Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Sfatul medicului: cum se ia hepatita A, B , C, D

Date importante despre hepatita B:

  • Doua miliarde de oameni din lume au virusul B al hepatitei
  • 350 de milioane de persoane au infectie cronica cu virus B
  • Anual mor in lume 600.000 de persoane datorita diferitelor complicatii date de virusul hepatitie B
  • Aproximativ 25% din cei care iau virusul B in copilarie, mor datorita complicatiilor (hepatita cronica, ciroza, cancer de ficat)
  • Virusul hepatitei B este de 50-100 de ori mai infectios decat HIV SIDA
  • Riscul cel mai mare sa ia virusul B il au lucratorii in domeniul sanatatii
  • Infectia cu virusul B se poate preveni prin vaccinare

Desi virusul hepatitei B se gaseste in sange, lacrimi, saliva, secretii vaginale, secretiile din eczemele de pe piele si laptele matern, nu toate acestea reprezinta un mijloc de transmitere acceptat de specialisti.

Date importante despre hepatita C:

  • Doua sute de milioane de persoane din lume au virusul C al hepatitei
  • Cca 80% din cei care iau virusul hepatitei C fac boala
  • Infectia acuta cu virusul hepatitei C poate fi urmatade hepatita cronica, ciroza si cancer hepatic
  • Virusul hepatitei B este de 10 ori mai infectios decat HIV – SIDA
  • Riscul cel mai mare sa ia virusul B il au lucratorii in domeniul sanatatii
  • Riscul de transmitere de la mama insarcinata la copil este de 10%
  • Infectia cu virusul C nu se poate preveni prin vaccinare

Daca te intepi cu un ac folosit de o persoana cu virusul hepatitei B, ai risc sa iei virusul de 30% (comparativ cu 3% pentru virusul C si 0,3% pentru HIV SIDA). De aceea masurile de prevenire a infectarii cu aceste virusuri sunt foarte importante.

Cum se ia hepatita – forum

Am virusul hepatitei B si nu stiu cum m-am infectat pt ca nu am fost la spital niciodata , n-am facut nicio operatie in viata mea , nu am folosit ace niciodata , nu am intrat in contact cu sangele altei persoane si cred ca nu am facut nici sex cu o persoana infectata sau sa ma fi sarutat cu o persoana care sa aiba aceasta boala si sa nu-mi fi spus . Este posibil sa fi luat virusul prin sarut ????

Virusul hepatitei b se poate lua si prin vaccinare, manichiura, pedichiura, tatuaje, piercing, cale sexuala, secretii vaginale, sperma, etc – scrie mai jos

V-as ruga sa-mi spuneti daca sunt vaccinat contra hepatitei B din anul 2005, mi-am facut analiza in august 2011 Anti hbs si valoare era 12610. In februarie 2010 am avut un contact sexual insa, neprotejat, iar inainte cu cateva minute de contactul sexual, din cauza epilarii parului pubian cu lama, am sangerat putin.Avand in vedere ca am sangerat putin si imediat am avut contactul sexual, ma pot infecta cu virusul hepatitei D? Restul analizelor, hiv, anticorpi hep C, ag Hbs le-am facut si sunt ok.
Dar nu am facut analize pentru hepatita D si am citit ca se transmite la fel ca hepatita B, cu toate ca am mai citit ca trebuie sa ai virusul hepatitei B ca sa faci hepatita D.
Va rog sa-mi spuneti exista vreun risc de a contacta hepatita B din cauza acelui incident? Ar trebui sa-mi fac griji sau e totul ok?

Virusul D se poate transmite prin sperma, daca aceasta vine in contact cu o rana, indiferent unde este localizata rana. Virusul D nu se poate inmulti daca nu ai si virusul B.

Despre mine  

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.

Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.

Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.

Tot cca 30 de ani de experienta am si  la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.

Unde lucrez acum?

In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.

Ce bolnavi vin la consultatii?

Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).

Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).

Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.

Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.

Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur  mai placut sa dai vesti bune decat proaste…

Activitate pe net

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro  si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).

Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Am multe solicitari la cabinet , pe unii bolnavi ii stiu de multi ani, altii vin cu rude sau prieteni, de aceea programarile sunt la 5-15 zile de la solicitare.

Am constat ca sunt numeroase persoane care nu au situatia medicala lamurita si vor sa vina la consult pentru o a doua opinie medicala.

Pentru cei care au nevoie  de experienta mea pentru o a doua opinie medicala pentru problemele de sanatate, programarea se face la numarul de telefon de pe site 0758 751 841,  sau direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web

 

Cele mai importante cai de transmitere a virusurilor hepatitice sunt schematizate in tabelul urmator:

 

Calea de transmitere
Hepatita A
Hepatita B
Hepatita C
Hepatita D
Hepatita E
Alimente contaminate

DA

Nu

Nu

Nu

DA

Fecal-orala

DA

Nu

Nu

Nu

DA

Apa

DA

Nu

Nu

Nu

DA

Scoici

DA

Nu

Nu

Nu

Posibil

Spital/camine/inchisori

DA

Da

Da

Da

Da

Droguri intravenoase

Rar

Da

Da

Da

Nu

Transfuzii

Rar

Da

Da

Da

Rar

Hemodializa

Nu

Da

Da

Da

Nu

Sex

Rar

Da

Rar

NU

Rar

Contact anal-oral

Da

Nu

Nu

NU

Rar

Sarut

Da

Rar

Nu

Rar

Da

In familie

Da

Rar

Nu

Da

Da

De la mama la fat

Rar

Da

Rar Rar

Rar

4 comentarii la „Sfatul medicului: cum se ia hepatita A, B , C, D

  1. Am virusul hepatitei B si nu stiu cum m-am infectat pt ca nu am fost la spital niciodata , n-am facut nicio operatie in viata mea , nu am folosit ace niciodata , nu am intrat in contact cu sangele altei persoane si cred ca nu am facut nici sex cu o persoana infectata sau sa ma fi sarutat cu o persoana care sa aiba aceasta boala si sa nu-mi fi spus . Este posibil sa fi luat virusul prin sarut ?????? Astept raspuns .

  2. dl dr ditoiu am urmarit comentariile dvs pe site-ul asta si as vrea sa spun cum noi asteptam sa vedem cum moare cineva foarte drag din familie internat la clinica Fundeni din Bucuresti. El este acum in coma din cauza encefalopatiei si a cancerului hepatic, ciroza . Dr Irinel Popescu este cel care l-a operat la ficat de curand si dansul este plecat din tara revine pe data de 5.12.2011. Doctorita care este cica mana dreapta a dansului a fost in operatie cu dansul iar culmea este ca si dansa este plecata in concediu. Si ca atare este urmarit de doctori care sunt pe tura. este in coma de 48 de ore , l-au intubat si se stia ca are varice esofagiene si dupa cateva ore s-au spart. Are acum hemoragii pe unele orifici, elimina ficatul prin stomac, blocaj renal, vedere nu o mai are, corpul rece,capul si gatul s-au umflat, pulsul slab 87. Eu nu inteleg sistemul asta d c trebuie ambi doctori care stiu de situatia lui si ai incredere in ei sa fie plecati in acelasi timp. el avea simptome clare si evidente dupa operatie precum avea encefalopatie si noi nu stiam decat cand a intrat in coma. Dl dr Irinel Popescu este un doctor foarte solicitat si greu de pus mana pe el ca sa stai de vb despre situatia pacientului,ca atare d-na doctorita „mana dreapta a dansului ” se supara daca treci de dansa sa vb cu dr Irinel Popescu. Noi am citit de encefalopatie cand a intrat in coma si ne-am dat seama ca avea semne clare si evidente dupa operatie. Noi acum speram sa reziste pana pe 5.12.2011. cand vine doctorul. As vrea ca sistemul asta sa faca sa nu fie plecati din spital doi doctori care au in grija un pacient. acum cred ca este prea tarziu ptr sufletul asta de om dar asta este sistemul medical din ROMANIA.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: