemie, transaminaze- toate ok.
  Ce poate sa fie ?
  In ultimii 4 ani am fost mai stresat, mai sedentar si alimentatie mai dezordonata (prima masa dupa ora 10-11 dimineata). Nu am dureri la stomac doar balonari daca mananc sa ma satur si jena foarte deranjant daca nu mananc la timp.

 120. Buna seara! va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns!Bunicul meu de 72 ani a fost diagnosticat cu hepatita cronica in urma cu 10 ani! Si-a facut analizele anual, nu a consumat alcool deloc,insa nu a tinut un regim alimentar strict. La ultimele anazile care si le-a facut a fost diagnosticat cu o tumoare pe 3/4 din suprafata ficatului, asta in urma unui ecograf! Medicul internist la care a fost l-a trimis la oncologie sa mai faca o serie de analize si citostatice. Si toate astea in urma unor analize facute la sange care inafara de colesterol, care i-a iesit marit, toate rezultatele au fost bune!Este posibil ca analizele de sange sa ii iasa bune si la ecografie sa ii descopere o tumoare??? Se poate sa fie o greseala? Ce ma sfatuiti sa fac in cazul lui? Multumesc mult!

 121. am suferit o splenectomie si scoaterea colecistului.ar trebui sa tin regim?este posibil ca acest lucru sa duca la ingrasare.am observat ca orice rana se infecteaza mult mai repede decat inainte.

 122. Sotul meu a fost diagnosticat cu hapatita C in anul 2009.Acum face tratament cu interferon si ribavirina.A inceput sa-l doara o masea foarte tare,de aceea vreau sa va intreb daca poate lua tratamant pentru ea.Si daca da,de care. Va multumesc din suflet.

 123. face trat cu entecavirus fiind considerat duar purtator de hep b analizele sint bune el se simte bine nu bea nu fumeaza dar abdomenul sa marit

 124. buna ziua.In primul rand vreau sa va multumesc pt ca va faceti timp sa ne dati o mana de
  ajutor avand o meserie atat de solicitanta.Mama mea a avut cancer pulmonar microcelular cu metastaza la ficat,dupa opt sedinte de citostatice (minune)tumorile,adenopatiile tot -remisie totala.acum la ultimul CT apare ficatul marit.am trecut prin atatea incercari in ultima vreme si stiu ca poate intrebarea mea este naiva dar cat de grav este ? este posibil sa faca ciroza? dupa citostatice poate face alt tratament medicamentos?

 125. Bună seara întrebarea mea este dacă proteza (stentul) la ficat se pune doar dacă bolnavul are cancer sau și pentru alte afecțiuni ale ficatului ,va întreb pentru ca bunicii mmele i s-a pus unul multumesc

 126. Mulțumesc mult pentru răspuns ,este puțin mai liniștitor pentru mine pentru ca din rezultatele obținute de la biopsie reiese ca nu este cancer

 127. tatat meu are ciroza hepatica virala b si c un transplant l ar putea ajuta?daca da..cat ar costa cu aproximatie transplantul..iar donatorul ce conditii ar trebui sa indeplineasca..ma refer in afara de compatibilitate mai conteaza varsta..kg?

 128. Buna ziua.
  Am varsta de 33 de ani si aproximativ 50 kg la 1,70 m inaltime.Am o stare generala de slabiciune, lipsa poftei de mancare, gust amar in gat si gura.Tot ce mananc imi face rau.La ecograf am aflat ca am fierea micsorata, piatra la rinichi si un ovar inflamat.
  Ce as putea sa fac?Carui medic specialist sa ma adresez.
  Va multumesc.

 129. La un test de analize am avut transamiazele crescute TGO52 si TGP74 si apoi le-am repetat din nou si erau la fel de mari si Albumina 5.95 am fost la medic si mi-a zis ca e de la ficat am luat ceva tratament naturist (liv52,silimarina,omega3,esentiale forte) Inainte de a merge la analize tot imi apareau pe mainii si piciore umflaturi (cat unghia cu mancarimi) si acuma mi-au aparut din nou.Am inceput tratamentul doar de 2 saptamani
  As vrea sa stiu ce ar trebui sa fac acuma sau de la ce imi apar umflaturile cu mancarimi?

 130. Evaluarea unei probleme medicale, ca si constatarea defectului unei masini nu se face pe net pe baza a doua fraze.Daca problema este serioasa, evaluarea trebuie sa fie de asemenea serioasa, vazand DIRECT despre ce este vorba- deci consultatnd pacientului sau examinand masina.
  Nu va pot raspunde aiurea la intrebari, doar ca sa ma aflu in treaba.Intrebarile referitoare la o problema medicala persoanala se pun medicului curant, care cunoaste problema acestuia.
  De altfel legea NU permite evaluarea medicala pe net
  Art.31. din codul deontologic medical nu permite evaluarea medicala pe net – citez mai jos articolul respectiv
  Actul medical de la distanță
  Investigația ori intervenția medicală la distanță, în oricare dintre formele și modalitățile existente, este permisă numai în situația în care pacientul este asistat nemijlocit de către medicul său, iar scopul investigației și procedurilor la care este supus pacientul este acela de a ajuta medicul să determine diagnosticul, să stabilească tratamentul sau să întreprindă orice altă măsură medicală necesară finalizării actului medical sau a intervenției medicale în cazul operaților. Excepție fac situațiile de urgență.

  Cu stima

 131. Buna ziua.Am ciroza hepatica cu varice esofagiene gr1 trombocite47000 ascita medie i-au spirolactona furosemid propanolol duphalac.Am ciroza toxico nutritionala clasa Child B.Am iesit din spital de laColentina acum 5zile tin regim fara sare dar mi s-a invinetit burta de jos pana la buric si ma doare continu in partea stanga in josul burtii.Puteti sa-mi spuneti daca asta este normal sau trebuie sa ajung iar la spital.Am uitat sa precizez ca mi-a facut si punctie la lichid.Va multumesc anticipat.

 132. BUNA SEARA M-AR INTERESA DACA FAC TRAT CU INTERFERON POT FACE ANESTEZIE GENERALA ? EXISTA RISCURI ?, AM LEUCOCITELE 2600!

 133. Buna ziua

  Colecistul septat poate duce la aparitia unor pete maronii pe corp? (localizate in zona axilelor, pe abdomen, picioare).
  Multumesc.

 134. Multumesc. De fapt intrebarea era legata de posibilitatea aparitiei unor pete pe corp, in cazul in care apar dificultati din cauza eliminarii bilei in douden. Poate sa fie vorba de toxinele de care corpul incearca se se debaraseze?
  In cauza e fiul meu care a fost la trei dermatologi si nu au putut sa se pronunte. Frecvent are si crize de ,,fiere” (stari de greata,nu suporta unele alimente). Analizele sunt bune. Nu stiu daca are legatura, dar mai bine de 6 luni a inghitit usturoi pentru cresterea imunitatii.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare telefonica
Adresa harta