Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)

Care este riscul de boala?

Foarte multi utilizatori ma intreaba despre anumite beneficii si riscuri ale diferitelor optiuni terapeutice in bolile de ficat si gastroenterologice.

Inainte de a raspunde la unele intrebari ale dvs, mentionez ca riscul unui caz medical tine in primul rand de pacient, si in al doilea rand de boala.

Cu alte cuvinte, CU ACEEASI BOALA (hepatita cronica, ciroza, ulcer, cancer de ficat, etc), UN OM MERGE LA MARE, IAR ALTUL.. MOARE.

De aceea, pentru fiecare caz in parte , riscurile reale le poate stabili doar medicul care stie cazul.

Cand este riscul mai mare, sa ai hepatita cu virus B sau cu virus C?

Ambele pot evolua la fel de grav sau bine.

Cand este riscul mai mare, sa te operezi de fiere sau sa elimini pietrele?

Eliminarea pietrelor de la fiere poate fi urmata frecvent de blocarea canalului coledoc cu operatie de urgenta.

Cand este riscul mai mare, sa te operezi clasic sau laparoscopic?

Riscurile teoretice sunt mai mari pentr operatia clasica.

Cand este riscul mai mare, sa ai ruptura de varice in ciroza sau sa ai ascita refractara?

Ascita refractara are risc de deces mai mare decat ruptura de varice.

Cand este riscul mai mare, sa ai efecte secundare grave sau sa nu faci tratament in hepatita B sau C?

Efectele secundara sunt medii, si de obicei dispar dupa terminarea tratamentului, deci merita facut tratamentul.

Cand este riscul mai mare, sa ai ciroza alcoolica sau ciroza virala?

Teoretic ciroza alcoolica evolueaza mai bine- daca se intrerupe consumul de alcool.

Cand este riscul mai mare, sa ai cancer de ficat feminin sau masculin?

Nu exista un anumit sex pentru cancer (femeiesc si barbatesc), este o idee.. folclorica.

Cand este riscul mai mare, sa scoti lichidul de ascita cu acul sau cu medicamente?

Riscuri sunt pentru ambele metode, ele sunt mici; este de preferat scoaterea lichidului cu medicamente, deoarece in scoaterea cu acul se scoate nu numai apa ci si unele substante nutritive continute in ascita.

Cand este riscul mai mare, sa mananci cu sare cand ai ciroza sau sa iei tratament diuretic?

Riscul consumului de sare (daca este contraindicata) este foarte mare, cel al diureticelor este mai mic.

2 comentarii la „Care este riscul de boala?

  1. Fetita de 5 ani, anul trecut i-a aparut o urticarie, in urma analizelor a reiesit ca avea transaminazele undeva in jurul valorii de 500. Concluzia a fost hepatita. A stat internata 3 saptamani in spital, tratata ca atare, timp in care transaminazele au scazut. Intre timp, dupa investigatii si eliminare din lista de hepatite, s-a ajuns la concluzia ca nu avea nici un fel de hepatita (s-a eliminat hepatita de tip A, B, C, D, E). Dupa 3 luni transaminazele au inceput din nou sa creasca, ajungand din nou in jur de 400-450.Fetita a fost internata la Cluj, la Pediatrie 2 si apoi 3. I s-au facut tot felul de analize, inclusiv de muschi, s-au investigat si eliminat pe rand toate bolile (chiar si cele rare). La final, ca o ultima solutie, i s-a luat biopsia din ficat, iar rezultatul biopsiei a fost cel de Glicogenoza.
    Apoi am fost la un medic specialist pe aceasta boala, care a zis ca a vazut sute de cazuri de acest fel si ca pur si simplu nu se incadreaza in nici un subtip.
    Copila este dezvoltata absolut normal pentru varsta ei si in afara de transamninaze, toate analizele au iesit perfect in markeri si nici nu prezinta nici un fel de simptome. Dupa tratament cu silimarina si Liv 52, valorile transaminazelor au ajuns in limite apropiate de valorile normale (in jur de aprox. 45 si 50). Acum, la intreruperea tratamentului cu Liv, la circa 3 luni de la ultimele analize efectuate, din nou incep sa creasca transaminazele, in jur de 120 si 170. Nu mai stim ce sa facem, deoarece diagnosticul oficial de glicogenoza a fost infirmat de catre medici specialisti. Acestia nu au mai putut sa ne spuna nici ce sa mai facem, doar sa urmarim transaminazele odata la 3 luni, care acum se pare ca din nou cresc. Noi putem doar sa intram in panica si sa nu stim pur si simplu incotro sa mai mergem si ce analize sa mai facem.
    Va rog frumos da-ti-mi un sfat. Multumesc din suflet

  2. Am ciroza? Analizele anormale: albumina 46% (52-68), alfa2 – 7.2 (8-12), gamma 32.2 % (12-18); teste de coagulare normale, tablou hematologic normal, transaminaze normale, fosfataza alcalina normala, fibrinogen -412 (150-350), proteina c reactiva 18 (<6), vsh-38-70.
    Va rog frumos sa-mi raspundeti!

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Programari telefon
Spre clinica
%d blogeri au apreciat: