Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Balonarea in boalile de ficat

Balonarea (alte variante – gresite- imbalonarea, inbalonarea) sau meteorismul abdominal, este o manifestare suparatoare pe care o intalnim frecvent la pacientii nostri.

De ce te balonezi?

malonarea este data de acumularea de gaze in intestin, in cantitate mai mare decat normalul. Senzatia pacientului este de “burta umflata”, uneori cu dureri si greutate in respiratie, si evident un aspect destul de .. inestetic al persoanei respective (mai ales ca balonarea este mai frecventa la persoanele plinute).

In majoritatea cazurilor consultate de noi, balonarea NU reprezinta un simptom de boala, ci poate fi rezultatul unor obiceiuri alimentare sau de viata necorespunzatoare, sau dificil de suportat fara ca organismul respectiv fara sa “protesteze”.

Mecanismul principal al balonarii il reprezinta gazele produse la nivelul intestinului, din alimentele incomplet sau prost digerate, care se poate asocia cu inghitirea de gaze cu ocazia meselor.

Alimente care baloneazade-ce-ne-balonam

Am constatat ca alimentele care pot cauza mai frecvent gaze intestinale sunt:

  • Dulciurile si fainoasele
  • Fasolea uscata
  • Varza
  • Conopida
  • Castraveti
  • Ceapa
  • Mazarea verde si uscata
  • Ridichile
  • Caisele
  • Bananele
  • Pepenele piersici, pere, prune , mere crude – nefierte
  • Ouale
  • Vin ul rosu , berea
  • Mancarurile grase sau cu prajeli
  • Cereale , zahar sau substituenti
  • Lapte sau produse lactate.

Aceasta lista nu cuprinde toate alimentele care dau balonare, unele persoane avand balonare chiar fara sa manance nimic, iar altele suportant orice aliment fara sa se baloneze.

Boli care dau balonare:

  • Boli de ficat sau cai biliare (fiere) – balonarea apare prin digestie proasta datorita bilei de calitate deficitara sau proastei functionari a fierii (veziculei biliare)
  • Boli intestinale click-(inflamatorii, tumori, parazitoze, intestin iritabil, colite) -balonare datorita microbilor din intestin
  • Boli pancreatice (pancreatita cronica)- balonarea apare datorita fermentatiei alimentelor insuficient digerate
  • Boli de plaman cu tulburari respiratorii – balonarea apare datorita eliminarii unei cantitati de gaze prin tubul digestiv, datorita imposibilitatii eliminarii pe cale respiratorie
  • Boli de inima -balonarea apare prin digestie proasta, datorita stagnarii sangelui in vasele tubului digestiv
  • Boli aparute dupa interventii chirurgicale (scoaterea fierii- colecistectomia -, operatii cu rezectie de intestin si cu formare de anse “oarbe”, unde se inmultesc microbii, diferite anastomoze postoperatorii)

Nu trebuie sa confundam balonarea cu marirea abdomenului (burtii) de alte cauze: lichid abdominal, tumori, fibroame, sau.. sarcina.

Va puteti da seama daca balonarea poate fi data de o boala, daca apare de putin timp, se agraveaza relativ rapid, nu pare sa aiba legatura cu alimentatia (vezi mai jos), se asociaza cu alte simptome – dureri, scadere in greutate, tulburari de scaun, greata, etc, sau daca balonarea apare la un pacient care are deja alte boli.

Poti avea balonare fara sa fii bolnav?

Balonarea poate sa apara fara legatura cu o boala, este posibila si frecventa aceasta situatie.

La o persoana care nu este bolnava, balonarea poate avea cauze multiple, ce tin de modul de viata, munca si alimentatie:

  • Alimentatia la ore intamplatoare
  • Fumatul, cafeaua, ceaiul negru

O alimentatie la aceleasi ore in fiecare zi, ordoneaza functiile aparatului digestiv, care este pregatit pentru digestie inaintea mesei; alimentatia la ore diferite in fiecare zi, face ca pregatirea aparatului digestiv pentru digestie, neurmata de alimentatie, sa duca la formare de gaze, iar apoi alimentatia pe un tub digestiv nepregatit,care deja si-a consumat sucurile digestive, sa dea o digestie ineficienta, cu formare de reziduuri partial digerate, generatoare de gaze.

  • Mese luate in graba (nu permit sucurilor digestive sa actioneze si sa digere alimentele, care apoi fermenteaza)
  • Mese prea bogate (sucurile digestive nu pot face fata unei mari cantitati de alimente, care , la fel ca mai sus, raman partial nedigerate si fermenteaza
  • Vorbirea in timpul mesei cu inghitire de aer (aerofagia)
  • Mestecarea gumei – stimularea cavitatii bucale prin guma mestecata, pregateste tubul digestiv pentru digestia unor alimente care .. nu mai vin, si apar apoi gaze.
  • Consum de alimente care fermenteaza – fasole, varza, ceapa, usturoi, conopida, prajeli, tocaturi, bauturi gazoase. unele persoane pot tolera mai greu alimente obisnuite- fructe si legume crude, cartofii,dulciurile concentrate, lapte si lactate, etc-, acestea dandu-le balonare dupa masa.
  • Constipatia
  • Modificarea florei intestinale prin diferite mecanisme
  • Sedentarismulmiscarea, mai ales dupa masa (siesta), ajuta la digestie

Simptome asociate balonarii:

Destul de frecvent intalnim asocierea balonarii cu urmatoarele simptome

  • Eructatia (ragaiala)
  • Borborigme (chioraieli de mate)
  • Uneori dureri abdominale
  • Emisie de gaze prin anus

Combaterea balonarii

Daca balonarea apare datorita unei boli, ea este de obicei de scurta durata, se asociaza cu alte simptome ale bolii si se rezolva sau amelioreaza odata cu rezolvarea bolii.

Daca balonarea nu are legatura cu o boala, ea se poate combate studiind cauzele (mentionate anterior) si luand masurile corespunzatoare, specifice fiecarui pacient.

Evident ca putem prescrie unele medicamente care sa amelioreze temporar simptomul neplacut de balonare, dar rezolvarea sta in mana pacientului, desi de obicei el nu accepta sa isi schimbe regimul alimentar si de viata considerandu-le fara importanta in aparitia balonarii, preferand sa inghita medicamente, sau sa creada ca medicii ca …nu i-au gasit “boala”..

Balonarea forum

Buna ziua, am balonare cam permanenta, mai ales dupa asnumite alimente, am fost la un gastroenterolog bun la Medlife, apoi la Sanador, dar nu au gasit nici o boala, este posibil asa ceva?

Este posibil dupa cum am scris mai sus sunt si cazuri de balonare care nu sunt legate de o boala.

Ma balonez aproape de la fiecare medicament dar nu am nici scaun in fiecare zi.si sa precizez de ceva timp m-am ingrasat teribil de mult .ma poate ajuta cineva cu un sfat?m-am gandit sa merg sa imi fac un film poate se vede daca am ceva .

Cred ca ar fi mai bine sa va vada un medic decat sa facei un film, daca vi se strica masina ii faceti poze sau mergeti la mecanic?

Buna ziua domnule doctor ! Sunt diagnosticata cu steatoza hepatica, am diabet zaharat tip2 de 11 ani , de 2 ani fac si o priza de insulina seara pe langa medicamentele orale , mai am gastrita ,s .a . De cateva sapatamani mi s-a marit si intarit abdomenul , avand si spasme , palpitatii in partea dreapta sus pana sub coaste ! Sunt la menopauza de peste 4 ani , dar cu toate astea am facut si un test de sarcina care a iesit negativ ! Va rog daca se poate sa-mi spuneti care ar fi cauzele acestor simptome !Va multumesc !

Poate fi orice, gaze., licnid, musculatura abdomi nala contractata ,etc

Buna ziua, d nul doctor! Sotul meu a fost diagnosticat de dvs anul trecut cu steatoza gr II . Dupa 2 luni de tratament (regim alimentar nu prea) am fost cu analizele recomandate din nou la dvs si se simtea mai ok.I- ati recomandat apoi regimalimentar strict(slabire) si doar tratamentul medicamentos de intretinere. El nu se prea conformeaza cu regimul alimentar si balonarile si durerile in partea subcostal dreapta continua ca prima data….Ce s ar putea intampla? Mentionez ca are o operatie de colecist.

Aveti mai sus cauzele balonarii

buna ziua. am 29 ani si sunt barbat. in urma cu aprox o luna de zile am decis sa.mi fac analizele si un eco abdominal dupa ce anul trecut am fost foarte sedentar cu 8 ore pe scaun la birou mancat rapid si un pic stresaat cu munca.eco abdominala a iesit ok doar o mica pietricica la fiere, am balonare, piatra aceasta poate da balonare?

Litiaza biliara poate da si balonare

Am greata permanenta , lipsa apetitului(am dat jos aproape 3 kg in 7 zile ,stare de slabire molesare , multe.episoade de anxietate si balonare, care poate fi cauza>

Aveti ma9i sus o lista cu cauzele posibile de balonare

Am sindrom colon iritabil, tulburari de anxiettate si  balonare nu mi a dat un regim, este util regimul in caza de balonare?

Regimu alimentar poate ameliora semnificativ balaonarea

Am balonare de mai multi ani si o jena in partea dreapta cam pe.la nivelul buricului care de altfel se simte tot asa ca o jena si in stanga dar poate fi si de la o pietricica la fiere pe care o am?

Este posibil ca litiaza bilaira sa dea si balonare

Buna seara! De cateva zile ma imbalonez la orice mananc si orice beau, iar cand ma imbalonez am si dureri. Ce pot avea?

Puteti avea una dintre cauzele mentionate mai sus

Buna ziua domnule doctor.Nici nu stiu de unde sa incep.Eram foarte sanatoasa pana sa iau anticonceptionale in 2004.Am luat o luna.In ultima zi au inceput dureri puternice de cap cu vomitat si o mancarime de piele cu vene sparte pe picioare piept fata.Am fost la ginecolog mi-a prescris medicamente.Sau diminuat in ce fel durerile de cap.In fiecare luna prima de ciclu migrene puternice de cap proprio imi exploda capul,si vomitam ceva acru apoi o amareala verde.Am fost la neurologie am luat tratament cam 1 an de unde am ramas fara ciclu.Pot sa va spun ca am ramas cu acest vomitat acru amar verzui.Am facut gastrocopia care a iesit buna.Ecografie la fiere,ficat care mi-a iesit steatoza hepatica.Mentionez ca nu beau bauturi alcoolice nimic absolut dar fumez si beau cafea.Am o durere in partea dreapta sub coaste.Nici nu pot apasa in partea aceea .M-am umflat in foarte mult.Am dureri tot corpul.Eu nu mananc o ciorbita acrisoara ex.fara lansoprazolo pentru ca incepe cu o acreala pe gat si apoi vomit amarul acela verzui .Nu am pietre la fiere.Sunt tot timpul obosita.Nu stiu ce sa mai fac.Mentionez ca la 21 de ani am fost diagnosticata cu Surplus de valva mitrala si un aslo mare.Am artroza claviculara si tendinita in stare avansata tunel carpian si un inceput de artrita la bratul drept.Dubla hernie de disc si oartroza degenerativa pe coloana,osteoporoza cu risc mare de fractura la coloana vertebrala,am o interventie la safena.am foarte mari palpitatii la inima noaptea,ametesc si mi se pun ca niste pete negre in ochi de cateva minute nu vad nimic.Mentionez ca lucrez in Italia din 2005.Am fost la toate spitalele di Roma.Medicamente peste medicamente si eu tot bolava sunt.Numai stiu ce sa fac. Multumesc frumos!Cu stima si respect.

Date teoretice despre toate problemele mentionate aveti postate pe site, dar doar medicul care va consulta se poate lamuri care este situatia dvs medicala. Gasiti date despre steatoza hepatica, durerea in dreapta, varsaturi, gust amar, simptomele bolilor de ficat si fiere, etc. Daca aveti drum prin tara veniti la un consult sa vedem despre ce este vorba.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai balonare?Cand  trebuie sa mergi la medic cand ai probleme cu balonarea?

Daca aveti probleme ca cele din articolul de mai sus, mergeti la un specialist gastroenterolog sau hepatolog bun din zona dvs, nu are rost sa stati in incertitudine sau sa asteptati evolutia bolii, totdeauna exista o rezolvare a unei probleme medicale, trebuie doar sa gasesti medicul potrivit. Cele scrise in articol pot sa nu reprezinte situatia dvs, chiar daca ati observat ca in mare parte descrierile se potrivesc cu suferinta dvs,  cu simptomele dvs, bolile digestive au cam aceleasi simptome sau nu au deloc simptome. are trebuie personalizat situatiei dvs.

Cat trebuie sa astepti de cand apare balonarea pana mergi la medic?

Nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand ai  simptome pana cand  trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

Daca simptomele  nu deranjeaza in mod deosebit in majoritatea cazurilor, in principiu  nu reprezinta o urgenta medicala, nu trebuie sa mergi in aceeasi zi la medic, nici nu trebuie sa amani prea mult. Riscul cel mai mare este ca boala  care are o evolutie blanda o perioada de timp, sa fie depistata in stadiu avansat, greu reversibil. Asta face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect. Dupa aprecierea corecta a diagnosticului si gravitatii bolii, urmarirea de catre medic este mai..laxa, in functie de pacient. fiecare caz se evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Care este cel mai bun tratament si regim in balonare? Tin regim si iau tratament dar parca nu simt nici o ameliorare

Prima problema este ca diagnosticul sa fie corect si complet, stabilit de un specialist in astfel de probleme.

Apoi, daca diagnosticul este corect, pentru problemele legate de balonare, exista mai multe scheme de tratament si regim alimentar ce pot fi  recomandate, mai multe scheme corecte in functie de cauza si bolnav. Fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant este acela care dupa evaluarea dvs medicala trebuie sa aleaga schema care vi se potriveste cel mai bine. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita dvs, medicul este ajutat de ce a invatat in cei 6 ani de facultate, in rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie).

Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Este evident ca aceste recomandari generale nu ajuta prea mult un bolnav..Am avut postate pe siteurile mele recomandari extinse de regim alimentar in majoritatea bolilor digestive, dar am vazut la consultatie bolnavi care nu mergeau bine cu aceste regimuri standard. Acest lucru se intampla deoarece fiecare bolnav are anumite caracteristici, care trebuie luate in calcul la stabilirea indicatiilor de tratament sau regim alimentar. De aceea, cred cel mai corect insa este ca medicul sa faca recomandari personalizate  de regim alimentar, conform caracteristicilor pacientului pe care il consulta. Dar, ca si in cazul alimentelor contraindicate, eu dau pacientilor mei o lista extinsa de alimente indicate, in functie de fiecare caz in parte.

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale si cca 30 de ani la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

ma gasiti pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro www hepatolog.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).programare-gastroenterologie

Va urez maxima!
Daca totusi aveti probleme cu balonarea si  aveti nevoie experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, puteti solicita o programare la consultatie  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841.

Puteti solicita programarea si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus

 

 

93 de comentarii la „Balonarea in boalile de ficat

  1. buna ziua, am 16 ani si de vreo 3-4 ani sufar de balonare indiferent ce si cand mananc in fiecare zi sunt balonata.am fost la medic si mi s-a spus ca toate analizele sunt bune…si ca probabil as suferii de colon iritabil.imi puteti spune va rog ce as putea sa fac. va multumesc
    Raspuns dr Ditoiu
    Balonarea are numeroase cauze, mentioante pe site.
    Tot pe site sunt mentionate explorarile necesare pentru depistarea cauzei balonarii

  2. buna seara balonarea apare si la hepatita c ? astept raspunsul dvs iubitul meu este mereu balonat
    Raspuns dr Ditoiu
    Balonarea NU este specifica hepatitei C.

  3. buna seara astept cu nerabdare raspunsul dvs balonarea insotita de gaze domnule doctor pare si la hepatita c ? sunt foarte speriata iubitul meu este mai mereu balonat ……….. apoi burta aceea dispare am dc sa ma tem?

  4. Mama este bolnava are lichid in burta are burta mare si am vazut lista mai sus cu ce nu are voie sa manance pentru ca ii produce gaze, dar ce poate manca ? Astept raspunsul dumneavoastra, va multumesc
    Raspuns dr Ditoiu
    Regimul alimentar al unui pacient, TREBUIE SA FIE PERSONALIZAT DE MEDICUL CURANT

  5. Buna ziua! De doua saptamani dupa ce mananc,am dureri in partea esofagului care se intind pana la stomac,dar acolo unde este esofagul am senzatia de piatra.De zece zile tzin un regim strict,mananc ft.incet si putin ;la ore regulate…si totusi egal ce si cum mananc am senzatie de piatra si greutate sub piept la mijloc.Port deja un sutien simplu fara sarme si burete.Am observat ca cel mai bine ma simt daca stau dupa ce am mancat culcat asa vreo 20-30 minute.Chiar si la plimbari dupa mancare ,cam dupa o ora am din nou senzatia de piatra.Mentionez nu am deloc arsuri.acum 2 zile am facut o gastroscopie.Medicul spune ca absolut totul arata chiar ft. bine.Rezultatele de la probe luate le primesc de abia dupa 8 zile.Nu mai imi este asa de rau ca in primele zile cu crampe abdominale puternice,greturi la anumite mirosuri,eructatii, si chiar si scaune subtiri alternativ cu constipatie ,dar de senzatia de piatra nu scap si imi este greu cu munca(la aplecari)…mentionez lucrez mult in sezut si nu sunt gravida…sunt in perioda de menopauza-52ani,inaltime de 182cm,greutate de 95kg).Nu stiu ce sa mai fac?!Credetzi ca ar fi indicat un control la ficat si fiere?Va multumesc anticipat pentru un raspuns si sfat.

  6. Buna ziua Doamna Crisan Rita
    Va rog frumos sa imi ziceti ce ati rezolvat sau ce ati descoperit in legatura cu problema dvs cu stomacul , sunt in aceias situatie cu a dvs , chiar nu stiu ce sa mai fac sunt disperat acum a aparut si dureri de gat si balonare excesiva ,
    Va rog frumos raspundeti_mi si nu ignorati mesajul ca sunt intr_o situatie fff proasta de 2 ani de zile

  7. Buna ziua! Am nascut , iar fetita mea a facut 9 luni..sunt foarte suparata ..pt ca organismul meu a luat.o razna
    ..ma balonez rau.
    Am burta ..zici ca sunt iar gravida si am gaze c.am mereu.Nu stiu ce s.a intamplat..dar mie frica sa nu am o problema

  8. Buna ziua! Am fost internat , mi s-a facut ecograf și am fost diagnosticat cu hepatita cronica virus B și cu gaze la pancreas .
    Vă rog frumos să-mi spuneți și mie ce sunt gazele la pancreas , cat de grav este și cu ce îl pot trata deoarece eu regimul alimentar îl țin !

  9. am durere mari cand mananc si dupa masa ear am dureri de 8ani trag de durere nustiu ce sa ma fac spun doctori ca am colonul alti spun ca ficatu partea dreapta ma doare rau nustiu ce sa mai eau per calmare.

  10. buna ziua!! eu am hernie inghinala stanga..mereu dupa ce mananc ceva ma balonez,ma doare burta ..fierea o am lenesa..din ce cauza ma balonez? de la fiere sau de la hernie..momentan medicul mi-a spus k nu este de operatie..nu stiu cum sa mai fac?

  11. Ma balonez din orice mancare gatita daca stau fara sa mananc e ok ,ma umflu pana la ficat am impresia ca am ficatul cat o casa ,analizele la ficat sunt bune ,ce ma sfatuiti sa fac ? au dau gaze afara nicicum

  12. am mereu gaze dupa orice fel de mincare abdomen umflat cu dureri in zona rinichilor am fost la gastroenterology am facut colonoscopie de aproape doi ani mi a gast diverticuli hemoroizi decimd am problemele mentionate am facut scografie si a zis ca caile biliare sunt de 20 cm , am si diabet tratat cu insulin de doua ori pe zi ce pot face cu flatulenta asta care este foarte neplacuta am luat kebene .carbune gasex ce mai pot lua safie bime

  13. Tratamentul oricarei probleme medicale, inclusiv a celei mentionate de dvs , nu se face la fel pentru toti pacientii cu aceleasi simptome ci diferentiat, individualizat pentru fiecare. Tratamentul identic, .. la gramada, de obicei nu da rezultate.
    De aceea este bine sa va sfatuiasca medicul curant care poate individualiza tratamentul conform situatiei organismului dvs
    Cu stima

  14. Sunt balonat mereu.am încercat prin sport si mai exact alergat si o săptămână m-am simțit bine apoi am renunțat si sunt la fel ca înainte balonat si cu dureri de burta . Credeți ca alergatul ajuta la o digestie mai buna ? Si dacă da trebuie în fiecare zi?

  15. Buna ziua,
    Tatal meu are la aproximativ 2-3 ani de zile o criza care este caracterizata de dureri extreme in zona abdomenului si cu balonare. Mentionez ca este cardiac, operat pe cord si consuma zilnic cateva mediacamente prescrise de catre medicul cardiolog. Are 66 de ani si este foarte atent la ceea ce mananca zilnic.
    Aceste crize pot sa dureze de la cateva ore pana la o zi si ce este foarte interesant ca dispar dintr-o data, de la limita suportabilitatii pana la a nu mai simti nici o durere, de la o secunda la alta.
    Eram curios sa inteleg daca v-ati mai intalnit cu astfel de cazuri, deoarece pana la aceasta data nu a fost nimeni in masura sa ii dea un diagnostic.

    Cu deoasebita stima.

  16. Buna seara,
    Am 39 ani si anul trecut am suferit o intervenție chirurgicală mi s-a scos uterul si colul mi-au spus ca nu voi mai avea menstruatie iar de atunci la câteva luni după operatie ma balonez foarte rau in burta si nu mai pot sa respir cum trebuie orice as mânca pana anul trecut nu am avut problema asta.Credeti ca ar putea fi din cauza ca nu mai am menstruatie??? Ce multumesc

  17. Buna ziua.ma numesc meico daniel am 25 ani .am o problema cu balonare dar de mic copil am probleme cu inima .credeti poate sa fie dela inima .sau dela minacare sau dela bauturi .ce as putea face sa incerc sa alerg ar fi bine?va multumesc

  18. Buna ziua,

    Am de ceva timp probleme cu balonarea. Problemele mele nu sunt strans legate de mancare, nu ma balonez daca mananc ceva anume. Ma balonez daca stau pe scaun sau daca ma strang (f. putin) pantalonii, lenjeria intima. Nu pot purta bustiere, dres sau lucruri de genul acesta.
    Consistenta scaunului a scazut, este mai moale. Ies in fiecare dimineata cu scaunul.
    Aceasta balonare este insotita de eructatii foarte dese pe parcursul zilei.
    Eructatiile apar chiar daca ma simt balonata sau nu.

  19. pentru Tina – dupa operatia de hiserectomie – si eu am avut aceleasi probleme dupa aceeasi operatie si le-am rezolvat cu un supliment ce contine bacterii benefice pentru colon (prebiotice si probiotice). Am luat o perioada mai lunga si m-au ajutat.

  20. Buna seara,
    Am 58 ani.La varsta de 36 ani am avut o interventie chirurgicala de histerectomie partiala.De la acea data sunt la menopauza.La 49 ani,am fost operata de colicist la paroscop.Eu de copil am avut balonari,dar acum sunt ingrijorata ca maninc destul de putin si am crescut in abdomen.Ma deranjeaza si ma irita atat fizic cat si psihic.Am 1,63m si 72 kg.Pana acum 2-3 ani m-am mentinut la greutatea de 65-68 kg..Realitatea este ca am munca de birou si stau toata ziua la calculator.Nu am mai mers nici la sala,nici cu bicicleta din cauza stresului la servici.Ma deranjeaza f.tare cresterea abdomenului,atat ca spect cat si ca stare de confort.Va rog sa-mi spuneti daca ma pot programa pt.o internare de cateva zile pt a-mi face investigatiile necesare pt.stabilirea unui diagnostic.Va multumesc anticipat.

  21. Am cu fiarâ problem e sugrumatâ din na stere si am fâcut o crizâ de fiarâ in urmă cu 2 luni si de mâ balonez mult .am luat ceva cârbone vegetale si dupâ masâ .dar de multe ori numâ azutâ ce sâ fac imi spuneti vâ rog mult .

  22. Buna ziua asi dori va rog sa.mi spuneti ce as putea sa am…dimineata am scaune apoase si seara dupa masa balonare..e de aproximativ o luna.va multumesc

  23. Buna ziua ma puteți ajuta cu un răspuns sotul meu are sinuzita cronica și ciuperca în gât se poate din cauza asta sa fie tot timpul balonat și să aibe respirația grea chiar dacă nu mănâncă sau nu bea nimic ? Și-a făcut toate analizele și au ieșit bune dar el tot nu se simte bine…astept un sfat..

  24. Buna ziua,am o problema ma inbalonez foarte tare ,cand ma trezesc dimineata deja ma si simt inbalonata ,cate odata nu pot sa respir,care sa fie problema fierea sau colonul caci ma doare rau in partea stanga in jos si de multe ori in partea dreapta in sus,dar cel mai grav este in partea stanga de jos caci nu pot sa umblu mult pe jos si mai ales sa fac ceva efort…VA MULTUMESC.

  25. Buna ziua
    Am făcut de curînd analiza calprotectinei din fecale , valoarea este 58 ( înainte am luat ceva pastile ) va rog sa-mi spune-ți daca e necesară o colonoscopie .
    Va multumesc.

  26. Am terminat scoala sanitara postliceala in 2013 – asistent medical generalist, nu am profesat. doresc sa fac voluntariat la dvs.
    ma puteti ajuta intr-un fel ?
    multumesc

  27. BUNA SEARA DOMNU DOCTOR SUNT AN SPANIA DEMULTA VREME DE 3 ANI MA BALONEZ DIN ORI-CE SIMT DURERILE DE FICAT MEREU CAND SANT BALONAT CAND APAS PUTIN PE BURT MA DOARE NU STIU CE SA FACNUAMMEDIC AICI DOAR URGENTE PENTRU CA NUMUNCESC DEMOMENT SIMI LA TAIAT VA ROG SA MA AJUTATI VAMULTUMESC!

  28. Tatal meu, 82 ani, sufera de hepatita C, stadiu incipient.
    Ce il supara cel mai tare este ca de la anumite alimente : lapte si produse lactate, dulciuri, fructe, condimente, ceapa, usturoi si multe altele, il pisca/arde limba foarte tare si cateodata intreaga cavitate bucala, durere care il determina sa nu mai consume alimentul respectiv.
    A luat toate medicamentele existente pentru ciuperca (la exudat faringian nu i-a iesit ciuperca), si-a facut analizele la sange, scaun, Helicobater Pylori, RMN si toate au iesit bune, specifice varstei.
    Am fost la ORL (3 medici), neurologie, boli interne si niciun medic nu stie ce are.
    Ciuperca este de vreo 2-3 ani dar in ultimele luni s-a manifestat tot mai acut.
    Domule doctor Ditoiu va rog sa-mi raspundeti iar daca este necesar il aduc la dvs. sau va dau mai multe detalii.

  29. Buna ziua,am avut un ulcer duodenal si gastrite ,dar din pacate ma imbalonez la stomac si simt ceva greu,va multumesc problema o am de 13ani

  30. Buna ziua ! Tata are 83 ani si e purtator de Virus C. Nu stiu cum l-a capatat. Am facut RMN si are ciroza hepatica . Are dureri dese. A slabit mult. Tine regim strict, odihna multa. Vad ca i-a atacat si splina.

    Ce puteti sa-i recomandati, ca tratament ?

    Multumesc frumos !

    Cami, Constanta

  31. Indicatia de tratament in orice boala o da medicul care evalueaza daca bolnavul are sau nu nevoie de acest lucru si care este varianta oprima de tratament in cazul lui, exact asa cum un mecanic pune ce trebuie facut la o masina defecta dupa ce ii constata defectul examinand motorul.
    Eu, nestiind aproape nimic despre situatia medicala respectiva, nu pot sa prescrie tratamente imaginandu-mi cam ce boala are pacientul, cam in ce stare este, cam cum este ficatului, inima stomacul sau rinichiul lui, si cam cum ar raspunde el la tratament, riscand viata bolnavului.
    Cu stima

  32. Buna seara domnule doctor, am varsta de 41 de ani, de 24 de ani si mai bine sufar de balonare, din pacate am acum si o greutate care nu se mai pliaza pe inaltimea mea (120kg-1,88m), de fapt din studentie am avut o greutate de peste 100 kg, sportul nu ma ajuta foarte mult, practic inot de agrement si ca hobby viticultura si pomicultura, ca sa revin la starea de balonare, ea se accentueaza foarte mult in jurul perioadelor de post ortodox, dar este prezenta totusi mai mult sau mai putin.
    Este posibil sa fie o boala care este recursiv-agresiva primavara/toamna si uneori iarna..sau se poate lua in calcul si stresul ca afecteaza functionalitatea organelor interne (mentionez ca sunt inginer electrotehnist, lucrez in domeniul IT de 17 ani la multinationale). Am fost diagnosticat la varsta de 25 de ani, cu o steatoza hepatica, acum este cumva 2-3, nu am hepatita, mi-am repetat de multe ori markerii hepatici. Va multumesc anticipat de raspuns.

  33. Buna seara! In partea abdominala dreapta am ceva tare. ziua si in timpul programului de lucru nu ma deranjeaza dar seara stand intins pe spate e cel mai pronuntat. Nu iese afara sa zic ca la apendice si masand cu mana il simt ca un ghem sa zic sau ca un furtun.ca un intestin tare.nu stiu cum sa l mai numesc.ce ar putea fi? De acolo durere de cap si amorteala la maini.neliniste noapte…

  34. Buna.ziua.scuzatimi.indrazneala.de a va intreba.domn.doctor.ce poate sa fie.cind.merg.ma.balonez..imi.vine.o.durere.pe.picioru sting..si acuma.am.miinile.umflate..mult.din.suflet.pent.tot.cemi.raspundeti.am.intrerupt.eutiroxu..am.cu glanda.

  35. Buna ziua, sant o persoana cu boala wilson care se manifesta si cu o ciroza hepatica de vro luna de Zile a început sami cresca abdomenu si este foarte tare ar putea fi lichid mentionez cam mai avut lichid

  36. Buna.sint.Maria.am.49.ani.niciodata.nu am fost.bolnava.vasi.intreba de ce cind.merg.pe jos.ma balonez.si mi se lasa o durere.pe picioru.sting.multumesc din suflet. Sami.raspundeti.oi.fi.bolnava.

  37. Eu am dureri de abdomen si balonari doar noaptea. Ma trezesc in dureri. Nu stiu ce sa fac. Durerea o simt acum si la spate.

  38. Buna ziua. Eu am 2 nasteri, dar vad ca dupa a doua nastere am dureri de abdomen, balonari si dureri de spate. Durerile le simt doar noaptea, insuportabile cu junghi la burta. NU mai reușesc sa am gaze . Ma si constip. Când ma balonez spui ca am 6 luni de sarcina.

  39. Buna ziua am 21 de ani si Simt un discomfort an zona abdominala .. cand stau jos mai mult ma Jeneaza foarte tare ma doare si putin .. Simt ca ami intra coastele an stomac .. si am citit pe internet ca posto sa ai probleme si cu ficatul .. pentru ca ma deranjeaza si an partea ficatului .. acum o luna miam facut toate analizele . Leam facut pe acelea hapatita hiv adica absolut toate si miau iesit foarte Bine miau Zis ca nu am absolut nimjic .. dar totusi Simt acest discomfort ce ar putea sa fie .. ?? Ar putea fi Ceva grav ? Multumesc anticipat

  40. Buna ziua……eu stau la munca 8 ore pe zi in picioare…deja dupa 2 3 ore incep sa ma simt balonata dar aceasta balonare este insotita de dureri ca si cum as fi mancat prea mult cu toate ca nu mananc…………..as putea primi o explicatie va rog?!……….multumesc anticipat

  41. Buna z iua ma numesc Natalia am si eu o intrebare de citva timp simt in burta cum ai fi insarcinata ca copilul te gidila am fost la ginicolog nu sunt insarcinat ce pot da fie no am vizica biliar..multumesc

  42. Buna seara .am o problema legata cu bila .am fost acum câteva luni la doctor și mi sa spus că am bila leneșă.mi a dat și tratament și regim.la regim este foarte dificil deoarece nu prea rezist la tentații .iar de obicei când mănânc îmi este rău .am stări de greata .nu știu ce regim sau ce pot face in privința asta.as vrea să știu ce as putea sa mănânc fara ani mai cauza stările de rău după mese.si menționez că nu sunt regulate și în alimentația mea sunt foarte multe grăsimi .iar burta este foarte umflata .medicamente nu mai pot care iau.ce îmi recomandați sa fac.am încercat și un regim dar nu pot îmi e rău .multumesc

  43. Buna ziua.am o întrebare pentru dumneavoastră.de fiecare dată după ce beau o cafea sau mananc mă inbolonez și mă ține la capătul pieptului oare de la ce..

    O fi probleme la ficat ,la fiere? Mulțumesc

  44. Buna ziua !
    Am o problema , de vreo saptamana simt o presiune in partea dreapta cu vreo 2, 3 cm sub coaste , si de vreo doua zile si sa umblat in partea de sus a abdomenului chiar sub cosul pieptului..e tare parca ar fi muschii, e ca o galma tare si pe dreapta si pe stanga !
    oare ce ar putea fi, chiar mi-e frica de cei mai rau ..!
    Am doar 28 de ani.

  45. Buna ziua domnule doctor.Nici nu stiu de unde sa incep.Eram foarte sanatoasa pana sa iau anticonceptionale in 2004.Am luat o luna.In ultima zi au inceput dureri puternice de cap cu vomitatsi o mancarime de piele cu vene sparte pe picioare piept fata.Am fost la ginecolog mi-a prescris medicamente.Sau diminuat in ce fel durerile de cap.In fiecare luna prima de ciclu migrene puternice de cap proprio imi exploda capul,si vomitam ceva acru apoi o amareala verde.Am fost la neurologie am luat tratament cam 1 an de unde am ramas fara ciclu.Pot sa va spun ca am ramas cu acest vomitat acru amar verzui.Am facut gastrocopia care a iesit buna.Ecografie la fiere,ficat care mi-a iesit steatoza hepatica.Mentionez ca nu beau bauturi alcoolice nimic absolut dar fumez si beau cafea.Am o durere in partea dreapta sub coaste.Nici nu pot apasa in partea aceea .M-am umflat in foarte mult.Am dureri tot corpul.Eu nu mananc o ciorbita acrisoara ex.fara lansoprazolo pentru ca incepe cu o acreala pe gat si apoi vomit amarul acela verzui .Nu am pietre la fiere.Sunt tot timpul obosita.Nu stiu ce sa mai fac.Mentionez ca la 21 de ani am fost diagnosticata cu Surplus de valva mitrala si un aslo mare.Am artroza claviculara si tendinita in stare avansata tunel carpian si un inceput de artrita la bratul drept.Dubla hernie de disc si oartroza degenerativa pe coloana,osteoporoza cu risc mare de fractura la coloana vertebrala,am o interventie la safena.am foarte mari palpitatii la inima noaptea,ametesc si mi se pun ca niste pete negre in ochi de cateva minute nu vad nimic.Mentionez ca lucrez in Italia din 2005.Am fost la toate spitalele di Roma.Medicamente peste medicamente si eu tot bolava sunt.Numai stiu ce sa fac. Multumesc frumos!Cu stima si respect.

  46. Bună ziua domnule doctor mă numesc Cojoc Alina și acum 2 ani m- am operat de peritonita și acum de vreo 4 luni mă balonez chiar dacă nu maniinc nimic
    Am luat și în greutate am 74 de kg și înălțime de 1 62 se poate ca după operație sa fie de 8 ani am și trupele legate

  47. buna ziua. am 29 ani si sunt barbat. in urma cu aprox o luna de zile am decis sa.mi fac analizele si un eco abdominal dupa ce anul trecut am fost foarte sedentar cu 8 ore pe scaun la birou mancat rapid si un pic stresaat cu munca.eco abdominala a iesit ok doar o mica pietricica la.rinchiul stanga de aproz 3.5mm analizele au iesit ok dar cu rez coproparazitologic prezent ascarius lumbricoides . am urmat tratament de 14 zile nikvorm cu duador plus cystone si nopalzan pt.pietricica .cam.acum 8 zile am avut un episod de diaree de vreo 3 sau 4 ori in 24h si de acolo a inceput starea de greata permanenta , lipsa apetitului(am dat jos aproape 3 kg in 7 zile nici nu am mancat ca inainte ce i drept) ,stare de slabire molesare , multe.episoade de anxietate si mers la.urgenta . am fost.intre timp.si la.sanador. la un gastroenterolog care mi a dat sa iau enterol, motilium, nexium ,fiobilin .. dupa.am facut inca o ecografie abd care tot asa a iesit ok doar ca dr care a facut eco.mi a zis ca e posibil sa am starile de.la.paraziti. am repetat de 3 ori coproparazitologicu in 3 locuri diferite si a iesit negativ la toate 3 . am mers la alt gastroenterolog.la.digestmed care. mi a spus ca am sindrom colon iritabil.si.tulburari de anxiettate si mi a dat un regim.si sa fac si un test de.helicobacter care trebuie sa iasa in 2 zile rezultatul
    cert e ca mi fac multe ganduri si ma gandesc si diagnostichez cu tot ce e mai rau posibil
    nu pot sa incetez sa mi creez astfel de stari. mi s a recomandat si psihiatru dar momentan as vrea sa mai fac investigatii. mai nou simt si o jena in partea dreapta cam pe.la nivelul buricului care de altfel se simte tot asa ca o jena si in stanga dar poate fi si de la pietricica si iar ganduri si citesc si pe.net tot felul de informatii . deranjanta este starea de greata cat si lipsa puterii si a poftei de mancare .ma apuca si stati de anxietate plus ca mai am si hemoroizi si dim ma trezesc cu gatul uscat … simteam nevoia sa si scriu. multumesc si sanatate

  48. Buna ziua domnule doctor ! Am 18 ani si nu stiu din ce cauza orice as manca si bea simt cum mi se umfla instantaneu burta… De abia mai pot respira , am si gaze…Acum 2 ani am descoperit ca am ficatul marit , am tinut acel regim dat doar 1 luna ,iar apoi l.am intrerupt.. Intre timp mi.au aparut durerile puternice la ficat (senzatiile) si am inceput sa iau doar cand ma durea Esentiale foarte, iar acum vad ca mi.au revenit din nou senzatiile la ficat… Si nu stiu cum sa scap de aceasta balonare( bineinteles daca ar fii balonare). Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra !

  49. Vreau sa ne programam la dvs.
    Venim cu trimitere de la medic familie ?
    Vreau consultatie amănuntita, toate analizele, etc.

  50. Buna seara! De cateva zile ma imbalonez la orice mananc si orice beau, iar cand ma imbalonez am si dureri. Ce pot avea?

  51. Buna ziua, d nul doctor! Sotul meu a fost diagnosticat de dvs anul trecut cu steatoza gr II . Dupa 2 luni de tratament (regim alimentar nu prea) am fost cu analizele recomandate din nou la dvs si se simtea mai ok.I- ati recomandat apoi regimalimentar strict(slabire) si doar tratamentul medicamentos de intretinere. El nu se prea conformeaza cu regimul alimentar si balonarile si durerile in partea subcostal dreapta continua ca prima data….Ce s ar putea intampla? Mentionez ca are o operatie de colecist.

  52. Buna ziua domnule doctor ! Sunt diagnosticata cu steatoza hepatica, am diabet zaharat tip2 de 11 ani , de 2 ani fac si o priza de insulina seara pe langa medicamentele orale , mai am gastrita ,s .a . De cateva sapatamani mi s-a marit si intarit abdomenul , avand si spasme , palpitatii in partea dreapta sus pana sub coaste ! Sunt la menopauza de peste 4 ani , dar cu toate astea am facut si un test de sarcina care a iesit negativ ! Va rog daca se poate sa-mi spuneti care ar fi cauzele acestor simptome !Va multumesc !

  53. Ma balonez aproape de la fiecare medicament dar nu am nici scaun in fiecare zi.si sa precizez de ceva timp m-am ingrasat teribil de mult .ma poate ajuta cineva cu un sfat?m-am gandit sa merg sa imi fac un film poate se vede daca am ceva .

  54. Buna ziua , tatăl soțului meu are un început de ciroza si de câteva zile este extrem de balonat “ i sa umflat burta extrem de tare “ nu se simte deloc bine sta doar in pat si se mișca doar atat cat sa meargă la Bucătărie si baie , imi poate spune ceva daca exista vreun risc sa si piardă viața sau este doar vorba de o indigestie sau alimentație necorespunzătoare ! Este programat zilele următoare la investigații însă voiam sa stiu daca ma pota dreptate la ce i mai rau sau este vorba doar de perioada aceasta a sărbătorilor in Care a beneficiat de o mâncare mai grea grasa !
    Imi poate spune cineva daca sa mai confruntat cu astfel de cazuri ?

  55. Buna seara domnul doctor am un prieten care mereu se imbaloneaza de la fasole uscata deși are cu boala hepatica cronica D ,și din păcate ia venit pofta să mănânce și el ,însă dumneavoastră ce ii recomandați pacientului sa ia pt boala lui are și Gastrită,mereu are dureri , somnolenta,stare de amețeală ,mâncare mai puțin la wc mereu scaun foarte ciudat adică îl și ustura cate odată nu știu ce să zic ,domnul doctor aștept răspunsul dumneavoastră vă mulțumim pentru înțelegere

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: