Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Vaccinarea pentru hepatitei B

Sunt dr Ditoiu Alecse Valerian, medic specializat in gastroenterologie si hepatologie, si in articolul urmator va voi prezenta cateva date despre imunizarea si vaccinarea   pentru infectia cu virusul hepatitei B.

Ce este imunoglobulina umana impotriva hepatitei B?

Imunoglobulina umana impotriva virusului hepatitei B (Human Hepatitis B Immunoglobulin) contine proteine umane, (95% fiind imunoglobuline) recoltate de la donatori care au anticorpi impotriva virusului hepatitei B obtinuti fie dupa vaccinare, fie dupa ce au facut boala.

Concentratiile sunt diferite, 100ui/ml, 200 si 500 ui/ml

Cand trebuie administrata (indicatii) imunoglobulina impotriva infectiei cu virusul B al hepatitei?

Aceste imunoglobuline se administreaza pentru a preveni aparitia hepatitei cu virus hepatitic B in urmatoarele situatii:

  1. Contactul accidental cu sangele care ar putea avea virusul hepatitei B (ace, aparate de ras, picaturi de sange infectant in ochi sau gura sau pe o rana)
  2. la pacientii cu hemodializa pana cand vaccinarea devine eficienta
  3. La nou nascutii proveniti din mame cu virusul hepatitei B, daca au >1500g; daca nounascutul are>1500g si mama are anhiHBe, nu este necesara vaccinarea
  4. la subiectii cu risc de a face hepatita B, la care vaccinarea nu a produs raspuns imun eficient (AcHBS<10ui/l)
  5. La cei care au avut in ultima saptamana contact sexual cu o persoana cu hepatita acuta virala B

Care este doza care se administreaza de imunoglobulina impotriva infectiei cu virusul B al hepatitei?

Dozele de imunoglobul;ina sunt diferite

  • La adulti si copii de peste 10 ani, doza uzuala este de 500ui, administrata preferabil in primele 24-72 ore de la contactul infectant
  • La copii de 5-9 ani doza este de 300ui, iar la cei 0-4 ani de 200ui.

Se recomanda repetarea dozei la o luna.

  • La hemodializati, se administreaza 8-12ui/kgc, dar maximum 500ui la fiecare doua luni pana cand apare imunitatea data de vaccinare
  • La nou-nascutii din mame cu virus B se recomanda 30-100ui/kg cat mai repede dupa nastere, preferabil in primele 24 ore; in acelasi timp este preferabil sa se administreze si prima doza de vaccin, in alt loc; doza de imunoglobulina trebuie repetata la fiecare doua luni pana la aparitia imunitatii prin vaccinare, respectiv AcHBs>10ui/ml

Cum se administraza imunoglobulina anti-virus hepatitic B?

Administrarea se face pe cale intramusculara, recomandabil in deltoid (umar); daca doza necesara de ser este de peste 2ml la copil sau 5ml la adult, se recomanda divizarea ei in doua si administrarea in locuri diferite.

Exista contraindicatii pentru aceasta imunoglobulina?

Exista unele contraindicatii, cele mai importante fiind

  • Hipersensibilitatea la una dintre componentele solutiei, constituie o contraindicatie.
  • Administrarea intr-un vas de sange, poate provoca soc.
  • Persoanele care sunt purtatoare de virus B nu au nici un beneficiu de pe urma administrarii acestei imunoglobuline
  • Foarte rar au fost semnalate reactii alergice
  • Au fost descrise cazuri de transmitere odata cu imunoglobulina a unor virusuri ca HIV, sau virusurile hepatitei A, B si C sau parvovirusul B19.

 Alte articole despre hepatita B

Cum sa face vaccinarea impotriva virusului B

Imunitatea dupa vaccinarea pentru virusul B

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian,absolvent  in 1982 al Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T Popa” din Iasi primul pe tara cu “Magna cum laude”media generala 10, sef de promotie ,in prezent specializat in gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva.

Am peste 37 de ani de practica medicala, -stagiatura de 3 ani in Bucuresti in diferite spitale, apoi 3 ani de medicina de familie la tara,  3 ani de rezidentiat in medicina interna, apoi  3 ani de rezidentiat in gastroenterologie, dupa 5 ani primariat in medicina interna apoi  dupa alti 5 ani primariat in gastroenterologie. In paralel am facut diferite supraspecializari in endoscopie digestiva,  asistent universitar 11 ani prin concurs, apoi sef de lucrari 18 ani tot prin concurs si terminand cu doctoratul.

Am cca 30  de ani de experienta medicala in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale

Am tot cca 30 de ani  de  activitate didactica la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind studentii la medicina, medici rezidenti si specialisti

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent)

Unde lucrez acum?

Din luna iunie 2019 dupa 37 de ani de experienta in sistemul de stat la cel mai inalt nivel, am trecut exclusiv in cel privat (cu care aveam colaborare de cca 10 ani),  si am o colaborare foarte buna cu Clinica Sante str Magura Vulturului 87 din Bucuresti , unde am un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie.

Aici vad pacienti cu boli digestive, hepatice, bilire, pancreatice , etc, unii nu au diagnostic, altii au un diagnostic dar vor o a doua opinie medicala, dar aici vin si o parte din cei peste 100.000 de pacienti pe care i-am tratat la spitalul Fundeni  fiind urmariti de mine in continuare (la Fundeni nu ii trata spitalul ci tot eu).

Este evident ca in privat am scapat de cozile, balamucul si lungile perioade de asteptare din spital, lucrez in conditii …. normale.

Lucrand numai in privat, consultul se poate face rapid, in una-trei zile de la programare (la spital ajunsesem la 3 -4 luni de aspteptare, si in privat era cam tot asa).
Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina

Daca  insa aveti nevoie  de o a doua opinie medicala pentru problemele dvs de sanatate, si sunteti din zona de sud a tarii sau in trecere prin Bucuresti, puteti solicita o programare la consultatie pentru  la numarul de telefon de pe site 0758 751 841.  O puteti solicita si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii, sau prin formularul de solicitare programare on line care este in partea dreapta sus a paginii de web.

Pentru ca boala nu prea are zile libere (ba uneori problemele apar chiar in zilele cand esti tu liber si ai vrea sa pleci…. la munte) secretariatul de programari raspunde la telefon zilnic de la ora 8 la 20, inclusiv  in weekend, iar in caz de graba programarea se poate face chiar in ziua solicitarii sau in ziua urmatoare. Lucrand doar in sistemul privat de sanatate, am posibilitatea sa imi adaptez programul in functie de solicitarile pacientilor

 

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: