Daca aveti astfel de probleme va puteti programa pentru o a doua opinie medicala la Dr Ditoiu, medic cu 30 de ani de experienta la Spitalul Fundeni. Secretariat 0758751841 (8-20)
Ascita complicatii, tratament

Ascita complicatii, tratament

Cand trebuie sa mergi la medic in caz de ascita?

Boala apare cu mai mult timp  inaintea aparitiei simptomelor. De obicei nu se poate spune care este  perioada de asteptare de cand apare boala pana cand apar simptomele sau pana cand  trebuie sa te ingrijorezi si sa mergi la medic deoarece situatia difera de la bolnav la bolnav.

Din pacate cam aceleasi simptome dau si bolile care evolueaza … normal, dar uneori si cele cu complicatii, dar si numeroase boli digestive sau chiar fara legatura cu aparatul digestiv, de aceea sunt posibile confuziile de diagnostic.

Acest risc face necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect in fiecare caz  in parte. Fiecare caz evolueaza in felul lui, (vad destul de des pacienti cu boli serioase diagnosticate intamplator, in lipsa oricaror simptome ingrijoratoare).

Pentru linistea dvs cred ca este mai bine sa faceti o  evaluare medicala periodica (la 6-12 luni in majoritatea cazurilor ) la un medic cu experienta din zona dvs, mai bine platiti o consultatie degeaba,  decat sa o faceti prea tarziu .

Cel mai corect lucru este sa faci asa cum faci cand observi ca se scurge putin ulei la masina, nu o lasi sa crape motorul ci  mergi la mecanic. Este normal sa ai aceeasi grija de propriul organism, mai ales ca piesele de schimb  nu exista.. Cu bani nu poti sa iti cumperi sanatate, si din pacate apreciezi sanatatea ca si banii, atunci cand nu ii ai.

Care este cel mai bun tratament si regim pentru ascita?

In privinta tratamentelor medicale si regimurilor alimentare, exista mai multe scheme corecte pentru aceeasi boala. Problema este ca fiecare bolnav are anumite caracteristici, anumite.. sensibilitati care fac ca o schema de tratament corecta sa i se potriveasca mai bine, iar alta mai putin bine.

Medicul curant trebuie sa aleaga schema de medicatie si regim alimentar care i se potriveste cel mai bine bolnavului pe care il are in fata sa.

Pentru a recomanda aceasta schema potrivita unui anumit bolnav, medicul este ajutat ce a invatat in facultate, rezidentiat, din studiile clinice, si din experienta medicala (ca de altfel in orice alta meserie). Trebuiesc luate in calcul toate caracteristicile bolnavului consultat. Daca toti bolnavii cu o anumita boala s-ar trata la fel, se poate lua o schema de tratament de pe internet, si se rezolva problema, fara sa iei in calcul riscurile tratamentului si ale bolii la persoana respectiva..

Despre mine

Sunt Dr Ditoiu M Alecse Valerian, medic primar boli interne, gastroenterologie, hepatologie si endoscopie digestiva. Sunt doctor in medicina cu peste 37 de ani de practica medicala, incepand cu medicina de familie la tara si terminand cu doctoratul.

Am 30  de ani de experienta in cel mai mare spital din Romania, Spitalul Fundeni ingrijind cazuri de la cele mai simple, pana la complicatii extreme- specifice acestei institutii medicale . Am cca 30 de ani de experienta didactica la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” Bucuresti (pregatind studenti, rezidenti, medici specialisti).

De peste 10 ani am mai multe siteuri care ofera gratuit informatii medicale celor interesati in mii de articole redactate la un nivel de intelegere mediu. Acestea sunt www.hepatite.ro, www.despreboli.ro, www.clinicagastroenterologie.ro si www.helpme.ro.

Sunt mii de ore de munca de adunare a materialelor, redactare, verificare si reverificare a textelor si punere la zi a articolelor medicale (care trebuiesc aduse la zi permanent). Cred ca sunt folositoare celor interesati, avand milioane de utilizatori in cei 10 ani..

De cateva luni lucrez numai in cabinetul de consultatii gastroenterologie si hepatologie in clinica Sante Bucuresti, astfel incat pot asigura asistenta medicala prompta, cu perioada de asteptare foarte scurta.

Va doresc sanatate maxima

Daca se intampla sa aveti nevoie de mine, va puteti face o programare aici,la numarul de telefon de pe site 0758 751 841. O puteti face si direct apasand butonul din josul ecranului stanga al telefonului mobil. In dreapta aveti butonul cu harta localizarii clinicii.

Daca va grabiti puteti solicita programare de urgenta la pretul unei consultatii normale, si puteti fi consultat deseori chiar in ziua solicitarii sau in zilele imediat urmatoare.

Aici puteti posta un comentariu referitor la tema articolului de mai sus

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PROGRAMARE
CLINICA harta
%d blogeri au apreciat: