Dr AV Ditoiu, specialist gastroenterolog hepatolog Bucuresti
Temele discutate in acest post sunt luate cu “copy” si “paste” din cautarile utilizatorilor, ei fiind responsabili de modul de formulare, topica, ortografie, etc. Unele cautari mi se par deosebite, userii de fapt intreband .. internetul mai mult decat cautand.
Cum se prepara mazare cu ciuperci pentru regim la fiere
Sincer nu stiu, nici nu stiam ca mazarea cu ciupercile sunt incluse in regimul pentru bolile de fiere
Ce analiza este mai importanta cand am hcv de 12 ani,viremia sau fibrotest
Sunt lucruri diferite,, ce este mai important la o masina, rotile sau oglinda retrovizoare? Eu cred ca analizele se completeaza intre ele, una arata ceva, alta arata altceva, ar fi utile transamianzele, fibromax, viremia
De ce am abdomen usor umflat si dureri in partea dreapta
Probabil balonare, aveti cauzele pe site si in fotografia alaturata
Regim alimentar este bun pentru fiere lenesa?
Regimul in bolile de fiere este postat pe site
Care sunt simptomele unui ficat marit
Depinde de cauza – este pe site (uneori nici un simptom, alteori poate sa apara durere sau balonare)
Ce insemana ciroza toxica scor child b
Exprimarea defineste de obicei ciroza alcoolica de gravitate medie.
Ficat bolnav da ceva simptome
Frecvent ficatul bolnav nu da simptome decat in fazele avansate- de ciroza sau cancer de ficat.
Ce se intampla cu varicele esofagiene ultimul grad
Varicele de gradul IV se pot rupe – aveti pe site subiectul
Hepatita cronica b d si sarcina
Aveti pe site subiectul.
Cum se numeste medicamentul antiviral ptr hep b
Interferon?n Entecavir? Adefovir? Lamivudina? sunt pe site si altele
Tratamente de recadere dupa interferon 2010
Tratamentul de recadere pentru ce, nu stiu pentru ce s-a dat interferonul – acest medicament se poate prescrie in numeroase boli.
Junghi in dreapta sub coaste de ce este
Poate fi colica biliara sau .. altceva – exista acest subiect pe site
Hepatite care este cel mai bun rezultat
Cel mai bun rezultat este cel cu ficatul normal sau absent pentru virusuri.
Daca va referiti la cel mai bun rezultat al tratamentului ,acesta depinde de foarte multi factori, de cauza hepatitei – care poate sa NU fie virala, etc
Ac anti-hbc reactiv este periculos
Nu este periculos deloc, reprezinta un marker de imunitate, nu de infectie
Ciupercile sunt bune si bolile ficatului
Exista hepatita toxica dupa ciuperci, uneori mortala. Ciupercile comestibile nu aduc nici un beneficiu bolilor de ficat dar nici nu fac rau
De la ce poti sa te imbolnavesti la ficat
Cele mai frecvente cauze de imbolnavire a ficatului sunt alcoolul, medicamentele virusurile, droguri, substante toxice, dereglari imune..
Ce trebuie facut cand aveti probleme gastroenterologice ? Cand trebuie sa mergi la medic cand ai probleme digestive
Nu se poate spune care este perioada de asteptare de cand apare boala pana cand apar simptomele sau pana cand trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav. Problema cea mai importanta este ca aceleasi simptome dau numeroase boli digestive sau chiar fare legatura cu aparatul digestiv, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic. Acest risc face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect in fiecare caz in parte, deoarece fiecare evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).
Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o evaluare medicala care sa arata ca nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba, decat sa o faceti prea tarziu .Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina , nu o lasi sa crape motorul ci mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, poti doar beneficia de o ingrijire medicala mai buna.
Care este cel mai bun tratament si regim pentru bolile digestive?
In privinta tratamentelor medicale, nu exista tratament bun si tratament rau, exista scheme de tratament corecte in fiecare boala, chiar mai multe scheme corecte pentru aceeasi boala. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine. Medicul curant trebuie sa aleaga schema care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa. Pentru a recomanda aceasta schema terapeutica potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat de lucrurile pe care le-a invatat in cei 6 ani de facultate, in anii de rezidentiat, de datele teoretice din studiile clinice, dar si mai mult il ajuta experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie) si luarea in calcul a tuturor caracteristicilor bolnavului pe care il consulta. Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..
Despre mine
Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva, sunt doctor in medicina.
Dupa terminarea facultatii cu summa cum laude, primul pe tara cu medica generala zece (sef de promotie), am facut 3 ani de stagiatura in Bucuresti, apoi 3 ani la tara la dispensar, apoi am intrat prin concursuri succesive la Centrala Industriei Medicamentelor si Preparatelor Cosmetice, Institutul National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de munca, Institutul national de Medicina Sportiva, Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti si Institutul clinic Fundeni Bucuresti.
Acum am peste 38 de ani de practica medicala., din care 30 de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de complexitate diferita – de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale.
Tot cca 30 de ani de experienta am si la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti, pregatind pentru profesia medicala mii de studenti la medicina (unii au ajuns acum profesori, sefi de sectie sau directori de spita), medicii rezidenti si specialisti.
Unde lucrez acum?
In prezent imi folosesc aceasta vasta experienta medicala avand un cabinet de consultatii gastroenterologie si hepatologie in Clinica Sante din Bucuresti.
Ce bolnavi vin la consultatii?
Cam 90% dintre bolnavii pe care ii vad la cabinet nu au fost niciodata la mine la spital, iar 10% sunt o parte dintre bolnavii pe care i-am urmarit si la spital (ceilalti au ramas in urmarirea spitalului).
Multi dintre bolnavi au mai fost si la alti medici si vor o a doua opinie medicala, , unii vin din alte tari (evident sunt romani) unde locuiesc acum, si nu prea sau adaptat la asistenta medicala de acolo (in special din Anglia, Germania, Suedia, Norvegia, Irlanda, Moldova, SUA, Canada, si mult mai putini din Franta, Spania sau Italia).
Foarte multi sunt tineri, unii studenti, cu probleme nu foarte grave dar persistente, dar vad si pacienti cu mari probleme de sanatate, in special bolnavi hepatici.
Cel mai des solicita consultatii bolnavi cu gastrita, probleme cu colecistul – frecvent pietre la fiere-ulcer, boala de reflux gastroesofagian, ciroza, steatoza hepatica, hepatita cronica virala B sau C, dar deseori nu au un diagnostic si vin pentru simptome persistente- dureri abdominala, balonare, diaree sau constipatie, scadere in greutate, scaune cu sange, greata, transaminaze mari, noduli in ficat sau modificari de fiere gasite la ecografie, etc.
Ma asteptam ca, dupa ce am vazut zeci de ani bolnavi cu cela mai diverse, grave si ciudate boli in spitalul Fundeni, activitatea de acum sa mi se para banala si plictisitoare. Partea interesanta este ca acum activitatea mi se pare parca mai atractiva, asta pentru ca am timp suficient sa cunosc in detaliu situatia medicala a bolnavilor si sa cunosc si omul nu numai bolnavul si pe de alta parte, bolile fiind mai putin grave, bolnavii pleaca mai ….veseli de la mine, este desigur mai placut sa dai vesti bune decat proaste…
Datorita numarului mare de solicitari la cabinet, perioada de asteptare este de 5-15 zile de la solicitare. In caz de urgenta, consultul de poate face mai repede, uneori chiar in ziua solicitarii
Activitate pe net
De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro, www.hepatolog.ro si www.helpme.ro. Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent).
Va urez sanatate maxima si… sa nu aveti nevoie de medic, decat pentru controalele de rutina
DOMNULE DOCTOR COPILUL ARE HVA SUNTEM INTERNATI DE O SAPTAMANA DAR ACUM ARE SCAUNE DIAREICE DE CULOARE PORTOCALIE NU ARE URME DE SANGE DAR ARE MUCOZITATI URINA ESTE INCA INCHISA LA CULOARE CE PARERE AVETI. MULTUMESC
dupa o extractie endoscopica de calculi este posibil sa mai ramana pietre?