Bolile de ficat si necesitatea consultului hepatologic

Bolile de ficat evolueaza de multe ori tacut, si chiar cu analize normale, nefiind rare cazurile in care sunt descoperite in faze avansate.

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, Secretar General al Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului, doctor in medicina , sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”..

De peste 28 de ani lucrez la Spitalul Fundeni din Bucuresti, cel mai mare spital din Romania, ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale .

 

Cand ar trebui sa mergi la un medic hepatolog?

Cele mai frecvente situatii pentru care bolnavii de ficat sau fiere vin la consultatie sunt urmatoarele:

In aceste situatii, o oconsultatie v- ar putea ajuta la precizarea unui diagnostic corect.

Ce trebuie sa faci atunci cand ai o problema de  hepatologie?

Daca aveti o problema cu ficatul sau fierea nu fiti disperat, dar nici sa neglijati o situatie trenanta uneori grava.

Va spun din experienta ca orice situatie medicala poate fi lamurita, iar  daca apelezi la un medic competent in timp util ea poate fi si rezolvata, trebuie doar sa cauti specialistul potrivit situatiei respective. Situatiile simple pot fi lamurite practic de orice specialist, iar pentru cele mai … ciudate trebuie apelat la un specialist cu experienta, care a vazut multe in carierea lui.

Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.

Daca datele de pe site v-au fost folositoare, este foarte bine, inseamna ca nu am scris degeaba, dar daca nu v-au lamurit, si doriti o evaluare medicala de la un medic cu mare experienta, puteti solicita o programare  la numerul de telefon de pe site 0758 751 841, o puteti solicita prin mail la programaredrditoiu@yahoo.com – rog mentionati si un numar de telefon de contact- sau direct vapasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii

 

 

Programare
Adresa clinicii