Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Flora intestinala modificata

In conditii normale, flora intestinala umana are cam aceeasi componenta tot timpul, fapt care da o stabilitate  mediului intestinal si proceselor de digestie de la acest nivel.flora-intestiala-normala

In unele situatii, pot sa apara dezechilibre ale florei intestinale, mai mult sau mai putin prelungite, mai mult sau mai putin grave.

Flora intestinala distrusa?

Foarte multi utilizatori cauta pe net sintagma „flora intestinala distrusa”.

De fapt,  rareori se intampla ca flora intestinala sa fie distrusa total, de obicei apar dezechilibrel ale florei intestinale.

De ce se modifica flora intestinala?

Uneori, rar, pot sa apara unele dezechilibre intre diferitele specii de microorganisme din intestin: unele scad numeric iar altele se inmultesc peste masura, iar in urma acestui dezechilibru rezulta efecte datorate atat lipsei cat si excesului mentionat al microorganismelor.

Sunt multe persoane ingrozite ca au “distrugerea florei intestinale” (fara sa stie prea bine nici ce este flora intestinala sau ce rol are, si nici cine a distrus-o), si fac eforturi, uneori disperate sa o “refaca”.Principalele cauze care pot duce la dezechilibre ale florei intestinale normale sunt:

  • Consumul excesiv de antibiotice mai ales pe care orala (bucala) – cu aparitia asa-zisei colita de antibiotice
  • Administrare de citostatice
  • Laxative administrate excesiv,inclusiv preparatele care „curata” intestinul”, fara a preciza ca il curata si de flora intestinala extrem de utila si foarte greu de refacut.
  • Inghitirea de germeni microbieni care nu se gasesc in mod normal in intestin (de obicei din apa sau alimente)
  • Boli intestinale care modifica conditiile locale de la acest nivel, noile conditii fiind nefavorabile florei intestinale normale
  • Alimentatie prelungita prin perfuzii, cu lipsa sursei de hrana pentru flora intestinala, care fiind sensibila moare.
  • Scaderea aciditatii sucului gastric, de diferite cauze
  • Regimuri alimentare neobisnuite, care pot favoriza sau inhiba anumite specii de bacterii, ducand la aparitia unor dezechilibre intre ele
  • Modificarea tranzitului intestinal (constipatia sau diareea excesiva), indiferent de cauza
  • Deficite imunitare– in special cele de imunoglobulina A (care este factorul local de aparare a mucoaselor)
  • Interventii chirurgicale pe tubul digestiv, care pot modifica circuitul normal al alimentelor, pot exclude unele segmente de tub digestiv din tranzitul normal, sau prin rezecarea unor segmente de tub digestiv pot modifica echilibrul local care este necesar florei intestinale normale
  • Consumul excesiv de alimente conservate chimic
  • Anxietatea (creste ritmul miscarilor intestinale cu tendinta la diaree) sau depresia (scade miscarile intestinale putand duce la constipatie

Boli date de modificarea florei intestinale

Totul despre flora intestinala

Rolul florei intestinale

Care este cel mai bun tratament si regim pentru bolile cu flora intestinala modificata?

In primul rand trebuie sautata si indepartata cauza care a dus la modificarea florei intestinale.

Appoi mentionez ca pentru orice boala exista mai multe scheme corecte de tratament si regim alimentar.

Problema medicului este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Si in cazul modificarilor florei intestinale medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta.

Eu le recomand bolnavilor pe care ii consult, in afara de tratament, si un regim alimentar personalizat, alaturat aveti un exemplu de regim alimentar- este un exemplu fara nici o legatura cu articolul de fata.Ce poti sa mananci pentru fiere

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, absolvent de facultate primul pe tara, sef de promotie cu media generala zece la toate examenele (peste 50 de examene).

In prezent sunt medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina am peste 37 de ani de practica

medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Am tot cca 30 de ani de experienta la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti in medicina, medici rezidenti si specialisti

De un an am renuntat la munca din spitalul Fundeni  datorita aglomerarii extraordinare cu lungi perioade de asteptare pentru pacienti, care erau astfel nemultumiti (unii chiar m-au criticat pentru asta pe net, pe drept cuvant) si imi folosesc cunostintele medicale si experienta acumulata in cel mai mare spital din Romania lucrand in sistemul privat de sanatate.

Acum pot ajuta pacientii cu boli digestive, de fiere, ficat si pancreas prin consultatii in cabinetul de consultatii gastroenterologie si hepatologie din clinica Sante Bucuresti. Aici vad zilnic o parte din vechii mei bolnavi pe care ii am in supraveghere de multi ani, dar si unii noi proveniti de la alte spitale sau care vor o a doua opinie medicala. Lucrand numai in privat, programul nu este perturbat de activitatea de spital iar programarea poate fi rapida, imi extind programul in functie de solicitari

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, hepatolog.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste..

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima

Daca se intampla sa aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru diagnostic si tratament de la un medic cu experienta mea, si sunteti din zona de sud a tarii, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita si direct apasand butonul

Cabinet medical in Clinica Sante Bucuresti

din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii.

Va stau la dispozitie la cabinet

Cu respect

Dr Ditoiu Alecse Valerian

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: