Cazuri clinice din Spitalul Fundeni

Voi incerca sa prezint – in limita timpului disponibil- diferite cazuri medicale de gastroenterologie si hepatologie intalnite in practica zilnica de spital sau cabinet.

Probleme urinare din cauza colonului ?

Un barbat de vre-0 55 de ani a venit la mine la spital trimis de un coleg de alta specialitate, avand unele simptome de cca 7 zile: dureri abdominale jos, in zona vezicii urinare, urina mai greu si incepuse sa urineze si noaptea (lucru anormal). Nu mai fusese vazut de un medic, si nu avea nici o explorare.

Simptomele si varsta bolnavului m-au facut sa ma gandesc ca are o problema cu prostata. Intrebandu-l daca are si alte simptome, mi-a spus ca nu are, nu scazuse in greutate, nu avea febra, avea pofta de mancare, avea scaun zilnic aspectul scaunului fiind normal.

L-am examinat, nu avea nimic deosebit in afara unei dureri moderate in hipogastru, in zona unde se afla vezica urinara si colonul sigmoid, zona care era si mai tare la palpare.Cancer de prostata

La ecografie vezica urinara era plina – desi omul urinase cu o ora anterior-, prostata era mare, dar in aceeasi zona era si o aglomerare de tesut care nu parea sa tina de prostata.

L-am trimis sa urineze, iar apoi i-am facut o noua ecografie,care a aratat ca vezica urinara nu se golise complet, deci era un obstacol in golirea vezicii urinare.

Deoarece nu aveam explicatia imaginii vazute la ecografie i-am facut un tuseu rectal; prostata era mare si dura, dar nu am gasit nimic  altceva.

Desi nu avea nici un fel de pregatire, i-am facut si o rectoscopie..

La cca 15cm de orificiul anal, avea o tumora rectala care sangera, si ingusta colonul atat de mult incat nu am putut trece mai sus cu colonoscopul. De obicei la tuseul rectal se pot examina cca 10cm din rect, iar tumora rectala era mai sus.

Simptomele urinare erau date de prostata marita (probabil adenom sau adenocarcinom), iar imaginea ecografica de tumora de rect, care nu da  dea nici un simptom – era asimptomatica-, desi aproape obstruase rectul.

Inapoi la prima pagina

2 comentarii la „Cazuri clinice din Spitalul Fundeni

  1. Buna ziua domnule doctor, apelez la dumneavoastra din disperare, poate reusiti sa ma ajutati..
    Am un an de cand am fost diagnosticat cu hepatita B, aveam atunci transaminazele un pic crescute, mi s-a prescris Silimarina si analizele au iesit normal. Mi s-a spus ca sunt purtator sanatos si sa tin regim, sa renunt la alcool ceaa ce am si facut, de tutun au zis ca nu are legatura dar le-am redus la jumatate de pachet. Am repetat analizele la 3 luni si au iesit bine.
    Problema a aparut de o luna, aveam zile in care ma balonam, limba era incarcatata, alba, cu urmele dintilor pe margine. Aveam stari de nervozitate, ameteli si o stare de lesin. Am repetat analizele, transaminaze, fosfataza, ggt toate ok. Mi s-a recomandat si o ecografie, am facut 2 si s-a descoperit doar colecistul un pic sugrumat, in rest toate bune si frumoase.
    Mi s-a prescris ceva pentru fluidizarea bilei, am luat aceste pastile cateva zile insa fara efect. Am banuit ca am luat candida dar nu a iesit nimic la exudat si la limba. De o zi iau ceva pentru eliminarea gazelor si pare ca starea s-a imbunatatit un pic.
    Vreau insa sa gasesc cauza problemei, ce ma sfatuiti sa fac?

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programare
Adresa clinicii