Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Folosirea unui singur ac de recoltare la 53 de pacienti in Australia

AUTOR:

Dr AV Ditoiu Spitalul Fundeni

In februarie 2011 au inceput cercetarile intr-o clinica privata de oncologie din Australia, unde s-a folosit acelasi ac pentru recoltare de sange din deget pentru determinarea glicemiei la 53 de pacienti.

Prin aceasta eroare medicala, exista riscul transmiterii multor boli, in primul rand a hepatitei B, C sau a virusului HIV.

Unitatea sanitara privata si-a cerut scuze ..

Sursa materialului aici.

In Australia sunt raportate anual cca 18.000 de incidente in care asistentele medicale sufera intepaturi cu ace sau alte instrumente medicale utilizate curent, cu riscul de infectare inerent.

Un comentariu la „Folosirea unui singur ac de recoltare la 53 de pacienti in Australia

  1. va rog sa imi luati nelinistea sufleteasca si sa imi lasati um mesaj pe email.Fiica mea de 18 ani s-a intepat acum 2 luni din greseala cu un ac folosit la insulina mamei mele care are ciroza hepatica cu virus c.I-am facut analizele si rezultatele sunt:Ag.HBs cantitativ val obtinuta 0,44 si Ac HCV cantitativ 0,263 val obtinuta ,deci are acest virus sau nu?

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: