Diagnosticul hepatitei B

Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog Spitalul Fundeni Bucuresti

Date importante despre hepatita B:

 • Doua miliarde de oameni din lume au virusul B al hepatitei
 • 350 de milioane de persoane au infectie cronica cu virus B
 • Anual mor in lume 600.000 de persoane datorita diferitelor complicatii date de virusul hepatitei BEvolutia hepatitei cronice
 • Aproximativ 25% din cei care iau virusul B in copilarie, mor datorita complicatiilor (hepatita cronica, ciroza, cancer de ficat)
 • Virusul hepatitei B este de 50-100 de ori mai infectios decat HIV
 • Riscul cel mai mare sa ia virusul B il au lucratorii in domeniul sanatatii
 • Infectia cu virusul B se poate preveni prin vaccinare

Hepatita cronica B, simptome

De multe ori, pornesc la cercetarea existentei unei hepatite cronice cu virus B de la descoperirea intamplatoare a cresterii transaminazelor; la un pacient care vine la consult fara simptome.

Alteori (mult mai rar) in hepatita cronica cu virus B se intalnesc unele simptome.

Cele mai importante simptome in hepatita cronica cu virus B sunt:

 • astenie (oboseala) nejustificata
 • scaderea capacitatii de munca
 • aparitie de vanatai pe piele
 • curgeri de sange din nas (epistaxis)
 • simptome datorate afectarii imunologice a altor organein cadrul hepatitei cronice
  • daca se asociaza si poliarterita nodoasa, pacientul are oboseala musculara, dureri musculare, ulcere ale pielii, proteine in urina si uneori insuficienta renala, hipertensiune arteriala
  • Daca se asociaza glomerulenefrita, pot sa apara edeme, si modificari de analize in urina (hematii, proteine, cilindri).

Cele mai frecvente cauze de crestere a transaminazelor fiind virusurile hepatitice, alcoolul si ficatul gras, se recomanda pacientului cu transaminaze crescute, sa faca analize pentru descoperirea existentei unor virusuri hepatitice, in mod curent virusurile B, C si D.

Analize pentru diagnosticul de hepatita cronica cu virus B

De obicei folosim pentru diagnosticul hepatitei B urmatoarele teste:

 • Cresterea transaminazelor care poate fi de 2-9 ori fata de normal, timp de cel putin 6 luni
 • Prezenta unor markeri care arata existenta virusului B (Markeri virali)

Markerii virali cei mai folositi in hepatita cronica cu virus B sunt:

 • Ag HBs, este o substanta (antigen) de la suprafata virusului B al hepatitei, care apare la 4 saptamani de la contactul cu virusul B, iar in hepatita cronica persista mai mult de 6 luni; daca ai luat virusul B  dupa  contacul cu o persoana cu acest virus AgHBs apare in sange dupa 4 saptamani – in medie.Daca pacientul se vindeca acest antigen dispare de obicei, dar uneori persista in organism chiar dupa vindecare, situatie numita de „purtator sanatos (inactiv) de virus B hepatitic”.
 • Ac HBs,sunt anticorpii impotriva proteinei s a virusului, care apar atunci cand se elimina virusul din corp, dar si in cazul vaccinarii; deci prezenta lor in organism, NU inseamna ca ai virusul, ci ca ai anticorpi impotriva virusului, obtinuti prin vindecarea unei hepatite, sau in urma vaccinarii impotriva virusului B; cine are acesti anticorpi, poate fi imun la virusul hepatitei B – exista urmatoarele variante:
  1. Concentratia anticorpilor HBs > 100mUI/ml = vaccinare eficienta (sau imunitate obtinuta prin boala), ce ofera protectie
  2. Concentratia anticorpilor 10-100mUI/ml = raspuns prezent la vaccin, dar slab, sau imunitate obtinuta prin boala mult mai veche, cu pierderea unei mari parti din anticorpi; este nevoie repetarea unei singure doze de vaccin.
  3. Concentratia anticorpilor <10mUI/ml= raspuns la vaccinare insuficient, ce nu ofera protectie,sau imunitate obtinuta prin boala foarte  veche, cu pierderea majoritatii  anticorpilor; in aceasta situatie, se poate proceda astfel:
   1. mai intai trebuie exclusa existenta infectiei cu virus hepatitic B, iar daca aceasta nu exista, se reface vaccinarea cu alte trei doze, urmata de re-determinarea concentratiei anticorpilor la minimum o luna dupa ultima doza de vaccin;
   2. daca nici in acest caz concentratia anticorpilor impotriva AgHBs nu este suficient de mare (adica este sub 10mUI/ml), se poate face administrarea de doze mari de vaccin intradermic;
   3. daca nici in aceasta situatie nu se obtine raspuns bun, ultima alternativa este de a se adminsitra imunoglobuline impotriva virusului hepatitei B, daca apare o situatie de expunere la acest virus.
 • Ag HBc, este o substanta care se gaseste in interiorul virusului, iar prezenta sa arata ca virusul este prezent in interiorul organismului uman, in sange si ficat
 • anticorpii Anti-HBc, sunt anticorpii impotriva proteinei C, prezenta lor nu inseamna vindecarea hepatitei, decat daca se asociaza si cu prezenta AcHBs. Sunt doua tipuri de anticorpi anti HBC
  • Anti HBc IgM, care arata un contact recent cu virusul hepatitei B (infectie acuta) de cel mult 6 luni
  • Anti HBc IgG, care arata o infectie veche (cronica ) cu virusul hepatitei B , si , fata de cel anterior, persista toata viata (nu numai 6 luni)
 • Anti HBe, sunt anticorpii impotriva proteinei e a virusului B; aparitia lor intr-o hepatita acuta inseamna vindecarea bolii, si persista o perioada indelungata in sange, iar aparitia lor intr-o hepatita cronica poate inseamna vindecarea sau ca virusul este inactiv (nu se inmulteste)
 • Ag HBe este o proteina a virusului hepatitei B, care se gaseste in sange doar daca este prezent si virusul, si de obicei dispare la vindecarea bolii; prezenta sa in sange, inseamna ca persoana poate transmite virusul B pe carle sexuala sau prin sange (este infectiva); exista si variante de virus hepatitic B fara acest antigen (mutanti), destul de frecvente si in Romania, mai ales daca ai facut tratament cu lamivudina
 • ADN-VHB este acidul nucleic al virusului B, este cel mai specific marker al existentei virusului hepatitic B, detectia sa in sange insemnand prezenta virusului; in functie de valoarea viremiei, se poate spune ca persoana are
  • Hepatita cronica cu virus B, daca concentratia >2.000ui/ml
  • Purtator inactiv de virus B, daca concentratia<2.000ui/ml
  • Hepatita B oculta, daca concentratia este <200ui/ml

In tabelul de mai jos este sintetizata asocierea markerilor virali descrisi anterior:

Marker viral
Hepatita acuta B
Vindecarea Hepatita cronica B Purtator inactiv de virus B Hepatita B oculta
AgHBs + + +
Anti-HBs + -/+
Anti-HBc + + + + -/+
AgHBe + ± -/+
Anti-HBe + + -/+
DNA VHB + >2000 UI/ml <2000 UI/ml <200 UI/ml
 • Punctia biopsie hepatica in hepatita cu virus B, poate sa arata modificari de la minime, pana la ciroza hepatica
 • Fibrotest – este o metoda recent introdusa care este un fel de inlocuitor al biopsiei hepatice

Concluzie:

Diagnosticul de hepatita cronica cu virus B se pune pe baza urmatoarelor elemente:

 1. Transaminaze crescute timp de cel putin 6 luni (dar exista si hepatita cronica cu v irus B cu  transaminaze normale)
 2. Prezenta AgHBs
 3. DNA VHB>2000ui/ml; sub 2000ui/ml NU se recomanda tratament
 4. Punctia biopsie hepatica sau Fibrotest.

Despre purtatorul de virus B
Cum sa face vaccinarea impotriva virusului B
Imunitatea dupa vaccinarea pentru virusul B

Hepatita cu virus B -FORUM

1. Care sunt markerii prin care se evalueaza prezenta virusului B in organism?

Sunt trei markeri virali utiilizati in diagnosticul hepatite cu virus B

 • AgHBs
 • Anti-HBs
 • Anti – HBc

2. Ce inseamna daca ai Ag HBs?

Inseamana ca esti infectat cu virusul hepatitei B, in una din cele patru variante:

 • Hepatita acuta
 • Hepatita cronica
 • Purtator „sanatos” (inactiv) de virus hepatitic B
 • Hepatita B oculta

Acest lucru mai inseamna ca poti transmite virusul hepatitei B prin sange sau pe cale sexuala, si ar fi bina ca partenerul sexual sa se testeze pentru virusul B, si daca nu il are, sa se vaccineze.

3.Ce este Ac HBs?

Daca ai acest anticorp, insemna ca ai avut o hepatita cu virus B care s-a vindecat, sau ai fost vaccinat impotriva virusului B si vaccinul „a prins”. Mai inseamna ca nu poti lua si nu poti transmite virusul B hepatitic pe cale sexuala sau prin sange.

4. Ce este Ac HBc ?

Este un anticorp impotriva unei proteine a virusului hepatitei B. Prezenta sa inseamna ca ai avut sau ai o infectie cu virus hepatitic B.

Daca ai Ac HBC si Ac HBs, inseamna ca esti imun la virusul hepatitei B (imunitate obtinuta pentru ca te-ai vaccinat sau ai avut o hepatita cu virus B care s-a vindecat).

Daca ai acest anticorp dar si AgHBs, inseamna ca ai in organism virusul hepatitei B.

5. Daca am AgHBs, inseamna ca am hepatita cronica cu virus B ?

Dupa cum scrie mai sus, pentru diagnosticul de hepatita cronica cu virus B este necesara determinarea viremiei (DNA VHB) si biopsia hepatica.

Deci in cazul  dvs se poate spune ca aveti virusul B, dar nu se stie daca se inmulteste (acest lucru il stabileste viremia), si nu se stie daca virusul a imbolnavit ficatul (acest lucru il stabileste biopsia ficatului).

6. Un purtator de hepatita B acum 3 ani, la ultimele analize iau iesit toate analizele ca fiind bune, ficatul in regula, insa la testul viral facut acum cateva zile i-au iesit 365ui/ml, intrebarea mea este :as fi putut sa il iau prin sarut chiar daca cred ca este purtator pasiv din rezultate?

Nu exista formularea purtator activi sau pasiv de virus B, ci purtator (inactiv). Orice purtator poate transmite teoretic virusul, uneori chiar si prim sarut (daca exista eroziuni bucale bilateral)

7. Daca esti purtator de virus B, poti deveni cu boala activa?

Da este posibil

8. Te poti vindeca de hepatita cronica cu virus B?

Da, sansa de disparitie a virusului este cam de 50%, dar nu se stie inca cat timp trebuie urmat tratamentul – in prezent noi mergem cu tratamentul pana la 5 ani.

9. Am virusul b si transaminaze mari, de ce pot fi mari?

Din cauza virusului – probabil- singur sau asociat cu alte cauze.

10. Ce tratament naturist pot folosi pentru scaderea transaminazelor si vindecarea de virusul B

Puteti folosi orice tratament naturist, dar nici unul nu si-a dovedit eficienta.

11. Daca am AgHBs 736 ui am hepatita cronica?

Daca aveti AgHBs inseamana ca sunteti infectat cu virusul hepatitei B, in una din cele patru variante:

 • Hepatita acuta
 • Hepatita cronica
 • Purtator „sanatos” (inactiv) de virus hepatitic B
 • Hepatita B oculta
11. Daca ai factorul reumatoid 200 si CRP negativa( nu este poliartrita reumatoida,Anti CCP e negativ), inseamna ca ar putea fi hepatita autoimuna sau o reactie fals pozitiva la virus?
Pot fi numeroase variante , nu poti sugera existenta unei boli doar pe baza unei analize (factor reumatoid).
Cauze de crestere a factorului reumatoid:
 • Poliartrita reumatoida
 • Sdr Sjogren
 • Virusuri – Epstein Barr, Parvovirus
 • Hepatita cronica inclusiv virala
 • Ciroza biliara primitiva
 • Endocardita bacteriana
 • Leucemie
 • Dermatomiozita
 • Sclerodermie
 • Lupue eritematos sistemic
 • Mononucleoza infectioasa
 • Persoane sanatoase (5-10% dintre persoanele sanatoase pot avea factor reumatoid crescut)

12. Daca silimarina nu reduce neaparat valoarea transaminazelor de ce se recomanda tocmai pentru acest lucru? Hepatoprotectoarele au vreun efect?

Efectul hepatoprotectoarelor este nul in tratamentul hepatitei cronice virale, aducand un oarecare beneficiu in ciroza sau hepatita alcoolica. MUlte preparate nedicamentoasa su asa zise suplimente nutritive se recomanda, fara a se sti daca au un efect oarecare..

13. Daca ai Ag hbe negativ si AC hbe pozitiv, inseamna ca virusul e mutant si sansele de vindecare sunt cu mult reduse?

Teoretic asa este daca ai si AgHBs prezent

14. Se poate face tratament cu Lamivudina si Interferon simultan?
Aceasta asociere nu si-a dovedit eficienta.
15. Regimul alimentar in strainatate (in hepatita b ) este mult mai permisiv, in finctie de cat suporta ficatul fiecarui pacient.De ce este altfel decat la noi? Nu sunt aceleasi statistici?
Regimul alimentar este diferit la diferite popoare, ca si strictetea respectarii lui; un neamt care are voie sa bea un pahar de vin pe luna, atat bea, un roman care are aceeasi permisiune, are un comportament mult mai lax.

15.ce legatura are dl.doctor markerii serici C3 siC4 cu virusul C hepatic,vreau sa va spun ca de 2 ori lainterval de 6 luni am C4 sub limita minima(6,25) fiind bolnava de ciroza hepatica virus C colestatica?

In ciroza hepatica cu virus C, C3 si C4 scad pe,masura progresiei bolii (in timp ce C1q creste in aceleasi conditii), iar cresterea lor poate semnifica existenta CHC.

Daca am viremia mica pot transmite virusul?

Da

Daca am viremia mare, pot transmite virusul mai usor?

Da

Daca am viremie nedetectabila dar am AgHBs pot transmite virusul?

Da.

Am facut tratament cu roferon 2A din 2 in 2 zile timp de 12 luni,pentru hepatita cu virus B+D.Dupa 6 luni de la terminarea tratamentului ,la analize mi-a iesit;Ag HBs(SCREENING), pozitiv, si Ac-HBs (cantitativ)<2 UI/L. Puteti sa-mi spuneti cum sant analizele, si ce trebuie sa fac daca nu sant bune?

Medicul care v-a prescris si monitorizat tratamentul este persoana cea mai avizata pentru evaluarea situatiei dvs medicale, si are chiar aceasta obligatie profesionala; nu ma pot baga peste el.

Sotul meu si-a negativizat virusul B prin tratament, dar este foarte ciudat ca transaminazele au crezcut din nou la valori mari. Care ar fi cauza?

Poate fi orice cauza de crestere a transaminazelor.

An AgHBs prezent si transaminaze, bilirubina normale, imi puteti spune cat de grav este? Nu am inca viremia..

Pentru evaluarea situatiei unei persoana cu AgHBs nu sunt suficiente numai cele mentioante de dvs, deci nu va pot spune cat de grav este, dar medicul gastroenterolog care va urmareste si va stie toata situatia medicala, va poate spune mai exact cum stau lucrurile

Am virusul B cu viremia 123ui si transamianze normale, analizele le-am facut de capul meu, am incercat sa merg la boli infectioase, dar acolo m-am speriat, erau cozi imense, tot felul de infectii, gripa, SIDA, scarlatina, si mi-am zis ca locul meu este la gastroenterologie- apoi am citit pe net ca fiind o boala de ficat, chiar se recomanda sa mergi la un doctor de ficat, pentgru ca aceasta infgectie nu este o boala care sa necesite izolare la boli transmisibile. Credeti ca pot veni la dvs, unde ma pot programa? Mutumesc

Puteti veni la mine, chiar cu asta ma ocup – printre altele.

Va luteti programa telefonic la 0758 751 841 orar de programari luni – vineri 08:00 – 20:00, sau puteti solicita o programare non-stop la programaredrditoiu@yahoo.com sau programareurgenta@yahoo.ro – rog precizati si numarul dvs de telefon – sau pe formularul de mai jos

Calendar is loading...
Powered by Booking Calendar
- Zile de consultatii

Ce trebuie sa faci cand ai virusul B al hepatitei?

Daca aveti o problema cu virusul hepatitei B, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici nu trebuie sa neglijati problema. Din experienta mea va pot spune ca in majoritatea cazurilor boala poate fi stabilizata si mentinuta sub control, trebuie doar sa  fiti monitorizat si ingrijit de un gastroenterolog sau hepatolog  cu experienta, obisnuit cu astfel de sitiatii, pentru o evaluare a problemei (puteti  merge si la alte specailiati, dar daca ai o masina la care tii si se defecteaza, este bine sa mergi la un atelier Toyota – daca ai Toyota – nu la unul de Logan.Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Inapoi la prima pagina

238 de comentarii la „Diagnosticul hepatitei B

 1. Am avut o hepatita cu virus B, timp de 17 ani. Din decembrie 2007 s-a negativat, numai prin tratamente naturiste…Acum am :-Ag HBs NEGATIV
  -Ac antiHBs NEGATIV
  -Ag HBe NEGATIV
  -AcHBe POZITIV
  -Ac antiHBc (IgM, IgG) POZITIV
  Va rog, lamuritima si pe mine , am voie sau NU sa fac Vaccinul impotriva hapatitei B ??????? Cum sa fac sa-mi creasca acesti anticorpi??!!…avand in vedere faptul ca am avut-o prezenta 17 ani??? Mai vreau sa punctez ca analizele hepatice, sunt normale .
  Astept cu sufletul la gura un raspuns pe adresa mea de mail

 2. 1. Nu inteleg care anticorpi sa va creasca… aveti deja AcHBe POZITIV
  si Ac antiHBc (IgM, IgG) POZITIV, e suficient pentru imunitate.
  2. Aveti voie sa faceti vaccinul, dar… nu aveti nevoie de vaccin.
  3.Exista situatii – frecvente- de disparitie a virusului B fara nici un fel de tratament, sau.. cu orice tratament, cunosc zeci de cazuri; deci, nu stiu care a fost motivul negativarii virale in cazul dvs, tratamentul naturist, sau eficienta mijloacelor de epurare antimicrobiana a organismului dvs, dar.. acum nu conteaza decat rezultatul, care este bun.

 3. Domnule Dr. Ditoiu, va multumesc din tot sufletul meu pentru raspunsul pe care m-i l-ati dat…m-ati linistit enorm de mult…la mine era vorba de Ac antiHBs care sunt <5, dar am inteles raspunsul dvs. fapt pentru care, incaoadata, va multumesc enorm…!
  Sa va de-a Dumnezeu multa multa sanatate !

 4. aurel, am un copil de 25 de ani caruia i s-a depistat hepatita b cronica. ce tratament naturist ai urmat?
  domnule doctor,aproape 1340000 copii adn hvb/ml sange este o valoare care ar trebui sa ne ingrijoreze serios? celelalte analize au valori apropiate de limita maxima a normalitatii, fiul meu urma sa plece pentru trei ani la studii in strainatate, dar i s-a cerut din partea medicului ambasadei si efectuarea viremiei.medicul local nu i-a spus nimic,dar -dupa o incursiune de o ora pe internet- trag concluzia ca o asemenea valoare a prezentei virusului in sange este una extrem de rara.
  va rog frumos sa-mi oferiti un raspuns cat de scurt.multumesc!

 5. 1. 1340000 copii adn hvb/ml sange este o valoare care ar trebui sa ne ingrijoreze serios? depinde daca aceasta valoare este inainte sau dupa tratament, asa ca valoare.. este moderata. Valoarea Nu este rara, am avut pacient cu valori de 5.000.000.000 copii/ml

 6. Am 25 de ani si de 5 ani am fost diagnosticata cu virus hepatic B cronic,prezentand de fapt o vasculita la nivelul membrelor inferioare. Din analizele de pana acum rezult faptul ca nu se multiplica virusul, transaminazele sunt normale. Saptamana viitoare dupa ce voi lua rezultatele de la ultimele analize le voi afisa sa-mi spuneti parerea dvs Dl Doctor Ditoiu.LA 20 DE ANI AM FACUT 1 AN TRATAMENT CU LAMIVUDINA INSA NU S-A SCHIMBAT NIMIC.
  Intrebarea mea Dl. Doctor este daca mai pot relua acest tratament, daca merita sa mai incerc poate de data aceasta voi scapa de acest virus care imi da in permanenta stare de oboseala.
  Aurel, mi-as dori tare mult sa ne spui tratamentele tale naturiste, eu as incerca orice numai sa scap de aceasta stare de oboseala, ce ma impiedica sa si muncesc.

 7. 1.Tratamentul trebuie facut cu ALTCEVA decat lamivudina daca nu ati raspuns,
  2.Oboseala este foarte foarte foarte rar data de hepatita la varsta de 25 de ani, probabil este altceva.

 8. Domnule doctor,fiului meu nu i s-a dat tratament, i-a fost recomandat doar regim alimentar. Acum asteptam cu emotie raspunsul ambasadei,care intarzie un pic…Multumesc frumos pentru raspuns!

 9. permiteti-mi sa revin cu inca o intrebare: cum putem obtine o programare la dumneavoastra?
  din nou, multumesc frumos!

 10. va rog sa-mi spuneti daca fetita mea mai are hepatita b.Markeri hepatici in urma analizelor sunt urmatoarele:Anti-hbc/11.21,Anti-HBC_I/REACTIVE,_HBsAg/0.009,HCV_3/0.08,_HBsAg_I/NONREACTIVE,hcv_3_I/NONREACTIVE,AcHBs/231.5,AcHBs_I/REACTIVE,medicul a spus ca analizele sunt bune dar am rugamintea sa-mi explicati pe intelesul meu aceste analize ,copilul meu mai are hepatita b sau nu,ce inseamna nonreactive sau reactive pentru ca pe ea o doare foarte tare in partea dreapta,aceasta se poate datora si altor factori.Va multumesc pentru intelegere si astept raspunsul dumneavoastra.

 11. in cazul hepatitei b trebuie tinut un anumit regim sau asa cum a spus doamna doctor adica poate manca orice dar daca vede ca ceva din ce a mancat ii face rau sa nu mai mance alta data,fetita mea avea imunitatae foarte scazuta cand a depistat-o cu aceasta boala 12 acum are 346 sper ca se intelege ca are si alta boala grava.IAR CU TOATE TRATAMENTELE FOLOSITE DE UN AN FICATUL TOT O DOARE CE TREBUIE SA FAC SA-I AMELIOREZ ACEASTA DURERE EXISTA PLANTE SAU MEDICAMENTE CE O POT AJUTA.

 12. 1.Non reactive – negativ, absent, nimic, zero
  Reactiv = pozitiv, prezent

  2. Durerea „in partea dreapta” este foarte, foarte, foarte rar data de o boala de ficat – uitati-va pe

 13. 1. in cazul hepatitei b trebuie tinut un anumit regim sau asa cum a spus doamna doctor adica poate manca orice dar daca vede ca ceva din ce a mancat ii face rau sa nu mai mance alta data – da

  2.,fetita mea avea imunitatae foarte scazuta – de unde stiti?
  Cauzele principale de imunitate scazuta de pe sunt
  * Cancer
  * Tratament anticanceros cu citostatice
  * Tratamentul pentru respingerea organelor transplantate
  * Tratament indelungat cu prednison sau alte cortizonice
  * SIDA
  * Lipsa splinei (scoasa prin operatie, iradiata, sau absenta din nastere)
  * Sarcoidoza
  * Lupus eritematos sistemic (LES)
  * Varsta peste 65 de ani
  * Diabet
  * Malnutritie
  * Alcolism cronic
  * Droguri
  3. cand a depistat-o cu aceasta boala 12 acum are 346??
  are 12 CE si 346 CE? Fiti mai explicita. Nu inteleg ce spuneti

  4. sper ca se intelege ca are si alta boala grava.- iar nu inteleg ce spuneti

  5.IAR CU TOATE TRATAMENTELE FOLOSITE DE UN AN FICATUL TOT O DOARE CE TREBUIE SA FAC SA-I AMELIOREZ ACEASTA DURERE EXISTA PLANTE SAU MEDICAMENTE CE O POT AJUTA

 14. domnule doctor,raspunsul ambasadei este:
  „Specifically the medical assessor has noted:
  The applicant has Hepatitis B with positive test for replicating virus and would therefore be eligible for treatment in New Zealand. Resistance occurs to the variety of medications (of increasing cost) and treatments that are used to clear the virus from the system. Therefore applicant should be treated in his home country and reapply with evidence that he has been free of the virus for at least 6 months.
  -What can you do now?
  If you wish, you may make comments or send additional medical information to further support your application.

  If you provide another medical opinion from a suitably qualified professional which disputes the original assessment we will forward this to our medical assessor for their further consideration.”

  credeti ca o astfel de opinie medicala autorizata ar avea sanse sa mai schimbe ceva, sau e vorba doar despre un complezent drept la recurs? reiterez o intrebare de mai sus: putem obtine o programare la dvs in timp util?
  va multumesc frumos!

 15. Domnule doctor,
  ce se intelege prin hepatita B oculta? Trebuie urmat un tratament sau nu.
  Credeti ca urmatoarele valori sugereaza o hepatita B oculta?
  HBs-Antigen (+),
  Anti-HBc (+),
  Anti-HBc-IgM (-),
  Anti-HBs (<100 UI/ml)

  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 16. 1.ce se intelege prin hepatita B oculta? -Se poate intelege purtator sanatos de virus B
  2 Credeti ca urmatoarele valori sugereaza o hepatita B oculta?HBs-Antigen (+),
  Anti-HBc (+), Anti-HBc-IgM (-), Anti-HBs (<100 UI/ml) -Da
  3. Trebuie urmat un tratament sau nu. – Nu
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.
  Cu placere.

 17. Domnule doctor,
  Am facut analizele pentru hepatita B, in vederea vaccinarii. Rezultatul Ag HBs a fost pozitiv. Am continuat apoi cu urmatoarele investigatii: A-HBS<2 iu/l (absent); Anti HBc- IgM = negativ; Ag HBe = negativ si Anti HBe = pozitiv; ALT (TGP)=31 U/L; AST(TGO)=21 U/L; PROTEINE TOTALE = 8.9 G/dL.
  Ce tip de hepatita am? Ce se poate face in cazul meu?

 18. Domnule doctor,

  in primul rand va multumesc.
  Doresc pe aceasta cale sa va mai adresez o intrebare.
  In situatia in care sotia este purtator „sanatos” de virus B (hepatita B oculta) si este insarcinata exista riscul de a trasmite virusul mai departe copilului?
  In cazul in care exista acest risc, ce anume trebuie facut pentru al diminua.

  Cu stima,
  Florian M.

 19. -exista riscul de a trasmite virusul mai departe copilului? -da cam 15%
  -In cazul in care exista acest risc, ce anume trebuie facut pentru al diminua. imunoglobuline in primele 24 ore dupa nastere

 20. Domnule doctor,
  am 38 de ani si precizez ca nu am suferit de nici o boala si nu am fost internat niciodata si in urma unei donari de sange octombrie 2008 m-a instiintat abia in luna aprilie 2009 ca am fost depistat cu AgHBs pozitiv.In urma unor analize din 16.04.2009 arata:
  TGP: 97 (3-45)
  TGO: 37 (2-37)
  FIER: 225 (50-175)….restul:ggt,glicemie,colesterol,fosfataza alcalina,calciu,proteine totale,wbc,rbc,hgb,hct,plt,pct,mcv,mch,mchc,rdw,mpv,pdw…sunt cu valori bune in limita min/max.
  * iar in urma cu o saptamana am facut:
  AgHBs : POZITIV…am repetat-o
  AgHBe : NEGATIV
  AcHBe : NEGATIV
  viremia(PCR ADN HBV CANTITATIV): 77 513 982 copii adn hvb/ml
  (7,9 log copii adn hvb/ml)
  22 731 373 UI/ml
  (7,36 log UI/ml)
  sensibilitatea metodei: 51 copii adn hvb/ml
  (1,71 log copii adn hvb/ml
  * mai trebuie sa mai fac vreo analiza in afara de cele enumerate? nu stiu daca isi mai au rostul, anti HBc IgM si anti HBc IgG..prima ,daca ma anuntau din timp vedeam daca e sub 6 luni..iar a doua ..deja au trecut 9 luni cu siguranta e mai demult „virusul”
  * cu aceasta valoare la viremie ce sfat ati putea sa-mi dati.
  va multumesc.

 21. Teoretic, cu analizele pe care le aveti, ar trebui sa faceti dosarul pentru tratamentul cu interferon (sau altceva) fara biopsie.Cand spun “teoretic” nu ma refer la o chestiune stiintifico-fantastica, ci vreau sa spun ca ceva se poate face intr-o anumita boala, dar nu stiu daca se poate face practic si in cazul dvs
  Adresati-va unui gastroenterolog din zona dvs. Daca nu aveti medic gastroentrolog, va puteti programa la noi la consult si monitorizare
  Sanatate

 22. Buna ziua Dl Doctor,
  In sfarsit revin cu rezultatul analizelor, daca ma puteti ajuta cu un sfat -as fi recunoascatoare.
  Serologie: Ag HBs calitativ (chemiluminiscenta)-pozitiv; reactivitate 800.220; AgHbe-negativ; Ac anti HDV negativ; AFP cantitativ (chemiluminiscenta) 2.900, Ac anti HCV calitativ negativ, reactivitate 0.050
  Biochimie: ALT/GPT 15.U/L; AST/GOT 18.00U/L; BilT 0.52mg/dL; BilD 0.14mg/dL; Creatinin 0.40 mg/dL, iar proteine serice, albumina alfa1 globulina, alfa2globulina, beta globulina, gamma globuline, rap A/G sunt in valori normale asa cum arata buletinul de analize.
  Hematologie:Segmentate% 70.10%, Limfocite 24.30 %, Leucocite , Eozinofilie, Bazofilie, monocite, segmentate, eozinofile, bazofilie, limfocite, monocite, eritrocite, hemoglobina, hematocrit, MCV, MCH, MCHC, trombocite, volum mediu plachetar, TQ, IP, INR sunt in valori normale.
  Oare as mai putea incerca vreun tratament? Cel cu lamivudina 1 an de zile nu a dat rezultate.
  Astept cu nerabdare raspunsul dvs.
  Multumesc.

 23. am facut testul si a iesit AntigenHbs_pozitiv,TGP_88.80,TGO56.30,GammaGT62.50,ADN viralhepatita b 431UI/ML ce inseamna acest lucru trebuie facut dosar pt interferon se poate scapa cu tratamente naturiste?

 24. Buna ziua Dl Doctor
  As vrea sa ma ajutati cu un sfat daca se poate.Am facut urmatoarele analize si rezultatele sunt:Antigen Hbs pozitiv;TGP 88,8; TGO 56,3 iar ADN viralhepatita B 431UI/ML.
  La aceasta valoare a virimiei trebuie tratament cu interferon sau trebuie sa tin un regim eventual sa mai repet analizele la 3 luni,la 6 luni?
  Ce sfat imi dati in acest sens?
  VA MULTUMESC!

 25. Am hepatita b cu Aghbs pozitiv ,Aghbe Negativ si Antihbe negativ , viremie 109 mii copii ,am inceput tratament cu Pegasys (PE BANII MEI).am 8 luni de tratament cu Pegasys .In urma tratamentului am facut analizele necesare transaminaze,markeri virali si viremia.Tranzaminaze (ALT si ast)145 ,Aghbe – (negativ)Antihbe + (pozitiv)si viremie 50 copii. Este posibil ca Antihbe a devenit + ; datorita tratamentului cu Pegasys sau devenea automat si fara pegasys.? De ce transaminazele sunt tot asa cu valori mari? de ce nu scad daca viremia este de 50 de copii.? Am sanse de vindecare adica de a negativa acest virus .? Daca dupa un an de zile nu s-a negativat virusul pot continua cu Pegasys ? va multumesc din suflet.

 26. 1. Este posibil ca Antihbe a devenit + ; datorita tratamentului cu Pegasys sau devenea automat si fara pegasys.? – sunt posibile ambele variante – teoretic

  2.De ce transaminazele sunt tot asa cu valori mari? – sunt zeci de motive – in afara de virus

  3. de ce nu scad daca viremia este de 50 de copii.? -v-am raspuns mai sus

  4. Am sanse de vindecare adica de a negativa acest virus .? -teoretic da

  5. Daca dupa un an de zile nu s-a negativat virusul pot continua cu Pegasys ? – nu

 27. Buna ziua Dle Doctor.
  In 2007 am facut analizele si am fost depistat cu virus B, iar rezultatele au fost:
  Anti-HBC = 5.65; Anti-HBC_I= reactive; Anti_HBe = 0.01; Anti_HBe_I = reactive; HBeAg = 0.432; HBeAg_I = nonreactive;_HBsAg = >250.000; HCV_3=0.07;_HBsAg_I = high reactive;HCV_3_I = nonreactive.
  Doctorul de la Matei Bals, din Bucuresti nu mi-a dat decat tratament alimentar si repetarea analizelor din 6 in 6 luni. De atunci din cand in cand imi iese marit TGP cu 10 unit peste limita maxima (ex. limita este de 45 mie mi-a iesit 55)Sa fac viremia? Sa cer tratament cu entecavir?Ficatul imi va fi afectat in timp? Am 43 de ani.
  Ce sfat imi dati in acest sens?
  VA MULTUMESC!

 28. D.le Doctor
  Ma scuzati ca am uitat sa precizez ca nu mai sunt sub supravegherea nici unui medic asa ca din 2007, acelea sunt analizele pe care le am. Nu m-a mai vazut nici un doctor si nici cel de la Matei Bals nu m-a luat sub supraveghere. Va rog totusi daca se poate sa ma sfatuiti daca trebuie sa-mi fac viremia.
  Va multumesc

 29. Buna ziua,
  prin primavara, in urma unor anlize am descoperit ca am ag. HBs pozitiv. de atunci am mai facut analize, dar acum am facut si viremia. aici am 2 intrebari:
  in primul rand ca rezultatul mi-a fost dat dupa numai 3 zile, in timp ce cei de la centrul medical mi-au comunicat ca mai devreme de 30-40 zile nu se poate. Poate fi un rezultat gresit, sau se poate face aceasta analiza asa repede?
  a doua problema este valoarea foarte mare:
  3.410.000.000 copii ADN HVB/ml (9,53 log copii ADN HVB/ml)
  1.000.000.000 UI/ml (9,00 log UI/ml)
  restul analizelor:
  AST/TGO 31
  ALT/TGP 70
  antigen HBe reactiv
  anticorpi anti-HBe negativ
  anticorpi anti HBc 7,32
  anticorpi anti HBs 0,0
  antigen HBs reactiv
  Ce parere aveti? Poate fi rezultatul de la viremie gresit? Ce ma sfatuiti sa fac mai departe?
  Va multumesc.

 30. Buna ziua domnule doctor,

  In luna iulie am fost depistata cu AgHBS – pozitiv

  AgHD – negativ
  AgHBe – negativ
  AntiHBe – pozitivi

  electroforeza (toate valorile normale)
  tgo, tgp normale
  colinesteraza – normala
  fosfataza alcalina – normala
  gama – glutamintransferaza – normala
  colesterol, trigliceride – normale
  hemograma cu formula leucocitara – normala

  Fibroscan
  0.1 IQR (KPa)
  CS (KPa)- 6.0
  Stiffness (KPa)-6.0

  In aceste conditii se poate vorbi de purtator sanatos de virus B?
  Trebuie sa fac viremia?

  Cu consideratie.

 31. Buna ziua , Dl.Dr.AV Ditoiu !
  Va rog frumos sa aveti amabilitatea sa-mi raspundeti la acest mesaj.
  Tatal meu a fost infectat cu virusul hepatic B in anul 1996.De atunci pana in prezent nu a urmat nicio schema de tratament.Singurul medicament pe care l-a luat a fost Essential Forte.Mentionez ca nu a facut niciodata punctie hepatica.In ultimii doi ani valorile colesterolului si a trigliceridelor au fost foarte marite,cu toate ca din monentul in care a descoperit ca este infectat cu acest virus nu a mai consumat alcool absolut deloc,mananca doar carne de peste,pui,curcan fiarta sau fripta,nu consuma sare,zahar si niciun fel de grasimi animale.Acestea sunt rezultatele analizelor de sange efectuate recent :
  ADN Viral Hepatita B (cantitativ) ADN-VHB 1860 Ul/mL
  Trigliceride 400 mg/dl
  Colesterol total 331 mg/dl
  HDL Colesterol 76 mg/dl
  LDL Colesterol 175 mg/dl
  Bilirubina directa 0.35 mg/dl
  Bilirubina indirecta 0.80 mg/dl
  Bilirubina totala 1.34 mg/dl
  TGO(AST) 26 U/L
  TGP(ALT) 49 U/L
  Acid uric seric 4.81 mg/dl
  Creatinina serica 0.97 mg/dl
  Uree 37 mg/dl
  Glicemie 104 mg/dl
  Fosfataza alcalina(FAS) 176 U/L
  Gamma Glutamil Transferaza(GGT) 29 U/L
  Albumina serica 53.2 mg/dl
  Fibrinogen 367 mg/dl
  Activitate de protrombina 86.8 %
  As dori sa stiu daca valorile crescute ale colesterolului si trigliceridelor sunt determinate de virusul hepatic B sau de alte cauze si ce tratament ar trebui sa urmeze pentru scaderea valorilor;daca analiza ADN-VHB este in limite normale sau nu;transplantul de ficat l-ar putea ajuta sa scape definitiv de acest virus;ce alte posibilitati de vindecare exista?
  Va multumesc anticipat pentru amabilitate si va doresc multa sanatate!

 32. As dori sa stiu daca valorile crescute ale colesterolului si trigliceridelor sunt determinate de virusul hepatic B nu cred sau de alte cauze
  -probabil de alta cauza

  si ce tratament ar trebui sa urmeze pentru scaderea valorilor; –tratamentul il stabileste doar medicul dupa consult

  daca analiza ADN-VHB este in limite normale sau nu; -nu

  transplantul de ficat l-ar putea ajuta sa scape definitiv de acest virus; -virusul este in sange, scoaterea ficatului credeti ca extrage virusul din sange? Nu

  ce alte posibilitati de vindecare exista? le gasiti pe site

 33. Domnule doctor
  1. In cazul unui purtator sanatos de antigen HBs cum este mai indicat: sa incep tratament cu antivirale sau nu?
  Nu
  virusul se poate negativa si fara tratament?
  Teoretic DA

  2. intr-un raspuns postat anterior a-ti spus ca a-ti vazut zeci de cazuri de negativare a virusului. este vb de cazuri cronice?
  Da
  Va multumesc pentru promptitudine.
  Cu consideratie.

 34. Buna ziua…v-am scris acum vreo 2 luni cateva rezultate ale analizelor mele insa fara viremie.Precizez ca am virus hepatic B de 5 ani, am facut tratament cu lamivudina 1 an insa am fost rezistenta la acest antiviral. Acum am o viremie de 300.000 de unitati, am facut analizele pt a intra in studiul cu fumurat de tenofovirdisoproxil in comparatie cu terapia combinata cu emtricitabina plus tenofovir DF in doza fixa…insa din pacate nu ma incadrez deoarece acum nu mai am rezistenta la lamivudina,o conditie la acest studiu.
  nu stiu incotro sa ma indrept acum, pt ca de 4 ani nu mai fac niciun tratament, e adevarat ca nu ma simt f rau, in afara de starea de oboseala care am inteles ca e data de nivelul crescut de fier, insa daca nu imi fac somnul suficient incepe sa-mi apara vasculita pe picioare. de altfel asa am descoperit virusul, avand o vasculita care era generata de acest virus. Acum vasculita se reactiveaza doar daca nu dorm suficient, regimul alimentar il tin insa nu f strict iar de fumat, m-am lasat acum 5 ani.
  Daca m-ati putea ajuta cu cateva sfaturi, v-as fi recunoscatoare.
  Va multumesc.

 35. Am 21 de ani, sunt studenta si am fost depistata (acum aprox. un an)ca purtatoare sanatoasa de virus hepatic de tip B
  Am facut analize si aratau in felul urmator:
  bilirubina totala 0,56
  bilirubina directa 0,21
  bilirubina indirecta 0,35
  TGO 15
  TGP 17
  ANTIGEN 227,24

  Am repetat analizele in data de 05.10.2009 si rezultatele sunt urmatoarele:

  TGO 19
  TGP 21

  MARKERI VIRALI, BACTERIENI SI PARA
  ANTICORPI HBE 0.04
  ANTICORPI HBS 0
  ANTIGEN HBE 0.27
  ANTIGEN HBS (SCREENING) 341.78

  PCR ADN HBV CANTITATIV
  Incarcatura virala:
  2 324 copii ADN HVB/ml
  (3,37 log copii ADN HVB/ml)

  682 UI/ml
  (2,83 log UI/ml
  Sensibiliatea metodei:
  51 copii ADN HVB/ml
  (1,71 log copii ADN HVB/ml)
  (metoda real-time PCR, m2000sp/m2000rt, reactiv ABBOTT)

  Antigen hepatita delta ………….negativ
  (ser, Analizor DSX 4, Metoda EIA)

  Va rog sa-mi spuneti cat de grav este si daca e nevoie sa mai fac si alte analize.
  Va multumesc mult!

 36. Buna ziua.
  Am efectuat Fibromax-ul si rezultatul este:
  – Fibrotest=F3-F4
  – Steato Test=S2 (0,66)
  – Actitest A3 (0,80)
  – Ash Test =H0 (0,0)
  – Nash Test = fara Nash (0,25.
  Viremie 2.230.906 UI/mL
  Urmeaza sa fac PBH si Fibroscan.
  Avand in vedere rezultatele, se poate spune ca am deja ciroza?
  Va multumesc

 37. Buna ziua,

  Am efectuat analizrle pt incarcatura viralica si rezultatul este:
  Hbv-dna quantitativ 5.4e
  +03 (nu stiu exact cum stau)
  Hbv-dna qualitativ pozitiv
  Hbe-antigen- negativ
  HBS-ANTIKORPER NEGATIV
  GOT-24
  GPT-23
  gamma gt 10
  bilirubin 0.50
  Crp 1.30
  Am hepatita b ?
  multumesc

 38. Buna ziua,

  Am o hepatita B de aprox. 10 ani, cazul este clasic se poate spune:
  Ag HBs pozitiv
  Anti-HBs negativ (<2)
  Anti-HBc pozitiv
  Anti-HBc -IgM negativ
  AgHBe negativ
  Anti-HBe pozitiv
  transaminazele perfecte tot timpul anului (le repet cam de 2 ori / an)
  ADN Viral hepatita B : 2420 UI/mL (analiza din anul 2006 – Synevo/Grozovici)
  Din motive lesne de inteles aceasta ultima analiza am repetat-o la Synevo abia acum 2 zile deoarece este f scumpa (420 lei)
  Spre suprinderea mea rezultatul mi-a sosit azi 28.01.2010 , in conditiile in care stiam ca acest tip de analiza dureaza destul de mult 7/14 zile (data recoltarii a fost 26.01.2010)
  Ce este si mai surprinzator este faptul ca rezultatul este NEDETECTABIL !
  Mentionez ca nu am facut nici un tratament impotriva hepatitei deoarece mi s-a repetat de catre 3 medici ca nu este cazul.
  Intrebarea mea este daca este posibil ca aceasta hepatita cronica sa dispara singura ? Sau poate rezultatul primit in cazul Adn viral sa fie gresit ? Acum nu prea mai am bani sa-l repet dar in vara mai mult ca sigur ca il refac. Ce alt laborator bun in acest domeniu exista ? Doresc sa am 2 rezultate din 2 surse diferite pentru a fi sigur !

  Multumesc si astept un raspuns,

  Cu stima ,
  Doru

 39. 1. Intrebarea mea este daca este posibil ca aceasta hepatita cronica sa dispara singura ?
  Da, exista aceasta posibilitate, este rara.
  2.Sau poate rezultatul primit in cazul Adn viral sa fie gresit ?
  Este posibila oriunde o eroare

  3.Acum nu prea mai am bani sa-l repet dar in vara mai mult ca sigur ca il refac. Ce alt laborator bun in acest domeniu exista ?
  Bioclinica, IDS

 40. Buna ziua,

  Am fost depistata cu hepatita b in anul 2006. Atunci viremia imi arata <200 copii/ml ,
  de atunci si pana acum nu am mai facut aceasta analiza,rezultatul primit zilele trecute fiind de 4600 Ul/ml , 26.772 copii/ml 1.Credeti ca a evoluat mult acest virus in acest 4 ani? 2.In cazul acestei valori a viremiei este cazul de tratament cu interferon? Va multumesc

 41. Am uitat sa mentionez care este sensibiltatea metodei ce imi apare in buletinul de analiza: 12 Ul/ml, 70 copii/ml. Si indraznesc sa va mai pun o intrebare : daca am facut sex neprotejat cu prietenul meu si s-a intamplat sa sangerez pentru ca eram la sfarsitul perioadei de menstruatie. E posibil sa fi luat virusul ? Asta in cazul in care el a fost vaccinat acum 3 ani pt hepatita b insa nu suntem siguri daca a facut intreaga schema de vaccinare ( totul s-a petrecut la scoala ). Adica e posibil sa fi facut doar primele doua doze de vaccin. Au trecut 7 zile de la contactul sexual iar luni va merge sa isi faca analizele. Credeti ca daca a luat virusul o sa ii iasa luni la rezultat? Va multumesc mult si imi cer scuze ca m-am lungit atat de mult dar sunt disperata 🙁

 42. o intrebare :

  1.daca am facut sex neprotejat cu prietenul meu si s-a intamplat sa sangerez pentru ca eram la sfarsitul perioadei de menstruatie. E posibil sa fi luat virusul ?
  Da

  2 Asta in cazul in care el a fost vaccinat acum 3 ani pt hepatita b insa nu suntem siguri daca a facut intreaga schema de vaccinare ( totul s-a petrecut la scoala ). Adica e posibil sa fi facut doar primele doua doze de vaccin. Au trecut 7 zile de la contactul sexual iar luni va merge sa isi faca analizele. Credeti ca daca a luat virusul o sa ii iasa luni la rezultat?
  Nu

 43. Multumesc mult pentru raspunsuri Insa daca luni se duce si isi face analize sa vada daca este imun la hepatita b, in cazul in care Ac anti HBS ii iese pozitiv inseamna ca nu are cum sa fi luat virusul dupa contactul sexual avut,nu ? Multumesc mult

 44. Daca am o piatra de 1 cm la vezica biliara, este nevoie sa fie scoasa fierea ? unii medici sunt de parere ca la 30 de ani e prea devreme sa o scoatem complet, altii spun ca trebuie scoasa. Dumneavoastra ce ma sfatuiti? nu se poate scoate doar piatra si atat? va multumesc anticipat pentru raspuns

 45. Domnule doctor, dupa analiza viremiei, 1620 UI/ml si in urma celorlalte analize, se pare ca sunt un purtator ,,sanatos,, al virusului HBs. Medicul de la spitalul unde am facut aceste analize mi-a prescris Lagosa si Spirulina 50 de zile cu pauza 10 zile si tot asa. Dar eu am citit pe siteurile dumneavoastra ca, in cazul purtatorilor sanatosi, nu este nevoie de niciun tratament. Am descoperit acest virus in urma cu O luna si constat ca am aflat mai multe de pe acest site decat din alta parte. Avand in vedere ca toate rezultatele analizelelor mele se inscriu in parametrii normali, este necesar, totusi, acest tratament? Va intreb acest lucru pentru ca n-am luat niciodata pastile si imi este greu sa incep acum, fara sa fiu sigura ca este necesar.

 46. Fac precizarea ca medicul care mi-a prescris medicatia nu este ,,medicul meu,, si nu am inca un medic. Daca ar fi dupa dorinta mea, eu mi-as dori sa fiti dumneavoastra, medicul meu dar, in acest caz, proverbul cu vrabia si cu malaiul ar fi foarte potrivit.

 47. Peste tot in lume, purtatorii sanatosi nu se trateaza.
  In Romania, pacientul vrea medicamente, ca sa-si „protejeze ” ficatul, nu intelege ca protectie inseamna sa nu ii dai medicamente.
  Din acest motiv, multi medici din Romania, pentru a nu isi pierde pacientii, le dau medicamente la purtatori, medicamente carte… „cum nu strica, nici n-ajuta”. Majoritatea pacientilor care nu primesc medicamente, merg la alt medicl , apoi la altul, pana gasesc unul care se le dea ceva. Aceasta este explicatria

 48. Am reusit sa facem analizele pentru prietenul meu pt AgHbs iar rezultatul a iesit negativ….pentru AcHbs urmeaza sa fie gata peste cateva zile Ati spus ca oricum va iesi negativ virusul AgHbs,asta inseamna ca mai dureaza pana cand, in cazul in care s-a infectat virusul sa fie detectabil? Dupa cat timp credeti ca ar trebui sa isi refaca analiza aceasta? Multumesc

 49. cat mai dureaza pana cand, in cazul in care s-a infectat virusul sa fie detectabil?
  Pana la 120 de zile de la infectare

  Dupa cat timp credeti ca ar trebui sa isi refaca analiza aceasta?
  3 luni

  Cu placere

 50. Revin cu rezultatul analizei pentru AcHBS : Valoare obtinuta : PREZENTI, 51.2 uI/ml
  Valoare de referinta: ABSENTI, Comentariu analiza: TITRUL PROTECTOR FATA DE VIRUSUL HVB : > 10 uI/ml;
  Asta inseamna ca este protejat fata de virusul hepatitei B? Credeti ca este necesar sa isi mai faca vaccinul?

  Multumesc

 51. Buna ziua . Am 49 de ani (m) si am efectuat analize medicale pentru hepatita B . Urmatoarele rezultate sunt :
  Antigen HBs 7300
  Anti-HBs 0.7 – Negativ
  Anti-HBc 0.04 – Reactiv
  Antigen HBe 0.19 – Negativ
  Anti-HBe 42.7 – Reactiv
  17 932 copii ADN HVB/ml
  4.25 log copii ADN HVB/ml
  5 259 UI/ml
  3.72 log UI/ml
  Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare dupa aceste rezultate.Va multumesc

 52. Am scris mult pe acest site, sute de ore, tocmai pentru a EVITA INTREBARILE de genul celei puse se dvs, pentru ca orice pacient sa gaseasca SINGUR raspunsul si sa nu mai piarda timpul – nici el nici eu- cu texte, etc.

  Aveti scris chiar pa acesta pagina ce trebuie sa faceti, trebuie doar sa cititi.
  Citez:
  „Diagnosticul de hepatita cronica cu virus B se pune pe baza urmatoarelor elemente:

  1. Transaminaze crescute timp de cel putin 6 luni (dar sunt si situatii cu transaminaze normale)
  2. Prezenta AgHBs
  3. DNA VHB>2000ui/ml
  4. Punctia biopsie hepatica.”
  Este scris sus acest lucru.

  Cu placere

 53. Buna ziua domnule doctor,
  Am o fetita de 7 ani frumoasa, cu pofta de viata, de mancare etc.
  Mama ei, fosta mea sotie, a fost diagnosticata ca purtatoare sanatoasa de virus hepatic B.
  Eu nu sunt infectat.
  Fetita are TGO 107, TGP 125, antigen hbs-pozitiv, viremie 16.000ui/ml.
  Intrebarea mea este daca trebuie neaparat facut trantament fetitei cu interferon, (tinand cont de efectele adverse).
  Imi cer scuze daca repet intrebarea altcuiva dar probabil stiti ce este in inima unui parinte in astfel de cazuri.
  Cu stima.

 54. Buna seara,

  Am 30 de ani si in urma cu 7 ani am fost depistata cu virus hepatitic B. Atunci, am facut tratament cu interferon alfa si viremia de 3.500.000 copii/ml mi-a scazut dar virusul a continuat sa fie prezent.

  In prezent mi-am refacut analizele si sunt urmatoarele>
  albumina 59.10
  alpha1 1.8
  alpha2 9.50
  beta 13.50
  gama 16.10
  A/G 1.40
  proteine totale 7.54
  GOT 33.89
  GPT 54.35
  Gama GT 18.57
  Ag HBs pozitiv
  AC Anti Delta negativ
  Ac anti HBe 0.04 pozitiv ng/ml
  Ag Hbe negativ (fiind pozitiv cu 2 ani in urma)
  PCR ADN HBV cantitativ < 51 copii ADN HVB/ml
  Sensibilitatea metodei 51 copii/ml.
  homoleucograma a iesit in valori normale cu o usoara creste a monocitelor si limfocitelor.

  Intrebarile mea sunt urmatoarele:

  Daca incarcatura virala nu se poate stabili fiind sub limita de detectabilitate, de ce Ag Hbs e inca pozitiv? Poate fi un semn ca m-am vindecat? Sau semnul unei asa zise hepatite oculte?

  Usoara crestere a TGP poate fi un semn de ingrijorare, avand in vedere faptul ca analizele mele au fost normale timp de 7 ani? Ar trebui sa fac si alte analize pentru a sti clar si care ar fi acestea?

  Multumesc mult pentru timpul pe care mi-l acordati ca sa-mi raspundeti la intrebarile care ma ‘macina’.

 55. 1.Daca incarcatura virala nu se poate stabili fiind sub limita de detectabilitate, de ce Ag Hbs e inca pozitiv? Poate fi un semn ca m-am vindecat? Sau semnul unei asa zise hepatite oculte?
  Este posibil sa persiste virusul in ficat.

  2.Usoara crestere a TGP poate fi un semn de ingrijorare, avand in vedere faptul ca analizele mele au fost normale timp de 7 ani?
  TGP poate creste din sute de cauze, daca viremia este nedetecytabile, cresterrea GPT este nerelevanta in relatie cu virusul B

  3.Ar trebui sa fac si alte analize pentru a sti clar si care ar fi acestea?
  Starea ficatului s-ar evalua corect dupa biopsia hepatica

  Multumesc mult pentru timpul pe care mi-l acordati ca sa-mi raspundeti la intrebarile care ma ‘macina’.
  Cu placere

 56. Buna ziua Dl Dr AV Ditoiu,

  In urma unor analize facute am obtinut urmatoarele rezultate:
  AG Hbs – negativ
  Ac Hbs – pozitiv
  Anti Hbc IgG – pozitiv

  doctorita mi-a spus ca sunt purtator al virusului hepatic b si ca trebuie sa am grija pt ca il pot transmite pe cale sexuala si prin sange..pe aceasta pagina am citit ca prezenta ac hbs inseamna imunitate si imposibilitatea transmiterii bolii…adevarul este ca nu stiu ce sa cred…am virusul ink in corp,l-am avut si m-am vindecat..pot sa transmit boala?
  Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate,
  Multumesc anticipat

 57. Buna seara Dl. Doctor .Am si eu o intrebare la dumneavoastra . Sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita B acum 8 ani ,si pina anul trecut nu a facut nici un tratament pt ca i s-a spus ca e doar purtator . Anul trecut repetind analizele avea viremia crescuta .. 25.000 copii si din august 2009 e in tratament antiviral . Dupa 6 luni de tratament are urmatoarele analize : anticorpi HBe-pozitiv ; antigen HBe-negativ iar incarcatura virala -nedetectabil (sensibilitatea metodei 51 copii ADN HVB/ml. rezultatul la analize l-am luat eu , el fiind plecat momentan din tara … fiind marinar ,si nu mai am rabdare pina in luna mai cind vine el acasa ca sa mearga la dr.As dori sa stiu daca virusul e nedetectabil … asta inseamna ca s-a vindecat ? Oricum … el are tratament la el si pe perioada voiajului . Multumesc anticipat .

 58. Este un lucru bun ca viremia este nedetectabila.
  Teoretic poate insemana ca s-a vindecat, dar deseori virusul poate persista in ficat si sa reapara la o perioada de timp dupa terminarea lui.
  Cu placere

 59. Domnule doctor va rog din suflet sa-mi spuneti daca am fost depistata cu virus b purtator sanatos si in rest toate celelalte analize sunt bune este bine daca urmez tratament naturis ?? medicul nu mi-a dat un anume tratament in afara de regim alimentar si sa nu am stres. mentionez ca sunt asistenta medicala si mai lucrez si ture de noapte. ore prin regim si naturiste (ceaiuri) fructe multe ,ulei de masline cu lamiie voi putea elimina virusul?/ va multumesc

 60. Virusul este o vietate care trebuie otravita, omorata
  Daca dvs credeti ca poti omori o vietate cu (ceaiuri) fructe multe ,ulei de masline cu lamiie , pote mrge, eu nu ma pricep la asemenea leacuri
  Cu placere

 61. multumesc frumos pentru raspuns dar ce ma sfatuiti sa fac?? medicii la care am fost nu mi-a dat un tratament concret . va rog din suflet .va multumesc anticipat.

 62. Domnule doctor,am AgHBs negativ , Anti HBs negativ , Anti HBc pozitiv…trebui sa fac Anti HBe,iar daca iese pozitiv si AG HBe negativ sunt ok,nu?
  Prietena mea are AgHBs negativ , Anti HBc pozitiv , Anti HBe pozitiv , AgHBe negativ , trebui sa faca Anti HBs,iar daca iese pozitv e ok si la ea,nu?multumesc mult

 63. Buna ziua.
  Domnule doctor.In urma unei donati de sange sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita B purtator sanatos.am primt un rezultat de la centrul de transfuzie in care s-au comunicat urmatoarele:
  AgHBS-REACTIV-
  Ac anti HCV-NEGATIV
  Ac anti HIV-NEGATIV
  HTLV-NEGATIV
  Va rog din suflet sa ne dati si noua un sfat ce am putea face in continuare.Multumesc!

 64. Buna ziua.
  Domnule doctor.
  Acum 2 ani am fost diagnosticat cu virusul hepatitei B,am urmat un tratament cu Interberon mai exact cu Pegasys 180g,pina acum 2 luni,la inceput viremia era de 16.300.000 copii, iar acum este de 138 copii,iar analizele au iesit toate i limitele normale.
  Am rugamintea sa-mi spuneti daca organismul a rectionat bine.
  Va multumesc.

 65. DIN LIPSA DE TIMP SI DIN CAUZA IMPOSIBILITATII EVALUARII CORECTE A UNUI CAZ MEDICAL FARA CONSULT, LA TOATE INTREBARILE CARE CARE NU AU INCA RASPUNSUL PE SITE VOI RASPUNDE SCURT EXCLUSIV IN TEXTUL DE SUS AL ARTICOLULUI FARA ALT COMENTARIU
  Multumesc pentru intelegere

 66. Domnule Doctor, prietenul meu a fost depistat ca fiind purtator de hepatita B acum 3 ani, la ultimele analize iau iesit toate analizele ca fiind bune, ficatul in regula, insa la testul viral facut acum cateva zile i-au iesit 365ui/ml, cu putin mai mult decat ultima data cand si’a facut testul. Eu sunt impreuna cu el de ceva timp insa nu mi-am facut vaccinul deoarece ne-am protejat tot timpul si am avut grija sa nu folosim lucruri precum lame de ras, periute de dinti si nici macar nu stiu cat ar costa. Ma ingrijorez acum cand vad astfel de discutii si intrebarea mea este :as fi putut sa il iau prin sarut chiar daca cred ca este purtator pasiv din rezultate? Sau este activ?
  Va rog ajutati-ma deoarece totul e foarte confuz si doctorii nu prea stiu ce sa ne spuna!

 67. Buna ziua!am facut viremia iar rez sunt urmatoarele:457 copii(2.66log)
  134 UI/ml(1,17)
  acest lucru inseamna ca am hepatita b oculta?daca da ce inseamna acest lucru mai egzact?doctorul mi a spus ca nu trebuie sa urmez nici un tratament si nici un regim doar sa repet analizle la 6 luni.asa sa fie,sau sa cer parerea unui al medic?Va multumesc!

 68. Buna ziua! am facut viremia si rezultatele sunt: antigen hbe-electrochemiluminiscenta valoarea 0,106 si
  anticorpi anti hbe-electrochemiluminiscenta 0,005
  Va rog ajutatima nu stiu ce inseamna.

 69. BUNA ZIUA,
  VA ROG DACA PUTETI SA-MI SPUNETI SI MIE CUM SUNT ACESTE ANALIZE
  AgHBs 1820
  AgHBsI POZITIV
  AcHBe 52.30
  AcHBeI POZITIV
  AgHBe 0.24
  AgHBeI NEGATIV
  VIREMIE < 51 COPII AND HVB / ml
  VA MULTUMESC MULT
  O ZI BUNA,

 70. salut!
  In timpul tratamentului cu Pegasys,daca am starea necesara, pot face sex cu prietena mea?
  Multumesc!

 71. Buna ziua!
  Am hepatita B cronica. In conditiile in care, inainte de a face prima injectie cu Pegasys, rezultatele analizelor sunt:

  -ALT 125(valori normale 21-72 U/L)
  -AST 69(valori normale 17-59 U/L)
  -viremia 110.000.000
  -Ag HBe pozitiv,

  care sunt cele mai bune rezultate pe care le pot obtine in urma tratamentului, daca organismul ar reactiona f. bine la tratament?

  Multumesc anticipat!
  Toate cele bune!

 72. Salut!

  Imi puteti spune, va rog, cate ore poate sta cutia de interferon pegasys alfa-2a la temperatura de afara? Ma gndesc ca trebuie sa plec pentru o perioada de cateva saptamani, iar drumul cu trebul si aturobuzul dureaza cateva ore bune…si trbuie sa iau injectiile cu mine.

  Multumesc!

 73. d nule DR. exista tratament naturist pt vindecarea unui bolnav cronic de hvb?daca ai hemangioame pe ficat poti face punctie hepatica si care e riscul?ce semnificatie au transaminazele crescute la un bolnav cronic de hvb,urmand chiar tratament cu silimarina si transaminazele tot nu scad de 2 ani.este ipoteza ca virusul sa mi manace din ficat de tot ies transaminazele crescute?va multumesc mult astept raspuns cat mai urgent.

 74. 1.exista tratament naturist pt vindecarea unui bolnav cronic de hvb?
  VHB = virusul hepatitei B, este un organism viu; el trebuie omorat, otravit. Cele mai toxice otravuri pentru orice organism viu sunt cele preparate de om, natura nu face otravuri atat de puternice pentru unele organisme (virusul B) si complet nenocive pentru om.
  2,daca ai hemangioame pe ficat poti face punctie hepatica si care e riscul?
  Cautati pe site
  3ce semnificatie au transaminazele crescute la un bolnav cronic de hvb,urmand chiar tratament cu silimarina si transaminazele tot nu scad de 2 ani.
  Silimarina NU omoara virusul, deci nu exista motiv de scadere a transaminazelor daca ai virus B si nu il omori

  3.este ipoteza ca virusul sa mi manace din ficat de tot ies transaminazele crescute?
  Ma rog.. e un fel de explicatie, mai cititi pe site, aveti explicatii in extenso la toate intrebarile

 75. Am nevoie de cineva care sa imi „traduca” analizele sotului meu:
  hepatita B HBsAG- 1194,6 (pozitiv);
  hepatita B HBcAC- 156,0 (pozitiv)
  hepatita B HBeAC- pozitiv.
  Va rog din suflet sa ma ajutati!

 76. Textele postate pe site sunt originale, am muncit sute de ore sa le aduc la formatul actual, si le pun la dispozitia dvs neconditionat.
  Din pacate din lipsa de timp (lucrez si la spital si la Universitatea de Medicina Carol Davila Bucuresti si in privat), si din motive tehnice , nu vreau sa dau sfaturi pe net, datorita riscului de a gresi, prin necunoasterea aprofundata si directa a cazului respectiv. Deci, nu-mi solicitati va rog parerea pe net referitor la suferinta sau analizele dvs sau ale altora, pentru ca nu acesta este scopul acestui site.
  Postez intrebarile dvs deoarece ele pot ajuta alti utilizatori, si din ele mai extrag si subiecte generale, utile si altor utilizatori, pe care le postez pe site la pagina la care postez intrebarea dvs..
  Multumesc pentru intelegere

 77. am virus de hepatita cronica b.Rezultatele la analize sint;ag hbs pozitiv;anti-hbs <2;anti hbc pozitiv;ag hbe negativ;anti-hbe pozitiv;viremie 4100 copii;gpt/alat/alt 22;got/asat/ast 20.Va rog sami spuneti daca hepatita este in evolutie sau in regres.Va multumesc.

 78. buna ziua domnule doctor
  de curand am primit analizele adn hbv cantitativ care suna cam asa
  incarcatura virala 2880 copii adn hvb/ml(3,46 log copii adn hvb/ml)
  845 UI/ml(2,93 log ui/ml)si
  sensibilitatea metodei 51 copii adn hvb/ml(1,71 log copii adn hvb/ml)
  15 ui/ml(1,17 log ui/ml)
  mentionez ca am fost diagnosticat cu aceasta stresanta boala in urma cu aproximativ 2 ani.va mai pot spune ca in urma cu cateva saptamani am primit rezultatele transaminazelor care au urmatoarele valori tgp 53.20 u/l si tgo 37.50 u/l.sunt impacientat domnule doctor deoarece in urma cu un an incarcatura virala era de 150 copii adn hvb /ml,44 ui/ml si se pare ca a cam crescut.din cate stiu sunt purtator sanatos si am rugaminta sa aflu daca te mai poti vindeca de aceasta boala.va nultumesc anticipat

 79. Am hepatita cronica virala B si am TGPu 187 si TGOu 72…am 42 de ani…As dori sa stiu din ce cauza sunt crescute si cum pot sa le reduc…un tratament naturist dar avand in vedere ca fac tratament cu lagossa de 2 ani.

 80. rezultate analize:
  ALT 14
  AST 17
  AG HBS REACTIV
  ANTI HCV NEGATIV
  Am fost trimisa la un spital de boli infectioase unde mi s-a spus(fara sa mi se faca alte investigatii,nici macar viremia) k sunt doar purtatoare de virus si k nu se pune problema de tratament. Ce parere avezti despre asta.

 81. Va multumesc pentru raspuns.Numai k problema mea este alta.Aceste analize le-am facut pt k ramasesem insarcinata (sarcina pe care am pierdut-o) si intamplator am aflat k sunt purtatoare de acest virus.Si-a facut si sotul meu AG HBS si i-a iesit negativ. Acum as vrea din nou sa ramn insarcinata ,si nu as vrea sa tratez cu superficialitate aceste rezultate mai ales daca sunt sanse de vindecare.

 82. Asa este, aveti dreptate, lucrurile trebuiesc lamurite, numai ca acest lucru nu se face virtual, pe net, este o problema mult prea importanta ca sa o rezolvati dupa sfaturile date pe net de oricine..
  Adresati-va medicului dvs gastroenterolog sau daca nu aveti unul va puteti programa la noi aici .(infectionistii se ocupa de asta mai marginal).
  Sanatate

 83. Buna seara!
  Am hepatita B cronica si mi s-a recomandat sa fac tratament cu Pegasys 180 mg/sapt timp de un an.
  Dupa 6 lunide tratament, valorile transaminazelor sunt normale, dar analizele de sange arata astfel:

  WBC 4,42 – normal ar fi in intervalul 4.6-10.2
  NEUT 1.12 – normal ar fi in intervalul 2.0-6.9
  LYMPH 2.57 – in limite normale
  MONO 0.69- in limite normale
  EO 0.03- in limite normale
  BASO 0.01- in limite normale
  NEUT% 25.4 – normal ar fi in intervalul 37.0-80.0
  LYMPH% 58.1- normal ar fi in intervalul 10.0-50.0
  MONO% 15.6- normal ar fi in intervalul 0.0-12.0
  EO% 0.7 – normal ar fi in intervalul 0.8-7.0
  BASO% 0.2- in limite normale
  RBC 4.65- in limite normale
  HGB 13.1- in limite normale
  HCT 38.7- normal ar fi in intervalul 40.0-50.0
  MCV 83.2 – in limite normale
  MCH 28.2- in limite normale
  MCHC 33.9 – in limite normale
  RDW-CV% 14.3- in limite normale
  PLT 100 -normal ar fi in intervalul 150-400
  MPV 12.7 -normal ar fi in intervalul 6.7-11.5

  Mometan am depus dosarul pentru continuarea tratamentului. Cu aceste rezultate, credeti ca mi se va acorda continuarea tratamentului cu Pegasys?
  Va rog, sa imi spuneti,de asemenea, daca aceste rezultate sunt ingrijoratoare si ce as putea face pentru a aduce valorile anormale in limitele normale.Va multumesc anticipat!

 84. Cu aceste rezultate, credeti ca mi se va acorda continuarea tratamentului cu Pegasys?
  PROBABIL DA

  Va rog, sa imi spuneti,de asemenea, daca aceste rezultate sunt ingrijoratoare
  Igrijorare medie

  si ce as putea face pentru a aduce valorile anormale in limitele normale
  Tratamentul prescris si regimul recomandat de medicul dvs

 85. Medicul meu este la inceput de drum, fiind foarte tanar. Probabil sunt primul pacient al sau cu hepatita. Medicul meu de la inceput a plecat in strainatate si astfel am ajuns la acest domn tanar.Pentru domnia sa, aceste analize nu sunt ingrijoratoare si deci nu mi-a prescris niciun alt tratament (evident in afara de Pegasys) sau vreun regim special.
  O puteti face d-voastra?
  Va multumesc!

 86. Buna seara! sunt purtator sanatos (inactiv) de virus B hepatitic (antigen HBs=pozitiv) si doresc sa dau admiterea la academia militara. In fisa medicala trebuie sa semnez pe proprie raspundere ca nu sufar de epilepsie, de boli infectioase cronice si nici de boli psihice. A fi purtator de virus se incadreaza la boli infectioase cronice? Va multumesc anticipat si o seara buna!

 87. Nu cunosc regulamentul lor, dar purtatorul inactiv de virus hepatitic b are o stare infectioasa cronica ce poate fi considerata boala (din punct de vedere al posibilitatii de transmitere, care de fapt intereseaza )

 88. Buna seara. Am facut tratament cu interferon si dupa tratament am urmatoarele rezultate, am virus B:
  Antigen HBs cantitativ …….. 1515/16UI/ml pozitiv iar acum 6 luni era 8406/59 (daca se poate sa-mi spuneti ce inseamna, doctorul meu a spus ca nu stie de ce se cere aceasta analiza si ca nu stie ce inseama), viremia < 51 copii ADN HVB/ml la jumatatea tratamentului, cand am depistat boala acum 1 an jumatate era 26 916 copii ADN HBV/ml. Tratamentul l-am terminat acum o saptamana(am facut 48 saptamani) si nu mi s-a dat de facut decat urmatoarele analize care sunt:
  Antigen HBs cantitativ …….. 1515/16UI/ml pozitiv
  Antigen Hbe………….. negativ
  Anticorpi anti-Hbe ….. pozitiv
  Imi puteti spune cat de grav este ??? Va multumesc anticipat!!

 89. Am facut urmatoarele analize si mi-au iesit in felul urmator :
  Ag HBs – pozitiv [ screening ] ,
  Anti HBs ( cantitativ ) – < 2 [ < 10 valoare de referinta ] ; Anti HBs – Negativ ;
  Ag HBe – Negativ [ 0,347 ] [ < 1 negativ ] ;
  Ac anti HBe – Pozitiv [ 0.02 ] [ 1 pozitiv ]

  iar ADN VHB este de 10663 U.I. , analizele le-am facut acum aproape 4 luni de zile . Vreau sa stiu dk sunt in stare cronica cu inmultirea virusului sau in stadiul de purtattor sanatos [ inactiv ] de virus B .

  Am uitat de transaminaze care sunt urmatoarele : TGO [ AST ] – Rezultat 34 [ valori de referinta 8- 50 ] si TGP [ ALT ] – rezultat 64 [ valoare de referinta 9- 66 ] si HCV – Negativ , Ac Anti HD – Negativ , Ag HD – Negativ . Mi s-a zis ca TGP este la limita superioara dar dk ajung de 2-3 ori mai mari ar trebuii sa-mi fac griji , ADN VHB este de 10663 U.I. deci este destul de mare viremia , va rog sa ma lamuriti in legatura cu aceste analize medicale ca nu stiu in ce stare sunt cu hepatita aceasta B . Va multumesc frumos . Astept raspuns .

 90. Salut!

  In cazul tratamentului cu Pegasys simplu pentru hepatita B, daca dupa cele 48 de injectii, transaminazele sunt normale si virusul nedectactabil (adica banuiesc eu viremia este 0), dupa cat timp de la terminarea tratamentului se vor face analizele pentru a vedea daca virusul a reaparut? Daca virusul nu reapare dupa un numit interval se poate considera ca am scapat definitiv de baala?care ar fi acest interval de timp?

  Va multumesc!

 91. 1. Dupa cat timp de la terminarea tratamentului se vor face analizele pentru a vedea daca virusul a reaparut?
  -6 luni
  2. Daca virusul nu reapare dupa un numit interval se poate considera ca am scapat definitiv de boala?care ar fi acest interval de timp?
  -In acest moment nu este cunoscut intervalul cu viremie nedetectabila care trebuie sa treaca pentru a considera boala vindecat, deoarece virusul poate persista in ficat, viremia fiind zero.
  Cu placere

 92. Sa inteleg ca dk am viremia de 10.600 U.I./ml trebuie sa fac tratament cu Interferon dar mi-e cam frika de efectele adverse ale acestui medicament sintetic , produs in laborator ca sa ajute sistemul imunitar al organismului in lupta cu virusul si am auzit ca distruge celulele albe [ leucocitele ] care fac parte din sistemul imunitar al organismului , deci e cu dus si intors , scapi de virus dar ataca si celule albe . Credeti ca se poate face o boala de sange din cauza Interferonlui ????? Va multumesc frumos .

 93. Domnule Doctor,

  v-am scris acum cateva zile despre fratele meu despre care mi s-a spus la laboratorul din Chisinau ca are hepatita si mai ales cronica (!) si am primit cea mai buna veste de la Dvs cand, scriind aici rezultatele, mi-ati spus ca, de fapt, nu e bolnav, ci deja IMUN! Va multumesc.

  De atunci insa ma gandesc daca sa va scriu sau nu si despre starea mea. Stiu ca nu acordati consultatii pe net, dar, din pacate, fiind din Chisinau, nu am cum sa ajung la DVS si incerc sa va intreb aici cum vedeti si starea mea.

  Cu mare greu am reusit sa iau viza pentru cateva zile si sa merg la Synevo la Iasi pentru analize. In plus, nici medicul meu nu imi explica mai nimic. Imi spune doar ca nu e bine. Iar cei de la analize, de pe aici, se uita la mine cu atat compasiune. O doamna chiar mi-a spus: `Ce fata frumoasa si fara de noroc!`Respectiv, fac depresie cand aud aceste toate. Am hepatita B din 2001 sau 2003. Intuiesc ca din spital. Am neglijat-o pana acum, dar m-am apucat de ea de vreo jumatate de an. Mi-a venit mintea la cap, dar s pentru ca vreau ENORM un copil, asa ca va rog mult sa imi spuneti si pdv de vedere. Sincer, asa cum este. Asadar, iata toate rezultatele analizelor:

  1. Analize CHISINAU:

  HBsAg – Positiv (2,048/0,045)
  Anti HBcor sumar – Positiv (0.036/0,442)
  HBe Ag – Positiv (0,415/0,271)
  Anti HBe – Positiv (0,898/0,271)
  Anti HBcor IG M – Negativ
  Anti Delta – Negativ
  Anti HCV total – Negativ

  ADN-HVB (test calitativ) – Pozitiv

  Marcheri Infectiosi:

  Heliobacter pylori – Anticorpi IgA – Pozitiv 1.32/0.58
  Heliobacter pylori – Anticorpi IgG – Pozitiv 0.86/0.43

  2. Analize IASI (redau exact):

  ADN viral hepatita B (cantitativ)
  Real-time PCR (TaqMan)
  ADN-VHB 1532 UI/mL Nedetectabil

  `Valori de referinta„„„„„Limita de detectie a metodei
  „„„„„„„„„„„„„`de lucru in domeniul de
  „„„„„„„„„„„„„`linearitate (masurabil) este
  „„„„„„„„„„„„„de 55 UI/mL. Sensibiliatatea
  „„„„„„„„„„„„„„analitica: 12 UI/mL.
  „„„„„„„„„„„„„`Nr.copii/mL=nr.UI/mL x 5.82

  Anti – HD ELISA negativ
  Valori de referinta negativ

  Toxocara canis – Anticorpi IgG ELISA 0.01 unit.DO
  Valori de referinta < 0.3 Negativ
  ≥0.3 Pozitiv
  unit.DO= unitati de densitate
  optica

  Virusul hepatitei B – genotipare PCR
  A fost identificat genotipul D – HBV.

  Ascaris, IgE specifice
  IgE specific – FEIA < 0.35 kU/L
  Valori de referinta < 0.35 kU/L

  Vreau sa imi spuneti adevarul despre starea mea de sanatate si daca e intr-adevar HEPATITA CRONICA de ma sperie medicul intr-atat.

  Citeam cu groaza pe acest siteu la `Hepatita cronica cat de grava este`
  ca `Depinde de pacient, la unii este usoara la altii mai putin usoara, dar nu este in general foarte grava, durata medie de viata este de 20-30 de ani`

  Am 28 de ani… Deci, cel mult 50? Mai merita oare sa dau viata cuiva care sa ramana atat de timpuriu fara de mama? Uf, intrebari si intrebari care nu ma lasa sa dorm noptile…

  Va multumesc anticipat si sper sa nu neglijati acest mesaj, ci sa ma intelegeti cat de mult am nevoie de un raspuns, mai ales de la un specialist de talia Dvs.

  Cu respect,
  Silvia din Chisinau

  `

 94. 1. Nu dau consultatii pe net, pentru ca nu pot pune asa un diagnostic, nu pentru a veni la mine la consultatie, ci pentru a merge la un medic din zona dvs la consultatie..
  2. Aveti – probabil – hepatita cu virus B cu viremie mica, ce nu necesita tratament in prezent.
  3. Perioadele de supravietuire sunt MEDII, adica sunt unii care mor intr-un an, si altii care mor dupa 50 -60 de ani de la diagnosticul hepatitei B; depinde de foarte multi factori.

 95. Multumesc mult, domnule Doctor.

  Doream sa stiu doar daca e intr-adevar atat de grav pe cat ma lasa medicul meu sa inteleg.

  Multumesc.

  Ganduri bune si apreciez munca Dvs. pe care o depuneti aici. Am inceput sa citesc site-ul cap coada.

  Domnul sa va dea sanatate si sa va rasplateasca pe masura pentru bunavointa.

  Cu respect,
  Silvia.

 96. Buna ziua.Sotul meu a fost diagnosticat cu hepatita b,purtator sanatos,dupa sase luni a repetat analizele si a primit rezultatul ANTIGEN HBS 244,49.Va rog sa-mi spuneti ce inseamna aceasta valoare.
  Va multumesc si va doresc o zi buna.

 97. Domnule Doctor,

  am revenit. Am fost la medicul meu, asa cum spuneti si imi recomanda Interferon sau Baraclude.

  Aveti analizele mele mai sus, dar le scriu din nou. Va rog sa imi spuneti daca E CAZUL sa fac acest tratament. Spuneati mai sus ca inca nu e timpul de un tratament. Dar de unul cum spune medicul meu, e momentul potrivit la viremia mea?

  Multumesc mult.

  PS: Nu imi explica mai nimic doamna doctor de aici, iar eu stau in nebuloasa.

  Iata analizele.

  1. Analize CHISINAU:

  HBsAg – Positiv (2,048/0,045)
  Anti HBcor sumar – Positiv (0.036/0,442)
  HBe Ag – Positiv (0,415/0,271)
  Anti HBe – Positiv (0,898/0,271)
  Anti HBcor IG M – Negativ
  Anti Delta – Negativ
  Anti HCV total – Negativ

  ADN-HVB (test calitativ) – Pozitiv

  Marcheri Infectiosi:

  Heliobacter pylori – Anticorpi IgA – Pozitiv 1.32/0.58
  Heliobacter pylori – Anticorpi IgG – Pozitiv 0.86/0.43

  2. Analize IASI (redau exact):

  ADN viral hepatita B (cantitativ)
  Real-time PCR (TaqMan)
  ADN-VHB 1532 UI/mL Nedetectabil

  `Valori de referinta“““““Limita de detectie a metodei
  “““““““““““““`de lucru in domeniul de
  “““““““““““““`linearitate (masurabil) este
  “““““““““““““de 55 UI/mL. Sensibiliatatea
  ““““““““““““““analitica: 12 UI/mL.
  “““““““““““““`Nr.copii/mL=nr.UI/mL x 5.82

  Anti – HD ELISA negativ
  Valori de referinta negativ

  Toxocara canis – Anticorpi IgG ELISA 0.01 unit.DO
  Valori de referinta < 0.3 Negativ
  ≥0.3 Pozitiv
  unit.DO= unitati de densitate
  optica

  Virusul hepatitei B – genotipare PCR
  A fost identificat genotipul D – HBV.

  Ascaris, IgE specifice
  IgE specific – FEIA < 0.35 kU/L
  Valori de referinta < 0.35 kU/L

  Silvia, Chisinau

 98. buna seara
  as dori sa va intreb dle doctor ce inseamna AgHbs 2070 met elisa in luna noiembrie in conditiile in care de la lab nu au dat nici o unitate de masura, iar in luna iunie aceeasi analiza arata 5,4 microgr/ ml, prima( cea din luna iunie) facuta la Fundeni a doua la Contanta, viremia fiind nedetectabila din luna iunie.urmez tratament cu viread (tenofovir) din luna februarie. imi doresc tare mult un bebe
  multumesc

 99. are vreo semnificatie faptul ca a crescut? virusul e mai reactiv?in ce conditii as putea sa fac un bebe, tinand cont ca i-au tenofovir?
  multumesc mult de tot pt raspunsuri

 100. Buna seara domnule doctor!Sint ft speriata,la mine nu ma mai gindesc ,pe primul loc sint bebelusul pe care il port si sotul meu.Am fost depistata cu AgHBs pozitiv,inca nu mi-am facut analizele urmeaza pe 2 decembrie sa fac markerii hepatici si viremia.Sint ft stresata,nu mai pot dormii noaptea,desi mi s-a spus de catre medicul infectionist sa nu-mi fac probleme,bebelusul va fi vaccinat cu imunoglobulina,eu voi naste prin cezariana,nu voi alapta si in felul acesta va fii protejat.Acum 10 ani am facut hepatita b eram mica nu stiu exact, ce fel m-am simtit bine si nu m-am alarmat pina acum ,ft rau am procedat.Intrebarea mea pt dvs este :daca sotul in 2003 a facut hepatita b a stat in spital,a tinut regim alimentar,si a luat silimarina la recomandarea medicului curant, la 4 luni de la externarea din spital a repetat analize ia iesit AgHBS negativ, transaminazele normale este posibil ca in acesti ani (2004-2010)eu sa-l fi reinfectat ?(acum 3 luni am facut si analizele generale fara antigen -sotul,electroforeza si transaminazele TGO21.48(val norm0-48)TGP36.23(val norm 0-41)iar eu TGO16.59(val norm0-32)TGP17.10(val nom0-31),o sa revin cu toate analizele, dar pina atunci va rog din suflet daca imi puteti raspunde la intrebarea de mai sus.Multumesc inca odata

 101. Buna seara!Revin cu intrebarea am Ag HBs pozitiv.Sotul in 2003 a avut hepatita b,la 6 luni de la externarea din spital rezultatul analizelor a fost Ag hbs negativ,acum exista posibilitatea sa-l ia din nou de la mine sau a capatat imunitate la acest virus?Multumesc

 102. buna seara!
  Am fost diagnosticat cu virusul hepatic b la varsta de 17 ani (l-am luat initial de la fratele meu- focar familial-apoi mama) , in prezent am 26.Am facut de curand un control ,iar rezultatele analizelor sunt urmatoarele:
  hematologie:
  leucocite 12400 valori normale: 4000-10000
  neutrofite 76 % 50-70
  limfocite 15.3% 25-40
  monocite 8.3% 2-8
  neutrofile 9500 2000-7000
  monocite 1000 0-800
  -restul in parametrii normali.mentionez faptul ca am prins curent la dinti si am luat antibiotice. cu 36 de ore inaintea analizelor.
  coagulare:
  -parametrii normali
  biochimie-determinari serice
  alt/tgp 61 valori normale 0-41
  ast/tgo 49 0-38
  creatina 0.8 0.7-1.2
  glucoza 74 70-110
  serologie:
  Ac anti HCV negativ 0.08 val.normale 0-1
  Ac anti HDV negativ
  AgHBe pozitiv 1233,891 S/CO u.m
  AgHBs poztiv 217,45 S/CO u.m
  Ecografie Hepato-Biliara
  ficat lob drept 103,7 mm , lob stg. 48,7 mm ,lob caudat 30/37mm, contur regulat , ecostructura fin granular , ecogenitate necut. , procese intrahepatice -absente , cai biliare intrahepatice nedilatate . Colecist forma alungit , pereti simpli , continut transonic cu noroi biliar (este subliniat) abtrazie(cred ca scrie). Cale biliara principala diam. 6mm ,vena porta 11,5 diam. , vena splenica in hil – 7mm. Splina ax long. 96 , ecostructura omogena .
  obs.!! am consumat bauturi alcolice cu o seara inaintea analizelor. >12 ore.
  V-as ruga sa-mi spuneti ce as putea sa fac. As dori pareri sincere si deschise venite de la eprs. care se pricep in domeniu.

 103. Buna seara d-le doctor, va felicit pentru informatiile pe care le postati pe acest site, mi-au fost de un real folos. Daca am ajuns aici se datoreaza, bineinteles, faptului ca am fost depistat pozitiv la Ag HBs. Asta se intimpla cu o luna in urma si nu am mai facut alte investigatii intrucit am fost supus unei operatii intre timp (cauza efectuarii analizelor). De curind m-am testat si pentru viremie, iar astazi am primit rezultatul : 144 UI/ml. Conform tabelului pe care il prezentati as fi tentat sa ma (auto)incadrez in situatia de purtator inactiv.

  Intrebarile mele ar fi:
  1.Mai trebuie sa fac si alte determinari de markeri ?
  2.Daca presupunerea mea este corecta, cea de purtator inactiv, ce nu necesita tratament, ce ar trebui sa fac pentru a sti daca nu s-a activat, pe viitor?
  3. Cit de contagios pot fi, avind in vedere ca nu ma stiu a ma fi infectat decit cel mai devreme acum 6 ani la o interventie stomatologica (sau la cele anterioare, cu 10, 15 ani etc. in urma), deci am acest virus de ceva timp? Mentionez ca sotia mea s-a testat si anul trecut (cu alta ocazie) si anul acesta si Ag HBS e negativ, Ac HBs negativ. Presupunerea mea e ca totusi ar trebui sa-si faca vaccinul.
  4. Ca o simpla curiozitate, cum se depisteaza o hepatita B oculta, din moment ce un test clasic de Ag HBs (pe care toata lumea il face cind e vorba sa se testeze, printre altele, de hepatita B) iese negativ ?

  Va multumesc anticipat.

 104. Buna seara d-le doctor,am o varsta respectabila de 65 ani in urma cu o luna am fost depistat intamplator cu HBV. Eu am o stare generala f. buna( doar ca observ o oarecare raguseala)! Am facut analizele la un laborator IDS, va dau mai jos rezultatele si va rog frumos sa imi spuneti ce e de facut, multumesc frumos.

  AcHDV-negativ
  AgHBe -0,076
  AcHBE _0,003

  GGT -15,16
  TGO -21,14
  TGP -25,77

 105. Buna seara d-le doctor,am o varsta respectabila de 65 ani in urma cu o luna am fost depistat intamplator cu HBV. Eu am o stare generala f. buna( doar ca observ o oarecare raguseala)! Am facut analizele la un laborator IDS, va dau mai jos rezultatele si va rog frumos sa imi spuneti ce e de facut, multumesc frumos.

  AcHDV-negativ
  AgHBe -0,076
  AcHBE _0,003

  GGT -15,16
  TGO -21,14
  TGP -25,77
  mentiontionez ca in 1996 am scos bila!

 106. va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea rezultatelor viremiei:
  Incarcatura virala: 64 copii ADN HVB/ml (1.81 log copii ADN HVB/ml)
  19 UI/ml (1,28 log UI/ml)
  Sensibilitatea metodei: 51 copii ADN HVB/ml (1,71 log copii ADN HVB/ml)
  15 UI/ml (1,71 log UI/ml)
  Va multumesc anticipat!

 107. Buna seara,d-le doctor, in urma cu 10 ani am facut hepatita B. Dupa tratament mi-am facut si vaccinul Engerix B, in doza rapida cate unul timp de trei luni,la recomandarea medicului. Anul trecut inainte de a ramane insarcinata mi-am repetat analizele si erau astfel:
  – anti HBS …. 0 mUI/ml Interpretare:subiect imunizat la un titru >10 mUI/ml
  – antigen HBS….. negativ
  – anti HBC ……..pozitiv
  – PCR ADN HVB – incarcatura virala….nedetectabil
  – sensibilitatea metodei 51 copii ADN HVB/ ml(1,71 log copii ADN HVB /ml).
  Anul acesta am nascut si as dori sa aflu daca in conditiile date cu analizele mai sus prezentate s-a transmis copilului virusul.
  Cu mii de multumiri astept o parere de-a dvs.!!!!

 108. Buna ziua,

  Am fost diacnosticat cu Ag HBe+ acum 7 luni cu simtome pentru Hepatita B acuta…

  Azi mi-am facut analizele pentru acest antigen.

  Intrebarea mea este daca antigenul iese negativ trebuie sa imi fac si Ag HBs, sa aflu ca a disparut complet? sau ce trebuie sa mai fac in cazul in care iese pozitiv sau negativ. Aici ma refer la ce fel de analize pentru a afla exact ce tip am.

  Am 27 de ani si toate analizele sunt ok, transaminaze etc.

  Va multumesc. O zi buna.

 109. Buna ziua,

  Tatal meu a fost diagnosticat ca purtator de virus b si posibil cu hepatita b cronica prin luna mai 2009.

  Analiza pcr adn hbv de atunci arata astfel:
  1129 copii adn hbv/ml
  3.05 log copii adn hbv/ml

  331 UI/ml
  2.52 log UI/ml

  Sensibilitatea metodei: 51 copii adn hbv/ml
  1.71 log copii adn hvb/ml

  15 UI/ml
  1.17 log UI/ml

  Analiza pcr adn hbv din februarie 2011 arata astfel:
  11717 copii adn hbv/ml
  4.07 log copii adn hbv/ml

  3436 UI/ml
  3.54 log UI/ml

  Sensibilitatea metodei: 51 copii adn hbv/ml
  1.71 log copii adn hvb/ml

  15 UI/ml
  1.17 log UI/ml

  Intrebari:
  1a) Este grava cresterea cu ~ 10000 copii adn hbv/ml in ~ 2 ani?
  1b) Daca a crescut mai mult de 2000 cipii adn hbv/ml inseamna ca este hepatita cronica si ca visrusul ii activ?
  2) Necesita tratament?!
  3) Pt a verifica daca ficatul este afectat ce analiza (de sange) se poate efectua? trebuie neaparat punctie?

  Mentionez ca tata are si diabet tip 1 de 27 ani!

  Multumesc anticipat!

 110. Domnule doctor am doar 18 ani si mie teama..am o rugaminte la dumneavoastra…va rog frumos sa imi spuneti si mie ce am daca la analize mi`a iesit:”

  Ac Anti HBs high reactive(>1000.00) interal de referinta 10.0Mui/ML:reactiv

  AC Anti HBc reactive(8.16) interval de referinta 1.00S/CO:reactiv

  Ac Anti-HD:NEGATIV

  Ac Anti-HBc IgM nonreactive interval de referinta =1.00 S/CO:reactiv

  MULTUMESC DIN SUFLET!

 111. Domnule Doctor am 33 de ani si am fost diagnosticata cu Hepatita B. Anti-HBc pozitiv ,Ag HBs negativ,Anti-HBe pozitiv ,HBV-DNA 1400 IU/ml not detected,iar restul analizelor au valori normale. Puteti sa-mi spuneti in ce stadiu ma aflu si daca trebuie sa urmez un tratament.Va multumesc.

 112. Buna seara,
  Acum 2sapt. am facut analize si am fost anuntat ca am hepatita B;
  Anti-HBs-27.43[pozitiv]
  Anti-HBc lg m-0.05[neg]
  Ag HBe-0.457[neg]
  Anti-HBe-1.74[neg]
  TGP/ALT 82
  TGO/AST 35
  Ag-HBc-7.8[pozitiv]
  Anti-HBc TOTALI-4.9[POZITIV]
  Anti-HCV-0.05[NEG]

  Astazi,La Medsana;
  Anti-HBc/lgM-NEGATIV
  ANTI-HBc total
  CMIA,Arhitect Abbott[t]-pozitiv
  Mentionez ca am varsta de 43 ani,va rog frumos sa imi spuneti ce am de facut,
  Multumesc anticipat,
  Dumitru

 113. Ag HBs: 3 S/CO (este de 24 de ori mai mare fata de intervalul de referinta)
  interval de referinta:
  0.125 S/CO reactiv
  in afara faptului ca aceasta analiza imi arata ca sunt infectata cu virusul hepatic B, ce altceva imi mai poate spune aceasta analiza?

 114. buna ziua,locuiesc in spania si acum o saptamana m-au diagnosticat cu hepatita b,bilirubina era 7.2;GOT 1772UI;GPT 2005UI;HBs Ag-pozitiv;Anti-HBc Ig M-pozitiv;HBe AG-pozitiv;Anti-HBe-pozitiv;VHC-negativ;VIH-negativ;Ig G CMV-pozitiv;Ig G VHA-pozitiv;Ig M e Ig G V-EB-negativ.Mi-au depistat si o pata pe ficat,dar trebuie sa fac o rezonanta pt a vedea de unde provine.Credeti ca e ceva grav,se poate transmite,am 2 copii si nu vreau sa-i pun in pericol,mi-au zis ca nu se poate transmite decat prin sange,sexual si ca nu e periculoasa pt ca inca nu e grava.Dumneavoastra ce sfat imi dati?MULTUMESC MULT

 115. Va rog din suflet sa imi spuneti stadiul hepatitei mele.
  Ag HBs – Reactive 3300,50 prin metoda CMIA (este reactiv din martie 2009, dar nu stiu sa va spun ce valoarea avea atunci)
  Anticorpi ANTI HCV – NEGATIV
  Ag HBe – Nonreactiv 0,664
  Ac Anti HBc – Reactive 9,52
  Ac Anti HBe – Reactive 0,02
  TGO 22 (in martie 2009 a fost 21, iar in dec 2010 – 36)
  TGP 24 (in martie 2009 a fost 20,70 iar in dec 2010 – 45 si in martie 2011 – 32)
  Va rog mult sa ma ajutati deoarece doctorul mi-a spus ca sunt purtator sanatos doar in baza ag hbs reactiv si a transaminazelor. De asemenea si la eco ficatul arata foarte bine. Insa eu nu am fost foarte lamurita si de aceea am facut si acele analize de anticorpi. De asemenea, am facut si electroforeza proteinelor care nu a iesit ok, daca e necesar va pot spune rezultatele concrete. Mentionez ca fac investigatii si in ceea ce priveste o alergie. Mersi muuuult!

 116. Buna ziua, domnule doctor Ditoiu. Am 39 ani si sunt in tratament cu Pegasys de 4 luni pentru hepatita b. Am cateva nelamuriri in legatura cu boala de care sufar:

  *Daca am factorul reumatoid 200 si CRP negativa( nu este poliartrita reumatoida,Anti CCP e negativ), inseamna ca ar putea fi hepatita autoimuna sau o reactie fals pozitiva la virus?

  *Daca silimarina nu reduce neaparat valoarea transaminazelor de ce se recomanda tocmai pentru acest lucru? Hepatoprotectoarele au vreun efect?

  *Daca am Ag hbe negativ si AC hbe pozitiv, inseamna ca virusul e mutant si sansele de vindecare sunt cu mult reduse?

  *Se poate face tratament cu Lamivudina si Interferon simultan?

  *Regimul alimentar in strainatate (in hepatita b )este mult mai permisiv, in finctie de cat suporta ficatul fiecarui pacient.De ce este altfel decat la noi? Nu sunt aceleasi statistici?

  MULTUMESC PENTRU INTELEGERE SI SPER SA-MI RASPUNDETI LA INTREBARI. DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA!!

 117. Buna ziua,domnule dr.Ditoiu.Am 29 de ani si o fetita de 2 ani si 3 luni.La inceputul sarcinii cu fetita la setul de analize necesare ptr sarcina a iesit ca am antigen Hbs pozitiv.Sotul meu nu a luat virusul.Pe fetita am nascut-o prin operatie cezariana si i-am facut vaccin cu imunoglobuline imediat dupa nastere,si nu a contactat nici ea virusul,este sanatoasa. As vrea sa mai fac un copil si imi este teama.Intrebarea mea catre dvs.este, daca urmez acelasi procedeu ca si cu fetita,urmatorul copil ar putea lua virusul? Mai pot sa fac un copil,sanatos,fara probleme? Mi s-au spus tot felul de vorbe,sa nu mai fac inca un copil ca va lua virusul cu siguranta,ca nu este ca si la primul copil.Imi este teama ,nu stiu ce sa fac.Va rog sa-mi spuneti cum este situatia aceasta,ce pot sa fac,ca sa fie bine.Mentionez ca virusul este inactiv,iar transaminazele sunt in limite normale.Viremia este cantitativ mica,din ultimele analize,din noiembrie,anul trecut:3142copiiADN HVB/ml,921UI/ml. Va multumesc.

 118. ce legatura are dl.doctor markerii serici C3 siC4 cu virusul C hepatic,vreau sa va spun ca de 2 ori lainterval de 6 luni am C4 sub limita minima(6,25) fiind bolnava de ciroza hepatica virus C colestatica.Multumesc anticipat

 119. Buna ziua, Domnule Doctor. Revin cu o alta intrebare care ma framanta si la care n-am gasit raspuns mai sus. Care sunt conditiile in care virusul de hepatita b este foarte contagios? In ce stadiu al bolii si cam la ce valoare de viremie se poate transmite? Mentionez ca eu am AG HBE non reactive si ANTI HBE reactive.

 120. Am facut tratament cu roferon 2A din 2 in 2 zile timp de 12 luni,pentru hepatita cu virus B+D.Dupa 6 luni de la terminarea tratamentului ,la analize mi-a iesit;Ag HBs(SCREENING),pozitiv,si Ac-HBs (cantitativ)<2 UI/L. Va rog sa-mi spuneti cum sant analizele, si ce trebuie sa fac daca nu sant bune. Va multumesc .Trimite-ti pe adresa de Mail.

 121. Buna ziua, am o rugaminte – mi-am facut niste markeri virali deoarece un bun prieten are hepatita B cronica. Am AgHBs 0.442 non-reactive si Anti-HCV 0.384 non-reactive, acestia fiind singurele analize pe care le-am solicitat. Pe baza acestor rezultate considerati ca ar trebui sa merg mai departe cu investigatiile, sa consult un medic si sa-mi fac mai multi markeri? Mentionez de asemenea ca am fost diagnosticat acum mai bine de 1 an cu steatoza hepatica, dar nu urmez nici un tratament. Va multumesc.

 122. Domnule doctor,sotului meu i s-a diagnosticat recent hepatita cronica B;dar,de 3ani primeste zilnic tratament cu Tegretol(antiepileptic).Tegretolul nu a putut altera rezultatele ?

 123. scuzati,o mica precizare,am in vedere ca poate din cauza primirii Tegretolului,s-au schimbat valorile in singe si se arata hepatita B(sper foarte mult falsa).va multumesc mult.

 124. buna seara,am 39 de ani si locuiesc in spania,in luna mai am fost diagnosticata cu hepatita b acuta,acum o luna am refacut analizele si mi-au iesit bune,doctorul de aici mi-a zis ca nu mai am hepatita,va rog sa-mi spuneti si d-voastra daca intr-adevar este adevarat.Mi-au iesit urmatoarele analize:AntiHBs-pozitiv;antiHBcIgG-pozitiv;antiHBe-pozitiv;AgHBs-negativ.Multumesc

 125. Domnule doctor , In urma analizelor medicale anuale, testul fibrinogen este de 367,5 mg/dl, iar intervalul de referinta este 180 – 350 Ce presupune aceasta depasire a limitei maxime? Multumesc !

 126. buna ziua d-nule Doktor,avem si noi oproblema dupa parerea mea serioasa.Avem un bebelus la 3 lunisoare am facut analiza cmv adn cantitativ si rezultatul a fost de 8571 copii/ml,am primit curs de lectuirepina am ajuns la 464 copii/ml,medicul nea mai prelungit cursul de lecuire pe 3 luni de zile cu viferon 150000ml,acum la 11 lunisoare am facut analiza adn cantitativ si rezultatul nea cam speriat 8 381 163 copii/ml,poate sa fie asa ceva sau e vreo greseala?

 127. SUNT CARMEN ,BUNA SERA AM O NELAMURIRE,AM FACUT NISTE ANALIZE:ALT=121,HBS NEGATIV,ANTI HBC >8 POZ,VIREMIA NEDETECTABILA.AM HEPATITA CU VIRUS B?

 128. Buna ziua. Sotul meu si-a negativizat virusul B prin tratament, dar este foarte ciudat ca transaminazele au crezcut din nou la valori mari. Care ar fi cauza? Va multumesc

 129. Buna ziua,

  Am urmarit tabelul de mai sus, si am vazut ca la ag hbs negativ scrie ca poti avea hepatita oculta.
  Eu am ag hbs negatic, anti hbs prezenti datorita vaccinului si restul analizelor mentionate si in tabel negative.
  Totusi nu inteleg din acele tabel, reiese ca daca ai ag hbs negativ si restul analizelor pozitive sau negative poti avea hepatita oculta.

  In cazul meu e posibil asa ceva?
  Multumesc

 130. Buna seara !
  Va rog sa ma informati putin … Eu am viremia 11,5 mln , hepatita B, in rest toate caracteristicile ficatului sint in norma cu exceptia ALT care este putin marin (cu 10). Viremia este foarte mare . Am sansa sa ma tratez fara tratament antiviral

 131. Buna ziua!
  Asta am gasit pe site, e o eroare sau asa este??
  La tabelul de serologie combinatia asta se gaseste si la „infectie rezolvata, imunitate naturala dupa infectie”

  „13. Daca ai Ag hbe negativ si AC hbe pozitiv, inseamna ca virusul e mutant si sansele de vindecare sunt cu mult reduse?

  Teoretic asa este.”

 132. Buna seara! Am primit rezultatul la analize insa sunt nelamurita cu urmatorea chestie: Ag HBs negativ. 0,15 iar Ac Anti- HCV negativ, 0, 04. De ce imi apare si cifrele? E vreo problema incepatoare?
  Va multumesc!!

 133. de curand am facut analize de rutina si am descoperi ca am hvb .am facut analizele specifice acestei boli iar medicul care ma monitorizeaza este cam zgarcit in interpretarea
  rezultatelor va rog sa imi interpretati si mie urm .hemoglobina 16,1gt,48t.leucocite 6160.neutrofile 54,8t.trombocite 189000.ALT 91,5.AST 46,5.Ac anti-VHC neg.Ag HBs(titru)pozitiv.Anti-HBepozitiiv.Anti-VHD(IgG)neg.ADN VHB 197,941.UI /ml cu multumiri doresc sa ma regasesc printre cei care primesc raspuns.testele leam facut pe data de 03.06.2015

 134. Bună seara! Am 28 ani şi în urma unor analize am fost diagonsticată cu HBs pozitiv (49,41), TGO 35, TGP 28. Am făcut ulterior următoarele analize:
  – Anti- HBc – IgM < 2.00 U/ml nonreactiv;
  – Anti- HDV 0,32 negativ;
  – ADN VHB 1454 Ul/ml;
  – încărcătură virală (copii/ml) 8462;
  – Ag HBe 0,05 negativ;
  – Anti – HBe 3,84 pozitiv.
  Puteţi să-mi spuneţi în ce stadiu al bolii mă aflu şi dacă trebuie să urmez vreun tratament? Vă mulţumesc!

 135. Buna seara!
  Sotul meu are 44 de ani, si-a facut analize Ag HBS-negativ,Anti -HBS =22, deoarece doream sa ne vacinam imp. HB
  Mentionez ca TGO=32 si TGP=32 din data de 13. martie 2015, nu are recente.
  Va rog frumos sa ne lamuriti ce analize ar trebuii sa mai faca, si daca mai are sens sa se vacineze in acest caz.
  Iar analizele ale mele in urma cu o saptamana sunt: AH HBS=Nonreactiv 0.24 S/CO, AcAnti-HBS=Nonreactiv.
  Ar exista posibilitatea ca sa fii contaminat virusul dar inca sa nu se vada la analize?
  Adica exista o perioada in care chiar daca ai luat virusul sa nu iasa ?
  In acest caz eu ce analize ar trebuii sa mai fac sau cat timp sa astept ?
  Va multumesc mult!

 136. Buna ziua, domnule doctor, iubitul meu , rezident la chirurgie , in timp ce facea noduri in urma operarii unui pacient cu hepatita B si C , si-a lezat tegumentul cu ata chirurgicala, care este riscul infectarii? Sunt supusa riscului sa ma infectez si eu , in urma sarutului?

 137. buna ziua,
  sotul meu in varsta de 43 ani are urmatoarele analize
  va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca e cazul de tratament antiviral
  Ag HBS(SCREENING)- POZITIV
  Anti-HCV- NEGATIV
  Anti-HD – NEGATIV
  ADN VIRAL hepatita B(cantitativ)- ADN-VHB- 7160 UI/mL
  ADN-VHB (exprimare logaritmica)- 3.85 log UI/mL
  Alaninaminotransferaza (GPT/ALAT/ALT)- 18 U/L
  Aspartataminotransferaza (GOT/ASAT/AST) – 17 U/L
  VA MULTUMESC!

 138. Am si eu o întrebare am 23 de ani și am virusul hepatic b cronica si viremia mare ,întrebarea mea este partenerul meu este protejat are anticorpi în cazul unui contact neprotejat poate fi infectat chiar dacă are anticorpi?va rog un raspuns

 139. Markeri mei virali sunt anti virus hepatic delta este negativ,ADN HBV încărcătură virala 487 267 500 UI/mL(8,69 log UI/mL)si partenerul meu are 182 anticorpi deci e protejat cu toate astea se poate să se fi infectat la un act sexual?

 140. Buna seara domnule doctor! am fost diagnosticat cu hepatita tip B in urma unor analize de sange.
  Ag HBs-reactiv
  ADN viral hepatita B (cantitativ) 4100 Ul/mL
  Este o stare avansata a hepatitei?
  Pot scapa definitiv de acest virus?
  Ce ma asteapta…?

 141. Buna seara domnule doctor,am intrat in panica dupa o singura analiza si anume AC.anti HBc totali(IgC+IgM)-VIRUS HEPATIC B care mi-a iesit pozitiva, si dupa care am facurtAG HBS care si ea a iesit pozitiva,va rog ce imi puteti spune de aceasta situatie,sunt o persoana cu familie si 3 copii,tocmai de asta imi fac griji.

  Mentionez ca inainte a face aceste analize am fost la cateva nunti unde am consumat alcool.VA MULTUMESC

 142. am inteles perfect domn doctor,dar eu nu sunt asigurat si nu am fost la nici un doctor ci am facut singur analizele in urma pentru a verifica acest fapt,de aceea practic nu are cine mi le interpreta corect,ar trebui sa fac obligatoriu si ac anti hbs pt. a ma edifica complet.Va multumesc.

 143. Multumesc oricum domn doctor,si totusi un ar fii bine sa-i fac toti cei trei markeri sotiei mele sa vad daca e bolnava si ea??sau doar unul din ei.Va multumesc

 144. In urma unui contact cu o persoana diagnosticata cu Hepatita B, dupa cat timp se poate observa in analize daca persoana sanatoasa a luat sau nu acest virus? Multumesc!

 145. Buna ziua domnul doctor! Am nevoie de un raspuns va rog daca trebuie sa fac tratament sau nu? In conditile in care Ag hbs pozitiv , Ac hbs mai mic de 10 ,Ag hbe negativ Ac hbe .viremia 22.570 Ul/ml? Poate sa fie vorba despre virul mutant? Acuma 6 luni viremia era 11.460 Ul/ml am repetato recent si a urcat la 22.570Ul/ml.va multumesc o zi buna

 146. Recomandarile medicale personalizate se dau pacientului de catre medicul sau curant – mie nu mi-a place ca eu sa consult un pacient, sa ii prescriu analize, alt medic sa le interpreteze sa ii prescrie tratament, eu sa il urmaresc, altcineva sa ii presctrie alte analize, etc, etc, .. nu e o babilonie cu urmari proaste pentru pacient?
  In plus, evaluarea medicala pe net este interzisa de legile din ROmania
  Cu stima

 147. Am inteles domnul doctor si va multumesc , dar din pacate nu sunt in Romania si aici este mai dificil , cu programarile cu analizele plus ca sunt foarte scumpe.am nevoie de o parere doar va rog sa ma ajutati.nu sunt impotriva tratamentului deloc si daca tr as face oricand .as vrea sa stiu daca este vorba de un virus mutant si daca ar fi nevoie de tratament sau nu neaparat.am nevoie de un sfat de la dumneavoastra .va multumesc o seara placuta

 148. Probabil ca nu ati inteles
  Sa incerc sa va explic.
  Dvs ati cumpara o masina la mana a doua, sau o casa fara sa o vedeti, bazandu-va doar pe descrierea proprietarului, agentului imobiliar si eventual poze?
  Eu nu as cumpara-o pentru simplu motiv ca , atunci cad vezi masina sau casa, iti formezi o pere mai aproape derealitate, si chiar si atunci poti gresi, observand upa un timp ca masina are ceva probleme, iar casa putina unezeala.
  Lucrurile stau exacr la fel si cu bolnavii – daca te iei doar dupa povestirea lor, ai sanse foarte mari sa dai sfaturi gresite, bolnavul sa mearga prost, iar tu ca medic sa te faci de ras.
  De ce as risca asta?
  Aveti pe site date teoretice si despre visurul mutant si despre situatiile in care este indicat si nu este indicat tratamentul
  Cu stima

 149. Am avut hepatita b acum multi ani as vrea sa fac analize sa vad starea ficatului ce analize trebuie să fac mulțumesc

 150. Buna dimineata!
  Vreau sa va intreb in legatura cu o analiza:
  Ag HBs este de 296,75
  ACHCV – negativ
  Ce trebuie facut sau cum trebuie interpretat, care este rezultatul?
  Multumesc mult!

 151. Buna ziua domnule doctor!anul trecut am fost diagnosticata ca fiind purtator sanatos de virus b,tin sa precizez ca eram insarcinata cand am aflat,viremea era de 30 copii,din ceea ce mi a zjs doctorul foarte,foarte mica,am nascut iar fetitei mele la nastere i s a facut vaccinul cu imunoglobina,acum au trecut 6 luni si as vrea sa i fac analizele ptr a vedea daca cumva a contactat virusul,pe langa analiza ptr depistarea antigenului hbs ar trebui sa i fac si analiza transaminazelor,sau e suficienta doar prima?eu acum trebuie sa repet analizele sa vedem in ce stadiu sunt,ce ar trebui sa repet,viremia si transaminazele?sotul nu are,s a vaccinat iar acum va merge si el la analize ptr a vedea daca vaccinul a fost accepat….si inca ceva,daca fetita a fost vaccinata cu imunoglobina,ii asigura o oarecare protectie impotriva contactarii virusului?multumesc frumos!

 152. Date generale despre problema mentionata gasiti pe site,aveti mai multe articole postate si raspunsuri la intrebari similare, dar, datorita riscului de eroare, interpretarea unor rezultate de analize sau alte explorari, recomandari de regim, tratament,explorari etc pentru un anumit bolanv, le face – conform legii- medicul consultat, care stie bolnavul si paote urmari efectul recomandarilor facute, si de care raspunde. Nu pot da recomandari medicale reale unui pacient … virtual, care poate evolua realmente rau datorita recomandarilor gresite.
  Ar fi ciudat sa va spun ce sa faceti, fara sa stiu de fapt situatia dvs medicala si fara sa pot urmari efectul recomandarilor mele
  Cititi si aici
  Cu stima

 153. Multumesc pentru raspuns,ma tratez cu un medic,am facut toate cele necesare,doar ca acum la repetarea analizelor nu am reusit sa ajung la medic,ma gandeam sa ma duc cu rezultatele,plus ca pentru fetita ar trebuii sa merg la un doctor gastroenterolog specializat in pediatrie,dar inainte de asta am zis sa i fac analizele sa vad daca are nevoie,multumesc

 154. Da,nu am facut decat transaminazele si bilirubina care au iesit in limite normale,cu ele ma voi duce la medic sa mi zica ce am de facut mai departe….i am facut si copilului analiza si din fericire nu are,va mai deranjez cu o intrebare,sotul meu a facut cele 3 doze de vaccin engerix,problema e ca i s a dat o schema de vaccinare gresita si drept dovada acum la analiza anticorpilor au iesit negativ,va intre ce se poate face in continuare?sa faca iar cele 3 vaccinuri in alta schema?multumesc anticipat

 155. In 5% din cazuri vaccinarea B nu este eficienta, deci pot sa nu apara Ac.
  Indicarea unui tratament, vaccin regim, etc, este o responsabilitate medicala, si nu se pot face pe net, legea interzicand evaluarea medicala pe net datorita riscului de a gresi, iar ca medic, esti responsabil profesional-art 31 din codul deontologic medical-
  Cu stima

 156. Buna seara!..mi am efectuat analizele cat de curand si mi au descoperit ca sunt infectata cu virusul B,in afara de antigen Hbs pozitiv,nu am nimic depasit.TGP: Valoare determinata 11 si interval de referinta:5-45..TGO: valoare determinata:16.si interval biologic de referinta:5-45…,Bilirubina totala: valoare detreminata:0,62..si interval de referinta:<1,,Bilirubina directe:valoare determinata:0.20 si interval de referinta::0.20…imi puteti spune cat este de grav,dupa sarbatorii,urmeaza sa mi fac si viremia..

 157. Buna seara
  Domnule Doctor va rog daca imi puteti spune daca am avut sau am virus B sau anticorpi HBs
  Antigen HBs -Ser 0.58 1: Pozitiv

  Anticorpi anti HBs -Ser <3.00 =10 mUI/ml reactiv
  Cu stima
  Va multumesc

 158. Buna ziua domnule dr.Ditoiu
  Ma numesc Emilia si am 26 ani , în octombrie 2016 am facut analize si doctorul mi-a spus că am virusul de hepatită B pozitiv, cu următoarele rezultate :
  Antigeniu HBs pozitiv (>1000.00)
  Anticorpi HBs negativ (3.33 mUI/ml)
  Anticorpi HBC total pozitiv (>8.00)
  Anticorpi HBc (IgM) negativ (0.27).
  Rog din suflet sa-mi spuneti ce ar însemna aceste rezultate .
  Multumesc anticipat .

 159. Am VHB, din 2008, transaminaze in limite normale, Antigen HBs-2660 si viremie 405UI/mL.
  Pot beneficia de tratament
  In prezent sunt sub tratament cu Ursofalk 250mg/3/zi.
  Multumesc

 160. Evaluarea unei probleme medicale nu se face pe net, din cauza riscului mare de eroare.Articolul 31 din Codul deontologic medical, interzice evaluarea medicala la distanta – cum este cea de pe net.
  Pe site gasiti date teoretice despre problemele mentionate, dar doar medicul consultant va poat spune care este exact situatia dvs medicala
  Cu stima

 161. De ce se folosește termenul de „vindecare”atunci când ai antigenhbsnegativ, hbs
  anticorpi pozitiv, hbc pozitiv.Mulțumesc

 162. Exista mau mute semnificatii ale termenului de „vindecare – imunologica, virusulogica, clinica, histologica, etc. Eu in articole nu tin cursuri de medicina pentru studenti ci incerc sa ofer informatii lizibile pentru oameni fara calificare medicala, iar explicatiile care intra in profunzime, ii pot zapaci.De altfel, am scris pe site ca virusul B poate sa ramana in ficat, chiar daca ai viremie nedetectabila.

 163. Bună dimineața, va mulțumesc pentru răspunsurile dumneavoastră și pentru tot ce ați scris despre hepatite. Sunt câteva întrebări mai pe care nu am putut sa le găsesc citit absolut tot de pe seturile dumneavoastră. Dacă vi se par logice și imporate pentru mine cât și pentru restu va rog frumos de un răspuns.
  1.care hepatita se poate vindeca fără tratament cea acuta sau cronica?
  2.în ce condiții poate sa reapara o hepatita tratata fără tratament?
  3.un stil de viață sănătos, ferire de frig,răceli, poate ajuta sa nu reapara boala.
  4.anticorpi hbs ajuta la o eventuala revenire a boli.

 164. Conform legii (art 25 din codul deontologic medical care prevede ca cu excepția unor situații obiectiv excepționale și imposibil de înlăturat, orice decizie medicală se va baza în primul rând pe examinarea personală și nemediată a pacientului de către medicul respectiv) orice decizie medicala se ia doar dupa examinarea pacientului.
  Deci, interpretarea analizelor o face medicul care consulta pacientul
  Pe site gasiti date GENERALA depre problema mentioonata.Aceste sdate se pot aplica sau nu cazului dvs
  Cu stima

 165. Buna ziua . Am fost depistat acum 3 luni jumate cu HVB acut. Acum iin ianuarie la 3 luni de la diagnosticare analizele mele aratau asa. AGHBS negativ. Tgp 20 tgo28 ggt20. Bilirubina 3.4.
  Credeti ca sunt in curs de vindecare! Anticorpii virali am sai testez saptamana asta . Anti hbs si anti hbc. Daca acestis vor fi pozitivi . Ce valori trebuie sa aiba pt a considera ca sunt imun deja la virus B. Pentru a elimina riscul unei hvb oculte trebuie facuta viremia chiar daca va fi antihbs +
  Multumesc

 166. Buna ziua.am 30 ani.acum 2 ani jumate am descoperit în timpul sarcinii ca am hepatita cronica b ..atunci era inactivă … viremie 1684 …într-un an jumate mia crescut viremia la 47019 …fibromax f 0 scor 0 .14. Transaminazele sunt normale nu imi cresc .1 Inseamna ca mi sa activat virusul de mia crescut viremia? 2.daca sotul meu este vaccinat de 1 an jumate. pot săi transmit virusul prin sărut sau contact sexual neprotejat? 3.doctorul mia recomandat efectuarea pbh pt evaluarea inflamate si daca necesita medicamente.am citit ca este o metoda invazia? Este periculoasă pt mine? Am o anxietate pt doctori de cand am descoperit ca am hepatita si mio fost frica sa intreb si am avut o intervenție chirurgicală la artera dintre plămâni si inima si inca 1 luna numi recomanda intervenții sa nu contactez vreun microb. O zis doctorul ca deocamdata numi poate da medicamente daca fibromax e 0.multumesc

 167. Evaluarea investigatiilor unui bolnav se face in functie de antecedentele patologice,simptome si modificarile gasite la examinarea medicala. Acest lucru il poate face doar un medic care are aceste toate date, deci a consultat bolnavul, si poate urmari evolutia lui in urma recomandarilor date.Nu are nici o noima si nu ar folosi nimanui o parere data pe baza imaginatiei, fara sa stii de fapt bolnavul, sanatatea cred ca este suficient de importanta pentru a nu o trata dupa sfaturi de pe net. Pe site aveti toate datele generale referitoare la intrebarile dvs
  Cu stima

 168. Buna ziua, mi-am facut analizele pentru hepatita b si c, iar la una dintre ele mi-a iesit marit, rog daca se poate sa-mi spuneti daca e ceva periculos, agravat.
  Ceea ce mi-a iesit este :

  (HBs Ag** – ARCHITECT, CMIA -Abbot, ser [12.18]
  Suspiciune de infectie cu hepatita b.
  Pentru confirmare, precum si pentru stadializare se recomanda testarea profilului serologic pentru HVB (Ag, Ac HBe, Ac Hbc totali, Ac Hbc IgM si Ac HBs)

  deci va rog daca se poate un raspuns.
  Multumesc

 169. Buna ziua, mi-am facut analize pentru virusul b si c si la hbs ag mi-a iesit mare
  Vreausa stiu daca e periculos, si daca e ceva serios

  HBs Ag – ARCHITECT, CMIA – Abbott, ser [12.18]
  1.0 Reactiv
  Suspiciune de infectie cu hepatita b

  Asta imi scrie in rezultat, daca imi puteti lasa un raspuns, multumesc frumos

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii