Despre dr Ditoiu, programari, contact

Detoxifierea ficatului

Detoxifierea ficatului este o tema la mare cautare in ultima perioada de timp.

Este la mare moda curatenia permanenta, completa, totala si definitiva  a organelor. Este ca si cum s-ar fi descoperit  un burete sau un fel de detergent, acesta absoarbe mizeriile, le elimina (cum??) si… gata, ai organul nou. Daca va uitati pe net veti vedea ca exsita urmatoarele „curatiri” …desigur nu gratis:

 • Curatirea dintilor
 • Curatirea limbii
 • Curatirea stomacului
 • Curatirea ficatului
 • Curatirea intestinelor
 • Curatirea colonului
 • Curatarea pancreasului
 • Curatarea venelor si arterelor
 • Curatarea ,, totala” a organismului (asta da lovitura…)

Nu am gasit metode pentru curatirea creierului, dar timpul nu este inca pierdut.

Lucrurile nu stau deloc asa, si ma voi referi cu precadere la ficat..

Ficatul este un organ extrem de complex, rolul ficatului in organismul uman fiind de a face netoxice substantele toxice din organism, apoi le elimina prin bila in intestin.

O substanta toxica ajunsa la ficat este ori metabolizata (de obicei) si apoi eliminata prin bila in intestin sau prin rinichi si urina, ori este stocata aici.

Intoxicatia cu alcool (betia) trece rapid, deoarece alcoolul este metabolizat de ficat; nu este stocat in ficat, care se imbacseste cu alcool. Daca ficatul s-ar „imbacsi” cu toxice (grosolon spus) omul ar murirapid. Fara un ficat care sa functioneze, nu se traieste decat cateva zile!.

Cum se face detoxifierea ficatului?

„Curatirea ficatului” nu este posibila nici cu medicamente, nici cu ceaiuri, nici cu bioenergie, nici cu naturiste, nici cu aparate

Exista doar posibilitatea inlocuirii partiale a functiilor ficatului cu aparate de tip similar cu cele cu care se face dializa renala, sistemul se numeste MARS, iar o sedinta costa cam 1500 euro (se si numeste „dializa hepatica„). Este un fel de „detoxifiere” reala a organismului (nu a ficatului), prin filtrarea sangelui printr-un sistem de membrane si albumina umana care ajuta la indepartarea reziduurilor pe care ficatul bolnav nu le-a putut elimina (Dr Ditoiu). Aveti in figura alaturata un sistem de epurare a substantelor toxice pe care le poate elimina ficatul, ca sa il puteti compara cu … un flacon care se vinde pe net, pentru „curatirea organismului”…

Daca chiar sunteti tentat sa incercati „curatirea ficatului”, si chiar nu stiti cum functioneaza ficatul, inainte de a da banii (evident acesta este scopul principal al celor care promit aceasta manevra), ar trebui sa va puneti cel putin urmatoarele  intrebari simple:

 • cum au trait oamenii fara sa-si „curete” periodic ficatul?
 • pe ce criterii credeti ca cel care vinde „curatitoare ale ficatului” a ajuns la concluzia ca ficatul dvs chiar trebuie curatat?
 • cum traiesc oamenii care nu fac curatirea ficatului, de ce nu mor rapid ?
 • cum traiesc animalele fara „curatirea ficatului”; ati da animalului dvs un produs de detoxifiere?
 • este necesara aceasta curatenie?
 • unde stau in ficat mizeriile ce trebuiesc curatate: in celule (acestea ar muri), intre celule (ar trece in sange) , in vase (ar trece in tot organismul), in canalele biliare (ar trece in intestin si s-ar elimina prin fecale), altundeva?
 • daca ati taiat vreodata un ficat de porc sau pui, ati vazut undeva mizerii, sau ati vazut o structura omogena, cam de aceeasi culoare, curge din el puroi, praf, microbi, ceva negricios, sau doar sange?
 • se poate face „curatirea” fara verificare medicala anterioara, sau.. oricum este necesara, asa ca de ce sa mai verifici? la masina schimbati piesele sau curatati  rezervorul in care stagneaza motorina asa … ca ati vazut reclama la piese, sau doar daca trebuie sa le schimbati
 • daca chiar se face „curatirea” ficatului (presupunand ca exista posibilitatea acestei curatiri..) ar putea exista unele efecte secundare? Daca degresati excesiv un rulment, motorul unei masini sau o pompa, ele NU VOR FUNCTIONA MAI BINE ci mai prost, pentru ca nici curatirea excesiva nu face bine.
 • de ce trebuie facuta numa curatirea ficatului si nu si  ..ungerea (gresarea) ficatului ca sa mearga „uns”
 • de ce metoda de „curatire” nu este aplicata de medici, ci doar de cei ce vand pe net si sosete sau suc?
 • daca cineva v-ar spune sa „curatiti” hardul calculatorului cu o solutie , pentru a-i imbunatati performantele, chiar ati crede?
 • cred ca fiecare dintre noi a luat de pe net diverse programe anti…. spam, worm, virus, etc, care s-au dovedit ulterior ca nu numai ca nu faceau ce zieceau dar chiar faceau rau; si erau gratis;  probabil v-ati ars cu solutii care curatau haina sau camasa, dar de fapt o patau mai rau;
 • credeti exista cineva in lume care vrea sa faca bine omenirii curatindu-i organele, sau vrea sa-si faca bine sie-si vanzand orice?
 • daca cineva va cere bani pentru ceva ce nu sunteti sigur ca este util, merita sa dati banii?

Detoxifierea ficatului este reala?

Lucrurile stau cu totul altfel dace ne referim la detoxifierea ficatului sau organismului.

Asa cum defecare inseamna eliminarea fecalelor, dezorganizare = eliminarea organizarii, decopertare = eliminarea acoperamantului, si detoxifiere inseamna eliminarea toxicelor, respectiv sa le elimini din alimentatie, adica sa nu la mai inghiti. Daca medicul iti spune „elimina alcoolul”, cred ca nu-ti da prin minte sa bei zdravan, apoi sa iei un medicament ca sa elimini alcoolul baut..

Daca vrei sa pui ficatul in repaus (adica sa nu mai munceasca pentru a elimina toxicele), trebuie sa nu-i dai toxice, adica sa le elimini din alimentatie – Dr Ditoiu). Lucrurile par relativ simple, dar deoarece sfaturile simple nu aduc profit nimanui, unii au trecut de la aceasta metoda simpla si logica, la aceea de a elimina toxicele recomandand introducerea in organism a altor substante… toxice (potential).

Practic detoxifierea ficatului in varianta naturala si originala, se intelege eliminarea din alimentatie sau mediu a toxicelor cunoscute sau potentiale ca:

 • alcool
 • droguri/ medicamente
 • grasimi animale (cele mai toxice substante sunt solubile in grasimi)
 • proteine animale in exces
 • zaharuri rafinate
 • cafeinaDetoxifierea
 • indulcitorii artificali
 • conservantii alimentari
 • pesticidele si alte chimicale continute de unele legume si fructe
 • hormonii continuti in unele preparate din carne
 • apa contaminata/poluata
 • prelucrarea termica potential producatoare de toxice (prajirea, afumarea, arderea)

Sigur ca nu poti elimina toate toxicele, deoarece nu stii practic ce mananci. De aceea, pentru a favoriza metabolizarea toxicelor care totusi ajung in organism prin alimentatie, respiratir, piele, etc,  se vor asocia unele masuri tot alimentare  – nutrienti (vezi schema alaturata -(Dr Ditoiu):

 • Consumul de apa pentru „spalarea”  rinichiului (principala cale de eliminare a toxicelor)
 • Consumul unor aliemnte bogate in aminoacizi sau legume si fructe necontaminate, care aduc vitaminele necesare reactiilor chimice care participa la detoxifierea metabolica din ficat
 • Viata si munca in medii cu atmosfera nepoluata, care furnizeaza oxigenul necesar reactiilor chimice mentionate

Restul….  este castig pentru unii si suprasolicitarea inutila si scumpa a organismului pentru altii. Cum s-ar zice si intoxicat, si… nedetoxifiat si cu banii luati.

INTREBARI SI RASPUNSURI

Raspunsurile sunt sumare si generale deoarece acest site nu este destinat diagnosticului si evalauarii medicale a cazurilor pe net, ci doar furnizarii de informatii medicale

Ficatul se regenereaza daca renunti la toxice?

Ficatul se regenereaza oricum, celulele ficatului nu traiesc indefinit, unele mor, iar altele le iau locul. Toxicele fac sa moara mai multe celule hepatice, iar regerarea poate la un moment dat sa nu mai poata ajunge la numarul initial de celule hepatice, in acel moment incepand sa apara simptomele si analizele sa se modifice.

Daca aveti probleme hepatice, nu trebuie sa fiti nici disperat, dar nici nu trebuie sa neglijati problema. Din experienta mea va pot spune ca in majoritatea cazurilor boala poate fi stabilizata si mentinuta sub control, trebuie doar sa  fiti monitorizat si ingrijit de un gastroenterolog  cu experienta, obisnuit cu astfel de sitiatii, pentru o evaluare a problemei.Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Inapoi la prima pagina

 

 

Dr Ditoiu Spital Fundeni -gastroenterolog-hepatolog

Sunt Dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie, hepatologie, boli interne, endoscopie digestiva – colonoscopie in Romania, Olanda si Franta, doctor in medicina Din 1990 lucrez la Institutul clinic Fundeni Clinicade medicina interna avand peste 30 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara, medic specialist, medic primar si terminand cu doctoratul Sunt cadru universitar prin concurs, actualmente sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale . De 20 de ani sunt Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului SCURT TRASEU PROFESIONAL: In 1982 – am absolvit Facultatea de medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr T Popa” Iasi, sef de promotie (media generala 10 – 50 de examene + diploma) poate vi se pare o lauda, dar a fost o munca imensa sase ani, si au fost 2500 de absolventi in promotia mea click → Diploma absolvire 1, Foaie matricola 2 In 1982 imediat dupa absolvire, am luat repartitie in Bucuresti pentru stagiatura In perioada 1982 -1985- medic stagiar la spitalele Cantacuzino, Colentina In perioada 1985-1988 nu a fost nici un concurs in tara, de aceea am fost medic de medicina generala la dispensarul rural, com Dorobantu Jud Calarasi In 1988 a fost primul concurs dupa patru ani, si am devenit prin concurs cercetator stiintific in specialitatea expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca la Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca Bucuresti Tot in 1988 am promovat al doilea concurs de medic cercetator stiintific in specialitatea medicina interna la Institutul National de Medicina Sportiva Bucuresti In perioada 1988 – 1991 – am fost medic rezident la spitalele Cantacuzino, Carol Davila, Colentina si Fundeni din Bucuresti In 1991 am devenit medic specialist de boli interne Spitalul Fundeni In 1991 am promovat alr concurs de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti , Facultatea de medicina – Clinica de medicina Interna din Institutul Clinic Fundeni, condusa de profesorul Lucian Buligescu In perioadele 1992 – 1995 si 1997-1998 am fost si medicul personalului din Institutul clinic Fundeni In 1993 – am urmat specializarea in endoscopie digestiva superioara, colonoscopie cu profesorul Alexandru Oproiu, cu supraspecializari ulterioare in Olanda (1993) Franta (1996 si 1998) si Romania In 1996 am devenit medic primar boli interne In 1996 am promovat examenul de medic specialist gastroenterologie – a doua specialitate In anul 2000 am devenit medic primar gastroenterologie Tot in anul 2000 am devenit doctor in stiinte medicale – gastroenterologie, conducatorul doctoratului fiind profesorul Lucian Buligescu, cel mai mare hepatolog din Romania in acel moment. In anul 2001 am promovat alt concurs de sef de lucrari la Universitatea de medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti Clinica Medicala Fundeni In peste 30 de ani de practica medicala am efectuat cca 150. 000 de consultatii medicale 65.000 endoscopii digestive superioare 20.000 de colonoscopii peste 1000 de biopsii hepatice

8 thoughts on “Detoxifierea ficatului

 1. Dl doctor mama mea este bolnava cu diagnosticul tumora pancreatica corporeo-caudala cu invazie vasculara spleno-portala si posibil metastaze hepatice.Ce sanse are si daca moare in cat timp.Are dureri groaznice nu mananca varsa tot si scade din greutate de la 85 kg a ajuns la 40 kg.Acest diagnostic a fost depistat la tomografie.Va multumesc.

 2. aveti dreptate domnul doctor .eu sunt o proasta cu 10 cl.si totusi sunt atiti de multi vinzatori de iluzi pe seama bietilor oameni fara sperante

 3. respectele mele dn-le doctor.. o simpla intrebare clasica am la dvstra , am doar 21 si spre rusinea mea nu stiu inca sigur. Fierea se poate regenera daca omul renuntza la toate tampeniile toxice si ar incerca sa tina un regim bun? mai ales cand e tanar si ma gandesc ca organismul are inca fortza necesara.. Multumesc

 4. va rog sa-mi raspundeti! Se face interferon la un pacient care are ficat mic, nu are varice esofagiene? primele 3 luni a facut injectile la saptamana apoi la doua saptamani din cauza analizelor: trobocite- 53 de mi, leucocite 1700, tgo 155. Tgp 165

 5. Va rog sa ma lamuriti si pe mine ce fel de hepatita am eu ca desi am fost la doctor candva..nu mai stiu exact ce si cum.
  ACu vreo cativa ani am slabit brusc vreo 7kg. iar de atunci am tot slabit inca vreo 7 usor usor, si asa am ajuns de la 90Kg la 74 (1,8m si 30 ani acum). CEi drept eu am si o gastrita enervanta, tot fac nod in gat daca consum dulce.
  Deci analizele imi ies bune mereu.
  Viremia 1 era 800 copii sau ceo fi
  Viremia 2 dupa 2 ani e 2000 copii.
  Antigen HD Elisa – Negativ
  Antigen HBe <0.01 Peiu/ml
  Antigen Hbs,Chemi,Immulite2000 – Pozitiv
  Anti-Helicobacter p.lgG,Chemi Immulite2000 – 6.27 u/ml
  Crioglobuline – Negativ
  ………………cam astea-s analizele legate de ficat care le am facut acu 2 ani.
  Ce parere aveti, e pericol de ciroza avand in vedre ca eu ma pazesc cum pot,regim, Interfernat Dacia Plant,Omeran,Spasmomen, BioZinc,Calciu, in rest mancare fiarta, legume , fructe ,ciorbe si uneori mai halesc si eu ciocolata neagra.De ce slabesc nu stiu,dar probabil din cauza stomacului si a medicamentelor pt ca cand nu mai iau nimic parca imi mai revin. Beau f multa apa de izvor.In rest ma simt totusi anemic si foarte obosit dupa cele 8 ore de munca, frant deadreptul, dar cand stau acasa ma simt perfect.

 6. Pai recent am fost si mia zis sa tin regim si sa iau Toxin…insa eu nu am inteles pe baza acestor analize care vi le-am descris am virus activ, inactiv, cronic sau nu…avand in vedere ca dupa 2 ani a mai cresut viremia…

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare telefonica
Adresa harta